De 12 beste kindertablets beoordeeld

Beste 12 kindertablets getest | De top keuzes voor jouw kind

Tegenwoordig gaat alles digitaal en werkt iedereen met middelen om met de tijd mee te gaan.

Smartphones, tablets en laptops worden steeds beter en sneller, waardoor je al snel kan achterlopen met de nieuwste trends op het digitale gebied.

Ook zie je steeds meer kinderen vanaf een alsmaar jongere leeftijd met digitale apparaten, waaronder de kinder tablet.

Deze wordt gebruikt om spelletjes op te spelen, maar hij kan ook prima gebruikt worden voor educatieve doeleinden.

Dat is ook waarom ik mijn kinderen op een kindertablet laat spelen en leren, maar natuurlijk met afgeschermde internetinstellingen en ik beperk de schermtijd.

Mijn absolute favoriet is de Kurio Connect Telekids. Ik heb hem een half jaar geleden hier bij bol.com gekocht voor mijn zoon.

Het is niet de allergoedkoopste, maar nog steeds erg betaalbaar. Ik heb ook nog een heel aantal andere tablets beoordeeld en daar zitten ook wat meer budget keuzes bij om uit te kiezen.

Dit is wat ouders erover zeggen:

Kurio Tab beoordeling van ouders

(lees meer beoordelingen)

Dus, laten we erin duiken…

Door de snelle ontwikkeling is het natuurlijk de vraag aan welke tablet je een goede keus hebt en speciaal daarom heb ik de beste 12 kindertablets voor dit jaar geselecteerd.

Ik heb hierbij gekeken naar de meegeleverde spellen, veiligheid, snelheid/geheugen, design en natuurlijk niet te vergeten een goede prijs-kwaliteit verhouding.

De best beoordeelde zijn:

Kindertablet Afbeeldingen
Beste koop: Kurio Connect Telekids Kurio Connect Telekids
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste budget: Denver TAQ Denver TAQ-90033K beoordeling
(lees meer klantreviews)
Beste voor baby en dreumes: Vtech activiteiten tablet Vtech activiteiten baby tablet
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voorgeïnstalleerde spellen tegen lage prijs: Waiky Power Tab De roze waiky powertab
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste bijgeleverde hoes: ALCATEL 1T7 Family Alcatel 17T kindertablet met stevige hoes
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste met groot scherm: Denver TAQ 10 inch
(bekijk meer afbeeldingen)
Goedkoper maar wel de Kurio kindveilige instellingen: Kurio Tab Lite kuriotablite8gb
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor peuters: vTech Storio Max Tablet vtechstoriomax
(bekijk meer afbeeldingen)
Budget voor kleinere kinderen: vTech DigiGo vtech digigo als beste kindertablet
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste ouderbesturingsfunctie: Spongetab 2 Beste ouderbesturing in een tablet Sponge 2
(bekijk mee rafbeeldingen)
Beste voor oudere kinderen: Point of View Point of view tablet voor kinderen
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste Disney Cars: eStar Hero estar hero cars editie
(bekijk meer afbeeldingen)

Bekijk de reviews in video format, of lees verder voor alle achtergrond informatie en uitgebreide tips:

12 beste kindertablets beoordeeld

Nou, het voordeel van deze tablets die geschikt zijn voor kinderen, is dat je de limiet in kunt stellen in hoeveel je wilt dat ze erop spelen en zelfs met welke activiteit.

Zo kun je zeggen, ok….je mag een half uur videotjes kijken maar daarna alleen nog educatieve apps gebruiken. Je hebt het in de hand als ouder, als je de tijd wilt investeren om het in te stellen.

Geef jij nu je eigen tablet of telefoon aan je kind?
Ja, mijn tablet
Ja, mijn iPad
Ja, mijn telefoon
Ja, beide
Een eigen kindertablet
Nee, geef nu nog niks
 
 
 
 
 
 
Created with QuizMaker

En daarin ligt de kracht van een echte kindertablet in plaats van gewoon de familie tablet geven aan je kind en hopen dat het goed komt.

Ik heb de top 4 keuzes in deze handige visuele keuzehulp gezet zodat je de verschillen gemakkelijk kunt verkennen en voor de leeftijd van jouw kind de perfecte kindertablet kunt uitkiezen.

(klik op de afbeelding of klik hier om de PDF te downloaden en te bewaren)

Visuele keuzehulp voor een geschikte kindertablet

Laten we alle tablets in de top 12 stuk voor stuk doorlopen:

Beste koop: Kurio Connect Telekids

Waar de Denver TAQ redelijk goedkoop is, kost de Kurio Connect Telekids een stuk meer. Deze tablet koop je namelijk voor €120, maar je krijgt er wel veel specificaties en speelplezier voor terug.

 

Geschikt voor: Kinderen die er iets meer mee willen doen, vaak iets oudere kinderen. Handige integratie met het Telekids aanbod en geweldige veilig-internet modus.

Om te beginnen heb je als ouder volledige controle over wat je kind met tablet doet en hoelang het apparaat wordt gebruikt.

Zo kan je ongewenste apps eruit worden gefilterd met het handige App Management, en worden websites gefilterd en gecategoriseerd.

Je kan zelf voor elk profiel het gewenste internetgedrag instellen waardoor je kind altijd veilig gebruik kan maken van het internet.

Daarnaast kan je dus een maximale tijd instellen per sessie dat je kind de tablet gebruikt, waardoor je kind niet de hele dag op de tablet kan zitten.

Blue light filter is ook een fijne functie waardoor het kijken naar het scherm minder slecht is voor de ogen.

 

Daarbovenop kunnen er 8 profielen worden ingesteld op de tablet, wat makkelijk is als meerdere kinderen de tablet gebruiken. Het apparaat onthoudt dan wat de voorkeuren zijn op basis van welk profiel er gebruikt wordt.

De tablet beschikt ook nog eens over Kurio Motion Games die worden gespeeld met de camera van de tablet, wat natuurlijk erg cool is voor de kids.

De Kurio Connect zit bomvol handige snufjes waardoor het een erg aantrekkelijke tablet is en daarom dus ook een plekje heeft verdiend in de top 11.

Het is wel een investering omdat het apparaat redelijk duur is, maar dat is het zeker waard!

Bekijk ook de trailer van Kurio over de Connect:

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste budget: Denver TAQ

De eerste geselecteerde tablet door ons is de Denver TAQ. Dit is een tablet van 7 inch bijgeleverd met een roze en een blauwe hoes, wat natuurlijk handig is om beschadigingen aan de tablet te voorkomen.

 

Geschikt voor: Kleinere kinderen die vooral de kinderapps gebruiken. Hij is een stuk goedkoper en prima in het gebruik voor wat jongere kinderen.

Verder heeft de tablet een geheugen van 8 GB, dat nog uitgebreid omdat er een micro-SD kaart in past.

Dat is een groot voordeel, aangezien je hierdoor meer spellen vanaf de Google Play kan downloaden.

Tot slot is de prijs een van de voornaamste redenen dat de tablet in de top 11 is terecht gekomen, de tablet kost helemaal niet zoveel en is daarmee een van de goedkopere tablets in dit rijtje.

Al met al, een goede tablet waarmee veel plezier mee kan worden beleefd voor een lage prijs.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste voor baby en dreumes: Vtech activiteiten tablet

De VTech Baby activiteiten tablet is even groot als een tablet voor volwassenen, maar is ontworpen voor kleine handjes.

 

Het is een educatief, interactief speelgoed met lichten, geluiden en kleuren (de hele mikmak!) die de kleintjes zal stimuleren en ze een hele tijd bezig zal houden.

Elke knop doet iets anders en kleine gebruikers ontvangen een muzikale beloning voor elke actie.

Het wordt geleverd met twee volume-instellingen (wanneer de herhaling en het geluid je verstand beginnen te bedreigen) en is veilig, met mooi afgeronde randen, waar je zeker van zult zijn dat je kindertjes het op een bepaald moment zal gebruiken om op te kauwen.

De tablet is klein genoeg om in een reistas te stoppen als je onderweg onderweg wat entertainment nodig hebt, en hij is robuust, zelfs bestand tegen onderdompeling in ondiep water … je weet wel, kinderen!

Echte jonge baby’s vinden de tablet soms een beetje veel, maar het is handig als snelle afleiding en het biedt ook een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Hij is hier te koop bij bol.com

Beste voorgeïnstalleerde spellen tegen lage prijs: Waiky Power Tab

De volgende tablet die een plekje heeft verdiend in de top 11 is de Waiky Power Tab.

 

Geschikt voor: De powertab heeft meer dan 50 voorgeïnstalleerde spellen plus toegang tot de Google Play store en is toch een van de goedkopere op deze lijst.

De tablet kan geleverd worden in blauw of roze en heeft een aantrekkelijk en stevig design. Middels Parental Control kan je restricties aangeven wat er wel en niet bezocht mag worden, waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken als je kind op de tablet speelt.

Een groot voordeel is dat de tablet wordt aangeleverd met 50 voor geïnstalleerde spellen, waardoor er voor iedereen wat te beleven valt, en natuurlijk een prijsbewuste keuze om je robot speelgoed mee te besturen.

Hiertussen zitten race, sport en behendigheid spelletjes, maar ook educatieve spelletjes om de ontwikkeling te bevorderen. Het apparaat zit aangesloten op de Google Play store, waardoor de ouders ook zelf apps erop kunnen zetten om de tablet maximaal te kunnen benutten.

Hiervoor heeft de tablet ook een uitstekende batterij (2800 mAh), waardoor de tablet uren gebruikt kan worden zonder dat hij moet worden opgeladen.

De Waiky Power Tablet is een krachtig apparaat wat tegen een stootje kan hier voor een schappelijke prijs van €70 worden gekocht. De spellen die al geïnstalleerd maakt de tablet extra aantrekkelijk en is daarom een prima keus voor je kinderen.

Beste bijgeleverde hoes: ALCATEL 1T7 Family

Een van de belangrijkste features bij jongere kinderen is hoe goed de hoes is van de tablet. Je kunt natuurlijk een aparte hoes kopen die stevig is, maar dat is weer een extra uitgave.

 

Geschikt voor: Een kindertablet met een van de beste hoezen op de markt in één is gelijk een duurzame koop.

Deze Alcatel 1T7 heeft echter een van de stevigste en gemakkelijkste hoezen op de markt met een draagring en een uitklapbare stand aan de achterkant om hem neer te kunnen zetten.

Verder is de tablet ook nog eens een van de goedkopere. Voor de rest heeft de tablet niet enorm veel features, het is vooral het uiterlijk wat telt bij deze tablet.

Hier te koop bij MediaMarkt

Beste met groot scherm: Denver TAQ 10 inch

(bekijk meer afbeeldingen)

 

Geschikt voor: Voor wanneer jij of je kinderen een groter scherm fijner vinden, meestal geschikt voor wat oudere kinderen aangezien hij ook ietsje zwaarder wordt om vast te houden.

De volgende tablet in onze top 11 is de Denver TAQ. De tablet is inderdaad al een keer voorgekomen in het rijtje, maar deze tablet is bestemd voor degenen die graag een groter scherm hebben.

De tablet heeft namelijk een scherm van 10 inch, 3 inch groter dan de andere Denver TAQ. Verder heeft de tablet dezelfde kenmerken als zijn kleinere broertje, uitgezonderd van de prijs, die €90 bedraagt.

Kortom, voor €20 meer hebben de kids een mooie grote tablet voor meer speelplezier.

Goedkoper maar wel de Kurio kindveilige instellingen: Kurio Tab Lite

 

Geschikt voor: Een goedkopere variant van de Kurio Connect met wat minder features en prestaties maar wel alle kindvriendelijke instellingen die je mag verwachten.

Dit is een bijzondere tussen onze tablets, omdat het apparaat wat meer is uitgekleed wat betreft features! Hierdoor maakt het de tablet gelijk heel erg multifunctioneel, want op deze manier kunnen de kinderen ook huiswerk maken en sneller met het apparaat werken tegen een toch lage prijs.

Net zoals op de Kurio Tab Connect kunnen er games voor de camera van de tablet gespeeld worden, de zogeheten Kurio Motion Games.  Een van de weinige nadelen van de Kurio Smart Tablet is de prijs, die helaas wel erg hoog uitvalt voor een budget tablet

Een goed argument is wel dat je geen aparte laptop hoeft af te schaffen voor het maken van huiswerk of andere zaken van de kids, wat je later geld bespaard.

Beste voor peuters: vTech Storio Max Tablet

Het volgend apparaat is van een merk dat je misschien wel eens vaker van heb gehoord, het is namelijk de vTech Storio Max Tablet. Als we deze tablet bekijken, valt het ons gelijk op dat hij een stoer uiterlijk heeft, wat natuurlijk belangrijk is voor de kids.

 

Op de tablet is het mogelijk om foto’s te maken, spelen te spelen en muziek te luisteren. Daarnaast kan er ook nog geluisterd worden naar verhalen.

Net als bij de eStar, is het uiterlijk eigenlijk een van de sterkste punten van Storio. Daarbovenop kan je met de Storio niet op internet, wat fijn kan zijn maar ook juist niet.

Het fijne is dat je als ouder niet constant instellingen moet aanpassen of op moet letten wat je kind aan het doen is op de tablet.

Aan de andere kant kan de tablet misschien iets gaan sneller vervelen voor de kinderen omdat ze niet op het internet kunnen. De vTech Storio Max is te koop voor €120.

Lees ook onze volledige Vtech Storio Max review

Budget voor kleinere kinderen: vTech DigiGo

 

We blijven nog even bij het merk vTech, want de volgende tablet is de vTech DigiGo.

Dit apparaat heeft een scherm van 4.3 inch, wat ideaal is voor de kleinere kinderen.

Verder beschikt de tablet ook over wifi waarmee je allerlei dingen kunt delen met familie of vriendjes, denk hierbij aan spraakberichten of stukjes tekst.

De DigiGo heeft een intern geheugen van 4GB, dus daarmee kunnen aardig wat berichten opgeslagen worden. Met de 10 ingebouwde apps kan er gelijk mee gespeeld worden.

Naast de ingebouwde apps worden ook twee gratis downloads via Explorer Park aangeboden, waar er een enorm aanbod van apps op je staat te wachten. Nog een coole feature van de DigiGo is de 180˚ draaibare cameralens, waarmee de tofste foto’s gemaakt kunnen worden.

Voor kinderen in deze leeftijdscategorie kun je leuke technische snufjes kopen.

Tegenwoordig is iedereen of binnen bezig met een dedicated kindertablet, of ze zijn naar buiten met een hoverboard truukjes aan het doen (lees ook onze uitgebreide beoordeling van verschillende hoverboards).

In vergelijking met de Storio van vTech is de DigiGo misschien nog wel de betere van de twee met meer functies en een zachtere prijs. De DigoGo is namelijk te verkrijgen vanaf €90.

Beste ouderbesturingsfunctie: Sponge tab 2

 

Het volgende apparaat wat een plekje heeft verdiend is de Sponge tab 2, die beschikbaar in het roze of in het blauw. De Sponge heeft zijn plek te danken aan het feit dat er al kindvriendelijk software is voor geïnstalleerd als je hem aanschaft, wat een mooie mix is tussen spelen en leren.

Het is een van de beste ouderbesturingsfunctie waarmee je verschillende accounts kunt maken voor verschillende leeftijden van je kinderen. Er zijn andere tablets die dat doen, maar niet tegen deze lage prijs.

Ook heeft de tablet veel geheugen (8GB), wat ook uitgebreid kan worden doormiddel van een MicroSD kaart. Zoals vele andere tablets is er software op de tablet geïnstalleerd waardoor uw kind altijd veilig op internet zit (een kinderbrowser).

Dit alles kan je in huis halen voor een prijsje van €70, wat een van de goedkoopste is van de geselecteerde tablets. Helaas op het moment uitverkocht.

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste voor oudere kinderen: Point of View

 

Als je kind spullen vaak laat vallen, is de Point of View tablet een ideale keuze. De tablet is namelijk voorzien van een bumper om het 7 inch scherm heen, waardoor er niet snel schade opgelopen zal worden na een valpartijtje.

Net als de AXXO heeft de Point of View een MicroSD slot waarmee u het geheugen kunt uitbreiden, wat de Point of View helaas niet zoveel heeft (1GB).

De Point of View word heel slim meegeleverd met een draadloze koptelefoon, dat zorgt ervoor dat de kids nooit over loshangende kabels kunnen struikelen. Al met al is de Point of View dus een hele veilige en praktische keuze om schade te voorkomen.

Qua prijs is het wel een ietsje duurdere optie, dus je zult moeten overwegen of je de praktische voordelen van de Point of View belangrijker vind dan bijvoorbeeld geïnstalleerde spellen of Parental Control software.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste Disney Cars: eStar Hero

 

Tot slot, prijzen wij de eStar Hero Cars nog aan om een paar goede redenen. Ten eerste is deze tablet voornamelijk gericht op de educatieve kant van het spelen.

Dit houd in dat er op de tablet al educatieve toepassingen zijn geïnstalleerd waarmee de kinderen gelijk aan de slag kunnen. Door middel van deze tablet kunnen je kinderen echt spelend nieuwe dingen ontdekken en zichzelf verder ontwikkelen.

Daarnaast kan je als ouder instellen welke toepassingen je kinderen gebruiken en welke websites zij bezoeken. Ook zit er een camera op deze tablet waarmee videogesprekken gemaakt kunnen worden.

Naast de educatieve toepassingen kan je kind ook leren typen d.m.v. het bijgeleverde toetsenbord, wat het zoeken op het web ook gemakkelijker maakt.

Er wordt ook een muis meegeleverd met de tablet. Tot slot is het gebruik van de tablet ook erg makkelijk in de auto, aangezien er een steun bijzit waarmee de tablet aan de achterkant van de stoel kan worden bevestigd!

Voor al deze functies en extra’s betaal je niet veel. De eStar is vooral een mooie keuze als je wilt dat je kind de tablet vooral gebruikt voor educatieve doeleinden!

Bekijk hem hier bij bol.com

Kindertablet aanbiedingen

Spelletjes of educatieve inhoud op je tablet

Zeker bol.com en Mediamarkt zijn twee giganten die bekend staan om hun prijsvriendelijkheid en goede aanbiedingen. Hou hun aanbod dan ook goed in de gaten.

En hoewel bol.com alles online aanbiedt, kan de website van Mediamarkt soms een doolhof zijn, dus kijk hier voor sommige van de beste tablets bij Mediamarkt. En wij zullen hier wat aanbiedingen en tips bespreken!

Aanbiedingen bij Bol.com

Bol.com heeft jaarlijks terugkerende speciale acties, naast de maandelijks wisselende aanbiedingen.

Bol.com heeft elke maand weer nieuwe aanbiedingen. Naast deze wisselende aanbiedingen heeft bol.com ook elk jaar terugkerende acties, waarbij mooie kortingen worden gegeven.

Een overzicht van de speciale acties vind je terug op de website, op deze pagina hier staan de deals op elektronische apparaten. Maar ook zijn er vaak prijsreducties op losse apparaten zoals kindertablets.

Bovendien zijn er ook speciale seizoensacties en zelfs dan houdt de lijst nog niet op. In de lijst vind je ook permanente acties waarbij de artikelen altijd veranderen, zoals de Koopjeshoek en de Weekendsale.

Bol.com heeft altijd wel een paar goede acties lopen, dus controleer regelmatig of er ook een leuke kinder tablet tussen de aanbiedingen staat zodat je deze voor de beste prijs kunt aanschaffen!

Aanbiedingen bij Mediamarkt 

Mediamarkt heeft een geweldige actie met BTW weg ermee, en heeft wekelijks wisselende aanbiedingen met fijne kortingen op diverse artikelen.

Mediamarkt heeft een hele bekende terugkerende actie, namelijk BTW weg ermee. Een paar dagen lang wordt de BTW van je aankoop afgetrokken, dus je kunt hier een mooi bedrag mee besparen.

De BTW op elektronica is 21%. De 21% komt bovenop de prijs die winkels vragen voor hun artikelen, dus de weergegeven verkoopprijs is eigenlijk 121%.

Wil je berekenen hoe duur je gekozen kinder tablet is tijdens de actie, is de berekening simpel: ‘de prijs * 100 / 121’ geeft de juiste prijs zonder BTW die je zult moeten betalen!

Welke producten en merken er meedoen aan deze actie, wil nog wel eens wisselen. Vlak voor de actie wordt altijd bekendgemaakt welke producten en merken meedoen. Let dus goed op dat jouw gekozen kinder tablet ook meedoet met de actie!

Het aanbod geldt in de winkels van Mediamarkt en in de webshop, dus als jouw kinder tablet meedoet met de actie hoef je nog niet eens de deur uit om de kinder tablet met een mooie korting in huis te halen.

Bekijk hier het aanbod kindertablets bij MediaMarkt

Baby's met een kindertablet

Naast de mooie BTW weg ermee-actie heeft ook Mediamarkt natuurlijk het hele jaar door aanbiedingen lopen, die elke week weer veranderen. Je kunt de folder ook online bekijken, voor als je hem niet thuis krijgt.

Hou deze ook goed in de gaten, want misschien staat jouw kinder tablet er wel tussen. Hoeveel korting je krijgt, wisselt sterk. Toch zijn er vaak wel goede aanbiedingen waarbij je een mooie korting krijgt.

En dan hoef je niet eens te wachten op de btw weg ermee actie, en kun je de tablet nog eerder in huis halen.

Verschil kindertablet met een volwassen tablet

Deze moderne tijd vraagt om de juiste producten, die ook qua leeftijd geschikt zijn voor de kinderen. Veel (groot)ouders twijfelen of dit een goed idee is en zoja, welke tablet dan?

Een kindertablet is de juiste oplossing. Zo kunnen kinderen op een veilige wijze leren over de moderne technieken van deze tijd. Een kindertablet is een leuk cadeau met een verjaardag, kerstmis of Sinterklaas, of als beloning na een goed prestatie.

Een kindertablet is bij vele winkels verkrijgbaar, uiteraard van diverse merken. De speelgoedwinkel Intertoys verkoopt deze, maar ook speciaalzaken in electronica, zoals Mediamarkt.

Daarom is het goed om de mogelijk heden eens op een rijtje te zetten, zodat de juiste keuze voor de juiste kindertablet kan worden gedaan. Een tablet voor ontspanning, of als hulpje bij het huiswerk en/of de sociale contacten.

Een kindertablet is uiteraard anders dan die voor een volwassene. Daarom is het belangrijk om te kijken en te vergelijken. Als de kinderen op een volwassen tablet mogen, is de kans groot dat ze allerlei zaken onder hun ogen krijgen die niet bij hun leeftijd passen.

Als ze op de tablet van hun ouders mogen, kunnen ze zelfs privé zaken ontdekken, het is niet raadzaam om dit te doen.

Een kindertablet geeft geen toegang tot bijvoorbeeld you-tube filmpjes die niet geschikt zijn voor hun leeftijd.

Ouders kunnen namelijk aangeven wat wel en wat niet wordt toegelaten op de tablet van hun kind(eren), op de meeste kindertablets is hier een functie voor. Deze functie kan ook gelden voor de maximale tijd dat kinderen op hun tablet mogen werken.

Andere voordelen van de tablet speciaal voor kinderen is dat deze uitermate stevig zijn. Dit is natuurlijk van groot belang, dit maakt de tablet veel minder kwetsbaar, ook bij ruw gebruik. De tablet is bijna onverwoestbaar.

Volwwardige tablet in plaats van een kindertablet

Op zoek naar de juiste kindertablets

Bovenaan in het artikel hebben we al de beste keuzes op een rijtje gezet met daarbij waarom je voor eentje zou moeten kiezen.

Alles keurig op een rijtje, de diverse merken en tevens de diverse mogelijkheden. Dit is een uitstekende wijze om een goede vergelijking te maken. De besturingssystemen kunnen ook verschillend zijn, namelijk met Android, of met Windows.

In eerste instantie gaat het om de leeftijd van het kind. Een tablet voor een 5 jarige moet weer anders zijn dan die voor een kind van 10 jaar. Vooral als er meestal spelletjes op worden gespeeld, kijk dan goed naar het niveau ervan.

Dit geldt tevens voor het maken van huiswerk, bij een 5 jarig kind is dit nog niet aan de orde.

8 behulpzame tips voor het kopen van een tablet voor je kind

Hoewel we ouders vermanen om alleen tablets te gebruiken die gemaakt zijn voor kinderen, zijn wij in feite een educatieve website.

Daarom willen wij in ieder geval dat ouders tenminste kennis van zaken hebben als het aankomt op wat voor een merk te kopen, kenmerken te kiezen en hoeveel geld men zou moeten uitgeven voor iets dat soms handig, maar tegelijkertijd ook triviaal kan zijn.

Het geheim tot de juiste aankoop heeft niet speciaal een cursus in IT (informatie technologie) nodig, maar meer de basiskennis en genoeg informatie om te begrijpen hoe de vitale onderdelen van een tablet werken.

Tablets werken, net zoals vele smartphones, net zoals de grote lompe desktop computers, behalve dan dat ze lichtgewicht en ongeveer zo’n 30 keer kleiner zijn vergeleken met die dingen die je op kantoor ziet staan.

Ze hebben allen de basis componenten aan de binnenkant zoals

  • de core processor (verantwoordelijk voor alle berekeningen dat je apparaat maakt, zoals het openen van een browser, afspelen van video’s, muziek, spelletjes etc.),
  • RAM oftewel Random Access Memory (verantwoordelijk voor het sneller maken van je computer bij het laden van programma’s – des te meer RAM, des te sneller je computer/tablet/smartphone zal werken),
  • GPU oftewel Graphics Processing Unit (te vergelijken met de core processor, behalve dat deze speciaal is ontwikkeld om grafische zaken op je scherm van het apparaat te kunnen tonen),
  • Moederbord (huisvest alle andere essentiële onderdelen zoals de core processor, GPU, RAM, etc.),
  • HDD oftewel Hard Disc Drive/intern geheugen (binnen veel desktop pc’s en laptops zitten HDDs; in kleinere apparaten zitten echter solid state drives of SSD om data in op te slaan).

Al deze onderdelen werken harmonieus samen om je de beste beleving te geven in het gebruikt van je tablet of smartphone.

Om je de beste geïnformeerde keuze te kunnen laten maken voor de aankoop van een tablet of smartphone, zijn hier 8 tips die je kan gebruiken om er achter te komen wat de kwaliteit is van het apparaat en of het de prijs wel waard is die eraan is gegeven.

Stand-alone of converteerbare tablet?

Het eerste wat je moet weten van tablets is dat er 2 verschillende types worden verkocht. Aan de ene kant is er de standalone type welke zeer lichtgewicht is, compact en geen afneembaar keyboard maar in plaats daarvan een volledige touchscreen UI heeft (user interface).

De ander is een converteerbare tablet die of kan buigen of een afneembaar keyboard heeft. Ze lijken erg op netbooks, behalve dat ze dan veel lichter en kleiner zijn en zullen net zoveel wegen als de standalone tablets.

Beiden zijn zeer goed en je zult alleen maar moeten beslissen of je een aparte keyboard wilt voor je tablet, of dat je het gebruik van een virtueel keyboard ook genoeg vindt.

Afmetingen

De grote van het display van de tablet die je gaat kiezen hangt het meeste af waar je de tablet voor nodig gaat hebben. Ga je het puur gebruiken voor multimedia? Of heb je het ook nodig als je veel op reis bent voor werk of vakantie?

Heb je een tablet nodig die zowel handig is om te vervoeren maar ook degelijk genoeg is om een video op te kijken en spelletjes mee te spelen?

Als je iemand bent die ervan houd om erg veel te tekenen en te bewerken dan raden wij toch aan om te kiezen voor de tablets met een schermgrote van 10 – 18+ inches.

Als je echter iemand bent om wat meer discreter te werk te gaan dan zouden de tablets met de wat kleinere 10 – 7- inches beter bij je passen.

Het kiezen van het OS (operating system of besturingssysteem)

Naast de beter bekende operating systems zoals iOS (Apple), Windows (Microsoft) en Android (Google) zijn er echter ook andere OS’ die je voor je tablet kunt kiezen.

Linux, Ubuntu, Chrome, ReactOS en SkyOS zijn allemaal voorbeelden van betaalde en open-source (gratis) software pakketten; Android en iOS hebben echter het grootste marktaandeel gebaseerd op het aantal gebruikers.

De meeste tablets hebben ook gewoon een standaard OS reeds ingebouwd en dat betekent dat je meestal met Android of Windows 10 te werk gaat op niet Apple producten, en met iOS op de Apple producten.

Daar komt nog eens bij dat elk van deze technologische reuzen reeds hun eigen versie van Play Store hebben waar andere OS ontwikkelaars simpelweg geen concurrentie mee aan kunnen gaan.

Maar als je echter nog steeds wat unieker wilt zijn en zelf wilt rommelen met het OS, dan houdt niemand je ervan om een andere OS te installeren.

Voor welk doel?

Hoe je je tablet gaat gebruiken is ook weer een overweging waar je rekening mee dient te houden. Als je het alleen maar gaat gebruiken voor wat eenvoudige zaken zoals internet browsen, email en het luisteren naar muziek enzovoort, dan zijn er genoeg tablets van zo’n 7 inch die deze zaken aankunnen.

Als je het dan voor werk gaat gebruiken dan raden wij de tablets met 9 – 13 inch schermen en een veel efficiëntere rekenkracht aan dan het gemiddelde.

En sommige mensen willen graag online of één-speler spelletjes kunnen spelen op hun tablet, en hebben dus het beste van het beste nodig van alle specificaties.

Voor dit gebruik heb je de tablets nodig die quad-cores (4) of octa-cores (8) processoren hebben om zo hun tablet van supersterke rekenkracht te kunnen voorzien. Ook het RAM en GPU geheugen (zoals eerder besproken) moet kunnen bijbenen met de processorsnelheid.

En als je een groter-dan-groot scherm wilt hebben, koop dan de Samsung Galaxy View tablet welke een gigantisch 18,4 inch scherm heeft!

Als kinderen de reden zijn voor de aankoop van een tablet, dan zijn er enkele die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen zoals de LeapFrop LeapPad Platinum, Amazon Fire HD 8 en Verizon GizmoTab.

Overwegingen van het gebruik van Apps en Inhoud

Alle grote OS ontwikkelaars, welke iOS, Android en Windows zijn, hebben hun eigen app-stores waar je verschillende apps en programma’s gratis of betaald kunt downloaden.

Windows heeft de Windows Store, hoewel je ook gewoon apps en programma’s van andere stores kunt downloaden. Android heeft Google Play welke miljoenen apps en programma’s heeft.

iOS heeft zijn store simpelweg App Store genaamd en is voor exclusief gebruik voor Apple gebruikers en alleen Amazon gebruikers hebben dan ook nog de Amazon Prime Store, maar het bedrijf vereist van zijn klanten om dan een Amazon Prime lid te worden voordat je van die store gebruikt kunt maken.

We hebben al eerder de basispunten besproken en nu gaan we in detail en merk specifieke kenmerken van de hardware op uw tablet bekijken. Als het gaat om processoren dan gebruikt Apple de zelfontwikkelde A-series chips voor hun iPads, en dan hebben we het over de A7, A8, A8X en de A9X en de snelheden liggen tussen de 1.3 – 1.85Ghz dual-core processoren.

Wat dit in feite betekent is dat er letterlijk 2 processoren in 1 enkele chip zitten verwerkt en in realiteit maakt dit je rekenkracht dan 1.85 GHz x 2!

Aan de andere kant hebben we de Android tablets, die gebruik maken van de Qualcomm’s Snapdragon processoren (zoals de Snapdragon 400, 600 en de 800 series).

De Snapdragon 430 en 435 zijn allemaal octa-core processoren (8 x 1.4 GHz snelheid) terwijl de 427 series een tandje lager licht met 4 cores (quad) op dezelfde processorsnelheid.

De Snapdragon 652 en 653 hebben ook beiden een octa-core processor die 1.8 GHz bereiken, terwijl de 650 een unieke hexe-core heeft(6 x 1.8 GHz).

En dan uiteindelijk zijn er dan nog de Snapdragon 820 en 821 die respectievelijk 2.2 en 2.4 GHz klokken met een quad-core processor, maar de 835 is dan waarschijnlijk toch de sterkste van allen, want deze heeft een octa-core processor die snelheden van 2.45 GHz kan bereiken!

Android heeft duidelijk een grote voorsprong op de producten van Apple. En als de consumenten dit nu eenmaal uitvogelen dan zullen de Apple producten voorgoed aan de kant gegooid worden!

Windows vertrouwd volledig op hun Intel processoren, en als je deze vergelijkt dan zou ik zeggen dat deze op de tweede plaats komen achter de Android Qualcomm processoren omdat ze blijven steken op hun Core m3, i5 en i7 series die een dual of een quad-core processor hebben. Ze worden nochtans geklokt op 1 – 3 GHz.

Een andere zaak om te overwegen is genoeg aanwezig RAM en opslag. Normaal hebben tablets 1 – 4 GB geheugen ingebouwd; er zijn echter tablets met een zeer hoog RAM geheugen op de markt die zover kunnen gaan als 16GB!

Opslag gaat normaal gesproken tot zo’n 8 – 16 GB ruimte, maar er zijn ook versies met 32 – 64 GB en er zijn tegenwoordig zelfs versies die uitbreidbare sloten hebben voor geheugenchips tot 256 GB. 7.

Levensduur van de batterij

Wat is er belangrijker dan het hebben van geweldige kenmerken op je tablet? Batterijduur! Jawel, want als je batterij niet genoeg kracht heeft om bij te kunnen benen met al die hoge prestaties, dan zal je tablet lang niet zo leuk zijn als je in gedachte had.

Het probleem met hoge kwaliteit specificaties is dat deze dan ook veel te veel batterij verbruiken en snel leeg zullen zijn, maar je kunt heus wel goede middenmoters vinden die zowel goede specificaties hebben als een goede batterij die het lang genoeg vol kan houden.

De prijs

Omdat tablets worden ontwikkeld door verschillende merken met verschillende maten, specificaties en kenmerken, kan je er zeker van zijn dat de prijs dan ook flink kan variëren van het laagste prijssegment (beginnend vanaf €50) tot aan de hogere segmenten (€400 – €1000 of meer).

De uiteindelijke keuze licht natuurlijk echter bij uzelf en zal grotendeels afhangen van uw doel voor de tablet.

tips bij het kopen van een kindertablet

Jouw gebruik en noodzaak is wat je beslissing bepaald. Meer rekenkracht betekent dat je meer moet gaan multi-tasken op je tablet, terwijl het bekijken van video’s en andere multimedia doeleinden slechts low-end specificaties nodig zal hebben.

Maak een keuze op basis van je behoefte en doel voor je tablet. 

Conclusie

Een kinder tablet aanschaffen kan redelijk prijzig zijn, maar dat hoeft niet. Als je maar de aanbiedingen in de gaten houdt en wacht op het juiste moment!

Bol.com heeft jaarlijks terugkerende actieweken met veel verschillende kortingen, en Mediamarkt heeft de welbekende BTW weg ermee actie. Daarnaast hebben beide winkels constant wisselende aanbiedingen, die je ook in de gaten kunt houden voor goed afgeprijsde kinder tablets.

We hopen dat je met de top 11 van tablets meer inzicht hebt verkregen in het aanbod van de beschikbare kindertablets op de markt!

Hier is dus mijn favoriet, de Kurio Connect Telekids: een goede aanbieding bij Wehkamp.

Lees ook: de beste laptops voor schoolgaande kinderen