Beste stuntstep beoordeeld | 7 modellen die er echt uit sprongen

door Joost Nusselder | Geupdate op:  april 14, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Ben je op zoek naar een leuke duurzame stuntstep van hoge kwaliteit die tegelijkertijd goede prestaties levert?

Er zijn verschillende merken die hoge kwaliteiten bieden, maar niet alle stuntsteppen zijn hetzelfde.

Er zijn veel factoren die we overwegen als we op zoek zijn naar de juiste stuntstep. Over het algemeen willen we er vooral een die zo lang mogelijk meegaat en goed zijn werk doet.

Beste stuntstep

Hier zullen we het hebben over welke stuntsteppen van hoge kwaliteit zijn en waar je aan moet denken als je een stuntstep wil aanschaffen.

Het is moeilijk om er eentje aan te wijzen die er voor ons uitspringt, omdat het van je niveau van stunten en je leeftijd afhangt.

Wat ons betreft zijn er duidelijk twee top keuzes, eentje tot 8 jaar en eentje vanaf 8 jaar. Maar als je kinderen tot ongeveer 8 jaar hebt, dan is deze Dominator Trooper voor kleinere kinderen van 6 tot ongeveer 8.

Verder in het artikel bekijk ik er nog een paar, ook meer budget keuzes plus de Slamm Classic V8 die juist weer goed is vanaf 8 t/m ouder.

Ik bekijk ook nog de beste keuzes voor de professionele stuntstep dus lees verder.

De Dominator kwam als beste uit de test, is stevig en heeft veruit de beste duurzame wielen (wat altijd het snelste slijt), maar is echt wel voor beginnende kinderen en heeft een kleinere maat.

De Slamm Classic is een geweldige keuze wanneer je kind al ouder is, of je zelf aan de slag wilt gaan :)

Daarnaast hebben we ook de manier waarop je de stuntstep kan aanschaffen ook meegenomen in onze overweging. Het is wel fijn als je zonder al te veel moeite op een tijdbesparende manier het geschikte model kan verkrijgen.

Model stuntstepAfbeeldingen
Beste stuntstep voor 6 jaar: Dominator TrooperBeste stuntstep voor 6 jaar Dominator Trooper(bekijk meer afbeeldingen)
Beste stuntstep vanaf 8 jaar: Slamm Classic V8Slamm Classic VII stuntstep(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope budget stuntstep: Albott Pro 360Beste goedkope budget stuntstep-Albott Pro 360(bekijk meer afbeeldingen)
Beste stuntstep vanaf 5 jaar: Schildkröt UntwistBeste stuntstep vanaf 5 jaar-Schildkröt Untwist(bekijk meer afbeeldingen)
Beste meiden stuntstep roze: Razor S SparkBeste meiden stuntstep roze-Razor S Spark(bekijk meer afbeeldingen)
Beste professionele stuntstep voor volwassenen: Root Industries InvictusBeste professionele stuntstep voor volwassenen-Root Industries Invictus(bekijk meer afbeeldingen)
Beste budget stuntstep voor 10 jaar: Mongoose RiseBeste budget stuntstep voor 10 jaar-Mongoose Rise(bekijk meer afbeeldingen)

Wat is het verschil tussen een stuntstep en een normale step?

Mensen zijn misschien nog niet zo bekend met de term stuntstep, maar er zijn veel verschillende kenmerken die ze anders maken dan normale steppen. 

De naam stuntstep geeft uiteraard al iets aan.

Wat maakt het een stunstep?

Stuntsteppen zijn veel steviger en zijn bedoeld om lekker met je maten naar het skatepark te gaan om letterlijk stunts uit te halen en nieuwe trucjes te leren. Een stuntstep is een zeer resistente en duurzame versie van een normale step.

Over het algemeen kan bij de meeste stuntsteppen de hoogte vaak niet worden aangepast aangezien de modellen al in verschillende maten te verkrijgen zijn.

Toch zijn er merken die juist wel instelbare hoogtes mogelijk maken. Zo zien we veel gevarieerde ontwerpen die elk aan verschillende behoeftes voldoet.

Voorheen waren stuntsteppen niet vouwbaar waardoor veel kopers een voorkeur hadden voor normale steppen, maar in de laatste jaren zijn er veel modellen uitgebracht die nu ook vouwbaar zijn ondanks hun complexe interieur van verschillende onderdelen en accessoires die de rijervaring verbeteren.

Stuntsteppen hebben in de meeste gevallen een geavanceerd compressiesysteem. De functie van het compressiesysteem is om de headset bij elkaar te houden.

Het compressiesysteem is erg belangrijk en heeft een merkbaar effect op de algehele prestaties van de stuntstep.

Normale steppen beschikken niet over een compressiesysteem. Deze steppen zijn simpelweg gemaakt om op straat te rijden.

Ze worden over het algemeen gebruikt om op de stoep of op paadjes te steppen.

Bij deze steppen zijn de gebruikte materialen niet noodzakelijk van hoge kwaliteit of voor het bieden van een zo hoog mogelijke resistentie.

Dit omdat ze meestal worden gebruikt door jonge steppers met een licht gewicht en de onderdelen niet snel zwaar beschadigd zullen raken.

De stuntstep is speciaal ontworpen voor het stunten in step- en skateparken.

Alle componenten van stuntsteppen zijn versterkt en worden gemaakt van hardere materialen die tegelijkertijd een licht gewicht mogelijk maken.

Stuntsteppen zijn speciaal gemaakt voor stunts, zo maken we vaak sprongen en draaien op redelijke hoogtes.

We moeten er zeker van zijn dat als we een stunt uitoefenen de stuntstep niet halverwege in elkaar stort. 

De meeste stuntsteppen, inclusief de stuntsteppen die we hier zullen noemen, hebben wielen die gemaakt zijn van metaal/aluminiumkern en niet van plastic zoals die bij veel normale steppen. 

Dit geeft de wielen een veel betere weerstand. 

Compressiesystemen en headsets zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de stang vrij kan ronddraaien en dat decks concaaf kunnen zijn voor het bieden van meer controle. 

Ondanks dat stuntsteppen worden gemaakt om te stunten zijn ze alsnog geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Stunsteps voor verschillende leeftijden

Zo zijn er stuntsteppen ideaal voor kleinere kinderen vanaf 4 of 5 jaar en andere juist voor volwassenen.

Ben je op zoek naar een stevige step voor je kleine? Ga dan voor een stuntstep. Deze zal veel weerstand bieden en gaat veel langer mee.

Geschikt om veel stoten te vangen zonder dat hij het na een korte tijd niet meer doet.

Lees ook: een stuntstep wordt pas echt leuk met je eigen stuntstep ramp!

Wat is het verschil tussen een professionele stuntstep en een recreatieve?

Als je denkt dat er geen professioneel stuntstep rijden bestaat, dan heb je het mis.

Freestyle push riding is echt een veelgeprezen extreme sport geworden van de moderne tijd.

Vroeger zagen we dat de stepjes alleen door kleine kinderen werden gebruikt als een soort speelgoed en waar ze misschien op naar school gingen, dat waren de dagen van de traditionele steppen.

Maar toen de tieners erin stapten, d.w.z. pro-push rijden, brachten ze het helemaal naar een volledig ander niveau.

De freestyle-trucs die ze uitvoerden, zoals dubbele frontflips, dubbele backflips, leuningen en nog veel meer andere trucs, maakten dit een zeer populaire extreme sport.

Aangezien deze sport, d.w.z. de pro- of freestyle-scooter rijden, tegenwoordig een extreem populaire sport is, verdienen de rijders of de betrokken atleten er behoorlijk wat geld mee.

De rijders verdienen niet alleen geld door op te treden bij verschillende sportevenementen, maar tegelijk ook aan hun sponsors.

Wie is de beste stunstepper van de wereld?

De twee rijkste en best betaalde atleten van het spel zijn Ryan Williams en Dakota Schuetz.

Ryan wordt eigenlijk gesponsord door het bedrijf Schildkröt en hij treedt op op het Nitro Circuit.

Hij is er al geruime tijd en misschien wel een van de beste als je het hebt over freestyle scooter rijden, hij heeft enkele van zijn eigen trucs uitgevonden, zoals de dubbele front flip 360 en de dubbele flair.

Hij verdient niet alleen aan het Nitro Circuit, maar ook aan zijn sponsors, d.w.z. Schildkröt.

Schildkröt heeft ook zijn naam op sommige van zijn producten en hij verdient ook een deel van de verkoop van deze producten.

Maar deze man is een compleet genie in wat hij doet.

Dacota Schuetz wordt beschouwd als een van de beste die de sport ooit heeft voortgebracht.

Hij won de wereldcompetitie van de International Scooter Association en door het winnen van deze competitie verdiende hij behoorlijk wat geld, net genoeg om veel nullen op zijn bankrekening te zetten.

Als je het hebt over een professionele rit, zijn er nogal wat dingen om te overwegen die je waarschijnlijk allemaal achterwege kunt laten wanneer je een recreatieve step koopt waar je kind een beetje buiten mee wil gaan spelen.

Hoe duur is een stunstep?

Er zijn een aantal stuntsteps die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn en ook die van verschillende prijsniveaus, dus het selecteren van degene die perfect voor je is en volledig voldoet aan al je behoeften en vereisten is soms best wel moeilijk.

Daarom is het belangrijk dat je onderzoek grondig en volledig is voordat je een pro-step voor jezelf gaat kopen.

Enkele dingen waar je naar kunt zoeken in een professionele stuntstep zijn:

Wat zijn goede stuntstep grepen?

De grips voor elke step zijn eigenlijk heel belangrijk en dat komt omdat de stuntstep of het freestyle rijden veel verschillende trucs vereist om te worden uitgevoerd door de rijder of de artiest.

Stel je voor dat je een dubbele achterwaartse salto uitvoert en je hand wegglijdt van de scooter vanwege de losse grip, dus zonder een stevige grip zul je geen trucs kunnen uitvoeren of zelfs maar gemakkelijk op de scooter kunnen rijden.

Enkele van de best beschikbare grips die momenteel op de markt zijn, zijn:

 • Lucky No Nubbins Grip
 • ODI Vans Lock-On Grip-systeem
 • Envy Scooter Grips
 • Cult Vans Grip

Wat zijn goede stuntstep handlebars?

De bars zijn echt een kwestie van persoonlijke voorkeur en bepalen het gevoel van je rit.

De afmetingen van de bar zijn volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, je kunt ook het type en de stijl kiezen die je mooi vindt.

Er zijn twee soorten staven op de markt en dat zijn stalen en aluminium staven.

De standaard diameter (STD) van de stang is 1¼ ”, maar er zijn ook overmaatse (OS) op de markt verkrijgbaar met een diameter van 1 3/8 ″.

Waar let je op bij de vork van een stunstep?

Het is misschien wel het belangrijkste aspect van je rit, vergelijkbaar met de vork van een fiets.

De vork vereist een compressiesysteem om stevig aan de staven van de scooter te worden bevestigd.

De vork is er in twee verschillende soorten:

 1. de draadvork
 2. en de draadloze vork.

De vorken zonder schroefdraad zijn beter dan de vorken met schroefdraad vanwege de maximale hoeveelheid kracht en prestaties die ze bieden.

Wanneer je voor een vork gaat, is het erg belangrijk om de wielen te selecteren die gemakkelijk in de vorkmaat passen.

De klem

Hoewel dit deel van de stuntstep niet erg groot is, is hij wel van groot belang voor de algehele betrouwbaarheid van de step.

De lijm die de staven en de vork bij elkaar houdt, staat bekend als een klem. Daarom zijn de klemmen van onschatbare waarde.

Er zijn drie soorten klemmen op de markt verkrijgbaar:

 1. dubbele
 2. drievoudige
 3. en viervoudige klemmen

Wat niets anders is dan het aantal bouten dat de klem heeft.

Het dek

Het dek van de stuntstep is het hoofdonderdeel van de stuntstep en de rest van de stuntstep is er omheen gebouwd, waardoor dit deel van de stuntstep behoorlijk belangrijk is.

De dekken van de scooter zijn er in verschillende stijlen, lengtes, breedtes en concave en daarom is het zeer belangrijk om de beste te kiezen die perfect aan al je wensen en eisen voldoet.

De headset

Een ander zeer essentieel onderdeel van de stuntstep is de geïntegreerde headset; het onderdeel dat de vorkbuis in de balhoofdbuis laat draaien, is de headset.

De manier waarop je verschillende tricks gaat uitvoeren op je scootmobiel hangt volledig af van de headset van je scootmobiel.

Als we het hebben over de beste stuntsteps, worden ze geleverd met een verzegelde geïntegreerde headset die een vork nodig heeft die draadloos is en ook met een compressiesysteem.

Dit maakt de bediening van de scooter eigenlijk behoorlijk soepel.

Wat is een goede hoogte voor een stuntstep?

De hoogte van de scooter is strikt afhankelijk van de hoogte van de staven.

Hoewel het een kwestie van persoonlijke voorkeur is, is het van groot belang, want als de juiste hoogte niet wordt gekozen die overeenkomt met je persoonlijke lengte, heeft dit invloed op de algehele bediening van de scooter.

Daarom is het enorm belangrijk dat je de hoogte kiest die perfect bij je past en je met het grootste gemak op de scooter laat rijden.

Wat is een goed gewicht voor een stuntstep?

Je moet in het bijzonder goed kijken naar het gewicht, namelijk het gewicht van de hele stuntstep.

De gemiddelde freestyle-stuntstep weegt tussen de 3 en 5 kilo. Jongere, kleinere en beginnende rijders willen misschien een step kiezen die lichter is en gemakkelijker te manoeuvreren.

Normaal gesproken wil je verschillende tricks en stunts uitvoeren op je scootmobiel en dat kan alleen met gemak en perfectie wanneer de bediening van de step perfect is.

Stel je voor dat je een dubbele backflip op een step uitvoert die behoorlijk zwaar is, je zult het zeker niet kunnen uitvoeren zoals je het op een lichtgewicht stuntstep kan, daarom is het zeer belangrijk dat de scooters lichtgewicht zijn.

Over het algemeen willen pro’s een zo goed mogelijk step tegen een zo laag mogelijk gewicht.

Stuntstep maattabel

De hoogte van de stuntstep kan een groot verschil maken voor hoeveel plezier je hebt tijdens het rijden en daarom raden we nieuwe steppers aan om deze maattabel voor stuntsteps te volgen voordat ze een aankoop doen.

LengteLeeftijdStuntstep hoogte
95-112cm3-5 jaarOnder 70cm
112-126cm5-7 jaar60-75cm
126-138cm7-9 jaar65-79cm
138-149cm9-11 jaar75-80cm
149-160cm11-13 jaar75-85cm
160-172cm13-15 jaar78-85cm
Boven 172cm15+ jaar79+ cm

Als je een meer persoonlijke aanbeveling wilt, raden we je aan de afstand vanaf de grond tot de heuphoogte van de persoon en de navelhoogte te meten en vervolgens een step te zoeken met een hoogte ergens tussen de heup en de navel.

Sommige ervaren rijders geven de voorkeur aan stuntsteps met een hoge setup, terwijl anderen de voorkeur geven aan een lage setup.

Het hangt allemaal af van je stijl, smaak en wat je gewend bent. Als je twijfelt over het kiezen van de juiste maat voor jou, onthoud dan dat scooters gekocht bij bol.com en Amazon altijd geretourneerd kunnen worden :)

Waar moet een stuntstep altijd aan voldoen?

Het is moeilijk om te kiezen welke stuntstep het beste is voor een kind.

Het is natuurlijk ook niet gemakkelijk om als ons kind na te denken als we op zoek zijn naar een stuntstep voor hem/haar. 

Toch zijn er verschillende dingen die ons helpen om er sneller zeker van te zijn welke stuntstep het meest geschikt is. 

Het belangrijkste van alles is natuurlijk dat we denken aan welke stuntstep het beste is qua leeftijd, of het kind eraan toe is om te steppen, wat voor soort wielen geschikt zijn voor het kind en de juiste grootte van de wielen. 

Ook moeten we denken aan wat het doel is bij het kopen van een stuntstep voor het kind.

Zo kunnen we op zoek zijn naar een stuntstep die je kind een goede uitstraling en een beter vertrouwen geven. 

Soms hebben we als doel om ons kind zijn/haar vaardigheden te ontwikkelen.

We kunnen ook willen dat onze kinderen meer buiten spelen en hun energie gebruiken om lekker overal in de weer te gaan met hun stuntstep. 

Als de kleine leert fietsen dan is het af en toe ook gunstig om een step aan te bieden zodat hij/zij kan oefenen met het omgaan van een tweewielig voertuig. 

Zo zal de kleine het fietsen ook sneller onder knie hebben. Dit is een reden die ook redelijk veel voorkomt waarom ouders een step zoeken voor hun kind. 

Welk model stuntstep is het beste? 

Zoals we al zeiden, het is moeilijk om te zeggen welk model het beste is.

Dit aangezien sommige modellen zijn bestemd voor kinderen van een bepaalde leeftijd en de steppen daarom aan deze maten voldoen. 

Toch kunnen we een kijk nemen naar verschillende kenmerken en de kwaliteit van elk model en die met elkaar vergelijken. 

Uit deze vijf modellen kunnen we samenvatten dat de Slamm Classic over veel kwaliteiten beschikt en tegelijkertijd een redelijke prijs heeft voor wat hij allemaal te bieden heeft. 

De Slamm Classic is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 15 jaar.

Deze step is gemaakt van stevige materialen zoals zijn stang van versterkt staal en geëxtrudeerde draadloze voorvorken op de lichtmetalen kern 88A HR V-Ten II wielen. 

De Slamm Classic heeft een volledig geïntegreerde NECO headset en een IHC compressiesysteem die deze step geschikt maken voor een grote flexibiliteit bij ritten waar veel beweging worden vereist. 

Tegelijkertijd is het merk Slamm Scooters zeer bekend onder stuntsteppen. Dit biedt meer betrouwbaarheid bij het aanschaffen van dit model. 

De stuntstep die geschikt is voor beginners is de Albott.

Deze stuntstep is gemaakt van zware stalen en aluminium van hoge kwaliteit speciaal voor het bieden van een betere weerstand en hoge duurzaamheid. 

De Albott kan tegen wat stoten. 

Dit model is bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar dus de kleine kan lekker zijn/haar eerste ervaring opdoen en zich uitleven. 

De stuntstep zal niet snel stuk gaan terwijl de kleine heen en weer scheurt en dit is wat deze step ideaal maakt. 

De Razor S stuntsteppen zijn ook een goede keuze als je op zoek bent naar een stuntstep.

Deze modellen zijn beschikbaar in alle soorten en maten en voor alle leeftijden. 

Het voordeel van de Razor is dat hij ook erg stevig is en vrij weinig weegt.

Dit model is erg flexibel met een hoge weerstand en je kan hem gemakkelijk vouwen en overal naartoe nemen. 

Welke stuntstep wielen zijn het beste? 

Al deze stuntsteppen hebben wielen van verschillende kwaliteiten. Zo hebben we die van kunststof en van aluminiumkern. 

De Albot Pro heeft stevige spaakwielen die een redelijk goede weerstand bieden.

De Slamm Classic heeft lichtmetalen kern 88A HR V-Ten II wielen die ook een redelijke kwaliteit aanbieden. 

De MGP Kick Pro heeft ook uitstekende wielen gemaakt van aluminiumkern en het bevat chrome abec-7 high speed lagers. 

De combinatie van wielen en deze lagers maakt het mogelijk om van een ​​ultieme ervaring te genieten, met een moeiteloze versnelling terwijl we op deze step rijden. 

De wielen van de Spark bestaan ook uit aluminiumkern en bieden ook een redelijke weerstand. 

Maar als we op zoek zijn speciaal naar een stuntstep met de beste wielen kunnen we het best voor de Dominator Scout gaan. 

Deze stuntstep heeft speciale Eagle wielen van 10 cm met een nylon kern. Eagle is het bekendste merk voor het maken van stepwielen. 

We moeten ons wel beseffen dat de Dominator Trooper gemaakt is voor kinderen rond de 6. 

Als we op zoek zijn naar een step voor ons kind die al boven de 10 is dan is het natuurlijk geen slecht idee om voor de Slamm Classic te gaan die ook wielen van onweerstaanbare kwaliteiten bieden en gemaakt zijn van lichtmetaal.

Top 7 beste stuntsteps beoordeeld

Ten eerste is het belangrijk te zeggen dat we niet per se zeggen dat één bepaalde stuntstep veel beter is dan de rest, want er zijn veel verschillende stuntsteppen die unieke kenmerken hebben.

Maar er zijn wel een paar stuntsteppen die veel positieve reacties hebben gekregen en populair zijn geworden sinds ze zijn uitgebracht. Deze belichten we.

Hier zullen we een vergelijking tonen over stuntsteppen waaronder de:

 • Albott Pro
 • Slamm Classic V8
 • MGP Kick Pro
 • Dominator Trooper
 • Razor S Spark
 • Root Industries Invictus
 • Mongoose Rise

Dit zijn momenteel bij ons een paar van de meest gewaardeerde stuntsteppen van hoge kwaliteit.

We zullen factoren vergelijken zoals de:

 • prijs
 • kwaliteit
 • succes van zowel de modellen als de merken
 • de leeftijdscategorie waarvoor de step geschikt is
 • verschillende varianten van ieder merk en meer

De keuze blijft aan jou als koper welke step je het beste lijkt.

Je zal zelf moeten kijken welke het best bij jou past en voldoet aan jouw persoonlijke smaak, behoeftes en de karakteristieken waar jij (of je zoon/dochter of ander persoon voor wie hij bestemd is) voorkeur aan geeft.

In dit overzicht zullen we de kenmerken van de bovengenoemde stuntsteppen vergelijken. Hier noemen we de karakteristieken van elke stuntstep om die met elkaar te vergelijken en zullen daarna een uitleg in details geven.

We kunnen niet gemakkelijk een voorkeur geven aan een bepaald model boven een ander aangezien de verschillen van deze modellen vooral verband houden met leeftijdscategorieën.

De maten van deze steppen zijn erg gevarieerd. We zouden dus een kijk moeten nemen op wat de behoeftes zijn van de persoon die de step koopt.

Als je bijvoorbeeld veel op weg bent dan is de Razor een geschikt model aangezien deze speciaal worden gemaakt voor eenvoudig vouwbaar en draagbaar gebruik.

Ben je op zoek naar een stuntstep van een klein formaat dan is het een aanrader om voor de MGP Kick Pro te gaan. De MGP Kick Pro is ook ideaal als je op zoek bent naar een stuntstep van een licht gewicht aangezien hij maar 3,3 kg weegt.

De Albott pro biedt een hoge weerstand en is een vrij duurzaam model. Dit is een van de redenen waarom deze stuntstep bij velen snel in de smaak valt.

Dit model gaat lang mee en is bestemd om lekker rond te crossen, te stunten en kan tegen een stootje.

Wat voor jouw situatie het beste is kun je het beste zelf bepalen.Over het algemeen adviseren we de Dominator Trooper voor jongere kinderen en de Slamm Classic voor kinderen vanaf een jaar of 7, 8 vanwege hun prijs/ kwaliteit verhouding en features.

Hieronder zullen we het in details hebben over deze steppen zodat je kan kiezen welk het meest geschikt is in verband met je behoeftes.

Beste stuntstep voor 6 jaar: Dominator Trooper

Beste stuntstep voor 6 jaar Dominator Trooper

(bekijk meer afbeeldingen)

 • De Dominator Trooper is een kleine stuntstep speciaal gemaakt voor kinderen rond de 6 jaar met een lengte van ongeveer 110 cm
 • Het heeft speciale Eagle wielen van 10 cm met een sterke kern
 • Het bevat een gloednieuw tweedelig stangontwerp
 • Het is ontworpen speciaal voor het bieden van een vlottere rit
 • Deze stuntstep heeft een laag model dat hem beter hanteerbaar maakt
 • Het heeft een headset met schroefdraad
 • De hoogte van de Dominator Trooper is van 75 cm
 • Hij weegt 3,5 kg
 • Het heeft een gedrade voorvork

De Dominator Trooper stuntstep is een leuk model die ook geschikt is voor beginnende steppers. Deze step is ook ideaal zodat je kleine zijn allereerste tricks kan leren.

Het model is ideaal voor kinderen rond de 6 jaar met een lengte van ongeveer 110 cm.

Zo reviewed de iets oudere Dawson de Trooper en geeft hem een redelijk laag cijfer omdat hij te klein is voor hem. De tweede video geeft wat meer uitleg over de achtergrond van het merk door skateshop Scooters Canada.

De step bestaat uit sterke materialen zoals aluminium van hoge kwaliteit. Het bevat een gloednieuw tweedelig stangontwerp. Ook heeft hij een gedrade voorvork.

De step heeft speciale Eagle wielen van 10 cm met sterke kern. Eagle is het bekendste merk voor het maken van stepwielen.

Het model is speciaal ontworpen om een vlottere rit te bieden. Hij is snel en kan gemakkelijk op verschillende soorten terreinen rijden.

De Dominator Trooper is een laag model dat hem beter hanteerbaar maakt. Dit is een voordeel van dit model. Het heeft een headstock met schroefdraad.

De hoogte van de Dominator Trooper stuntstep is van 75 cm met een lengte van 49 cm en weegt 3,5 kg.

De Dominator Trooper is gemaakt door het Amerikaanse merk Dominator Scooters. Dit merk heeft veel verschillende modellen die het ook erg goed hebben gedaan in de afgelopen jaren.

We kunnen zien dat er veel aandacht is besteed aan het ontwerpen van diverse stuntsteppen om te voldoen aan verschillende leeftijden en niveaus van steppers.Zo zien we ook modellen in verschillende prijsklassen.

Conclusie van de Dominator Trooper

Het positieve van de Dominator Trooper Stuntstep is dat het geschikt is voor kinderen die beginnen met steppen. Alle onderdelen van deze step zitten goed aan elkaar vast en het is aannemelijk dat hij niet snel stuk gaat.

Het voordeel van de Dominator Trooper is dat de wielen van zeer hoge kwaliteit zijn en toch is het de meest betaalbare step.

Dit zorgt voor een optimale en vlotte rit, een perfecte beginners-step en de beste prijs/ kwaliteit verhouding.

Check de laatste prijs hier

Beste stuntstep vanaf 8 jaar: Slamm Classic V8

Slamm Classic VII stuntstep

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Het heeft een geïntegreerde NECO headset en een IHC compressiesysteem
 • De stang draait 360 graden voor tricks
 • Het heeft een stang van versterkt staal met resistente uiteinden en geëxtrudeerde draadloze voorvorken
 • Het heeft een versterkt stalen BMX-stijl stuur
 • De Slamm Classic heeft afmetingen met een hoogte van 75,5 cm, de wielen hebben een diameter van 110 mm
 • Het heeft een gewicht van 3,79 kg
 • Bestemd voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar
 • Het heeft een griptape

Deze stuntstep is bestemd voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar.Hier kun je de Slamm in actie zien:

Het ontwerp geeft deze stuntstep een blitse en professionele look. En dat voor een redelijke prijs.

Het model is uitgerust met een nieuwe volledig geïntegreerde NECO headset en een IHC compressiesysteem waardoor deze stuntstep een onbetwistbare optie is voor steppers die hun vaardigheden naar een hoger niveau willen brengen.

De stang kan een draai van 360 graden maken voor trucjes.

Het heeft een stang van versterkt staal met resistente uiteinden en geëxtrudeerde draadloze voorvorken op de lichtmetalen kern 88A HR V-Ten II wielen van 110 mm.

Het heeft een stevig versterkt stalen BMX-stijl stuur. De Slamm Classic heeft een hoogte van 75,5 cm en een gewicht van 3,79 kg.

Het model is beschikbaar in verschillende kleuren en alle modellen hebben een griptape.

Slamm Classic is gemaakt door het Engelse merk Slamm Scooters dat al vele jaren bezig is om de beste kwaliteitssteppen op de markt te brengen.

Slamm Scooters heeft veel succes opgeleverd in de laatste jaren met tientallen varianten.

Deze steppen kunnen worden beschouwd als de meest concurrerende modellen die we tegen kunnen komen.

Conclusie van de Slamm Classic

De positieve kenmerken van de Slamm Classic zijn dat de kwaliteit zeer hoog ligt voor een niet al te hoge prijs.

Je bespaart redelijk wat terwijl de prestaties daarop niet slechter zijn.

De volledig geïntegreerde NECO headset en het IHC compressiesysteem maken deze step geschikt voor een betere flexibiliteit terwijl je ritten aflegt met stunts waar veel bewegingen worden vereist.

Wij vinden deze Slamm Classic veruit de beste voor wat oudere kinderen, of voor jezelf. Je kunt hem hier kopen.

Beste goedkope budget stuntstep: Albott Pro

Beste goedkope budget stuntstep-Albott Pro 360

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Een verbeterde sterke rechthoekige frameconstructie
 • Een handige verwijderbare en niet verstelbare stuurstang
 • Het is gemaakt van aluminium en zware stalen voor een betere weerstand en duurzaamheid
 • Het heeft een licht gewicht van slechts 3,8 kg
 • Het heeft een voetrem op het achterwiel
 • Bestemd voor kinderen van 4+ met een lengte vanaf 105 cm
 • Het heeft afmetingen van 83 cm in de hoogte, een stuurbreedte van 44 cm en de voetplank 33 x 10.5 cm
 • De Albott Pro is niet inklapbaar
 • Het heeft een griptape

Deze stuntstep is ideaal voor kinderen van een leeftijd van boven de vier jaar met een lengte van ongeveer 105 cm.

De Albott Pro stuntstep staat bekend om zijn hoge weerstand.

Deze stuntstep is gemaakt van aluminium en zware stalen speciaal voor het bieden van de hoogste weerstand. Tegelijkertijd maken deze materialen de stuntstep duurzamer.

Hij is bestemd om stoten te vangen zonder dat hij snel stuk gaat.

Daarom gaat hij ook lang mee en dit kan een factor zijn waarom deze stuntstep mogelijk ideaal is voor je kind.

De Albott stuntstep is niet vouwbaar. De step heeft een verbeterde sterke rechthoekige frameconstructie.

Het heeft comfortabele rubberen handgrepen met uiteinden die bescherming tegen schokken bieden.

De drievoudige stangklem en het speciale ontwerp van de step maken het superstevig en toch comfortabel.

De step heeft een voetrem op het achterwiel, een griptape op het voetbord en twee stevige spaakwielen.

Het gewicht is slechts 3,8 kg. Dit is niet zo heel zwaar als je ziet hoeveel stevige materialen de step bevat.

De stuurstang is niet verstelbaar, maar het is wel handig te verwijderen.

Het heeft afmetingen van 83 cm in de hoogte, een stuurbreedte van 44 cm en de voetplank 33 x 10.5 cm.

Conclusie van de Albott

We zijn erg positief over dit model omdat het perfect is voor kleintjes die het steppen nog onder de knie moeten krijgen.

Hij is heel erg geschikt voor de allerkleinsten en is erg stevig en biedt een goede weerstand.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste stuntstep voor beginners vanaf 5 jaar: Schildkröt Untwist

Beste stuntstep vanaf 5 jaar-Schildkröt Untwist

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Dit model is speciaal gemaakt met kleinere afmetingen ideaal voor kleinere kinderen die beginnen met steppen
 • Deze step heeft een draadloze en afgedichte headset
 • Het heeft een hoogte van 73 cm
 • Hij is 10 cm breed en 50 cm lang
 • Het heeft een erg licht gewicht van 3,3 kg
 • Het heeft een betaalbare prijs
 • Het is gemaakt door een merk met een grote reeks van succesvolle en kwaliteitsvolle steps
 • De wielen zijn gemaakt met aluminiumkern en chrome abec-7 high speed lagers
 • Het is bestemd voor kinderen vanaf 5 jaar
 • Het heeft een griptape

Dit model is bestemd voor kinderen vanaf 5 jaar. De Schildkröt Untwist is een fundamentele stuntstep. Het heeft alles wat je kleine nodig heeft om beter te leren steppen.

De componenten zijn gemaakt van aluminium van hoge kwaliteit en staal die zorgen dat je lekker kunt genieten van deze stuntstep vanwege zijn duurzaamheid.

Hij is vrij stevig en bestand tegen zware stoten zodat de kleine veel trucs uit kan oefenen.

Hij heeft een standaard IHC compressiesysteem, eenvoudig aan te passen en vast te zetten.

En nog belangrijker, het HIC compressiesysteem maakt het mogelijk om moeiteloos stunts uit te voeren en biedt beginners en amateurs de kans om nieuwe vaardigheden en trucs te leren.

Schildkröt – het merk van de step – is geliefd om zijn grote combinatie van verschillende spectaculaire kleuren van de steps. De Untwist is geen uitzondering.

Het is verkrijgbaar in een selectie van verschillende kleurencombinaties. Het heeft mooie modellen die snel positieve aandacht zal trekken.

De wielen zijn gemaakt van aluminiumkern en chrome abec-7 high speed lagers.

De combinatie van wielen en lagers maakt het mogelijk om van een ​​ultieme ervaring te genieten, met een moeiteloze versnelling terwijl we rijden.

De step bevat ook een anti-slip griptape.

De Untwist heeft een draadloze en afgedichte headset. De hoogte van het model is 73 cm, met een breedte van 10 cm en 50 cm in de lengte.

Het grote voordeel is dat de Kick Pro een erg licht gewicht heeft van slechts 3,3 kg. De prijs is niet al te hoog en toch heeft dit geen invloed op de kwaliteit van de step.

Het merk heeft veel succes opgeleverd met verschillende modellen die eerder op de markt zijn uitgebracht. Dit betekent dat het model voldoende betrouwbaar is.

Dit merk is ontstaan in 2002 en heeft sindsdien veel soorten stuntsteppen uitgebracht voor kinderen van verschillende leeftijden.

We kunnen zien dat dit merk het internationaal goed heeft gedaan omdat we deze modellen overal ter wereld kunnen tegenkomen.

Conclusie van de Untwist

Het positieve van de Schildkröt Untwist is dat hij ideaal is voor kinderen die nog niet veel ervaring hebben met het steppen. Het is resistent maar tegelijk heeft het een erg licht gewicht.

Het is een mooi model die een goede uitstraling geeft. Hij heeft een betaalbare prijs en het is het instapmodel van een bekend merk.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste meiden stuntstep roze: Razor S Spark

Beste meiden stuntstep roze-Razor S Spark

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren, waaronder ook een roze meiden uitvoering
 • Het heeft wielen en een kern van kunststof
 • Het heeft een vaste aluminium stang
 • Het heeft een geïntegreerd aluminium deck
 • Het bevat een metalen balhoofd met kogellagers
 • Het heeft BMX pro handvatten
 • De Razor is gemakkelijk vouwbaar
 • Dit model is verkrijgbaar in verschillende maten en voor kinderen van verschillende leeftijden, zo zijn er steppen voor vanaf 4 jaar, 5 jaar, 7 jaar, 8 jaar

De Spark is een stuntstepmerk die beschikbaar is in verschillende modellen en maten.

Zo zijn er modellen die bestemd zijn voor beginners en voor oudere kinderen die het steppen al onder de knie hebben.

Deze stuntsteps zijn verkrijgbaar voor kinderen vanaf:

 • 4 jaar
 • vanaf 5 jaar
 • 6 jaar en
 • vanaf 8 jaar, etc.
 • Er zijn ook varianten die geschikt zijn zowel voor kinderen als volwassenen dankzij wielen met een doorsnee van maar liefst 19,5 cm.

Hier is een impressie van deze roze stuntstep voor meisjes:

De Razor stuntsteps zijn gemaakt met een kunststof kern. Het heeft sterke wielen die bestaan uit aluminiumkern. De stang is gemaakt met vaste aluminium.

Deze modellen hebben een geïntegreerd aluminium deck. Het bevat ook een metalen balhoofd met kogellagers.

De meeste modellen beschikken over BMX pro stijl handvatten.

De meeste Razor stuntsteps hebben een rem op het achterwiel. Ze zijn zeer licht in gewicht. Eén variant, de Spark weegt slechts 2,7 kg.

Dit maakt het model mogelijk de lichtste stuntstep die we kunnen tegenkomen. Andere modellen zijn zwaarder omdat ze groter zijn.

We kunnen zien dat het merk Razor S uiterst zijn best doet om jaarlijks de modernste en meest kwaliteitsvolle stuntsteppen te bouwen.

Veel varianten hebben het goed gedaan op de markt, dat wil zeggen dat deze modellen betrouwbaar zijn.

Beste meiden stuntstep roze JD bug

(bekijk meer afbeeldingen)

Conclusie van de Razor S Spark

Het positieve van deze stuntstep is dat er verschillende modellen in verschillende maten beschikbaar zijn voor alle leeftijden. Zowel als voor kinderen als volwassenen.

Het merk is zeer betrouwbaar aangezien dit merk met veel verschillende modellen veel positieve reacties heeft weten scoren.

Sommige varianten hebben een extreem laag gewicht.

Deze steppen zijn heel gemakkelijk vouwbaar en erg flexibel om ze waar dan ook naar toe te nemen en op te bergen als we hem niet gebruiken.

Dat maakt ze een meer flexibele keuze dan de andere merken hierboven.

Bekijk de Razor hier

Lees ook: waveboards die jou helpen om betere tricks te leren

Beste professionele stuntstep voor volwassenen: Root Industries Invictus

Beste professionele stuntstep voor volwassenen-Root Industries Invictus

(bekijk meer afbeeldingen)

Het hoogst gewaardeerde merk stuntstep.

Als je nieuwe trucs wilt leren, moet je zeker voor deze scooter gaan, de Root Industries Invictus Scooter.

De snelheid die hij heeft vanwege de Invictus Metal Core 120 mm wielen is ongeëvenaard.

Je wilt niet dat je scootmobiel na 3 maanden gebruik in stukken uiteen breekt en je kunt er met dit product zeker van zijn dat het een duurzame constructie heeft die langer meegaat.

De nieuw ontworpen Invictus-bars geven hem de kracht en de stijl die je altijd van je stuntstep verlangde.

Dit Root Industries model en andere scooters zijn tegenwoordig een hot topic van discussie onder de meeste kinderen (en volwassenen) die het liefste pro zouden willen gaan.

Wat opvalt aan deze scooters is dat ze niet alleen populair zijn bij kinderen maar ook voor tieners en volwassenen, en dat maakt dit product van grote waarde voor de serieuze extreme sporter, omdat hij goed meegroeit en lang meegaat.

Er was een tijd dat kinderen alleen hun fietsen tot hun beschikking hadden voor korte afstanden en een beetje plezier, maar nu is de trend echt veranderd en dat komt door de introductie van deze rides.

De Root Industries-scooter is een van de beste pro-stuntsteppen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Voordelen

 • De wielen van deze Invictus-scooter zijn 120 mm wielen met metalen kern om dit product de snelheid te geven die je nodig hebt.
 • De manier waarop dit merk speelgoed is gebouwd en vervaardigd, is zeer betrouwbaar, waardoor het een duurzaam product wordt
 • Dit product is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren.

De Invictus-scooter is misschien wel een van de beste scooters die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste budget stuntstep voor 10 jaar: Mongoose Rise

Voor de beginnende stepper van 10 jaar

Beste budget stuntstep voor 10 jaar-Mongoose Rise

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Hoogte: 77 cm
 • Materiaal: aluminium
 • Wielen: PU
 • Diameter van de wielen: 100 mm
 • Lagers: ABEC 7
 • Handgrepen: rubber
 • Breedte van het stuur: 43,5 cm
 • Grootte van het platform: 48 x 10 cm
 • Gewicht: 3,8 kg
 • Maximaal gebruikersgewicht: 80 kg

Als jouw kind op iets latere leeftijd begint met steppen, bij zo’n beetje 9 of 10 jaar oud, dan wil je misschien nog niet direct teveel uitgeven aan een step (of als hij of zij ze vaak kapot maken en je het zat bent 100+ euro uit te geven).

Er zijn dan helaas te weinig opties op de markt omdat de meeste goedkope stuntstep merken zich richten op de jongere kinderen.

Gelukkig is er deze Mongoose Rise, van een merk dat veel steps maakt in de markt voor mobiliteit en nu ook zijn zinnen heeft gezet op de stuntstep markt.

Je weet daardoor dat de Rise ook een stevige step is, en hij kan tot 80 kilo aan wat hem uitermate geschikt maakt in deze leeftijdscategorie.

Hij is stevig maar licht genoeg voor leuke tricks door het gebruikte aluminium en je kind zal er zeker een tijdlang op vooruit kunnen bij het leren van zijn trukjes.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Veelgestelde vragen over stuntsteps

Wat is de duurste stuntstep ter wereld?

De duurste stuntstep ter wereld is op dit moment de NKD Extreme. Alle steps van NKD zijn SUPER lichtgewicht terwijl ze duurzaam blijven en een slank uiterlijk behouden. Vanuit jarenlang testen op skateparken wereldwijd en in de straten over de hele wereld hebben zij een van de beste pro stuntsteps ter wereld gemaakt voor boven de €400,-.

Vanaf welke leeftijd is een stuntstep geschikt?

Normaal gesproken kan een kind dat al stabiel kan lopen ook op een step rijden, dat is vanaf 2 tot 3 jaar oud. Om met een stuntstep te beginnen is vanaf 5 jaar aan te raden.

Hoe leer je je eerste stuntstep tricks?

Het beste leer je om te gaan met je stuntstep door te doen, doen doen. En te kijken naar wat anderen doen. Ga naar het skatepark en kijk wat anderen doen, probeer ze na te doen en ontwikkel zodoende ook je eigen tricks en stijl. En deze goede video hier helpt je alvast op weg:

Andere tips voor gadgets en accessoires om je kind blij te maken

Ben je buiten een step op zoek naar iets anders voor je kind?

Of weet je niet zeker of je een step wilt kopen voor de kleine en ben je op zoek naar een cadeau of een leuk vervoermiddel?

Steppen zijn natuurlijk een geschikte keuze vooral voor kleinere kinderen als ze niet op een hoverboard staan, omdat ze nog niet de geschikte hoogte hebben.

Hoverboards zijn ook leuke transportmiddelen die ons gemakkelijk van een plek naar een andere kunnen vervoeren.

Het gaat om een plank met wielen waar we op kunnen staan en ons naar alle kanten kunnen bewegen afhankelijk van onze bewegingen.

Hoverboards worden zowel voor belangrijke als voor recreatieve doeleinden gebruikt. Zo gebruiken sommigen het bijvoorbeeld voor hun werk.

Deze kleine vervoermiddelen worden steeds meer populair en het is een geschikt cadeau voor kinderen van verschillende leeftijden boven de 8 jaar.

Een ander cadeau waar veel kinderen blij mee zullen worden is de populaire kindertablet.

Kindertablets staan al meerdere jaren bekend als het ideale cadeau voor kinderen. Lees ook over een kindertablet met afterpay kopen.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.