12 beste RC Auto’s: afstand bestuurbare van elektro tot benzine

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

De wereld van de afstandsbestuurbare auto’s is enorm. Er zijn honderden verschillende RC modellen om uit te kiezen, en ze variëren in prijs van ongeveer 40 tot ver over de 1.000.

Het kan overweldigend zijn als je op zoek bent naar de juiste RC auto, omdat er zo’n grote verscheidenheid beschikbaar is. En met zoveel keuzemogelijkheden is het moeilijk te weten welke je geld (en tijd) waard zijn.

Ik heb deze lijst samengesteld om je te helpen de beste RC auto te vinden die bij je behoeften en budget past. Als je net met deze voertuigen begint, of als je al wat ervaring hebt maar iets nieuws wilt – ik behandel hier alles!

RC auto getest op een zandweg

Van de jongen die gewoon iets wil om mee te racen tot de hardcore hobbyist voor volwassenen met een groter budget, er is een RC-auto die bij je past.

Maar wanneer je ze koopt, vooral de duurdere modellen, is er veel dat je moet weten (bijvoorbeeld auto’s die op batterijen werken of op gas werken, wat de snelste RCauto’s zijn, die alleen bedoeld zijn als driftauto’s, enz.).

En er zijn verschillende soorten RCauto’s die zijn gespecialiseerd in verschillende dingen, zoals een rallyauto of een driftwagen of gewoon gespecialiseerd zijn in de snelste, op afstand bestuurbare auto die beschikbaar is.

De rc auto die de meeste leuk zullen vinden is deze Arrma Granite, een 1:10 schaal monster truck met een hoop power, een goede voor wie lekker naar buiten en over zand en gras wil crossen.

Maar er zijn natuurlijk meer goede modellen, ook als je een kleiner budget hebt of voor een meer race-model wilt gaan.

Hier zijn de beste RC auto’s, daarna zal ik dieper ingaan op elk model, samen met alle belangrijke informatie die je erover moet weten:

Overall beste RC auto

ArrmaGranite 1:10 Scale Monster Truck

[Hobby Grade] Een laag en slank lichaam dat de weerstand vermindert en je in staat stelt om topsnelheid te halen, met banden die zijn gebouwd om grip te hebben op de stoep.

9.1
Toy score
Product image

Snelste RC supercar

TraxxasXO-1

[Hobby Grade] Als je de snelste RC-auto wilt moet je wat investeren in deze Traxxas XO-1 Supercar, die 160 km/u zo uit de doos kan en nog sneller kan gaan met een aantal optionele upgrades.

9.0
Toy score
Product image

RC auto met beste accu

TraxxasStadium Rustler

[Hobby Grade] De Rustler XL-5 37054 van Traxxas is een van de meest leuke RC-auto’s die er is. Het is de nummer 1 die een 1/10 stadionracer verkoopt en de accu is geweldig.

7.7
Toy score
Product image

Beste RC Drift Car

JadaFast & Furious Mazda

[Toy Grade] Een razend snelle race auto met top snelheid van 40 KM/U. Het is ook niet echt eerlijk om toy grade cars als deze te vergelijken met hobby grade cars, maar dat is best snel voor een auto als deze.

7.7
Toy score
Product image

Beste 4×4 RC auto

JamaraVeloce EP Lipo Truggy

[Hobby Grade] Dankzij het duurzame aluminium chassis, beugels en schokbrekers, en de Nitro Star F4.6 HPI-motor, die kracht uitstraalt laat je gemakkelijk enorme lange luchtsprongen, backflips en hoge jumps afleggen.

9.3
Toy score
Product image

Beste benzine RC auto

CarsonVirus 4.0

[Hobby Grade] Vooral de grip en responsieve stuurmechanisme maken hem leuk om er offroad mee te gaan (het is dan ook een buggy). Het is een van de beste Hobby Grade RC auto’s voor beginners.

8.2
Toy score
Product image

Beste brushless RC auto

ArrmaV3 Outcast 8S Stunt Truck

[Hobby Grade] Een ’50s-style truck body met een agressief ogend, laagzittend chassis. Er zijn on-demand backflips en wheelies beschikbaar, zodat je gemakkelijk indruk op je vrienden kunt maken.

9.3
Toy score
Product image

Beste goedkope RC auto

Wonky CarsCheetah

[Toy Grade] Ze zijn gemaakt van een flexibel, duurzaam kunststof PVC, die bestand zijn tegen botsingen en ongelukken, en zelfs als het beschadigd is eenvoudig te vervangen.

7.1
Toy score
Product image

Beste RC auto voor peuters en kleuters

Sgile360 Rotating

[Toy Grade] Dit soort 360 graden rotatie auto’s zie je dan ook overal opduiken, en het beste merk voor dit type RC auto is op dit moment is Sgile. Super stevig dus botsten of ergens vanaf vallen zal hem niks doen.

7.9
Toy score
Product image

Beste RC auto bouwpakket

RastarLamborghini

Twee vliegen in één klap. Een bouwpakket om samen in elkaar te zetten en precies te zien hoe nou zo’n auto eigenlijk in elkaar zit en een goede auto voor straatracen.

7.3
Toy score
Product image

Beste kleine RC auto

Hot WheelsRC 2017 Nissan GT-R

Een 1:64 RC auto, zo klein zie je ze niet vaak. Geweldig voor leuke stunts op de Hot Wheels tracks, maar ook prima op de vloer.

9.7
Toy score
Product image

Beste LEGO RC auto

LEGOTechnic Buggy Control+ (42124)

Via de app kun je de wagen besturen, te gekke stunts uitvoeren, uitdagingen aangaan, met geluidseffecten spelen en nog veel meer!

8.5
Toy score
Product image

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

RC auto Kopersgids

Voordat je de hobby in gaat, is het het beste om een ​​overzicht te krijgen van wat er is en vervolgens in de loop van de tijd op die basis je kennis verder op te bouwen.

Er zijn verschillende eigenaardigheden over RC-voertuigen die essentieel zijn voor het begrijpen van het type auto dat je wilt kopen.

De eerste vraag die meestal afkomstig is van iedereen die nieuw is bij RCauto’s is:

‘Welke RC-auto is het beste om te kopen?’

Dit is eigenlijk een geweldige vraag, maar het is een beetje verkeerd ingestoken.

De juiste vraag is eigenlijk: welk type RC-auto wil je kopen?

Voordat je een RC kiest, moet je begrijpen dat er een groot verschil is tussen speelgoedkwaliteit en hobbyklasse.

Dit laatste is veel duurder maar zoals je kunt verwachten, zijn ze duurzamer, sneller en over het algemeen beter. We behandelen beide types in deze korte handleiding.

Er zijn verschillende categorieën RCauto’s, elk met een speciale functie.

Hier is een basisoverzicht van de belangrijkste categorieën RC auto’s:

 • Buggy: een kruising tussen straat- en off-road RC’s zijn buggy’s. Ze werken heel goed op vlakke oppervlakken en hebben net voldoende hoogte om off-road te rijden. De offroad-ervaring zal echter veel langzamer zijn.
 • Drift: Drifting RC’s zijn vergelijkbaar met normale auto’s die slick-banden gebruiken om in hoeken rond te dwalen (wat op sommige tracks erg handig zou kunnen zijn). Het besturen van een RC om correct af te drijven is moeilijk.
 • Street: op vlakke, verharde oppervlakken zijn straatauto’s doorgaans ongeëvenaard in termen van snelheid en bochten. Straatwagens hebben echter veel te lijden op ruige terreinen en sommige zijn volledig nutteloos op niet-vlakke oppervlakken.
 • Trucks: vergelijkbaar met traditionele monstertrucks, zijn RC-trucks het meest geschikt voor zwaar off-road rijden. Ze zijn echter erg langzaam op straat.
 • Truggy: deze RC zijn eigenlijk het tegenovergestelde van Buggy’s, omdat ze meer geschikt zijn voor off-road dan street.
 • Crawler: RC Rock Crawlers in staat om moeilijke terreinen te beklimmen: rotsen, bergen en onoverkomelijke oppervlakken met gemak.

Er zijn andere klassen van RCauto’s zoals pans, tours, scrawlers, SCT’s en anderen.

Maar deze zijn meer voor liefhebbers en speciale circuits die je ongetwijfeld zult leren als je erin slaagt je eigen RC of wedstrijden te bouwen.

Als je eenmaal de juiste RC hebt gevonden, kun je de hobby erg verslavend vinden.

Dit is vooral het geval als je een lokaal racecircuit of een hindernisbaan vindt.

Verschillende moderne RCauto’s zijn ontworpen om een ​​aantal fantastische prestaties te leveren, vooral wanneer ze in handen zijn van een ervaren bestuurder.

Naarmate je jouw vaardigheden als bestuurder vergroot, zul je beter begrijpen welk voertuig je maximale mogelijkheden biedt voor jouw wensen.

Door de jaren heen is de vooruitgang in RC-technologieën enorm toegenomen, waardoor het niveau van de rijvaardigheid van de bestuurder is toegenomen.

Terwijl je bovenstaande lijst doorneemt, zie je bijna elke categorie RC-auto.

Elk van de gekozen auto’s heeft een reeks functies die zeer nuttig zijn voor zijn terreinenspecialiteit.

Terwijl sommige van hen duurder zijn, hebben we er een punt van gemaakt om zelfs degenen die voor een budget zijn op te noemen om een ​​amateur een goed startend voertuig te geven.

Toy Grade versus Hobby Grade

De eerste beslissing die je moet nemen, is of je een RC-auto van speelgoedkwaliteit of een RC-auto van een hobbyklasse gaat kopen.

De spullen voor speelgoed zijn wat je vindt bij Wehkamp en andere warenhuizen.

Deze voertuigen hebben meestal een fantastisch uiterlijk, maar meestal eindigen de voordelen hier vrijwel.

De overgrote meerderheid van hen is erg goedkoop gemaakt en heeft zeer beperkte mogelijkheden.

Speelgoedklasse RC auto’s

Toy-grade RC’s hebben over het algemeen een zeer lage topsnelheid, slechte besturing en rudimentaire ophangingen als ze al aanwezig zijn.

Wat dat betekent, is dat degene die het voertuig gebruikt er waarschijnlijk snel mee verveeld raakt en het in een mum van tijd naar de achterkant van de speelkist gooit.

De meeste voertuigen met speelgoedklasse gaan niet door gras of ruw terrein.

Ze zullen geen obstakels beklimmen en ze gaan te langzaam om lang plezier te hebben, zelfs op gladde oppervlakken.

En het ergste van de toy-grade RC, ze zijn niet te upgraden of te repareren.

Als je kind het leuk genoeg vindt om het te blijven gebruiken, zullen ze het uiteindelijk breken.

En wanneer dat gebeurt, gooi je het in de vuilnisbak en eindig je met een verdrietig jongetje (of meisje).

De meeste speelgoed-klasse RC’s kosten je tussen 40 en 100 euro, dus je hebt het over veel geld voor iets dat in de prullenbak terechtkomt.

Een opmerkelijke uitzondering hierop zijn de London Drift Car en de Rock Defender.

Hoewel het nog steeds nergens zo goed is als deze hobbyklasse crawler, is het verrassend goed in staat voor een truck van het type speelgoed, en met het kleine prijskaartje is het een redelijk veilige optie als het geld zeer beperkt is en als dat kind van een langzamer, technischer type auto houdt.

Hobby klasse RC auto’s

Laten we het hebben over hobby-klasse auto’s. Door over te stappen naar een hobby-grade RC zijn er een aantal belangrijke voordelen.

Eerst en vooral zijn ze betrouwbaarder en te repareren, zodat je investering wordt beschermd.

Nog een voordeel van de hobby-klasse RC’s is dat ze kunnen worden geüpgraded.

Dus terwijl je vaardigheden als bestuurder groeien, kunnen ook de capaciteiten van het voertuig worden uitgebreid.

Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld meegroeien met nog steeds dezelfde RC-auto die ze gebruikten om te beginnen toen ze drie waren, omdat je in staat bent om hem te upgraden naarmate zijn vaardigheden toenemen.

Met RCauto’s van hobbyklasse is er werkelijk geen beperking als het gaat om de kosten, maar je kunt voor slechts 150,- euro in een paar leuke hobby-klasse RC’s stappen.

Lees ook: beste RC drone voor je kind

Hieronder zijn een paar dingen om te begrijpen over RC-componenten.

Deze informatie kan van pas komen als je vervangende onderdelen nodig heeft of als je wilt proberen een aangepaste RC te maken.

RC Motoren met brushes of brushless

Momenteel hebben alle RC’s motoren die zijn geborsteld of borstelloos (brushless, soms afgekort als BL). Onder de twee zijn borstelloze de beste.

Geborstelde motoren werken langzamer dan BL’s; vandaar dat de meeste goedkopere RC’s (met name speelgoedmodellen) voorzien zijn van geborstelde motoren.

De beoordeling voor geborstelde motoren wordt berekend aan de hand van omwentelingen (wordt meestal aangeduid met ’t’).

Veel van de voorraadmotoren in kant-en-klare RC hebben een bereik tussen 19t en 30t.

Krachtige geborstelde motoren variëren tussen 5t en 12t. Dus hoe lager de beurten hoe sneller de motor.

Sommige geborstelde motoren zijn rebuildable en hebben een eenvoudige demontage zodat de borstels en veren toegankelijk zijn.

Andere geborstelde motoren zijn gesloten (niet-rebuildable, dus ‘blikken’ genoemd) en moeten als geheel worden vervangen.

Brushless (BL) -motoren zijn duurzamer, sneller en gebruiken efficiënter batterijvermogen. Daarom zijn ze duurder. BL’s zijn geclassificeerd door KV.

In tegenstelling tot geborstelde motoren zijn de BL KV-beoordelingen die hoger zijn, gelijk aan meer RPM.

Maar alleen omdat een BL een hoge KV heeft, betekent niet automatisch beter.

Lagere KV staat gelijk aan meer koppel dat essentieel is voor zwaardere RC’s zoals vrachtwagens en andere off-road / all-terrain voertuigen.

Maten en stijlen RC auto’s

Nu ik je hopelijk heb overgehaald om een ​​RC-auto van hobbyklasse te overwegen, wil ik nu de verschillen verklaren tussen de talloze maten en stijlen die er zijn, zodat je een slimme aankoopbeslissing kunt nemen.

Grootte

Op afstand bestuurbare auto’s zijn er in allerlei soorten en maten, van een kleine schaal van 1:64, helemaal tot een grote schaal van 1: 5.

De meest voorkomende maat is schaal 1:10, en dat is wat ik om een ​​paar redenen ga aanbevelen.

Grotere RC’s kunnen niet alleen een hoop geld kosten, maar een raket van 10 kilo, 80 km per uur in de handen van een kind brengen kan aanzienlijke schade aanrichten aan dingen als huisdieren, auto’s of enkels, dus ik denk niet dat ze zijn een goed idee voor een beginner.

Aan de andere kant van de schaal bevinden zich een aantal kleinere RC‘s, zoals schaal 1:18. Veel mensen trekken hier naartoe omdat ze goedkoop zijn en er lijkt een natuurlijke gedachte te bestaan ​​dat klein speelgoed het best geschikt is voor kleine mensen.

Het probleem met de grootte is dat ze nog steeds veel te groot en krachtig zijn om thuis te gebruiken, tenzij je een enorme kelder of een lege garage voor twee auto’s hebt.

Maar ze zijn nog steeds te klein om het grootste deel van het terrein dat je buiten tegenkomt, aan te kunnen.

99% van de tijd zal een kind een RC-auto gebruiken in de achtertuin in het gras, op een onverharde oprit of in een straat vol stoepranden en diverse obstakels.

Kleine auto’s zijn in feite nutteloos in al deze omstandigheden.

Dus tenzij je naast een skatepark woont om ze alleen op de stoep te gebruiken, raken de kleinere auto’s ongebruikt.

Ik pakte een 1:18 schaalmonstervrachtwagen, net als deze voor een vriend’s kind voor zijn verjaardag, en voor zover ik weet, gebruikte hij het een keer en raakte het nooit meer aan.

Om deze reden voel ik dat schaal 1:10 RCauto’s een goede plek zijn waar je het voordeel hebt dat je ze kunt gebruiken op een groot aantal terreinen zonder de kosten of de gevaren van de grotere voertuigen.

De enige uitzondering hierop zou zijn als het kind een voldoende grote binnenruimte heeft om ze te gebruiken zoals ik eerder heb genoemd.

In dat geval zijn zoiets als de 1:28 schaalteam geassocieerde vrachtwagens een geweldige optie en een heel goedkoop en leuk alternatief voor binnen.

Welk type voertuig moet je kopen?

Nu ik maat heb aanbevolen, wil ik alle verschillende soorten RCauto’s die je binnen die schaal van 1:10 kunt krijgen, afbreken.

Er is hier veel variatie, maar ik ga het opsplitsen in drie hoofdgroepen. Je hebt auto’s op de weg, off-road auto’s en crawlers.

Ik ga de on-road-groep meteen van tafel halen om dezelfde redenen als bij de schaal 1:18, omdat je heel beperkt bent waar je ze kunt gebruiken.

Zelfs als het kind woont waar ze onmiddellijk toegang hebben tot een mooi, groot verhard gebied, zullen de meeste kinderen snel gaan vervelen met die beperkte toepassing van slechts één type gebruik.

Dus dat laat off-road voertuigen en rupsbanden achter. Beide kunnen een goede optie zijn, afhankelijk van wat je denkt waar je je auto voor wilt gebruiken.

In mijn ervaring lijkt de meerderheid van de kinderen de voorkeur te geven aan de opwinding van snel gaan, sprongen opzetten, wheelies en donuts doen en al die dingen die hand in hand gaan met de typische off-road voertuigen.

Als je denkt dat je kind meer geïnteresseerd zou zijn in de langzamere, meer technische kant van RC, dan is de crawler de juiste keuze.

De plaatsen waar deze vrachtwagens kunnen komen is buitengewoon indrukwekkend en er is een eindeloze voorraad obstakels om hen uit te dagen.

De enige waarschuwing voor de crawlers is dat, omdat ik ervaar dat ze hun tijd doorbrengen op zo’n ruw, ruwer terrein, breuk onvermijdelijk is, dus moet je dit in gedachten houden met dit segment.

Vanwege de hogere eisen aan deze voertuigen, heb je ook de neiging om veel minder opties aan de onderkant van de prijsklasse te hebben.

300 tot 350 euro is over het algemeen het startpunt voor dit type voertuig.

Wanneer je hem veel gebruikt moet je wel voorbereid zijn om regelmatig reparaties uit te voeren met deze truck. Dus houd dat gewoon in gedachten.

Welk type wordt aanbevolen voor beginners?

Dus dit laat ons achter met het offroad-segment, wat ik aanbeveel voor de meerderheid van de nieuwe RC-bezitters.

Binnen het offroad-segment hebt je een verscheidenheid aan voertuigen:

 • Je hebt buggy’s
 • Je hebt stadiontrucks
 • Korte koerswagens
 • Monsterwagens

Bovendien zijn ze allemaal verkrijgbaar met tweewielaandrijving en vierwielaandrijving. Wat is het verschil?

Tussen tweewielaandrijving en vierwielaandrijving is het verschil dat de vierwielaangedreven vrachtwagens over het algemeen beter geschikt zijn op ruw terrein, gemakkelijker te besturen zijn in lage tractieomgevingen en duurder zijn.

De bestuurbaarheid is eigenlijk alleen maar een groot voordeel voor de snelle, krachtigere typen trucks die ik niet voor een beginner zou aanbevelen.

In de meer bescheiden aangedreven voertuigen zijn de tweewielige vrachtwagens zeer beheersbaar en goedkoper.

De 4×4’s hebben grote voordelen als je in snelheid en kracht omhoog gaat en het gemenere, ruigere terrein probeert te doorkruisen.

Nu voor je laatste overweging, welk type voertuig? Een buggy, een stadionwagen, enz.?

Mijn aanbeveling hier heeft veel te maken met waar je verwacht dat ze de truck gebruiken.

Als het veel gebruik in het gras en ruwere terrein gaat zien, dan wil je vasthouden aan iets dat veel bodemvrijheid heeft.

Monster trucks hebben over het algemeen de meeste bodemvrijheid, gevolgd door stadion vrachtwagens, dan een hoop varianten waar het niet uitmaakt, ten slotte, buggy’s.

Zij hebben de minste ruimte van de grond.

Aan de andere kant verbetert de handling als je je bodemvrijheid vermindert.

Als ze ze gaan gebruiken in korter gras en op gladder terrein, dan is zoiets als de korte racer of een buggy het beste.

Ik ben een grote fan van stadiontrucks omdat ik het gevoel heb dat ze de perfecte combinatie van veelzijdigheid in het breedste scala aan terreinen bereiken.

Een van mijn favoriete voorbeelden is de Traxxas Rustler.

Het doet het goed in kort gras en het is een hoop plezier in onverharde opritten, skateparken en hobbelige zandpartijen.

In mijn gedachten is het een van de beste waarden in RC. Het is super duurzaam.

Het is gemakkelijk om aan te werken en het heeft een gepaste prestatie direct uit de doos, plus het is zeer uitbreidbaar.

Als je nog een paar euros meer te besteden hebt, kun je een monstertruck met twee wielen besturen, zoals de Traxxas Stamped, of de Traxxas Bigfoot.

Traxxas Stamped heeft een langer chassis en grotere banden, dus beter geschikt voor gras en ruw terrein. Deze heeft een upgrade van de elektronica en een nieuw lichaam.

Een andere geweldige optie hier is de Arrma Granite Voltage. Het is een tweewielige monstertruck die niet al te duur is.

Ik vind het niet zo leuk als de Traxxas-trucks, maar voor de prijs is het verschrikkelijk moeilijk om veel te vinden om te bekritiseren.

Top 12 RC auto’s beoordeeld

We zullen nu elk van deze auto’s verder reviewen:

Lees ook: de beste speelgoed racebanen

Overall beste RC auto

Arrma Granite 1:10 Scale Monster Truck

Product image
9.1
Toy score
Snelheid
4.8
Behendigheid
4.1
Duurzaamheid
4.8
Beste voor
 • Stoer uiterlijk
 • Waterbestendig
 • 95+ km/u out of the box
Minder goed
 • Slechts één kleur beschikbaar
 • Niet voor nieuwkomers
 • Prijzig

Type: Hobby Grade

Hoewel Traxxas de RC-markt lijkt te domineren, zou ik de Arrma RCauto’s niet vergeten- ze zijn van topkwaliteit.

Hoewel ik diep bedroefd ben over het stopzetten van de Nero 6S, is hun Granite een geweldige vervanger die heel veel plezier geeft.

Deze kleine car kan hard!

Het kan tot 95+ km/u recht uit de doos, en met tweaks, we twijfelen er niet aan dat je het nog hoger zou kunnen krijgen.

Het heeft een laag en slank lichaam dat de weerstand vermindert en je in staat stelt om topsnelheid te halen, met banden die zijn gebouwd om grip te hebben op de stoep.

Bovendien werkt het zeer goed op vuil en sneeuw.

Het is een van de coolste kleine RCauto’s die nu te koop is.

Het is waterdicht en het komt van RTR. Het heeft ook een geweldige 2 jaar beperkte garantie.

Snelste RC Supercar

Traxxas XO-1

Product image
9.0
Toy score
Snelheid
5.0
Behendigheid
4.6
Duurzaamheid
3.9
Beste voor
 • Snelste RC Car ooit gemaakt
 • Elegant
 • Aanpasbare opties
Minder goed
 • Duur
 • Vereist iPhone 4 of hoger voor topsnelheid
 • Niet praktisch voor dagelijks gebruik

Type: Hobby Grade

Als je de snelste RC-auto wilt die op dit moment beschikbaar is, moet je wat investeren in deze Traxxas XO-1 Supercar, die 160 km/u zo uit de doos kan en nog sneller kan gaan met een aantal optionele upgrades.

Niet alleen is de auto stijlvol en gestroomlijnd, maar hij handled ook prachtig.

Deze auto raakt 90 km/u in slechts 2,3 seconden en 160 km/u in 4,92 seconden – ongelooflijk!

Om dergelijke snelheden te bereiken, heeft Traxxas samengewerkt met Castle Creations om het Mamba Monster Extreme-voedingssysteem te ontwikkelen voor de unieke vereisten van de XO-1.

De aangepaste motor is slechts enkele kubieke centimeters, zodat deze in het prachtige ontwerp past.

De TQi paren met de Traxxas Link-app voor krachtige afstemfuncties die zelfs door iemand anders kunnen worden aangepast terwijl je rijdt voor extreme precisie.

Als je snelheid wilt, is de XO-1 ongeëvenaard.

Check de meest actuele prijzen hier

Als je kind liever ergens in wil rijden: bekijk deze leuke kinderauto’s

RC auto met beste accu

Traxxas Stadium Rustler

Product image
7.7
Toy score
Snelheid
3.8
Behendigheid
4.6
Duurzaamheid
3.2
Beste voor
 • Elektrisch aangedreven
 • Waterbestendig
 • Goede banden
Minder goed
 • Zwaarder chassis
 • Niet meer dan 55 km/u uit de doos (moet worden aangepast)
 • Niet erg duurzaam

Type: Hobby Grade

De Rustler XL-5 37054 van Traxxas is een van de meest leuke RCauto’s die er is. Het is de nummer 1 die een 1/10 stadionracer verkoopt, en om goede redenen.

Ten eerste zorgt de waterdichte elektronica ervoor dat hij in alle weersomstandigheden kan rijden, zodat je hem door water, modder en sneeuw kunt laten rijden zonder de elektronica te beschadigen.

Ten tweede wordt het geleverd met de Power Cell 7-cell NiMH-batterij van Traxxas.

De Traxxas Rustler Xl-5 is robuust maar nog steeds sportief, met een topsnelheid van 55 km / u.

Onder de body vindt je een Torque-Control slipper clutch, waarmee de Rustler XL-5 soepel kan werken met consistente tractiecontrole.

Er zijn drie rijprofielen en een gebruiksvriendelijke elektronische snelheidsregeling voor een hoge afhandeling, waardoor nieuwe of jonge bestuurders hun besturingsvaardigheden kunnen ontwikkelen voordat ze de volledige kracht van zijn Titan 12T-motor benutten.

Het is ook RTR (klaar om te racen), dus alles wat je hoeft te doen is de batterijen erin gooien en je bent klaar om te vertrekken.

Je zult geen betere hobby RC auto vinden voor minder dan 250.

Beste RC Drift Car

Jada Fast & FuriousSnelhied Mazda

Product image
7.7
Toy score
Snelheid
3.6
Behendigheid
4.7
Duurzaamheid
3.2
Beste voor
 • Goedkoop
 • Ready to Go out of the box
 • Snel en goed te besturen
Minder goed
 • Korte levensduur van de batterij
 • Het duurt 8 uur om volledig op te laden

Type: Toy Grade

Hoewel het bedrijf veel middelmatige aanbiedingen heeft, is hun Mazda Drift Car een opvallende verschijning in de prijsklasse.

Mazda Drift is een razend snelle race auto met top snelheid van 40 KM/U. Het is ook niet echt eerlijk om toy grade cars als deze te vergelijken met hobby grade cars, maar dat is best snel voor een auto als deze.

De brede bumper aan de voorkant zorgt voor een extra stevigheid en bescherming mocht je toch de baan uit driften.

Behuizing van de auto is uitwisselbaar en is beschikbaar in verschillende kleuren en vormen. De body is gemaakt van een flexibel, duurzaam kunststof pvc.

Dit model is gemaakt voor beginners en gevorderden, zelfs voor kinderen vanaf 8 jaar.

De oranje Mazda-stijl is de coolste van het stel en het is ook de sportiefste. Hij is ook snel en duurzaam.

En, zoals verwacht, drift hij wonderbaarlijk, waardoor je bochten kunt nemen zonder moeite.

De batterij laat veel te wensen over, maar als jij of je kind net in RC auto’s stappen, is de Mazda een goede keuze.

Beste 4×4 RC auto

Jamara Veloce EP Lipo Truggy

Product image
9.3
Toy score
Snelheid
4.4
Behendigheid
4.6
Duurzaamheid
4.9
Beste voor
 • Betrouwbaar
 • 2.5hp nitro motor
 • Waterbestendig
Minder goed
 • Moet nitro opnieuw vullen zodra deze leeg is
 • Hoog onderhoud
 • Sommigen klagen over de servo’s

Type: Hobby Grade

Jamara is een ander populair RC Car-bedrijf voor hobbyenthousiastelingen en ze hebben een nitro RC-auto die krachtig, snel en betrouwbaar is.

De Truggy RTR is die auto, en het is een geweldige keuze aan big-air stunts dankzij het duurzame aluminium chassis, beugels en schoktorens, en de Nitro Star F4.6 HPI-motor, die kracht uitstraalt laat je gemakkelijk enorme lange luchtsprongen, backflips en hoge jumps afleggen.

Zijn grote wielen en 4WD maken hem perfect voor het landen op zelfs moeilijk terrein. 

En, net als de meeste auto’s van Traxxas, is Truggy Racer van HPI Racing waterdicht.

Je krijgt ook een volledige, gedetailleerde handleiding voor het demonteren en opnieuw monteren van de Truggy voor eenvoudig onderhoud.

Beste benzine RC auto

Carson Virus 4.0

Product image
8.2
Toy score
Snelheid
3.9
Behendigheid
4.8
Duurzaamheid
3.6
Beste voor
 • Goede waarde voor je geld
 • 1.9 pk benzine motor
 • Goede vering en grip voor offroad gebruik
Minder goed
 • Er zijn snellere hobby auto’s
 • Onderkant is erg stevig maar de bovenkant laat te wensen over

Type: Hobby Grade

Een andere geweldige benzine auto is deze Carson Virus Buggy. Een supersnelle buggy die een indrukwekkende 1.9 pk motor gebruikt om hem van kracht te voorzien.

Het is een heel goede instap in de wereld van RC benzine motoren en de prijs is er ook naar.

Vooral de grip en responsieve stuurmechanisme maken hem leuk om er offroad mee te gaan (het is dan ook een buggy). Het is een van de beste Hobby Grade RC auto’s voor beginners.

Hij haalt de 65 km/u wat een aardige prestatie is.

Beste brushless RC auto

Arrma V3 Outcast 8S Stunt Truck

Product image
9.3
Toy score
Snelheid
4.7
Behendigheid
4.5
Duurzaamheid
4.7
Beste voor
 • Stuntastic
 • 95+ km/u (60 MPH)
 • Unieke uitstraling
Minder goed
 • Maar is het lelijk of niet?
 • Slechts 2 kleuren beschikbaar
 • Alleen 2050kv motor

Type: Hobby Grade

De Arrma Outcast 8S BLX is een van de nieuwste RCauto’s van Arrma en lijkt hetzelfde ontwerp te gebruiken als de Arrma Nero 6s-lijn die niet meer leverbaar was.

Behalve dat het er raar uitziet … niet per se op een slechte manier, maar uiteindelijk anders dan elk ander vrachtwagenontwerp dat we hebben gezien.

Het maakt gebruik van een ’50s-style truck body met een agressief ogend, laagzittend chassis.

Er zijn on-demand backflips en wheelies beschikbaar, zodat je gemakkelijk indruk op je vrienden kunt maken.

Beste goedkope RC auto

Wonky Cars Cheetah

Product image
7.1
Toy score
Snelheid
3.1
Behendigheid
4.5
Duurzaamheid
3.1
Beste voor
 • Ziet er geweldig uit
 • Voor wie een heel betaalbare instap wil in RC driften
 • 4 wheel drive
Minder goed
 • Topsnelheid slechts 30 km/u
 • Weegt slechts 1,2 kg, een beetje zwaarder zou beter zijn voor driften

Type: Toy Grade

Voor minder dan 50,- euro kun je deze Wonky Cars Drift al in huis halen.

Hij is leuk want de behuizingen zijn uitwisselbaar met een enorme selectie van beschikbare versies.

Ze zijn gemaakt van een flexibel, duurzaam kunststof PVC, die bestand zijn tegen botsingen en ongelukken, en zelfs als het beschadigd is eenvoudig te vervangen.

De banden zijn gemaakt van rubber en kan worden vervangen door een andere soort.

1/10 schaal … het is echt groot!

Beste RC auto voor peuters en kleuters

Sgile 360 Rotating

Product image
7.9
Toy score
Snelheid
2.8
Behendigheid
4.5
Duurzaamheid
4.6
Beste voor
 • Bots veilig dus je kind kan er lekker mee scheuren
 • Gemaakt om leuke stunts te doen
Minder goed
 • Besturing kan best wennen zijn voor een klein kind
 • Niet geschikt voor racen

Type: Toy Grade

Dit is een auto voor als je wilt rondrijden zonder je zorgen te maken of je ergens tegenaan botst.

Dat kan zijn omdat je dat zelf super leuk vindt, maar het is ook perfect voor peuters en kleuters die nog niet zo goed weten wat ze aan het doen zijn.

Dit soort 360 graden rotatie auto’s zie je dan ook overal opduiken, en het beste merk voor dit type RC auto is op dit moment is Sgile.

Super stevig dus botsten of ergens vanaf vallen zal hem niks doen en hij laadt lekker snel op (in 1,5 uur) zodat je kind nooit snel zonder batterij zal komen te zitten (want ze zullen vaak vergeten hem op te laden voordat ze willen rijden).

Oh, en opladen gaat gewoon via USB dus dat kun je altijd en overal doen.

Dat snel opladen is ook wel nodig want hij kan maar 25 minuten meegaan op één keer opladen. Dat is wel een van de grote nadelen.

Maar ze hebben ook gelet op de veiligheid met hoogwaardige ABS-materialen die niet giftig en milieuvriendelijk zijn. De batterij heeft een kortsluitbeveiliging en een overlaadbeveiliging.

Beste RC auto bouwpakket

Rastar Lamborghini

Product image
7.3
Toy score
Snelheid
3.6
Behendigheid
4.3
Duurzaamheid
3.1
Beste voor
 • Leuk bouwpakket om auto’s te leren kennen
 • Stuurt behoorlijk goed
Minder goed
 • Aardig prijzig voor deze kwaliteit
 • Niet erg stevig

Type: Toy Grade

Hoewel meer bouwpakket dan RC auto is dit een hele leuke om in elkaar te zetten en lekker mee naar buiten te gaan.

Tuurlijk, het is een toy grade auto dus je moet er niet teveel van verwachten. Ook de duurzaamheid van de auto laat wat te wensen over. Het is geen auto om mee te botsen of van dingen af te schansen.

Maar, het is een prima auto om mee te rijden en hij stuurt behoorlijk goed. Als je gewoon op straat wilt rijden is hij prima.

Zo heb je twee vliegen in één klap:

 1. een bouwpakket om samen in elkaar te zetten en precies te zien hoe nou zo’n auto eigenlijk in elkaar zit (ook een leuke instap in de wereld van hobby grade auto’s waar onderdelen aanpasbaar zijn)
 2. een goede auto voor straatracen
Beste kleine RC auto

Hot Wheels RC 2017 Nissan GT-R

Product image
8.7
Toy score
Rijden
4.1
Herspeelbaar
4.7
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Lekker klein en toch RC
 • Met achterwiel aandrijving spint hij lekker uit de bocht
Minder goed
 • Voor echt sturen is het minder geschikt

Een 1:64 RC auto, zo klein zie je ze niet vaak. Geweldig voor leuke stunts op de Hot Wheels tracks, maar ook prima om te gebruiken zo op de vloer.

Een leuk detail is de “turboboost” om zo extra snelheid bij te zetten, bijvoorbeeld net voor een looping.

De auto’s zijn geschikt vanaf 5 jaar, 4 zou ook nog kunnen. We hebben hem aardig wat tegen de muur gereden en hij doet het nog steeds prima. Zit erg stevig in elkaar.

De booster zuigt de batterij wel snel leeg dus daar moet je wellicht wat afspraken over maken met je kind.

Alleen de achterwielen zijn rubber en de voorwielen plastic. Dit komt omdat hij achterwiel aandrijving heeft, wat sturen wel een beetje apart maakt.

Je kunt duidelijk zien dat hij is ontwikkeld voor gebruik op de Hot Wheels tracks waar sturen geen issue is.

Maar door de achterwiel aandrijving spint hij heel snel uit de bocht wat mijn zoon juist heel erg leuk vond.

Ik zal je mijn favorieten laten zien, om je op weg te helpen. Of de lucht in. Of zelfs op het water!

Beste LEGO RC auto

LEGO Technic Buggy Control+ (42124)

Product image
8.5
Toy score
Speelwaarde
4.5
Herspeelbaar
4.4
Duurzaamheid
3.9
Beste voor
 • Leuk om in elkaar te zetten
 • Rijdt behoorlijk goed
Minder goed
 • Geen fysieke RC controller
 • LEGO blokjes zijn stevig maar hij is niet gemaakt om te botsen
Beste RC voertuig overall & beste auto- LEGO Technic Off-Road Buggy mee gespeeld

Deze auto is op afstand bestuurbaar en geïnspireerd op de speelgoedauto’s uit de jaren ‘80. Met deze buggy kun je coole trucs uithalen dankzij de grote banden en schuine voorkant.

De off-road buggy bestaat uit 193 delen en stimuleert creatief denken. De afmeting betreft (l x b x h) 28 x 16 x 13 cm.

Je kunt de CONTROL+ app downloaden om je speelplezier nog verder uit te breiden.

Via de app kun je de wagen besturen, te gekke stunts uitvoeren, uitdagingen aangaan, met geluidseffecten spelen en nog veel meer!

Het speelgoed is ideaal voor kinderen met een leeftijd vanaf 10 jaar.

Maar ook ouders kunnen er heerlijk mee spelen, en zullen er door de prachtige, retro kleuren en gedetailleerde stickers uit de jaren ‘80 nostalgische gevoelens bij krijgen.

Houd er rekening mee dat je 6 AA-batterijen nodig hebt om met de auto te kunnen rijden, die niet inbegrepen zitten.

De Technic serie van Lego biedt kinderen geavanceerd bouwspeelgoed voor toffe en leerzame uitdagingen.

Dankzij de realistische bewegingen en mechanismen kunnen kinderen op een laagdrempelige maar realistische manier leren over techniek.

Kom bij elkaar en daag je vrienden uit! Wie heeft de beste trucs? Wie is er het snelst? Er is ontzettend veel te ontdekken aan deze auto!

Kenmerken

 • 193 onderdelen
 • Stimuleert creatief denken
 • 28 x 16 x 13 (l x b x h)
 • CONTROL+ app
 • Voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen
 • 6 batterijen nodig, niet inbegrepen

RC auto reparatie

Er is nog een laatste overweging waarvan ik vind dat je er van op de hoogte moet zijn.

Zoals ik eerder al zei, is een van de belangrijkste voordelen voor hobby-klasse RC’s dat ze kunnen worden gerepareerd, en dit is enorm omdat ze vroeg of laat allemaal wel eens stuk zullen gaan.

Uiteindelijk doen ze dat allemaal. Met een toy-grade RC gooi je het in de prullenbak, waardoor je een teleurgesteld kind krijgt en het gevoel hebt dat je geld verspild hebt.

De RC’s van hobbyklasse hebben het voordeel dat ze kunnen worden gerepareerd, maar om hiervan te profiteren, moet je er een uitkiezen met een goede onderdeel-ondersteuning.

En idealiter eentje waar je lokale hobbywinkel de onderdelen voor op voorraad heeft.

Als dit de enige RC-auto van het joch is, zullen ze er kapot van zijn als ze een week of langer moeten wachten op onderdelen die besteld moeten worden, dus het is een groot pluspunt om de onderdelen bij je plaatselijke hobbywinkel te kunnen krijgen.

In mijn geval, als ik een RC-auto kapot, heb ik in de tussentijd nog genoeg andere om te gebruiken, en ik kan mijn plaatselijke hobbywinkel bijna nooit bereiken als deze open is.

Dus voor mij is mijn enige zorg dat er online goede ondersteuning is voor onderdelen.

Onderdeel-ondersteuning is ook waarom ik sommige van de goedkopere off-brand-RC’s die beschikbaar zijn in plaatsen zoals eBay, Amazon of een van de vele Chinese retailsites, niet zou aanbevelen.

Sommige van die voertuigen vertegenwoordigen een grote waarde voor het geld, maar geen kind wil een maand wachten op onderdelen die uit China moeten komen als ze iets kapot maken, als het al verkrijgbaar is.

Dus voor hun eerste RC, blijf bij een merk met lokale ondersteuning.

Hopelijk ben je nu goed toegerust om de perfecte RC-auto uit te kiezen die zeker iemand gelukkig zal maken.

Ik heb links in de vergelijkingstabel met alle voertuigen die ik heb genoemd, samen met hun specificaties.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik nog meer overwegen voordat ik een RC koop?

Hoe je jouw RC bestuurt, heeft grote invloed op enkele van de andere functies die je er voor nodig hebt.

Als je bijvoorbeeld het voertuig overal wilt besturen, wil je misschien de crashscore van de RC controleren.

Sommige voertuigen zijn duidelijk robuuster dan andere, dus als je van plan bent dat jouw RC een muurcrash overleeft, overweeg dan om een ​​sterkere auto te gebruiken.

Welk type batterijen gebruiken RC’s?

Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende batterijtypen. Gemeenschappelijke batterijen zijn echter 9V en AA.

Je moet ook weten dat er enkele RC’s zijn met nitro-motoren.

Dus hoewel de controller mogelijk batterijen nodig heeft, heeft de motor mogelijk batterijen en brandstof nodig.

Kunnen twee dezelfde RC tegelijkertijd worden gebruikt (met verschillende controllers)?

Als je twee dezelfde RC’s koopt, controleer dan of ze verschillende frequenties hebben voor de controllers.

Meestal hebben fabrikanten meerdere frequenties op de controller en in de auto, zodat dit geen probleem zal zijn.

Maar controleer altijd voordat je jouw aankoop voltooit.

Kan een RC-auto sprongen maken?

Nogmaals, dit is sterk afhankelijk van het type dat je koopt. Uiteraard zijn off-road RC’s meer geschikt om sprongen te verwerken dan straatautootjes.

Als je RC schokdempers heeft, is de kans groot dat hij overweg kan met lichte tot matige sprongen van opritten.

Meer gadgets: het beste robotspeelgoed

Kan ik mijn eigen RC ontwerpen?

Dat kan je zeker! Er is nog een aantal enthousiastelingen binnen de hobby die RC-kits gebruiken om aangepaste modellen te bouwen.

Als je echter een beetje leert over RC’s of geen tijd hebt om te investeren in builds, is het waarschijnlijk een betere optie om te blijven bij kant-en-klare auto’s.

Kan ik mijn RC op het strand of op zandige oppervlakken gebruiken?

Dat kan, maar het moet gedaan worden met extreme voorzichtigheid of vermeden worden.

Zanddeeltjes kunnen in de bussen, tandwielen, ophanging en andere kleine onderdelen komen en veel slijtage veroorzaken.

Iedereen die zijn RC op het strand of in zanderige omstandigheden gebruikt, verliest wat levensduur van zijn voertuig.

Meer raceauto’s? Lees ook alles over deze LEGO racers

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.