4 beste kinder koptelefoons beoordeeld | bekijk de beste uit de test

door Joost Nusselder | Geupdate op:  december 28, 2020

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "zo leren je kinderen met educatief speelgoed"

JA, DAT WIL IK!
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Kinderen luisteren veel naar muziek en zijn continu op hun apparaat.

Tenzij jij ook de hele tijd mee wilt luisteren via een Bluetooth speaker met vette bass naar de videotjes op hun tablet, ipad of ander device is het tijd om een hoofdtelefoon aan te schaffen.

Maar welke moet je kiezen? En zijn hoofdtelefoons altijd veilig? Ik hoor zoveel over gehoorbeschadiging…

In dit artikel bekijk ik de beste en meest veilige koptelefoons voor kinderen.

Leukste kinder koptelefoons

We hebben 4 geweldige opties in onze lijst dus zeker de moeite waard om door te nemen, maar als we er eentje zouden aanbevelen zou het deze JBL JR300BT zijn, die in leuke kleuren komt en heel veel kan hebben, wat wel handig is voor een koptelefoon voor je kind.

Na wat meer te hebben gelezen over geluidsniveau’s en gehoorbeschadiging ging ik op zoek naar een koptelefoon die vooral veilig was, daarna pas gekeken welke ook leuk voor kinderen is en gemakkelijk in gebruik.

De JBL heeft de beste volumebegrenzing die ik heb gezien zodat je je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken, en kinderen vinden hem ook nog eens leuk.

Mooi design, niet teveel tierelantijnen die stuk kunnen gaan en kan heel wat vallen en achter dingen blijven haken hebben.

En hij is helemaal niet zo duur. Niet de allergoedkoopste maar ik heb daarom ook nog wat budget opties beoordeeld hieronder.

Veilig volume en duurzaamheid zijn erg belangrijk en het kan best een oerwoud zijn om dat beide te vinden.

Dat is waarom we er 30 hebben getest en slechts 4 paar aanbevelen.

Kinder hoofdtelefoon Afbeeldingen
Beste draadloze bluetooth kinder koptelefoon: JBL JR300BT JBL bluetooth kinderkoptelefoon(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope kinder koptelefoon met geluidsbegrenzer: Trust Sonin Kids Trust Sonin Kids koptelefoon voor kinderen(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste peuter koptelefoon: Onanoff BuddyPhones Onanoff buddyphones koptelefoon voor kinderen(bekijk meer afbeeldingen)
Beste noise cancelling koptelefoon kind: Pogs The Gecko Pogs koptelefoon kind the gecko(bekijk meer afbeeldingen)

Ik heb de top 4 keuzes in deze handige visuele keuzehulp gezet zodat je de verschillen gemakkelijk kunt verkennen en voor de leeftijd van jouw kind de perfecte koptelefoon kunt uitkiezen.

Visuele keuzehulp kinder koptelefoons

Veilig volumeniveau

Ondanks beweringen dat de hoofdtelefoons voor kinderen het volume beperken tot 85 decibel (het niveau dat de Wereldgezondheidsorganisatie “veilig” vindt), heeft een derde van de koptelefoons die we hebben getest dat niveau overschreden.

Veilig geluidsniveau voor koptelefoons

Dit komt door de ruis die eronder ligt, waardoor hogere volumes mogelijk waren, soms veel hoger.

Dit is dus echt een punt van aandacht als je je kinderen veilig neer wilt zetten met hun favoriete muziek of videotje.

Toen we verder gingen met onze testen, ontdekten we dat zelfs nog meer van deze hoofdtelefoons (bijna de helft) voorbij de aanbevolen 85 dB konden worden ingesteld wanneer ze werden gemeten met echte muziek.

Bovendien hadden veel van de koptelefoons die we hebben getest ontwerpfouten waardoor een kind zijn volumeverminderingsfuncties gemakkelijk kon omzeilen (en kennelijk konden ze dit ook nog eens uitvogelen).

Je kunt hieronder in detail lezen over al onze testmethoden.

Bij het afronden van onze analyse, vonden we verschillende hoofdtelefoonmodellen die we zelfverzekerd aan kunnen bevelen, hoewel zelfs met die, het beschermen van de oren van een kind niet zo eenvoudig is als alleen het overhandigen van de oorschelpen.

Wij geloven dat een volume-beperkende hoofdtelefoon slechts een hulpmiddel is dat ouders of verzorgers kan helpen bij het beschermen van het gehoor van een kind, het zijn geen oplossingen op zich.

Maar je kunt ze, wanneer je ze op de juiste manier gebruikt, toepassen om de oren van je kinderen extra bescherming te bieden, en zorgt voor extra gemoedsrust voor jou als ouder.

Beste koptelefoons voor kinderen beoordeeld

Dit zijn de 4 die goed door onze tests heen kwamen.

 

Beste draadloze bluetooth kinder koptelefoon: JBL JR300BT

Opvouwbaar, Bluetooth en de veiligste wat betreft volumebeperking met toch een goede kwaliteit geluid. Geschikt voor jongere en oudere kinderen.

Deze JBL kinder koptelefoons staan bovenaan mijn lijst. Geweldige draadloze bluetooth prestaties dus je zit nooit met snoeren in de weg als het niet uitkomt en de geluidskwaliteit is echt heel goed. Alles wat je waarschijnlijk zoekt in een hoofdtelefoon.

De highlights:

Wat deze JBL met name geschikt maakt is de actieve volume begrenzing.

Verderop in deze post vertel ik je graag meer over het belang van volumebegrenzing voor het voorkomen van gehoorbeschadiging.

En tuurlijk, je kunt letten op hoe hard je kind de volumes zet. Maar continu opletten is makkelijker gezegd dan gedaan.

Deze JBL is speciaal ontwikkelt met kinderen in het achterhoofd en wij raden dan ook aan om een actieve hoofdtelefoon te gebruiken als deze JBL.

De belangrijkste zaken om deze aan te prijzen ten opzichte van de anderen:

 1. De beste ingebouwde volume-begrenzing
 2. Leuk design wat ook nog leuk blijft als ze wat ouder worden
 3. Bluetooth dus zonder draden waarmee ze met zichzelf in de knel kunnen komen of dingen om kunnen stoten (zoals drinken over je mooie tablet, of je dure vaas met bloemen)

Comfort voor elke leeftijd

Van de 30 hoofdtelefoons die we hebben getest, was de JBL JR300BT het enige model dat al onze kindentesters, klein en groot, aanstond.

Het vermogen van een koptelefoon-model om te passen voor een breed scala aan leeftijden en hoofdmaten is essentieel als je een hoofdtelefoon wilt hebben die met je kind meegroeit, of als een paar wordt gedeeld met broers en zussen en om snel te wisselen tussen ieder hun school laptops.

Onze grote kinderen hielden van de comfortabele pasvorm, het geweldige geluid, de zachte oorstukken en de kleur. Ze vonden het ook erg leuk om Bluetooth als een functie te hebben, en waren het er over eens dat het fijn is om geen snoer te hebben.

Sommigen verklaarden dat ze nooit meer iets anders wilden dan Bluetooth-hoofdtelefoons :)

“De soundtrack van Pokémon klinkt hier heel goed op”

Zowel de hoofdband als de grootte van het oorstukje zaten comfortabel op de hoofdjes van onze peuterpanelleden.

Terwijl de jongere panelleden assistentie nodig hadden om aan de slag te gaan met de Bluetooth-verbinding, waren ze, zodra de muziek aan het spelen was, snel gewend.

In onze tests was het geluid goed gebalanceerd. Ook met omgevingsgeluid hoefde je de hoofdtelefoon niet om maximaal volume te zetten om nog goed te kunnen horen.

Om het ontwerp in een echte omgeving te testen, heb ik ons ​​huis schoongemaakt terwijl ik de JBL aan het dragen was en naar een audio-boek luisterde.

Ik hoefde niet eens het maximale uit het volume te halen om de woorden perfect te horen.

Dus, op voorwaarde dat hij correct op de oren van je kind zit (de pasvorm is altijd kritiek met een koptelefoon), zou in je thuissituatie je kind geen veilige limieten hoeven overschrijden om zijn of haar media te kunnen horen.

Click hier voor de meest actuele prijs

Beste goedkope kinder koptelefoon met geluidsbegrenzer: Trust Sonin Kids

Betaalbaar, ingebouwde volumeregelaar en beperking in de draad om te kunnen stellen voor veilige luisterniveau’s en geschikt voor oudere kinderen.

Het kan natuurlijk dat je budget erg beperkt is. Dat geeft helemaal niets, je kunt ook voor weinig geld goede koptelefoons kopen.

Het belangrijkste is dat het veilig is en deze Trust Sonin Kids heeft de beste geluidsbegrenzer voor het geld.

In een markt die voornamelijk wordt gedomineerd door prestatienormen en hoge prijzen, is het een uitdaging om een ​​koptelefoon te vinden die veilig en comfortabel is voor je kinderen, en een enorme waarde voor je geld geeft.

Trust, met een ongelooflijke geloofwaardigheid als een merk dat al dertig jaar op de markt voor hoofdtelefoons werkt, begrijpt dit en heeft de Sonin Kids Safe Headphones als resultaat gecreëerd.

Dat gezegd hebbende, om echt waarde te kunnen bieden aan de specifieke demografie die het dient, moeten deze hoofdtelefoons niet alleen compatibel zijn met veiligheidscertificaten die jij, als ouder, erkent en verwacht.

Ze moeten comfortabel, duurzaam en aantrekkelijk zijn evenals aangeboden tegen een uitzonderlijke goede prijs.

Deze kernkwaliteiten zullen worden gebruikt om de echte waarde van deze koptelefoon te bepalen, maar we zullen ook rekening houden met gebruiksgemak voor zowel ouders als kinderen, en prestaties, want ze moeten tenslotte werken zoals bedoeld en een prettige ervaring bieden.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Trust Sonin Kids Safe Headphones zijn de volgende voordelen ten opzichte van andere merken:

Uitgebreide volumebegrenzing

De mogelijkheid om de hoeveelheid volume die uit de hoofdtelefoon van je kind komt te beperken, is voor veel mensen de meest prominente en belangrijke functie omdat het betrekking heeft op de kwaliteiten van veiligheid, prestaties en comfort.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom, omdat audio die te hard wordt afgespeeld tot tijdelijke en langdurige gehoorschade kan leiden.

In feite kan zelfs een zeer korte blootstelling aan hard volume schade veroorzaken, en dit type stimulus is een van de meest voorkomende oorzaken van permanent gehoorverlies (verder in het artikel meer info over dit onderwerp).

Een uitstekend aspect van de Sonin Kids Safe Headphones is dat deze functionaliteit is ontworpen om automatisch te werken, waardoor de decibeluitgang beperkt wordt tot een niveau dat wordt gegarandeerd door de Europese veiligheidsnorm EN71 om volledig veilig te zijn voor kinderen.

Deze certificering is een wettelijke vereiste in Europa voor alle verkocht speelgoed dat niet alleen veilige volumeniveaus garandeert, maar ook hun mechanische en chemische integriteit.

Het mooie hiervan is dat audiobronnen zoals tablets, iPhones, personal computers en andere apparaten die je kinderen door elkaar gebruiken, elk hun eigen volume-instelling hebben, en het kan veel te hard zijn voor de veiligheid van je kind voordat de koptelefoon zelfs is aangesloten.

Je hoeft je hier nooit zorgen over te maken, want de Sonin Kids Safe Headphones zijn compatibel met al deze apparaten en de volumebegrenzer is ingebouwd in de hardware en biedt betrouwbare bescherming.

Comfort en Performance Controls

Trust sonin voor kinderen(bekijk meer afbeeldingen)

Het is onvermijdelijk dat de optie om handmatig het volume onder de wettelijke vereiste limiet in te stellen om zachter of luider te worden, bij regelmatig gebruik wenselijk is.

Je zult opmerken dat op het 3,55 mm lange snoer dat deze hoofdtelefoons aan een audiobron bevestigt, in-line volumeknoppen zitten, zodat je het volume heel eenvoudig kunt veranderen, gewoon door de draaiknop van het volume aan te passen.

Wat nog belangrijker is, is dat Trust een lange weg heeft afgelegd in het ontwerpen van deze hoofdtelefoons om comfortabel te zitten op de hoofdjes van je kinderen.

Om te beginnen zijn de oorschelpen voorzien van grote oorkussens met een zachte buitenzijde en voldoende vulling om ze stevig op het hoofd van je kind te houden, waardoor het risico op vallen wordt verminderd en het ook aangenamer wordt bij langdurig gebruik.

Dit is een waardevol prestatie-element, aangezien de drivers alleen een bepaalde hoeveelheid geluid kunnen produceren en voldoen aan de veiligheidsnormen, maar zonder een goede pasvorm, kan het geluid te gemakkelijk ontsnappen en is het moeilijk te horen.

Je kunt ook de lengte van de hoofdband aanpassen zodat ze goed op hun hoofd passen, wat belangrijk is omdat ze kunnen worden gedeeld tussen broers en zussen en extra waarde bieden door nog steeds bruikbaar te zijn als je kind groeit.

Uiterlijk en duurzaamheid in het ontwerp

Zoals je weet, kan het moeilijk zijn om speelgoed te vinden, vooral elektronica zoals een hoofdtelefoon voor kinderen die dagelijks kunnen worden gebruikt en onvermijdelijke stoten en krassen zonder te worden geruïneerd.

Een indrukwekkend kenmerk van de Sonin Kids Safe Headphones is dat ze worden geleverd met een garantie van twee jaar, wat een zeer zelfverzekerde tevredenheidsovertuiging is, want als het niet aan deze kwaliteit zou voldoen, zou Trust heel snel veel geld verliezen.

Dat gezegd hebbende, kleine gebreken zijn onvermijdelijk bij elk product, ongeacht hoe goed het productieproces ook is, en ze vallen allemaal onder de garantie.

Qua uiterlijk hebben deze hoofdtelefoons veel te bieden om aantrekkelijk en leuk te gebruiken voor kinderen, waaronder een blad met kleurrijke en verschillende stickers die je kinderen kunnen afpellen en waarmee ze hun hoofdtelefoon creatief kunnen versieren en personaliseren.

Het kleurenschema en ontwerp zijn aantrekkelijk voor hoofdtelefoons binnen de prijsklasse, inclusief een schoon stikpatroon langs de zijkanten van de hoofdband, een sterpatroon in de oorschelpen en het Trust-logo aan de zijkanten van de hoofdtelefoon.

Er wordt een groen en blauw kleurenpatroon doorheen gebruikt, waardoor de Sonin Kids Safe Headphones een heldere, kleurrijke en aantrekkelijke uitstraling hebben, waarbij zelfs de zachte, blauwe oorschelp-pads een vriendelijke uitstraling geven.

Ze zijn niet gebouwd om waterbestendig te zijn, maar hun structurele integriteit is duidelijk, met een sterke verbindingskabel en een flexibele maar veilige hoofdband voor consistente prestaties tijdens een lange levensduur.

Ook verkrijgbaar als roze koptelefoon voor je kind

De Trust Sonin is verkrijgbaar in meerdere kleuren en zelfs ook in een zacht roze koptelefoon. Zo kan je zoon bijvoorbeeld een andere kleur krijgen dan je dochter.

Algemene waarde en prijspeil

Prijs is een belangrijke overweging voor elke ouder, omdat je jouw geld niet wilt verspillen aan koopjesproducten die niet werken zoals bedoeld of gemakkelijk te verbreken, en te veel uitgeven aan onnodige functies is niet kosteneffectief.

Deze hoofdtelefoons hebben zelfs een lage prijs, wat je op een lage kwaliteit lijkt te wijzen, maar zoals we hebben besproken, leveren ze duidelijk meer dan beloofd.

Voor degenen die geen andere financiële optie hebben, hebben ze een zeer betaalbare prijs, maar als je een hogere prijs kunt betalen, is het de moeite waard om deze Trust-hoofdtelefoons te beschouwen als een serieuze concurrent op basis van de waarde die ze bieden.

Op dit punt is het vermelden waard de expertise en geloofwaardigheid van Trust als een elektronica-bedrijf met een enorme hoeveelheid ervaring in het vervaardigen van producten op dit gebied.

Ze zijn beslist niet nieuw op het gebied van productie-hoofdtelefoons voor een veelzijdige groep mensen, met meer dan dertig jaar ervaring in deze industrie en een brede selectie van kwaliteits-koptelefoons in hun productlijn tot op de dag van vandaag.

Je kijkt ook naar een bedrijf dat hoogwaardige, economisch geprijsde toetsenborden, microfoons, webcams, elektronische opladers, luidsprekersystemen, deurbellen en bewegingsdetectiesystemen levert, naast vele andere apparaten.

Afgezien hiervan staat een klantenserviceteam tot je beschikking als je vragen, opmerkingen of zorgen hebt, waardoor ze een gemakkelijk bedrijf zijn om mee om te gaan, zoals aangegeven door een overweldigende hoeveelheid tevreden klanten.

Compatibiliteit en gebruiksgemak

Zoals je weet, werken deze hoofdtelefoons op een breed scala aan audioapparaten, wat belangrijk is in een tijd waarin laptops, pc’s, smartphones en andere technologieën direct beschikbaar zijn.

We noemden de veiligheidsvoorzieningen, maar als de hoofdtelefoon van je kind gewoon niet werkt op de geavanceerde apparaten van vandaag, zullen ze niet veel waarde bieden. Daarom heeft Trust de Sonin Kids Safe Headphones zo ontworpen dat ze compatibel zijn met vrijwel elk platform – pc, Mac, Unix, Linux, Chrome OS en iOS.

Ze presteren ook goed genoeg om heldere audio op smartphones en tablets te bieden zonder het gebruik van extra accessoires, zolang er maar een standaard 3,55 millimeter audio-uitvoer beschikbaar is.

Omdat deze hoofdtelefoons zijn ontworpen als een veilige en betaalbare optie voor kinderen, zijn er geen geavanceerde functies zoals een ingebouwde microfoon. Dit kan echter als een bonus worden beschouwd, want je hoeft ze alleen maar aan te sluiten, het volume in te stellen en ze zijn klaar voor gebruik.

Omdat het een bedrade koptelefoon is, heb je weer geen last van batterijen die moeten worden opgeladen en omdat het audio-uitgangsniveau beperkt is, kunnen ze urenlang worden gebruikt tijdens lange autoritten of thuis, zonder onnodig ongemak.

Conclusie over de Trust Sonin

Hoewel de Trust Sonin Safe-hoofdtelefoon voor kinderen een aanzienlijk aantal geavanceerde prestatiekenmerken opoffert die veel moderne hoofdtelefoons bieden, betekent dit ook dat de ingebouwde basis- en betrouwbare technologie veel betaalbaarder en gemakkelijk te produceren is.

Dat gezegd hebbende, heeft Trust de ervaring en expertise om alle waarde te bieden die je zou verwachten voor je kinderen, vooral de kwaliteit van de veiligheid. Bovendien zijn er voor het prijsniveau zeer weinig koptelefoons die kunnen concurreren met hun duurzaamheid, gebruiksgemak en uiterlijk.

De geluidskwaliteit is een stukje minder dan van de Thomson, maar het scheelt een hoop in geld en zeker voor kleinere kinderen, die waarschijnlijk geen opera zullen gaan luisteren, is het een sterk alternatief.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Leukste peuter koptelefoon: Onanoff BuddyPhones

Betaalbaar, geen ingebouwde volumeregeling, maar afneembare draad voor extra veiligheid en geschikt voor jongere kinderen en je kunt gemakkelijk je device delen met meerdere koptelefoons die in elkaar schakelen.

Dit maakt het wel weer een hele leuke keuze voor een groter gezin met een paar van deze headsets.

De kleinere afmetingen, heldere kleuren en leuke stickers waren een hit bij onze kleinste testers, en de bouwkwaliteit maakt deze set stevig genoeg.

Voor peuters t/m 4 jaar zijn deze Onanoff Buddyphones de leukste set.

Als je een snoer nodig hebt maar toch je peuter een veiliger paar hoofdtelefoons wilt geven, is de Onanoff BuddyPhones Explore een geweldige budgetoptie.

De kleinere afmetingen en heldere kleuren waren een hit bij onze kleinste testers, en de bouwkwaliteit maakt deze set stevig genoeg om een ​​redelijke pak slaag te krijgen en toch te overleven.

Het snoer is afneembaar, waardoor het risico dat een peuter zich vast zal haken (of om achter iets anders vast te komen zitten) wordt beperkt.

De hoofdtelefoon wordt opgevouwen en wordt geleverd met een draagtas voor extra draagbaarheid, en de meegeleverde leuke decals laten kinderen hun hoofdtelefoon personaliseren.

Daarom zijn het ook zulke leuke koptelefoons voor peuters tot aan wat oudere kinderen en kan iedereen in het gezin er eentje krijgen.

In onze tests was de geluidskwaliteit echter lang niet zo goed als die van de top keuze, en de kleine omvang betekent dat oudere kinderen de Buddy Phones Explore niet zo comfortabel vinden als ze groeien.

Bovendien is de volumereductie van bedrade hoofdtelefoons niet zo voorspelbaar: als je een apparaat met een krachtige versterker gebruikt, kunnen deze luider spelen dan wordt geadverteerd en dat is wel iets om op te letten.

Het is wel onze runner-up voor kleine kinderen in de leeftijd 2 t/m 4 jaar. Kleinere kinderen zullen dol zijn op de leuke kleuren en lichte, comfortabele pasvorm van het Onanoff-paar.

Maar ze zullen ook snel uit de kleine omvang groeien, de geluidskwaliteit is niet zo groot als die van onze beste keuze, en passieve volumebeperking is niet zo veilig als Bluetooth.

Als je een beetje minder geld wilt uitgeven en een hoofdtelefoon met snoer wilt voor je 2- tot 4-jarige, is de opvouwbare Onanoff Buddy Phones Explore een fantastische optie.

Onze kleintjes werden meteen aangetrokken door de leuke kleuren en het kleine formaat en vonden deze hoofdtelefoons zeer comfortabel.

Hoewel BuddyPhones Explore minder duur is dan onze beste keuze, is het om een ​​paar redenen niet als onze winnaar uit de bus gekomen.

Nadeel: Geluidskwaliteit

buddyphones schakelsysteem voor meerdere koptelefoons(bekijk meer afbeeldingen)

Ten eerste was de geluidskwaliteit in onze tests lang niet zo goed als die van de Thomson. Hoewel niet erg, klonk de BuddyPhones Explore saai in vergelijking.

Dit wil niet zeggen dat het onleefbaar is, maar dat je echt kunt horen waar de extra euro’s naartoe zijn gegaan in het geluidsontwerp van het Thomson-model.

Ten tweede is de Onanoff-set veel te klein voor kinderen ouder dan 5. Onze grotere kinderen verwierpen dit paar onmiddellijk als te strak voor hun hoofd.

De BuddyPhone Explore is geen ontwerp dat met je kind meegroeit.

Voordeel: Afneembare kabel en duurzaamheid

De kabel is afneembaar, dus als je kind het ergens tegenaan haalt terwijl hij door het huis scheurt, zal het losraken in plaats van breken of van zijn koppie vliegen.

Hoewel gemaakt van plastic, is de BuddyPhones Explore behoorlijk duurzaam: we hebben deze koptelefoon een aantal koppel- en staptests laten doorstaan, en ze hebben het overleefd.

De set wordt geleverd met een kleine draagtas, plus enkele leuke emblemen om de zijkanten te personaliseren.

Bovendien klapt de vouwversie klein genoeg in zodat deze gemakkelijk in een dagtas of een rugzak van een kleuter kan worden verpakt.

En natuurlijk viel de Buddy Phones Explore volgens onze tests binnen veiliger volumelimieten (82,1 dBA roze ruis / 88,6 dBA-muziek Leq).

Conclusie over de Onanoff BuddyPhones voor peuters

Over het algemeen, als je alleen een paar met snoer voor je kind wilt, of als je iets meer budgetvriendelijk wilt gaan en het niet erg vindt dat de hoofdtelefoon slechts een jaar of twee meegaat voordat je kind er uit groeit, is de Onanoff Buddy Phones Explore een geweldige keuze.

De Onanoff Buddyphones zijn hier verkrijgbaar

Beste noise cancelling koptelefoon kind: Pogs The Gecko

De ultieme draadloze kinderhoofdtelefoon, veilig, sterk en boordevol leuke en comfortabele functies.

Dat is waarom we deze hebben toegevoegd aan de lijst. Veel ouders hebben deze gezien of er van vrienden over gehoord en iedereen is benieuwd of dit ook een goede koop is.

Wat betreft kwaliteit kan er geen eentje op tegen deze Pogs The Gecko. Hoewel mijn persoonlijke topkeuze de JBL is omdat hij gewoon iets meer betaalbaar is, lever je iets in aan gebruiksgemak. Deze Pogs zijn dan misschien nog iets duurder, maar je krijgt er noise cancelling en snelladen van de draadloze headset voor terug.

Pogs koptelefoon kind the gecko

(bekijk meer afbeeldingen)

Pogs heeft deze headset “The Gecko” genoemd omdat de draadloze Bluetooth verbinding je kids vrij laat rondklimmen als een gekko, zelfs met de koptelefoon op.

Plus, zoals een gekko, heeft deze koptelefoon de schilferige textuur van gekkohuid en een zeer lange levensduur. Je luistert 12 uur lang draadloos muziek met slechts 2 uur opladen.

Het mooiste is dat je zelfs met 10 minuten opladen al een uur gebruik kunt maken van de headset, maar dit is volgens het bedrijf zelf, dat heb ik niet getest.

Wel perfect voor kinderen die vergeten zijn op te laden en je met de auto naar opa en oma moet rijden in Drenthe.

Maar, als je echt vergeet op te laden kun je in plaats daarvan altijd de bijgeleverde QuickSafe-kabel gebruiken.

Het geluidsniveau is beperkt tot een veilige 85dB om het gehoor van kinderen te beschermen.

Pogs the Gecko kleuren

(bekijk meer afbeeldingen)

Hij voelt erg duurzaam en is gemaakt met supersterke materialen om het zwaarste gebruik te overleven van niet-giftige materialen en BPA-vrij, BFR-vrij en RoHS-conform.

Nog wel een leuke feature is de speciale kabel die Pog heeft ontworpen om samen van muziek te genieten door meerdere hoofdtelefoons op elkaar aan te sluiten.

Verder hebben ze geluidsisolerende en hypo-allergene oorkussens om het geluid van buiten tot een minimum te beperken met behulp van noise cancelling, zodat je het volume laag kunt houden.

Tot slot zijn de nog opvouwbaar en heel erg lichtgewicht. 

Veel klanten die ze hebben gekocht geven aan dat het lekker rustig is omdat je weinig van de muziek hoort, maar ook dat de kinderen minder last van ouders en eventueel bezoek hebben als ze lekker aan het praten zijn of zelf ook muziek aan hebben.

Soms blijkt het even zoeken hoe het pairen moet (5 seconden indrukken tot een ander lampje gaat knipperen) maar eenmaal ingesteld koppelt hij zichzelf al met je apparaat. 

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Waarom is het beperken van het volume belangrijk?

Volgens het Journal of the American Medical Association in 2010 steeg het aantal gevallen van gehoorverlies bij kinderen van 12 tot 19 jaar van 14,9 procent in 1988-1994 tot 19,5 procent in 2005-2006.

Dat betekent dat bijna een op de vijf tieners geconfronteerd wordt met lawaai-geïnduceerd gehoorverlies. Dat zijn een hele hoop kinderen!

Hoewel niet al deze gevallen specifiek kunnen worden gekoppeld aan het gebruik van een hoofdtelefoon, zijn deskundigen zoals Dr. James E. Foy en Dr. David A. Schessel het ermee eens dat hoofdtelefoons een bijdragende factor zijn.

Dat is natuurlijk een studie in Amerika, maar hetzelfde zal gelden voor onze Nederlandse jeugd.

Gehoorverlies komt door langdurige blootstelling

En het gehoorsverlies gebeurt niet alleen omdat een kind plotseling zijn volume een keer te hard zet. Het meeste gehoorverlies in een civiele omgeving wordt veroorzaakt door een regelmatige geluidsbelasting.

De effecten van geluid zijn cumulatief, dus de OSHA-standaard die de WHO aanbeveelt om vast te houden, is een limiet voor de totale blootstelling aan 85 decibel in acht uur.

Maar zelfs luisteren naar dat “veiligere” volumeniveau van 85 dB betekent nog niet dat het gehoor van je kind volledig is beschermd, vooral als het in de loop van de dag wordt blootgesteld aan extra omgevingsgeluid.

Uit een studie van de Kaiser Family Foundation 2010 bleek dat kinderen van 8 tot 18 jaar dagelijks gemiddeld zeven plus uur besteden aan het gebruik van entertainmentmedia.

Dat is hetzelfde als de tijd die je aan een fulltime baan hebt besteed. En als ze de aanbevolen niveaus overschrijden en ze gedurende de dag meer lawaai meemaken, kan dat tot problemen leiden.

Volume + duur = schade

Zelfs enkele decibel boven 85 dB kan ertoe leiden dat de gehoorgerelateerde cellen van het oor overbelast raken en sterven na uren blootstelling.

Geluidsgolven dringen het oor binnen en trillen het trommelvlies, dat op zijn beurt de middelste oorbotten (malleus, incus en stapes) beweegt en ervoor zorgt dat de vloeistof en de kleine haartjes in het slakkenhuis (binnenoor) bewegen.

Die haren stimuleren zenuwcellen die een signaal naar je hersenen sturen, dat het als geluid interpreteert.

Toen je voor het eerst hoorde over gehoorschade veroorzaakt door lawaai, stelde je je waarschijnlijk een luide knal voor van geluid dat fysiek het trommelvlies beschadigde of de link van de kleine haartjes die informatie aan de zenuwcellen overdroegen verbrak.

En ja, dat is een manier om gehoorverlies op te lopen, bijvoorbeeld bij een explosie.

Dat is echter niet de manier waarop de meeste mensen hun gehoor verliezen.

De meeste mensen ervaren gehoorverlies door de cumulatieve effecten van overmatige blootstelling aan lawaai, en luisteren naar redelijk hard geluid gedurende een langere periode.

Menselijke oren zijn er niet voor gemaakt

Dit is waarom: menselijke oren waren niet gemaakt om volumes boven de 70 dBA gedurende lange perioden te verwerken. Onze voorouders moesten luisteren naar piepkleine geluiden.

Het breken van een takje in het bos bijvoorbeeld, of een vogelgeluid, indicatoren van prooi die ze konden vangen of roofdieren die hen wilden opeten.

Geluidsbelichting lijkt veel op blootstelling aan de zon: lang genoeg en helder genoeg, en je zult het merken.

Voor het grootste deel van de geschiedenis van de mensheid zou alles dat luid genoeg is om de oren te beschadigen – zeg maar, 109 dBA of meer – ons waarschijnlijk doden.

Een barst van verlichting of een vulkaanuitbarsting van dichtbij zou je oren blijvend beschadigen, maar waarschijnlijk ging je toch ook dood op dat moment.

Al het andere dat enigszins luid kon worden, zoals een schreeuwende stem van een medemens zou nooit zo lang duren om schade aan te kunnen brengen.

Speelgoed wat ze leuk vinden én wat van leren

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief vol speeltips en ontvang onze gratis gids "educatief speelgoed voor elke leeftijd" als eerste email.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Maar in deze postindustriële samenleving worden mensen regelmatig blootgesteld aan dat soort geluiden, van motorfietsen, kettingzagen, concerten en ja, koptelefoons.

En daar komt het moderne probleem bij.

Afvalstoffen van horen

Wanneer de kleine haartjes van het binnenoor de zenuwcellen activeren om te vuren, creëren die cellen een afvalproduct.

Het is enigszins vergelijkbaar met het feit dat je beenspieren na een lange periode melkzuur opbouwen.

Als het geluid stil is, wordt er niet veel afval geproduceerd. Als het luide geluid maar kort is, krijgen de cellen de kans om uit te rusten en het afval op te ruimen.

Maar luister je luid genoeg en lang genoeg, dan kunnen de cellen het afval niet snel genoeg opruimen.

Uiteindelijk doodt het afval dan de cel. Daarom is de duur even belangrijk als het volume.

Je genen spelen ook mee

Hoeveel schade optreedt, is deels genetisch. Om de analogie van blootstelling aan de zon voort te zetten, verbranden sommige mensen in de zon, anderen bruinen.

Sommige verbranden snel, andere alleen na een lange blootstelling.

Hetzelfde geldt voor geluidsschade.

Sommige mensen kunnen sneller metaboliseren en zullen niet zoveel schade ondervinden van dezelfde luide blootstelling als iemand anders.

Maar er bestaan ​​geen tests voor deze tendens en daarom kan niemand voorspellen of je kind vatbaar zal zijn.

Erger nog, zelfs als je nu geen tekenen van schade vertoont, kan blootstelling aan lawaai je later in je leven inhalen. Een studie gepubliceerd in 2017 door de CDC stelt dat:

“gehoorverlies is de derde meest voorkomende chronische lichamelijke conditie in de Verenigde Staten en komt twee keer zo vaak voor als diabetes of kanker”

Een op de vijf personen tussen de 20 en de 29 jaar had audiometrische inkepingen, ofwel: gedeelten van hun gehoorfrequentiebereik die beschadigd of verdwenen waren.

Bovendien, schade aan het gehoor hoopt zich op in de loop van de tijd zodat blootstelling aan gevaarlijke stoffen die eerder in het leven begint, potentieel schadelijker is naarmate personen ouder worden.

Nog beangstigender is het feit dat je mogelijk al schade hebt en het nog niet eens weet, zoals de studie stelt dat personen met gehoorschade veroorzaakt door lawaai dit vaak niet herkennen.

Gehoorbescherming is belangrijk

Oké, dus nu weten we dat we ons gehoor moeten beschermen. Maar hoe? Wat is veilig?

Nou, dat is ook een lastig onderwerp. Niemand weet het zeker. We weten alleen wat als veiliger wordt beschouwd.

Onthoud dat sommige mensen gevoeliger zijn voor gehoorverlies dan anderen, en er is geen goede meting om te weten of je kind een van die mensen is.

Dus de Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan om door te gaan alsof jij of je dierbaren een predispositie hebben voor schade, zeker voor het geval dat.

Over het algemeen kun je naar muziek luisteren met 70 dBA voor zolang als je wilt.

Maar het probleem is dat wanneer je het volume zo laag zet, je de helderheid verliest en de luidere en zachtere gedeelten van een nummer ongeveer hetzelfde lijken.

Daarom zie je veel koptelefoons voor kinderen met een volumelimiet van 85 dBA.

Dit is de valstrik: het beperken van niveaus tot 85 dBA betekent op zichzelf niet dat de luisteraar veilig is. Om terug te keren naar onze zonnebrand-analogie, net zoals bij schade aan je huid, is schade aan je gehoor meestal te wijten aan langdurige en continue blootstelling.

Continue blootstelling aan geluid van meer dan 70 dBA, niet alleen een momentane luide gebeurtenis, is wat de schade veroorzaakt. Dus genoeg tijd, zelfs de aanbevolen limiet van 85 dBA kan problematisch zijn.

Wat zijn veilige volumes voor kinderen?

De WHO raadt aan om niet meer dan 85 dbA (of ongeveer 60 procent van het volume van mobiele apparaten) te luisteren en dit voor niet meer dan 60 minuten per keer.

De aanbeveling van 85 dB is gebaseerd op oude onderzoeken (uitgevoerd vanaf de jaren ’50 tot de jaren ’70) waaruit blijkt dat “van mensen die werden blootgesteld aan 8 uur 85 dBA, 92% geen gehoorverlies had te weten leidend tot echte handicaps.

Dat is niet het geval om te zeggen dat ze geen gehoorverlies of geen schade hadden, alleen dat ze er niet door werden gehandicapt. Nauwelijks geruststellend.

Gezien de medische ethiek, hebben onderzoekers echt geen goede manier om precies te bestuderen hoeveel lawaai schade aanricht bij mensen. (Tenslotte, zou je wetenschappers graag willen laten proberen je oren te beschadigen?)

Dus we blijven achter met een paar belangrijke feiten:

Volgens een studie van de Kaiser Family Foundation uit 2010 besteden kinderen tussen 8 en 18 gemiddeld 7-plus uur per dag aan entertainmentmedia (meer dan 53 uur per week).

En experts zoals Brian Fligor waarschuwen dat luisteren naar muziek via een hoofdtelefoon kan bijdragen aan gehoorverlies, net zoals het luisteren naar krachtige geluidssystemen dat kan.

Als je kind gedurende de dag wordt blootgesteld aan omgevingslawaai van meer dan 70 dbA, is de hoeveelheid veilige luistertijd die zij nog hebben aanzienlijk verminderd.

Hoger volume betekent kortere luisterduur

Naarmate het volume hoger wordt, neemt de tijd die nodig is om je gehoor te beschadigen drastisch af.

Je kunt de hele dag luisteren naar een gesprek van ongeveer 60 dB en zelfs luisteren naar verkeersgeluiden van 80 dB gedurende ongeveer acht uur, maar het duurt slechts een paar minuten blootstelling aan een rock-concert bij 115 dB (ja, sommige geteste koptelefoons werden zo hoog gemeten) om je gehoor mogelijk permanent te beschadigen.

Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen.

Omdat ouders hun kinderen de hele dag niet met een dB-meter kunnen achtervolgen, en ze ook niet constant de volume-instellingen kunnen controleren op elk apparaat dat de kinderen gebruiken, is de beste gok om een ​​koptelefoon te vinden die het volume verlaagt.

Het is geen perfecte oplossing, maar net als de schuimbumpers op de hoeken van de koffietafel en de “kinderveilige” vergrendelingen op je lades en pillenpotjes, biedt een volumebeperkende functie een extra beschermingsniveau dat het risico op letsel van een kind kan verkleinen.

Kunnen volume-beperkende hoofdtelefoons nog steeds schadelijke blootstelling aan lawaai toestaan? Ja. En kunnen niet-beperkende hoofdtelefoons die zorgvuldig worden gebruikt, relatief veilig zijn? Zeker.

Maar net zoals je een kind niet bewust toegang tot het medicijnkastje zou toestaan, kun je het risico van permanente beschadiging van het gehoor minimaliseren.

Hoe we de volumelimieten hebben getest

Het menselijk oor en de hersenen kunnen het volume van het geluid niet nauwkeurig beoordelen. Als dat zou kunnen is er misschien geen behoefte aan een volume-beperkende hoofdtelefoon.

Dus om te testen hoe hard de hoofdtelefoon van het kind kon spelen, hebben we een reeks formele geluidsmetingen uitgevoerd met behulp van audiotestapparatuur.

Onmiddellijk vonden we een probleem: bijna al deze koptelefoons kunnen een gevaarlijk hoog volume produceren als je ze met bepaalde spullen gebruikt.

En niet alleen gespecialiseerde apparatuur: een hoofdtelefoon met een relatief krachtige koptelefoon, zoals die in veel AV-ontvangers is ingebouwd, of de stand-alone versterkers die populair zijn onder liefhebbers (en voor de meeste traditionele laboratoriummetingen), zou de meeste hoofdtelefoons tot ver boven de 85dB kunnen brengen.

Dit probleem doet zich voor omdat de meeste van deze hoofdtelefoons het volume niet echt beperken, maar alleen verminderen.

Passieve hoofdtelefoons (dat wil zeggen, niet-aangedreven hoofdtelefoons, zoals je waarschijnlijk het meest vertrouwd mee bent) verminderen het volume met behulp van weerstanden, een goedkope elektrische component die de elektrische stroom vermindert.

De techniek is vergelijkbaar met het splitsen van een smal stuk waterpijp op het uiteinde van een dikkere pijp, waardoor de hoeveelheid water die door de pijp komt, wordt verminderd.

Je kunt echter de totale waterstroom terugbrengen naar het oorspronkelijke niveau door de druk die door de buis gaat te verhogen.

In het geval van een hoofdtelefoon pas je deze extra druk toe door het volume van het bronapparaat te verhogen.

Natuurlijk, de hoofdtelefoon verlaagt het volume alsof je de wijzerplaat op 5 in plaats van 8 had staan, maar als je het volume naar 11 draait, klinkt het nog steeds alsof het op 8 staat.

Actieve hoofdtelefoons (met andere woorden intern aangedreven), zoals de Thomson of de Trust, kunnen gebruikmaken van een digitale limiter die voorkomt dat het geluid hoger wordt dan een bepaald volumeniveau.

Maar weinige van de hoofdtelefoons die we hebben getest voor deze handleiding hebben interne versterkers of digitale processors, dus ze zijn niet precies.

In onze tests produceerden enkele van de passieve modellen weinig of geen vermindering of beperking van het volume.

Natuurlijk zal een kind vrijwel zeker een telefoon, tablet of draagbare muziekspeler gebruiken voor het grootste deel of voor al het luisteren wat ze zullen doen, dus het feit dat de meeste van deze hoofdtelefoons veel harder kunnen spelen met een hoofdtelefoonversterker, is grotendeels irrelevant in dagelijks gebruik.

We hebben ook een ​​iPhone als ons bronapparaat gebruikt in de tests, omdat iPhones de luidste bron zijn die de meeste mensen zullen tegenkomen. De interne versterkers van de iPhone zijn krachtiger dan die op de meeste Android-telefoons.

We gebruikten uiteindelijk een iPod touch (model van de zesde generatie), die iets luider (+0,38 dB) dan onze iPhone 6s is en aanzienlijk luider (+4,4 dB) dan onze Samsung Galaxy S6 kon spelen.

De iPod touch is populair als startersapparaat voor jonge kinderen, dus het leek me een goede keuze.

We hebben de uitvoer van alle mogelijke bronnen echter niet uitvoerig getest, zoals videogameconsoles en ontvangers van een thuistheater, dus we weten niet zeker hoe deze koptelefoons zouden presteren onder die omstandigheden.

In elk geval zouden dergelijke apparaten waarschijnlijk worden gebruikt door oudere kinderen met gamingheadsets, die geen volumebeperkende claims bevatten en enigszins buiten het bereik van deze handleiding vallen (hoewel ouders en verzorgers hiervan op de hoogte zouden moeten zijn).

Merk op dat metingen van de hoofdtelefoon een inherente inconsistentie hebben. Kleine verschillen in de pasvorm van de hoofdtelefoon op de oor / wangsimulator kunnen het resultaat beïnvloeden, net zoals het verplaatsen van een koptelefoon een klein beetje van je oor het geluid verandert.

De resultaten

De test met meerdere doelstellingen gaf ons veel bruikbare gegevens om mee te werken. Ons hoofddoel was, zoals je zou verwachten, om de hoofdtelefoon te vinden die het volume beperkt tot ons opgegeven “veilige” bereik.

Hoewel we 85 dBA als onze standaard beschouwden, zouden we niet zeggen dat een gematigde overschrijding van 85 dBA op de roze ruis of de Leq-test een mislukking was.

Deze hoofdtelefoons worden over het algemeen geadverteerd als het leveren van een maximum van 85 dBA met roze ruis, en als ze die raken of binnen een paar decibel komen (om rekening te houden met mogelijke inconsistentie in de meting), zouden we kunnen zeggen dat ze “geslaagd” zijn.

Er waren wel hele grote verschillen met onze uitkomsten en die van de fabrikanten zelf, met soms zelfs een verschil van 32 dB tussen de laagste en de luidste max volumes op een hoofdtelefoon.

Dat is enorm.

Zelfs rekening houdend met de foutenmarge bij hoofdtelefoonmetingen, een verschil van 32 dB? Het is duidelijk dat sommige van deze fabrikanten iets verkeerd doen in hun tests.

Dit probleem wordt uitvergroot in het geval van Bluetooth-hoofdtelefoons.

Zoals we al aangaven in de analogie over het water door een pijp laten stromen, vermindert een snoerloze hoofdtelefoon het volume door een weerstand in de kabel te plaatsen.

Het is mogelijk om de volumebegrenzingen van een hoofdtelefoon met snoer te overschrijven: je hoeft alleen maar de hoofdtelefoon aan te sluiten op een krachtig genoeg versterker.

De meeste hoofdtelefoons voor kinderen zijn ontworpen om het uitvoerniveau van een mobiel apparaat aan te kunnen.

Thuisbioscoopontvangers, pc’s en spelsystemen met meer vermogen kunnen echter vaak veel luider zijn dan een iPhone.

Dus hoewel de snoerloze hoofdtelefoons die we hebben getest binnen het bereik van 85 dB bleven bij gebruik met een iPhone of iPad, zou elk model mét een snoer aan de hoofdtelefoon in gevaarlijke reeksen kunnen worden geduwd als dit wordt gebruikt met een krachtiger apparaat.

Bluetooth heeft een eigen limiter

Bluetooth werkt echter niet zo.

Omdat de stroom van de versterker zelf in de koptelefoon komt, kun je de maximale volume-instelling niet overschrijven wanneer je deze hoofdtelefoon draadloos gebruikt: zodra je het bovenste volume van de hoofdtelefoon bereikt, bereik je een muur.

Daarom raden we de Thomson Bluetooth hoofdtelefoon ook aan: je kunt een hoofdtelefoon via Bluetooth niet luider gebruiken dan de interne circuits toestaan. De volumebegrenzingen worden ingesteld door de fabrikant.

Toch hebben sommige van deze bluetooth hoofdtelefoons klaarblijkelijk ontwerpfouten waardoor het voor kinderen heel gemakkelijk is om hun functies voor volumevermindering uit te schakelen of te omzeilen.

Als alles wat nodig is om de limieten te verwijderen om op een knop te drukken of een dongle te verwijderen, kun je garanderen dat dit zal gebeuren.

Iedereen die meer dan een paar minuten met een peuter heeft doorgebracht, kan je vertellen dat kinderen graag op knoppen drukken en dingen uit elkaar halen.

Toen we een hoofdtelefoon hadden die gemakkelijk verkeerd kon worden gebruikt om onze 88/90 dBA-drempels te overschrijden, sprong het aantal modellen dat onze tests niet doorstaan ​​had, en die de testniveaus overschreed, van een vijfde naar een derde.

Het luisteren van je kind begeleiden

Zoals met alles wat met het opvoeden van een kind te maken heeft, is het volgende de bottomline:

Supervisie draagt ​​bij aan de veiligheid

Dus hier zijn een paar extra stappen die je kunt nemen om jouw kinderen te beschermen wanneer je niet vlak naast hen zit.

Digitale geletterdheid voor kinderen

Er gebeurt ineens zoveel online, met deze handvaten leer je je kind veilig te leren in een online wereld.

 

Stel volumebegrenzingen in op hun apparaten

Hoewel je niet elk apparaat kunt bedienen waarmee jouw kind in contact komt (vandaar dat waarom volume-beperkende hoofdtelefoons handig zijn), kun je de uitvoer op hun meest gebruikte apparaten verminderen.

Hoe beperk je het volume beperken op een Apple apparaat:

 1. Ga naar Instellingen. Blader omlaag en tik op Muziek
 2. Tik vervolgens op Volumegrens
 3. Je ziet een schuifregelaar. Zoals we eerder al zeiden, beveelt de WHO 60 minuten lang 60 procent volume aan als richtlijn voor mediaconsumptie met een koptelefoon
 4. Als je kind een standaard koptelefoon gebruikt die het volume niet verlaagt, trekt je deze schuif naar beneden tot ongeveer 60 procent
 5. Tik op de pijl naar links (linksboven) om terug te gaan naar het menu Instellingen

Nu je je opnieuw in het menu Instellingen bevindt, moet je ervoor zorgen dat jouw technisch ingestelde kind de limieten niet meer kan veranderen.

Dus je moet je instellingenmenu met een wachtwoord beveiligen:

 1. Tik nog steeds in het menu Instellingen op Algemeen, scroll halverwege naar Beperkingen en tik erop
 2. Tik op Beperkingen inschakelen en kies een wachtwoord van vier cijfers. (Vergeet dit nummer niet! Sla het misschien op in een wachtwoordbeheerder)
 3. Scrol nu helemaal naar beneden naar bijna onderaan waar het Volumelimiet bevat en tik erop
 4. Selecteer Wijzigingen niet toestaan ​​en tik vervolgens linksboven op links
 5. Je bent klaar!

Android-apparaten en Kindles zijn een beetje lastiger. Je kunt sommige apps van derden kopen, maar de recensies zijn belachelijk en we hebben momenteel geen specifieke aanbeveling die je het beste kunnen helpen.

Gebruik controleren

Zoals we eerder hebben besproken, is niet alleen het volume maar ook de duur van de geluidsbelasting van belang. Zelfs op veiligere volumeniveaus kan die tijd snel voorbijgaan.

Bedenk dat muziek niet het enige is dat kinderen op hun apparaten hebben.

Films, tv-programma’s, YouTube – als het volume zelfs 5 dB over de aanbevolen 85 dB-limiet naar 90 dB keert, daalt de voorgestelde totale dagelijkse luistertijd naar 2 uur en 30 minuten.

Dat is slechts één film plus een tv-programma.

Gelukkig beschik je over veel ouderlijk toezicht waarmee je kunt bijhouden hoeveel tijd jouw kind op een apparaat doorbrengt.

Of je nu ingebouwde besturingselementen gebruikt zoals die op de Kindle Fire Kids Edition of een bewakingsappof een service zoals Circle of Kidslox, een tijdslimiet is een geweldige manier om de oren van je kind een pauze te geven.

Natuurlijk, voor de kleintjes thuis, kun je old-school gaan en gewoon een eierwekker instellen.

Welke methode je ook kiest, met een een-twee-voudige volumebeperking en tijdslimieten voor het gebruik van hoofdtelefoons, ben je gehoorbeschadiging een stap voor!

Algemene conclusie

Comfortabel, geweldig klinkend, duurzaam en met een volwassen uiterlijk is deze JBL Bluetooth hoofdtelefoon ongetwijfeld een hit in je huis.

Je kinderen beschermen is zwaar – je moet zoveel overwegen.

Maar hoewel niets absoluut onfeilbaar is, zijn we ervan overtuigd dat deze een model is dat jouw kinderen graag zullen dragen en dat als extra veiligheidsmaatregel zal dienen.

Het is duidelijk dat observatie en supervisie het beste zijn, maar er zijn momenten waarop je niet elk klein ding kunt zien waar je kind mee bezig is. Voor echte ouders biedt de Thomson een echte oplossing die je kinderen ook echt blij zal maken.

Als je wilt vasthouden aan een ontwerp met snoer of als de Thomson buiten je prijsklasse valt, zijn de Onanoff Buddy Phones Explore voor kleine kinderen en de Trust Sonin Kids voor grote kinderen geweldige opties.

Speelgoed wat ze leuk vinden én wat van leren

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief vol speeltips en ontvang onze gratis gids "educatief speelgoed voor elke leeftijd" als eerste email.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 
Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.