12 beste kindertablets getest: complete keuzehulp & kooptips

door Joost Nusselder | Geupdate op:  februari 21, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Speeltips, educatieve tips en meer met als eerste email onze gratis mini-gids "gesprekspunten voor veilig internet gebruik"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Tegenwoordig gaat alles digitaal en werkt iedereen met middelen om met de tijd mee te gaan en je kind ziet en wil dit ook. 

Maar een goede kindertablet helpt kinderen hier goed mee om te gaan, met handige instellingen die het veilig én educatief maken.

Een gewone tablet werkt dan niet altijd goed, en zelfs niet alle kindertablets bieden genoeg functies om kinderen hierin mee te nemen.

Beste kindertablets getest

Mijn absolute favoriet is deze Kurio Connect. Het is niet de allergoedkoopste, maar nog steeds erg betaalbaar en de ouderlijke instellingen, zoals een tijdsbeperking op specifieke activiteiten en een van de grootste bibliotheken van eigen content maken het dé kindertablet van dit moment.

Ik heb ook nog 11 andere tablets beoordeeld en daar zitten ook wat meer budget keuzes bij om uit te kiezen, plus eentje specifiek voor ook wat jongere kinderen.

Dus, laten we erin duiken…

Door de snelle ontwikkeling is het natuurlijk de vraag aan welke tablet je een goede keus hebt en speciaal daarom heb ik de beste 12 kindertablets voor dit jaar geselecteerd.

Ik heb hierbij gekeken naar de meegeleverde spellen, veiligheid, snelheid/geheugen, design en natuurlijk niet te vergeten een goede prijs-kwaliteit verhouding.

De best beoordeelde zijn:

Beste kindertablet Afbeeldingen
Beste koop: Kurio Connect Telekids Kurio Connect Telekids(bekijk meer afbeeldingen)
Beste budget kindertablet: Denver TAQ Beste budget kindertablet: Denver TAQ(lees meer klantreviews)
Beste voor baby en dreumes: Vtech activiteiten tablet Beste voor baby en dreumes: Vtech activiteiten tablet(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voorgeïnstalleerde spellen tegen lage prijs: Waiky Power Tab De roze waiky powertab(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope educatieve apps: Clementoni Clempad Clementoni clempad(bekijk meer afbeeldingen)
Beste bijgeleverde hoes: ALCATEL 1T7 Family Alcatel 17T kindertablet met stevige hoes(bekijk meer afbeeldingen)
Beste met groot scherm: Denver TAQ 10 inch (bekijk meer afbeeldingen)
Goedkoper maar wel de Kurio kindveilige instellingen: Kurio Tab Lite kuriotablite8gb(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kindertablet voor peuters: vTech Storio Max vtechstoriomaxXL(bekijk meer afbeeldingen)
Budget voor kleinere kinderen: vTech DigiGo vtech digigo als beste kindertablet(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor oudere kinderen: Point of View kindertablet met koptelefoon Point of view tablet voor kinderen(bekijk meer afbeeldingen)
Beste Disney Cars: eStar Hero estar hero cars editie(bekijk meer afbeeldingen)

In dit artikel kijk ik naar de functies van de kindertablet, en welke merken en modellen als beste uit de test komen.

Deze wordt gebruikt om spelletjes op te spelen, maar hij kan ook prima gebruikt worden voor educatieve doeleinden.

Dat is ook waarom ik mijn kinderen op een kindertablet laat spelen en leren, maar natuurlijk met afgeschermde internetinstellingen en ik beperk de schermtijd.

Hebben ze een eigen tablet nodig? Op zich niet…

Ik heb een onderzoek gedaan naar welk device onze lezers hun kinderen geven, en dat is veelal ook hun eigen tablet of telefoon, zeker tot een bepaalde leeftijd.

Geef je een kindertablet of je eigen device

De meeste mensen geven in ieder geval een soort device aan hun kinderen, een aan de andere kant maken veel ouders zich zorgen over schermtijd instellingen en ouderlijk toezicht.

De juiste kindertablet kan dan erg handig zijn om meer grip te krijgen op hoe lang en waar ze een tablet voor gebruiken, alleen entertainment of ook om nog wat te leren?

Ik heb de top 4 keuzes in deze handige visuele keuzehulp gezet zodat je de verschillen gemakkelijk kunt verkennen en voor de leeftijd van jouw kind de perfecte kindertablet kunt uitkiezen.

Visuele keuzehulp voor een geschikte kindertablet

Beste kindertablets beoordeeld

Nou, het voordeel van deze tablets die specifiek geschikt zijn voor kinderen, is dat je de limiet in kunt stellen in hoeveel je wilt dat ze erop spelen en zelfs met welke activiteit.

Zo kun je zeggen, ok….je mag een half uur videotjes kijken maar daarna alleen nog educatieve apps gebruiken. Je hebt het in de hand als ouder, als je de tijd wilt investeren om het in te stellen.

En daarin ligt de kracht van een echte kindertablet in plaats van gewoon de familie tablet geven aan je kind en hopen dat het goed komt.

Laten we alle tablets in de top 12 stuk voor stuk doorlopen:

Beste koop: Kurio Connect Telekids

Waar de Denver TAQ echt een budget keuze is, kost de Kurio Connect Telekids een stukje meer, maar je krijgt er wel veel specificaties en speelplezier voor terug.

Geschikt voor: Kinderen die er iets meer mee willen doen, vaak iets oudere kinderen. Handige integratie met het Telekids of Studio 100 aanbod en geweldige veilig-internet modus.

Om te beginnen heb je als ouder volledige controle over wat je kind met tablet doet en hoelang het apparaat wordt gebruikt.

Zo kan je ongewenste apps eruit worden gefilterd met het handige App Management, en worden websites gefilterd en gecategoriseerd.

Je kan zelf voor elk profiel het gewenste internetgedrag instellen waardoor je kind altijd veilig gebruik kan maken van het internet.

Daarnaast kan je dus een maximale tijd instellen per sessie dat je kind de tablet gebruikt, waardoor je kind niet de hele dag op de tablet kan zitten.

Blue light filter is ook een fijne functie waardoor het kijken naar het scherm minder slecht is voor de ogen.

Daarbovenop kunnen er 8 profielen worden ingesteld op de tablet, wat makkelijk is als meerdere kinderen de tablet gebruiken. Het apparaat onthoudt dan wat de voorkeuren zijn op basis van welk profiel er gebruikt wordt.

De tablet beschikt ook nog eens over Kurio Motion Games die worden gespeeld met de camera van de tablet, wat natuurlijk erg cool is voor de kids.

De Kurio Connect zit bomvol handige snufjes waardoor het een erg aantrekkelijke tablet is en daarom dus ook een plekje heeft verdiend in de top 11.

Het is wel een investering omdat het apparaat redelijk duur is, maar dat is het zeker waard!

Bekijk ook de trailer van Kurio over de Connect:

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste budget: Denver TAQ

De eerste geselecteerde tablet door ons is de Denver TAQ. Dit is een tablet van 7 inch bijgeleverd met een roze en een blauwe hoes, wat natuurlijk handig is om beschadigingen aan de tablet te voorkomen.

 

Geschikt voor: Kleinere kinderen die vooral de kinderapps gebruiken. Hij is een stuk goedkoper en prima in het gebruik voor wat jongere kinderen.

Verder heeft de tablet een geheugen van 8 GB, dat nog uitgebreid omdat er een micro-SD kaart in past.

Dat is een groot voordeel, aangezien je hierdoor meer spellen vanaf de Google Play kan downloaden.

Tot slot is de prijs een van de voornaamste redenen dat de tablet in de top 11 is terecht gekomen, de tablet kost helemaal niet zoveel en is daarmee een van de goedkopere tablets in dit rijtje.

Al met al, een goede tablet waarmee veel plezier mee kan worden beleefd voor een lage prijs.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste voor baby en dreumes: Vtech activiteiten tablet

De VTech Baby activiteiten tablet is even groot als een tablet voor volwassenen, maar is ontworpen voor kleine handjes.

Het is een educatief, interactief speelgoed met lichten, geluiden en kleuren (de hele mikmak!) die de kleintjes zal stimuleren en ze een hele tijd bezig zal houden.

Elke knop doet iets anders en kleine gebruikers ontvangen een muzikale beloning voor elke actie.

Het wordt geleverd met twee volume-instellingen (wanneer de herhaling en het geluid je verstand beginnen te bedreigen) en is veilig, met mooi afgeronde randen, waar je zeker van zult zijn dat je kindertjes het op een bepaald moment zal gebruiken om op te kauwen.

De tablet is klein genoeg om in een reistas te stoppen als je onderweg onderweg wat entertainment nodig hebt, en hij is robuust, zelfs bestand tegen onderdompeling in ondiep water … je weet wel, kinderen!

Leukste tablet voor baby & dreumes

(bekijk meer afbeeldingen)

Echte jonge baby’s vinden de tablet soms een beetje veel, maar het is handig als snelle afleiding en het biedt ook een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ik moet er ook bij zeggen dat onze zoon het moeilijk vond om precies op de knopjes te drukken, want als je er naast drukt speelt een standaard geluidje af.

Door deze frustratie begon hij het pas weer leuk te vinden op 2,5 jarige leeftijd.

Hij is hier te koop bij bol.com

Beste voorgeïnstalleerde spellen tegen lage prijs: Waiky Power Tab

De volgende tablet die een plekje heeft verdiend in de top 11 is de Waiky Power Tab.

Geschikt voor: De powertab heeft meer dan 50 voorgeïnstalleerde spellen plus toegang tot de Google Play store en is toch een van de goedkopere op deze lijst.

Ga het gesprek aan en leer ze alles over veilig internet gebruik

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief met elke maand een nieuw thema en ontvang onze gratis tips met "gesprekspunten voor veilig internet gebruik" als eerste email.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

De tablet kan geleverd worden in blauw of roze en heeft een aantrekkelijk en stevig design. Middels Parental Control kan je restricties aangeven wat er wel en niet bezocht mag worden, waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken als je kind op de tablet speelt.

Een groot voordeel is dat de tablet wordt aangeleverd met 50 voor geïnstalleerde spellen, waardoor er voor iedereen wat te beleven valt, en natuurlijk een prijsbewuste keuze om je robot speelgoed mee te besturen.

Hiertussen zitten race, sport en behendigheid spelletjes, maar ook educatieve spelletjes om de ontwikkeling te bevorderen. Het apparaat zit aangesloten op de Google Play store, waardoor de ouders ook zelf apps erop kunnen zetten om de tablet maximaal te kunnen benutten.

Hiervoor heeft de tablet ook een uitstekende batterij (2800 mAh), waardoor de tablet uren gebruikt kan worden zonder dat hij moet worden opgeladen.

De Waiky Power Tablet is een krachtig apparaat wat tegen een stootje kan hier voor een schappelijke prijs van €70 worden gekocht. De spellen die al geïnstalleerd maakt de tablet extra aantrekkelijk en is daarom een prima keus voor je kinderen.

Beste goedkope educatieve apps: Clementoni Clempad

Clementoni is een Italiaans merk dat allerlei educatieve spelletjes produceert, alles voor kinderen, waaronder dus ook kinder tablets: de Clementoni Clempad.

En hoewel de Clementoni Clempad in ons land nog niet erg bekend is, is het ook een optie om deze tablet voor je kind aan te schaffen.

Het doel van deze kinder tablet is om je kind spelenderwijs vertrouwd te maken met technologie.

Clementoni heeft 2 verschillende tablets ontwikkeld, de 7” voor kinderen van 3-6 jaar, en de 8” voor kinderen van 6-12 jaar.

Beide tablets zijn voorzien van bijzonder goed ouderlijk toezicht, dat je totale controle geeft over welke websites en apps je kind kan openen op de tablet.

Hij is beschikbaar bij bol.com voor als je de laatste prijs wilt checken.

(bekijk meer afbeeldingen)

Clementoni speciaal ontwikkelde apps

Clementoni heeft een aantal apps speciaal ontwikkeld voor gebruik op de Clementoni Clempad, waar de kinderen op veilige, leerzame manier al spelend gebruik van kunnen maken.

Clementoni richt zich echt op het ontwikkelen van leerzame spelletjes voor kinderen.

Ook voor hun kinder tablets hebben ze een leuke app ontwikkeld: Clem TV, een soort Youtube kanaal, maar dan volledig gericht aan kinderen.

Je zult hier dus geen aanstootgevende filmpjes op vinden, alle video’s zijn zeker geschikt voor kinderen.

Je kunt de app op elke Clementoni Clempad gebruiken! Er zijn nog vele andere apps beschikbaar, waarvan een deel al vooraf geïnstalleerd staat.

Je kind kan met de Clementoni Clempad oefenen met lezen, schilderen, video’s bekijken, muziek luisteren, foto’s maken en nog veel meer.

Ook zijn er apps beschikbaar die je kind helpen bij het leren van de eerste vreemde taal, wat meestal Engels zal zijn.

Engels is overal om ons heen, en kinderen beginnen steeds jonger met het leren van deze taal, en de app kan daar zeker bij helpen.

Ouderlijk toezicht

Op elke Clementoni Clempad kun je bijzonder strenge instellingen gebruiken om te zorgen dat je kind alleen doet met de tablet die door jou zelf zijn goedgekeurd.

Op elke Clementoni Clempad kun je een witte lijst maken, van websites die je kind mag openen.

Dit is een makkelijke manier om te controleren welke sites je kind opent, de meeste tablets hebben een zwarte lijst met sites die ze niet mogen bezoeken.

En dat is bijna een oneindige lijst, de kans is groot dat je kind terecht komt op een website die je niet aan de zwarte lijst had toegevoegd.

Bij Clementoni kun je een witte lijst maken van sites die ze wel mogen bezoeken, en zo kun je echt goed controleren welke sites er geopend kunnen worden op de tablet.

Ook de apps kun je beperken, zodat ze alleen apps kunnen openen die jij hebt goedgekeurd.

Bovendien kun je een tijdslimiet instellen, als je niet wil dat je kind onbeperkt met de tablet zit te spelen.

Clementoni heeft ook een Family System App ontwikkeld, die de Clempad kan verbinden met jouw smartphone of tablet, en waarmee je kind al zijn plezier kan delen met jou.

Clementoni Mijn eerste Clempad 7”

De 7” Clempad is voor kinderen vanaf 3 jaar een geschikte tablet om op een veilige manier te leren en te spelen.

De Clementoni Mijn eerste Clempad 7” is speciaal ontworpen voor kinderen van 3-6 jaar. Het is een veilige en educatieve tablet voor de kleintjes.

De tablet heeft een 7” scherm (ongeveer 21 bij 29 cm) en is stevig en robuust, kan dus wel tegen een stootje.

De tablet beschikt over een camera aan de achterkant, en eentje aan de voorkant, je kind kan al beginnen met het maken van foto’s van zijn omgeving, en selfies. 

De Clempad heeft ook een microfoon, je kunt dus ook videobellen met je kind.

De tablet werkt op wifi, en je kunt een goede lijst instellen van pagina’s die je kind mag bezoeken, je kind kan dus veilig surfen.

Het is dus een ideale eerste kindertablet voor je kind, al vanaf de leeftijd van 3 jaar, je hoeft je echt geen zorgen te maken om wat je kind allemaal kan doen met deze tablet.

De tablet heeft een 1,2 GHz-processor, 512 GB geheugen, een 3200 mAh batterij, en een scherm van 1024 x 600 pixels.

Dit zijn zeker niet de best beschikbare technische waarden, dat klopt.

Er zijn inderdaad tablets beschikbaar met een snellere processor, groter geheugen en meer pixels, dus een scherper beeld.

Maar is dat wat je kind echt nodig heeft? Dit zou echt genoeg moeten zijn voor een kind van net drie jaar oud, het is immers een tablet om mee te leren.

Bovendien, als je een tablet voor een kind aanschaft, is het belangrijker dat er goed ouderlijk toezicht beschikbaar is, en dat is zeker het geval bij de Clementoni Clempad.

Je hebt volledige controle over wat je kind kan doen op de tablet, je kind zal nooit een ongepaste website of app kunnen openen.

Clementoni Clempad 8”

De Clementoni Clempad 8” is een iets uitgebreidere tablet met meer speciale kenmerken, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6-12 jaar, die nog precies dezelfde goede manieren heeft voor strict ouderlijk toezicht.

De Clementoni Clempad 8” is een wat grotere tablet, speciaal ontwikkeld voor schoolgaande kinderen van 6-12 jaar.

Het wat grotere scherm van 8” (ongeveer 39×27 cm) beschikt over meer pixels dan de 7”, namelijk 1280×800.

In principe heeft de tablet dezelfde kenmerken, alleen zijn sommige kenmerken technisch gezien net een beetje sterker.

Verveeld je kind zich weer eens?

Bekijk de aanbieding van de week op onze collectie puzzel-, kleur-, en doeboeken.

 

Het geheugen is wat groter, namelijk 16GB, al is de processor even sterk met 1,2 GHz.

Nog een andere verandering is dat de Clementoni Clempad 8” ook op 3G werkt, in tegenstelling tot de 7” versie.

Ook krijg je de Clem Holo bij aankoop van deze tablet, een hologram filter waarmee je de beelden in driedimensionale vorm kunt bekijken, de beelden op de tablet zijn hiermee dus nog spannender en meeslepender.

Het ontwerp en de beschikbare apps zijn meer afgestemd op de wat oudere kinderen, in de leeftijdsgroep van 6-12 jaar, al heb je nog precies dezelfde instellingen beschikbaar voor het ouderlijk toezicht.

Ook op de Clementoni Clempad 8” kun je precies controleren welke websites je kind bezoekt en welke apps kunnen worden geopend.

Clementoni Clempad of Clementoni Clempad Plus

De Plus is een verbeterde versie van de Clempad, al maakt het effectief weinig verschil.

Beide versies van de Clempad, zowel de 7” als de 8”, zijn beschikbaar in een uitgebreidere versie, namelijk de Plus.

Wij hebben niet alle tablets kunnen proberen en hebben online ook weinig technische verbeteringen kunnen vinden, al krijg je bij de Plus-versie wel wat leuke extra’s.

Zo krijg je bij de 7” en 8”Plus bijvoorbeeld een toetsenbord geleverd, wat je bij de 7” en 8” niet krijgt. Een leuke manier als je kind bezig is met leren schrijven, om je kind ook te leren typen.

Naast deze leuke extra is de Plus versie simpelweg een nieuwere versie van de tablet, en al zijn de technische kenmerken hetzelfde gebleven, Clementoni zal wat kleine foutjes uit de tablets hebben gehaald, en de Plus versies zijn dus eigenlijk verbeterde versies van de Clementoni Clempad 7” en 8”.

De Clementoni Clempad is een kinder tablet met bijzonder krachtig ouderlijk toezicht.

Ja, die Clementoni Clempad zou technisch sterker kunnen zijn.

Maar het is een tablet speciaal ontworpen voor kinderen, en maakt het gebrek aan technische superkracht ruimschoots goed in andere gebieden.

De tablet heeft een mooi kindvriendelijk ontwerp en wordt geleverd met bijpassend hoesje, beschikt over voor geïnstalleerde apps, en heeft een bijzonder krachtig systeem van ouderlijk toezicht.

Met de Clementoni Clempad heb je 100% controle over wat je kind allemaal te zien krijgt, en dat lijkt ons het allerbelangrijkste bij het uitkiezen van een kinder tablet.

Je kunt je kind met een gerust hart de Clementoni Clempad in handen geven; je hebt immers zelf ingesteld welke websites er allemaal geopend kunnen worden en welke apps je kind allemaal kan gebruiken, om spelenderwijs om te leren gaan met nieuwe technologie en ondertussen ook nog eens te leren lezen, schrijven, rekenen, of nog veel meer!

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste bijgeleverde hoes: ALCATEL 1T7 Family

Een van de belangrijkste features bij jongere kinderen is hoe goed de hoes is van de tablet. Je kunt natuurlijk een aparte hoes kopen die stevig is, maar dat is weer een extra uitgave.

Geschikt voor: Een kindertablet met een van de beste hoezen op de markt in één is gelijk een duurzame koop.

Deze Alcatel 1T7 heeft echter een van de stevigste en gemakkelijkste hoezen op de markt met een draagring en een uitklapbare stand aan de achterkant om hem neer te kunnen zetten.

Verder is de tablet ook nog eens een van de goedkopere. Voor de rest heeft de tablet niet enorm veel features, het is vooral het uiterlijk wat telt bij deze tablet.

Hier te koop bij bol.com

Beste met groot scherm: Denver TAQ 10 inch

(bekijk meer afbeeldingen)

Geschikt voor: Voor wanneer jij of je kinderen een groter scherm fijner vinden, meestal geschikt voor wat oudere kinderen aangezien hij ook ietsje zwaarder wordt om vast te houden.

De volgende tablet in onze top 11 is de Denver TAQ. De tablet is inderdaad al een keer voorgekomen in het rijtje, maar deze tablet is bestemd voor degenen die graag een groter scherm hebben.

De tablet heeft namelijk een scherm van 10 inch, 3 inch groter dan de andere Denver TAQ. Verder heeft de tablet dezelfde kenmerken als zijn kleinere broertje, uitgezonderd van de prijs, die €90 bedraagt.

Kortom, voor €20 meer hebben de kids een mooie grote tablet voor meer speelplezier.

Goedkoper maar wel de Kurio kindveilige instellingen: Kurio Tab Lite

Geschikt voor: Een goedkopere variant van de Kurio Connect met wat minder features en prestaties maar wel alle kindvriendelijke instellingen die je mag verwachten.

Dit is een bijzondere tussen onze tablets, omdat het apparaat wat meer is uitgekleed wat betreft features! Hierdoor maakt het de tablet gelijk heel erg multifunctioneel, want op deze manier kunnen de kinderen ook huiswerk maken en sneller met het apparaat werken tegen een toch lage prijs.

Net zoals op de Kurio Tab Connect kunnen er games voor de camera van de tablet gespeeld worden, de zogeheten Kurio Motion Games.  Een van de weinige nadelen van de Kurio Lite Tablet is de prijs, die helaas wel erg hoog uitvalt voor een budget tablet.

Een goed argument is wel dat je geen aparte laptop hoeft af te schaffen voor het maken van huiswerk of andere zaken van de kids, wat je later geld bespaard.

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste kindertablet voor peuters: vTech Storio Max Tablet

Het volgend apparaat is van een merk dat je misschien wel eens vaker van heb gehoord, het is namelijk de vTech Storio Max Tablet. Als we deze tablet bekijken, valt het ons gelijk op dat hij een stoer uiterlijk heeft, wat natuurlijk belangrijk is voor de kids.

Op de tablet is het mogelijk om foto’s te maken, spelen te spelen en muziek te luisteren. Daarnaast kan er ook nog geluisterd worden naar verhalen.

Net als bij de eStar, is het uiterlijk eigenlijk een van de sterkste punten van Storio. Daarbovenop kan je met de Storio niet op internet, wat fijn kan zijn maar ook juist niet.

Het fijne is dat je als ouder niet constant instellingen moet aanpassen of op moet letten wat je kind aan het doen is op de tablet.

Aan de andere kant kan de tablet misschien iets gaan sneller vervelen voor de kinderen omdat ze niet op het internet kunnen. De vTech Storio Max is te koop voor €120.

Lees ook onze volledige Vtech Storio Max review

Budget voor kleinere kinderen: vTech DigiGo

We blijven nog even bij het merk vTech, want de volgende tablet is de vTech DigiGo.

Dit apparaat heeft een scherm van 4.3 inch, wat ideaal is voor de kleinere kinderen.

Verder beschikt de tablet ook over wifi waarmee je allerlei dingen kunt delen met familie of vriendjes, denk hierbij aan spraakberichten of stukjes tekst.

De DigiGo heeft een intern geheugen van 4GB, dus daarmee kunnen aardig wat berichten opgeslagen worden. Met de 10 ingebouwde apps kan er gelijk mee gespeeld worden.

Naast de ingebouwde apps worden ook twee gratis downloads via Explorer Park aangeboden, waar er een enorm aanbod van apps op je staat te wachten. Nog een coole feature van de DigiGo is de 180˚ draaibare cameralens, waarmee de tofste foto’s gemaakt kunnen worden.

Voor kinderen in deze leeftijdscategorie kun je leuke technische snufjes kopen.

Tegenwoordig is iedereen of binnen bezig met een dedicated kindertablet, of ze zijn naar buiten met een hoverboard truukjes aan het doen (lees ook onze uitgebreide beoordeling van verschillende hoverboards).

In vergelijking met de Storio van vTech is de DigiGo misschien nog wel de betere van de twee met meer functies en een zachtere prijs. De DigoGo is namelijk te verkrijgen vanaf €90.

Beste voor oudere kinderen: Point of View kindertablet met koptelefoon

Als je kind spullen vaak laat vallen, is de Point of View tablet een ideale keuze. De tablet is namelijk voorzien van een bumper om het 7 inch scherm heen, waardoor er niet snel schade opgelopen zal worden na een valpartijtje.

Net als de AXXO heeft de Point of View een MicroSD slot waarmee u het geheugen kunt uitbreiden, wat de Point of View helaas niet zoveel heeft (1GB).

De Point of View word heel slim meegeleverd met een draadloze koptelefoon, dat zorgt ervoor dat de kids nooit over loshangende kabels kunnen struikelen. Al met al is de Point of View dus een hele veilige en praktische keuze om schade te voorkomen.

Qua prijs is het wel een ietsje duurdere optie, dus je zult moeten overwegen of je de praktische voordelen van de Point of View belangrijker vind dan bijvoorbeeld geïnstalleerde spellen of Parental Control software.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste Disney Cars: eStar Hero

Tot slot, prijzen wij de eStar Hero Cars nog aan om een paar goede redenen. Ten eerste is deze tablet voornamelijk gericht op de educatieve kant van het spelen.

Dit houd in dat er op de tablet al educatieve toepassingen zijn geïnstalleerd waarmee de kinderen gelijk aan de slag kunnen. Door middel van deze tablet kunnen je kinderen echt spelend nieuwe dingen ontdekken en zichzelf verder ontwikkelen.

Daarnaast kan je als ouder instellen welke toepassingen je kinderen gebruiken en welke websites zij bezoeken. Ook zit er een camera op deze tablet waarmee videogesprekken gemaakt kunnen worden.

Naast de educatieve toepassingen kan je kind ook leren typen d.m.v. het bijgeleverde toetsenbord, wat het zoeken op het web ook gemakkelijker maakt.

Er wordt ook een muis meegeleverd met de tablet. Tot slot is het gebruik van de tablet ook erg makkelijk in de auto, aangezien er een steun bijzit waarmee de tablet aan de achterkant van de stoel kan worden bevestigd!

Voor al deze functies en extra’s betaal je niet veel. De eStar is vooral een mooie keuze als je wilt dat je kind de tablet vooral gebruikt voor educatieve doeleinden!

Bekijk hem hier bij bol.com

Bekijk de reviews in video format, of lees verder voor alle achtergrond informatie en uitgebreide tips:

Voordat ik in de beoordelingen duik, zijn hier een aantal tips over de voordelen en het gebruik van kindertablets:

Voordelen van een kindertablet

De technische wereld is de laatste jaren snel gegroeid en dit proces lijkt oneindig.

Daarnaast zijn mensen constant enthousiast over het verschijnen van verschillende gadgets en productieve apparaten die het ontdekken waard zijn.

Er is echter één technologie-speelgoed, dat, afgezien van andere apparaten, onbetwistbaar gewenst is door de jongere generatie.

Een tablet is een fascinerend apparaat dat voor het eerst werd geïntroduceerd in de jaren negentig en kort daarna in ons leven werd gegraveerd.

Tegenwoordig is tablet voor veel kleine kinderen een van de lievelings apparaten geworden.

En hoewel je misschien nog twijfelt over of je er eentje wilt kopen voor jouw kind, gezien ook alle discussie over schermtijd en de ontwikkeling van kinderen, zijn er ook heel veel educatieve positieve kanten aan het gebruik van een kindertablet.

Ik adviseer om alles met mate te gebruiken en goede richtlijnen te stellen over het gebruik van schermen, en wil dan ook graag even stilstaan bij de voordelen voor je kind.

Volgens het Pew Research Center heeft ongeveer 58% van de (Amerikaanse) tieners te maken met tabletcomputers, en 46% van de gezinnen er ten minste één tot hun beschikking heeft (aldus de Grunwald Associates studie).

Deze hoge cijfers geven aan dat ouders het niet erg vinden om zo’n gadget voor hun kleintjes te kopen.

Bovendien vinden ze dat het een positief effect heeft op de manier waarop kinderen groeien, denken en omgaan met problemen of met de wereld om zich heen.

Er zijn veel redenen waarom tablets goed zijn voor kinderen, en ik ben zelf groot voorstander van ze vroeg al in aanraking te laten komen met technologie.

Het gaat immers zeker hun toekomst zijn en waarschijnlijk hun toekomstige baan.

Maar het gaat er niet eens alleen om dat ze technisch onderlegd zijn of zich amuseren.

Laten we dus eens kijken naar de voordelen van het gebruik van een tablet door jouw kleine man of meid:

Entertainment

Games, animatieseries, films, muziek, boeken en apps die geschikt en veilig zijn om je kind te kunnen vermaken of zelfs opvrolijken als hij humeurig is.

Omdat alle tablets een internetverbinding hebben, wordt het plezier grenzeloos. Een kind heeft alle trendy amusement binnen één gadget.

Bovendien wordt dit een tijd voor ouders om een ​​band met hun kinderen op te bouwen en samen tijd door te brengen om leuke en positieve momenten te beleven.

Het is een manier om samen te leren terwijl je spelletjes speelt maar ook om connectie te maken met familieleden en videobellen.

Educatie

Niet alleen helpen educatieve boeken of programma’s om te leren, maar ook de meeste van de bovengenoemde kindertablets bevatten educatieve spelletjes.

Het spelen van games helpt bijvoorbeeld om het denken of begrijpen van bepaalde dingen bij kinderen te verbeteren, en je hebt er iets bij voor elke leeftijd.

Omdat een tablet in staat is om aan al deze behoeften en taken te voldoen, voelen kinderen zich zelfverzekerder en leren ze hun eigen tijd te waarderen en te beheren.

Ontwikkeling

Dit aspect heeft rechtstreeks betrekking op peuters en baby’s die actief de wereld verkennen.

Met meerdere toepassingen en games ontwikkelt een kleintje

Tech-talent

Verschillende technologieën worden geïntroduceerd en constant geïmplementeerd in alle gadgets en in ons leven in het algemeen.

Een kind een tablet laten gebruiken is een goede oplossing om onze jongen op de hoogte te houden van de technologie.

Met een tablet en zijn functies leren ze hoe ze instellingen kunnen maken, wijzigen en aanpassen aan hun behoeften.

Het is een aanzienlijke stap voor toekomstig succes en gemakkelijke aanpassing in de samenleving.

Nu maken gadgets ons sociale leven compleet en het is erg belangrijk voor onze kinderen om te weten hoe ze ze moeten gebruiken en beheren.

Volgens de Nielsen Survey zegt 70% van de gezinnen met kinderen onder de 12 dat hun kinderen tablets gebruiken, waar

Uit deze statistieken kunnen we afleiden dat ouders geneigd zijn hun kinderen tablets te laten gebruiken voor verschillende doeleinden.

Samen met veel positieve aspecten voor kinderen om een ​​tablet te gebruiken, zijn er een aantal voordelen voor ouders om het te kopen en de kinderen het apparaat te laten gebruiken:

Nu je weet wat de waarde is die een tablet voor kinderen en hun ouders biedt, is het moeilijk om te praten over de nadelen die deze gadgets kunnen hebben.

Er zijn er zeker een paar, maar het hangt allemaal af van de houding ten opzichte van tabletgebruik, onderwijs voor kinderen en andere dingen.

Dus laat dit kleine apparaat de technische vaardigheden van je geliefde kinderen entertainen, onderwijzen en verbeteren en maak er goede afspraken over, zoals een van deze manieren om schermtijd te verdienen.

Voordat we in de beoordelingen duiken wil ik ook nog even stilstaan bij een aantal tips om op te letten wanneer je overweegt er eentje te kopen:

8 behulpzame tips voor het kopen van een tablet voor je kind

Wanneer je zoekt naar een tablet voor je kind, kijk dan in ieder geval naar de geschiktheid voor de leeftijd.

Daarom heb ik de visuele keuzehulp van hierboven opgesteld en wil ik hier ook nog extra bij stilstaan.

Het geheim tot de juiste aankoop ligt hem niet in de juiste IT (informatie technologie) kennis op te doen, maar meer de basiskennis en genoeg informatie om te begrijpen hoe de vitale onderdelen van een tablet werken.

Tablets werken, net zoals vele smartphones en net zoals de grote lompe desktop computers, behalve dan dat ze lichtgewicht en ongeveer zo’n 30 keer kleiner zijn.

Ze hebben allen de basis componenten aan de binnenkant zoals

Al deze onderdelen werken harmonieus samen om je de beste beleving te geven in het gebruikt van je tablet of smartphone.

Om je de beste geïnformeerde keuze te kunnen laten maken voor de aankoop van een tablet voor je kind, zijn hier 8 tips die je kan gebruiken om er achter te komen wat de kwaliteit is van het apparaat en of het de prijs wel waard is die ervoor wordt gevraagd.

Stand-alone of converteerbare tablet?

Het eerste wat je moet weten van tablets is dat er 2 verschillende types worden verkocht.

  1. Aan de ene kant is er de standalone type welke zeer lichtgewicht is, compact en zonder afneembaar keyboard maar in plaats daarvan een volledige touchscreen UI heeft (user interface).
  2. De ander is een converteerbare tablet die of kan klappen of een afneembaar keyboard heeft. Ze lijken erg op netbooks, behalve dat ze dan veel lichter en kleiner zijn en zullen net zoveel wegen als de standalone tablets.

Beiden zijn zeer goed en je hoeft alleen maar te beslissen of je een apart keyboard wilt voor je tablet, of dat je het gebruik van een virtueel keyboard ook genoeg vindt.

Ook hier speelt leeftijd een belangrijke rol.

Afmetingen

De grote van het display van de tablet die je gaat kiezen hangt het meeste af waar je de tablet voor nodig gaat hebben.

Ga je het puur gebruiken voor multimedia? Of heb je het ook nodig als je veel op reis bent met je gezin?

Heb je een tablet nodig die zowel handig is om te vervoeren maar ook degelijk genoeg is om een video op te kijken en spelletjes mee te spelen?

Als je iemand bent die ervan houd om erg veel te tekenen en te bewerken dan raden wij toch aan om te kiezen voor de tablets met een schermgrote van 10 – 18+ inches.

Plus je moet met jonge kinderen rekening houden met hun kleine handjes.

Het kiezen van het OS (operating system of besturingssysteem)

Naast de beter bekende operating systems zoals iOS (Apple), Windows (Microsoft) en Android (Google) zijn er echter ook andere OS’ die je voor je tablet kunt kiezen.

De meeste kindertablets hebben ook gewoon een standaard OS reeds ingebouwd en dat betekent dat je meestal met Android werkt met een kindvriendelijke schil eromheen.

Dit zijn de specifieke tablets gemaakt voor kinderen van een bepaalde leeftijd.

Voor welk doel?

Hoe je je tablet gaat gebruiken is ook weer een overweging waar je rekening mee moet houden.

Is deze alleen voor je jonge kind, of moeten andere gezinsleden hem ook kunnen gebruiken zoals oudere kinderen voor school of jij ook een beetje voor je werk of email?

In dat laatste geval wil je waarschinlijk gaan voor een volledige tablet met kindervriendelijke instellingen, zoals de Samsung tablets waar we al eerder over schreven.

Als kinderen de reden zijn voor de aankoop van een tablet, dan zijn er enkele die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen zoals de Kurio.

Overwegingen van het gebruik van Apps en Inhoud

Alle grote OS ontwikkelaars, welke iOS, Android en Windows zijn, hebben hun eigen app-stores waar je verschillende apps en programma’s gratis of betaald kunt downloaden.

Met kinderen wil je het liefste kiezen voor een kidnertablet die hier niet zomaar bij kan, of een volwaardige tablet kopen en de stores blokkeren of een limiet van een bedrag instellen.

Android heeft duidelijk een grote voorsprong op de producten van Apple op het gebied van apps voor kinderen, maar ook op het kindvriendelijk maken van de tablet.

Levensduur van de batterij

Wat is het belangrijkste element om misschien wat meer aan uit te geven bij kindertablets? Batterijduur!

Jawel, want als je batterij niet genoeg kracht heeft om bij te kunnen benen met al die hoge prestaties, dan zal je tablet lang niet zo leuk zijn als je in gedachte had.

Het probleem met hoge kwaliteit specificaties is dat deze dan ook veel te veel batterij verbruiken en snel leeg zullen zijn.

Dus als je wat meer wilt uitgeven, kies dan met name voor een goede batterij.

De prijs

Omdat tablets worden ontwikkeld door verschillende merken met verschillende maten, specificaties en kenmerken, kan je er zeker van zijn dat de prijs dan ook flink kan variëren van het laagste prijssegment (beginnend vanaf €50) tot aan de hogere segmenten (€150 tot €200 of meer voor een kindertablet).

De uiteindelijke keuze licht natuurlijk echter bij uzelf en zal grotendeels afhangen van uw doel voor de tablet.

tips bij het kopen van een kindertablet

Jouw gebruik en noodzaak is wat je beslissing bepaald. Gebruik je hem met name thuis en kan hij vaak aan de lader? Of is het de bedoeling dat hij veel onderweg en op vakantie meegaat?

Maak een keuze op basis van je behoefte en doel voor je tablet. 

Verschil kindertablet met een volwassen tablet

Deze moderne tijd vraagt om de juiste producten, die ook qua leeftijd geschikt zijn voor de kinderen.

Veel (groot)ouders twijfelen of dit een goed idee is en zoja, welke tablet dan?

Een kindertablet is de juiste oplossing. Zo kunnen kinderen op een veilige wijze leren over de moderne technieken van deze tijd.

Een kindertablet is een leuk cadeau met een verjaardag, kerstmis of Sinterklaas, of als beloning na een goed prestatie.

Een kindertablet is bij vele winkels verkrijgbaar, uiteraard van diverse merken.

De speelgoedwinkel Intertoys verkoopt deze, maar ook speciaalzaken in electronica, zoals Mediamarkt.

Daarom is het goed om de mogelijk heden eens op een rijtje te zetten, zodat de juiste keuze voor de juiste kindertablet kan worden gedaan. Een tablet voor ontspanning, of als hulpje bij het huiswerk en/of de sociale contacten.

Een kindertablet is uiteraard anders dan die voor een volwassene. Daarom is het belangrijk om te kijken en te vergelijken.

Als de kinderen op een volwassen tablet mogen, is de kans groot dat ze allerlei zaken onder hun ogen krijgen die niet bij hun leeftijd passen.

Als ze op de tablet van hun ouders mogen, kunnen ze zelfs privé zaken ontdekken, het is niet raadzaam om dit te doen.

Een kindertablet geeft geen toegang tot bijvoorbeeld you-tube filmpjes die niet geschikt zijn voor hun leeftijd.

Ouders kunnen namelijk aangeven wat wel en wat niet wordt toegelaten op de tablet van hun kind(eren), op de meeste kindertablets is hier een functie voor.

Deze functie kan ook gelden voor de maximale tijd dat kinderen op hun tablet mogen werken.

Andere voordelen van de tablet speciaal voor kinderen is dat deze uitermate stevig zijn.

Dit is natuurlijk van groot belang, dit maakt de tablet veel minder kwetsbaar, ook bij ruw gebruik. De tablet is bijna onverwoestbaar.

Op zoek naar de juiste kindertablets

Bovenaan in het artikel hebben we al de beste keuzes op een rijtje gezet met daarbij waarom je voor eentje zou moeten kiezen.

Alles keurig op een rijtje, de diverse merken en tevens de diverse mogelijkheden. Dit is een uitstekende wijze om een goede vergelijking te maken.

De besturingssystemen kunnen ook verschillend zijn, namelijk met Android, of met Windows.

In eerste instantie gaat het om de leeftijd van het kind. Een tablet voor een 5 jarige moet weer anders zijn dan die voor een kind van 10 jaar.

Vooral als er meestal spelletjes op worden gespeeld, kijk dan goed naar het niveau ervan.

Dit geldt tevens voor het maken van huiswerk, bij een 5 jarig kind is dit nog niet aan de orde.

Kindertablet aanbiedingen

Spelletjes of educatieve inhoud op je tablet

Zeker bol.com en Mediamarkt zijn twee giganten die bekend staan om hun prijsvriendelijkheid en goede aanbiedingen. Hou hun aanbod dan ook goed in de gaten.

En hoewel bol.com alles online aanbiedt, kan de website van Mediamarkt soms een doolhof zijn, dus kijk hier voor sommige van de beste tablets bij Mediamarkt. En wij zullen hier wat aanbiedingen en tips bespreken!

Aanbiedingen bij Bol.com

Bol.com heeft jaarlijks terugkerende speciale acties, naast de maandelijks wisselende aanbiedingen.

Bol.com heeft elke maand weer nieuwe aanbiedingen. Naast deze wisselende aanbiedingen heeft bol.com ook elk jaar terugkerende acties, waarbij mooie kortingen worden gegeven.

Een overzicht van de speciale acties vind je terug op de website, op deze pagina hier staan de deals op elektronische apparaten. Maar ook zijn er vaak prijsreducties op losse apparaten zoals kindertablets.

Bovendien zijn er ook speciale seizoensacties en zelfs dan houdt de lijst nog niet op. In de lijst vind je ook permanente acties waarbij de artikelen altijd veranderen, zoals de Koopjeshoek en de Weekendsale.

Bol.com heeft altijd wel een paar goede acties lopen, dus controleer regelmatig of er ook een leuke kinder tablet tussen de aanbiedingen staat zodat je deze voor de beste prijs kunt aanschaffen!

Aanbiedingen bij Mediamarkt 

Mediamarkt heeft een geweldige actie met BTW weg ermee, en heeft wekelijks wisselende aanbiedingen met fijne kortingen op diverse artikelen.

Mediamarkt heeft een hele bekende terugkerende actie, namelijk BTW weg ermee. Een paar dagen lang wordt de BTW van je aankoop afgetrokken, dus je kunt hier een mooi bedrag mee besparen.

De BTW op elektronica is 21%. De 21% komt bovenop de prijs die winkels vragen voor hun artikelen, dus de weergegeven verkoopprijs is eigenlijk 121%.

Wil je berekenen hoe duur je gekozen kinder tablet is tijdens de actie, is de berekening simpel: ‘de prijs * 100 / 121’ geeft de juiste prijs zonder BTW die je zult moeten betalen!

Welke producten en merken er meedoen aan deze actie, wil nog wel eens wisselen. Vlak voor de actie wordt altijd bekendgemaakt welke producten en merken meedoen. Let dus goed op dat jouw gekozen kinder tablet ook meedoet met de actie!

Het aanbod geldt in de winkels van Mediamarkt en in de webshop, dus als jouw kinder tablet meedoet met de actie hoef je nog niet eens de deur uit om de kinder tablet met een mooie korting in huis te halen.

Bekijk hier het aanbod kindertablets bij MediaMarkt

Baby's met een kindertablet

Naast de mooie BTW weg ermee-actie heeft ook Mediamarkt natuurlijk het hele jaar door aanbiedingen lopen, die elke week weer veranderen.

Je kunt de folder ook online bekijken, voor als je hem niet thuis krijgt.

Hou deze ook goed in de gaten, want misschien staat jouw kinder tablet er wel tussen. Hoeveel korting je krijgt, wisselt sterk.

Toch zijn er vaak wel goede aanbiedingen waarbij je een mooie korting krijgt.

En dan hoef je niet eens te wachten op de btw weg ermee actie, en kun je de tablet nog eerder in huis halen.

Conclusie

Een kinder tablet aanschaffen kan redelijk prijzig zijn, maar dat hoeft niet. Als je maar de aanbiedingen in de gaten houdt en wacht op het juiste moment!

Bol.com heeft jaarlijks terugkerende actieweken met veel verschillende kortingen, en Mediamarkt heeft de welbekende BTW weg ermee actie.

Daarnaast hebben beide winkels constant wisselende aanbiedingen, die je ook in de gaten kunt houden voor goed afgeprijsde kinder tablets.

We hopen dat je met de top 11 van tablets meer inzicht hebt verkregen in het aanbod van de beschikbare kindertablets op de markt!

Hier is dus mijn favoriet, de Kurio Connect Telekids: een goede aanbieding bij bol.com.

Ga het gesprek aan en leer ze alles over veilig internet gebruik

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief met elke maand een nieuw thema en ontvang onze gratis tips met "gesprekspunten voor veilig internet gebruik" als eerste email.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Lees ook: de beste laptops voor schoolgaande kinderen

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.
Handboek veilig speelgoed BEKIJK