Laat jouw kinderen zichzelf les geven met deze 8 educatieve apps!

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Het educatie systeem veranderd natuurlijk altijd, het lesmateriaal dat ze nu op scholen gebruiken bij onze kinderen is heel anders als dat wat wij als ouders op school hebben gehad.

Aan het begin van het millennium, toen de wereld net begon met het gebruik van het internet en toen de technologie en de elektronica snel begonnen te verbeteren, was het educatieve systeem geen compleet systeem meer, maar is toen afgebroken in verschillende andere systemen, van zelf studie tot thuis scholing.

Natuurlijk gaan kinderen voor het grootste gedeelte nog wel naar school, alleen kun je tegenwoordig door middel van het gebruikvan apps je kind makkelijker laten leren dan ooit te voren!

Om je te laten zien hoe kinderen van de toekomst 10 keer slimmer kunnen worden dan in je eigen generatie, zijn hier een paar educatieve apps voor kinderen waarmee je ze een jump-start kan geven zodat je kind het leersysteem van school misschien zelfs voorbij springt.

Lees ook: 5 hulpmiddelen voor het beperken van de schermtijd van kinderen

  1. Amazon kindle – het eerste wat een kind leert is natuurlijk lezen, schrijven en tellen. Amazon kindle heeft een grote virtuele bibliotheek vol met boeken (inclusief kind vriendelijke content) dat je kunt delen met je kinderen en ze kan leren hoe ze vroeg en snel kunnen leren lezen. Voor je het weet is je kind een super snelle lezer en zal je zien hoe ze ook nog sneller leren schrijven. Daarna leren ze ook al gauw rekenen en zijn ze zo efficiënt bezig op school dat ze naar helemaal voorbereid (en misschien zelfs al voorlopend op hun klasgenootjes) naar (bijvoorbeeld) groep 5 gaan. Uiteindelijk is het met deze app makkelijk om van level naar level te gaan, helemaal tot aan het level van een college student. Is leren niet geweldig?
  2. ClassDojo – Deze app is een virtuele ontmoeting plek voor leerkrachten, studenten en ouders. Ze kunnen onderling interactief zijn en praten over de vooruitgang van het kind op school en in sommige gevallen, zelfs bijles geven als de leerkracht denkt dat het kind dit nodig heeft. Helaas heeft de maker van deze app niet begrepen dat leerkrachten vaak al over werkt zijn door het werk in de klas zelf en misschien geen tijd heeft om online met ouders te praten. Hierdoor kan het moeilijk zijn om een leerkracht te vinden die het op deze manier willen doen.
  3. com Flashcards – Deze app is meer als een soort van woordenboek dan een klaslokaal educatie en kan je kind nieuwe en onbekende woorden, plus de betekenis, leren. Je kunt ook een toets aan het eind laten van elke les doen om te zien hoe veel informatie je kind heeft opgeslagen. Het maakt leren leuker, omdat als je je aanmeld voor het premium lidmaatschap, je toegang krijgt tot alle andere flash cards die andere gebruikers hebben aangemaakt, dit zijn er nu rond de 75 miljoen! Omdat deze app gebruikt word door mensen over de hele wereld, kan je kind ook een andere taal leren op die manier. Er zijn veel andere dingen die je kunt doen met deze flash cards, daarom raden wij het ook zeer aan.
  4. Duolingo – Wij zijn als kinderen nooit bloot gesteld aan de hoeveelheid informatie waar onze kinderen zelf tegenwoordig bij kunnen. Met Duolingo kan je kind verschillende talen leren zoals Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Iers en zelfs Deens. In een paar weken of maanden zul je verrast zijn over hoe veel en hoe snel je kind deze talen heeft geleerd en misschien zelfs een gesprek aan kan gaan met mensen uit deze landen! Volgens de makers van deze app kun je als je de app 36 uur gebruikt al een taal leren, dat staat gelijk aan een volledig semester op een universiteit. Klinkt gek toch? Nou, laat ik je vertellen dat er een 9 jaar oud kind uit de Filippijnen Engels heeft geleerd door het spel Counter Strike te spelen! Ja, dat lees je goed. Een aardig agressief schiet spel heeft hem geleerd hoe je Engels spreekt en schrijft, beter Engels dan zijn 4 leraren Engels. Er is ook een schrijver die een masters diploma had. Hij heeft Engels geleerd door stripboeken te lezen, hij kwam zelf uit de krottenwijken in Afrika. Leren door gebruik te maken van het internet is dus niet zo ver gezocht.
  5. DragonBox series – Als je problemen hebt om je kinderen rekenen te leren, laat het dan door DragonBox overnemen. Het is zo ontwikkeld om efficiënt, effectief en simpel genoeg te zijn dat zelfs een kind van 5 het zou kunnen doen. Ze hebben sets voor de leeftijden van 4 tot 8 jaar oud en voor kinderen van 9 jaar en ouder. Elke set leert je kind de fundamentele aspecten van rekenen, van het optellen van nummers tot algebra enzovoorts. Wiskunde kan voor veel mensen en kinderen lastig zijn, daarom is het slim om jong te beginnen met deze app.
  6. Edmodo – deze app is een stapje omhoog van de ClassDojo app. De app stimuleert ze om verbetering te maken met hun studies en gewoonte om te studeren, aangezien ze hier nog wel eens lui voor zijn. De bonus van deze app is dat het een prestatie tracker heeft die de kinderen, hun ouders en leerkrachten blij zal maken door de vooruitgang van het kind te laten zien. Hoewel je ook bij deze app moeite zal hebben om de leerkrachten aan boord van dit plan te krijgen.
  7. Google classroom – Kwalitatief leren staat nooit op de tweede plaats met de app omdat het gesteund word door het hele Google database plus de geweldige makers die deze app hebben gemaakt die duizenden uren onderzoek hebben gedaan om de gebruikers de beste educatieve gereedschappen te geven. De app heeft wat overeenkomsten met de ClassDojo app en de Edmodo app. Hoewel het dan ook dezelfde problemen oproept- namelijk het feit dat je leerkrachten moet vinden die er toe bereid zijn om hun tijd in online educatie te steken en buiten school te werken plus misschien niet betaald krijgen om dit te doen.
  8. YouTube Kids – Je kunt YouTube Kids downloaden van de Google play store als je een Android toestel hebt. De makers van deze app hebben alleen content toegevoegd die ook echt aansluit bij de interesses van de kinderen en filtert ongepaste video’s uit de app zelf. Het lijkt een beetje op Amazon Kindle maar alles staat op terug speel modus. Je kunt er gerust van zijn dat alle content veilig is voor kinderen en dat er vele video’s op staan die je kinderen wat kunnen leren, de meeste zijn dan ook zeer educatief! Ik heb hier een artikel geschreven over het instellen van Youtube Kids

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Conclusie

De apps die we genoemd hebben kunnen natuurlijk niet allemaal geweldig zijn. Maar, je kinderen, als ze genoeg tijd hebben en de juiste handvaten krijgen kunnen zonder twijfel alles onder de knie krijgen. Voeg een beetje motivatie toe naar mate ze meer leren, als ouder zul je dan zeer tevreden en blij zijn met zo’n geweldig kind. Doe je best om leren leuk en speels te maken voor je kinderen, zo zullen ze nooit uitgeleerd willen raken, wat erg belangrijk is in elke fase van het leven!

Een stuk veiliger op het internet dan met dat stunten wat ze buiten doen :)

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.