12 beste kindertablets getest: complete keuzehulp & kooptips

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Je kind vraagt om een tablet en je weet niet zeker wat je hem of haar moet geven?

Je wilt niet dat je kind buitengesloten wordt van de digitale revolutie. Maar je wilt er ook zeker van zijn dat ze een veilige, leerzame ervaring hebben die hen helpt nieuwe vaardigheden te leren.

Daarom hebben we de afgelopen weken kindertablets getest – zodat we het je gemakkelijk kunnen maken te kiezen!

Ons team heeft al het onderzoek voor je gedaan en de beste keuzes beperkt op basis van veiligheid, functies en prijs, en natuurlijk het belangrijkste, de leeftijd van jouw kind.

Beste kindertablets getest

De ABSOLUUT beste is deze Kurio Tab Ultra. Het is niet de allergoedkoopste, maar nog steeds erg betaalbaar en de ouderlijke instellingen, zoals een tijdslimiet instellen op specifieke activiteiten en een van de grootste bibliotheken van eigen content maken het dé kindertablet van dit moment.

Ik heb ook nog 11 andere tablets beoordeeld en daar zitten ook wat meer budget keuzes bij om uit te kiezen, plus eentje specifiek voor ook wat jongere kinderen.

Ik heb hierbij gekeken naar de meegeleverde spellen, veiligheid, snelheid/geheugen, design en natuurlijk niet te vergeten een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Hier zijn de beste uit de test in vogelvlucht, daarna bespreek ik alle belangrijke functies per tablet:

Beste kindertabletAfbeeldingen
Overall beste kindertablet: Kurio Tab UltraKurio Connect Telekids(bekijk meer afbeeldingen)
Beste budget kindertablet: Denver TAQBeste budget kindertablet: Denver TAQ
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor baby en dreumes: Vtech activiteiten tabletBeste voor baby en dreumes: Vtech activiteiten tablet(bekijk meer afbeeldingen)
Beste beschermende draaghoes: Veidoo 7 inch TabVeidoo kindertablet met youtube en netflix
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope educatieve apps: Clementoni ClempadClementoni clempad
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste bijgeleverde hoes: ALCATEL 1T7 FamilyAlcatel 17T kindertablet met stevige hoes(bekijk meer afbeeldingen)
Beste met groot scherm: Denver TAQ 10 inch
(bekijk meer afbeeldingen)
Goedkoper maar wel de Kurio kindveilige instellingen: Kurio Tab Litekuriotablite8gb
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kindertablet voor peuters: vTech Storio Max XLvtechstoriomaxXL
(bekijk meer afbeeldingen)
Budget voor kleinere kinderen: vTech DigiGovtech digigo als beste kindertablet(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor oudere kinderen: Point of View kindertablet met koptelefoonPoint of view tablet voor kinderen
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kindertablet voor boeken: Amazon Fire Kids Editionamazon-fire-kids-edition
(bekijk meer afbeeldingen)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Kindertablet koopgids

Wanneer je een kindertablet koopt, kijk dan in ieder geval naar de geschiktheid voor de leeftijd.

Daarom heb ik deze visuele keuzehulp opgesteld en wil ik hier ook nog extra bij stilstaan:

We hebben nog een paar alternatieven op deze lijst staan die bijvoorbeeld goedkoper zijn, of met een betere hoes, maar dit zijn de topkeuzes die je voor de leeftijd van jouw kind kunt kiezen.

Is je kind ouder dan 10? Dan zou ik zeker gaan voor een volwassenen tablet die je wellicht ook nog wat kindvriendelijker wilt maken zoals de:

Tablets hebben net als laptops of telefoons basis componenten aan de binnenkant zoals:

 • de core processor (verantwoordelijk voor alle berekeningen dat je apparaat maakt, zoals het openen van een browser, afspelen van video’s, muziek, leerzame spelletjes etc.),
 • RAM oftewel Random Access Memory (verantwoordelijk voor het sneller maken van je computer bij het laden van programma’s – des te meer RAM, des te sneller je computer/tablet/smartphone zal werken),
 • GPU oftewel Graphics Processing Unit (te vergelijken met de core processor, behalve dat deze speciaal is ontwikkeld om grafische zaken op je scherm van het apparaat te kunnen tonen),
 • Moederbord (huisvest alle andere essentiële onderdelen zoals de core processor, GPU, RAM, etc.),
 • HDD oftewel Hard Disc Drive/intern geheugen (binnen veel desktop pc’s en laptops zitten HDDs; in kleinere apparaten zitten echter solid state drives of SSD om data in op te slaan).

Al deze onderdelen werken harmonieus samen om je de beste beleving te geven in het gebruikt van je tablet of smartphone.

Hoewel deze dingen voor een kindertablet iets minder belangrijk zijn (je gaat namelijk geen moeilijke software draaien en de meeste kinderspellen zijn vrij eenvoudig, zeker voor de jongere kinderen) is het toch belangrijk voor de snelheid waarmee de tablet reageert, en dus het SPEELGEMAK (**Pappa! De tablet reageert traag!**)

Afmetingen

De grote van het display van de tablet die je gaat kiezen hangt het meeste af waar je de tablet voor nodig gaat hebben.

Ga je het puur gebruiken voor multimedia? Of heb je het ook nodig als je veel op reis bent met je gezin?

Je wilt er waarschijnlijk eentje die zowel handig is om mee te nemen, maar ook een degelijke tablet om een video op te kijken en leerzame spelletjes mee te spelen.

Als je iemand bent die ervan houd om erg veel te tekenen en te bewerken dan raden wij toch aan om te kiezen voor de tablets met een schermgrote van 10 – 18+ inches.

Plus je moet met jonge kinderen rekening houden met hun kleine handjes.

Het kiezen van het OS (operating system of besturingssysteem)

Naast de beter bekende operating systems zoals iOS (Apple), Windows (Microsoft) en het Android besturingssysteem (Google) zijn er echter ook andere OS’ die je voor je tablet kunt kiezen. 

De meeste kindertablets hebben ook gewoon een standaard OS reeds ingebouwd en dat betekent dat je meestal met Android werkt met een kindvriendelijke schil eromheen.

Dit zijn de specifieke tablets gemaakt voor kinderen van een bepaalde leeftijd.

Voor welk doel?

Hoe je je tablet gaat gebruiken is ook weer een overweging waar je rekening mee moet houden.

Is deze alleen voor je jonge kind, of moeten andere gezinsleden hem ook kunnen gebruiken zoals oudere kinderen voor school of jij ook een beetje voor je werk of email?

In dat laatste geval wil je waarschinlijk gaan voor een volledige tablet met kindervriendelijke instellingen, zoals de Samsung tablets waar we al eerder over schreven.

Als kinderen de reden zijn voor de aankoop van een tablet, dan zijn er enkele die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen zoals de Kurio.

Een kindertablet wordt in ieder geval vaak gebruikt om spelletjes op te spelen of Youtube video’s te kijken, maar hij kan ook prima gebruikt worden voor educatieve doeleinden.

Dat is ook waarom ik mijn kinderen op een kindertablet laat spelen en leren, maar natuurlijk met afgeschermde internetinstellingen en ik beperk de schermtijd.

Hebben ze een eigen tablet nodig? Op zich niet…

Ik heb een onderzoek gedaan naar welk device onze lezers hun kinderen geven, en dat is veelal ook hun eigen tablet of telefoon, zeker tot een bepaalde leeftijd.

Geef je een kindertablet of je eigen device

De meeste mensen geven in ieder geval een soort device aan hun kinderen, een aan de andere kant maken veel ouders zich zorgen over schermtijd instellingen en ouderlijk toezicht.

De juiste kindertablet kan dan erg handig zijn om meer grip te krijgen op hoe lang en waar ze een tablet voor gebruiken, alleen entertainment of ook om nog wat te leren?

Overwegingen van het gebruik van Apps en Inhoud

Alle grote OS ontwikkelaars, welke iOS, Windows, en het Android besturingssysteem zijn, hebben hun eigen app-stores waar je verschillende apps en programma’s gratis of betaald kunt downloaden.

Met kinderen wil je het liefste kiezen voor een kindertablet die hier niet zomaar bij kan, of een volwaardige tablet kopen en de Android Playstore blokkeren voor in app aankopen of een limiet van een bedrag instellen.

Android heeft duidelijk een grote voorsprong op de producten van Apple op het gebied van apps voor kinderen, maar ook op het kindvriendelijk maken van de tablet.

Levensduur van de batterij

Wat is het belangrijkste element om misschien wat meer aan uit te geven bij kindertablets? Batterijduur!

Jawel, want als je batterij niet genoeg kracht heeft om bij te kunnen benen met al die hoge prestaties, dan zal je tablet lang niet zo leuk zijn als je in gedachte had.

Het probleem met hoge kwaliteit specificaties is dat deze dan ook veel te veel batterij verbruiken en snel leeg zullen zijn.

Dus als je wat meer wilt uitgeven, kies dan met name voor een goede batterij.

De prijs

Omdat tablets worden ontwikkeld door verschillende merken met verschillende maten, specificaties en kenmerken, kan je er zeker van zijn dat de prijs dan ook flink kan variëren van het laagste prijssegment (beginnend vanaf €50) tot aan de hogere segmenten (€150 tot €200 of meer voor een kindertablet).

De uiteindelijke keuze licht natuurlijk echter bij jezelf en zal grotendeels afhangen van uw doel voor de tablet.

Jouw gebruik en noodzaak is wat je beslissing bepaald. Gebruik je hem met name thuis en kan hij vaak aan de lader? Of is het de bedoeling dat hij veel onderweg en op vakantie meegaat?

Maak een keuze op basis van je behoefte en doel voor je tablet. 

Beste kindertablets beoordeeld

Nou, het voordeel van deze tablets die specifiek geschikt zijn voor kinderen, is dat je de limiet in kunt stellen in hoeveel je wilt dat ze erop spelen en zelfs met welke activiteit.

Zo kun je zeggen, ok….je mag een half uur videotjes kijken maar daarna alleen nog educatieve apps gebruiken. Je hebt het in de hand als ouder, als je de tijd wilt investeren om het in te stellen.

En daarin ligt de kracht van een echte kindertablet in plaats van gewoon de familie tablet geven aan je kind en hopen dat het goed komt.

Overall beste kindertablet: Kurio Tab Ultra

De meest gekochte en populairste kindertablet van dit moment, en met goede reden!

Kurio Connect Telekids

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Meest geschikt voor: 3 tot 7 jaar
 • Veilig surfen: Ja
 • Youtube: Ja
 • Grootte: 7 inch
 • Snelheid: Quadcore 4, 1 GB RAM (gemiddeld)

Waar de Denver TAQ echt een budget keuze is, kost de Kurio Tab Ultra Studio 100 een stukje meer, maar je krijgt er wel veel specificaties en speelplezier voor terug

Geschikt voor: Kinderen die er iets meer mee willen doen, vaak iets oudere kinderen. Handige integratie met het Telekids of Connect Studio 100 aanbod en geweldige veilig-internet modus.

Om te beginnen heb je als ouder volledige controle over wat je kind met tablet doet en hoelang het apparaat wordt gebruikt.

Zo kan je ongewenste apps eruit filteren met het handige App Management, en worden websites gefilterd en gecategoriseerd.

Dit is waar deze Tab Ultra UITBLINKT!

De handigste kindveilige instellingen die je kunt vinden, en vrij gemakkelijk in te stellen.

Daarnaast kun je met je eigen telefoon en App altijd controle en contact houden met je kind, een unieke ouderlijke eravring die geen van de andere tablets biedt.

Dat is ook de keuze die je maakt voor deze tablet, want hij is bijvoorbeeld minder krachtig dan de zelfs goedkopere Denver TAQ.

Maar voor ouders die de grootste veiligheid én de leukste kindvriendelijke content en apps willen, is de Ultra onverslagen.

Niet voor niets de MEEST VERKOCHTE kindertablet op dit moment!

Maak meerdere profielen aan voor je kids

Je kan zelf voor elk profiel het gewenste internetgedrag instellen waardoor je kind altijd veilig gebruik kan maken van het internet.

Daarnaast kan je dus een maximale tijd instellen per sessie dat je kind de tablet gebruikt, waardoor je kind niet de hele dag op de tablet kan zitten.

Blue light filter is ook een fijne functie waardoor het kijken naar het scherm minder slecht is voor de ogen.

Kurio tab advance beste van 2018 en 2019

(bekijk meer afbeeldingen)

Daarbovenop kunnen er 8 profielen worden ingesteld op de tablet, wat makkelijk is als meerdere kinderen de tablet gebruiken. Het apparaat onthoudt dan wat de voorkeuren zijn op basis van welk profiel er gebruikt wordt.

De tablet beschikt ook nog eens over Kurio Motion Games die worden gespeeld met de camera van de tablet, wat natuurlijk erg cool is voor de kids.

De Kurio Tab Ultra zit bomvol handige snufjes waardoor het een erg aantrekkelijke tablet is en daarom dus ook een plekje heeft verdiend in de top 11.

Het is wel een investering omdat het apparaat redelijk duur is, maar dat is het zeker waard!

Bekijk ook de trailer van Kurio over de Ultra:

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste budget kindertablet: Denver TAQ

Geschikt voor meerdere leeftijden, veilig én een betaalbare prijs

Denver Taq kindertablet

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Meest geschikt voor: 3 tot 7 jaar
 • Veilig surfen: Ja
 • Youtube: Ja
 • Grootte: 7 inch
 • Snelheid: Quadcore 4, 2 GB RAM (gemiddeld)

Geschikt voor: Kleinere kinderen die vooral de kinderapps gebruiken. Hij is een stuk goedkoper en prima in het gebruik voor wat jongere kinderen.

Verder heeft de tablet een geheugen van 8 GB, dat nog uitgebreid omdat er een micro-SD kaart in past.

Dat is een groot voordeel, aangezien je hierdoor meer spellen vanaf de Google Play kan downloaden.

Tot slot is de prijs een van de voornaamste redenen dat de tablet in de top 11 is terecht gekomen, de tablet kost helemaal niet zoveel en is daarmee een van de goedkopere tablets in dit rijtje.

Al met al, een goede tablet waarmee veel plezier mee kan worden beleefd voor een lage prijs.

We willen wel eerlijk zijn in onze beoordeling. Sommige features blijven hierdoor een beetje achter, maar de prijs kwaliteit verhouding is super.

Daarnaast heb je toegang tot de KIDO’z software die het leren en spelen voor kinderen erg gemakkelijk maakt.

Denver en hun ontwikkeling voor kids

Denver is een Noors bedrijf dus dat is wel weer eens een leuke afwisseling van al die van origine Japanse en Chinese bedrijven of de Amerikanen.

De tablets worden wel in China gemaakt overigens.

Design en ontwikkeling helemaal in Noorwegen.

Tegenwoordig maken overigens alle grote fabrikanten hun producten in ofwel China of India dus op zich hoeft dat geen issue te zijn.

Ze hanteren hoge kwaliteitseisen geven ze aan.

Denver TAQ: gemaakt voor kinderen

De tablet is helemaal ontwikkeld met het oog op de kids. Hij heeft daardoor een uitermate simpel menu en de stijl is erg kleurrijk.

Ook is hij wat betreft functionaliteit helemaal uitgekleed tot die features die een kind nodig zal hebben.

Dit kan een groot voordeel zijn aangezien je niet altijd mee kijkt over de schouder van je kind. Je kunt je kleine hierdoor veilig laten verkennen en ontdekken.

Het is voor velen echter ook wel een nadeel. Je moet deze niet nemen als je er ook eentje wilt die je tegelijk voor jezelf gaat gebruiken.

Dan kun je beter voor een kindvriendelijke volledige tablet gaan.

Maar als je er eentje voor naast je huidige wilt, specifiek voor je kinderen, dan is het wellicht een goed alternatief.

KIDO’z platform voor kindvriendelijke content

Dan komen we op het grote voordeel en van gespecialiseerd product. Wat je misschien inlevert op overall functionaliteit krijg je terug in de vorm van het KIDO’z platform.

Het is een content ontdekkingsplatform speciaal gemaakt voor kinderen waar ze veilig op zoek kunnen gaan naar dingen die ze leuk vinden, zonder dat ze per ongeluk op het (echte) internet dingen ontdekken die helemaal niet geschikt voor ze zijn.

Het is niet alleen een platform waar ze zelf kunnen zoeken, maar ook eentje die op basis van slimme technologieën weet te leren van de voorkeuren van het kind en zo met hem mee kan groeien.

De juiste content op het juiste tijdstip, daar staan ze voor.

Op KIDO’z kunnen ze zowel leren als genieten van leuke filmpjes en boekjes.

Verder heb je nog heel maar dan ook heel veel spelletjes in verschillende leeftijdscategorieën.

Ook deze zijn weer te onderscheiden in vooral leuke spelletjes, en games die tegelijk ook educatief van aard zijn.

Zo heb je altijd zicht op de speeltijd die je kind heeft op het tablet en of deze ook wel educatief gezien het beste wordt besteed.

De features van de Denver TAQ

Een kindvriendelijke tablet beoordeling is niet compleet zonder het ook over de technische features te hebben, dus daar willen we bij deze Denver TAQ-90033K toch ook even bij stilstaan.

Hij heeft is klein en handzaam met een  inch touch screen.

Het scherm heeft een resolutie van 800×480 (16:9). Dat is niet optimaal vergeleken met bijvoorbeeld de 1024×600 resolutie van de Kurio Tab 2.

 • Een 1.2 ghz quad-core CPU chip en 1GB DDR3 ram werkgeheugen zorgen voor een vloeiende werking van het besturingssysteem en de KIDO’z software. Meer heb je ook niet nodig aan processorkracht
 • Met 16GB intern geheugen zou je nog wel een tekort kunnen komen. Zeker wanneer je ook je eigen apps en spelletjes wilt downloaden of ze ook lekker aan de slag laat gaan met de camera. en SD kaart kan dan helpen
 • Een camera aan de voorzijde van 0.3 megapixel is niet heel goed, maar wordt toch voornamelijk gebruikt voor spelletjes waarbij de ruimte om het kind heen wordt bewerkt
 • Ingebouwde batterij (3500mAh). Die gaat een aantal uren mee zonder op te hoeven laden. Voldoende voor de speeltijd van de kinderen dus.

Hier kun je zien wat er allemaal bij zit:

Prestatie

Om de prestaties van Denver TAQ in deze sectie te evalueren, controleren we de count van de processor, processorfrequentie en CPU-architectuur door deze met andere tablets te vergelijken:

 • Processor Cores Count: 76%
 • Processor frequentie: 80%
 • CPU-architectuur: 80%

Uit de analyse van de functies van deze Denver TAQ bleek dat de Denver TAQ echt een behoorlijke prestatie levert, zeker voor het geld.

Kindertablet Denver beoordeling

(bekijk meer afbeeldingen)

Dan komen we op het eindoordeel. Is het de beste tablet die je ooit in je handen hebt gehad? Nee, dat zeker niet. Moet hij dat zijn?

Nee, lijkt me ook niet.

Het is er eentje om er extra bij te hebben in het gezin en waar je alleen de kinderen op laat spelen en leren. In dat opzicht voldoet hij zeker aan deze behoefte.

Met een meer dan gemiddelde ergonomie, redelijk acceptabel scherm, echt solide batterij en mooie aangename prestaties, heeft de Denver TAQ voldoende prestaties.

Hij heeft gelijk een stevig hoes zodat je zoiets er ook niet nog extra bij hoeft te kopen zoals bijvoorbeeld voor je iPad.

En hij heeft voldoende leuke content om de kids jarenlang mee te vermaken.

Hij draait de applicaties snel en zonder schokken, en dat zijn toch eigenlijk de dingen waarnaar je op zoek bent.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste voor baby en dreumes: Vtech activiteiten tablet

De VTech Baby activiteiten tablet is even groot als een tablet voor volwassenen, maar is ontworpen voor kleine kinderen.

Beste voor baby en dreumes: Vtech activiteiten tablet

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Meest geschikt voor: 1 tot 2,5 jaar
 • Veilig surfen: Nee
 • Youtube: Nee
 • Grootte: 20 x 17 x 4 cm
 • Snelheid: n.v.t.

Het is een educatief, interactief speelgoed met lichten, geluiden en kleuren (de hele mikmak!) die de kleintjes zal stimuleren en ze een hele tijd bezig zal houden.

Elke knop doet iets anders en kleine gebruikers ontvangen een muzikale beloning voor elke actie.

Maar dat is het ook wel. Deze is echt geschikt alleen voor de jongste kindertjes en niet meer na jaar 3.

De vlakken op het touchpad zijn behoorlijk nauwgezet, daarmee bedoel ik dat je best wel precies moet drukken, anders speelt de tablet een standaard deuntje af.

Dat maakte het voor onze oonbest frustrerend tot hij ongeveer 2,5 was, omdat hij steeds misdrukte.

Ik denk daarom dat hij het leukste is om samen te doen van baby tot 2,5 maar als tablet om ze zelf even mee zoet te houden van 2,5 tot 3,5.

Daarna is het tijd voor een meer volwaardige tablet als de Kurio Ultra of Denver TAQ.

Het wordt geleverd met twee volume-instellingen (wanneer de herhaling en het geluid je verstand beginnen te bedreigen) en is veilig, met mooi afgeronde randen, waar je zeker van zult zijn dat je kindertjes het op een bepaald moment zal gebruiken om op te kauwen.

De tablet is klein genoeg om in een reistas te stoppen als je onderweg in de auto wat entertainment nodig hebt, en hij is robuust, zelfs bestand tegen onderdompeling in ondiep water … je weet wel, kinderen!

Leukste tablet voor baby & dreumes

(bekijk meer afbeeldingen)

Echte jonge baby’s vinden de tablet soms een beetje veel, maar het is handig als snelle afleiding en het biedt ook een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ik moet er ook bij zeggen dat onze zoon het moeilijk vond om precies op de knopjes te drukken, want als je er naast drukt speelt een standaard geluidje af.

Door deze frustratie begon hij het pas weer leuk te vinden op 2,5 jarige leeftijd.

Hij is hier te koop bij bol.com

Beste beschermende draaghoes: Veidoo 7 inch Tab

Veidoo heeft de leukste spellen die ik ben tegengekomen

Veidoo kindertablet met youtube en netflix

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Meest geschikt voor: 3 tot 6 jaar
 • Veilig surfen: Ja
 • Youtube: Ja
 • Grootte: 7 inch
 • Snelheid: Quadcore 4, 1 GB RAM (laag)

Geschikt voor: De powertab heeft meer dan 50 voorgeïnstalleerde spellen plus toegang tot de Google Play store en is toch een van de goedkopere op deze lijst.

De tablet kan geleverd worden in blauw of roze en heeft een aantrekkelijk en stevig design. Middels Parental Control kan je restricties aangeven wat er wel en niet bezocht mag worden, waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken als je kind op de tablet speelt.

Een groot voordeel is dat de tablet wordt aangeleverd met 50 voor geïnstalleerde spellen, waardoor er voor iedereen wat te beleven valt, en natuurlijk een prijsbewuste keuze om je robot speelgoed mee te besturen.

Hiertussen zitten race, sport en behendigheid spelletjes, maar ook educatieve spelletjes om de ontwikkeling te bevorderen.

Het apparaat zit aangesloten op de Google Play store, waardoor de ouders ook zelf apps erop kunnen zetten om de tablet maximaal te kunnen benutten.

Hiervoor heeft de tablet ook een uitstekende batterij (2800 mAh), waardoor de tablet uren gebruikt kan worden zonder dat hij moet worden opgeladen.

Het is een geweldige budget tablet voor de wat jongere kinderen.

De kindertablet is beschikbaar in 2 verschillende kleuren: roze en blauw.

De tablet wordt geleverd met een Nederlandstalige Veidoo kindertablet handleiding, een USB oplader, een host device micro-USB en een koptelefoon.

De tablet draait op Android en heeft al 50 vooraf geïnstalleerde spelletjes erop staan.

Daarnaast is er de mogelijkheid om meer spellen te installeren via de Google Play Store en er staat ook parent control software op.

Een nadeel is dat het apparaat snel traag wordt.

En vooral omdat er al 50 spellen op staan geïnstalleerd bij aanschaf, kan het opstarten erg lang duren.

De Veidoo kindertablet heeft een 8 GB Nand Flash en 1 GB RAM geheugen en is uit te breiden met het Micro SD slot met een geheugen tot 32 GB.

Dat is ook de reden dat ik hem goed vind voor wat kleinere kinderen maar dat het wanneer je zoon of dochter ouder wordt en er meer op begint te doen, dat hij dan niet goed mee kan komen.

Vooral wanneer ze er zelf apps en spelletjes op beginnen te installeren en je er zelf minder controle op zult (willen) hebben, kan hij sommige grotere programma’s niet meer aan.

Zowel op de voorkant als de achterkant van de tablet zit een camera en de Veidoo kindertablet kan ook gebruik maken van het wifi netwerk.

Het scherm is diagonaal 7 inch groot en de tablet is in totaal 20×12,5×1,2 centimeter (lengte x breedte x hoogte).

Ondanks dat de tablet gemaakt is voor kinderen en schokbestendig is, is het scherm zelf wat fragiel.

Een Veidoo kids tablet hoes is te koop voor €10 en is ook verkrijgbaar in de twee kleuren: blauw en roze.

Ook bet deze extra bescherming, is het scherm nog onbeschermd dus houd hier goed rekening mee.

Wat aan de Veidoo Kids Tablet positief opvallend is, is dat hij relatief goedkoop is voor de vele verschillende mogelijkheden die je ermee hebt.

Een minpunt is dat hij snel traag wordt, vooral tijdens het opstarten. Maar voor dit bedrag kun je nu eenmaal geen topkwaliteit verwachten.

Check de beschikbaarheid hier

Beste goedkope educatieve apps: Clementoni Clempad

Clementoni clempad

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Meest geschikt voor: 3 tot 9 jaar
 • Veilig surfen: Ja
 • Youtube: Ja
 • Grootte: 7 inch
 • Snelheid: Quadcore 4, 1 GB RAM (laag)

Waar Veidoo zich heeft gericht op de leuke en vermakelijke games, is Clementoni een ander pad ingeslagen met zijn tablet (en ook al hun andere speelgoed trouwens!) door met name educatieve apps aan te bieden.

Dat wil niet zeggen dat deze educatieve apps niet vermakelijk kunnen zijn, want dat zijn ze zeker, maar misschien niet altijd wat je kind gelijk zelf zou kiezen.

Het is wel de beste keuze als je vooral een leerzame tablet wilt voor je kind, hoewel je ook toegang hebt tot de Android playstore om nog veel meer te installeren natuurlijk.

Door de educatieve inhoud, die op verschillende leeftijden is afgestemd, is hij ook voor wat meer leeftijden geschikt en blijft hij leuk tot een jaar of 9.

De fabrikant zegt tot 12 jaar, maar ik zie mijn kind niet tot die leeftijd op deze tablet spelen, dan willen ze zeker al een iPad.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste bijgeleverde hoes: ALCATEL 1T7 Family

Een van de belangrijkste features bij jongere kinderen is hoe goed de hoes is van de tablet. Je kunt natuurlijk een aparte hoes kopen die stevig is, maar deze heeft beste bijgeleverde hoes

Alcatel 17T kindertablet met stevige hoes

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Meest geschikt voor: 3 tot 7 jaar
 • Veilig surfen: Ja
 • Youtube: Ja
 • Grootte: 7 inch
 • Snelheid: Quadcore 4, 1 GB RAM (laag)

Geschikt voor: Een kindertablet met een van de beste hoezen op de markt in één is gelijk een duurzame koop.

Deze Alcatel 1T7 heeft echter een van de stevigste en gemakkelijkste hoezen op de markt met een draagring en een uitklapbare stand aan de achterkant om hem neer te kunnen zetten.

Verder is de tablet ook nog eens een van de goedkopere. Voor de rest heeft de tablet niet enorm veel features, het is vooral het uiterlijk wat telt bij deze tablet.

Hier te koop bij bol.com

Beste met groot scherm: Denver TAQ 10 inch

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Meest geschikt voor: 3 tot 7 jaar
 • Veilig surfen: Ja
 • Youtube: Ja
 • Grootte: 7 inch
 • Snelheid: Quadcore 4, 2 GB RAM (gemiddeld)

Geschikt voor: Voor wanneer jij of je kinderen een groter scherm fijner vinden, meestal geschikt voor wat oudere kinderen aangezien hij ook ietsje zwaarder wordt om vast te houden.

De volgende tablet in onze top 11 is de Denver TAQ. De tablet is inderdaad al een keer voorgekomen in het rijtje, maar deze tablet is bestemd voor degenen die graag een groter scherm hebben.

De tablet heeft namelijk een scherm van 10 inch, 3 inch groter dan de andere Denver TAQ. Verder heeft de tablet dezelfde kenmerken als zijn kleinere broertje, uitgezonderd van de prijs.

Kortom, voor €20 meer hebben de kids een mooie grote tablet voor meer speelplezier.

Check de meest actuele prijzen hier

Goedkoper maar wel de Kurio kindveilige instellingen: Kurio Tab Lite

Het kleine broertje van de Kurio Ultra

Twee kinderen kijken vrolijk naar de Kurio Tab Lite kindertablet

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Meest geschikt voor: 3 tot 6 jaar
 • Veilig surfen: Ja
 • Youtube: Ja
 • Grootte: 7 inch
 • Snelheid: Quadcore 4, 1 GB RAM (laag)

Geschikt voor: De Kurio Tab Lite is een goedkopere variant van de Kurio Ultra met wat minder features en prestaties maar wel alle kindvriendelijke instellingen die je mag verwachten.

Dit is een bijzondere tussen onze tablets, omdat het apparaat wat meer is uitgekleed wat betreft features! Hierdoor maakt het de tablet gelijk heel erg multifunctioneel, want op deze manier kunnen de kinderen ook huiswerk maken en sneller met het apparaat werken tegen een toch lage prijs.

Net zoals op de Kurio Tab Ultra kunnen er games voor de ingebouwde camera van de tablet gespeeld worden, de zogeheten Kurio Motion Games.  Een van de weinige nadelen van de Kurio Lite Tablet is de prijs, die helaas wel erg hoog uitvalt voor een budget tablet.

Een goed argument is wel dat je geen aparte laptop hoeft af te schaffen voor het maken van huiswerk of andere zaken van de kids, wat je later geld bespaard.

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste kindertablet voor peuters: vTech Storio Max XL Tablet

Stoer en robuust, met een interface gericht op de iets ouder wordende peuters en jonge kleuters

vtechstoriomaxXL

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Meest geschikt voor: 2 tot 5 jaar
 • Veilig surfen: Ja
 • Youtube: Ja
 • Grootte: 7 inch
 • Snelheid: Quadcore 4, 1 GB RAM (laag)

Op de tablet is het mogelijk om foto’s te maken, spelen te spelen en muziek te luisteren. Daarnaast kan er ook nog geluisterd worden naar verhalen.

De VTech Storio Max is een tablet speciaal gemaakt voor kinderen, met “kindveilige” Wi-Fi, ingebouwde camera en speler, MP3-functies en een heleboel leuke, educatieve en creatieve apps.

Er is ook een boeiende Kid Ultra-berichtentool die linkt met de smartphone- en tablet-app van een ouder. Een beetje zoals de Kurio Ultra, maar met wat minder ouderlijke instellingen.

Het is een erg fijne tablet voor wat jongere kinderen van 3 of 4 tot een jaar of 5 en is een goede en educatieve investering.

Aan de negatieve kant vonden we de tablet frustrerend traag om games en apps te laden, of zelfs om tussen ze te schakelen.

Het is goed gebouwd en beschikbaar in de, voor kindertablets verplichte kleuren, roze en blauw.

De hoes beschermt het scherm als het niet in gebruik is en dient ook als standaard voor een betere kijkhoek bij het bekijken van video’s of diavoorstellingen met foto’s.

Of je kunt de hoes helemaal verwijderen als je de meer klassieke tablet-look wilt.

Wat ik er geweldig aan vind, is dat het een tablet is maar ook weer niet.

Het is niet bedoeld voor oudere kinderen of voor jezelf om ook te gebruiken, maar specifiek om jongere kinderen in aanraking te laten komen met nieuwe technologie die ze later in hun leven zeker meer gaan gebruiken.

Sowieso meer dan wij vroeger ooit gedaan hebben en het wordt alleen maar meer.

Maar het is ook weer niet zo’n speelgoed tabletje die alleen een paar muziekjes kan en enkele tientallen spelletjes.

Onder de motorkap zit wel echt een Android besturingssysteem en een hele bioblitheek aan Vtech’s eigen video en spelletjes. Het zit precies midden in het segment van speelgoed, en educatieve tablets.

Hij is dan af en toe wat traag met laden, maar misschien ook wel goed om geduld te leren aan kinderen.

En aan de andere kant zullen zij niet vaak veel te veel zware dingen tegelijk willen doen waardoor het allemaal wel mee valt.

Er zijn een paar leuke unieke features zoals de wonder cam, de movie-maker app en art studio die je kids een hele tijd zoet kunnen houden.

Tekenen, schilderen en werken met stickers doet het altijd erg goed bij mijn kinderen. En er is genoeg content die je ook nog weer kunt downloaden.

Beter dan van die speelgoedtablets heeft het ook een ingebouwde browser en wifi.

Deze is verder niet kindvriendelijk of niet in te stellen, hij heeft gewoon één kindvriendelijke modus.

Dat is ook waarom het niet een tablet is voor zowel jezelf als je kind, maar dat is ook niet erg.

Al met al een hele goede tablet die echt voor de kinderen is.

Voor een tablet alleen voor je kind misschien wat prijzig, maar voor het geld vol met features en unieke kindvriendelijke content.

Het is geen volwaardige tablet die je zelf ook zou willen gebruiken, dat is wel iets om in het achterhoofd te houden.

De VTech Storio Max zul je willen kopen voor kinderen van 3-6 jaar en bevat leuke en creatieve spelletjes en educatieve inhoud om ze verantwoord bezig te houden.

Laten we nu kijken naar de volledige beoordeling en features van de Vtech Storio Max.

Voor welke leeftijd is de Storio Max geschikt?

VTech is van mening dat de Storio-tabletten geschikt zijn voor kinderen van 3 tot 9 jaar.

Ik denk dat kinderen van 7 jaar en ouder een aantal van de meegeleverde games een beetje simplistisch of kinderachtig vinden vanwege hun dan verfijnde smaak, maar voor kinderen van 3 tot 5 of 6  is het een leuke keuze.

Kinderen vinden het heerlijk om te voelen dat dit hun eigen apparaat is, in plaats van voor altijd te smeken om de telefoon of tablet van mama of papa te mogen lenen.

Android, maar met een eigen sausje

De Storio Max is eigenlijk gebaseerd op Android, maar heeft een interface die is ontworpen voor kinderen.

Het is eenvoudig te gebruiken en beschikt over een 7-inch touchscreen (1.024 x 600 pixels) en ze kunnen met hun vinger of de bijgeleverde stylus de tablet bedienen.

Het feit dat deze wordt aangedreven door Android (4.2 als je dat moet weten) betekent dat je meer dan 200 door docenten goedgekeurde Android-games kunt downloaden en niet beperkt hoeft te blijven tot VTech’s eigen 650 softwaretitels.

Het mist nog steeds de rijkdom aan apps die je van een normaal Android of iPad krijgt, en er zijn genoeg games met bekende kinderfilms en tv-programma’s.

Ja, er is een Frozen-game (£ 4,99) en andere dingen van het Disney/ Pixar-merk.

vtech storio max kindertablet

(bekijk meer afbeeldingen)

Voorgeïnstalleerde apps

Het wordt geleverd met 18 geïnstalleerde apps, waarvan er twee na het registreren uit de app-winkel van VTech Learning Lodge moeten worden gedownload.

De apps die je meteen krijgt, zijn de Wonder Cam Max, waarmee kinderen grappige gezichten maken en fotolijsten toevoegen, meer dan 60 speciale effecten en “caleidoscopische creaties”.

De Movie Maker-app is erg leuk en zorgt ervoor dat kinderen zich vermaken. Met toezicht en begeleiding door een volwassene kan dit een interessante creatieve tool zijn.

Er is ook een Art Studio voor tekenen, schilderen en stickers toevoegen. Jonge kinderen zijn dol op het toevoegen van een sticker, zoals elke ouder je kan vertellen.

De 2-megapixelcamera is netjes als hij kan draaien om foto’s of video te maken, zowel aan de voorkant als aan de achterkant.

Beeldkwaliteit is niet wat je van je compactcamera of smartphone gewend bent, maar het is zo ongeveer acceptabel dat kinderen ermee kunnen spelen.

Dit geldt trouwens ook voor de LeapPad, en het zou leuk zijn als op een dag de camera van een kind fatsoenlijke foto’s zou maken.

De tablet heeft een interne opslagcapaciteit van 8 GB om al die foto’s, video’s, muziek en apps te bewaren.

We houden van de mogelijkheid om deze opslagcapaciteit uit te breiden tot 32 GB met een microSD-kaart.

VTech downloaden van extra content

Je kunt extra video-inhoud kopen, zoals Charlie en Lola, Pingu, Octonauts en sommige Disney-shows, hoewel deze niet goedkoop zijn.

Er is een e-Reader met Verhalenwoordenboek, waarmee kinderen kunnen leren lezen.

Ik had liever dat er meer dan één eBook bij was, hoewel er ook gratis boeken te downloaden zijn.

De ingebouwde Wi-Fi betekent dat je games rechtstreeks naar de tablet kunt downloaden in plaats van dat je de pc van een ouder moet gebruiken, wat frustrerend was voor eerdere kindertablets.

Het is er ook voor de webbrowser van Storio Max.

Veilig internet browsen

VTech beweert dat de browser “kindveilig” is en dat er een heleboel doorgelichte websites zijn waar kinderen door kunnen bladeren.

Dit maakt het veel meer een internetervaring dan zijn rivaal, de LeapPad van Leapfrog, die een browser heeft die niet veel meer is dan een reeks vrij willekeurige video’s die kinderen kunnen bekijken.

Hoewel we uiterst beperkt waren, vonden we de LeapPad-browser beter dan de InnoTab Max om het kindveilige embleem beter waar te maken.

Een van de vooraf gekoppelde websites is de uitstekende HowStuffWork, die vol zit met fascinerende feiten die kinderen vermaken en opvoeden, maar die ook een hoofdstuk over seksuele disfunctie bevat.

Hoewel er niets obsceen of pornografisch is, geven ouders er misschien de voorkeur aan hun jongeren niet te laten lezen over “Hoe je seksleven te starten” of vragen over “Herb Sex Boosters” te beantwoorden.

Het is duidelijk dat dergelijke risico’s bestaan, ook op anderszins onschadelijke websites zoals het bovenstaande, en dus is het geweldig dat bezorgde ouders eenvoudig websites kunnen toevoegen of verwijderen van de goedgekeurde lijst van elk kind met behulp van de Web Browser Controls.

Helaas kunnen een aantal nuttige, educatieve websites niet worden toegevoegd omdat ze Javascript vereisen.

We kunnen bijvoorbeeld de website van Mathletics niet laten werken. Dit zou een geweldige toevoeging zijn geweest aan de Storio Max webbrowser.

Ouders moeten op blijven letten wanneer ze hun jonge kinderen hun telefoon of tablet overhandigen, tenzij omdat kind goed kan bladeren naar ongepast materiaal, tenzij ze ouderlijk toezicht hebben ingesteld.

De ouderinstellingen van de Storio Max moeten het gemakkelijker maken om dit risico te beperken.

Wifi op de Storio

Een van de Wi-Fi-functies die we echt leuk vonden, is Kid Connect, waar kinderen tekst en spraakberichten, foto’s, stickers en tekeningen kunnen verzenden en ontvangen aan InnoTab-vrienden en familieleden die de Kid Connect-app op hun iPhone of Android-smartphones installeren .

Kid Connect biedt ook gezinsgroepchat, multiplayerspellen en Family Bulletin-functies. Met de mobiele app Kid Connect kunt u de contactenlijst van je kind beheren.

Oudere kinderen genieten vooral van de berichtfunctie, hoewel ik vond dat het verwarrend was en moest vragen aan een andere ouder die Storio had helpen.

Beveiliging is redelijk goed als een ouder elke vriend moet goedkeuren, en het is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor een vierjarige.

Ouderlijke instellingen

Ouderlijke instellingen omvatten tijdsinstellingen, zodat je de hoeveelheid tijd kunt beperken die jouw kind met de tablet mag spelen. Dit is een uitstekend idee.

Zelfs met educatieve tabletten zoals de Storio moeten ouders de hoeveelheid tijd die aan dergelijke technologie wordt besteed beperken.

Lees ook: hoeveel schermtijd veilig is voor kinderen

We vinden het ook leuk dat je hem ook op je tv kunt aansluiten via een mini-HDMI naar HDMI-kabel – ook bekend als een HDMI-type A naar type C-kabel.

Je moet dit echter wel apart kopen.

De Storio MAX kan de meeste cartridges gebruiken die zijn ontworpen voor oudere InnoTab-modellen.

Vanwege het grotere scherm moet je echter eerst bijgewerkte versies downloaden naar de tablet om deze oudere cartridges te kunnen spelen.

Vtech Storio Max 7 prestaties

We vonden dat de Storio Max 7 traag is bij het laden (soms erg traag), met het draaiende pictogram Loading gedurende frustrerend lange tijden.

Als je gewend bent aan een snelle iPad of Android, zal dit je ongetwijfeld irriteren, hoewel ik denk dat het kinderen de waarde van geduld leert!

Vreemd genoeg weerspiegelt zelfs de iOS- en Android Kid Connect-app de trage laadtijden.

Andere apps bevatten een klok (wanneer kunnen ze die eigenlijk lezen?), een rekenmachine, een kalender, notities en een muziekspeler.

Met toezicht van een volwassene helpt de VTech InnoTab Max je kind met elementaire wiskunde (tellen, optellen, aftrekken) en Engels (handschrift, spelling en lezen).

Andere spellen kunnen de ruimtelijke betekenis, waarnemingen en patroonherkenning van een kind verbeteren.

Gelukkig is de batterij oplaadbaar (via de meegeleverde micro-USB-kabel), dus het kost je geen fortuin aan batterijen.

VTech Learning-spellen

Het downloaden van nieuwe games en apps kan echter duur zijn.

Net als bij de LeapPad is extra software niet goedkoop, met nieuwe spellen van gemiddeld 3-5 euro, wat iets goedkoper is dan van Leapfrog.

Moet ik de Vtech Storio Max 7 kopen?

De VTech Storio Max is het meest geschikt voor kinderen van 3-6 jaar en bevat leuke, creatieve spelletjes plus een uitstekende berichtfunctie waarvan kinderen houden.

Het kindveilige surfen op het web heeft wat ouderlijk toezicht nodig, maar is uitgebreider dan dat van rivaal Leapfrog.

We vonden de Storio Max frustrerend traag laden en de fotokwaliteit is net zo slecht als bij alle kids-tech, maar het is zeker een goede keuze voor de eerste tablet van een kind.

Aan de andere kant kan de tablet misschien iets gaan sneller vervelen voor de kinderen omdat ze niet op het internet kunnen. De vTech Storio Max is te koop voor €120.

Budget voor kleinere kinderen: vTech DigiGo

vtech digigo als beste kindertablet

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Meest geschikt voor: 2 tot 4 jaar
 • Veilig surfen: Nee
 • Youtube: Nee
 • Grootte: 4.3 inch
 • Snelheid: n.v.t.

We blijven nog even bij het merk vTech, want de volgende tablet is de vTech DigiGo.

Dit apparaat heeft een scherm van 4.3 inch, wat een lekker klein formaat is voor de kleinere kinderen.

Verder beschikt de tablet ook over wifi waarmee je allerlei dingen kunt delen met familie of vriendjes, denk hierbij aan spraakberichten of stukjes tekst.

De DigiGo heeft een intern geheugen van 4GB, dus daarmee kunnen aardig wat berichten opgeslagen worden. Met de 10 ingebouwde apps kan er gelijk mee gespeeld worden.

Naast de ingebouwde apps worden ook twee gratis downloads via Explorer Park aangeboden, waar er een enorm aanbod van apps op je staat te wachten. Nog een coole feature van de DigiGo is de 180˚ draaibare cameralens, waarmee de tofste foto’s gemaakt kunnen worden.

Voor kinderen in deze leeftijdscategorie kun je leuke technische snufjes kopen.

Tegenwoordig is iedereen of binnen bezig met een dedicated kindertablet, of ze zijn naar buiten met een hoverboard truukjes aan het doen (lees ook onze uitgebreide beoordeling van verschillende hoverboards).

In vergelijking met de Vtech Storio is de DigiGo misschien nog wel de betere van de twee met meer functies en een zachtere prijs. De DigoGo is namelijk te verkrijgen vanaf €90.

Beste voor oudere kinderen: Point of View kindertablet met koptelefoon

Point of view tablet voor kinderen

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Meest geschikt voor: 6 tot 10 jaar
 • Veilig surfen: Ja
 • Youtube: Ja
 • Grootte: 10 inch
 • Snelheid: Quadcore 4, 2 GB RAM (hoog)

Als je kind spullen vaak laat vallen, is de Point of View tablet een ideale keuze. Ze hebben de tablet uitgerust met een bumper om het 7 inch scherm heen, waardoor er niet snel schade opgelopen zal worden na een valpartijtje.

De Point of View heeft een MicroSD slot waarmee je het geheugen kunt uitbreiden, wat de Point of View helaas niet zoveel heeft (1GB).

De Point of View word heel slim meegeleverd met een draadloze koptelefoon, dat zorgt ervoor dat de kids nooit over loshangende kabels kunnen struikelen. Al met al is de Point of View dus een hele veilige en praktische keuze om schade te voorkomen.

Qua prijs is het wel een ietsje duurdere optie, dus je zult moeten overwegen of je de praktische voordelen van de Point of View belangrijker vind dan bijvoorbeeld geïnstalleerde spellen of Parental Control software.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste kindertablet voor boeken: Amazon Fire Kids Edition

amazon-fire-kids-edition

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Meest geschikt voor: 3 tot 8 jaar
 • Veilig surfen: Ja
 • Youtube: Ja
 • Grootte: 8 inch
 • Snelheid: Quadcore 4, 2 GB RAM (gemiddeld)

Hier wil ik nog even specifiek ingaan op de Amazon Fire en de Kindle tablet want veel mensen vroegen me of deze ook in Nederland te verkrijgen en te gebruiken is.

Amazon Fire Kids Edition of Kindle in Nederland

En je kunt hem gewoon kopen en gebruiken in Nederland.

Wanneer je nog wat jongere kinderen hebt kun je het beste de kids editie aanschaffen want die heeft een zachte beschermhoes bijgeleverd.

Als je kinderen al wat ouder zijn en hem waarschijnlijk niet meer zomaar laten vallen, of je koopt er eentje voor jezelf, dan kun je de gewone Kindle kopen, wat iets scheelt in bedrag versus processorkracht en voor jezelf natuurlijk veel handzamer is.

Dan is er nog de handige Kindle Paperwhite die je gemakkelijk laat lezen alsof je een boek leest zonder die spiegelende display, én waterdicht dus ook perfect voor in bad :):

Fire KidsFire HDKindle
Kindle Fire HD 8 inch kids editieAmazon fire hd voor volwassenenKindle paperwhite verkrijgbaar in Nederland
(bekijk meer afbeeldingen)(bekijk meer afbeeldingen)(bekijk meer afbeeldingen)

Kun je Nederlandstalige boeken lezen op de Kindle?

Je kunt tegenwoordig ook Nederlandstalige boeken lezen op de Kindle E-reader sinds amazon.nl zijn aanbod online heeft gezet. Ook kun je er terecht voor een hoop populaire Engelse auteurs.

De kindle e-book sectie is het enige onderdeel wat Amazon tot dit moment in Nederland heeft uitgerold op de .nl website, voor alle andere dingen moet je (nog) in Duitsland zijn.

Wat op zich helemaal niet erg is want je kunt er heel goedkope producten vinden die je natuurlijk ook hier in Nederland kunt gebruiken.

Maar wanneer je een Kindle e-reader koopt, zoals de paperwhite, dan wil je wel ook boeken in je eigen taal kunnen lezen.

Er zijn super veel boeken beschikbaar van Nederlandse schrijvers die je hier kunt vinden om niets te hoeven missen van je favoriete auteurs.

Er is ook een hele sectie beschikbaar met Engelstalige boeken wat je misschien ook prima kunt lezen, die vind je hier.

Nederlandse E-reader boeken omzetten naar Kindle

Hoe mensen het voorheen deden is om boeken hier te kopen op bol.com en deze om te zetten naar Kindle door het EPUB formaat te converteren naar MOBI.

Nadat je het boek hebt omgezet kun je hem laden op je e-reader van Kindle.

Deze video laat zien hoe je dit gemakkelijk kunt doen:

Nu Amazon ook in Nederland beschikbaar is zal de noodzaak om dit te doen wat minder zijn maar het is nog steeds een goede optie wanneer jouw favoriete boek niet in het Nederlands op de Kindle beschikbaar is.

Amazon Fire kids edition in Nederland

De Fire Edition tablet start in de Amazon Free Time en het ontwerp is doelgericht voor kinderen.

De lettertypen en achtergrondkleur van het apparaat komen in een kindvriendelijke indeling.

Bijvoorbeeld, het kind kijkt alleen die titels waarvoor ze toestemming hebben om te zien.

Het startscherm toont de geschiedenis van de recente titels zodat je mee kunt kijken waar je kind naar heeft gezocht.

Bovendien kunnen kinderen visueel navigeren om de inhoud te baseren op onderwerpen en karakters.

Ontworpen voor kinderprofielen: De tablet heeft een functie waarmee ouders een kinderprofiel kunnen maken en de inhoud kiezen waarmee ze hun kinderen willen openen.

Met andere woorden, een ouder kan het tablet personaliseren naar de behoeften van zijn kind.

Het kinderprofiel beperkt toegang tot e-mail, sociale media en in app aankopen.

Schermtijdgrenswaarden: Het tablet biedt innovatieve controles die een ouder kan gebruiken.

Deze controles zorgen ervoor dat de kinderen eerst leren voordat ze verder gaan spelen om zo de schermtijd te beheren.

De vrije tijd stelt de ouder in staat om alle inhoud te kiezen die het kind kan zien en hun schermtijd te beperken op basis van inhoudstype.

Zo kan de ouder video’s en games beperken, maar zorgt ervoor dat er onbeperkte leestijd is.

Bovendien blokkeert de Free Time in-app betalingen en slaat u zich daarom niet meer zorgen over extra kosten of kosten.

Ontwerp en duurzaamheid: De tablet wordt geleverd met verschillende connectiviteitsopties.

De aan / uit-knop staat bovenaan, samen met de hoofdtelefoonaansluiting en de microUSB-poort. De volumeregelingsknop staat aan de linkerkant.

Echter, in vergelijking met de andere tabletten op de markt, verlaat de Kids Edition de microUSB-optie die de totale opslagcapaciteit aanvult.

Een ouder kan de Kids Edition verder upgraden van 8 GB naar 16 GB door te vertrouwen op Amazon Cloud Storage of tijdens het afrekenproces.

Prestatie: De Kids Edition-tablet komt met een scherp scherm met een afmeting van 1280 op 800.

Dit is sterker dan de andere concurrerende tabletten met een weergave van 1024 bij 600.

De schermtekst is scherp zichtbaar en de kleuren zijn levendig wanneer je spelletjes speelt.

Onlangs hebben de Kids Edition uitstekende scores opgeleverd in het benchmarking programma (PCMark for Android).

De Kids Edition heeft een score van 3610 punten in de prestatietest van het programma vastgesteld. De score is de hoogste in de onderzochte tabletten.

De test beoogt de dagelijkse tabletten taken te simuleren zoals browsen en documenten bewerken.

Tijdens de batterijcontrole van het programma heeft de Kindle een uitstekende score van 4 uur en 49 minuten.

Wi-Fi-connectiviteit: De tablet heeft een Wi-Fi met een antenne. Dit ondersteunt private en publieke netwerken met behulp van:

 • WLAN 802.11b-laagste kosten
 • Signaal bereik is goed en niet gemakkelijk belemmerd
 • WLAN 802.11n – Met de snelste maximale snelheid en het beste signaalbereik. Het is meer bestand tegen signaalinterferentie van buitenbronnen.
 • Het verbindt ook met de WLAN 802.11g-standaarden en ondersteunt de WEP-, WPA2- en WPA-wachtwoordverificatie verder. Het tablet ondersteunt geen verbinding met de netwerken van peer-to-peer Wi-Fi (ad-hoc).

Check de meest actuele prijzen hier

Heb ik een speciale kindertablet nodig?

Om de digitale wereld veiliger en intuïtiever te maken voor kinderen is er sinds nog niet heel lang de tablet speciaal voor kinderen uitgevonden. Dit gaat om een tablet die bestemd is voor kinderen van alle leeftijden.

Zij zijn speciaal ontworpen en geprogrammeerd om het gemakkelijker te maken voor kinderen om met de tablet om te gaan.

Aan de buitenkant worden ze vaak gemaakt met sterke materialen waardoor de tablet flink wat stoten en vallen kan ontvangen zonder dat de tablet ernstig beschadigd raakt zoals zou gebeuren met een normale tablet ontworpen voor volwassenen.

Vaak komen deze tablets met een speciale hoes om ze extra beveiliging te geven. Voor de rest zijn er veel modellen die ook waterbestendig zijn. Ideaal voor je kind.

Intern zijn ze geprogrammeerd voor kinderen en de nieuwste modellen kunnen worden ingesteld op de leeftijd van je kind.

Je kunt als ouder ouderlijk toezicht instellen op de tablet van je kind. Veel van de nieuwste modellen zijn vrij veilig.

Ze hebben een eigen veilig internetbrowser en kunnen worden aangepast aan wat jij als ouder het liefst wilt dat je kleine allemaal wel en niet doet op zijn of haar tablet.

Je kunt bij deze apparaten een beperking instellen van wat je kleine wel en niet mag zien, doen, downloaden en meer.

Daarnaast kun je ook zorgen dat er een tijdsbeperking is waar de tablet zichzelf blokkeert na een bepaalde tijd dat je kind erop heeft gespeeld.

Of je kunt een bepaald uur aangeven tot wanneer de kleine kan spelen.

Er wordt overal aan gedacht bij het creëren van de nieuwste kinder tablets.

Jaarlijks zien we steeds meer modellen met meer mogelijkheden en meer kwaliteiten verschijnen.

Er zijn bepaalde merken die het behoorlijk goed doen op de markt en aan de top staan.

Bekijk de reviews in video format, of lees verder voor alle achtergrond informatie en uitgebreide tips:

Wat is een speciale kindertablet?

Een kindertablet is een handheld computer met touchscreen die met name geschikt is gemaakt voor het gebruik door kinderen, soms met een volledig kindvriendelijke omgeving met eigen apps en educatieve spelletjes.

Vaak is het een tablet met volledige functionaliteit maar met speciale instelling die het gebruik door kinderen veilig maakt, zoals ouderlijk toezicht en beperkte toegang tot sites en apps.

Ouderlijke controle

Sommigen hebben vingerafdruk ondersteuning en PIN die alleen de ouder kan instellen.

Anderen hebben robuuste ingebouwde controles die ervoor zorgen dat ouders het type toepassingen beperken waarmee de kinderen toegang hebben en het type website dat ze kunnen bezoeken.

Een ouder hoeft zich dus geen zorgen te maken over wat de kinderen aan het doen zijn tijdens het gebruik van de tabletten.

Mits je er eentje koopt die specifiek voor kinderen geschikt is. Anders is het toevoegen van Wifi een gevaarlijke aangelegenheid.

Wi-Fi-connectiviteit

De term Wi-Fi is kort voor “draadloos”, die verwijzen naar apparaten die draadloos kunnen verbinden of aansluiten op een privé-internetverbinding.

Voor een succesvolle verbinding stuurt een draadloze router een signaal dat Wi-Fi-enabled apparaten toegang geeft tot verbinden.

Het gebruik van Wi-Fi was voornamelijk voor laptops. Tegenwoordig hebben veel meer apparaten zoals Smartphones, surveillance camera’s en ook tablets toegang tot WiFi.

Zolang er een internet signaal is, kan een Wi-Fi-apparaat op elk gewenst moment aan het netwerk verbonden worden.

De meeste fabrikanten die kinder-tabletten maken, nemen de tablet op met automatische Wi-Fi die hen helpt bij het leren, gamen, downloaden van applicaties en films kijken.

Normale tablet vs kindertablet

Tablets zijn belangrijke apparaten geworden vanwege hun computerkracht, draagbaarheid en gebruiksgemak.

Kid’s tabletten hebben vergelijkbare eigenschappen aan gewone tabletten, maar het ontwerp is geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van de kinderen en ouders.

Kid’s tablets hebben een breed scala aan kindervriendelijke features.

Deze moderne tijd vraagt om de juiste producten, die ook qua leeftijd geschikt zijn voor de kinderen.

Veel (groot)ouders twijfelen of dit een goed idee is en zoja, welke tablet dan?

Een kindertablet is de juiste oplossing. Zo kunnen kinderen op een veilige wijze leren over de moderne technieken van deze tijd.

Een kindertablet is een leuk cadeau met een verjaardag, kerstmis of Sinterklaas, of als beloning na een goed prestatie.

Een kindertablet is bij vele winkels verkrijgbaar, uiteraard van diverse merken.

De speelgoedwinkel Intertoys verkoopt deze, maar ook speciaalzaken in electronica, zoals Mediamarkt.

Daarom is het goed om de mogelijk heden eens op een rijtje te zetten, zodat de juiste keuze voor de juiste kindertablet kan worden gedaan. Een tablet voor ontspanning, of als hulpje bij het huiswerk en/of de sociale contacten.

Een kindertablet is uiteraard anders dan die voor een volwassene. Daarom is het belangrijk om te kijken en te vergelijken.

Als de kinderen op een volwassen tablet mogen, is de kans groot dat ze allerlei zaken onder hun ogen krijgen die niet bij hun leeftijd passen.

Als ze op de tablet van hun ouders mogen, kunnen ze zelfs privé zaken ontdekken, het is niet raadzaam om dit te doen.

Een kindertablet geeft geen toegang tot bijvoorbeeld you-tube filmpjes die niet geschikt zijn voor hun leeftijd.

Ouders kunnen namelijk aangeven wat wel en wat niet wordt toegelaten op de tablet van hun kind(eren), op de meeste kindertablets is hier een functie voor.

Deze functie kan ook gelden voor de maximale tijd dat kinderen op hun tablet mogen werken.

Andere voordelen van de tablet speciaal voor kinderen is dat deze uitermate stevig zijn.

Dit is natuurlijk van groot belang, dit maakt de tablet veel minder kwetsbaar, ook bij ruw gebruik. De tablet is bijna onverwoestbaar.

Voordelen van een kindertablet

De technische wereld is de laatste jaren snel gegroeid en dit proces lijkt oneindig.

Daarnaast zijn mensen constant enthousiast over het verschijnen van verschillende gadgets en productieve apparaten die het ontdekken waard zijn.

Er is echter één technologie-speelgoed, dat, afgezien van andere apparaten, onbetwistbaar gewenst is door de jongere generatie.

Een tablet is een fascinerend apparaat dat voor het eerst werd geïntroduceerd in de jaren negentig en kort daarna in ons leven werd gegraveerd.

Tegenwoordig is tablet voor veel kleine kinderen een van de lievelings apparaten geworden.

En hoewel je misschien nog twijfelt over of je er eentje wilt kopen voor jouw kind, gezien ook alle discussie over schermtijd en de ontwikkeling van kinderen, zijn er ook heel veel educatieve positieve kanten aan het gebruik van een kindertablet.

Ik adviseer om alles met mate te gebruiken en goede richtlijnen te stellen over het gebruik van schermen, en wil dan ook graag even stilstaan bij de voordelen voor je kind.

Volgens het Pew Research Center heeft ongeveer 58% van de (Amerikaanse) tieners te maken met tabletcomputers, en 46% van de gezinnen er ten minste één tot hun beschikking heeft (aldus de Grunwald Associates studie).

Deze hoge cijfers geven aan dat ouders het niet erg vinden om zo’n gadget voor hun kleintjes te kopen.

Bovendien vinden ze dat het een positief effect heeft op de manier waarop kinderen groeien, denken en omgaan met problemen of met de wereld om zich heen.

Er zijn veel redenen waarom tablets goed zijn voor kinderen, en ik ben zelf groot voorstander van ze vroeg al in aanraking te laten komen met technologie.

Het gaat immers zeker hun toekomst zijn en waarschijnlijk hun toekomstige baan.

Maar het gaat er niet eens alleen om dat ze technisch onderlegd zijn of zich amuseren.

Laten we dus eens kijken naar de voordelen van het gebruik van een tablet door jouw kleine man of meid:

Entertainment

Games, animatieseries, films, muziek, boeken en apps die geschikt en veilig zijn om je kind te kunnen vermaken of zelfs opvrolijken als hij humeurig is.

Omdat alle tablets een internetverbinding hebben, wordt het plezier grenzeloos. Een kind heeft alle trendy amusement binnen één gadget.

Bovendien wordt dit een tijd voor ouders om een ​​band met hun kinderen op te bouwen en samen tijd door te brengen om leuke en positieve momenten te beleven.

Het is een manier om samen te leren terwijl je spelletjes speelt maar ook om connectie te maken met familieleden en videobellen.

Educatie

Niet alleen helpen educatieve boeken of programma’s om te leren, maar ook de meeste van de bovengenoemde kindertablets bevatten educatieve spelletjes.

Het spelen van games helpt bijvoorbeeld om het denken of begrijpen van bepaalde dingen bij kinderen te verbeteren, en je hebt er iets bij voor elke leeftijd.

 • Voor peuters en kleuters is er leuke content om ze te vermaken terwijl ze leren en gewend raken aan touchscreens, iets wat ze meer en meer zullen gaan zien in de wereld.
 • Voor schoolgaande kinderen is er veel ondersteuning en aanvullend leermateriaal voor rekenen, taal en meer.
 • Voor tieners is het cruciaal om toegang te hebben tot schoolboeken, huiswerk te kunnen maken op een tablet of presentaties te geven.

Omdat een tablet in staat is om aan al deze behoeften en taken te voldoen, voelen kinderen zich zelfverzekerder en leren ze hun eigen tijd te waarderen en te beheren.

Ontwikkeling

Dit aspect heeft rechtstreeks betrekking op peuters en baby’s die actief de wereld verkennen.

Met meerdere toepassingen en games ontwikkelt een kleintje

 • zijn reactievermogen,
 • leert hij hoe hij zijn handen moet gebruiken en kan hij dingen regelen met vingerbewegingen
 • leert hij hoe digitale apparaten kunnen reageren op wat zij doen

Tech-talent

Verschillende technologieën worden geïntroduceerd en constant geïmplementeerd in alle gadgets en in ons leven in het algemeen.

Een kind een tablet laten gebruiken is een goede oplossing om onze jongen op de hoogte te houden van de technologie.

Met een tablet en zijn functies leren ze hoe ze instellingen kunnen maken, wijzigen en aanpassen aan hun behoeften.

Het is een aanzienlijke stap voor toekomstig succes en gemakkelijke aanpassing in de samenleving.

Nu maken gadgets ons sociale leven compleet en het is erg belangrijk voor onze kinderen om te weten hoe ze ze moeten gebruiken en beheren.

Volgens de Nielsen Survey zegt 70% van de gezinnen met kinderen onder de 12 dat hun kinderen tablets gebruiken, waar

 • 77% van de kinderen spelletjes speelt,
 • 57% educatieve doeleinden nastreeft,
 • en 55% zich vermaakt tijdens het reizen,
 • waar een lager aantal kinderen tablets gebruikt om alleen tv te kijken of communiceren met anderen.

Uit deze statistieken kunnen we afleiden dat ouders geneigd zijn hun kinderen tablets te laten gebruiken voor verschillende doeleinden.

Samen met veel positieve aspecten voor kinderen om een ​​tablet te gebruiken, zijn er een aantal voordelen voor ouders om het te kopen en de kinderen het apparaat te laten gebruiken:

 • Relatief goedkoop: Een kindertablet combineert functies van meerdere nuttige en belangrijke zaken van tegenwoordig, zoals internettoegang, tv’s, mp3-spelers, gameconsoles, boeken, notebooks. Met deze set van waardevolle functies wordt een tablet met zijn 10-20 keer lagere prijs een redelijke vervanging voor een gewone computer die honderden en vaak duizenden euro’s kost.
 • Draagbaarheid en lichtgewicht:  Een comfortabel formaat en een licht gewicht maken het voor kinderen mogelijk om een ​​tablet mee te nemen. Bijna alles wat een jongere van een laptop of desktop-pc mag verwachten, is nu gemakkelijk onderweg beschikbaar.
 • Snel opstarten en langdurig werken op batterij: Soms is het erg belangrijk voor ouders om een ​​kind onmiddellijk en voor een behoorlijke tijd te vermaken. Voor degenen die naar school gaan, is een snelle toegang tot de informatie of continue werking erg belangrijk. Zo kunnen tablets zowel volwassenen als hun kinderen tijd en zenuwen besparen.
 • Mogelijkheid om kinderen te volgen: Tablets zijn een geweldige manier voor ouders om het leven van hun kinderen bij te houden en bepaalde dingen te controleren. Zo weet je bijvoorbeeld altijd waar je kinderen zijn als je een app op hun tablet installeert. Of je kunt ongepaste apps en sites blokkeren, kun je specifieke tijdslimieten instellen en hun schermtijd inzien.
 • Oneindige uitbreidbaarheid: Moderne tablets kunnen een essentieel onderdeel van het leven worden dankzij de redundante mogelijkheden om functies uit te breiden en apps van internet te installeren. Bovendien is een tablet met een USB-poort, geheugenkaartsleuf of HDMI een echte verademing voor ouders die altijd hun kinderen proberen te entertainen.
 • Gelegenheid om samen te komen: Een tablet verbindt ouders met hun kinderen door middel van handige en grappige apps. Games spelen, samen dingen leren en een serie kijken, complementeert betere relaties en een hechtere band tussen kinderen en hun ouders en grootouders.

Nu je weet wat de waarde is die een tablet voor kinderen en hun ouders biedt, is het moeilijk om te praten over de nadelen die deze gadgets kunnen hebben.

Er zijn er zeker een paar, maar het hangt allemaal af van de houding ten opzichte van tabletgebruik, onderwijs voor kinderen en andere dingen.

Dus laat dit kleine apparaat de technische vaardigheden van je geliefde kinderen entertainen, onderwijzen en verbeteren en maak er goede afspraken over, zoals een van deze manieren om schermtijd te verdienen.

Voordat we in de beoordelingen duiken wil ik ook nog even stilstaan bij een aantal tips om op te letten wanneer je overweegt er eentje te kopen:

Kindertablet aanbiedingen

Spelletjes of educatieve inhoud op je tablet

Zeker bol.com en Mediamarkt zijn twee giganten die bekend staan om hun prijsvriendelijkheid en goede aanbiedingen. Hou hun aanbod dan ook goed in de gaten.

En hoewel bol.com alles online aanbiedt, kan de website van Mediamarkt soms een doolhof zijn, dus kijk hier voor sommige van de beste tablets bij Mediamarkt. En wij zullen hier wat aanbiedingen en tips bespreken!

Aanbiedingen bij Bol.com

Bol.com heeft jaarlijks terugkerende speciale acties, naast de maandelijks wisselende aanbiedingen.

Bol.com heeft elke maand weer nieuwe aanbiedingen. Naast deze wisselende aanbiedingen heeft bol.com ook elk jaar terugkerende acties, waarbij mooie kortingen worden gegeven.

Een overzicht van de speciale acties vind je terug op de website, op deze pagina hier staan de deals op elektronische apparaten. Maar ook zijn er vaak prijsreducties op losse apparaten zoals kindertablets.

Bovendien zijn er ook speciale seizoensacties en zelfs dan houdt de lijst nog niet op. In de lijst vind je ook permanente acties waarbij de artikelen altijd veranderen, zoals de Koopjeshoek en de Weekendsale.

Bol.com heeft altijd wel een paar goede acties lopen, dus controleer regelmatig of er ook een leuke kinder tablet tussen de aanbiedingen staat zodat je deze voor de beste prijs kunt aanschaffen!

Aanbiedingen bij Mediamarkt 

Mediamarkt heeft een geweldige actie met BTW weg ermee, en heeft wekelijks wisselende aanbiedingen met fijne kortingen op diverse artikelen.

Mediamarkt heeft een hele bekende terugkerende actie, namelijk BTW weg ermee. Een paar dagen lang wordt de BTW van je aankoop afgetrokken, dus je kunt hier een mooi bedrag mee besparen.

De BTW op elektronica is 21%. De 21% komt bovenop de prijs die winkels vragen voor hun artikelen, dus de weergegeven verkoopprijs is eigenlijk 121%.

Wil je berekenen hoe duur je gekozen kinder tablet is tijdens de actie, is de berekening simpel: ‘de prijs * 100 / 121’ geeft de juiste prijs zonder BTW die je zult moeten betalen!

Welke producten en merken er meedoen aan deze actie, wil nog wel eens wisselen. Vlak voor de actie wordt altijd bekendgemaakt welke producten en merken meedoen. Let dus goed op dat jouw gekozen kinder tablet ook meedoet met de actie!

Het aanbod geldt in de winkels van Mediamarkt en in de webshop, dus als jouw kinder tablet meedoet met de actie hoef je nog niet eens de deur uit om de kinder tablet met een mooie korting in huis te halen.

Het aanbod van deze gigant is eigenlijk vrij beperkt als je kijkt naar de andere producten die ze verkopen.

Je zult bijvoorbeeld verdwalen in de tv’s, laptops, speakers, en huishoudelijke apparaten die ze aanbieden.

Op het gebied van de kindertablets wordt er eigenlijk maar één merk aangeboden, en dat is de Kurio kindertablet.

Ze bieden in totaal 3 modellen aan, de Telekids Tab Advance (roze of blauw) en de Kurio Tab 2 in het groen.

Dit zijn wel een van de meest kwalitatieve tablets die op de markt verkrijgbaar zijn en dat garandeert de winkel ook.

De modellen passen wel in verschillende prijsklassen

Bekijk hier het aanbod kindertablets bij MediaMarkt

Baby's met een kindertablet

Naast de mooie BTW weg ermee-actie heeft ook Mediamarkt natuurlijk het hele jaar door aanbiedingen lopen, die elke week weer veranderen.

Je kunt de folder ook online bekijken, voor als je hem niet thuis krijgt.

Hou deze ook goed in de gaten, want misschien staat jouw kinder tablet er wel tussen. Hoeveel korting je krijgt, wisselt sterk.

Toch zijn er vaak wel goede aanbiedingen waarbij je een mooie korting krijgt.

En dan hoef je niet eens te wachten op de btw weg ermee actie, en kun je de tablet nog eerder in huis halen.

Conclusie

Een kinder tablet aanschaffen kan redelijk prijzig zijn, maar dat hoeft niet. Als je maar de aanbiedingen in de gaten houdt en wacht op het juiste moment!

Bol.com heeft jaarlijks terugkerende actieweken met veel verschillende kortingen, en Mediamarkt heeft de welbekende BTW weg ermee actie.

Daarnaast hebben beide winkels constant wisselende aanbiedingen, die je ook in de gaten kunt houden voor goed afgeprijsde kinder tablets.

We hopen dat je met de top 11 van tablets meer inzicht hebt verkregen in het aanbod van de beschikbare kindertablets op de markt!

Lees ook: de beste laptops voor schoolgaande kinderen

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.