5 kinder tablets met de beste Wi-Fi +Amazon Fire & Kindle in Nederland

door Joost Nusselder | Geupdate op:  december 30, 2020

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Speeltips, educatieve tips en meer met als eerste email onze gratis mini-gids "gesprekspunten voor veilig internet gebruik"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

In dit artikel behandel ik de beste kindertablets met Wifi, plus de veelgestelde vragen over de Amazon Kindle en kindertablets en hun beschikbaarheid in Nederland.

Kinderen houden van games en op tablets spelen.

Er is een manier om ervoor te zorgen dat ze hun favoriete spelletjes zoals Hearthstone kunnen spelen, terwijl ze bovendien de nieuwste Star Wars Rebels kunnen streamen.

Die mogelijkheid heet Wi-fi.

Echter, er zou ouderlijk toezicht moeten zijn op kinderen die deze gadgets gebruiken, omdat sommigen uiteindelijk een groot aantal in-game extra’s voor écht geld zouden kunnen kopen of toegang hebben tot websites die niet geschikt zijn.

Niettemin, voordat je hier door de 5 beste tablets met Wi-Fi voor kinderen kijkt, is het belangrijk om te kijken naar de factoren die ouders overwegen zodat je de juiste tablet koopt.

De Kurio Connect Telekids tablet waar we eerder over hadden geschreven is de beste tablet voor kids, ook zeker wat betreft de betrouwbaarheid en snelheid van de wifi connectiviteit.

Nu hebben we hier wat extra opties voor je waarbij je ook wifi kunt gebruiken.

Ik heb onlangs bijvoorbeeld deze Amazon Fire voor mijn zoon gekocht omdat ik hem eerst op mijn oude iPad liet spelen, maar het is toch wel handiger als hij zijn eigen heeft.

Ik kan deze dan ook zeker aanraden als je op zoek bent naar een betaalbare tablet met Wifi en je kunt ze ook gewoon in Nederland kopen en gebruiken.

De echte Amazon Kindle Fire Kids edition is de tweede op mijn lijst hier omdat puur voor kinderen vind ik altijd de Kurio Connect nog iets beter, maar voor oudere kinderen en voor jezelf geeft deze Kindle Fire HD een perfecte prijs/ kwaliteit verhouding.

Ook vroegen veel mensen of de Amazon Kindle Paperwhite in Nederland te krijgen is. En daarop is het antwoord ook ja.

De Kindle is perfect voor op vakantie, onderweg naar je werk of lekker op de bank wat boeken te lezen en je kunt het ook in Nederland gebruiken (bekijk de prijzen van de Kindle hier)

Laten we alle aanbevelingen bekijken:

De top 5 beste kindertablets met wifi

Model Afbeeldingen
Kurio Connect Telekids Kurio Connect Telekids(bekijk meer afbeeldingen)
Amazon Fire Kids Edition Kindle Fire HD 8 inch kids editie(bekijk meer afbeeldingen)
Denver TAQ  Denver TAQ-90033K beoordeling(bekijk meer afbeeldingen)
Kurio Tab Lite kuriotablite8gb(bekijk meer afbeeldingen)
Point of View Point of view tablet voor kinderen(bekijk meer afbeeldingen)

Amazon Fire Kids Edition of Kindle in Nederland

Hier wil ik nog even specifiek ingaan op de Amazon Fire en de Kindle tablet want veel mensen vroegen me of deze ook in Nederland te verkrijgen en te gebruiken is.

En je kunt hem gewoon kopen en gebruiken in Nederland.

Wanneer je nog wat jongere kinderen hebt kun je het beste de kids editie aanschaffen want die heeft een zachte beschermhoes bijgeleverd.

Als je kinderen al wat ouder zijn en hem waarschijnlijk niet meer zomaar laten vallen, of je koopt er eentje voor jezelf, dan kun je de gewone Kindle kopen, wat iets scheelt in bedrag versus processorkracht en voor jezelf natuurlijk veel handzamer is.

Dan is er nog de handige Kindle Paperwhite die je gemakkelijk laat lezen alsof je een boek leest zonder die spiegelende display, én waterdicht dus ook perfect voor in bad :):

Fire Kids Fire HD Kindle
Kindle Fire HD 8 inch kids editie Amazon fire hd voor volwassenen Kindle paperwhite verkrijgbaar in Nederland
(bekijk meer afbeeldingen) (bekijk meer afbeeldingen) (bekijk meer afbeeldingen)

Kun je Nederlandstalige boeken lezen op de Kindle?

Je kunt tegenwoordig ook Nederlandstalige boeken lezen op de Kindle E-reader sinds amazon.nl zijn aanbod online heeft gezet. Ook kun je er terecht voor een hoop populaire Engelse auteurs.

De kindle e-book sectie is het enige onderdeel wat Amazon tot dit moment in Nederland heeft uitgerold op de .nl website, voor alle andere dingen moet je (nog) in Duitsland zijn.

Wat op zich helemaal niet erg is want je kunt er heel goedkope producten vinden die je natuurlijk ook hier in Nederland kunt gebruiken.

Maar wanneer je een Kindle e-reader koopt, zoals de paperwhite, dan wil je wel ook boeken in je eigen taal kunnen lezen.

Er zijn super veel boeken beschikbaar van Nederlandse schrijvers die je hier kunt vinden om niets te hoeven missen van je favoriete auteurs.

Er is ook een hele sectie beschikbaar met Engelstalige boeken wat je misschien ook prima kunt lezen, die vind je hier.

Nederlandse E-reader boeken omzetten naar Kindle

Hoe mensen het voorheen deden is om boeken hier te kopen op bol.com en deze om te zetten naar Kindle door het EPUB formaat te converteren naar MOBI.

Nadat je het boek hebt omgezet kun je hem laden op je e-reader van Kindle.

Deze video laat zien hoe je dit gemakkelijk kunt doen:

 

Nu Amazon ook in Nederland beschikbaar is zal de noodzaak om dit te doen wat minder zijn maar het is nog steeds een goede optie wanneer jouw favoriete boek niet in het Nederlands op de Kindle beschikbaar is.

Amazon Fire kids edition in Nederland

De Fire Edition tablet start in de Amazon Free Time en het ontwerp is doelgericht voor kinderen.

De lettertypen en achtergrondkleur van het apparaat komen in een kindvriendelijke indeling.

Bijvoorbeeld, het kind kijkt alleen die titels waarvoor ze toestemming hebben om te zien.

Het startscherm toont de geschiedenis van de recente titels zodat je mee kunt kijken waar je kind naar heeft gezocht.

Bovendien kunnen kinderen visueel navigeren om de inhoud te baseren op onderwerpen en karakters.

Ontworpen voor kinderprofielen: De tablet heeft een functie waarmee ouders een kinderprofiel kunnen maken en de inhoud kiezen waarmee ze hun kinderen willen openen.

Met andere woorden, een ouder kan het tablet personaliseren naar de behoeften van zijn kind.

Het kinderprofiel beperkt toegang tot e-mail, sociale media en in-app-aankopen.

Schermtijdgrenswaarden: Het tablet biedt innovatieve controles die een ouder kan gebruiken.

Deze controles zorgen ervoor dat de kinderen eerst leren voordat ze verder gaan spelen om zo de schermtijd te beheren.

De vrije tijd stelt de ouder in staat om alle inhoud te kiezen die het kind kan zien en hun schermtijd te beperken op basis van inhoudstype.

Zo kan de ouder video’s en games beperken, maar zorgt ervoor dat er onbeperkte leestijd is.

Bovendien blokkeert de Free Time in-app betalingen en slaat u zich daarom niet meer zorgen over extra kosten of kosten.

Ontwerp en duurzaamheid: De tablet wordt geleverd met verschillende connectiviteitsopties.

De aan / uit-knop staat bovenaan, samen met de hoofdtelefoonaansluiting en de microUSB-poort. De volumeregelingsknop staat aan de linkerkant.

Echter, in vergelijking met de andere tabletten op de markt, verlaat de Kids Edition de microUSB-optie die het aanvult met interne opslag.

Een ouder kan de Kids Edition verder upgraden van 8 GB naar 16 GB door te vertrouwen op Amazon Cloud Storage of tijdens het afrekenproces.

Prestatie: De Kids Edition-tablet komt met een scherp scherm met een afmeting van 1280 op 800.

Dit is sterker dan de andere concurrerende tabletten met een weergave van 1024 bij 600.

De schermtekst is scherp zichtbaar en de kleuren zijn levendig wanneer je spelletjes speelt.

Onlangs hebben de Kids Edition uitstekende scores opgeleverd in het benchmarking programma (PCMark for Android).

De Kids Edition heeft een score van 3610 punten in de prestatietest van het programma vastgesteld. De score is de hoogste in de onderzochte tabletten.

De test beoogt de dagelijkse tabletten taken te simuleren zoals browsen en documenten bewerken.

Tijdens de batterijcontrole van het programma heeft de Kindle een uitstekende score van 4 uur en 49 minuten.

Wi-Fi-connectiviteit: De tablet heeft een Wi-Fi met een antenne. Dit ondersteunt private en publieke netwerken met behulp van:

Een aantal andere tablets die we hebben getest:

Lees ook: deze kindvriendelijke modus van de Samsung tablet

Wat is een kindertablet?

Een kindertablet is een handheld computer met touchscreen die met name geschikt is gemaakt voor het gebruik door kinderen, soms met een volledig kindvriendelijke omgeving met eigen apps en educatieve spelletjes.

Vaak is het een tablet met volledige functionaliteit maar met speciale instelling die het gebruik door kinderen veilig maakt, zoals ouderlijk toezicht en beperkte toegang tot sites en apps.

Ouderlijke controle

Sommigen hebben vingerafdruk ondersteuning en PIN die alleen de ouder kan instellen.

Anderen hebben robuuste ingebouwde controles die ervoor zorgen dat ouders het type toepassingen beperken waarmee de kinderen toegang hebben en het type website dat ze kunnen bezoeken.

Een ouder hoeft zich dus geen zorgen te maken over wat de kinderen aan het doen zijn tijdens het gebruik van de tabletten.

Mits je er eentje koopt die specifiek voor kinderen geschikt is. Anders is het toevoegen van Wifi een gevaarlijke aangelegenheid.

Wi-Fi-connectiviteit

De term Wi-Fi is kort voor “draadloos”, die verwijzen naar apparaten die draadloos kunnen verbinden of aansluiten op een privé-internetverbinding.

Voor een succesvolle verbinding stuurt een draadloze router een signaal dat Wi-Fi-enabled apparaten toegang geeft tot verbinden.

Het gebruik van Wi-Fi was voornamelijk voor laptops. Tegenwoordig hebben veel meer apparaten zoals Smartphones, surveillance camera’s en ook tablets toegang tot WiFi.

Zolang er een internet signaal is, kan een Wi-Fi-apparaat op elk gewenst moment aan het netwerk verbonden worden.

De meeste fabrikanten die kinder-tabletten maken, nemen de tablet op met automatische Wi-Fi die hen helpt bij het leren, gamen, downloaden van applicaties en films kijken.

Regelmatige Tablet vs Tablet voor Kids

Tabletten zijn belangrijke apparaten geworden vanwege hun computerkracht, draagbaarheid en gebruiksgemak.

Kid’s tabletten hebben vergelijkbare eigenschappen aan gewone tabletten, maar het ontwerp is geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van de kinderen en ouders.

Kid’s tablets hebben een breed scala aan kindervriendelijke features.

[wl_faceted_search]

Ga het gesprek aan en leer ze alles over veilig internet gebruik

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief met elke maand een nieuw thema en ontvang onze gratis tips met "gesprekspunten voor veilig internet gebruik" als eerste email.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 
Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.