Wifi op je kindertablet

5 kinder tablets met de beste Wi-Fi +Amazon Fire & Kindle in Nederland

In dit artikel behandel ik de beste kindertablets met Wifi, plus de veelgestelde vragen over de Amazon Kindle en kindertablets en hun beschikbaarheid in Nederland.

Kinderen houden van games en op tablets spelen. Er is een manier om ervoor te zorgen dat ze hun favoriete spelletjes zoals Hearthstone kunnen spelen, terwijl ze bovendien de nieuwste Star Wars Rebels kunnen streamen. Die mogelijkheid heet Wi-fi.

Echter, er zou ouderlijk toezicht moeten zijn op kinderen die deze gadgets gebruiken, omdat sommigen uiteindelijk een groot aantal in-game extra’s voor écht geld zouden kunnen kopen of toegang hebben tot websites die niet geschikt zijn.

Niettemin, voordat je hier door de 5 beste tablets met Wi-Fi voor kinderen kijkt, is het belangrijk om te kijken naar de factoren die ouders overwegen zodat je de juiste tablet koopt.

De Kurio Connect Telekids tablet waar we eerder over hadden geschreven is de beste tablet voor kids, ook zeker wat betreft de betrouwbaarheid en snelheid van de wifi connectiviteit. Nu hebben we hier wat extra opties voor je waarbij je ook wifi kunt gebruiken.

Ik heb onlangs bijvoorbeeld deze Amazon Fire voor mijn zoon gekocht omdat ik hem eerst op mijn oude iPad liet spelen, maar het is toch wel handiger als hij zijn eigen heeft.

Ik kan deze dan ook zeker aanraden als je op zoek bent naar een betaalbare tablet met Wifi en je kunt ze ook gewoon in Nederland kopen en gebruiken.

De echte Amazon Kindle Fire Kids edition is de tweede op mijn lijst hier omdat puur voor kinderen vind ik altijd de Kurio Connect nog iets beter, maar voor oudere kinderen en voor jezelf geeft deze Kindle Fire HD een perfecte prijs/ kwaliteit verhouding.

Ook vroegen veel mensen of de Amazon Kindle Paperwhite in Nederland te krijgen is. En daarop is het antwoord ook ja.

De Kindle is perfect voor op vakantie, onderweg naar je werk of lekker op de bank wat boeken te lezen en je kunt het ook in Nederland gebruiken (bekijk de prijzen van de Kindle hier)

Laten we alle aanbevelingen bekijken:

De top 5 beste kindertablets met wifi

ModelBeschrijvingAfbeeldingen
Kurio Connect TelekidsBeste kindertablet met uitgebreide kindvriendelijke instellingen en perfecte wifi verbindingKurio Connect Telekids
(bekijk meer afbeeldingen)
Amazon Fire Kids EditionVergelijkbaar met de Kurio, hoewel je wel in Duitsland zult moeten bestellenKindle Fire HD 8 inch kids editie
(bekijk meer afbeeldingen)
Denver TAQ Beste budget keuze voor je kleinere kinderenDenver TAQ-90033K beoordeling
(bekijk meer afbeeldingen)
Kurio Tab LiteUitgeklede versie van de Connect, maar met nog steeds erg veel kindvriendelijke instellingen van een Kuriokuriotablite8gb
(bekijk meer afbeeldingen)
Point of ViewBeste voor wat oudere kinderen om zich af en toe af te zonderen met bijvoorbeeld een videoPoint of view tablet voor kinderen
(bekijk meer afbeeldingen)

Amazon Fire Kids Edition of Kindle in Nederland

Hier wil ik nog even specifiek ingaan op de Amazon Fire en de Kindle tablet want veel mensen vroegen me of deze ook in Nederland te verkrijgen en te gebruiken is. En je kunt hem gewoon kopen en gebruiken in Nederland.

Wanneer je nog wat jongere kinderen hebt kun je het beste de kids editie aanschaffen want die heeft een zachte beschermhoes bijgeleverd.

Als je kinderen al wat ouder zijn en hem waarschijnlijk niet meer zomaar laten vallen, of je koopt er eentje voor jezelf, dan kun je de gewone Kindle kopen, wat iets scheelt in bedrag versus processorkracht en voor jezelf natuurlijk veel handzamer is.

Dan is er nog de handige Kindle Paperwhite die je gemakkelijk laat lezen alsof je een boek leest zonder die spiegelende display, én waterdicht dus ook perfect voor in bad :):

Fire HD KidsFire HDKindle Paperwhite
Kindle Fire HD 8 inch kids editieAmazon fire hd voor volwassenenKindle paperwhite verkrijgbaar in Nederland
(bekijk meer afbeeldingen)(bekijk meer afbeeldingen)(bekijk meer afbeeldingen)

Kun je Nederlandstalige boeken lezen op de Kindle?

Je kunt tegenwoordig ook Nederlandstalige boeken lezen op de Kindle E-reader sinds amazon.nl zijn aanbod online heeft gezet. Ook kun je er terecht voor een hoop populaire Engelse auteurs.

De kindle e-book sectie is het enige onderdeel wat Amazon tot dit moment in Nederland heeft uitgerold op de .nl website, voor alle andere dingen moet je (nog) in Duitsland zijn.

Wat op zich helemaal niet erg is want je kunt er heel goedkope producten vinden die je natuurlijk ook hier in Nederland kunt gebruiken. Maar wanneer je een Kindle e-reader koopt, zoals de paperwhite, dan wil je wel ook boeken in je eigen taal kunnen lezen.

Er zijn super veel boeken beschikbaar van Nederlandse schrijvers die je hier kunt vinden om niets te hoeven missen van je favoriete auteurs.

Er is ook een hele sectie beschikbaar met Engelstalige boeken wat je misschien ook prima kunt lezen, die vind je hier.

Nederlandse E-reader boeken omzetten naar Kindle

Hoe mensen het voorheen deden is om boeken hier te kopen op bol.com en deze om te zetten naar Kindle door het EPUB formaat te converteren naar MOBI.

Nadat je het boek hebt omgezet kun je hem laden op je e-reader van Kindle.

Deze video laat zien hoe je dit gemakkelijk kunt doen:

Nu Amazon ook in Nederland beschikbaar is zal de noodzaak om dit te doen wat minder zijn maar het is nog steeds een goede optie wanneer jouw favoriete boek niet in het Nederlands op de Kindle beschikbaar is.

Amazon Fire kids edition in Nederland

De Fire Edition tablet start in de Amazon Free Time en het ontwerp is doelgericht voor kinderen. De lettertypen en achtergrondkleur van het apparaat komen in een kindvriendelijke indeling. Bijvoorbeeld, het kind kijkt alleen die titels waarvoor ze toestemming hebben om te zien.

Het startscherm toont de geschiedenis van de recente titels zodat je mee kunt kijken waar je kind naar heeft gezocht. Bovendien kunnen kinderen visueel navigeren om de inhoud te baseren op onderwerpen en karakters.

Ontworpen voor kinderprofielen: De tablet heeft een functie waarmee ouders een kinderprofiel kunnen maken en de inhoud kiezen waarmee ze hun kinderen willen openen. Met andere woorden, een ouder kan het tablet personaliseren naar de behoeften van zijn kind. Het kinderprofiel beperkt toegang tot e-mail, sociale media en in-app-aankopen.

Schermtijdgrenswaarden: Het tablet biedt innovatieve controles die een ouder kan gebruiken. Deze controles zorgen ervoor dat de kinderen eerst leren voordat ze verder gaan spelen om zo de schermtijd te beheren. De vrije tijd stelt de ouder in staat om alle inhoud te kiezen die het kind kan zien en hun schermtijd te beperken op basis van inhoudstype.

Zo kan de ouder video’s en games beperken, maar zorgt ervoor dat er onbeperkte leestijd is. Bovendien blokkeert de Free Time in-app betalingen en slaat u zich daarom niet meer zorgen over extra kosten of kosten.

Ontwerp en duurzaamheid: De tablet wordt geleverd met verschillende connectiviteitsopties. De aan / uit-knop staat bovenaan, samen met de hoofdtelefoonaansluiting en de microUSB-poort. De volumeregelingsknop staat aan de linkerkant. Echter, in vergelijking met de andere tabletten op de markt, verlaat de Kids Edition de microUSB-optie die het aanvult met interne opslag.

Een ouder kan de Kids Edition verder upgraden van 8 GB naar 16 GB door te vertrouwen op Amazon Cloud Storage of tijdens het afrekenproces.
Prestatie: De Kids Edition-tablet komt met een scherp scherm met een afmeting van 1280 op 800. Dit is sterker dan de andere concurrerende tabletten met een weergave van 1024 bij 600. De schermtekst is scherp zichtbaar en de kleuren zijn levendig wanneer je spelletjes speelt.

Onlangs hebben de Kids Edition uitstekende scores opgeleverd in het benchmarking programma (PCMark for Android). De Kids Edition heeft een score van 3610 punten in de prestatietest van het programma vastgesteld. De score is de hoogste in de onderzochte tabletten.

De test beoogt de dagelijkse tabletten taken te simuleren zoals browsen en documenten bewerken. Tijdens de batterijcontrole van het programma heeft de Kindle een uitstekende score van 4 uur en 49 minuten.
Wi-Fi-connectiviteit: De tablet heeft een Wi-Fi met een antenne. Dit ondersteunt private en publieke netwerken met behulp van:

  • WLAN 802.11b-laagste kosten
  • Signaal bereik is goed en niet gemakkelijk belemmerd
  • WLAN 802.11n – Met de snelste maximale snelheid en het beste signaalbereik. Het is meer bestand tegen signaalinterferentie van buitenbronnen.
  • Het verbindt ook met de WLAN 802.11g-standaarden en ondersteunt de WEP-, WPA2- en WPA-wachtwoordverificatie verder. Het tablet ondersteunt geen verbinding met de netwerken van peer-to-peer Wi-Fi (ad-hoc).

Een aantal andere tablets die we hebben getest:

Kindertablets met wifi die de lijst net niet hebben gehaald

We hebben ook nog een heel aantal andere tablets getest. Hier zijn degene die de lijst niet hebben gehaald:

Nabi DreamTab HD8

Het is de beste keuze voor het kind. De productie van deze tablet is door een uniek partnerschap met DreamWorks-studio’s ontstaan. De DreamTab H8 is een van de duurste apparaten die je kunt vinden, maar komt met extra kracht die andere tabletten niet hebben.

Het apparaat heeft een 8-inch HD-scherm met afmetingen van 1920 bij 1200. De opslag is 16 GB, maar uitbreidbaar via een MicroSD-poort. De voor- en achtercamera’s van de tablet hebben hogere megapixels dan de Fire HD.
De processor heeft uitstekende prestaties, maar is langzaam in sommige gebieden.

Bijvoorbeeld, de processor is traag op hoe het updates (over-the-air) afhandelt. De tijd die nodig is om een ​​update te voltooien is lang, en dit zorgt voor frustraties als het kind direct met de diensten aan de slag wil (ze hebben zo weinig geduld, die kids).

De cover van de tablet is een rode siliconen sleeve. Het heeft pennen aan de voorzijde die helpen bij het voorkomen van krassen van het scherm als het kind het apparaat op een vlakke ondergrond laat vallen.

Wanneer in de kindervriendelijke Nabi Mode, kan een kind veel doen. De vooraf geïnstalleerde DreamWorks-inhoud zorgt ervoor dat het kind uren bezig is. Het kind kan ook creatief tekenen in DreamPro Studio met behulp van de styluspen van de tablet.

Het platform stelt het kind ook in staat om handschrift te oefenen. Wanneer het kind de browser moet gebruiken, kan een functie in de Maxthon Kid-Safe Browser de ouder toestaan ​​om unieke wachtwoorden op te zetten. De wachtwoorden zorgen ervoor dat het kind alleen toegang heeft tot kindervriendelijke sites.

Het Nabi Coinsysteem is even indrukwekkend. De gebruiker ontvangt een beloning voor het spelen van spelletjes die educatief zijn. De beloning is virtuele valuta die het kind kan gebruiken om nieuwe entertainment applicaties en inhoud te krijgen. Zo wordt leren leuk!

Bovendien heeft het een synchronisatie functie die de ouder bijstaan ​​bij het maken van een aangepaste taken-lijst voor het kind. De ouder bepaalt dus hoe het kind de beloningen ontvangt.

Een andere uitstekende functie is de ouder modus. De modus kan een volledige Android-tablet inschakelen. Dit houdt in dat het delen van de tablet mogelijk is tussen ouder en kind. Het heeft ook krachtige tijdcontroles waarmee de ouder de tijd kan beperken die het kind aan een bepaalde applicatie besteedt en de tijd die het kind besteedt aan specifieke taken.

Bovendien biedt de functie de mogelijkheid om een ​​dagelijkse tijdslimiet in te stellen. Boven de limiet kan het kind de tablet niet gebruiken.

De fabrikanten stellen de batterijduur op maximaal 8 uur. De meeste klanten rapporteren echter dat de levensduur van de batterij 4-5 uur is, met regelmatig gebruik. Deze levensduur van de batterij ligt onder de verwachting, maar de educatieve spellen en het beloningssysteem kunnen het kind bezig houden met entertainment en leren, tot 0% van de levensduur van de batterij, terwijl de ouder nog steeds de ervaring beheert.

Wi-Fi Connectiviteit: Nabi DreamTab HD8-kinderen tablet-Wi-Fi-standaarden zijn:

  • WLAN 802.11a – de maximale snelheid is snel en de geregelde frequenties verhinderen signaalinterferentie van andere apparaten.
  • WLAN 802.11b – de kosten zijn laag en het signaalbereik is erg goed en niet gemakkelijk belemmert.
  • WLAN 802.11g – Snelle maximale snelheid; Signaal bereik is goed en niet gemakkelijk belemmert.
  • WLAN 802.11n – Ook bekend als draadloos N, het heeft de snelste maximale snelheid en het beste signaalbereik; Het is ook meer bestand tegen signaalinterferentie van buitenbronnen.

LeapFrog Epic Kids Tablet

Wi-Fi en een Android 4.4-based OS: dit merk was het ontwerp voor de eerste kinder tablets. De ouder moest echter cartridges kopen om toegang te krijgen tot games of leermiddelen voor de LeapFrog-producten. De laatste versie van deze tabletten elimineert het ongemak met de LeapFrog Epic.

De vervanging van de cartridges is de Wi-Fi en een Android 4.4-based OS. Het vermogen om te downloaden wat nodig is wordt hiermee heel gemakkelijk.

Het tablet heeft ingebouwde 802.11b / g / n Wi-Fi-connectiviteitsstandaard. Dit betekent dat de snelheid sneller is, heeft een goed bereik in relatie tot het signaal en is niet gemakkelijk belemmerd door apparaten in de buurt.

Kid Safe Web Browser: LeapSearch is een kindervriendelijke webbrowser die vooraf geïnstalleerd wordt in de tablet. De LeapSearch-browser laat het kind door op het web surfen zonder toegang te krijgen tot het volwassen gebied. Het kind kan vooraf goedgekeurde applicaties downloaden en gebruik maken van hun tijd met veel veilige inhoud.

De interne opslag van de tablet is 16 GB, maar het wordt geleverd met een uitbreidbare SD-kaart poort als er meer opslag nodig is. De browser LeapSearch heeft ouderlijk toezicht waarmee een ouder tijdslimieten stelt voor spellen of tabletgebruik.

Bovendien kan een ouder de toegang tot het web ontgrendelen aangezien het kind verder groeit.

De batterijduur van de tablet is ongeveer 6 uur. De Epic wordt geleverd met een 7-inch scherm en weegt 3,6 pond waarmee u onverwachte ongevallen of druppels kan weerstaan. Er is de groene en roze kleur bumpercase beschikbaar.

De case is verwijderbaar om te helpen bij het verminderen van het gewicht en de bulkigheid zodra het kind vertrouwd raakt met de tablet. Zodra het kind minder kans heeft om de tablet te laten vallen, kan de ouder voor hen een slankere tablet ervan maken zonder de hoes.

Dragon Touch 7 inch Quad Core Android Kids Tablet

Het tablet draait op de Android KitKat-besturingssoftware. Het wordt geleverd met HDMI, Wi-Fi en Bluetooth. Dit maakt het handig voor zowel de kinderen als de ouders. De Dragon Touch tablet heeft consistente gunstige reviews met een startprijs van $ 60. De tablet heeft verder een interne opslag van 8 GB, die dankzij de MicroSD-poort uitbreidbaar is.

Een kindervriendelijke applicatie, “zoodles”, wordt vooraf geïnstalleerd in de tablet. In de applicatie winkel kan het kind gratis educatieve inhoud en spelletjes krijgen. Er is de modus Parent Play Along die toegang geeft tot de ouder. Terwijl ze nog in de modus zijn, kunnen ouders andere applicaties voor de kinderen downloaden, die ze anders niet eerder zouden hebben. Er is ook toegang tot online diensten zoals de Netflix voor shows die gezinsvriendelijk zijn.

De Dragon Touch heeft een siliconen hoesje waardoor het botsbestendig en makkelijk is voor kleine handen aan het grijpen. De bumper is verkrijgbaar in zowel blauwe als rode kleuren. Het tablet weegt 9,8 ounces. De maximale batterijduur van de tablet bedraagt ​​3,5 uur. Dit kan voor de ouder van voordeel zijn als ze het gebruik willen beperken.

Wi-Fi Connectiviteit: Dragon Touch 7 inch Quad Core Android Kids tabletten ondersteunen Wi-Fi (heeft ingebouwde 802.11b / g / n. De tablet ondersteunt ook 3G. Dit betekent dat de signaalsterkte goed en sneller is.

Deze heb je helaas niet bij bol.com beschikbaar, maar Amazon levert ook snel in Nederland.

Samsung Galaxy Tab E-Lite Kids

De introductie van de eerste E-lijn Samsung Galaxy was in 2015. De eerste versie kwam in 8 inch en 9,7 inch modellen. De introductie van de 7-inch Galaxy Tab E-Lite (modelnummer SM-T113) kwam in maart 2016. De E-Lite-serie vervangt de Tab 3 Lite, die je hier kunt vinden.

Echter, zij hebben beide soortgelijke specificaties en kijken er naar uit.
De Samsung tablet is een betere keuze vanwege sommige redenen. Het belangrijkste is dat de andere gebruikte uitgaven naast de huidige zijn beschikbaar.

Hoewel het minder waarschijnlijk is dat het kind erdoor zal blijven gebruiken als ze opgroeien, zijn de opwindende eigenschappen er een aanwijzing voor. Bijvoorbeeld de Android 4.4 KitKat-gebaseerde besturingssoftware en het 7-inch scherm.

De Samsung tablet ontvangt steeds gunstige reviews. De aanwezigheid van de gebruikte is duidelijke indicatie van de kwaliteit en duurzaamheid van de Samsung tablets. Het ontwerp is kleurrijk en helder waardoor er een aantrekkelijke blik komt voor jongeren die leren hoe ze de tablet gebruiken.

De Galaxy Tab E-Lite is geladen; Het komt met apps, games en een abonnement van 3 maanden op de “Samsung Kids.” De Samsung Kids heeft een verscheidenheid aan applicaties die de kinderen veilig kunnen downloaden zonder inhoudskwaliteit.

Het komt verder met ouderlijk toezicht waarmee de ouders beperkingen kunnen instellen en de toegang tot de gedownloade apps beperken. De tablet wordt geleverd met een interne opslagruimte van 8 GB die uitbreidbaar is. Het is echter meestal niet nodig.

Het scherm van de tablet is helder met een goede kleur. Desalniettemin lijkt het de kijkhoek van het scherm te vergelijken met betere displays, en de kleuren lijken uitgewassen. De kleuroranje heeft bijzonder slechte kijkhoeken en verschuift in verschillende hoeken. Toch is het scherm met de gemiddelde budgettabletten vergeleken, het scherm van de Tab E Lite is beter. Bij het verwerven van een tablet, beschouw het scherm echter en beleg in een tablet met betere weergaveeigenschappen.

De Tab E-Lite heeft twee sensoren voor back-ups en recente apps en de fysieke thuisknop. Dit is typisch voor de meeste slimme apparaten van Samsung. Ze hebben ook de lange druk voor secundaire functies. Het vrijmaken van de knoppen zorgt voor extra schermruimte. Gratis knoppen toevoegen ¼ inch tot 31 / inch schermruimte zonder een menubalk te gebruiken in de navigatie.

Het tablet is voorzien van een zachte bumperkoffer (neon en helder) waardoor het een makkelijke plek is als men haast heeft. Het is ook makkelijk voor kleine handen te houden, met een gewicht van 15,2 ounces. De tablet heeft een maximale levensduur batterij van 5 uur, en biedt voldoende entertainment en educatie tijd op elke plaats.

De tablet heeft een aantal extra functies aan de software, de ultra-energiebesparende modus en de multi-window modus. Met de ultra-energiebesparende modus wordt de batterij tijd bespaard zodra de persoon deze activeert. Het tablet gaat verder met de primaire toepassingen.

Het multi-window laat de persoon toegang tot of open twee applicaties in hetzelfde venster. Desondanks is er geen optie om tekst en afbeeldingen tussen Windows te slepen zoals bij Galaxy Tab 4 en Galaxy Tab A. Met de tablet kan de ouder de instellingen voor snelle instellingen aanpassen.

Wi-Fi Connectivity: Samsung Galaxy Tab E-Lite Kids heeft ingebouwde 802.11b / g / n Wi-Fi. Dit zorgt ervoor dat de snelheid van het internet sneller is en dat de signaalsterkte niet wordt beïnvloed door andere bronnen.

Lees ook: deze kindvriendelijke modus van de Samsung tablet

Wat is een kindertablet?

Een kindertablet is een handheld computer met touchscreen die met name geschikt is gemaakt voor het gebruik door kinderen, soms met een volledig kindvriendelijke omgeving met eigen apps en educatieve spelletjes. Vaak is het een tablet met volledige functionaliteit maar met speciale instelling die het gebruik door kinderen veilig maakt, zoals ouderlijk toezicht en beperkte toegang tot sites en apps.

Ouderlijke controle

Sommigen hebben vingerafdruk ondersteuning en PIN die alleen de ouder kan instellen. Anderen hebben robuuste ingebouwde controles die ervoor zorgen dat ouders het type toepassingen beperken waarmee de kinderen toegang hebben en het type website dat ze kunnen bezoeken.

Een ouder hoeft zich dus geen zorgen te maken over wat de kinderen aan het doen zijn tijdens het gebruik van de tabletten. Mits je er eentje koopt die specifiek voor kinderen geschikt is. Anders is het toevoegen van Wifi een gevaarlijke aangelegenheid.

Wi-Fi-connectiviteit

De term Wi-Fi is kort voor “draadloos”, die verwijzen naar apparaten die draadloos kunnen verbinden of aansluiten op een privé-internetverbinding. Voor een succesvolle verbinding stuurt een draadloze router een signaal dat Wi-Fi-enabled apparaten toegang geeft tot verbinden.

Het gebruik van Wi-Fi was voornamelijk voor laptops. Tegenwoordig hebben veel meer apparaten zoals Smartphones, surveillance camera’s en ook tablets toegang tot WiFi. Zolang er een internet signaal is, kan een Wi-Fi-apparaat op elk gewenst moment aan het netwerk verbonden worden.

De meeste fabrikanten die kinder-tabletten maken, nemen de tablet op met automatische Wi-Fi die hen helpt bij het leren, gamen, downloaden van applicaties en films kijken.

Visuele keuzehulp kindertablet

Ontvang deze handige visuele keuzehulp bij onze updates

Nog niet klaar om te beslissen? Met site notificaties blijf je gemakkelijk op de hoogte van alle leuke updates voor kinderen, zoals deze handige visuele keuzehulp. Wat vind je ervan?

Regelmatige Tablet vs Tablet voor Kids

Tabletten zijn belangrijke apparaten geworden vanwege hun computerkracht, draagbaarheid en gebruiksgemak. Kid’s tabletten hebben vergelijkbare eigenschappen aan gewone tabletten, maar het ontwerp is geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van de kinderen en ouders. Kid’s tablets hebben een breed scala aan kindervriendelijke features.