LEGO Super Mario Avonturen Startset 71360 beoordeling

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Ik ben hier met de Lego Super Mario Startset en als je wilt beginnen met Lego Mario, moet je een van de startsets kopen voor Mario, Luigi of Peach.

Lego Mario startset met Mario in mijn hand voor de beoordeling

Dit is mijn beoordeling van de Mario startset.

Meest interactieve LEGO
LEGO Super Mario Avonturen Startset 71360
Product image
8.7
Toy score
Bouwen
3.9
Herspeelbaar
4.3
Duurzaamheid
4.8
Beste voor
  • Interactieve speelervaring met bewegingsgevoelige en responsieve functies
  • Combinatie van fysiek en digitaal spel
Minder goed
  • Afhankelijkheid van technologie
  • Uitbreidingen nodig om het leuk te houden

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Algehele beoordeling

Er gebeurt een hoop in deze set en het leuke is dat je met deze set verschillende parcours kunt bouwen.

De app laat zelfs stap voor stap zien hoe je al deze verschillende onderdelen bouwt, bijvoorbeeld hoe deze Goomba in elkaar gezet wordt en hoe Mario zijn scanner kan gebruiken om dit kleine mannetje te pletten.

De Lego Mario App laat zien hoe je Goomba bouwt
Lego Mario App laat zien hoe je Goomba plet
Ik plet Goomba met Lego Mario

Je kinderen kunnen elk van deze stukken stap voor stap bouwen en vervolgens in de laatste fase hun eigen parcours bouwen met al deze bouwstenen.

Zo begint Mario. Eerst krijg je de pijp waar hij uitkomt in het veld, dan voeg je dit kleine stukje hier toe.

Je kunt deze heel gemakkelijk aan de onderkant van elk van deze platforms bevestigen en eindigen met de vlag. En hij moet de Goomba verslaan in het midden. Dat is de eerste baan.

Ik laat zien hoe je de platforms aan elkaar kunt bevestigen

Wanneer je Mario aanzet, kun je verbinding maken met je telefoon of iPad. Je kunt je eigen parcours maken, en uiteraard komt de vlag als laatste.

Er is wat lava zijn om aan te ontsnappen en als hij in de lava terechtkomt, verliest hij een leven, dus dat wil je niet.

Bij elkaar heel wat uitdagingen om dit startparcours te overwinnen. Bij het vraagteken blokje kun je wat munten krijgen of iets speciaals voor extra tijd.

Je kunt een Bowser Jr verslaan. Je moet een paar keer op hem springen om zijn munten te krijgen en je kunt dan verder gaan.

Ik spring met Lego Mario op het vraagteken blokje

De tijd kan opraken, Mario kan in het water zwemmen. Wanneer je klaar bent kun je zien hoeveel munten je hebt verdiend door alle monsters te verslaan en de speciale dingen te doen die nodig zijn.

Je kunt zien welke vijanden je hebt verslagen omdat Mario dat weet, omdat je op barcodes hebt gesprongen die Mario kan scannen. Zo werkt het spel in wezen.

Natuurlijk wordt het steeds leuker als je meer uitdagingen voor Mario krijgt en je kunt elk type scenario creëren dat je wilt. Je kunt bijvoorbeeld eerst Bowser Jr verslaan en er zijn ook een paar mini-bazen tussendoor.

Je kunt dus zoveel Mario uitdagingen bouwen als je wilt, bijvoorbeeld door een verbinding te maken met een uitbreiding.

En nu heb je een extra uitdaging voor Mario om te verslaan. De extra uitdagingen hebben ook barcodes aan de achterkant van hun hoofd, zodat Mario weet welke hij verslaat.

Lego Mario is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en ik denk dat je met een set als deze kunt beginnen als ze vier zijn.

Mijn zoon begon met Lego Mario toen hij vier was en dat was omdat hij zoveel van die hamsters filmpjes op YouTube hield.

Hij wilde zijn eigen hamster doolhof maken met Lego, dus dit is het perfecte speelgoed daarvoor.

Er zijn veel verschillende stukken hier om met Lego Mario te beginnen, zodat je kinderen wat creatief kunnen zijn.

Je hebt wel twee AAA-batterijen nodig voor Mario, maar hij gaat behoorlijk lang mee, dus dat is geweldig.

De startset wordt geleverd met het Mario-personage. Mario kan zelf niet springen omdat je hem door het doolhof moet leiden en op verschillende uitdagingen moet laten springen.

Dus het is aan de verbeelding van je kinderen om meer parcours voor hem te bedenken en te bepalen waar hij zal slagen en waar hij zal falen.

Je hebt deze startset nodig om de uitbreidingssets te kunnen gebruiken, puur omdat je de Mario nodig hebt.

Natuurlijk kun je een uitbreidingsset kopen en er gewoon mee spelen en met de personages spelen, maar je hebt niet het extra voordeel van het gebruik van Mario met de app en de barcode die bij de personages horen.

Er zitten geen instructies in de doos, dus alles gebeurt binnen de app. Ik denk dat dat goed is omdat het veel bomen bespaart, en ik denk dat ze ervoor hebben gekozen om het op deze manier te doen omdat je hoe dan ook de app nodig hebt om met Mario te spelen.

Je kunt natuurlijk al deze onderdelen los bevestigen, maar je kunt dit ook bouwen op een Lego-basiselement, zodat de stukken beter bij elkaar blijven, vooral als je op een tapijt bouwt.

Je hebt niet per se de app nodig om het te bouwen. Je kunt de bouwinstructies vinden op lego.com. En je hebt de app niet per se nodig om ermee te spelen.

Mario maakt alle geluiden, zelfs zonder de app te gebruiken, zelfs als hij er niet mee verbonden is.

De app is gewoon een manier om je score te zien, hoe je het hebt gedaan en om je verschillende bouwsels op te slaan.

Mijn zoon speelt hier ook vaak mee zonder de iPad of een van onze telefoons te gebruiken omdat hij er niet altijd toegang toe heeft vanwege schermtijd.

Je kunt met twee kinderen met dit speelgoed spelen. Ze kunnen om de beurt spelen en kijken wie het beste presteert, of we spelen soms dat de een Mario is en de ander de andere personages zoals de Goomba of de mini-Bowser.

En natuurlijk kun je altijd de Luigi- of Peach-set kopen, zodat twee kinderen tegelijk met Mario kunnen spelen en tegelijkertijd veel meer kunnen bouwen.

Je kunt ze allebei op één apparaat aansluiten, zodat ze in feite multiplayer kunnen spelen.

Ik denk dat dit perfect is voor kinderen van vier tot ongeveer acht jaar. Ik denk dat ze na acht jaar hun interesse hierin zullen verliezen.

Het is uiteraard volledig compatibel met klassieke Lego of andere Lego-sets, zoals Lego Minecraft. Mijn zoon voegt graag het landschap toe, zoals de zombies en creepers, aan deze set, zodat hij extra uitdagingen heeft.

Je kunt natuurlijk op deze bouwplaten ook andere Lego bouwen, en als ik één uitbreidingsset zou kunnen aanbevelen om met deze set te combineren, zou het de Chain Chomp zijn. Het is een klassiek personage waar iedereen van houdt en het is een hele leuke toevoeging aan deze set.

Je kunt de nieuwe Lego Mario-app downloaden op meerdere apparaten. We gebruiken hem op een Android-telefoon en op de iPad. Je kunt hem op beide downloaden en vervolgens inloggen op je account, zodat alles verbonden blijft.

Ik denk dat zonder een uitbreidingsset de interesse in deze set vrij snel kan vervagen. Dus net als bij de meeste van dit soort bouwsets, moet je echt meer van deze sets verzamelen om het interessant te houden.

Maar natuurlijk kun je eerst deze set kopen en zien of je kind het echt leuk vindt. Als hij een Mario-fan is, zoals mijn kind, die de hele tijd YouTube-video’s met Mario bekijkt, denk ik dat hij het geweldig zal vinden. Maar na verloop van tijd wil je wat uitbreidingssets aanschaffen.

Zelfs het petje van Mario kan worden verwijderd, en dat komt ook doordat je wat uitbreidingen voor Mario kunt krijgen om hem andere outfits te geven.

Mario is vrij groot, hij is veel groter dan andere Lego-stukken, dus je kunt dit niet gemakkelijk combineren met andere soorten Lego-sets. Ik denk dat hij ongeveer drie keer zo groot is als een normaal Lego-personage en ongeveer drie inch lang (7,6 cm).

In deze set krijg je Mario’s basisoutfit, een standaard outfit, zodat je hem kunt gebruiken in dit spel, en dan kun je wat uitbreidingssets kopen om hem andere kleding en andere vaardigheden te geven.

Al met al is dit een geweldige set en een geweldige manier om met Lego Mario te beginnen.

Antwoorden om een beter idee van de set te krijgen

Zijn de bouwinstructies duidelijk en gemakkelijk te volgen?

Ja, de bouwinstructies zijn duidelijk geïllustreerd en stap voor stap uitgelegd. Het is gemakkelijk om de set in elkaar te zetten volgens de instructies.

Zijn de interactieve functies van LEGO Mario responsief en leuk om mee te spelen?

Ja, de interactieve functies van LEGO Mario zijn zeer responsief. Hij reageert snel op beweging en aanraking, wat het spelen met de set leuk en interactief maakt.

Is de LEGO Super Mario-app een waardevolle toevoeging aan het speelplezier?

Ja, de LEGO Super Mario-app voegt een extra dimensie toe aan het speelplezier. Het biedt leuke manieren om te spelen en bevat handige tools zoals zoom- en rotatiefuncties om het bouwen te vergemakkelijken.

Zijn de geluiden en figuren authentiek en herkenbaar uit het Super Mario-videospel?

Ja, de geluiden en muziek die LEGO Mario afspeelt zijn authentiek en direct herkenbaar uit het Super Mario-videospel. Ze dragen bij aan de nostalgische en leuke speelervaring.

Blijven de stenen stevig in elkaar zitten tijdens het spelen?

Ja, de stenen blijven stevig in elkaar zitten tijdens het spelen. Ze zijn van goede kwaliteit en bieden een solide constructie, zelfs bij intensief gebruik.

Biedt het voldoende variatie en speelplezier op de lange termijn?

Ja, de set biedt voldoende variatie en speelplezier op de lange termijn, maar alleen als je uitbreidingen koopt. Je kunt de stenen op verschillende manieren opnieuw bouwen en combineren met andere LEGO Super Mario-sets, waardoor je steeds nieuwe uitdagingen en avonturen kunt creëren.Closeup van het aansluiten van een uitbreiding op Lego Mario

Hoe reageert LEGO Mario op verschillende ondergronden en kleuren? Functioneert de kleurensensor goed?

LEGO Mario reageert goed op verschillende ondergronden en kleuren. De kleurensensor functioneert goed en herkent de kleuren op de stenen, waardoor interactieve reacties en gameplay mogelijk zijn.

Meest interactieve LEGO

LEGOSuper Mario Avonturen Startset 71360

Er zitten geen instructies in de doos, dus alles gebeurt binnen de app. Goed omdat het veel bomen bespaart en je hebt de app toch nodig om met Mario te spelen.

8.7
Toy score
Product image

Conclusie

Samengevat, de LEGO Super Mario-set biedt duidelijke bouwinstructies, responsieve en leuke interactieve functies, een waardevolle LEGO Super Mario-app, authentieke geluiden en figuren, stevige stenen, voldoende variatie en speelplezier op de lange termijn, en een goed functionerende kleurensensor. Al met al is het een geweldige keuze voor fans van Super Mario die op zoek zijn naar een interactieve en creatieve speelervaring.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.