12 beste kindertablets getest: complete keuzehulp & kooptips

door Joost Nusselder | Geupdate op:  mei 19, 2021
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Tegenwoordig gaat ALLES digitaal en werkt iedereen met middelen om met de tijd mee te gaan en je kind ziet en wil dit ook. 

Een goede kindertablet helpt kinderen hier goed mee om te gaan, met handige instellingen die het veilig én educatief maken.

Een gewone tablet werkt dan niet altijd goed, en ZELFS NIET alle kindertablets bieden genoeg functies om kinderen hierin mee te nemen.

Daarom heb ik de afgelopen weken kindertablets getest om het voor jou GEMAKKELIJK te maken om te kiezen.

Beste kindertablets getest

De ABSOLUUT beste is deze Kurio Connect. Het is niet de allergoedkoopste, maar nog steeds erg betaalbaar en de ouderlijke instellingen, zoals een tijdsbeperking op specifieke activiteiten en een van de grootste bibliotheken van eigen content maken het dé kindertablet van dit moment.

Ik heb ook nog 11 andere tablets beoordeeld en daar zitten ook wat meer budget keuzes bij om uit te kiezen, plus eentje specifiek voor ook wat jongere kinderen.

Ik heb hierbij gekeken naar de meegeleverde spellen, veiligheid, snelheid/geheugen, design en natuurlijk niet te vergeten een goede prijs-kwaliteit verhouding.

x
Toy reviews & comparisons video

Hier zijn de beste uit de test in vogelvlucht, daarna bespreek ik alle belangrijke functies per tablet:

Beste kindertabletAfbeeldingen
Overall beste kindertablet: Kurio Connect TelekidsKurio Connect Telekids(bekijk meer afbeeldingen)
Beste budget kindertablet: Denver TAQBeste budget kindertablet: Denver TAQ
(lees meer klantreviews)
Beste voor baby en dreumes: Vtech activiteiten tabletBeste voor baby en dreumes: Vtech activiteiten tablet(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voorgeïnstalleerde spellen tegen lage prijs: Waiky Power TabDe roze waiky powertab
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope educatieve apps: Clementoni ClempadClementoni clempad
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste bijgeleverde hoes: ALCATEL 1T7 FamilyAlcatel 17T kindertablet met stevige hoes(bekijk meer afbeeldingen)
Beste met groot scherm: Denver TAQ 10 inch
(bekijk meer afbeeldingen)
Goedkoper maar wel de Kurio kindveilige instellingen: Kurio Tab Litekuriotablite8gb
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kindertablet voor peuters: vTech Storio Max XLvtechstoriomaxXL
(bekijk meer afbeeldingen)
Budget voor kleinere kinderen: vTech DigiGovtech digigo als beste kindertablet(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor oudere kinderen: Point of View kindertablet met koptelefoonPoint of view tablet voor kinderen
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kindertablet voor boeken: Amazon Fire Kids Editionamazon-fire-kids-edition
(bekijk meer afbeeldingen)

Kindertablet koopgids

Wanneer je zoekt naar een tablet voor je kind, kijk dan in ieder geval naar de geschiktheid voor de leeftijd.

Daarom heb ik deze visuele keuzehulp opgesteld en wil ik hier ook nog extra bij stilstaan:

Geschiktheid van kindertablets in een grafiek

We hebben nog een paar alternatieven op deze lijst staan die bijvoorbeeld goedkoper zijn, of met een betere hoes, maar dit zijn de topkeuzes die je voor de leeftijd van jouw kind kunt kiezen.

Is je kind ouder dan 10? Dan zou ik zeker gaan voor een volwassenen tablet die je wellicht ook nog wat kindvriendelijker wilt maken zoals de:

Tablets hebben net als laptops of telefoons basis componenten aan de binnenkant zoals:

Al deze onderdelen werken harmonieus samen om je de beste beleving te geven in het gebruikt van je tablet of smartphone.

Hoewel deze dingen voor een kindertablet iets minder belangrijk zijn (je gaat namelijk geen moeilijke software draaien en de meeste kinderspellen zijn vrij eenvoudig, zeker voor de jongere kinderen) is het toch belangrijk voor de snelheid waarmee de tablet reageert, en dus het SPEELGEMAK (**Pappa! De tablet reageert traag!**)

Afmetingen

De grote van het display van de tablet die je gaat kiezen hangt het meeste af waar je de tablet voor nodig gaat hebben.

Ga je het puur gebruiken voor multimedia? Of heb je het ook nodig als je veel op reis bent met je gezin?

Heb je een tablet nodig die zowel handig is om te vervoeren maar ook degelijk genoeg is om een video op te kijken en spelletjes mee te spelen?

Als je iemand bent die ervan houd om erg veel te tekenen en te bewerken dan raden wij toch aan om te kiezen voor de tablets met een schermgrote van 10 – 18+ inches.

Plus je moet met jonge kinderen rekening houden met hun kleine handjes.

Het kiezen van het OS (operating system of besturingssysteem)

Naast de beter bekende operating systems zoals iOS (Apple), Windows (Microsoft) en Android (Google) zijn er echter ook andere OS’ die je voor je tablet kunt kiezen. 

De meeste kindertablets hebben ook gewoon een standaard OS reeds ingebouwd en dat betekent dat je meestal met Android werkt met een kindvriendelijke schil eromheen.

Dit zijn de specifieke tablets gemaakt voor kinderen van een bepaalde leeftijd.

Voor welk doel?

Hoe je je tablet gaat gebruiken is ook weer een overweging waar je rekening mee moet houden.

Is deze alleen voor je jonge kind, of moeten andere gezinsleden hem ook kunnen gebruiken zoals oudere kinderen voor school of jij ook een beetje voor je werk of email?

In dat laatste geval wil je waarschinlijk gaan voor een volledige tablet met kindervriendelijke instellingen, zoals de Samsung tablets waar we al eerder over schreven.

Als kinderen de reden zijn voor de aankoop van een tablet, dan zijn er enkele die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen zoals de Kurio.

Een kindertablet wordt in ieder geval vaak gebruikt om spelletjes op te spelen of Youtube video’s te kijken, maar hij kan ook prima gebruikt worden voor educatieve doeleinden.

Dat is ook waarom ik mijn kinderen op een kindertablet laat spelen en leren, maar natuurlijk met afgeschermde internetinstellingen en ik beperk de schermtijd.

Hebben ze een eigen tablet nodig? Op zich niet…

Ik heb een onderzoek gedaan naar welk device onze lezers hun kinderen geven, en dat is veelal ook hun eigen tablet of telefoon, zeker tot een bepaalde leeftijd.

Geef je een kindertablet of je eigen device

De meeste mensen geven in ieder geval een soort device aan hun kinderen, een aan de andere kant maken veel ouders zich zorgen over schermtijd instellingen en ouderlijk toezicht.

De juiste kindertablet kan dan erg handig zijn om meer grip te krijgen op hoe lang en waar ze een tablet voor gebruiken, alleen entertainment of ook om nog wat te leren?

Overwegingen van het gebruik van Apps en Inhoud

Alle grote OS ontwikkelaars, welke iOS, Android en Windows zijn, hebben hun eigen app-stores waar je verschillende apps en programma’s gratis of betaald kunt downloaden.

Met kinderen wil je het liefste kiezen voor een kindertablet die hier niet zomaar bij kan, of een volwaardige tablet kopen en de stores blokkeren of een limiet van een bedrag instellen.

Android heeft duidelijk een grote voorsprong op de producten van Apple op het gebied van apps voor kinderen, maar ook op het kindvriendelijk maken van de tablet.

Levensduur van de batterij

Wat is het belangrijkste element om misschien wat meer aan uit te geven bij kindertablets? Batterijduur!

Jawel, want als je batterij niet genoeg kracht heeft om bij te kunnen benen met al die hoge prestaties, dan zal je tablet lang niet zo leuk zijn als je in gedachte had.

Het probleem met hoge kwaliteit specificaties is dat deze dan ook veel te veel batterij verbruiken en snel leeg zullen zijn.

Dus als je wat meer wilt uitgeven, kies dan met name voor een goede batterij.

De prijs

Omdat tablets worden ontwikkeld door verschillende merken met verschillende maten, specificaties en kenmerken, kan je er zeker van zijn dat de prijs dan ook flink kan variëren van het laagste prijssegment (beginnend vanaf €50) tot aan de hogere segmenten (€150 tot €200 of meer voor een kindertablet).

De uiteindelijke keuze licht natuurlijk echter bij jezelf en zal grotendeels afhangen van uw doel voor de tablet.

Jouw gebruik en noodzaak is wat je beslissing bepaald. Gebruik je hem met name thuis en kan hij vaak aan de lader? Of is het de bedoeling dat hij veel onderweg en op vakantie meegaat?

Maak een keuze op basis van je behoefte en doel voor je tablet. 

Beste kindertablets beoordeeld

Nou, het voordeel van deze tablets die specifiek geschikt zijn voor kinderen, is dat je de limiet in kunt stellen in hoeveel je wilt dat ze erop spelen en zelfs met welke activiteit.

Zo kun je zeggen, ok….je mag een half uur videotjes kijken maar daarna alleen nog educatieve apps gebruiken. Je hebt het in de hand als ouder, als je de tijd wilt investeren om het in te stellen.

En daarin ligt de kracht van een echte kindertablet in plaats van gewoon de familie tablet geven aan je kind en hopen dat het goed komt.

Overall beste kindertablet: Kurio Connect Telekids

De meest gekochte kindertablet van dit moment, en met goede reden!

Kurio tab connect kindertablet met ouderlijke instellingen

(bekijk meer afbeeldingen)

Waar de Denver TAQ echt een budget keuze is, kost de Kurio Connect Telekids een stukje meer, maar je krijgt er wel veel specificaties en speelplezier voor terug

Geschikt voor: Kinderen die er iets meer mee willen doen, vaak iets oudere kinderen. Handige integratie met het Telekids of Studio 100 aanbod en geweldige veilig-internet modus.

Om te beginnen heb je als ouder volledige controle over wat je kind met tablet doet en hoelang het apparaat wordt gebruikt.

Zo kan je ongewenste apps eruit filteren met het handige App Management, en worden websites gefilterd en gecategoriseerd.

Dit is waar deze Tab Connect UITBLINKT!

De handigste kindveilige instellingen die je kunt vinden, en vrij gemakkelijk in te stellen.

Daarnaast kun je met je eigen telefoon en App altijd controle en contact houden met je kind, een unieke ouderlijke eravring die geen van de andere tablets biedt.

Dat is ook de keuze die je maakt voor deze tablet, want hij is bijvoorbeeld minder krachtig dan de zelfs goedkopere Denver TAQ.

Maar voor ouders die de grootste veiligheid én de leukste kindvriendelijke content en apps willen, is de Connect onverslagen.

Niet voor niets de MEEST VERKOCHTE kindertablet op dit moment!

Maak meerdere profielen aan voor je kids

Je kan zelf voor elk profiel het gewenste internetgedrag instellen waardoor je kind altijd veilig gebruik kan maken van het internet.

Daarnaast kan je dus een maximale tijd instellen per sessie dat je kind de tablet gebruikt, waardoor je kind niet de hele dag op de tablet kan zitten.

Blue light filter is ook een fijne functie waardoor het kijken naar het scherm minder slecht is voor de ogen.

Kurio tab advance beste van 2018 en 2019

(bekijk meer afbeeldingen)

Daarbovenop kunnen er 8 profielen worden ingesteld op de tablet, wat makkelijk is als meerdere kinderen de tablet gebruiken. Het apparaat onthoudt dan wat de voorkeuren zijn op basis van welk profiel er gebruikt wordt.

De tablet beschikt ook nog eens over Kurio Motion Games die worden gespeeld met de camera van de tablet, wat natuurlijk erg cool is voor de kids.

De Kurio Connect zit bomvol handige snufjes waardoor het een erg aantrekkelijke tablet is en daarom dus ook een plekje heeft verdiend in de top 11.

Het is wel een investering omdat het apparaat redelijk duur is, maar dat is het zeker waard!

Bekijk ook de trailer van Kurio over de Connect:

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste budget kindertablet: Denver TAQ

Geschikt voor meerdere leeftijden, veilig én goedkoop

Denver Taq kindertablet

(bekijk meer afbeeldingen)

Geschikt voor: Kleinere kinderen die vooral de kinderapps gebruiken. Hij is een stuk goedkoper en prima in het gebruik voor wat jongere kinderen.

Verder heeft de tablet een geheugen van 8 GB, dat nog uitgebreid omdat er een micro-SD kaart in past.

Dat is een groot voordeel, aangezien je hierdoor meer spellen vanaf de Google Play kan downloaden.

Tot slot is de prijs een van de voornaamste redenen dat de tablet in de top 11 is terecht gekomen, de tablet kost helemaal niet zoveel en is daarmee een van de goedkopere tablets in dit rijtje.

Al met al, een goede tablet waarmee veel plezier mee kan worden beleefd voor een lage prijs.

We willen wel eerlijk zijn in onze beoordeling. Sommige features blijven hierdoor een beetje achter, maar de prijs kwaliteit verhouding is super.

Daarnaast heb je toegang tot de KIDO’z software die het leren en spelen voor kinderen erg gemakkelijk maakt.Wil je berekenen hoe duur je gekozen kinder tablet is tijdens de actie, is de berekening simpel: ‘de prijs * 100 / 121’ geeft de juiste prijs zonder BTW die je zult moeten betalen!

Welke producten en merken er meedoen aan deze actie, wil nog wel eens wisselen. Vlak voor de actie wordt altijd bekendgemaakt welke producten en merken meedoen. Let dus goed op dat jouw gekozen kinder tablet ook meedoet met de actie!

Het aanbod geldt in de winkels van Mediamarkt en in de webshop, dus als jouw kinder tablet meedoet met de actie hoef je nog niet eens de deur uit om de kinder tablet met een mooie korting in huis te halen.

Het aanbod van deze gigant is eigenlijk vrij beperkt als je kijkt naar de andere producten die ze verkopen.

Je zult bijvoorbeeld verdwalen in de tv’s, laptops, speakers, en huishoudelijke apparaten die ze aanbieden.

Op het gebied van de kindertablets wordt er eigenlijk maar één merk aangeboden, en dat is Kurio.

Ze bieden in totaal 3 modellen aan, de Telekids Tab Advance (roze of blauw) en de Kurio Tab 2 in het groen.

Dit zijn wel een van de meest kwalitatieve tablets die op de markt verkrijgbaar zijn en dat garandeert de winkel ook.

De modellen passen wel in verschillende prijsklassen

Bekijk hier het aanbod kindertablets bij MediaMarkt

Baby's met een kindertablet

Naast de mooie BTW weg ermee-actie heeft ook Mediamarkt natuurlijk het hele jaar door aanbiedingen lopen, die elke week weer veranderen.

Je kunt de folder ook online bekijken, voor als je hem niet thuis krijgt.

Hou deze ook goed in de gaten, want misschien staat jouw kinder tablet er wel tussen. Hoeveel korting je krijgt, wisselt sterk.

Toch zijn er vaak wel goede aanbiedingen waarbij je een mooie korting krijgt.

En dan hoef je niet eens te wachten op de btw weg ermee actie, en kun je de tablet nog eerder in huis halen.

Conclusie

Een kinder tablet aanschaffen kan redelijk prijzig zijn, maar dat hoeft niet. Als je maar de aanbiedingen in de gaten houdt en wacht op het juiste moment!

Bol.com heeft jaarlijks terugkerende actieweken met veel verschillende kortingen, en Mediamarkt heeft de welbekende BTW weg ermee actie.

Daarnaast hebben beide winkels constant wisselende aanbiedingen, die je ook in de gaten kunt houden voor goed afgeprijsde kinder tablets.

We hopen dat je met de top 11 van tablets meer inzicht hebt verkregen in het aanbod van de beschikbare kindertablets op de markt!

Hier is dus mijn favoriet, de Kurio Connect Telekids: een goede aanbieding bij bol.com.

Lees ook: de beste laptops voor schoolgaande kinderen

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.