9 tips voor gezonde schermtijd afspraken & instellingen (Android & iOS)

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Hoe lang zitten mijn kinderen op hun scherm? Hoe kom ik dat te weten, en zelfs dan, wat is gezond?

Een punt waar veel ouders mee zitten is, hoe houd ik dat nou precies bij, en hoe stel ik het in?

Als eerste heb je een aantal handige manieren nodig om de schermtijd van kinderen te volgen, bijvoorbeeld op Android devices van Samsung en andere merken, om zo te weten waar je staat.

Laten we daarna kijken hoe je het kunt instellen en/ of beperken met apps of in de instellingen, en hoe je hier afspraken over maakt.

5 tips en apps om schermtijd op android in te stellen

Of dit nu kindertablet, telefoon of laptop is, je wilt de schermtijd beperken tot een maximum (tenzij ze op een laptop hun schoolproject af zitten te maken, maar zijn ze ooit écht zo braaf?).

Het gaat er voor mij dan ook om, dat je weet wat je kinderen doen en of dit productief en educatief is, of dat het puur recreatief is.

Het wordt een lang artikel, dus wat mij betreft mag je best overslaan naar een onderdeel dat je interesse heeft, als eerste begin ik met ons onderzoek over hoe lang ouders hun kinderen op hun schermen laten.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Hoeveel tijd zitten kinderen op hun scherm? Schermtijd per dag

We hebben een poll gehouden onder onze lezers en de meeste mensen geven tegenwoordig toch aan dat ze hun kinderen zoveel ze willen op hun apparaten laten:

Hoeveel schermtijd geven ouders hun kinderen

41% van de ouders geeft aan dat ze hun kind zoveel op een scherm laten als ze zelf willen, gevolgd door max twee uur met 22% en helemaal niet slechts 1%. 

Toch wil je als ouder wel wat controle hebben over wát ze doen, en wellicht ook wel hoeveel ze ervan doen. Zo is een uurtje social media wat anders dan een uur huiswerk maken of online onderzoek doen.

Je hebt misschien gehoord dat kinderen meer tijd op een scherm doorbrengen dan dat ze buiten spelen, klinkt zorgwekkend voor velen, maar het is eigenlijk nu al

twee keer zoveel screentime dan tijd buiten, vanaf het 7e levensjaar.

Maar hoe lang brengen kinderen daadwerkelijk op hun schermen door?

Hoeveel schermtijd per dag

Houd er rekening mee dat niet alle schermtijd noodzakelijkerwijs slecht is, omdat er ook veel educatieve inhoud is (plus ze werken er op school ook al continu mee).

Maar het gemiddelde kind, vanaf 7 jaar, brengt ongeveer 4 uur per dag op een scherm door.

Buiten spelen maakt slechts ongeveer 1,5 uur van hun dag uit, ter vergelijking.

Dus hoe doet jouw kind het ten opzichte van het gemiddelde? Meer tijd, of misschien minder? En is het echt een slechte zaak?

De meeste ouders en zorgverleners zijn het er wel over eens dat kinderen te veel tijd op apparaten doorbrengen en dat het slecht is voor hun gezondheid en hun ontwikkeling.

Ik wil in ieder geval graag dat mijn kind zijn weg op het internet kan vinden, en weet hoe hij dingen moet opzoeken, ik denk dat dit de toekomst is.

Maar er moet een goede balans zijn die er momenteel niet is.

Hoe lang zitten kinderen van verschillende leeftijdsgroepen op hun scherm?

  • Peuters brengen ongeveer 1 tot 3 uur op een scherm door, afhankelijk van wat de ouder toestaat
  • Kinderen van 4 tot 7 jaar brengen ongeveer 4 uur door op apparaten
  • Kinderen van 8 tot 12 jaar brengen gemiddeld 4 uur en 36 minuten op hun schermen door
  • Tieners brengen gemiddeld 6 uur en 40 minuten door op de schermen van hun apparaten

Schermen kunnen natuurlijk alles zijn, van de computers op school tot hun eigen schermen voor mobiele telefoons, tablets, tv, laptop, billboards voor buiten en meer.

En als je het gebruik van twee schermen als afzonderlijke tijd meetelt, kun je 20% toevoegen aan deze tijd die wordt doorgebracht op schermen!

4 op de 10 ouders geven aan dat hun kinderen meerdere schermen tegelijk gebruikten, zoals een tv-, tablet of laptop scherm en hun telefoon.

Kinderen doen er zoveel mee, en je hebt er niet altijd zicht op. Sommige ouders ontvangen zelfs hoge rekeningen voor aankopen die hun kinderen hebben gedaan op hun device.

Wat is de aanbevolen schermtijd voor kinderen?

Nu is de grote vraag: hoe lang mogen kinderen eigenlijk op hun schermen doorbrengen?

Zelf gebruiken we steeds meer schermen. Ik heb een online bedrijf en gebruik mijn laptopscherm voor bijna alles wat ik doe in mijn werk.

Daarvoor was ik Data Scientist en werkte ik het grootste deel van de dag achter een computer.

Ik denk dat schermen zullen blijven, we zullen ze als mensen gebruiken en we blijven ze in de toekomst gebruiken.

Maar we moeten uitkijken voor de gezondheid en ontwikkeling van onze kinderen. Zo kun je meer balans vinden:

De American Academy of Pediatrics (AAP) heeft ook aanbevelingen voor verschillende leeftijdsgroepen.

  • Ze vinden dat je je kind van minder dan anderhalf jaar geen schermen moet laten gebruiken, “tenzij het voor videochatten is” (ik denk dat ze vinden dat contact houden met familieleden ver weg belangrijker is dan het beperken van de schermtijd).
  • Peuters van 18 tot 24 maanden mogen alleen schermen gebruiken voor educatieve activiteiten, en altijd vergezeld door een volwassene.
  • Kinderen van 2 tot 5 jaar moeten maar 1 uur schermtijd per dag kijken.
  • Oudere kinderen en tieners moeten door hun ouders beter in de gaten worden gehouden om te kunnen beoordelen waar ze hun tijd aan besteden. Onderwijs- en huiswerkopdrachten zijn veel acceptabeler dan sociale media en hersenloze video’s kijken, en er is ook het extra risico dat ze cybergeperst worden of erger.
  • Bij oudere kinderen is het van essentieel belang om te weten waar je kinderen hun tijd aan besteden voordat je het absolute aantal uren beoordeelt.

Aanbevolen schermtijd per leeftijd

De algemene trend past zeker bij die resultaten van de AAP. De meest voorkomende aanbevolen schermtijd per leeftijd is:

  • Maximale schermtijd baby: liever niet, het scherm is erg fel en hij steekt er nog niets van op
  • Maximale schermtijd peuter: max 30 minuten per dag in blokjes van 10 minuten
  • Maximale schermtijd kind 2 jaar: max 30 minuten per dag in blokjes van 10 minuten
  • Maximale schermtijd kind 3 jaar: max 30 minuten per dag, misschien nu tot 15 minuten lang
  • Maximale schermtijd kind 4 jaar: max 45 minuten per dag, ook tot 15 minuten achtereen
  • Maximale schermtijd kind 5 jaar: max 45 minuten per dag, niet meer dan 30 minuten achter elkaar
  • Maximale schermtijd kind 6 jaar: max 1 uur per dag, liefst twee maal 30 minuten
  • Maximale schermtijd kind 7 jaar: max 1 uur per dag
  • Maximale schermtijd kind 8 jaar: max 1,5 uur per dag
  • Maximale schermtijd kind 9 jaar: max 1,5 uur per dag
  • Maximale schermtijd tiener: max 2 uur per dag, vanaf 12 jaar kan dat opgehoogd worden naar 3 uur
Productieve schermen

Het is misschien geen populaire mening, maar ik denk dat we onze schermen nodig hebben en dat onze kinderen het beste maar kunnen leren hoe ze er goed gebruik van kunnen maken.

Ze hebben hun laptop al nodig voor huiswerkopdrachten en ze moeten ook leren hoe ze op internet kunnen navigeren om het ook in hun leven goed te gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de schermtijd wordt besteed aan hersenloze activiteiten, zonder dat ouders of zelfs vrienden eraan te pas komen, alleen video’s en sociale media bekijken.

Kinderen gebruiken schermtijd op vier verschillende manieren volgens de “The Common Sense Cencus: Media Use by Tweens and Teens”:

  • Passieve consumptie: Tv kijken, lezen en muziek luisteren
  • Interactieve consumptie: Spelletjes spelen en internet browsen
  • Communicatie: Videochatten en het gebruik van sociale media
  • Creëren van inhoud: Apparaat gebruiken voor het maken van digitale kunst, video’s en muziek

Drie van deze dingen zijn dus eigenlijk gewoon heel goed voor de mentale ontwikkeling van je kind, dus ik zou zeggen, als je een tijdslimiet wilt toepassen tot het gebruik van tablets en andere gadgets, laat dit dan toe met deze informatie in het achterhoofd.

Je kunt zeker goed internetgebruik belonen en proberen je kinderen hun schermen te laten gebruiken voor onderzoek en onderwijs en minder voor sociale media en hersenloze video’s.

En natuurlijk moet je zowel buiten als binnen spelen blijven stimuleren met activiteiten die hun creativiteit en atletische vaardigheden ontwikkelen.

Het beste wat je kunt doen is echt spelen en leren stimuleren in plaats van hersenloos kijken en je kinderen naar buiten laten gaan om creatief te worden, en hun schermen te leren gebruiken voor hun verdere ontwikkeling, leren hoe ze schermen in de toekomst zullen gebruiken om echt productief in de samenleving te worden en echte sociale contacten te maken.

Op weg naar een gezonde schermtijd

Hoe lang zitten mijn kinderen op hun scherm? Hoe kom ik dat te weten, en zelfs dan, wat is gezond? Een punt waar veel ouders mee zitten is, hoe houd ik dat nou precies bij, en hoe stel ik het in? Ontvang nu gratis de complete schermtijd gids.

Schermtijd controleren en inzien

Hoe kan je in Android je schermtijd zien?

Er zijn twee super gemakkelijke manieren om je schermtijd van je Android telefoon te zien:

  1. Elke Android telefoon geeft inzage in je batterij gebruik en tijd per app, zoals je Samsung of Huawei smartphones
  2. Op elke Android telefoon kun je de App usage time installeren

Hieronder zal ik laten zien hoe je ze gebruikt.

Hoewel mijn artikel vooral op kinderen is gericht kan het natuurlijk ook voor jezelf relevant zijn om te zien hoeveel schermtijd je precies hebt per app wanneer je je leefpatroon aan wilt passen.

Als je een Pixel-apparaat of een apparaat met Android One gebruikt, kun je de gebruikstijd controleren met Digital Wellbeing.

Zoals de naam al zegt, is deze functie ontworpen om je te helpen je schermtijd inzichtelijk te maken en onder controle te houden.

Maar lang niet iedereen, zeker niet in Nederland, zal zo’n apparaat hebben. Een veel gemakkelijker optie is daarom ingebouwde functies in Android te gebruiken:

Schermtijd gemakkelijk zien via Batterij beheer instellingen

Als je geen extra apps van derden wilt installeren waarmee je jouw schermtijd kunt zien, heeft batterij beheer van je telefoon ook veel informatie over jouw telefoongedrag of dat van je kinderen.

Dit kan op je Samsung telefoon maar ook precies hetzelfde op andere Android telefoons en tablets zoals ook Huawei en Oneplus.

Op zich toont het batterijgebruik ook de tijd en de impact op de batterij, wat kan worden vertaald in schermtijd.

Zo kun je de schermtijd controleren via batterij gebruik op een Samsung:

  • Ga naar Instellingen> Batterij.
  • Tik op het 3-puntsmenu en ga naar Batterijgebruik.
  • Tik opnieuw op het 3-puntsmenu en kies Volledig gebruik van apparaat tonen.

Zoals je kunt zien, geven de stroomgrafiek en de status precies aan hoelang jouw scherm actief is geweest binnen elke app en toepassing.

De bovenstaande instructies zijn voor een Samsung maar zijn vrijwel identiek uit te voeren op elke Android telefoon.

De stappen kunnen variëren per model, maar het principe blijft hetzelfde. Je hoeft alleen maar naar het batterijgebruik te zoeken.

Je kunt de statistieken alleen sorteren op dag of afgelopen week, maar het geeft je geen nauwkeurig inzicht in de historie of verloop en je zult zelf vaak moeten checken om het een beetje bij te houden.

Maar het is een handige manier die je zonder apps van derden inzicht geeft in de schermtijd van het apparaat.

Als je de dagelijkse schermtijd wilt controleren, moet je wel een app van derden installeren. En dat is waar Usage Time van pas komt.

Schermtijd op Android inzien met een App: Usage Time

Als de batterij-manier je niet genoeg informatie biedt, kun je altijd kiezen voor een app van derden. Er zijn een aantal opties in de Play Store, maar ik raad Usage Time aan (niet gesponsord) vanwege de eenvoud.

De app geeft je gewoon wat je wilt weten, zonder onnodige functies en afleidingen. Het geeft alleen de tijd weer die is doorgebracht met het scherm voor de huidige dag, verdeeld over gebruikte apps.

Er is ook een grafiek van de schermtijd, zodat je eenvoudig het telefoongebruik van de afgelopen week kunt bijhouden.

En dat is het ongeveer. Hoewel Android standaard niet de Screen Time-functie biedt zoals iOS zijn er nog steeds eenvoudige manieren om je gebruiksstatus te controleren.

Hoeveelheid schermtijd inzien op de iPad en iOS

Screen Time laat een aantal gedetailleerde grafieken zien van je iPhone- of iPad-gebruik.

Zo kun je inzicht krijgen in de hoeveelheid schermtijd op je iPad:

  1. Ga naar Instellingen> Schermtijd en tik bovenaan op de grote tekst
  2. Hiermee kun je zien hoeveel er de afgelopen dag of week gebruikt is gemaakt van de iPad en welke apps het grootste deel van de tijd in beslag hebben genomen.
  3. Het geeft ook aan hoeveel meldingen je hebt ontvangen en welke apps het meest hebben verzonden, en ook hoe vaak de iPad is aangezet

Schermtijd volgen over meerdere iOS devices

Als je meerdere iOS 12-apparaten hebt, kun je de optie Share Across Devices inschakelen om de schermtijd in te schakelen op elk iOS-apparaat dat is aangemeld bij iCloud en om geconsolideerde rapporten voor alle apparaten te bekijken.

Deze informatie is erg handig als je het gebruik van alle iOS-apparaten van je kids wilt volgen, dus volg deze stappen om de tijd die je op jouw iPhone of iPad besteedt effectief te beperken.

Schermtijd instellen en beperken

Meest effectief: schermtijd en internet beperken met mesh wifi router

Als je kids continu zeuren over de trage wifi op hun kamer (en jij misschien ook wel over je werkkamer, tuin of zolder) dan is het misschien tijd om een nieuw wifi apparaat te nemen waarmee je ook ouderlijke instellingen krijgt bij de bron.

Dat is in ieder geval wat mij goed heeft geholpen, overal goede wifi in huis en je kunt ook nog eens elk apparaat dat verbonden is volgen en een eigen account met instellingen geven.

Het kan met deze TP-Link Deco P9, wat een mesh wifi systeem is (voor als je daar al eens van had gehoord).

Mesh wifi router met ouderlijke instellingen: TP-Link Deco P9

(bekijk meer afbeeldingen)

Is mesh wifi de perfecte router voor gezinnen?

Na jarenlang rond te strompelen met de gezinsinstellingen van Windows, Android en verschillende apps van derden, heb je misschien nog nooit echt een goede oplossing gevonden.

Dan is het tijd te investeren in een mesh-router met ingebouwde gezinsbescherming: de TP -Link Deco P9.

Deze beoordeling heeft één duidelijke focus: het TP-Link Deco ouderlijk toezicht. Hoewel ik hem had gekocht om eindelijk eens van die slechte wifi in huis af te komen.

Ik heb een nieuwbouw woning en de muren zijn te dik voor een wifi-repeater. Het lukt gewoon niet om een signaal van de gang naar de 1e verdieping te krijgen en ik had deze P9 gekocht omdat hij

  1. zowel mesh technologie heeft (een netwerk van satellieten die het signaal overal versterken), en
  2. een powerline adapter heeft, wat betekent dat hij zijn signaal versterkt door ook internet signaal over het stroom netwerk te zenden naar de andere apparaten in huis

Mijn wifi “dode zones” zijn gelukkig opgelost, maar de ouderlijke instellingen zijn ook super handig.

Wat is mesh wifi?

Mesh wifi helpt met het beperken van internetgebruik van meerdere apparaten tegelijk, overal in huis, omdat mesh er voor zorgt dat alle apparaten verbonden zijn met hetzelfde netwerk.

Met een internet repeater maak je eigenlijk een tweede netwerk waarop iemand in kan loggen, en met een tweede router boven maak je natuurlijk ook een tweede internet access point.

Mesh is als het ware een net van wifi bereik wat over je hele huis valt, met slechts één netwerk connectie. En omdat elk apparaat ermee verbonden is kun je alle apparaten van je kind bundelen en daarvan het internetgebruik beperken.

Ouderlijk toezicht vanaf je wifi router

Deco P9  ouderlijke instellingen

Ik hou van de eenvoudige benadering van ouderlijk toezicht door de TP-Link. Via de Deco app voer je de naam van je kind in en selecteer je vervolgens het relevante filterniveau:

  • kind,
  • pre-tiener,
  • tiener
  • of volwassene.

Voor een pre-tiener is alle inhoud voor volwassenen, gokken en sociale netwerksites geblokkeerd.

TP-Link Deco ouderlijk toezicht instellen

Het is super eenvoudig om een ​​nieuw kind in te stellen en te bepalen welke categorieën van sites worden geblokkeerd.

Schakel over naar tiener en sociale netwerken mogen ook, maar gokken en inhoud voor volwassenen blijven verboden terrein.

Deco P9 profiel aanmaken met ouderlijke instellingen

Je kunt het ook aanpassen door categorieën aan en uit te zetten en specifieke websites en apps een naam te geven waarvan je niet wilt dat ze die gebruiken.

Ook voor weekdagen en weekenden kun je tijdslimieten instellen, van minimaal nul tot maximaal 12,5 uur (of geen limiet).

Op dezelfde manier kun je een bedtijd instellen, bijvoorbeeld 22.00 uur tot 07.00 uur, om ervoor te zorgen dat er ’s avonds laat geen stiekeme YouTube-sessies plaatsvinden.

Je kunt zelfs voor weekdagen en weekends verschillende tijdslimieten en bedtijden instellen.

De laatste stap is om toe te voegen welke apparaten van je kind zijn. De deco detecteert automatisch elk apparaat dat toegang heeft tot het netwerk, of het nu een telefoon, gameconsole, laptop of Nintendo 3DS is.

Zoek uit welke van jouw kind is en je bent klaar.

Hier zijn de details om de setup te voltooien:

  • Stap 1: Start de app, log in of klik op Aanmelden om een ​​TP-Link-ID in te stellen.
  • Stap 2: Klik op “Ouderlijk toezicht”
  • Stap 3: Klik op “Nieuw profiel toevoegen” en geef het profiel een naam.
  • Stap 4: Ouderlijk toezicht stelt je in staat de apparaten van kinderen te groeperen in verschillende filterniveaus, bepaald op leeftijd: kind, pre-tiener, tiener en volwassene. Categorieën die niet geschikt zijn voor de overeenkomstige leeftijdsgroep, worden geblokkeerd. Kies een vooraf ingesteld filterniveau en je ziet de categorieën van elk filterniveau. Je kunt de filters naar wens aanpassen. Klik op het pictogram “+” om meer categorieën te blokkeren en klik op het pictogram “-” om bepaalde categorieën uit te sluiten. Filters zonder “+” of “-” kunnen niet worden gewijzigd. Je kunt ook op APPS / WEBSITES klikken en de apps of websites toevoegen die je wilt blokkeren.
  • Stap 5: Stel je “Toegang” dagen en tijdslimieten in. Ouderlijk toezicht kan dagelijkse limieten instellen voor de totale hoeveelheid tijd die kinderen elke dag online kunnen doorbrengen. Bovendien kun je voorkomen dat ze tussen opgegeven tijden toegang krijgen tot internet. Opmerking: je kunt op “Selecteer weekdagen en weekend” klikken om je instellingen voor weekdagen en weekend aan te passen.
  • Stap 6: Voeg apparaat (en) toe aan het profiel. Deze apparaten delen gezamenlijk de toegestane toegangstijd. Tik als je klaar bent op “Gereed”.
  • Stap 7: Nadat het hele proces is voltooid, zie je een lijst met de profielen. Je kunt op de knop “pauze” klikken en alle apparaten in dit profiel hebben geen toegang tot internet.

Opmerking: je kunt maximaal 16 profielen toevoegen. Tik op het profiel en je kunt het profiel beheren, inclusief filterniveau / tijdregelaars / apparaten. Je kunt ook de tijd bekijken die de apparaten in dit profiel online hebben doorgebracht en de website die is bekeken in Insights.

Bekijk de Deco P9 hier

5 apps die helpen schermtijd te beperken op Android

Het gemakkelijkste is om tech met tech te bestrijden. Je kunt de schermtijd van je kids beperken door handige apps in te zetten, en ik heb er hier een aantal uitgewerkt.

Hier zijn 5 apps die je kunnen helpen bij het monitoren van je kind zijn schermtijd.

Moment

Moment helpt ouderlijk toezicht

We kennen allemaal het gevoel iets op Instagram te zien en telkens maar weer het volgende bericht te willen volgen, helemaal opgezogen in de laatste berichten, of te lezen over de laatste Twitter-mania en je dan ineens te realiseren dat het twee uur later is.

De app Moment helpt je om je eigen tijd bij te houden (en limieten in te stellen), maar ook die van je hele gezin met Moment Family.

Het registreert dingen zoals hoe vaak je je telefoon hebt opgepakt, welke apps het meest worden gebruikt en natuurlijk hoeveel tijd er op de telefoon of tablet wordt besteed.

Als je wilt terugschalen en je verslaving in wilt perken, óf het gebruik van je kinderen limieteren, kun je tijdslimieten instellen en zelfs apparaten uitschakelen voor specifieke momenten zoals ‘Family Dinner Time’.

De interface is zeer eenvoudig en biedt een snel overzicht van de mobiele gewoonten van jezelf of je gezin. (Opmerking: deze app gebruikt locatieservices om te werken, wat voor sommigen een afknapper kan zijn.)

Goed voor: het bijhouden van het gebruik van je individuele tijd op apparaten of die van je familieleden

Kosten: gratis voor individueel gebruik ($ 3,99 / maand voor Pro-functies); $ 14,99 voor drie maanden met Moment Family

Platform: iOS

unGlue

Unglue kids

unGlue legt meer verantwoordelijkheid bij de kinderen zelf bij het beheren van hun eigen schermtijd.

unGlue werkt op smartphones, tablets en computers en stelt je in staat om tijdparameters in te stellen op elk apparaat, internetplanningen en wordt zelfs zo gedetailleerd als hoeveel tijd je toestaat voor sociale media, gaming, video’s, enzovoort.

Ouders kunnen de algemene tijd beperken (bijvoorbeeld twee uur ‘Entertainment Time’ per dag), maar kinderen beslissen vervolgens hoe ze dat willen invullen.

Kinderen kunnen ook ongebruikte tijd spenderen en ook speciale klusjes / taken voltooien via de app unGlue Kids om meer tijd te verdienen (als de ouder ervoor kiest om het toe te staan).

De service breidt zich uit via VPN, maar de intermitterende connectiviteit maakt het meer consistent en accuraat wanneer het thuis wordt gebruikt.

Geschikt voor: Jongere kinderen met smartphones

Kosten: gratis als je een netwerkcomputer hebt, anders $ 30 voor een stuk hardware dat verbinding maakt met de router

Platform: iOS

Bosco

Steunend op het idee dat ouders niet elke digitale beweging van hun kinderen in de gaten zouden moeten houden, vertrouwt Bosco op een uniek algoritme dat ‘onregelmatige’ gebeurtenissen op de telefoon van je kind markeert die op iets ongewoons kunnen duiden.

Zaken als veranderingen in slaappatronen, ongebruikelijke sociale media-activiteit, geolocatie die atypische routes identificeert, zijn voorbeelden. En toekomstige updates claimen functies te bieden zoals het detecteren van stemming uit afbeeldingen, video’s en teksten.

Het vertrouwt op deze onregelmatige gedragingen en activiteiten om je te waarschuwen, zonder je toegang te geven tot alle inhoud op hun telefoons en je elke tekst- of statusupdate te laten lezen.

Goed voor: Oudere kinderen op sociale netwerken die meer autonoom zijn

Gratis

Platform: iOS en Android

Bark

Bark

Bark volgt een soortgelijke filosofie als Bosco over het nemen van een meer hands-off benadering van digitale monitoring, maar is veel uitgebreider in wat het bijhoudt.

Het omvat alle belangrijke e-mailplatforms; platforms voor sociale media; populaire groep-apps zoals WhatsApp, Kik en GroupMe; en heeft zelfs de mogelijkheid om naaktheid te detecteren op afbeeldingen / video’s die via tekst worden verzonden.

Het is gebaseerd op zeer geavanceerde deep learning-technologie om gesprekken, uitwisselingen, zoekopdrachten en algehele activiteiten op holistische wijze te bekijken en je te wijzen op alles wat verdacht is.

Het algoritme kan zelfs een opmerking ‘you suck’ onderscheiden als gebruik als grap over een object of als kwaadaardige uiting richting een ander.

Goed voor: Oudere kinderen op sociale netwerken die meer autonoom zijn

Kosten: $ 9 / maand of $ 99 / jaar (eerste maand gratis) voor onbeperkt aantal apparaten voor kinderen

Platform: iOS en Android

Circle by Disney

Circle by disney

Toen dit in 2015 werd gelanceerd, was Circle een van de eerste gadgets die echt uitgebreide monitoring bood voor alle gadgets in huis.

Gericht op iedereen in de familie, biedt Circle een combinatie van functies van alles wat er eerder is genoemd en biedt uitgebreide monitoring, tracking en filtering voor alle leeftijdsgroepen.

De algemene leeftijdscategorieën zijn peuter; Kind; Tiener; en volwassenen, voor ouders die hun eigen (of elkaars schermtijd) willen volgen.

Je kunt zeer specifiek worden met besturingselementen door bepaalde websites en apps na een bepaalde tijd in of uit te schakelen (bijvoorbeeld 45 minuten Minecraft).

Er zijn bijna te veel opties die je kunt inschakelen, maar je kunt altijd gewoon kiezen voor meer algemene tijdrichtlijnen zoals twee uur per dag. Circle is een stuk hardware dat verbinding maakt met je router.

De kosten zijn $ 99, maar dan zijn er geen abonnementskosten of extra kosten (tenzij je met Circle Go buiten het huis wilt blijven kijken).

Goed voor: Iedereen in de familie als je heel specifiek wilt worden met monitoring

Kosten: $ 99 voor hardware, geen abonnement nodig voor gebruik binnenshuis; er zijn extra kosten van toepassing als je met Circle Go buiten het huis wilt blijven waarnemen

Wat het belangrijkst is bij het introduceren van technologie bij kinderen en hen de verantwoordelijkheid te geven van een mobiel apparaat, is om die communicatielijnen open te houden, inherent vertrouwen te hebben en ervoor te zorgen dat kinderen de kracht van sociale netwerken begrijpen (zowel voor goed als slecht).

Extra schermtijd verdienen

Met deze excel kun je een handige intekenlijst maken om extra schermtijd te kunnen verdienen. Je kunt deze excel downloaden en zelf invullen op de computer of uitprinten om hem op te hangen en hij zit gratis in onze complete schermtijd gids.

Maak het meeste van de schermtijd

Coderen voor kinderen

Coderen voor kinderen

(lees meer)

Squla educatieve programma’s

Squla educatieve website voor leren op je scherm

(lees meer)

Instellen bij de bron

Als je echt wilt zien hoeveel je kids op hun apparaten zitten, dan is deze Mesh wifi router een erg handig hulpmiddel en mijn favoriete manier van beperken.

Je kunt tijdslimieten instellen per dag of soort dag (bijvoorbeeld weekend) en per apparaat zien hoeveel ermee op internet wordt gesurft en zit vol met ouderlijk toezicht instellingen:

Mesh wifi router met ouderlijke instellingen: TP-Link Deco P9

(bekijk meer afbeeldingen)

Leesvoer

De schermwijzer

(bekijk meer afbeeldingen)

Platform: iOS en Android

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.