Kurio Tablet: álles wat je wilt weten (plus reviews)

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Technologie is niet meer weg te denken uit onze wereld, en ook de allerkleinsten hebben steeds eerder een tablet in hun knuistjes.

Dat kan best spannend zijn, want zoals elke ouder weet is het praktisch onmogelijk om cónstant toezicht te hebben.

Je doet wat je kan, maar wat als ze op een onbewaakt moment toch ineens op iets stuiten wat niet voor kinderogen is bestemd?

De Kurio Smart tablet is een apparaat dat ouders hierbij kan helpen.

Kurio Connect Telekids

Je kunt als ouder gemakkelijk instellen wat je kind precies kan doen op het tablet en zo met een gerust hart je kind op het tablet laten spelen.

De kleurrijke hoes zorgt er ook nog eens voor dat het tablet tegen een stootje kan, wat natuurlijk helemaal belangrijk is als het aankomt op kindvriendelijk gebruik!

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Kurio Kinder Tablets

Kurio bekijkt actief welke websites veilig zijn voor kinderen, en zo kunnen zij alleen op Kurio goedgekeurde websites surfen – heel prettig dus.

Deze zogenaamde ‘whitelists’ zijn ook nog eens afhankelijk van de leeftijd van je kind en als ouder kun je ook instellen hoe lang ze precies op het wereld wijde web mogen rond surfen.

Algemene specificaties

De tablet heeft een 8,9-inch scherm met een Rear Webcam resolutie van 2 MP, Windows 8.1 besturingssysteem (zodat je kunt begrijpen hoe het werkt, net als je Windows-computer of laptop), een zeer lange batterijduur tot 9 uur en een quad-core 1,33 GHz Atom Z3735G.

Hiermee kun je moeiteloos elke app die er op dit moment voor kinderen beschikbaar is draaien zonder vertragingen.

Kurio Smart beoordeling tablet

Hij beschikt ook over 1 GB RAM en 32 GB intern geheugen voor foto’s, video’s, en de echt grotere apps.

En verder ook een camera aan de voorkant om te gebruiken voor videochat (zoals bijvoorbeeld met opa en oma), Bluetooth-connectiviteit, 2 stereo luidsprekers in de achterkant, een ingebouwde microfoon en toegang tot internet met Wi-Fi.

Kijk naar video’s die op de tablet staan via de HD video speler, of zelfs op de TV via de micro-HDMI-aansluiting, iets wat lang niet elke tablet voor kinderen op de markt heeft.

En hij is ook nog eens handig voor jezelf, je hebt het gemakkelijk aan te sluiten toetsenbord: schrijf e-mails, surf op het web, foto’s en video’s, muziek afspelen en nog veel meer!

Het is ook nog gevuld met veel voor geïnstalleerde content, zoals games, e-boeken, video’s en apps om mee te beginnen.

Een goede tablet kan hen helpen bij het vergaren van kennis en kan ze fundamentele hand-oog coördinatie leren. Verder kan het helpen bij het ontwikkelen van leesvaardigheid en ze al vroeg laten inzien dat leren ook leuk kan zijn.

Het is ook beoordeeld als de beste kindertablet met toetsenbord.

De Kurio Smart is gemaakt met kinderen in het achterhoofd

De Kurio Smart is dus helemaal gemaakt voor kinderen.

Zoals we al even noemden kan je als ouder gemakkelijk toezicht houden met dit tablet namelijk via de parental control op de unit. Zo kun je observeren wat het kind doet en laat je vooral ook beperkingen instellen in hoe ze gebruik kunnen maken van de gadget, wat ideaal is in hun steeds veranderende omgeving.

Door middel van wachtwoord beveiligde Microsoft Family Safety controls is het mogelijk om de toegang voor je kind in te stellen.

Het systeem bevat een database van ruim 450 miljoen websites, die dagelijks worden gefilterd en geüpdatet.

Het ouderlijk toezicht kan worden samengesteld vanuit de tablet, en is erg eenvoudig voor ouders om te begrijpen en in te stellen.

Op dagelijkse basis kun je de tijd instellen voor hoelang ze er gebruik van mogen maken, dit weerhoudt kinderen van het te gehecht raken, en jij als ouder kan je kinderen rustig laten surfen en te spelen zonder dat je er continu bij hoeft te zijn.

En het leuke is, dat hij niet uitsluitend voor leren hoeft te worden gebruikt. Lange autoreizen kunnen veel leuker (en rustiger) worden gemaakt door een film te spelen op een tablet.

Lees ook: waarom je geen grote XL kindertablet zou moeten kopen

Aanpassen kinderprofielen

Met de applicatie Kurio Genius heb je als ouder toegang tot alle profielen. Via deze app kun je een kinderprofiel aanmaken of wijzigen.

Naast de standaardinstellingen per leeftijdscategorie, kunnen de volgende dingen worden aangepast:

 • Tijd: In ons huidige digitale tijdperk groeien kinderen op met beeldschermen. Om een gezond gebruik van deze apparaten in de hand te houden, is het belangrijk een duidelijk tijdslimiet in te stellen. De Kurio Genius app geeft ouders de mogelijkheid om in te stellen hoelang er op de tablet gespeeld mag worden. Verder maakt de tijdbeheerfunctie het mogelijk het tabletgebruik van kinderen op verschillende manieren te controleren.
  • Gebruikstijd: De optie gebruikstijd, geeft ouders de mogelijkheid in te stellen wanneer de tablet gebruikt mag worden. Deze specifieke tijd kan eenvoudig worden aangegeven in een daarvoor bestemde tijdsbalk.
  • Speeltijd: Voor elk profiel is een maximale speeltijd in te stellen. Zo wordt aangeraden peuters niet langer dan 30 minuten per dag achter een beeldscherm te plaatsen, terwijl het advies voor achtjarigen op 1,5 uur ligt.
  • Sessiegebruik en pauzeduur: Naast het instellen van de speeltijd per dag, kan ook worden gecontroleerd hoelang er per sessie gebruik kan worden gemaakt van de tablet. Daarnaast geeft de pauzeduur aan hoeveel tijd er minimaal tussen twee gebruiksperioden moet zitten.
  • Educatieve apps: De apps die in de categorie educatie vallen, kunnen ook buiten de vaste speeltijd door het kind worden gebruikt. Tijdbeheer geeft ouders de optie om de leerzame apps van de Kurio Tab 2 te allen tijde beschikbaar te stellen voor het kind. Het tablet bevat tevens 30 vooraf geïnstalleerde educatieve apps en spelletjes. Meer apps met educatieve waarde kun je eenvoudig downloaden via de Google Play Store.
 • Applicatiebeheer: Het submenu applicatiebeheer geeft jou als ouder de controle over de apps die er door het kind gebruikt kunnen worden. Zo kun je aanvinken tot welke apps het kind toegang heeft of juist specifieke applicaties blokkeren. Dit is voor elk kinderprofiel in te stellen, waardoor je het appgebruik volledig aan de leeftijd van het kind kunt aanpassen. Ook kunnen de applicaties worden gecategoriseerd. Wil je dat het tablet op gezette tijden alleen gebruikt wordt voor educatieve doeleinden? Dan plaats je eenvoudig de leerzame apps in de categorie educatie. In het submenu tijdbeheer, kun je vervolgens deze categorie selecteren, zodat het kind op gezette tijden alleen toegang heeft tot de leerzame spellen.
 • Internettoegang: Het internetgebruik van jongeren is iets waar je als ouder soms weinig zicht op hebt. Er is dan ook de optie om de toegang tot het internet volledig te blokkeren. De Kurio Tab 2 is echter uitgerust met een internetfiltersysteem. Door dit geavanceerde systeem wordt het voor kinderen van elke leeftijd mogelijk om veilig gebruik te maken van

Specificaties

 • Afmetingen: 240 x 170 x 60 mm
 • Gewicht: 581 g
 • Garantie: 1 jaar
 • Besturingssysteem: Android 5.0 (Lollipop)
 • Interne opslag: 8GB
 • Processor: 1,3 GHz quad-core processor (Mediatek MTK8127)
 • Camera: Front [2.1 MP], en lees [0.3 MP]
 • Wi-Fi (802.11b / g / n)
 • Bluetooth 4.0
 • Google play op Android
 • 5 mm koptelefoonaansluiting, microUSB-poort, microSD-slot (tot 32GB)

Kurio Smart Beoordeling

Net als veel andere ouders, kunnen we soms de bomen niet meer door het bos zien in de technologische keuzes die er zijn voor gezinnen en dan is een smart keuze erg belangrijk.

De tech apparaten die je je gezin in brengt zullen zowat elk onderdeel van het gezinsleven beïnvloeden, zoals foto’s en muziek, familie video’s, entertainment en communicatie.

Deze tech apparaten zullen ook het internet beschikbaar maken voor alle familieleden en het is belangrijk om hier verstandig mee om te gaan.

Tegenwoordig is de belangrijkste beslissing voor ouders van jonge kinderen het uitzoeken van de beste manier om hun kinderen veilig kennis te laten maken met technologie.

Technologie is niet alleen meer voor spelen en leren in een offline wereld.Het gaat om het verbinden met het internet en de enorme hoeveelheid informatie die jij, en je kind, daar kunt vinden.

Het is belangrijk om samen met je kind te leren en te begrijpen waar ze in staat zijn om te komen en wat ze kunnen zien.De Kurio Smart, 8.9″ windows tablet is een apparaat dat iedereen kan helpen deze stappen te zetten.

Kurio Tab Ultra en Tab Lite review: Telekids met Google Play

We bekijken hier zowel de Kurio Tab Ultra als de Tab Lite. Lees verder om te ontdekken wat deze kindertablets precies zo goed maakt.

2 kinderen spelen met een tablet
Kurio versieAfbeeldingen
Volledig uitgebreid: Kurio Tab UltraKurio Tab Ultra Studio 100 - 16GB – Roze – veilig kindertablet – ouderlijk toezicht – beschermende bumper
(bekijk meer afbeeldingen)
Lite variant: Kurio Tab LiteKurio Tab Lite 2 - Veilig Kindertablet –7 inch – 16GB - blauw
(bekijk meer afbeeldingen)

De beste vinden wij de Kurio Tablet Ultra en hier kun je hem vinden.

Met de specificaties is het zeker dat hij nog een aantal levensfases mee zal gaan, en dat is voor ons de betere keuze zodat hij ook kan meegroeien met de kids!

Bekijk hier onze video review:

Lees verder voor onze beoordeling van deze Kurio Tablets en meer achtergrond informatie.

Kurio Tab Ultra

De Kurio Ultra is waar Kurio echt zijn volledige kracht uitrolt.

Je ziet dit terug in de features, in de performance van de tablet, maar met name ook in de kindvriendelijke instellingen en het eigen Kurio Genius systeem. Het is wel de duurdere variant want op dit moment is hij €119,-

De speciale interface biedt ouders een hoog niveau van controle, terwijl ze eenvoudig genoeg blijven voor iedereen om in een paar minuten in te stellen.

Kurio Connect Telekids

Veiligheid voor je kind

Het kiezen van een tablet dat veilig is voor je kind, kan een lastige zaak zijn. Ja, de meeste hebben beveiligingsinstellingen en filters, maar hoe kun je er zeker van zijn dat de apps en websites waar je kleintje toegang toe heeft geschikt zijn voor hun leeftijd?

Kurio biedt precies dat, met zijn nieuwe Tab Ultra die internationaal de strijdt tegen de zwaargewichten van de Amazon Fire Kids Edition, Apple iPad Mini 4 en de opties aangeboden door Leapfrog aangaat.

Je kan ook onze beste tablet voor kinderen-verzameling bekijken.

Kurio Tab Ultra: de prijs

Je kunt de Kurio’s Tab Ultra voor minder dan honderdtwintig euro ophalen bij een aantal offline- en online retailers.

Hij wordt geleverd in twee kleuren -roze of blauw- met 16 GB aan opslagruimte, maar dit is uitbreidbaar met een extra 32 GB via zijn microSD-sleuf.

Ontwerp en bouw van de Ultra

Net als veel van de tablets voor kinderen heeft de Kurio een display van 7 inch. Hij is verbetert na de eerdere tab 2 door een IPS-scherm te gebruiken in plaats van TN.

Dat betekent dat kleuren niet vreselijk veranderen als je het vanuit een hoek bekijkt.

Poorten zijn minimaal, met alleen een:

 • koptelefoonaansluiting
 • en Micro USB
 • maar zodra je de stevige rubberen beschermhoes verwijdert, vind je ook een verborgen gleuf voor een microSD-kaart

In de hand ligt de Ultra comfortabel dankzij de slanke afmetingen van 189,2 x 107,6 x 9,15 mm en het gewicht van 250 gram betekent dat kleine kinderarmen niet te snel moe worden.

Het is de helft van het gewicht van de Tab 2.

De camera’s zijn niet geüpgraded, dus je krijgt een 2Mp camera aan de achterkant, vergezeld van 0.3Mp selfie camera aan de voorkant.

Prestatie

Levensduur van de batterij is acceptabel in plaats van verbazingwekkend, met onze HD-streaming video-test laat hij het al afweten in iets meer dan vier uur en wat dat betreft zijn er wel wat betere alternatieven op de markt.

Meer sporadisch gebruik zal de zaken natuurlijk wat langer uitstrekken.

Hoewel het perfect mogelijk is om de Kurio te gebruiken als een standaard Android-tablet, ook voor jezelf, is het hele idee dat kinderen de speciale interface gebruiken die voor hen is ontworpen.

Wil je zelf ook een tablet gebruiken dan adviseren we om voor hetzelfde geld een niet specifieke kindertablet aan te schaffen met betere specificaties met minder kindvriendelijke instellingen en apps.

Kurio Genius Parental Control

Zodra een ouder een eigen account heeft aangemaakt, kunnen ze op het Kurio Genius Parental Controls-pictogram tikken om een ​​profiel voor hun kinder-account te maken.

Met de Ultra kunnen maximaal acht profielen worden gebruikt, zodat de tablet door het hele gezin kan worden gedeeld.

Kurio Tab connect beoordeling

De apps die beschikbaar zijn voor de jongere worden bepaald door hun leeftijd, met de Genius-algoritmen die de ervaring behoorlijk goed afstemmen.

Natuurlijk kun je nog steeds toegang weigeren tot alles wat je liever niet gebruikt, dankzij het gedeelte App Management.

Kindvriendelijke Kurio Genius App

Hierin kun je alle apps bekijken die ook zijn beperkt en kiezen of je deze wilt toestaan ​​of niet.

Naast het kiezen van welke apps beschikbaar zijn, is er ook de mogelijkheid om te zeggen wanneer de tablet kan worden gebruikt en voor hoe lang.

Het gedeelte ’tijdbesturing’ heeft een eenvoudige lay-out waarin je een algemene instelling voor de week kunt selecteren, of het elke dag kunt aanpassen.

Dit is handig als je niet wilt dat je kleintjes voor school op de tablet spelen, maar ze wel graag op een zaterdagochtend wilt laten ontspannen.

Deze kunnen ook tijdelijk worden verlengd gedurende 5, 10, 15 of 20 minuten zonder de algemene instellingen te wijzigen.

Handig als je in de auto zit of in de bus zit en je kind het huidige niveau van de Subway Surfer wil afmaken voordat ze thuiskomen.

Kurio heeft een browser, zoals je zou verwachten, maar implementeert een filtersysteem dat alle sites uitsluit die volwassen inhoud lijken te bevatten. Dit zijn niet alleen grafische afbeeldingen, maar ook sociale media en taal voor volwassenen.

Elke nieuwe tab begint met de kindvriendelijke KidRex-zoekpagina en zelfs toen we naar de Google-zoekpagina gingen en naar ongepaste inhoud zochten heeft het filtersysteem vrijwel alles opgevangen.

Zoals bij elk product met een scherm dat verbinding maakt met internet, is ons advies dat je jouw kind niet alleen laat op internet, maar dat de Kurio op zijn minst een behoorlijk niveau van bescherming biedt.

De apps zelf zijn een goede mix van games, videostreaming, educatief gerichte en creativiteitsprogramma’s. Meer kan worden gedownload van de meegeleverde Kidoz-app store, die een grote selectie heeft, die alle in-app aankopen schuwen.

Als je niet alles kunt vinden wat je zoekt, is er de mogelijkheid om de Google Play Store in te schakelen. Je moet dit echter zelf  als ouder controleren.

Een unieke functie van het platform is de Kurio Premium Content-sectie, die wekelijks educatieve en STEM-gerelateerde apps biedt. Dit betekent dat kinderen iets nieuws hebben om ze om de paar dagen bezig te houden en hopelijk hun hersenen te stimuleren.

Voor het eerste jaar is de service gratis, maar daarna moet je je aanmelden voor een abonnement.

We konden geen prijs vinden voor Premium, maar omdat het een jaar is voordat je zou moeten gaan betalen, zou het een beter idee zijn om nog even te kijken voordat je het neemt.

De Kurio Tab Ultra is op dit moment van schrijven verkrijgbaar bij Bol.com (check de laatste prijs hier).

Hier is nog de promotie video van Kurio zelf:

De Kurio Tab Lite, een goedkoper alternatief

De Kurio Tab Lite is een geweldig goedkoper alternatief. Het heeft ook de Kids Genius Apps en de ouderlijke instellingen. Het enige waar je op in moet leveren zijn de specificaties van de tablet.

De naam zegt het eigenlijk al, de Lite versie van Kurio.

Er zit nog steeds alle kindvriendelijk slimmigheid in die ze eigenlijk voor de Connect en de eerdere Tab 2 hebben ontwikkeld met ook het Kurio Genius systeem, maar de performace en de binnenkant levert wat aan functionaliteit in waardoor hij met name wat minder snel is en minder apps tegelijk aan kan.

Als budget optie een hele goede keuze voor op dit moment €89,95

En hoewel dit voor de meeste jongere kinderen niet uit zal maken, raken wat oudere kinderen soms een beetje gefrustreerd van de langere laadtijden.

Niets om je ervan af te schrikken, maar we adviseren de Kurio Tab Lite voor iets jongere kinderen, en de Tab Ultra als je kinderen al 7 zijn.

De specs zij namelijk wat minder en je moet het bijvoorbeeld ook met 8GB intern geheugen doen.

We hadden ook een paar probleempjes met de hardware zelf, met name de langzame aan / uit-knop, maar voor deze prijs levert het wat je redelijkerwijs zou verwachten.

Voor de meeste taken, met name games en het bekijken van YouTube Kids, is het een prima apparaat. Stel je gewoon niet te hoog in, en je zult niet teleurgesteld worden.

De Tab Lite is dan ook een stukje goedkoper (check de laatste prijs hier).

Veelgestelde vragen over de Kurio

Heeft de Kurio een bewegingssensor?

Ja, hij heeft een ingebouwde 3D G-sensor

Kun je Officebestanden (zoals, Word en Excel) op de Kurio openen?

Er zit standaard geen programma op om de office bestanden te openen, maar als je op de zoekt naar officesuite voor Android, dan zijn er gratis viewers om office documenten te installeren.

Kan ik het geheugen/opslagcapaciteit van Kurio uitbreiden?

Ja, je kunt het geheugen uitbreiden tot 32 Gb met een Micro SD kaart.

Kan ik meer dan één gebruikersprofiel instellen?

Ja, je kan tot acht profielen instellen op jouw Kurio tablet.

Welke processor heeft  Kurio?

De processor van  deze tablet is Allwinner Cortex A8 1.2GHz

Wat voor soort touchscreen heeft de Kurio tablet? 

Kurio heeft een Capacitive touch screen.

Kun je jouw Kurio Tablet opladen via de USB-poort?

Om de Kurio Tablet op te laden, of om bestanden via de PC te laden, kan je gebruik maken van de USB-kabel.Je kan binnen de Ouderzone trouwens ook de mogelijkheid om bestanden over te dragen uitschakelen.

Heeft de Kurio Tablet een HDMI aansluiting?

Ja, de Kurio heeft een Mini HDMI poort.

Lees meer: waarom de Kurio Connect beter is dan Kurio XL

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.