Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Beste speelgoed met apps

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Het kan even wennen zijn, om speelgoed te zien wat je kids besturen met een app

Maar snel zul je zien dat de wereld waarin we leven steeds meer de digitale wereld verbindt met de fysieke, en kinderen kunnen er ENORM veel van leren.

In dit artikel laat ik je zien wat er allemaal mogelijk is met enkele van de beste app gestuurde speeltjes.

Beste speelgoed met apps

Laten we alle opties even snel bekijken, daarna zal ik dieper in gaan op elk van deze keuzes:

App speelgoedAfbeeldingen
Beste educatieve speelgoed met app: Osmo Genius KitBeste educatieve speelgoed met app: Osmo Genius Kit
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste AR speelgoed met app: Shifu OrbootBeste-AR-speelgoed-met-app-Shifu-Orboot
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste constructie speelgoed met app: LEGO Technic R 9800 Liebherr 42100LEGO Technic R 9800 Liebherr 42100
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste uitbreidbare app: MERGE CubeOverall beste app: MERGE Cube
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope app enabled robot: Sphero miniBeste goedkope app enabled robot: Sphero mini
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste educatieve speelgoed met app: Osmo Genius Kit

(bekijk meer afbeeldingen)

Leeftijd: 5- 12

Osmo Genius Kit is een geweldig nieuw stuk speelgoed dat 3 verschillende hulpmiddelen biedt om je kinderen bezig te houden.

Het behandelt

  • Woord
  • Getal
  • en Tangram

En dat allemaal met één app!

Met Osmo genius kun je ook de oplossing scannen met de camera van je eigen iPad en interactief spelen, wat het interessant houdt voor kinderen van alle leeftijden.

Je hebt er niet langer alleen een iPad voor nodig, maar het kan nu ook met Fire gebruikt worden.

Onderscheidingen: Time’s beste uitvinding

Osmo Genius is eigenlijk een mooi vormgegeven spoedcursus leuke schoolactiviteiten voor kids vanaf 5 jaar.

Omdat de spelonderdelen gebaseerd zijn op levensecht materiaal leert je kind sneller dan wanneer je alleen een app zou gebruiken, ik vind het een erg leuke innovatie van Osmo.

De combinatie van fysieke objecten en het scannen met de camera van je iPad maakt het zoveel interessanter dan alleen een app, en DIT is het soort speelgoed wat digitaal met de echte wereld gaat combineren voor ze, waar ze nog veel mee te maken zullen krijgen.

Dit alles met weinig meer dan een iPad en hun creativiteit zal ze klaarstomen voor succes in elke wiskundewedstrijd waar ze ook naartoe gaan.

Plus met de wiFi compatibiliteit kan het overal gebruikt worden, wat het gemakkelijk maakt voor je als je wat gemoedsrust wilt dat je kids ook af en toe iets educatiefs aan het spelen zijn :)

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste AR speelgoed met app: Shifu Orboot

Beste AR speelgoed met app: Shifu Orboot

(bekijk meer afbeeldingen)

Leeftijd: 3 – 10 jaar

De Shifu Orboot is een educatieve app voor kinderen met augmented reality. Met een interactieve ervaring leren je kinderen over de wereld terwijl ze plezier hebben en spelletjes spelen.

Deze wereldbol voor kinderen heeft prachtige visuals die nuttige uitleg begeleiden zodat ze het begrijpen.

Shifu Orboot is de globe met toegevoegde realiteit die kinderen op een nieuwe manier over de wereld vertelt.

Hij is geschikt voor gebruik in huis, klaslokalen en andere educatieve omgevingen. De app kan op elk Apple of Android toestel gebruikt worden.

Dit geweldige product leert kinderen over verschillende dingen van over de hele wereld door informatie weer te geven met behulp van afbeeldingen en geluiden.

Als je een kaart app met augmented reality gebruikt, is het alsof de wereld je videospel wordt. Je ziet een overlay van plaatsen om je heen en kunt er zelfs informatie over krijgen zonder ze persoonlijk te bezoeken!

Maar als oude telefoons of low-end processors hebben dan werkt dit misschien minder goed, dus dat is wel iets om op te letten.

Veel mensen vinden het gebruik van kaarten via het scherm van hun telefoon gewoon niet meer genoeg – ze willen iets meeslependers, waardoor het verkennen van nieuwe plaatsen aanvoelt als het spelen van een levensechte versie van Pokemon GO (naar mijn mening).

Daarom zijn er nu apps waarmee gebruikers kunnen ervaren hoe Google Maps AR eruit zou zien door namen en foto’s over monumenten in de hele stad te leggen, zodat men zichzelf zou kunnen vinden

Check de beschikbaarheid hier

Beste constructie speelgoed met app: LEGO Technic R 9800 Liebherr 42100

LEGO Liebherr R 9800 op de bouwplaats met app

(bekijk meer afbeeldingen)

De LEGO Technic Liebherr R 9800 graafmachine 42100 bouwset is hightech constructiespeelgoed dat urenlang meeslepend en boeiend spel biedt.

Met een realistisch ontwerp en geavanceerde app-technologie leert deze bouwset kinderen geavanceerde ingenieursvaardigheden terwijl ze een ongelooflijke replica mogen bouwen en besturen.

De Lego Technic Liebherr R 9800 Graafmachine is perfect voor de kleine ingenieur die een uitdaging nodig heeft en niets liever doet dan al spelend leren.

Dit hightech constructiespeelgoed wordt aangedreven door 2 geavanceerde Smart Hubs, met 7 motoren die via 4 bedieningsschermen kunnen worden aangestuurd om te rijden, de giek en de bak te bedienen, bewegingssequenties te maken, geluidseffecten af te spelen, leuke uitdagingen te voltooien en real-time feedback te krijgen.

Geef je architect dit jaar serieus hersenvoedsel en leer hem hoe dingen werken op een manier die hij nooit meer zal vergeten!

Check de laatste prijzen hier

Beste uitbreidbare app: MERGE Cube

Overall beste app: MERGE Cube

(bekijk meer afbeeldingen)

Stel je voor dat je niet alleen op verkenningsmissie kunt gaan, maar ook je eigen laboratorium hebt. Stel je nu voor dat je dat laboratorium overal mee naartoe neemt – de speeltuin, de winkel, of gewoon lekker bij je thuis.

Dat is wat opvoeders en leerlingen kunnen doen met Merge Cube AR.

Dit revolutionaire product werd ontworpen door enkele van de meest gewaardeerde Amerikaanse instellingen, waaronder Harvard University en NASA’s Jet Propulsion Lab, speciaal voor STEM onderwijs.

De Merge Cube is het enige product waarmee je digitale 3D voorwerpen (hologrammen) kunt vasthouden, wat een geheel nieuwe en krachtige manier om STEM te leren mogelijk maakt.

Het wordt geleverd met een beperkte hoeveelheid gratis STEM en Science inhoud. Voor de volledige leerervaring is een abonnement op Merge EDU apps nodig, en een gratis proefversie is beschikbaar. Compatibel met iOS of Android toestellen.

Meer dan 100 interactieve wetenschapssimulaties laten leerlingen effectief leren, ze kunnen ze aanraken, vasthouden en ermee interacteren!

Check de laatste prijzen hier

Beste goedkope app enabled robot: Sphero mini

Beste goedkope app enabled robot: Sphero mini

(bekijk meer afbeeldingen)

Little Robot, Lotta Fun: de Sphero mini is een piepkleine programmeerbare robot ter grootte van een pingpongbal die voorzien is van gyroscoop, versnellingsmeter en kleurige LED lampjes.

Het is meer dan een spannend familiegeschenk of een persoonlijk feestgeschenk, want het is ook educatief.

Deze perfecte instap in de robotica voor beginners zit boordevol codeerblokken, mogelijkheden om codes te slepen en neer te zetten en leuke STEM spelletjes om je kleine leerling te helpen leren coderen!

Ben je klaar om te beginnen coderen en robotica onder de knie te krijgen?

De Sphero Mini is het perfecte robotspeelgoed voor beginners met app-gebaseerde programmering, STEM spelletjes, en gemakkelijke voertuigmodus.

Van leren coderen tot het spelen van videospelletjes als bestuurder, Sphero Mini zal kinderen thuis of op hun volgende familiereis vermaken!

Check de laatste prijzen hier

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.