4 beste kinder koptelefoons beoordeeld: bekijk de beste uit de test

door Joost Nusselder | Geupdate op:  mei 24, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Er zijn genoeg redenen om te investeren in een goede koptelefoon voor je kind, en afhankelijk van hun leeftijd en waar ze het voor willen gebruiken zijn er een aantal MISKOPEN, en een aantal goeie kopen.

Maar welke moet je kiezen? En zijn hoofdtelefoons altijd veilig? Ik hoor ZOVEEL over gehoorbeschadiging…

In dit artikel bekijk ik de beste en meest veilige koptelefoons voor kinderen (**ja schat, papa en mama bekijken ook de COOLSTE voor je**).

Leukste kinder koptelefoons

Ik heb 4 geweldige opties in deze lijst dus zeker de moeite waard om door te nemen, maar als ik er slechts ééntje zou aanbevelen zou het deze JBL JR310BT zijn, die in leuke kleuren komt en heel veel kan hebben, plus geschikt voor de meeste leeftijden zodat hij een tijdje mee kan groeien.

Na wat meer te hebben gelezen over geluidsniveau’s en gehoorbeschadiging ging ik op zoek naar een koptelefoon die vooral veilig was, daarna pas gekeken welke ook leuk voor kinderen is en gemakkelijk in gebruik.

De JBL heeft de beste volumebegrenzing die ik heb gezien zodat je je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken, en kinderen vinden hem ook nog eens leuk.

Mooi design, niet teveel tierelantijnen die stuk kunnen gaan en kan heel wat vallen en achter dingen blijven haken hebben.

En hij is helemaal niet zo duur. Niet de allergoedkoopste maar ik heb daarom ook nog wat budget opties beoordeeld hieronder.

Veilig volume en duurzaamheid zijn erg belangrijk en het kan best een oerwoud zijn om beide te vinden.

Dat is waarom ik er 30 heb getest en slechts 4 paar aanbeveel.

Kinder hoofdtelefoonAfbeeldingen
Beste peuter koptelefoon voor videos en iPad: Onanoff BuddyphonesOnanoff buddyphones koptelefoon voor kinderen
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope kleuter koptelefoon met geluidsbegrenzer: Trust Sonin KidsTrust Sonin Kids koptelefoon voor kinderen
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste draadloze bluetooth koptelefoon voor school kinderen: JBL JR310BTBeste draadloze bluetooth kinder koptelefoon JBL JR310BT
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste geluiddempende noise cancelling koptelefoon voor gamen en Chromebook: Pogs The GeckoPogs koptelefoon kind the gecko
(bekijk meer afbeeldingen)

Ik heb de top 4 keuzes in deze handige visuele keuzehulp gezet zodat je de verschillen gemakkelijk kunt verkennen en voor de leeftijd van jouw kind de perfecte koptelefoon kunt uitkiezen.

Visuele keuzehulp kinder koptelefoons

Waar let je op bij het kopen van een koptelefoon voor je kind?

Niet elk gezin is hetzelfde, maar over het algemeen zijn er een aantal redenen om een kinder koptelefoon te kopen:

 1. Voor lekker thuis (of op vakantie) om zelf niet gestoord te worden, bijvoorbeeld als je ze op de iPad laat
 2. Voor op school voor kinderen met concentratieproblemen
 3. Voor de Chromebook om huiswerk te kunnen maken of thuis video lessen te volgen
 4. Als je kind ouder wordt en graag luistert naar muziek of wil ermee gamen

De meeste van deze verschillen zitten hem ook wel in de leeftijd van je kind, en daarom zal ik ook extra kijken naar voor welke leeftijd deze aanbevelingen geschikt zijn.

Maar voor elk van de keuzes is de doorslaggevende factor geweest….dat ze het volume veilig kunnen begrenzen.

En dat komt verbazend weinig voor in koptelefoons gericht op kinderen.

Waarom volumebegrenzing en een veilig volumeniveau?

x
Toy reviews & comparisons
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is 85 decibel een “veilig” volume niveau je kind.

Veel hoofdtelefoons gericht op kinderen zeggen hier onder te blijven, maar wist je dat SLECHTS TWEE OP DRIE van de koptelefoons die ik heb getest onder dat niveau bleven? En dat zijn alleen nog degenen die deze claims maakten.

Veilig geluidsniveau voor koptelefoons

Dit komt doordat ze met 85 decibel kijken naar het geluid van de audio, dus de muziek of het filmpje, terwijl de ruis die eronder ligt ervoor zorgt dat er hogere volumes mogelijk waren, soms veel hoger.

Dit is dus echt een punt van aandacht als je je kinderen VEILIG neer wilt zetten met hun favoriete muziek of videotje.

Na meer testen bleek dat bijna de helft van deze onveilige koptelefoons zelfs gewoon het geluid boven 85 dB kon worden ingesteld wanneer ze werden gemeten met echte muziek.

Bovendien hadden veel van de koptelefoons die we hebben getest ontwerpfouten waardoor een kind zijn volumeverminderingsfuncties gemakkelijk kon omzeilen (en kennelijk konden ze dit ook nog eens uitvogelen).

Onderaan dit artikel kun je in detail lezen over al onze testmethoden.

Er zijn een paar hoofdtelefoon modellen die ik na de tests zelfverzekerd aan kan bevelen voor kinderen.

Beste koptelefoons voor kinderen beoordeeld

Dit zijn de 4 die goed door de tests heen kwamen.

Beste peuter koptelefoon voor videos en iPad: Onanoff BuddyPhones

Onanoff buddyphones koptelefoon voor kinderen

(bekijk meer afbeeldingen)

Betaalbaar, geen ingebouwde volumeregeling (wel begrenzing!), maar afneembare draad voor extra veiligheid en geschikt voor jongere kinderen.

Dat is wat de Buddyphones het beste omschrijft.

Ze zijn helemaal gemaakt op de nog wat jongere, onstuimige kinderenen want de draad schiet namelijk los wanneer je er aan trekt (of het ergens achter haakt terwijl e wegrennen met het ding nog op hun hoofd!).

Het VOORDEEL van draadloos met het gemak van een draad, de koptelefoons die niet verstrikt raken zonder dat je telkens de batterij hoeft op te laden.

Oh, en waarom heet het BUDDYPHONES?

Dit is echt een UITKOMST en geweldig voor gezinnen met broertjes en zusjes…

…je kunt gemakkelijk een device delen met meerdere koptelefoons die in elkaar schakelen door het geweldige kliksysteem van de draad:

buddyphones schakelsysteem voor meerdere koptelefoons

(bekijk meer afbeeldingen)

Echt, echt, echt een geweldige uitvinding om iedereen tevreden te houden.

De kleinere afmetingen, heldere kleuren en leuke stickers waren een hit bij onze kleinste testers, en de bouwkwaliteit maakt deze set stevig genoeg.

Voor peuters t/m 4 jaar zijn deze Onanoff Buddyphones de leukste set, ook zeker leuk voor kleuters en nog net de jongste schoolgaande kinderen.

Zo kunnen je kids in een paar verschillende leeftijdsgroepen ze delen.

Als je een snoer nodig hebt maar toch je peuter een veiliger paar hoofdtelefoons wilt geven, zijn de Onanoff BuddyPhones een geweldige budgetoptie.

Onanoff buddyphones beoordeling

(bekijk meer afbeeldingen)

Afneembaar snoer

Het snoer is afneembaar, waardoor het risico dat een peuter zich vast zal haken (of om achter iets anders vast te komen zitten) wordt beperkt.

De hoofdtelefoon kan worden opgevouwen en wordt geleverd met een draagtas voor extra draagbaarheid, en de meegeleverde leuke decals laten kinderen hun hoofdtelefoon personaliseren, wat ze leuk maakt voor gezinnen met meerdere kinderen.

De platte, afneembare kabel van 80 cm. is veilig en minimaliseert het risico op verstikkingsgevaar.

Buiten dat kan jouw kind met de Buddy Cable met maximaal vier vriendjes, gezellig één apparaat delen.

Schaf je de BuddyPhones inflight versie aan, dan krijg je er een mooi reistasje erbij en een inflight adapter, deze versie is wel iets duurder..

Geluidskwaliteit wat minder

In onze tests was de geluidskwaliteit echter lang niet zo goed als die van de top keuze (de JBL) of zelfs van de goedkopere Trust Sonin, en de kleine omvang betekent dat oudere kinderen de BuddyPhones het meest geschikt zijn voor peuters van alle op de lijst, maar minder voor oudere kinderen.

Ten eerste was de geluidskwaliteit in onze tests lang niet zo goed als die van de JBL. Hoewel niet erg, klonken de BuddyPhones wat saai in vergelijking (hoewel de jongste kindertester geen oordeel velden over geluidskwaliteit).

Dit wil niet zeggen dat het lelijk is, maar dat je echt kunt horen waar de extra euro’s naartoe zijn gegaan in het geluidsontwerp van het JBL-model.

Bovendien is de volumereductie van bedrade hoofdtelefoons (passieve volumebegrenzing) als deze niet zo voorspelbaar: als je een apparaat met een krachtige versterker gebruikt, kunnen deze luider spelen dan wordt geadverteerd en dat is wel iets om op te letten.

Ik zou deze dan ook niet aansluiten op je hi-fi set thuis, niks met een grote versterker, en het houden bij iPads, telefoons, Chromebooks en andere laptops.

Ten tweede is de Onanoff-set veel te klein voor de meeste kinderen ouder dan 6. De grotere kinderen verwierpen dit paar onmiddellijk als te strak voor hun hoofd.

De BuddyPhone Explore is geen ontwerp dat met je kind meegroeit.

Nog een reden dat ze met name geschikt zijn voor kleinere kinderen.

De BuddyPhones hebben dan wel weer een ingebouwde microfoon. Kids kunnen met de antwoordknop met hun vriendjes praten en gebruik maken van leer-apps.

De ingebouwde microfoon is ideaal om te gebruiken als je je oma en opa belt, of wellicht je klasgenootjes. De microfoon is ook geschikt om te gebruiken tijdens interactieve spelletjes.

Beste keuze voor peuters

Het is wel mijn top keuze voor kleine kinderen in de leeftijd 2 t/m 4 jaar. Kleinere kinderen zullen dol zijn op de leuke kleuren en lichte, comfortabele pasvorm van het Onanoff-paar.

Onanoff BuddyPhones headphones voor kids

(bekijk meer afbeeldingen)

De kabel is afneembaar, dus als je kind het ergens tegenaan haalt terwijl hij door het huis scheurt, zal het losraken in plaats van breken of van zijn koppie vliegen.

Hoewel gemaakt van plastic, zijn de BuddyPhones behoorlijk duurzaam: we hebben deze koptelefoon een aantal koppel- en staptests laten doorstaan, en ze hebben het overleefd.

Bovendien klapt de vouwversie klein genoeg in zodat deze gemakkelijk in een dagtas of een rugzak van een kleuter kan worden verpakt.

En natuurlijk viel de Buddy Phones Explore volgens onze tests binnen veiliger volumelimieten (82,1 dBA roze ruis / 88,6 dBA-muziek Leq).

Over het algemeen, als je alleen een paar met snoer voor je kind wilt, of als je iets meer budgetvriendelijk wilt gaan en het niet erg vindt dat de hoofdtelefoon slechts een jaar of twee meegaat voordat je kind er uit groeit, is de Onanoff Buddy Phones Explore een geweldige keuze.

Plus de nieuwe editie BuddyPhones is aanzienlijk verbeterd, ten opzichte van zijn eerdere broertje.

Er zit nu gelukkig een volumebeperking op, van maximaal 85 decibel, en dat is wat we eerder misten waardoor ze nu een plekje hebben veroverd in mijn lijst met kindveilige koptelefoons.

Het allerleukste is misschien nog dat ie zo betaalbaar is. Doe je kleintje – en jezelf – een plezier en geef ‘m cadeau. Je zal er geen spijt van krijgen.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goedkope kleuter koptelefoon met geluidsbegrenzer: Trust Sonin Kids

Trust Sonin Kids koptelefoon voor kinderen

(bekijk meer afbeeldingen)

Betaalbaar, ingebouwde volumeregelaar en volumebeperking ín de draad voor directe controle over veilige luisterniveau’s voor je kinderen.

Dat is de Trust Sonin.

Het is de goedkoopste koptelefoon die toch VEILIGE volumeniveau’s biedt, dus PERFECT voor ouders op een budget, met kinderen in de leeftijd van 4 tot en met een jaar of 8.

Dat maakt hem voor mij minder geschikt voor schoolkinderen om mee naar school te nemen, maar meer een goede budget optie voor kleuters en voor wat oudere kinderen voor thuisgebruik.

Hier kun je zien hoe ze vallen op de oren van een wat ouder kind (**hé! waarom moet dat zusje in deze stock foto van Trust meekijken zonder koptelefoon?!? WAT ZIELIG!**):

Trust sonin voor kinderen

(bekijk meer afbeeldingen)

Betaalbare kwaliteit

Het lijkt dat veilige producten voor je kinderen op een hoog prijsniveau zitten en het is zeker een uitdaging om een ​​koptelefoon te vinden die veilig en betaalbaar is voor je kinderen.

Trust, met een ONGELOOFLIJKE geloofwaardigheid als een merk dat al dertig jaar hoofdtelefoons maakt, begrijpt dit en heeft de Sonin Kids Safe Headphones gemaakt.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Trust Sonin Kids Safe Headphones zijn de volgende voordelen ten opzichte van andere merken:

Uitgebreide volumebegrenzing

De mogelijkheid om het volume die uit de hoofdtelefoon van je kind komt te beperken, is voor veel mensen de meest prominente en belangrijke functie, want plezier is leuk maar het moet wel veilig gebeuren.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom, omdat audio die te hard wordt afgespeeld tot tijdelijke en langdurige gehoorschade kan leiden.

Een uitstekend aspect van de Sonin Kids Safe Headphones is dat deze functionaliteit is ontworpen om automatisch te werken, waardoor de decibeluitgang beperkt wordt tot een niveau dat wordt gegarandeerd door de Europese veiligheidsnorm EN71 om volledig veilig te zijn voor kinderen.

Dit is wat je wilt voor je kind, omdat verschillende audiobronnen, zoals

elk hun eigen volume-instelling hebben, en dan kan switchen ineens veel te hard zijn voor de veiligheid van je kind.

Je hoeft je hier nooit zorgen over te maken, want de Sonin Kids Safe Headphones zijn compatibel met al deze apparaten en de volumebegrenzer is ingebouwd in de hardware en biedt betrouwbare bescherming.

Het lange snoer is handig, en er zitten in-line volumeknoppen in zodat je het volume heel eenvoudig kunt veranderen, gewoon door de draaiknop aan te passen.

Wat nog belangrijker is, is dat Trust een lange weg heeft afgelegd in het ontwerpen van deze hoofdtelefoons om comfortabel te zitten op de hoofdjes van je kinderen.

Om te beginnen zijn de oorschelpen voorzien van grote oorkussens met een zachte buitenzijde en voldoende vulling om ze stevig op het hoofd van je kind te houden, waardoor het risico op vallen wordt verminderd en het ook aangenamer wordt bij langdurig gebruik.

Dit is een waardevol prestatie-element, aangezien de drivers alleen een bepaalde hoeveelheid geluid kunnen produceren en voldoen aan de veiligheidsnormen, maar zonder een goede pasvorm, kan het geluid te gemakkelijk ontsnappen en is het moeilijk te horen.

Je kunt ook de lengte van de hoofdband aanpassen zodat ze goed op hun hoofd passen, wat belangrijk is omdat ze kunnen worden gedeeld tussen broers en zussen en extra waarde bieden door nog steeds bruikbaar te zijn als je kind groeit.

Qua uiterlijk hebben deze hoofdtelefoons veel te bieden om aantrekkelijk en leuk te gebruiken voor kinderen, waaronder een blad met kleurrijke en verschillende stickers die je kinderen kunnen afpellen en waarmee ze hun hoofdtelefoon creatief kunnen versieren en personaliseren.

Ze zijn niet gebouwd om waterbestendig te zijn, maar hun structurele integriteit is duidelijk, met een sterke verbindingskabel en een flexibele maar veilige hoofdband voor consistente prestaties tijdens een lange levensduur.

De Trust Sonin is verkrijgbaar in meerdere kleuren en zelfs ook in een zacht roze koptelefoon. Zo kan je zoon bijvoorbeeld een andere kleur krijgen dan je dochter.

Prijs is een belangrijke overweging voor elke ouder, zelfs op een budget wil je zeker weten dat de producten die je aan je kind geeft veilig zijn.

En zelfs als je een groter budget hebt zijn deze Trust-hoofdtelefoons een serieuze concurrent van de andere, duurdere modellen op de lijst, op basis van de waarde die ze bieden.

Zeker als je vanuit gemak wilt kiezen voor een bedrade koptelefoon, want ik weet dat sommige ouders dat verkiezen boven Bluetooth, is de Trust Sonin kids de koptelefoon voor jouw kind.

Omdat deze hoofdtelefoons zijn ontworpen als een veilige en betaalbare optie voor kinderen, zijn er geen geavanceerde functies zoals een ingebouwde microfoon, maar je hoeft ze alleen maar aan te sluiten, het volume in te stellen en ze zijn klaar voor gebruik.

Omdat het een bedrade koptelefoon is, heb je weer geen last van batterijen die moeten worden opgeladen en omdat het audio-uitgangsniveau beperkt is, kunnen ze urenlang worden gebruikt tijdens lange autoritten of thuis, zonder onnodig ongemak.

Een van de weinige bedrade koptelefoons met toch de juiste ingebouwde volumebegrenzing!

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Beste draadloze bluetooth koptelefoon voor school kinderen: JBL JR310BT

Beste draadloze bluetooth kinder koptelefoon JBL JR310BT

(bekijk meer afbeeldingen)

Opvouwbaar, Bluetooth en de veiligste wat betreft volumebeperking met een enorm goede kwaliteit geluid. Geschikt voor jongere en oudere kinderen en zal het meeste kinderen vanaf een jaar of 6 aanspreken.

Deze JBL kinder koptelefoon staat zeker bovenaan mijn lijst. Ik weet dat als je wat jongere kinderen hebt je misschien voor een van de andere wilt gaan of zelfs eerst de wat goedkopere Trust Sonin wilt kopen.

Voor je peuter of kleuter kunnen de oorschelpen wat groot zijn bijvoorbeeld, hier zie je ze op een al wat ouder kind, wat de voornaamste doelgroep is:

Jongen in auto met de JBL JR310BT kinder hoofdtelefoon op

(bekijk meer afbeeldingen)

Geweldige draadloze bluetooth prestaties dus je zit nooit met snoeren in de weg als het niet uitkomt (plus Bluetooth heeft ook nog eens zijn eigen volumeniveau limiter!) en de geluidskwaliteit is echt heel goed. Alles wat je waarschijnlijk zoekt in een hoofdtelefoon.

De highlights:

Het design is gericht op de leeftijd van je schoolgaande kinderen en met de handige opvouwbaarheid is dit DE koptelefoon van dit jaar voor school:

De JBL JR310BT helemaal opgevouwen

(bekijk meer afbeeldingen)

De zachte oorkleppen sluiten goed en zelfs zonder muziek zijn ze goed in geluidsonderdrukking van buiten, erg handig ook dus voor kinderen met concentratieproblemen.

Maar wat deze JBL MIJN TOPKEUZE maakt is de actieve volume begrenzing.

Verderop in dit artikel vertel ik je wat meer over de voordelen van actieve volumebegrenzing ten opzichte van passieve voor het voorkomen van gehoorbeschadiging.

En tuurlijk, je kunt letten op hoe hard je kind de volumes zet. Maar continu opletten is makkelijker gezegd dan gedaan.

Deze JBL is speciaal ontwikkelt met kinderen in het achterhoofd en ik raad dan ook aan om een actieve hoofdtelefoon te gebruiken als deze JBL.

De belangrijkste zaken om deze aan te prijzen ten opzichte van de anderen:

 1. De beste ingebouwde volume-begrenzing
 2. Leuk design wat ook nog leuk blijft als ze wat ouder worden
 3. Bluetooth dus zonder draden waarmee ze met zichzelf in de knel kunnen komen of dingen om kunnen stoten (zoals drinken over je mooie tablet, of je dure vaas met bloemen)

Comfort voor elke leeftijd

Van de 30 hoofdtelefoons die we hebben getest, was de JBL JR310BT het enige model dat al onze kindentesters, klein en groot, aanstond.

Een koptelefoon-model voor kinderen moet aan te passen zijn voor verschillende leeftijden en hoofdmaten.

Het is essentieel als je een hoofdtelefoon wilt hebben die met je kind meegroeit, of als hij wordt gedeeld met broers en zussen en om snel te wisselen tussen ieder hun school laptops.

De wat grote kinderen hielden van de comfortabele pasvorm, het geweldige geluid, de zachte oorstukken en de kleur, maar vonden Bluetooth het belangrijkste om als een functie te hebben.

Sommigen verklaarden dat ze nooit meer iets anders wilden dan Bluetooth-hoofdtelefoons :)

“De soundtrack van Pokémon klinkt hier heel goed op”

Zowel de hoofdband als de grootte van het oorstukje zaten comfortabel op de hoofdjes van onze peuterpanelleden, hoewel de Onanoff Buddyphones meer aansloegen bij deze leeftijd.

Terwijl de jongere panelleden assistentie nodig hadden om aan de slag te gaan met de Bluetooth-verbinding, waren ze, zodra de muziek aan het spelen was, snel gewend.

In onze tests was het geluid goed gebalanceerd. Ook met omgevingsgeluid hoefde je de hoofdtelefoon niet op maximaal volume te zetten om nog goed te kunnen horen.

Om het ontwerp in een echte omgeving te testen, heb ik ons ​​huis schoongemaakt terwijl ik de JBL aan het dragen was en naar een audio-boek luisterde.

Ik hoefde niet eens het maximale uit het volume te halen om de woorden perfect te horen.

Dus, op voorwaarde dat hij correct op de oren van je kind zit (de pasvorm is altijd kritiek met een koptelefoon), zou in je thuissituatie je kind geen veilige limieten hoeven overschrijden om zijn of haar media te kunnen horen.

Welke features heeft de JBL JR310BT?

Het nadeel is dat hij niet waterproof is, dus op een regenachtige dag over straat is het wat uitkijken.

Fijn voor je kind om ongestoord naar zijn YouTube video’s te kijken en te luisteren. Zonder dat z’n ouders elke keer zeuren over het volume.

Of als ie op de pc zit, om te chatten en lachen met klasgenootjes, dan hoef jij niet steeds mee te genieten.

Ook als je kind even naar boven loopt, dan horen zijn vriendjes hem nog steeds prima.

De knopjes zijn makkelijk te bedienen voor kinderen.  Qua maat is de koptelefoon geschikt voor kinderen van 4 jaar tot en met volwassenen. Hij groeit dus mee met je kind, plus zelfs jij kunt hem een keertje lenen mocht het echt nodig zijn :)

Met stip mijn topkeuze in de meeste leeftijdscategorieën en voor de prijs hoef je het ZEKER niet te laten.

Click hier voor de meest actuele prijs

Beste geluiddempende noise cancelling koptelefoon voor gamen en Chromebook: Pogs The Gecko

Pogs koptelefoon kind the gecko

(bekijk meer afbeeldingen)

De ultieme draadloze kinderhoofdtelefoon, veilig, sterk en boordevol leuke en comfortabele functies. Dit is de hoofdtelefoon die je tweens en tieners het leukste zullen vinden.

Dat is waarom we deze hebben toegevoegd aan de lijst. Veel ouders hebben deze gezien of er van vrienden over gehoord en iedereen is benieuwd of dit ook een goede koop is.

Wat betreft kwaliteit kan er geen eentje op tegen deze Pogs The Gecko. Hoewel mijn persoonlijke topkeuze de JBL is omdat hij gewoon iets meer betaalbaar is, lever je iets in aan gebruiksgemak.

Deze Pogs zijn dan misschien nog iets duurder, maar je krijgt er noise cancelling en snelladen van de draadloze headset voor terug.

Pogs heeft deze headset “The Gecko” genoemd omdat de draadloze Bluetooth verbinding je kids vrij laat rondklimmen als een gekko, zelfs met de koptelefoon op.

Plus, zoals een gekko, heeft deze koptelefoon de schilferige textuur van gekkohuid en een zeer lange levensduur. Je luistert 12 uur lang draadloos muziek met slechts 2 uur opladen.

Het mooiste is dat je zelfs met 10 minuten opladen al een uur gebruik kunt maken van de headset, maar dit is volgens het bedrijf zelf, dat heb ik niet getest.

Wel perfect voor kinderen die vergeten zijn op te laden en je met de auto naar opa en oma moet rijden in Drenthe.

Maar, als je echt vergeet op te laden kun je in plaats daarvan altijd de bijgeleverde QuickSafe-kabel gebruiken.

Het geluidsniveau is beperkt tot een veilige 85dB om het gehoor van kinderen te beschermen.

Pogs the Gecko kleuren

(bekijk meer afbeeldingen)

Hij voelt erg duurzaam en is gemaakt met supersterke materialen om het zwaarste gebruik te overleven van niet-giftige materialen en BPA-vrij, BFR-vrij en RoHS-conform.

Nog wel een leuke feature is de speciale kabel die Pog heeft ontworpen om samen van muziek te genieten door meerdere hoofdtelefoons op elkaar aan te sluiten.

Verder hebben ze geluidsisolerende en hypo-allergene oorkussens om het geluid van buiten tot een minimum te beperken met behulp van noise cancelling, zodat je het volume laag kunt houden.

Tot slot zijn de nog opvouwbaar en heel erg lichtgewicht. 

Veel klanten die ze hebben gekocht geven aan dat het lekker rustig is omdat je weinig van de muziek hoort, maar ook dat de kinderen minder last van ouders en eventueel bezoek hebben als ze lekker aan het praten zijn of zelf ook muziek aan hebben.

Soms blijkt het even zoeken hoe het pairen moet (5 seconden indrukken tot een ander lampje gaat knipperen) maar eenmaal ingesteld koppelt hij zichzelf al met je apparaat. 

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Waarom is het beperken van het volume belangrijk?

Volgens het Journal of the American Medical Association in 2010 steeg het aantal gevallen van gehoorverlies bij kinderen van 12 tot 19 jaar van 14,9 procent in 1988-1994 tot 19,5 procent in 2005-2006.

Dat betekent dat bijna een op de vijf tieners geconfronteerd wordt met lawaai-geïnduceerd gehoorverlies. Dat zijn een hele hoop kinderen!

Hoewel niet al deze gevallen specifiek kunnen worden gekoppeld aan het gebruik van een hoofdtelefoon, zijn deskundigen zoals Dr. James E. Foy en Dr. David A. Schessel het ermee eens dat hoofdtelefoons een bijdragende factor zijn.

Dat is natuurlijk een studie in Amerika, maar hetzelfde zal gelden voor onze Nederlandse jeugd.

Gehoorverlies komt door langdurige blootstelling

En het gehoorsverlies gebeurt niet alleen omdat een kind plotseling zijn volume een keer te hard zet. Het meeste gehoorverlies in een civiele omgeving wordt veroorzaakt door een regelmatige geluidsbelasting.

De effecten van geluid zijn cumulatief, dus de OSHA-standaard die de WHO aanbeveelt om vast te houden, is een limiet voor de totale blootstelling aan 85 decibel in acht uur.

Maar zelfs luisteren naar dat “veiligere” volumeniveau van 85 dB betekent nog niet dat het gehoor van je kind volledig is beschermd, vooral als het in de loop van de dag wordt blootgesteld aan extra omgevingsgeluid.

Uit een studie van de Kaiser Family Foundation 2010 bleek dat kinderen van 8 tot 18 jaar dagelijks gemiddeld zeven plus uur besteden aan het gebruik van entertainmentmedia.

Dat is hetzelfde als de tijd die je aan een fulltime baan hebt besteed. En als ze de aanbevolen niveaus overschrijden en ze gedurende de dag meer lawaai meemaken, kan dat tot problemen leiden.

Volume + duur = schade

Zelfs enkele decibel boven 85 dB kan ertoe leiden dat de gehoorgerelateerde cellen van het oor overbelast raken en sterven na uren blootstelling.

Geluidsgolven dringen het oor binnen en trillen het trommelvlies, dat op zijn beurt de middelste oorbotten (malleus, incus en stapes) beweegt en ervoor zorgt dat de vloeistof en de kleine haartjes in het slakkenhuis (binnenoor) bewegen.

Die haren stimuleren zenuwcellen die een signaal naar je hersenen sturen, dat het als geluid interpreteert.

Toen je voor het eerst hoorde over gehoorschade veroorzaakt door lawaai, stelde je je waarschijnlijk een luide knal voor van geluid dat fysiek het trommelvlies beschadigde of de link van de kleine haartjes die informatie aan de zenuwcellen overdroegen verbrak.

En ja, dat is een manier om gehoorverlies op te lopen, bijvoorbeeld bij een explosie.

Dat is echter niet de manier waarop de meeste mensen hun gehoor verliezen.

De meeste mensen ervaren gehoorverlies door de cumulatieve effecten van overmatige blootstelling aan lawaai, en luisteren naar redelijk hard geluid gedurende een langere periode.

Menselijke oren zijn er niet voor gemaakt

Dit is waarom: menselijke oren waren niet gemaakt om volumes boven de 70 dBA gedurende lange perioden te verwerken. Onze voorouders moesten luisteren naar piepkleine geluiden.

Het breken van een takje in het bos bijvoorbeeld, of een vogelgeluid, indicatoren van prooi die ze konden vangen of roofdieren die hen wilden opeten.

Geluidsbelichting lijkt veel op blootstelling aan de zon: lang genoeg en helder genoeg, en je zult het merken.

Voor het grootste deel van de geschiedenis van de mensheid zou alles dat luid genoeg is om de oren te beschadigen – zeg maar, 109 dBA of meer – ons waarschijnlijk doden.

Een barst van verlichting of een vulkaanuitbarsting van dichtbij zou je oren blijvend beschadigen, maar waarschijnlijk ging je toch ook dood op dat moment.

Al het andere dat enigszins luid kon worden, zoals een schreeuwende stem van een medemens zou nooit zo lang duren om schade aan te kunnen brengen.

Maar in deze postindustriële samenleving worden mensen regelmatig blootgesteld aan dat soort geluiden, van motorfietsen, kettingzagen, concerten en ja, koptelefoons.

En daar komt het moderne probleem bij.

Afvalstoffen van horen

Wanneer de kleine haartjes van het binnenoor de zenuwcellen activeren om te vuren, creëren die cellen een afvalproduct.

Het is enigszins vergelijkbaar met het feit dat je beenspieren na een lange periode melkzuur opbouwen.

Als het geluid stil is, wordt er niet veel afval geproduceerd. Als het luide geluid maar kort is, krijgen de cellen de kans om uit te rusten en het afval op te ruimen.

Maar luister je luid genoeg en lang genoeg, dan kunnen de cellen het afval niet snel genoeg opruimen.

Uiteindelijk doodt het afval dan de cel. Daarom is de duur even belangrijk als het volume.

Je genen spelen ook mee

Hoeveel schade optreedt, is deels genetisch. Om de analogie van blootstelling aan de zon voort te zetten, verbranden sommige mensen in de zon, anderen bruinen.

Sommige verbranden snel, andere alleen na een lange blootstelling.

Hetzelfde geldt voor geluidsschade.

Sommige mensen kunnen sneller metaboliseren en zullen niet zoveel schade ondervinden van dezelfde luide blootstelling als iemand anders.

Maar er bestaan ​​geen tests voor deze tendens en daarom kan niemand voorspellen of je kind vatbaar zal zijn.

Erger nog, zelfs als je nu geen tekenen van schade vertoont, kan blootstelling aan lawaai je later in je leven inhalen. Een studie gepubliceerd in 2017 door de CDC stelt dat:

“gehoorverlies is de derde meest voorkomende chronische lichamelijke conditie in de Verenigde Staten en komt twee keer zo vaak voor als diabetes of kanker”

Een op de vijf personen tussen de 20 en de 29 jaar had audiometrische inkepingen, ofwel: gedeelten van hun gehoorfrequentiebereik die beschadigd of verdwenen waren.

Bovendien, schade aan het gehoor hoopt zich op in de loop van de tijd zodat blootstelling aan gevaarlijke stoffen die eerder in het leven begint, potentieel schadelijker is naarmate personen ouder worden.

Nog beangstigender is het feit dat je mogelijk al schade hebt en het nog niet eens weet, zoals de studie stelt dat personen met gehoorschade veroorzaakt door lawaai dit vaak niet herkennen.

Gehoorbescherming is belangrijk

Oké, dus nu weten we dat we ons gehoor moeten beschermen. Maar hoe? Wat is veilig?

Nou, dat is ook een lastig onderwerp. Niemand weet het zeker. We weten alleen wat als veiliger wordt beschouwd.

Onthoud dat sommige mensen gevoeliger zijn voor gehoorverlies dan anderen, en er is geen goede meting om te weten of je kind een van die mensen is.

Dus de Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan om door te gaan alsof jij of je dierbaren een predispositie hebben voor schade, zeker voor het geval dat.

Over het algemeen kun je naar muziek luisteren met 70 dBA voor zolang als je wilt.

Maar het probleem is dat wanneer je het volume zo laag zet, je de helderheid verliest en de luidere en zachtere gedeelten van een nummer ongeveer hetzelfde lijken.

Daarom zie je veel koptelefoons voor kinderen met een volumelimiet van 85 dBA.

Dit is de valstrik: het beperken van niveaus tot 85 dBA betekent op zichzelf niet dat de luisteraar veilig is. Om terug te keren naar onze zonnebrand-analogie, net zoals bij schade aan je huid, is schade aan je gehoor meestal te wijten aan langdurige en continue blootstelling.

Continue blootstelling aan geluid van meer dan 70 dBA, niet alleen een momentane luide gebeurtenis, is wat de schade veroorzaakt. Dus genoeg tijd, zelfs de aanbevolen limiet van 85 dBA kan problematisch zijn.

Wat zijn veilige volumes voor kinderen?

De WHO raadt aan om niet meer dan 85 dbA (of ongeveer 60 procent van het volume van mobiele apparaten) te luisteren en dit voor niet meer dan 60 minuten per keer.

De aanbeveling van 85 dB is gebaseerd op oude onderzoeken (uitgevoerd vanaf de jaren ’50 tot de jaren ’70) waaruit blijkt dat “van mensen die werden blootgesteld aan 8 uur 85 dBA, 92% geen gehoorverlies had te weten leidend tot echte handicaps.

Dat is niet het geval om te zeggen dat ze geen gehoorverlies of geen schade hadden, alleen dat ze er niet door werden gehandicapt. Nauwelijks geruststellend.

Gezien de medische ethiek, hebben onderzoekers echt geen goede manier om precies te bestuderen hoeveel lawaai schade aanricht bij mensen. (Tenslotte, zou je wetenschappers graag willen laten proberen je oren te beschadigen?)

Dus we blijven achter met een paar belangrijke feiten:

Volgens een studie van de Kaiser Family Foundation uit 2010 besteden kinderen tussen 8 en 18 gemiddeld 7-plus uur per dag aan entertainmentmedia (meer dan 53 uur per week).

En experts zoals Brian Fligor waarschuwen dat luisteren naar muziek via een hoofdtelefoon kan bijdragen aan gehoorverlies, net zoals het luisteren naar krachtige geluidssystemen dat kan.

Als je kind gedurende de dag wordt blootgesteld aan omgevingslawaai van meer dan 70 dbA, is de hoeveelheid veilige luistertijd die zij nog hebben aanzienlijk verminderd.

Hoger volume betekent kortere luisterduur

Naarmate het volume hoger wordt, neemt de tijd die nodig is om je gehoor te beschadigen drastisch af.

Je kunt de hele dag luisteren naar een gesprek van ongeveer 60 dB en zelfs luisteren naar verkeersgeluiden van 80 dB gedurende ongeveer acht uur, maar het duurt slechts een paar minuten blootstelling aan een rock-concert bij 115 dB (ja, sommige geteste koptelefoons werden zo hoog gemeten) om je gehoor mogelijk permanent te beschadigen.

Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen.

Omdat ouders hun kinderen de hele dag niet met een dB-meter kunnen achtervolgen, en ze ook niet constant de volume-instellingen kunnen controleren op elk apparaat dat de kinderen gebruiken, is de beste gok om een ​​koptelefoon te vinden die het volume verlaagt.

Het is geen perfecte oplossing, maar net als de schuimbumpers op de hoeken van de koffietafel en de “kinderveilige” vergrendelingen op je lades en pillenpotjes, biedt een volumebeperkende functie een extra beschermingsniveau dat het risico op letsel van een kind kan verkleinen.

Kunnen volume-beperkende hoofdtelefoons nog steeds schadelijke blootstelling aan lawaai toestaan? Ja. En kunnen niet-beperkende hoofdtelefoons die zorgvuldig worden gebruikt, relatief veilig zijn? Zeker.

Maar net zoals je een kind niet bewust toegang tot het medicijnkastje zou toestaan, kun je het risico van permanente beschadiging van het gehoor minimaliseren.

Hoe we de volumelimieten hebben getest

Het menselijk oor en de hersenen kunnen het volume van het geluid niet nauwkeurig beoordelen. Als dat zou kunnen is er misschien geen behoefte aan een volume-beperkende hoofdtelefoon.

Dus om te testen hoe hard de hoofdtelefoon van het kind kon spelen, hebben we een reeks formele geluidsmetingen uitgevoerd met behulp van audiotestapparatuur.

Onmiddellijk vonden we een probleem: bijna al deze koptelefoons kunnen een gevaarlijk hoog volume produceren als je ze met bepaalde spullen gebruikt.

En niet alleen gespecialiseerde apparatuur: een hoofdtelefoon met een relatief krachtige koptelefoon, zoals die in veel AV-ontvangers is ingebouwd, of de stand-alone versterkers die populair zijn onder liefhebbers (en voor de meeste traditionele laboratoriummetingen), zou de meeste hoofdtelefoons tot ver boven de 85dB kunnen brengen.

Dit probleem doet zich voor omdat de meeste van deze hoofdtelefoons het volume niet echt beperken, maar alleen verminderen.

Passieve hoofdtelefoons (dat wil zeggen, niet-aangedreven hoofdtelefoons, zoals je waarschijnlijk het meest vertrouwd mee bent) verminderen het volume met behulp van weerstanden, een goedkope elektrische component die de elektrische stroom vermindert.

De techniek is vergelijkbaar met het splitsen van een smal stuk waterpijp op het uiteinde van een dikkere pijp, waardoor de hoeveelheid water die door de pijp komt, wordt verminderd.

Je kunt echter de totale waterstroom terugbrengen naar het oorspronkelijke niveau door de druk die door de buis gaat te verhogen.

In het geval van een hoofdtelefoon pas je deze extra druk toe door het volume van het bronapparaat te verhogen.

Natuurlijk, de hoofdtelefoon verlaagt het volume alsof je de wijzerplaat op 5 in plaats van 8 had staan, maar als je het volume naar 11 draait, klinkt het nog steeds alsof het op 8 staat.

Actieve hoofdtelefoons (met andere woorden intern aangedreven), zoals de Thomson of de Trust, kunnen gebruikmaken van een digitale limiter die voorkomt dat het geluid hoger wordt dan een bepaald volumeniveau.

Maar weinige van de hoofdtelefoons die we hebben getest voor deze handleiding hebben interne versterkers of digitale processors, dus ze zijn niet precies.

In onze tests produceerden enkele van de passieve modellen weinig of geen vermindering of beperking van het volume.

Natuurlijk zal een kind vrijwel zeker een telefoon, kindertablet of draagbare muziekspeler gebruiken voor het grootste deel of voor al het luisteren wat ze zullen doen, dus het feit dat de meeste van deze hoofdtelefoons veel harder kunnen spelen met een hoofdtelefoonversterker, is grotendeels irrelevant in dagelijks gebruik.

We hebben ook een ​​iPhone als ons bronapparaat gebruikt in de tests, omdat iPhones de luidste bron zijn die de meeste mensen zullen tegenkomen. De interne versterkers van de iPhone zijn krachtiger dan die op de meeste Android-telefoons.

We gebruikten uiteindelijk een iPod touch (model van de zesde generatie), die iets luider (+0,38 dB) dan onze iPhone 6s is en aanzienlijk luider (+4,4 dB) dan onze Samsung Galaxy S6 kon spelen.

De iPod touch is populair als startersapparaat voor jonge kinderen, dus het leek me een goede keuze.

We hebben de uitvoer van alle mogelijke bronnen echter niet uitvoerig getest, zoals videogameconsoles en ontvangers van een thuistheater, dus we weten niet zeker hoe deze koptelefoons zouden presteren onder die omstandigheden.

In elk geval zouden dergelijke apparaten waarschijnlijk worden gebruikt door oudere kinderen met gamingheadsets, die geen volumebeperkende claims bevatten en enigszins buiten het bereik van deze handleiding vallen (hoewel ouders en verzorgers hiervan op de hoogte zouden moeten zijn).

Merk op dat metingen van de hoofdtelefoon een inherente inconsistentie hebben. Kleine verschillen in de pasvorm van de hoofdtelefoon op de oor / wangsimulator kunnen het resultaat beïnvloeden, net zoals het verplaatsen van een koptelefoon een klein beetje van je oor het geluid verandert.

De resultaten

De test met meerdere doelstellingen gaf ons veel bruikbare gegevens om mee te werken. Ons hoofddoel was, zoals je zou verwachten, om de hoofdtelefoon te vinden die het volume beperkt tot ons opgegeven “veilige” bereik.

Hoewel we 85 dBA als onze standaard beschouwden, zouden we niet zeggen dat een gematigde overschrijding van 85 dBA op de roze ruis of de Leq-test een mislukking was.

Deze hoofdtelefoons worden over het algemeen geadverteerd als het leveren van een maximum van 85 dBA met roze ruis, en als ze die raken of binnen een paar decibel komen (om rekening te houden met mogelijke inconsistentie in de meting), zouden we kunnen zeggen dat ze “geslaagd” zijn.

Er waren wel hele grote verschillen met onze uitkomsten en die van de fabrikanten zelf, met soms zelfs een verschil van 32 dB tussen de laagste en de luidste max volumes op een hoofdtelefoon.

Dat is enorm.

Zelfs rekening houdend met de foutenmarge bij hoofdtelefoonmetingen, een verschil van 32 dB? Het is duidelijk dat sommige van deze fabrikanten iets verkeerd doen in hun tests.

Dit probleem wordt uitvergroot in het geval van Bluetooth-hoofdtelefoons.

Zoals we al aangaven in de analogie over het water door een pijp laten stromen, vermindert een snoerloze hoofdtelefoon het volume door een weerstand in de kabel te plaatsen.

Het is mogelijk om de volumebegrenzingen van een hoofdtelefoon met snoer te overschrijven: je hoeft alleen maar de hoofdtelefoon aan te sluiten op een krachtig genoeg versterker.

De meeste hoofdtelefoons voor kinderen zijn ontworpen om het uitvoerniveau van een mobiel apparaat aan te kunnen.

Thuisbioscoopontvangers, pc’s en spelsystemen met meer vermogen kunnen echter vaak veel luider zijn dan een iPhone.

Dus hoewel de snoerloze hoofdtelefoons die we hebben getest binnen het bereik van 85 dB bleven bij gebruik met een iPhone of iPad, zou elk model mét een snoer aan de hoofdtelefoon in gevaarlijke reeksen kunnen worden geduwd als dit wordt gebruikt met een krachtiger apparaat.

Bluetooth heeft een eigen limiter

Bluetooth werkt echter niet zo.

Omdat de stroom van de versterker zelf in de koptelefoon komt, kun je de maximale volume-instelling niet overschrijven wanneer je deze hoofdtelefoon draadloos gebruikt: zodra je het bovenste volume van de hoofdtelefoon bereikt, bereik je een muur.

Daarom raden we de Thomson Bluetooth hoofdtelefoon ook aan: je kunt een hoofdtelefoon via Bluetooth niet luider gebruiken dan de interne circuits toestaan. De volumebegrenzingen worden ingesteld door de fabrikant.

Toch hebben sommige van deze bluetooth hoofdtelefoons klaarblijkelijk ontwerpfouten waardoor het voor kinderen heel gemakkelijk is om hun functies voor volumevermindering uit te schakelen of te omzeilen.

Als alles wat nodig is om de limieten te verwijderen om op een knop te drukken of een dongle te verwijderen, kun je garanderen dat dit zal gebeuren.

Iedereen die meer dan een paar minuten met een peuter heeft doorgebracht, kan je vertellen dat kinderen graag op knoppen drukken en dingen uit elkaar halen.

Toen we een hoofdtelefoon hadden die gemakkelijk verkeerd kon worden gebruikt om onze 88/90 dBA-drempels te overschrijden, sprong het aantal modellen dat onze tests niet doorstaan ​​had, en die de testniveaus overschreed, van een vijfde naar een derde.

Het luisteren van je kind begeleiden

Zoals met alles wat met het opvoeden van een kind te maken heeft, is het volgende de bottomline:

Supervisie draagt ​​bij aan de veiligheid

Dus hier zijn een paar extra stappen die je kunt nemen om jouw kinderen te beschermen wanneer je niet vlak naast hen zit.

Stel volumebegrenzingen in op hun apparaten

Hoewel je niet elk apparaat kunt bedienen waarmee jouw kind in contact komt (vandaar dat waarom volume-beperkende hoofdtelefoons handig zijn), kun je de uitvoer op hun meest gebruikte apparaten verminderen.

Hoe beperk je het volume beperken op een Apple apparaat:

 1. Ga naar Instellingen. Blader omlaag en tik op Muziek
 2. Tik vervolgens op Volumegrens
 3. Je ziet een schuifregelaar. Zoals we eerder al zeiden, beveelt de WHO 60 minuten lang 60 procent volume aan als richtlijn voor mediaconsumptie met een koptelefoon
 4. Als je kind een standaard koptelefoon gebruikt die het volume niet verlaagt, trekt je deze schuif naar beneden tot ongeveer 60 procent
 5. Tik op de pijl naar links (linksboven) om terug te gaan naar het menu Instellingen

Nu je je opnieuw in het menu Instellingen bevindt, moet je ervoor zorgen dat jouw technisch ingestelde kind de limieten niet meer kan veranderen.

Dus je moet je instellingenmenu met een wachtwoord beveiligen:

 1. Tik nog steeds in het menu Instellingen op Algemeen, scroll halverwege naar Beperkingen en tik erop
 2. Tik op Beperkingen inschakelen en kies een wachtwoord van vier cijfers. (Vergeet dit nummer niet! Sla het misschien op in een wachtwoordbeheerder)
 3. Scrol nu helemaal naar beneden naar bijna onderaan waar het Volumelimiet bevat en tik erop
 4. Selecteer Wijzigingen niet toestaan ​​en tik vervolgens linksboven op links
 5. Je bent klaar!

Android-apparaten en Kindles zijn een beetje lastiger. Je kunt sommige apps van derden kopen, maar de recensies zijn belachelijk en we hebben momenteel geen specifieke aanbeveling die je het beste kunnen helpen.

Gebruik controleren

Zoals we eerder hebben besproken, is niet alleen het volume maar ook de duur van de geluidsbelasting van belang. Zelfs op veiligere volumeniveaus kan die tijd snel voorbijgaan.

Bedenk dat muziek niet het enige is dat kinderen op hun apparaten hebben.

Films, tv-programma’s, YouTube – als het volume zelfs 5 dB over de aanbevolen 85 dB-limiet naar 90 dB keert, daalt de voorgestelde totale dagelijkse luistertijd naar 2 uur en 30 minuten.

Dat is slechts één film plus een tv-programma.

Gelukkig beschik je over veel ouderlijk toezicht waarmee je kunt bijhouden hoeveel tijd jouw kind op een apparaat doorbrengt.

Of je nu ingebouwde besturingselementen gebruikt zoals die op de Kindle Fire Kids Edition of een bewakingsappof een service zoals Circle of Kidslox, een tijdslimiet is een geweldige manier om de oren van je kind een pauze te geven.

Natuurlijk, voor de kleintjes thuis, kun je old-school gaan en gewoon een eierwekker instellen.

Welke methode je ook kiest, met een een-twee-voudige volumebeperking en tijdslimieten voor het gebruik van hoofdtelefoons, ben je gehoorbeschadiging een stap voor!

Algemene conclusie

Comfortabel, geweldig klinkend, duurzaam en met een volwassen uiterlijk is deze JBL Bluetooth hoofdtelefoon ongetwijfeld een hit in je huis.

Je kinderen beschermen is zwaar – je moet zoveel overwegen.

Maar hoewel niets absoluut onfeilbaar is, zijn we ervan overtuigd dat deze een model is dat jouw kinderen graag zullen dragen en dat als extra veiligheidsmaatregel zal dienen.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.