Beste Hoverboards beoordeeld: Deze 5 sprongen uit de test

door Joost Nusselder | Geupdate op:  juli 16, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Je automatisch voortbewegen op een ‘zwevende’ plank met twee wielen; het lijkt wel een sciencefictionfilm!

Maar deze toekomst is al een tijdje hier, en dat betekent dat er ook een hoop merken zijn die zich hebben verbeterd en ECHT goed speelgoed hebben gemaakt, maar ook een aantal goedkope en mindere merken.

Laten we bekijken waar je op moet letten mocht je er eentje willen kopen, en wat de beste merken zijn om naar te kijken.

Favoriete hoverboards voor alle leeftijden

Het beste is om met een hoverboard voor een gevestigd merk te gaan en deze Bluewheel HX310s heeft de beste prijs/ kwaliteit verhouding die ik heb gezien. Duitse degelijkheid zoals in de auto industrie van een merk dat al lang meegaat in de hover-scene.

Er zijn ook wel uitgebreidere versies, maar zeker als beginner is dat helemaal niet noodzakelijk.

Hoe werken deze zelf-balancerende scooters? Hoe kun je het apparaat besturen? En welk hoverboard is nou het allerbeste?

Hier een roundup van de beste hoverboards:

Beste hoverboardsAfbeeldingen
Overall beste hoverboard: Bluewheel HX310s Overall beste hoverboard: Bluewheel HX310s

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste prijs kwaliteit hoverboard: Vonino Carbon Beste prijs kwaliteit hoverboard: Vonino Carbon
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope Hoverboard: Denver DBOBeste goedkope Hoverboard: Denver DBO
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste hoverkart combo: Colorway Flash-rad balanceColorway hoverboard hoverkart combo
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste offroad Hoverboard: Evercross ChallengerEvercross offroad hoverboard(bekijk meer afbeeldingen)

Hoverboard koopgids

Wanneer je een hoverboard aan wil schaffen, voor jezelf of als cadeautje voor iemand anders, zal je snel ontdekken dat er ontzettend veel verschillende boards zijn.

De verscheidene modellen en merken hebben ieder hun eigen kenmerken.

Het is dan ook belangrijk om de eigenschappen van deze zelf balancerende scooters in acht te nemen, alvorens je de aankoop doet.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hoverboard?

 • Grootte: De ideale breedte en lengte van een hoverboard, zijn afhankelijk van de manier waarop jij comfortabel staat. De balancing boards die specifiek gericht zijn op kinderen, zijn dan ook vaak wat kleiner. Ook de maximale snelheid en het gewicht dat deze gadget aankan, zullen bij het geval van een kindermodel lager uitvallen.
 • Gewicht: Een licht hoverboard is makkelijk te dragen en rijdt vaak soepel. Het gewicht van het apparaat wordt bepaald door de hardware. Vooral de soort accu beïnvloedt het totale gewicht. Ook het gewicht van de bestuurder is van invloed op de uiteindelijke keuze. Er zijn kinderboards die een maximale belasting van 60 kg aankunnen; dit maakt ze dus niet geschikt voor de meeste volwassenen. Daarnaast is ook het minimale gewicht van belang, vanwege de druk die de pedalen nodig hebben om het hoverboard soepel te laten bewegen.
 • Frame: Een goede zelf balancerende scooter moet tegen een stootje kunnen. Goedkopere modellen lopen vaak sneller beschadigingen op. Ook de rubberen stootstrips laten eenvoudig los. Een hoverboard van goede kwaliteit mag dan iets prijziger zijn, maar hij gaat ook zeker langer mee.
 • Wielen: Het aantal watt per wiel bepaalt de kracht van de wielen; een hoger aantal watt komt ook het rijgemak ten goede. Om goed op snelheid te komen, is het belangrijk een hoverboard aan te schaffen met wielen van minimaal 350 watt. De grootte van de wielen wordt aangegeven in het aantal inches; van normale wielen van 6,5 inch, tot grotere wielen van 8 inch. Een inch staat gelijk aan 2,54 cm.
 • Maximale snelheid: Het merk hoverboard bepaalt ook hoe snel je ermee kunt gaan. Gemiddeld bereik je met een self balancing wheel een snelheid tussen de 6 en 20 kilometer per uur. Ook je gewicht en de weg waar je op rijdt hebben invloed op de snelheid.
 • Hellingshoek: De hellingshoek geeft aan met welk gemak het apparaat een heuvel kan oprijden. Bij veel hoverboards is de hellingshoek tussen de 20 en 30 graden.
 • Accu: Een goedkope (replica) accu komt met de nodige risico’s. In het verleden is gebleken dat de lithium-ion batterijen die in China werden geproduceerd, nogal eens in brand vlogen. Een goede reden dus om te investeren in een accu van bijvoorbeeld Samsung of LG. Hoe beter de batterij is, hoe langer ook het moederbord meegaat. Dit systeem wordt namelijk aangevoerd door de stroom die de accu levert.
 • Accuduur: Bij het aanschaffen van een balancing board is het, naast de accu, ook belangrijk om te kijken naar de accuduur. Dit beïnvloedt namelijk hoeveel kilometer je met het apparaat kunt rijden, zonder dat deze opnieuw opgeladen hoeft te worden. Met een hoverboard van SwheelS kun je 15 tot 20 km rijden op een volledig opgeladen accu. De accuduur is onder meer afhankelijk van het gewicht van de bestuurder en de ondergrond waarop wordt gereden.
 • Oplaadtijd: Ook de oplaadtijd is een punt van aandacht. Zo duurt het bij de goedkopere modellen, zoals het Denver DBO-6520 Hoverboard, 4 uur voordat de accu volledig is opgeladen. Zowel het SwheelS hoverboard als de OXBOARD PRO hebben een oplaadtijd van 1 tot 2 uur.
 • Moederbord: Het moederbord is het brein van het hoverboard en daardoor een van de belangrijkste onderdelen. Het beste systeem voor deze voertuigen is het TaoTao moederbord. TaoTao is de originele producent van de systeemborden en levert de beste kwaliteit. Een replica moederbord mag dan een stuk goedkoper zijn, je loopt het risico dat het systeem sneller kapotgaat.

Vanaf welke leeftijd zijn Hoverboards geschikt?

Hoverboard leeftijdsvereisten: De “officiële” leeftijdseis voor de meeste hoverboards is 8 jaar en ouder.

Dat gezegd hebbende, rijdt mijn nichtje die 6 is, met haar Hoverboard als een kampioen, dus het antwoord zou eigenlijk moeten zijn – het hangt ervan af.

Beste hoverboards beoordeeld

Laten we dan direct dieper op elke keuze ingaan:

Overall beste hoverboard: Bluewheel HX310s

Wat het Bluewheel hoverboard tot een van de beste self balancing boards maakt, is de prijs-kwaliteitverhouding

Overall beste hoverboard: Bluewheel HX310s

(bekijk meer afbeeldingen)

Goede prijs/ kwaliteit verhouding. Uitstekende accu en moederbord zonder te duur te zijn.

Met een een moederbord van het betrouwbare merk TaoTao, weet je zeker dat dit smart balance board wel even meegaat.

Zo niet, dan biedt Bluewheel twee jaar garantie op alle fabrieksonderdelen. Zo zeker zijn ze van de kwaliteit van deze gadget.

Ook in service blinken de jonge ondernemers van dit merk uit.

Het merk voldoet daarnaast aan de gewenste eisen en veiligheidscertificaten, waardoor jij je kind met een gerust hart dit hoverboard cadeau kunt doen.

Bluewheel hoverboards zijn echter niet alleen geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Ook volwassenen kunnen met dit self balancing board rijden.

De boards kunnen namelijk een gewicht tot 120 kg aan.

Ook hebben ze een beginner-functie, die het voor de ongeoefende bestuurder een stuk makkelijker maakt om het rijden onder de knie te krijgen.

Een reviewer zei:

Ik heb deze voor mijn 8-jarige zoon gekocht. Veilheid was voor mij de belangrijkste overweging. Bluewheel is wel wat duurder maar zijn het geld meer dan waard. Hij rijdt soepel en reageert snel. Mijn zoon is begonnen op de beginner-functie en daarna al snel overgestapt op de uitgebreide sportstand.

Tevens heb je met dit smart balance board ook uitbreidingsmogelijkheden.

Het hoverboard kan namelijk omgetoverd worden tot een hoverkart met de juiste accessoires.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste prijs kwaliteit hoverboard: Vonino Carbon

Een hoverboard dat een goede tweede plek inneemt, is afkomstig van een jong bedrijf

Beste prijs kwaliteit hoverboard: Vonino Carbon

(bekijk meer afbeeldingen)

Het balance board van het merk The Scootershop is geschikt voor de gebruikers met een groter budget, die de luxe uitstraling van dit apparaat wel kunnen waarderen.

Het board ziet er dan ook futuristisch uit. De prijs van rond de €200,- wordt vooral bepaald door de stevigheid van dit Hoverboard.

Vooral de enorme wielen springen in het oog. Ze zijn dan ook een stuk groter dan de banden van het gemiddelde hoverboard.

De populariteit van het merk blijkt wel uit het feit dat het merk steeds vaker als soortnaam wordt gebruikt.

Het board is tevens geschikt voor zowel jong als oud. Zelfs dappere opa’s en oma’s kunnen een ritje op het board wagen.

De aanbevolen leeftijd is namelijk tussen de 9 en 100 jaar.

Hij krijgt maar liefst een 4.4 van de 5 op bol.com en zo zei een reviewer dat hij snel is op te laten en haar kind van 11 er continu op zit, en was een ander blij dat zijn kinderen nu eindelijk wél de hond wilden uitlaten.

Met eveneens een Samsung batterij en een TaoTao moederbord, heb je met deze PRO een kwaliteitsproduct in handen.

De accu gaat daarnaast ook lang mee; volledig opgeladen kan je er tot wel 20 km mee rijden.

Het board is extra veilig getest en de rubberen randen zorgen ervoor dat het board wel tegen een stootje kan.

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste goedkope hoverboard: Denver DBO

Goedkoop maar betrouwbare hoverboard van onder de 180 euro. Niet zo’n goede batterij en kan slechts 15 km per uur, maar een fijne keuze voor kinderen

Denver goedkope hoverboard

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je zoon of dochter het idee heeft opgevat een hoverboard te willen, dan duik je als ouder natuurlijk het internet op om te ontdekken welke hoverboards goed zijn, een goede prijs hebben én vooral welke hoverboards veilig zijn.

Met de Denver maak je in ieder geval een goede keuze; het is een goed board, heeft een scherpe prijs én is veilig.

In dit artikel zetten we uiteen waar specifiek dit hoverboard aan voldoet en waarom het volgens ons een goede keuze is.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een algemene zin te lezen over de veiligheid van hoverboards lees dan hier verder.

Veilige hardware – Denver maakt gebruik van goede materialen

Wat blijkt uit zowel dit artikel als uit het artikel waarin de hoverboards worden vergeleken met elkaar is dat Denver een betrouwbaar merk is.

Als je je zoon of dochter een hoverboard toevertrouwt is de betrouwbaarheid van het board wel een vereiste.

Denver bouwt robuuste apparatuur en is daarmee veilig in het gebruik.

Zo zei een reviewer op bol.com dat deze zeker waterdicht is, zelf gestest, en een ander dat hij erg wendbaar en fijn in gebruik is, en krijgt hij over het algemeen 5 van de 5 sterren.

Veiligheid voorop, ook op het Denver hoverboard

Uiteraard is beschermende kleding en het gebruik van een helm, elleboog- en kniebescherming zeer aan te raden.

Dat is natuurlijk het geval bij het gebruik van alle hoverboards, niet alleen de Denver. Een stoere helm speciaal voor hoverboards vind je bijvoorbeeld hier.

Zorg ervoor dat de bestuurder geen loshangende veters heeft die tijdens het rijden vast kunnen komen te zitten in bewegende onderdelen van het board.

Hetzelfde geldt voor loszittende kleding.

Ook moet de leeftijd van je kind in acht worden genomen. Zorg ervoor dat je zoon of dochter verantwoordelijk en veilig met het board kan omgaan.

Je kind moet goed balans kunnen houden, maar moet ook kunnen begrijpen hoe te handelen mocht er onverhoopt iets misgaan.

Behuizing van de Denver

De behuizing van deze Denver DBO is stevig en robuust. Het bestaat uit een hard ABS frame. ABS is een thermoplast, een plastic dus, met een hoge afwerking.

Het Denver hoverboard kan dus wel tegen een stootje.

Op het frame zijn anti-slip stukken aangebracht voor een goede grip op het bord. Dit maakt het naar voren en achteren hellen op het board makkelijker.

We gaan verderop in het artikel in op het belang van je voeten op de juiste wijze op het board plaatsen.

Wielen van de Denver

Een ander aangenaam onderdeel van dit Denver hoverboard-model is dat de wielen relatief groot zijn.

Dit heeft een groot positief effect op het rijplezier. De twee aluminium velgen hebben een diameter van 6.5” (16,5 cm) en hebben brede rubberen wielen voor extra grip.

Buiten een betere grip op de ondergrond kan je je voorstellen dat brede wielen ervoor zorgen dat je makkelijker in balans blijft. De wielen zijn echter niet zo breed dat bochten maken moeilijk wordt gemaakt.

Tao Tao moederbord

Een ontzettend belangrijk onderdeel van een hoverboard is het moederbord.

Dit moederbord zorgt voor het balancerend vermogen en hier draait het bij een hoverboard per slot van rekening allemaal om.

De techniek van het moederbord is zo specifiek dat het niet makkelijk te maken is.

Als je niet zo thuis bent in de wereld van hoverboards dan zegt Tao Tao je waarschijnlijk niets.

Wij kunnen je vertellen dat de techniek die de fabrikant van Tao Tao moederbords gebruikt op dit moment ongeëvenaard is.

Hier is een interessante video over de fabrikant van de Tao Tao moederboards:

Als je hoverboard géén Tao Tao moederbord heeft, dan koop je echt een hoverboard van mindere kwaliteit.

Het is dus buitengewoon belangrijk om dit in acht te nemen voor je overgaat op de aanschaf van een hoverboard.

Accu van de Denver

De accu van dit Denver model levert een vermogen van 2x 350 Watt. Het board heeft dus twee motoren die elk 350 Watt produceren.

Dit vermogen zal in principe genoeg moeten zijn om ongeveer 15 km te rijden.

Batterijduur afhankelijk van gebruik

Wees ervan bewust dat deze afstand korter wordt als:

 • De bestuurder zwaarder is
 • De ondergrond oneven is
 • Er hellingen genomen worden.
 • Vaak starten, stoppen, versnellen en vaart verminderen zullen er voor zorgen dat de accu minder lang meegaat dan wanneer je een constante snelheid behoudt.
 • Het warm is
 • De accu niet goed is onderhouden

Zolang de batterij-indicator groen is, is de batterij genoeg opgeladen om ermee te rijden.

Als je ziet dat de indicator rood is, stop dan met rijden en laadt de batterij op met de bijbehorende oplader.

Opladen van de Denver accu

Het opladen van de accu gebeurt in minder dan drie uur en dit is vergeleken bij andere hoverboards echt een goede tijd.

Zolang de accu laadt zal de batterij-indicator rood zijn. Op het moment dat de accu voldoende is opgeladen zal het lampje groen worden.

Het is van belang dat je goed let op de volgende zaken betreffende het opladen van de accu:

 • Plaats de accu op een geventileerde plek. Net als andere apparaten die je oplaadt, wordt de batterij tijdens het opladen warm. Zorg er dus voor dat het board niet is afgedekt
 • Laat de accu nooit langer op dan vier uur
 • Haal de stekker uit het stopcontact zodra het lampje groen is geworden. Het vermogen van de accu wordt aangetast bij overmatig opladen

Minpunten hardware Denver hoverboard

Het nadeel van het Denver hoverboard is dat het niet geschikt is voor gebruik in natte omstandigheden.

Maar aangezien hoverboards niet op de openbare weg gebruikt mogen worden, zien wij daar eigenlijk het probleem niet van.

Als je het board binnen gebruikt (bijvoorbeeld in een overdekt skatepark) dan zal je van de beperking dat het board niet tegen een nat wegdek kan geen last hebben.

Lees hier waarom je een hoverboard beter niet binnenshuis kan gebruiken

Zorg dat jouw Denver hoverboard niet nat wordt

De reden dat het board niet tegen vocht kan, is omdat de behuizing geen bescherming biedt aan de hardware aan de binnenkant van het board.

Als het moederbord nat wordt, dan is de functie van je hoverboard ook meteen weg.

Het is dus wel echt van belang om de waarschuwing die mee wordt gegeven vanuit de fabriek op te volgen.

Maximaal gewicht van 80kg

Daarnaast kan dit specifieke model van de Denver hoverboards een maximaal gewicht aan van 80 kg.

Voor de meeste kinderen is dat geen probleem, maar het hoverboard delen met een enthousiaste vader wordt meestal wel lastig.

Kinderen die te licht zijn (onder de 20 kg) kunnen ook niet goed gebruik maken van het hoverboard. De sensoren werken gewoonweg niet goed als er niet genoeg gewicht op drukt.

Dit is wat ons betreft ook niet echt een minpunt.

Een kind dat lichter is dan 20 kg is, is sowieso vaak nog te jong om een hoverboard goed onder controle te houden en moet wat ons betreft dus überhaupt niet op een hoverboard rijden.

Lees hier meer over kinderen en veiligheid van hoverboards

Prijs / kwaliteitsverhouding van de Denver

De prijs-kwaliteitverhouding van het Denver board is erg goed.

Dit is ook één van de redenen dat wij dit board hebben gekozen als het gaat om hobbymatig gebruik van een hoverboard.

Bol.com biedt de boards aan in verschillende kleuren en dat maakt het een ideaal cadeau! Check de site van bol.com voor de huidige prijs.

Denver DBO-6520 Hoverboard Blauw - 6.5 inch

(bekijk meer afbeeldingen)

Hier vind je de user manual van het Denver hoverboard in het Nederlands, waarin je meer kunt lezen over het gebruik en onderhoud van dit board.

Ingebouwd alarm in het hoverboard voor meer veiligheid

Het Denver hoverboard is zo ontworpen dat het een alarm geeft als het board geen balans heeft gevonden.

Dat is wat ons betreft een ongelooflijk grote plus en zal de veiligheid in het gebruik bevorderen.

Het alarm klinkt in een aantal situaties:

 • Als er tijdens gebruik een systeemstoring optreedt.
 • Wanneer je opstapt en het board meer dan 10 graden naar voren of achteren beweegt.
 • De accuspanning te laag is.
 • Je tijdens het opladen op het board gaat staan.
 • Als het platform tijdens gebruik ondersteboven raakt, zal de werking worden geblokkeerd.
 • Wanneer je met een te hoge snelheid rijdt.
 • Indien de accu onvoldoende is opgeladen.
 • Wanneer de banden geblokkeerd raken, zal de scooter na twee seconden uitschakelen.
 • Bij continue zware stroomontlasting (zoals langdurig een steile helling op).

Het alarm geeft dus goed aan wanneer je op een verkeerde manier gebruikt maakt van je hoverboard.

Denver hoverboard, echt een goede keuze

Wat ons betreft hebben wij de voordelen en het zeer geringe aantal nadelen in dit artikel aan je laten zien.

Het Denver model is een uitstekende keuze voor mensen die voor het plezier een hoverboard willen rijden en daarvoor niet al te diep in de buidel willen tasten.

Het is een hoverboard gemaakt van deugdelijk en stevig materiaal en is daarom wat ons betreft een uitstekende keuze.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste hoverkart combo: Colorway Flash-rad balance

Met een prijs boven de 200,- euro is het niet de allergoedkoopste, maar het is dan wel een perfecte Hoverkart combo voor een alles-in-1-koop

Colorway smart balance board hoverboard

(bekijk meer afbeeldingen)

De mini segway van het exclusieve merk Colorway valt in dezelfde prijscategorie als het hoverboard van Denver, maar alleen doordat hij wordt meegeleverd met een Hoverkart.

Als je toch al dacht om ook een Hoverkart aan te schaffen om ook lekker op je Hoverboard te kunnen zitten, dan is een 2-in-1 optie de beste geldbesparende tip.

Dit balancing board wordt echter niet aangevoerd door een Samsung batterij, maar door een LG 4.4A accu. Naast Samsung is dit één van de betere accu’s voor een hoverboard.

Wanneer je een uniek exemplaar wil is een self balancing board van dit merk een goede optie; ze worden namelijk slechts in kleine oplage geleverd.

Ook dit apparaat kan aangesloten worden op de hoverkart. Het board is echter ongeschikt voor kleinere kinderen.

Als gebruikers te licht zijn, komt er niet genoeg druk op de rubberpads, waardoor het apparaat kan gaan haperen.

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste offroad Hoverboard: Evercross Challenger

Een wat pittiger prijskaartje, maar je krijgt wel veel voor de prijs. Een goede batterij, een TaoTao moederbord en 6.5 inch wielen

Evercross offroad hoverboard

(bekijk meer afbeeldingen)

De leuke toevoeging is een bluetooth app als je daarvan houdt is dit een top keuze.

Een goed hoverboard is heel wat waard. Vooral wanneer hij is uitgerust met 6.5 inch wielen, een goede accu en een TaoTao moederbord.

Vooral de krachtige motoren van het board van Lucas Electronics worden door veel gebruikers gewaardeerd.

Naast de uitvoeringen in verschillende kleuren, bevat dit hoverboard iets wat bij eerdergenoemde boards ontbreekt: een bluetooth app.

Door deze gadget met je smartphone te verbinden, komt er muziek uit de ingebouwde speakers.

Dat is ook waar klantbeoordelingen het vooral over hebben, hij werkt intuïtief maar vooral de muziek is ook van goede kwaliteit.

Wel zeiden ze dat je dicht bij de bron moet blijven (dus eigenlijk je telefoon of een andere bluetooth muziekspeler) in je zak moet hebben en dat de batterij van het hoverboard goed is maar met de muziek aan snel leeg kan gaan.

Evercross SUV offroad hoverboard met grote wielen

(bekijk meer afbeeldingen)

Tegelijkertijd zal de ledverlichting aan de bovenkant van het hoverboard van kleur veranderen.

Ook wanneer je deze technische hoogstandjes niet belangrijk vindt, is het hoverboard van Evercross een stabiel apparaat dat lang meegaat.

Check de meest actuele prijzen hier

Hoverboards die de selectie niet hebben gehaald

Je budget is natuurlijk een punt van aandacht bij het aanschaffen van een hoverboard. We hebben voor elk budget nog een aantal boards voor je op een rijtje gezet.

Hoverboard voor onder de 200 euro

 • Denver DHO-6520 Hoverboard (€149,-, check de laatste prijs hier): Denver is een betrouwbaar merk wanneer het om hoverboards gaat. Dit apparaat is dan ook een uitstekende keuze binnen de lagere prijsklasse. Met een maximaal gewicht van 80 kg en een topsnelheid van 15 km/h, lijkt Denver zich vooral te richten op de jeugd. Ook de keuze tussen vier verschillende kleuren maakt het een perfect cadeau voor kinderen. Het board is echter niet geschikt voor personen onder de 20 kg. Voor de balans is het belangrijk dat er genoeg gewicht op de pedalen (en de gyroscopen) drukt. Het board valt onder andere in de lagere prijscategorie, vanwege het ontbreken van een Samsung batterij. Ook heeft dit hoverboard een relatief lange oplaadtijd vergeleken met de boards van SwheelS en Oxboard. Het Denver DBO-6520 Hoverboard is zowel online verkrijgbaar, als in speelgoedwinkels zoals Intertoys.
 • Ergenic Hoverboard – 6,5 ” (€159,-, bekijk hier de klant-reviews): Een andere relatief goedkope optie is het Ergenic Hoverboard met 6,5 inch wielen. De ingebouwde motoren van 350 watt, zorgen dat dit board genoeg power heeft om snel op snelheid te komen. Net zoals het balance board van Denver, kun je ook met dit apparaat snelheden tot 15 km/h bereiken. Het is echter ook mogelijk om als volwassenen op dit hoverboard te rijden; het draaggewicht is namelijk 120 kg. De oplaadbare Li-ion batterij is getest en veilig bevonden door TÜV. Het board wijkt qua maten echter iets af van veel andere hoverboards, waardoor het lastiger is vervangende, passende onderdelen aan te schaffen. Zo zijn de zwarte en witte hoverboards van Ergenic een halve centimeter korter, dan het airboard van Denver. Ook enkele andere fabrieksonderdelen zijn replica’s van kwaliteitsmerken, zoals Samsung en TaoTao. Dit verklaart waarom het Ergenic Hoverboard in een lagere prijsklasse valt.

Op zoek naar iets specifieks? Bekijk ook onze post over de beste bluetooth hoverboards

Hoverboard merken

Er zijn ondertussen een hele hoop merken in opkomst, met name ook omdat er veel uit China komen zonder enige controle op de Europese markt.

De belangrijkste Hoverboard merken om in het oog te houden zijn:

 1. Oxboard
 2. MPman
 3. Denver
 4. Colorway
 5. Smartway
 6. Ergenic
 7. Evercross
 8. Segway
 9. Hype
 10. Bluewheel

Geschiedenis van hoverboards

De term hoverboard werd populair door de cultfilm back to the future II, waarin de hoofdpersoon op een zwevend skateboard door de lucht racet.

De tweewielige boards van nu raken echter gewoon de grond, ondanks dat hun naam afgeleid is van het Engelse woord voor zweven (to hover).

In 2012 werd het eerste hoverboard uitgevonden, door Shane Chen.

De uitvinder heeft er echter weinig aan verdiend, want in China werden er al snel varianten gemaakt die een stuk goedkoper waren.

Het hoverboard werd pas echt populair toen ook beroemdheden ermee gespot werden.

Wat is een hoverboard?

Een hoverboard is, als het ware, een zelf balancerend skateboard, dat door motoren wordt aangedreven.

De wielen zitten bij een hoverboard echter aan de zijkant, waardoor je vooruit voortbeweegt.

Door een bepaalde kant op te leunen kun je zowel de richting als de snelheid van het board bepalen. Omdat ook een stuur ontbreekt is je evenwicht van groot belang.

Het vervoersmiddel wordt dan ook wel een zelf balancerende scooter genoemd.

Wat is het verschil tussen een hoverboard en een oxboard?

Daarnaast staat deze ultieme gadget voor jongeren ook bekend als mini segway, airboard of oxboard. De juiste benaming is echter hoverboard en Oxboard is slechts een van de merken, hoewel een bekende, die hoverboards produceert.

Het is een ander electronisch hulpmiddel waar de kinderen nu eens een keer mee buiten komen, in plaats van de hele dag binnen op de console of een kindertablet.

Hoe werkt een hoverboard?

Bij een hoverboard is het jouw lichaam dat het apparaat bestuurt.

De plek waar je voeten staan en de druk die jij op het board uitoefent, bepalen je snelheid en welke kant je op gaat.

Maar, hoe werkt een hoverboard nou precies?

Onderdelen

Het board bestaat uit verschillende onderdelen.

 • Infrarood sensoren: Aan de bovenkant van het hoverboard zitten twee drukplaten. De drukplaten communiceren met de wielen door middel van infrarood sensoren. De plaatsing van je voeten bepaalt de beweging van de wielen.
 • Motor: De wielen van het hoverboard bevatten meteen ook de motoren waarmee het apparaat wordt aangedreven. Daarnaast zijn ook de kantel- en snelheidssensoren in de wielen ingebouwd. De sensoren meten het aantal rotaties per minuut. Deze informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar de gyroscopen.
 • Gyroscoop: Een gyroscoop kun je simpelweg zien als een soort tol. Een hoverboard bevat twee gyroscopen die, door de druk van jouw voeten op het apparaat, de rotatie en snelheid kunnen bepalen. Ook registreren de gyroscoopsensoren hoe ver jij naar voren of achteren leunt.  Ze zijn belangrijk voor de stabiliteit van het hoverboard. De gegevens die door de gyroscoop worden ontvangen, worden vervolgens doorgestuurd naar het moederbord.
 • Moederbord: De informatie over de snelheid en rotatie wordt verwerkt door een soort microprocessor. Dit is een belangrijk onderdeel van het hoverboard. Aan de hand van de gegevens die het moederbord verwerkt, worden de wielen aangestuurd.  TaoTao is het nummer één merk dat de originele printplaten en sensoren ontwikkelt voor de hoverboards. Het moederbord heeft ook zicht op het energieverbruik en zend een signaal uit wanneer de accu (bijna) leeg is.
 • Accu: De accu van een hoverboard zorgt ervoor dat het apparaat in beweging blijft. Er zijn verschillende soorten accu’s, die vaak invloed hebben op de duur van de rit. Het is een onderdeel waar je zeker niet op moet bezuinigen. Er zijn de afgelopen jaren namelijk een aantal goedkope Li-ion batterijen in brand gevlogen.

Hoe moet je een hoverboard gebruiken?

Hier wat tips om dit board te gebruiken. Als je nog nooit een hoverboard hebt bereden, dan kunnen de eerste paar ritjes wellicht wat lastig zijn.

Zorg dat de accu vol is

Zorg ten eerste dat de batterij goed is opgeladen. Het is een vereiste dat het hoverboard tot maximaal 50% is opgeladen tijdens transport in de doos.

Zorg er dus voor dat je het board oplaadt als je het hebt uitgepakt.

Maar zorg er ook voor dat de batterij goed, en niet te lang, oplaadt tussen de gebruiken in.

Zelf balancerend functie door het Tao Tao moederbord

Voordat je op een hoverboard gaat staan is het van belang dat je het principe van het board in de gaten hebt.

Door de technologie van het Tao Tao moederboard heeft dit Denver hoverboard een zelfbalancerende functie.

De zelfbalancerende functie heeft als voordeel dat je makkelijk op en af kan stappen.

Voordat je opstapt heb je uiteraard de gebruiksaanwijzing gelezen en zorg je ervoor dat je de juiste veiligheidsmaatregelen hebt genomen (helm, geen losse kleding etc.).

Hoe moet je op- en afstappen bij een hoverboard?

De meeste ongelukken gebeuren bij het op- en afstappen. De twee voetpedalen bewegen namelijk onafhankelijk van elkaar.

Het is dan ook belangrijk om deze techniek eerst onder de knie te krijgen, voordat je met het hoverboard gaat rijden.

Je kunt het opstappen oefenen door je bijvoorbeeld vast te houden aan een stoel of tegen een muur aan te leunen.

Wanneer je jouw voet op een van de rubberpads plaatst, kan het apparaat al meteen reageren.

Zet je jouw rechtervoet op het pedaal, dan kun je het best zo snel mogelijk je andere voet op de linkerpad plaatsen.

Daarnaast kan het helpen je voeten zo dicht mogelijk tegen de wielen aan te zetten.

Als je je eerste voet op het board hebt gezet, zal het moederbord via sensoren aanvoelen dat er iemand op het board gaat staan.

Meteen zal het zichzelf automatisch balanceren. Nadat het systeem dit heeft gedaan, plaats je je andere voet op het tweede vlak.

Ook nu let je er op dat je je voet netjes in het midden van het pedaal zet.

Zo moet je op een hoverboard gaan staan

Hoe wijder jij je voeten plaatst, hoe makkelijker het is om stabiel te blijven staan op het board.

Het maakt niet uit vanaf welke kant je op het board stapt, de motoren werken namelijk beide kanten op.

Wanneer je jouw voeten recht neerzet, zullen de sensoren het infrarood licht niet blokkeren, waardoor de wielen stil blijven staan.

Wil jij stoppen met rijden, dan is het dus belangrijk om helemaal recht te gaan staan. Ook het afstappen vergt enige oefening.

Als je er klaar voor bent, zet je het hoverboard aan. Je plaatst het board op een vlakke ondergrond en je plaatst één voet op het pedaal.

Zorg ervoor dat je je voet op de juiste manier neerzet, goed in het midden van het pedaal en niet aan de binnenkant van het board.

Hoe moet je balanceren op een hoverboard?

Nu we een aantal belangrijke onderdelen van het hoverboard hebben uitgelicht, kunnen we kijken naar de manier waarop het apparaat werkt.

Onder de drukplaten van het hoverboard zitten schakelaars; zowel aan de voor- als achterkant.

Wanneer de schakelaars worden ingedrukt, wordt er een soort ‘wand’ geplaatst tussen de sensoren en het infrarode licht.

De sensoren ontvangen dan geen licht meer en geven deze informatie door aan het moederbord.

Op het moment dat je met beide voeten rechtop op het balancing board staat, gebeurt er niets. De schakelaars worden niet ingedrukt.

Zodra je naar voren of achteren leunt, wordt het licht geblokkeerd. Het moederbord ontvangt een signaal van de sensoren, waardoor de wielen in beweging worden gezet.

De schakelaars staan dus indirect in verbinding met de wielen. Activeer je de schakelaar linksvoor, dan zal het linker wiel voorwaarts gaan draaien, je gaat dan rechtsaf.

Aan de hand van sensoren kunnen de gyroscopen meten hoe ver je naar voren of achteren leunt.

Wanneer je ver voorover leunt, moeten de wielen sneller draaien om te zorgen dat jij je evenwicht behoudt.

Je snelheid wordt dus onder andere bepaald door je gewicht en hoever je naar voren of achteren leunt.

Als je eenmaal op het board staat is het van belang dat je geen plotselinge bewegingen maakt.

Het hoverboard reageert namelijk op een verandering in je evenwicht. Hieronder kan je goed zien wat er gebeurt als je voor- en achterover helt.

Zorg ervoor dat je benen een relaxte stand hebben met de knieën heel licht gebogen. Hierdoor zal je een stuk beter balans kunnen houden.

Voor en achteruit hellen op het Denver DBO-6520 hoverboard

Leun je naar achteren, dan zal het hoverboard naar achteren bewegen.

Leun je naar voren, dan ga je naar voren en bij een positie boven het midden van het board blijf je op dezelfde positie staan.

Van belang is ook dat je alleen je gewicht verplaatst en ten alle tijden niet je gewicht zodanig van links naar rechts verplaatst dat een wiel van de grond afkomt.

Zijwaarts hellen op het Denver DBO-6520 hoverboard

Hoe kun je bochten maken met je hoverboard?

Wil je een bocht maken met je board, dan verminder je eerst je snelheid. Wil je een bocht maken naar rechts, dan geef je meer druk met je linkervoet.

Je kantelt als het ware je linkervoet naar binnen.

Hierdoor voelen de sensoren in het board aan dat het gewicht verplaatst, waardoor je een bocht zal maken.

Maar het is ook mogelijk dat het board door gebruik uit balans raakt. Je moet het board dan opnieuw kalibreren. Bij de Denver is dat een makkelijke opgave.

Kalibreren van je hoverboard

Je merkt dat je je hoverboard opnieuw moet kalibreren als deze teveel naar links of naar rechts trekt.

Hieronder de stappen hoe je je hoverboard kalibreert:

 • Schakel het hoverboard uit en zet deze waterpas.
 • Houd de aan-/uittoets ca. 10 seconden ingedrukt totdat het lampje knippert en de scooter continu pieptonen laat horen.
 • Schakel de scooter weer uit.
 • Schakel het normaal in, en het is nu gekalibreerd.

Je ziet, het is een fluitje van een cent. Op deze manier kan je weer snel en veilig rijden met je hoverboard. Lees hier verder over het kalibreren van hoverboards.

Onderhoud van je hoverboard

Het onderhouden van het hoverboard is vrij eenvoudig. Van belang is dat je de batterij op de juiste manier oplaadt, zoals hierboven ook al beschreven.

En zorg ervoor dat wanneer het opladen klaar is, je zowel de adapter uit het stopcontact haalt en het board loskoppelt van de voeding.

Houd het hoverboard goed schoon en droog

Naast het goed houden van je accu is ook het schoon en droog houden van belang.

Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen, is het Denver hoverboard model niet geschikt om in water te rijden.

Maar ook al laadt je de accu goed op en rijd je niet door water, je hoverboard kan wel vies worden. Het volstaat om met een zachte doek je hoverboard te reinigen.

Is een hoverboard veilig?

De mini segways zijn ontzettend populair bij kinderen en jongeren. Ze worden dan ook vaak enthousiast ontvangen als verjaardags-, kerst- of sinterklaascadeau.

Voordat het kind echter zijn/haar eerste ritje maakt op het hoverboard, is het belangrijk bewust te zijn van de regels omtrent het rijden van dit board.

Hoe zorg je ervoor dat een ritje met het airboard, zo veilig mogelijk gebeurt?

Voor veilig gebruik van een hoverboard, is het belangrijk dat je de volgende dingen in acht neemt:

 • Neem de tijd om te leren
 • Zorg voor voldoende bescherming
 • Koop je hoverboard bij een betrouwbare leverancier

Neem de tijd!

Als we verschillende YouTube filmpjes mogen geloven, is het gebruik van een hoverboard een behoorlijke uitdaging.

Vooral volwassenen die denken dat ze zonder oefening op het apparaat kunnen gaan staan, zijn het onderwerp van menig ‘blooper reel’.

Voordat je echt met het hoverboard gaat rijden, is het belangrijk om goed te oefenen. Het kan even duren voordat je jouw evenwicht hebt gevonden.

Zoals eerder genoemd kan het een behoorlijke uitdaging zijn om het opstappen en afstappen onder de knie te krijgen.

In Nederland is het verboden met een hoverboard de openbare weg op te gaan.

Omdat het apparaat een motor bevat, zou het gezien kunnen worden als ‘gemotoriseerde tweewieler’.

Het hoverboard bevat echter geen stuur of zitplaats, waardoor het niet in de categorie ‘goedgekeurde voertuigen’ valt.

Het verticale skateboard mag dan ook alleen gebruikt worden in huis of op privéterrein.

Moet je een helm dragen op een hoverboard?

In 2016 liepen zo’n 1.300 hoverboard-gebruikers letsel op.

De ongelukken gebeurden vooral wanneer ze voor de eerste keer gebruik maakten van het motorische skateboard.

Er wordt dan ook aangeraden om zowel pols- als elleboogbescherming te dragen. Ook een helm is geen overbodige luxe.

In veel gevallen kan een leverancier van hoverboards je helpen bij het adviseren van de juiste bescherming.

Kies de juiste winkel

Er zijn enorm veel winkels waar je een hoverboard kunt kopen.

Om er zeker van te zijn dat je met voldoende kennis dit balancerende board gaat gebruiken, is het verstandig om advies in te winnen.

De winkels die verstand van zaken hebben, weten welke risico’s er zitten aan het rijden met een hoverboard.

Daarnaast kunnen ze tips geven over wat het juiste apparaat is voor jou (of je kind).

Met een hoverboard van een betrouwbaar merk is de kans klein dat de batterij ooit in brand vliegt; zoals het geval was bij de goedkope Li-ion accu’s uit China.

Verzekering

De kans op schade is altijd aanwezig, wanneer jij of je kind dit ‘zwevende skateboard’ bestuurt. Toch ben je in veel gevallen niet verzekerd tegen de veroorzaakte schade.

Dit komt omdat een hoverboard niet gezien wordt als speelgoed en tevens afgekeurd is als motorvoertuig.

Het valt dus niet in een categorie, waardoor je in de meeste gevallen geen recht hebt op een aansprakelijkheidsverzekering.

Zijn Hoverboards het geld waard? Lees deze 7 dingen

Hoverboards, de poging om nostalgie terug te brengen uit de jaren 80 toen we Marty McFly er op zagen rondrijden in de vermeende 2000’er jaren. Dat hoverboard leek op een skateboard maar zweefde in de lucht in plaats van op wielen te vertrouwen om rond te bewegen.

Hoverboards zijn tegenwoordig echter meer een merknaam dan een echt hoverboard. Het is een mix tussen een skateboard in de zin dat het een board is en wielen als een segway heeft in de zin dat je je eigen gewicht gebruikt om het vooruit te stuwen.

Hoe dan ook, dat is een groot spectrum aan prijzen, dus voordat je het koopt, is het de moeite waard om te overwegen wat je precies krijgt als je een hoverboard koopt. Is het het echt waard?

1 Hoeveel kost het?

Zoals je weet, kunnen deze boards tussen de €200 en €600 kosten. Als je bereid bent om zoveel te spenderen voor dit apparaat, dan zouden de kosten geen probleem mogen zijn.

Weet dat de prijsbepaling niet altijd zorgt voor kwaliteit of duurzaamheid. Volgens ‘State of Tech’, een videoserie op YouTube, zijn alle hoverboards in wezen hetzelfde board. Ze kunnen allemaal in verschillende prijzen worden geleverd, maar je krijgt hetzelfde product.

Wil je bijvoorbeeld de snelste op de Nederlandse markt? Of wil je een meer budget optie.

2 Waar koop je het vandaan?

Het is het beste om het hoverboard te kopen in het thuisland waar je vandaan komt om elke vorm van dubbelzinnigheid van het retourbeleid te voorkomen.

Als je bijvoorbeeld in Nederland bent en een hoverboard probeert te kopen uit Japan, is het retourbeleid mogelijk iets anders dan je gewend bent. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het nog veel langer zal duren om bij je te komen.

Daarnaast kunnen er ook nog eens lokale regels afwijken van die we in Nederland kennen en kun je uiteindelijk een goedkoop product kopen wat eigenlijk niet ingevoerd mocht worden, vanwege het niet voldoen aan strenge veiligheidsregels.

3 Hoe vaak gebruik je het?

Verrassend is dat het gebruik van een hoverboard beenspier vereist. Als je niet erg actief bent, zul je het tamelijk snel beu zijn om het te gebruiken. Als dit je ervan weerhoudt om het te gebruiken, dan zou ik voorstellen om er misschien geen te kopen, of je in ieder geval te beperken tot de goedkopere in de markt.

4 Waarom wil je het?

Wil je het omdat iedereen het heeft of wil je het omdat je het echt wilt? Het is belangrijk om het verschil te herkennen, omdat trends komen en gaan.

Als je interesse in dit board samen met alle anderen weggaat, moet je deze aankoop heroverwegen.

Lees ook: universele opladers voor je Hoverboard

5 Ken je iemand die er al een heeft?

Deze vraag kan je veel tijd en geld besparen. Als je iemand kent die een van deze boards heeft, kun je hem uitproberen voordat je hem gaat kopen.

6 Kun je het retourneren?

Als je een hoverboard koopt en per ongeluk breekt of als het niet is zoals je het hebt gekocht of als er iets misgaat, moet je het kunnen retourneren. Als je een paar honderd euro voor iets gaat betalen, wil je dat het werkt.

7 Hoe lang is de levensduur van de batterij?

Is de batterij snel leeg? Je moet dat ook weten voordat je het koopt. Wat heeft het voor zin om iets te kopen als je het niet zo lang kunt gebruiken? Dit is vaak ook één van de irritaties waardoor hij uiteindelijk steeds minder meegenomen (en dus gebruikt) wordt.

Voor iets als dit moet je het urenlang kunnen gebruiken om het echt te gebruiken zoals de fabrikant het bedoeld heeft.

Dus nadat je al dit advies hebt gelezen, vraag je je nog steeds af: “Is een Hoverboard het geld waard?” Volgens het internet is het antwoord ja.

 • Hoverboards zijn echt leuk.
 • Ze zijn een verfrissende manier om van plaats naar plaats te gaan zonder de gevestigde vormen van transport zoals wandelen, auto, gebruik maken van je scooter of je fiets.
 • Als je het eenmaal onder de knie hebt, kan hoverboarden echt een leuk tijdverdrijf zijn.

Als je het de hele tijd zult gebruiken en het is van goede kwaliteit dan ja, deze zijn het de moeite waard.

Lees ook: zijn Hoverboards waterdicht?

Hoeveel kost een hoverboard?

Het is misschien verleidelijk om voor zo min mogelijk geld een hoverboard aan te schaffen; de gadgets kunnen namelijk behoorlijk duur zijn.

Toch is een kwalitatief board de investering zeker waard.

De goedkopere motorische skateboards bevatten vaak een replica batterij of een frame dat na een enkel ritje al zichtbare beschadigingen heeft opgelopen.

Voor langdurig en veilig gebruik kun je het beste een betrouwbaar merk hoverboard kiezen, zoals het hoverboard van het Nederlandse SwheelS.

Ook de garantie is een belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf van dit voertuig.

Van een goede leverancier mag je verwachten dat je minstens één jaar fabrieksgarantie krijgt op de fabrieksonderdelen van jouw hoverboard.

Wat te doen bij een defect?

De bovenstaande hoverboards hebben vrijwel allemaal twee jaar fabrieksgarantie. Hier vallen echter niet altijd alle onderdelen onder.

Ook buiten de fabrieksgarantie kan er een defect optreden, bijvoorbeeld na een crash. Gelukkig zijn er methodes waarop jij zelf je hoverboard kunt repareren.

Dit kan je heel wat geld besparen!

Kalibreren

Veel problemen bij de besturing van het hoverboard hebben te maken met de gyroscopen.

Wanneer ze niet meer goed zijn afgesteld, kan het zijn dat het apparaat naar links draait, terwijl je toch echt rechtdoor wilde gaan.

Gaat het verticale skateboard trillen wanneer je een helling probeert op te rijden? Ook dan kan dit het gevolg zijn van de gyroscopen die uit balans zijn.

Gelukkig is dit eenvoudig te herstellen, door het hoverboard te kalibreren.

Het ‘resetten’ kan bij vrijwel elk board op ongeveer dezelfde wijze worden uitgevoerd. Je kunt hiervoor het best de volgende stappen aanhouden:

 1. Zet je hoverboard op een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat het apparaat waterpas staat. Dit kun je doen door te kijken of de ledlampen op gelijke hoogte staan of door te zorgen dat de pedalen naadloos op elkaar aansluiten. Als je helemaal zeker wil zijn dat je hoverboard recht op de grond staat, kun je ook een waterpas gebruiken.
 2. Druk op de aan-/uitknop en houd deze minimaal 5 seconden ingedrukt. De plek waar deze powerknop zit, kan verschillen per merk hoverboard.
 3. Als het goed is hoor je nu een piepgeluid en gaan er lampen knipperen. Je kunt nu de powerknop loslaten.
 4. Als de ledlampen niet meer knipperen, kun je het apparaat uitzetten.
 5. Wanneer je het hoverboard herstart, is de kallibratie voltooid.

De gyroscopen zijn als het goed is nu weer hersteld. Kalibratie kan tevens gebruikt worden voor andere systeemfouten.

Het is verstandig het apparaat een paar keer te kalibreren, alvorens je nieuwe onderdelen aanschaft of het opstuurt ter reparatie.

Lees hier alles over kalibratie

Reparatie of vervanging

Heb je jouw balance board meerdere malen gekalibreerd zonder succes? Dan zijn er verschillende opties. Misschien is er een onderdeel dat aan vervanging toe is.

In dat geval kun je ervoor kiezen de mini segway op te sturen ter reparatie.

Er zijn verschillende bedrijven die een reparatieservice aanbieden, ook wanneer je het hoverboard niet bij dit bedrijf hebt gekocht.

Daarnaast is het soms mogelijk om zelf een onderdeel te vervangen.

Is je batterij aan vervanging toe of zoek je een nieuwe kap? Deze onderdelen zijn vaak online te vinden, met het nodige reparatieadvies.

Ook de banden van een hoverboard zijn makkelijk te wisselen. Let er in dit geval wel goed op dat je de producten aanschaft die passen bij het model dat je in je bezit hebt.

Je kunt natuurlijk ook zoveel mogelijk schade voorkomen, door bijvoorbeeld het hoverboard te voorzien van rubberen bescherming.

Door deze bumpers loopt het apparaat minder snel beschadigingen op. Ook een beschermhoes van goede kwaliteit kan de nodige krassen voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om de wielen regelmatig te controleren en om waterschade zoveel mogelijk tegen te gaan.

Het wordt dan ook afgeraden om in de regen te rijden.

Het hoverboard in beweging

Conclusie

De technologische ontwikkelingen lijken sneller te gaan dan ooit.

Waar ouderen soms moeite te hebben om de nieuwste rages bij te houden, lijken jongeren er totaal geen problemen mee te hebben.

Waren ze net gewend aan de tablet, komt alweer het volgende technologische hoogstandje de hoek om kijken; het hoverboard.

Dit zwevende – maar niet echt – skateboard wordt aangedreven door een motor, waardoor je met een flinke snelheid over de weg kan rijden.

Gelukkig voor menig bezorgde ouder is het gebruik van het hoverboard op openbare wegen inmiddels verboden.

Dit beïnvloedt de populariteit van het apparaat echter niet.

Creatief als kinderen zijn, staat YouTube vol met trucs die je zelfs in huis met dit elektrische skateboard kunt doen.

Door de grote populariteit is er tegenwoordig een enorm aanbod aan hoverboards.

Van eenvoudige, veilige boards voor jongeren, tot oxboards met ingebouwde bluetooth speakers.

Met de juiste bescherming én oefening, kan bijna iedereen op een veilige manier van deze zelf-balancerende scooters gebruik maken.

Toch zijn er enkele uitzonderingen.

Hoewel de kinderen vaak zonder moeite het hoverboard kunnen besturen, zijn het de ouders die regelmatig voor de nodige bloopers zorgen.

Lees meer: de snelste hoverboard op de Nederlandse markt

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.