Beste Hoverboards Beoordeeld: Deze 5 Sprongen uit de Test

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Je automatisch voortbewegen op een ‘zwevende’ plank met twee wielen; dat klinkt als een sciencefictionfilm!

Maar deze toekomst is natuurlijk al een tijdje hier. Er zijn inmiddels een hoop merken zijn die zich hebben verbeterd en echt goed speelgoed hebben gemaakt.

Helaas zijn er ook nog steeds een paar mindere merken… En zo kan kiezen dus nog steeds best lastig zijn!

Wij hebben het voor je uitgezocht. We zetten de beste merken voor je op een rijtje en geven aan waar je op moet letten mocht je er eentje willen kopen.

Beste Hoverboards Beoordeeld: Deze 5 Sprongen uit de Test

De Gyroor G11 off-road hoverboard is een van de beste en veiligste hoverboards verkrijgbaar, met slimme beveiliging en technologie, en is ontworpen voor jonge offroad-rijders met massieve rubberen banden en krachtige borstelloze motoren.

Er zijn ook wel uitgebreidere versies, maar zeker als beginner is dat helemaal niet noodzakelijk.

Hier een roundup van de beste hoverboards:

Overall beste hoverboard voor kinderen

GyroorG11

De G11 valt op door zijn krachtige dubbele motoren, duurzame bouwkwaliteit, lange batterijduur en geavanceerde zelfbalancerende technologie.

Product image

Beste hoverboard voor volwassenen

GyroorWarrior G2

Een prima lichtgewicht hoverboard perfect voor off-road rijden met een degelijke batterij duur.

Product image

Beste hoverboard met kart combo

GyroorWarrior G5

De Gyroor G5 inclusief hoverkart met dubbele vering is het perfecte cadeau voor (klein)kinderen met een snelheid van 15 km/u, een reikwijdte van 13 km en een stoere uitstraling.

Product image

Beste offroad hoverboard

Hover-1Helix

De Helix overtuigt met een ingebouwde bluetooth speaker, ultra heldere LED wielen en stoer camouflage design.

Product image

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Hoverboard koopgids

Wanneer je een hoverboard aan wil schaffen, voor jezelf of als cadeautje voor iemand anders, zal je snel ontdekken dat er ontzettend veel verschillende boards zijn.

De verscheidene modellen en merken hebben ieder hun eigen kenmerken.

Het is dan ook belangrijk om de eigenschappen van deze zelf balancerende scooters in acht te nemen, alvorens je de aankoop doet.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hoverboard?

 • Grootte: De ideale breedte en lengte van een hoverboard, zijn afhankelijk van de manier waarop jij comfortabel staat. De balancing boards die specifiek gericht zijn op kinderen, zijn dan ook vaak wat kleiner. Ook de maximale snelheid en het gewicht dat deze gadget aankan, zullen bij het geval van een kindermodel lager uitvallen.
 • Gewicht: Een licht hoverboard is makkelijk te dragen en rijdt vaak soepel. Het gewicht van het apparaat wordt bepaald door de hardware. Vooral de soort accu beïnvloedt het totale gewicht. Ook het gewicht van de bestuurder is van invloed op de uiteindelijke keuze. Er zijn kinderboards die een maximale belasting van 60 kg aankunnen; dit maakt ze dus niet geschikt voor de meeste volwassenen. Daarnaast is ook het minimale gewicht van belang, vanwege de druk die de pedalen nodig hebben om het hoverboard soepel te laten bewegen.
 • Frame: Een goede zelf balancerende scooter moet tegen een stootje kunnen. Goedkopere modellen lopen vaak sneller beschadigingen op. Ook de rubberen stootstrips laten eenvoudig los. Een hoverboard van goede kwaliteit mag dan iets prijziger zijn, maar hij gaat ook zeker langer mee.
 • Wielen: Het aantal watt per wiel bepaalt de kracht van de wielen; een hoger aantal watt komt ook het rijgemak ten goede. Om goed op snelheid te komen, is het belangrijk een hoverboard aan te schaffen met wielen van minimaal 350 watt. De grootte van de wielen wordt aangegeven in het aantal inches; van normale wielen van 6,5 inch, tot grotere wielen van 8 inch. Een inch staat gelijk aan 2,54 cm.
 • Maximale snelheid: Het merk hoverboard bepaalt ook hoe snel je ermee kunt gaan. Gemiddeld bereik je met een self balancing wheel een snelheid tussen de 6 en 20 kilometer per uur. Ook je gewicht en de weg waar je op rijdt hebben invloed op de snelheid.
 • Hellingshoek: De hellingshoek geeft aan met welk gemak het apparaat een heuvel kan oprijden. Bij veel hoverboards is de hellingshoek tussen de 20 en 30 graden.
 • Accu: Een goedkope (replica) accu komt met de nodige risico’s. In het verleden is gebleken dat de lithium-ion batterijen die in China werden geproduceerd, nogal eens in brand vlogen. Een goede reden dus om te investeren in een accu van bijvoorbeeld Samsung of LG. Hoe beter de batterij is, hoe langer ook het moederbord meegaat. Dit systeem wordt namelijk aangevoerd door de stroom die de accu levert.
 • Accuduur: Bij het aanschaffen van een balancing board is het, naast de accu, ook belangrijk om te kijken naar de accuduur. Dit beïnvloedt namelijk hoeveel kilometer je met het apparaat kunt rijden, zonder dat deze opnieuw opgeladen hoeft te worden. Met een hoverboard van SwheelS kun je 15 tot 20 km rijden op een volledig opgeladen accu. De accuduur is onder meer afhankelijk van het gewicht van de bestuurder en de ondergrond waarop wordt gereden.
 • Oplaadtijd: Ook de oplaadtijd is een punt van aandacht. Zo duurt het bij de goedkopere modellen, zoals het Denver DBO-6520 Hoverboard, 4 uur voordat de accu volledig is opgeladen. Zowel het SwheelS hoverboard als de OXBOARD PRO hebben een oplaadtijd van 1 tot 2 uur.
 • Moederbord: Het moederbord is het brein van het hoverboard en daardoor een van de belangrijkste onderdelen. Het beste systeem voor deze voertuigen is het TaoTao moederbord. TaoTao is de originele producent van de systeemborden en levert de beste kwaliteit. Een replica moederbord mag dan een stuk goedkoper zijn, je loopt het risico dat het systeem sneller kapotgaat.

Vanaf welke leeftijd zijn Hoverboards geschikt?

De “officiële” leeftijdseis voor de meeste hoverboards is 8 jaar en ouder.

Dat gezegd hebbende, rijdt mijn nichtje die 6 is, met haar Hoverboard als een kampioen, dus het antwoord zou eigenlijk moeten zijn: het hangt ervan af.

Loopt jouw kind wat voor op andere kinderen wat betreft de ontwikkeling van de grove motoriek, dan is een hoverboard wellicht een prachtige uitdaging!

Beste hoverboards beoordeeld

Laten we dan direct dieper op elke keuze ingaan. Wat maakt deze hoverboards zo goed?

Overall beste hoverboard

Gyroor G11

Product image
4.8
Toy score
Uiterlijk
4.5
Gebruiksgemak
5
Functies
5
Beste voor
 • Goede kwaliteit
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Stevig materiaal
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Prima prijs
Minder goed
 • Niet voor volwassenen (laag draaggewicht)

Als je op zoek bent naar het beste én veiligste hoverboard, dan laat ik je graag de Gyroor G11 hoverboard zien! Het is bovendien mijn favoriete hoverboard.

Je rijdt er comfortabel mee en je zult ook ontzettend veel plezier hebben.

Een hoverboard is natuurlijk ‘fun’, maar ook moeten we rekening houden met de veiligheid.

Als we op zoek gaan naar een hoverboard, kiezen we het liefst eentje waarop we veilig kunnen rijden.

Alle Gyroor G11 modellen zijn gericht op veiligheid: van het systeemontwerp tot het gebruik van grondstoffen.

Gyroor heeft de vereiste CE, maar daarbovenop heeft het ook TUV, SGS en het ‘UL 2272 Electrical systems for personal E-mobility’ veiligheids keuringscertificaat.

Het hoogste niveau van veiligheid krijg je dus bij Gyroor G11 hoverboards.

Maar dat is nog niet alles! Ook is er gebruik gemaakt van een slimme beveiliging via het intelligente batterij beheersysteem (smart-bms).

Dit systeem kan op een slimme manier individuele batterij eenheden monitoren, beheren en zelfs onderhouden.

De batterij wordt volledig beschermd Bovendien is de originele lader getest door UL, CE en FCC.

Verder is er bij deze hoverboard ook gebruik gemaakt van de nieuwste GD32-bit MCU-chipverwerking.

Daarmee is de MCU-chipverwerkingssnelheid twee keer sneller dan gewoon. Iedere seconde worden er 250 keer veranderingen in lichaamsbewegingen vastgelegd.

Ook worden de prestaties twee keer verbeterd dankzij de multi-core masterchip.

Wist je dat Gyroor een interessante app heeft ontwikkeld voor de G11? Deze app kun je downloaden en vervolgens aan je Gyroor G11 apparaat koppelen.

Via de app kun je je batterij vermogen aflezen en ook bijhouden hoe snel je gaat. In de app kun je zelfs de snelheid aanpassen, afhankelijk van wie er de hoverboard gebruikt.

Ook kun je de kleur van de LED verlichting aanpassen (die zich aan de voorkant van het hoverboard bevindt).

Wat valt er verder nog op aan de G11? Dat is de pedaal verlichting. Dat maakt in het donker rijden leuker plus veiliger!

En wat dacht je van de ingebouwde bluetooth speakers? Je leest het goed. Deze hoverboard heeft ontzettend veel functies!

De speakers zijn van hoge kwaliteit en kunnen gekoppeld worden aan je smartphone om zo je favoriete playlist te kiezen.

Als jij een (veilig) hoverboard zoekt voor je kind, dan is de G11 uiterst geschikt. Het board is namelijk speciaal ontworpen voor de jonge offroad-rijders.

De banden zijn gemaakt van hoogwaardig, massief rubber (SUV banden) en het hoverboard is voorzien van twee krachtige 350 Watt motoren.

Deze motoren leveren een constant en soepel vermogen, wat zorgt voor een geweldige off-road ervaring.

De maximale belasting betreft 55 kg en is geschikt voor kinderen met een leeftijd tussen de 6 en 17 jaar (deze hoverboard is dus niet geschikt voor volwassenen).

Met een volle batterij kun je tussen de 15 en 18 km rijden en de maximale snelheid van het hoverboard betreft 12-16 km/h.

De maximale klimhoek betreft 30°. Het duurt tussen de twee en drie uur om een batterij volledig op te laden.

De hoverboard weegt zelf 7 kg en je krijgt er een handige draagtas bij.

Tsja.. Wat wil je kind nog meer? Je zult het merk Gyroor overigens een aantal keren terug zien komen in dit artikel.

 • Heeft alle veiligheidscertificaten
 • Smart-bms
 • Nieuwste GD32-bit MCU-chipverwerking
 • Met app
 • Met LED verlichting (flits wielen)
 • Bluetooth speakers
 • Kwalitatieve banden van massief rubber
 • Met dual-motor (2x 350 Watt)
 • Maximale belasting: 55 kg
 • Geschikte leeftijd: 6-17 jaar
 • Afstand: 15-18 km
 • Maximale snelheid: 12-16 km/h
 • Maximale klimhoek: 30°
 • Batterij opladen duurt 2-3 uur
 • Gewicht: 7 kg
 • Met draagtas

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste hoverboard voor volwassenen

Gyroor Warrior G2

Product image
4.8
Toy score
Uiterlijk
4.5
Gebruiksgemak
5
Functies
5
Beste voor
 • Grote maximale belasting (ook voor volwassenen)
 • Goede kwaliteit
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Stevig materiaal
 • Slimme beveiliging
Minder goed
 • Zwaar gewicht

Zoek je een hoverboard die zowel door kinderen als volwassenen gebruikt kan worden? Dan raad ik je de Gyroor Warrior G2 aan.

Het frame van de G2 is van een aluminiumlegering gemaakt van ruimtevaart kwaliteit (dat betekent 100% aluminium) en de maximale belasting betreft 100 kg.

Dat is een van de grootste verschillen tussen dit hoverboard en de G11: Vergeleken met de G11 kan dit hoverboard veel meer gewicht dragen.

Net zoals de G11 is ook dit model van Gyroor voorzien van een SMART-BMS intelligent batterijbeheer systeem.

De Gyroor Warrior G2 is compatibel met de nieuwste 32-bits GD MCU’s. Dat betekent dus wederom dat de verwerkingssnelheid twee keer zo snel is dan in het geval van een normale chip.

Net zoals de G11 verandert de bewegingsopname 250 keer per seconde en de prestaties worden verdubbeld dankzij de multi-core hostchip.

Wederom kan deze hoverboard gekoppeld worden aan een leuke en interessante app. Ook deze board is voorzien van een kwalitatieve bluetooth speaker.

Verder is de board perfect voor off-road rijden dankzij de massief rubberen banden en de krachtige, borstelloze dual-motor (350 W x 2).

De maximale snelheid betreft 12-16km/h en de maximale klimhoek is 30°. De afstand die het apparaat kan afleggen op een volle lading, betreft 15-18 km.

De hoverboard is binnen 2 à 3 uur opgeladen. Je krijgt er een draagtas bij en de minimum leeftijd voor gebruik van deze hoverboard betreft 6 jaar.

Dit is een prima hoverboard, echter weegt deze een beetje zwaar.

Wellicht iets waar je rekening mee wil houden in het geval je het hoverboard vaak wil kunnen vervoeren.

 • Heeft alle veiligheidscertificaten
 • Smart-bms
 • Nieuwste GD32-bit MCU-chipverwerking
 • Met app
 • Met LED verlichting
 • Bluetooth speakers
 • Voor alle terreinen
 • Kwalitatieve banden van massief rubber
 • Met dual-motor (2x 350 Watt)
 • Maximale belasting: 100 kg
 • Geschikte leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Afstand: 15-18 km
 • Maximale snelheid: 12-16 km/h
 • Maximale klimhoek: 30°
 • Batterij opladen duurt 2-3 uur
 • Gewicht: 14,5 kg
 • Met draagtas

Check de meest actuele prijzen hier

Beste hoverboard met kart combo

Gyroor Warrior G5

Product image
4.5
Toy score
Uiterlijk
4.5
Gebruiksgemak
5
Functies
4.5
Beste voor
 • Hoge maximale belasting
 • Goede kwaliteit
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Stevig materiaal
Minder goed
 • Aan de dure kant

Het perfecte cadeau is de hovercard combo. In dit pakket krijg je een hoverboard met hovercart!

Het apparaat heeft een maximale snelheid van 15 km/u.

Via de Gyroor app kun je alles zelf instellen: muziek afspelen, je lichten aanpassen en ook je gewenste snelheid invoeren.

Het maximale draagvermogen betreft 100 kg, vergelijkbaar dus met de Gyroor Warrior G2. Dit betekent dat ook volwassenen gebruik kunnen maken van het apparaat.

In combinatie met de hoverkart, heb je de nodige stabiliteit om ook off road te cruisen! Het hoverboard kan tot 13 km rijden en de oplaadtijd betreft 2-3 uur.

Het design is daadwerkelijk stoer en het board is gemaakt van de stevigste materialen.

Dankzij het zelf-balans systeem rijd je altijd stabiel en is de hoverboard met kart gemakkelijk te besturen.

De board heeft massieve, rubberen banden met een vermogen van 300W x 2. De motors zijn van hoge kwaliteit.

De hoverboard heeft bovendien een maximale klimhoek van 30° en is voorzien van bluetooth speakers.

Het gewicht betreft 9 kg en je krijgt er een draagtas bij. De aanbevolen minimumleeftijd is 6 jaar.

Zoals je hebt kunnen lezen, hebben de Gyroor hoverboards veel overeekomende eigenschappen, met hier en daar een verschil in gebruikte materialen, het draaggewicht en gewicht van de board zelf.

De functies zijn over het algemeen hetzelfde en ook zijn het boards van hoge kwaliteit.

 • Met app
 • Met LED verlichting
 • Bluetooth speakers
 • Kwalitatieve banden van massief rubber
 • Met dual-motor (2x 350 Watt)
 • Maximale belasting: 100 kg
 • Geschikte leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Afstand: tot 13 km
 • Maximale snelheid: 15 km/h
 • Maximale klimhoek: 30°
 • Batterij opladen duurt 2-3 uur
 • Gewicht: 9 kg
 • Met draagtas

Check de meest actuele prijzen hier

Voor nog meer opties zie mijn complete review over de beste hoverboard karts

Beste offroad hoverboard

Hover-1 Helix

Product image
4.7
Toy score
Uiterlijk
5
Gebruiksgemak
5
Functies
4.5
Beste voor
 • Licht qua gewicht
 • Self-balancing technology
 • Gemakkelijk in gebruik
Minder goed
 • Erg duur
 • Kan niet zo ver rijden
 • Niet geschikt voor steile helling

Zoek je het beste hoverboard offroad? Dan raad ik je de Hover-1 Helix aan. Het hoverboard heeft een stoer camouflage design en weegt 3.6 kg.

Het materiaal van deze hoverboard is kunststof en aluminium en het aanbevolen maximum draaggewicht betreft 72 kg.

Net zoals alle andere genoemde hoverboards, heeft deze Hover-1 Helix een ingebouwde bluetooth speaker en ultra heldere LED wielen.

Je kunt heel eenvoudig de levensduur van je batterij aflezen zodat je niet zomaar stil komt te staan.

De hoverboard is voorzien van een 350 W motor en heeft een oplaadtijd van 6 uur maximaal.

Vergeleken met de andere hoverboards is deze hoverboard dus minder krachtig (de anderen zijn namelijk voorzien van een dual motor) en is er bovendien meer tijd nodig om deze op te laden.

Het fijne is dat het board voorzien is van een self-balancing technology, net zoals de Gyroor Warrior G2.

Omdat deze hoverboard niet zo snel gaat, is deze wellicht het meest geschikt voor nieuwe gebruikers of wat jongere kinderen.

Jammer alleen dat dit hoverboard zo duur is. Vergeleken met de andere hoverboards is deze niet geschikt voor hellingen met een klimhoek die groter is dan 10°.

De andere hoverboards hebben een klimhoek van 30°. Verder duurt het erg lang voordat deze hoverboard is opgeladen en kun je niet gek ver rijden op een volle batterij (tot 5 km).

Maar het hoverboard heeft wel een hippe uitstraling: met deze Hover-1 Helix val je gegarandeerd op!

Zoek je een board die vooral ver kan rijden, dan zijn de Gyroor G11 en de Gyroor Warrior G2 hoverboards waarschijnlijk de beste keuze.

Als budget een grote rol speelt, dan is naar mijn mening de G11 de beste keuze.

Bovendien zijn de bovengenoemde modellen ook geschikt voor off-road rijden, omdat ze allemaal voorzien zijn van massieve banden.

Als je precies weet wat je zoekt, wordt een keuze maken natuurlijk veel makkelijker!

 • Met LED verlichting
 • Bluetooth speakers
 • Motor: 350 Watt
 • Maximale belasting: 72 kg
 • Afstand: tot 5 km
 • Maximale snelheid: 11 km/h
 • Maximale klimhoek: 10°
 • Batterij opladen duurt 6 uur
 • Gewicht: 3.6 kg
 • Self-balancing technology

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Op zoek naar iets specifieks? Bekijk ook onze post over de beste bluetooth hoverboards

Hoverboard merken

Er zijn ondertussen een hele hoop merken in opkomst, met name ook omdat er veel uit China komen zonder enige controle op de Europese markt.

De belangrijkste Hoverboard merken om in het oog te houden zijn:

 1. Oxboard
 2. Gyroor
 3. MPman
 4. Denver
 5. Colorway
 6. Smartway
 7. Ergenic
 8. Evercross
 9. Segway
 10. Hype
 11. Bluewheel

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over hoverboards en hun antwoorden.

Wat is een hoverboard?

Een hoverboard is een zelfbalancerend, gemotoriseerd vervoermiddel dat wordt bestuurd door lichaamsgewicht en bewegingen.

Hoe werkt een hoverboard?

Een hoverboard wordt bestuurd door de bewegingen en het lichaamsgewicht van de berijder.

De interne gyroscoop en sensoren detecteren de bewegingen en passen de snelheid en richting van het hoverboard aan.

Is het moeilijk om een hoverboard te besturen?

Voor de meeste mensen is het niet moeilijk om een hoverboard te besturen, maar het kan enige oefening vergen om het evenwicht te vinden en de bewegingen te beheersen.

Zijn hoverboards veilig?

Met de juiste veiligheidsvoorzieningen, zoals het UL 2272-certificeringslabel, kunnen hoverboards veilig zijn om te gebruiken.

Het is belangrijk om veiligheidsrichtlijnen te volgen en een helm en andere beschermende uitrusting te dragen.

Kunnen kinderen een hoverboard gebruiken?

Hoverboards zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud, maar jongere kinderen moeten onder toezicht van een volwassene worden gehouden.

Het is ook belangrijk om het gewichtslimiet en de aanbevolen leeftijdsgrens van het specifieke hoverboard te controleren voordat u het koopt.

Hoe ver kan een hoverboard gaan op een volle lading?

De meeste hoverboards hebben een bereik van 10 tot 15 kilometer op een volle lading, maar dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de batterij en andere factoren zoals rijstijl en terrein.

Hoe snel kan een hoverboard gaan?

De meeste hoverboards kunnen een snelheid bereiken van 10 tot 15 kilometer per uur, maar sommige modellen kunnen sneller gaan.

Moet ik een helm dragen tijdens het gebruik van een hoverboard?

Het wordt sterk aanbevolen om een helm en andere beschermende uitrusting te dragen tijdens het gebruik van een hoverboard, vooral voor kinderen en beginners.

Kan een hoverboard worden gebruikt op oneffen terrein?

Sommige hoverboards zijn speciaal ontworpen voor off-road-gebruik en kunnen worden gebruikt op oneffen terrein, maar het is belangrijk om de specificaties van het hoverboard te controleren voordat u het koopt.

Moet ik een verzekering hebben voor mijn hoverboard?

Hoewel het niet wettelijk verplicht is om een verzekering te hebben voor uw hoverboard, kan het wel verstandig zijn om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor het geval u schade aanricht aan eigendommen of letsel veroorzaakt aan anderen.

Conclusie

De technologische ontwikkelingen lijken sneller te gaan dan ooit.

Waar ouderen soms moeite te hebben om de nieuwste rages bij te houden, lijken jongeren er totaal geen problemen mee te hebben.

Waren ze net gewend aan de tablet, komt alweer het volgende technologische hoogstandje de hoek om kijken; het hoverboard.

Dit zwevende – maar niet echt – skateboard wordt aangedreven door een motor, waardoor je met een flinke snelheid over de weg kan rijden.

Gelukkig voor menig bezorgde ouder is het gebruik van het hoverboard op openbare wegen inmiddels verboden.

Dit beïnvloedt de populariteit van het apparaat echter niet.

Creatief als kinderen zijn, staat YouTube vol met trucs die je zelfs in huis met dit elektrische skateboard kunt doen.

Door de grote populariteit is er tegenwoordig een enorm aanbod aan hoverboards.

Van eenvoudige, veilige boards voor jongeren, tot oxboards met ingebouwde bluetooth speakers.

Met de juiste bescherming én oefening, kan bijna iedereen op een veilige manier van deze zelf-balancerende scooters gebruik maken.

Toch zijn er enkele uitzonderingen.

Hoewel de kinderen vaak zonder moeite het hoverboard kunnen besturen, zijn het de ouders die regelmatig voor de nodige bloopers zorgen.

Lees ook: Buiten met je Hoverboard rijden? Dit zijn de 5 dingen om aan te denken

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.