Samsung Galaxy Tab kindertablet met Kids mode

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Galaxy Tab: Een 7-inch Android-tablet die de hele dag de batterij biedt en de unieke kindermodus.

Dat is de Galaxy Tab A, waarmee consumenten een nieuwe 7-inch-optie krijgen die onder andere de hele dag batterij biedt.

In dit artikel zal ik deze Samsung bekijken, en dan met name hoe hij het doet met de Samsung Kids mode die hem kindvriendelijk maakt.

Samsung galaxy tab kindertablet

Deze tablet heeft een metalen frame en is volgens Samsung: een “gezinsvriendelijk” apparaat.

Met name de batterijduur is een grote plus, één van de redenen dat we hem ook hebben afgezet tegenover de Nintendo Switch in onze post over het kiezen van een Switch of kindertablet.

Om dat punt te onderstrepen, heeft Samsung een aantal kindvriendelijke content op de tablet gezet, waaronder een speciale Kids-modus met toegang tot 5000 exclusieve video’s en games.

De Galaxy Tab A heeft een 7-inch scherm met 480 nits helderheid en een beeldverhouding van 16:10.

Onder de motorkap ligt een Qualcomm Snapdragon 425-processor naast 2 GB RAM en 32 GB interne opslag.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om de interne opslag uit te breiden met een extra 256 GB via een microSD-kaart.

Er zijn op dit moment aanbiedingen op verschillende Galaxy Tab A modellen bij bol.com die je zou kunnen checken.

Hier is een video over het opzetten van de kids mode op de Galaxy:

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Uitstekende batterij capaciteit

De batterij kan de hele dag door worden gebruikt met een 5000 mAh batterij die het apparaat tot 14 uur per keer kan opladen.

De tablet heeft zowel een 8-megapixel camera aan de achterzijde als een 4-megapixel camera aan de voorzijde, evenals WiFi Direct, 802.11a / b / g / n WiFi en Bluetooth 4.2.

De tablet wordt opgeladen en aangesloten via een USB-C-poort. Zowel zwarte als zilveren versies van de omhulzing zijn beschikbaar.

Wanneer de tablet in de kindermodus wordt gezet, biedt deze toegang tot content uit hun partner netwerk, waaronder van LEGO, zoals LEGO Batman-app en LEGO NINJAGO.

Ouders die een Samsung Kids-abonnement krijgen, ontvangen 100,- euro aan kindervriendelijke shows, films, games en boeken.

Er is ook een Game Launcher, drie gratis maanden van YouTube Red en een optie voor ouderlijk toezicht om te dicteren hoe een kind het apparaat kan gebruiken.

Samsung Galaxy A 10.1 kindvriendelijke tablet

(bekijk meer afbeeldingen)

Beoordeling van de kindermodus van de Samsung Galaxy Tabs

Smartphones zijn leuk speelgoed om kinderen te kalmeren wanneer je op je computer werkt of aan andere activiteiten bezig bent.

Hierdoor worden kinderen steeds meer bewust van technologie terwijl ze opgroeien. Tegen de leeftijd van 3 kan een kind zichzelf vermaken met je telefoon.

Dit betekent echter dat jouw instellingen per ongeluk kunnen worden gewijzigd, bestanden verwijderd of nog erger, gevoelige informatie kan worden verzonden naar alle namen in je lijst met contactpersonen.

Dit alles kan flinke hoofdpijn veroorzaken voor de moderne ouder.

Met dit in gedachten heeft Samsung de The Galaxy Tab 3 en de Tab S-apparaten uitgerust met een kindermodus die het apparaat kindvriendelijker en beter maakt.

Samsung Galaxy Kids mode

Apps voor de kindermodus

De kindermodus bevat vijf speciaal ontworpen apps:

 1. camera
 2. karaoke
 3. tekenen
 4. fotogalerij
 5. videoweergave

Deze apps passen de bestaande functies van de tablet aan in vermakelijke en intuïtieve functies voor kinderen, de camera-app kan bijvoorbeeld automatisch grappige stripeffecten (bijvoorbeeld bril, snorren, wenkbrauwen, etc.) aan een persoon toevoegen.

Al deze effecten worden automatisch toegevoegd op de juiste locatie dankzij gezichtsdetectietechnologie.

Zodra je de app voor de eerste keer start, wordt je gevraagd een pincode in te stellen die wordt gebruikt om de kindermodus te beheren.

Je moet ook een kindprofiel instellen met hun naam en geboortedatum.

Zodra je op de menuknop tikt, kun je het volgende doen:

 • bewerk het profiel van je kind
 • toezicht houden op de activiteiten in de kindermodus, bijvoorbeeld de gebruikte apps
 • Stel een tijdslimiet in voor je kinderen
 • voeg bestaande apps toe aan de kindermodus
 • bestaande media toevoegen aan de kindermodus (muziek, video’s en foto’s)
 • download apps van de Kids Store

De app Kids Mode heeft een eigen Kids Store, die nu meer dan 900 kindvriendelijke apps bevat.

Met een filter voor leeftijdsgroepen kun je apps selecteren die jouw kinderen zullen vermaken en uitdagen op hun niveau terwijl ze groeien, terwijl de inhoud ook op functie is geclassificeerd.

Er zijn 4 categorieën van apps in de winkel:

 1. speciaal voor kinderen
 2. leren
 3. spelen
 4. verhaal

Zo kun je onderwijs opnemen in de speeltijd van je kind door bewust uit die categorie te kiezen.

Content voor verschillende leeftijden

De inhoudsclassificatie is als volgt: 0-4 jaar oud voor kleuters, 5-6 jaar oud voor kleuters en 7 jaar oud of meer bij kinderen in het basisonderwijs.

Volgens Samsung biedt de Kids Store premium-inhoud voor kinderen van providers zoals PBS Kids, Budge Studio, Cupcake Digital en Intellijoy en biedt gratis geschenken van meer dan 50,- euro aan gebruikers, die kunnen worden gebruikt om applicaties zoals Toca Hair te kopen. salon 2, Sprinkle Island en Pucca Funny World Tour exclusief.

Veilig afgeschermd van aankopen

Met de functie Kindermodus kunnen kinderen alleen apps downloaden van het onderdeel Kids Store en kunnen ze alleen content kopen die is goedgekeurd door hun ouders via een wachtwoord.

Dit zou gemoedsrust moeten bieden aan ouders die zich zorgen maken over hun kinderen die buitensporige rekeningen opbouwen.

Ook in de kindermodus kun je oproepen ontvangen, maar ze niet maken.

Er zijn geen bekende voor de hand liggende manieren om de kindermodus te omzeilen dus je kind kan er niet zomaar uit geraken.

Het nadeel van de kindermodus is dat deze alleen het profiel van één kind ondersteunt.

Er is geen manier om een ​​meervoudig kinderenprofiel in te stellen, maar hopelijk zal Samsung deze tekortkoming heroverwegen.

Anders zou ik dit ook aan ouders met meerdere kinderen aanbevelen.

Algemene review van de Galaxy Tab A: is hij ook voor de ouders?

Voordelen:

 • Groot en aantrekkelijk display
 • Lange levensduur van de batterij
 • Redelijke prijs

Nadelen:

 • Prestaties zijn OK, maar niet meer dan dat
 • Iets groter dan ideaal

(bekijk meer afbeeldingen)

De Samsung Galaxy Tab A 10.1 is een fatsoenlijke tablet in een tijd waarin goede opties in het bereik van €180 – €300 moeilijker te vinden zijn.

Twee-in-een tablets zijn geweldig, maar goede zoals de Surface Pro 4 zijn erg duur.

Shoppers met een lager budget kunnen prima naar de Samsung Galaxy Tab A 10.1 kijken, een Android-apparaat van volledige grootte dat beschikbaar is voor minder dan €200.

Houd er rekening mee dat er twee versies van dit model zijn.

De oorspronkelijke Tab A 10.1 heeft 2 GB RAM, wordt vaak verkocht met een 32 GB microSD-kaart en is overal verkrijgbaar voor €200 of minder.

Samsung heeft onlangs een nieuwe versie geïntroduceerd die wordt geleverd met een S Pen en het drukgevoelige scherm om het te gebruiken, heeft 3 GB RAM en heeft een adviesprijs van €299,99, dit is dus een andere variant en misschien wat teveel voor je kinderen. Zeker gezien het prijskaartje.

Samsung Galaxy Tab A 10.1 Design & Build

De Galaxy Tab A heeft slechts middelgrote randen, dus de behuizing is niet veel groter dan het 10,1-inch “letterbox” -scherm.

De exacte grootte hangt echter van de versie af. Het origineel is 10 x 6,1 inch en de S Pen-versie is een beetje kleiner bij 9,7 x 6,5 inch. Beide zijn 0,32 inch dik.

Deze tablet is zwaarder dan concurrerende apparaten met vergelijkbare schermformaten, en het is ook dikker dan echt ideaal, maar een deel hiervan kan worden toegeschreven aan de batterij.

Daarover later meer.

Mid-range modellen winnen geen designprijzen.

Dat gezegd hebbende, het witte of zwarte plastic omhulsel met zilveren accenten zal opgaan in elk kantoor of klaslokaal en zal geen bewonderende blikken trekken.

Aan de andere kant bouwt Samsung kwaliteitsproducten, en dit is geen uitzondering.

Hoewel de buitenkant grotendeels van plastic is, weerstond het apparaat onze inspanningen om het te buigen of te breken (met de hand) dus dat is goed nieuws wanneer je het ook aan je kinderen wilt overhandigen.

Daarnaast zijn er stevige hoezen voor beschikbaar van verschillende merken om het nog wat extra stevigheid en ook valbestendigheid te geven.

Samsung Galaxy Tab A 10.1 Display

De Tab A 10.1 heeft een 10.1-inch 1920 x 1200 touchscreen, waardoor het een behoorlijk fatsoenlijke dichtheid van 224 pixels per inch heeft.

Zelfs de veel duurdere Apple iPad Pro 9.7 heeft slechts een redelijk hogere 264 ppi.

Het heeft een beeldverhouding van 16:10, dus het is langer en dunner dan de 4: 3-verhouding die tegenwoordig vaker voorkomt.

Dit maakt hem ideaal voor het bekijken van video’s, het bekijken van webpagina’s of tekstverwerking, maar de beeldverhouding is iets minder geschikt voor mensen die hun tablet liever in portretmodus gebruiken.

We vonden dat dit scherm behoorlijk bruikbaar was buiten de deur, maar reflectie van direct zonlicht van het scherm zal wel afkaatsen.

Degenen die van plan zijn om hun tablet vaak in de zon te gebruiken, moeten een model overwegen met een AMOLED-scherm, zoals de Samsung Galaxy Tab S2 9.7.

Samsung Galaxy Tab A 10.1 Poorten, knoppen, luidsprekers en camera’s

De Galaxy Tab A 10.1 heeft een microSD-slot en de originele versie is soms gebundeld met een kaart van 32 GB.

Kaarten met een hogere capaciteit zijn natuurlijk beschikbaar, waardoor deze tablet eenvoudig kan worden geüpgraded door diegenen die grote hoeveelheden video of muziek willen meenemen.

De sleuf wordt beschermd achter een kleine deur zodat de kaart waarschijnlijk niet per ongeluk wordt uitgeworpen.

Een micro-USB v2.0-poort bevindt zich aan de bovenrand van deze tablet, waardoor deze kan worden opgeladen met de kabel die zich uitstrekt tot aan de bovenkant van het bureau of tablet – een zeer handige plaatsing.

Deze poort kan worden gebruikt om accessoires zoals een extern toetsenbord aan te sluiten, hoewel voor de meeste hiervan een adapter nodig is om te converteren naar een full-size USB Type-A-poort.

We hebben onze Samsung Galaxy Tab A 101.1 testunit getest met een USB-muis, toetsenbord en flashstation en elk uitgevoerd zoals verwacht.

Vervolgens hebben we deze allemaal aangesloten op een USB-hub en op de tablet van Samsung aangesloten, en ze bleven tegelijkertijd functioneren, wat betekent dat deze tablet kan worden gebruikt als een desktop-pc – zij het een simpele.

In tegenstelling tot de meeste Android-apparaten, heeft deze Galaxy Tab een fysieke startknop en worden de knoppen Terug en Overzicht permanent op de voorzijde afgedrukt.

Dit betekent dat ze altijd beschikbaar zijn en nooit waardevolle schermruimte innemen, maar dat de knop Terug op een plaats staat waar het heel gemakkelijk is om hem per ongeluk aan te raken, vooral als deze in de liggende modus wordt gehouden.

Zelf kun je hier op letten maar met name kinderen zullen hier nog wel eens last van hebben, en ze moeten dan zelf weer terug zien te komen in hun app of video, of papa roepen om hen te helpen tot vervelens toe).

Er is een 8MP camera aan de achterzijde met een flits.

De laatste is een functie die je zelden ziet op tablets. Dit levert een respectabele manier op van het vastleggen van foto’s, maar het is vrij langzaam, dus het is het beste als onderwerpen stilstaan.

De flits is helder, maar hij is zo wit dat hij lichte kleuren uitwast.

Een camera van 2 MP aan de voorkant is eenvoudig geschikt voor videoconferenties of lekker skypen met opa en oma.

De stereoluidsprekers op dit model bevinden zich aan een van de korte randen en bieden meer dan genoeg geluid om een ​​tv-programma of film van 3 tot 4 meter afstand te kunnen kijken, zelfs in een gematigd lawaaierige omgeving.

Samsung Galaxy Tab A 10.1 S Pen Stylus

Degenen die van plan zijn handgeschreven notities op de Tab A te maken, moeten investeren in de duurdere versie die met de S Pen wordt geleverd.

Degenen die er niets om geven, kunnen echter een beetje geld besparen door de originele te kopen.

Wees je ervan bewust, het verschil gaat verder dan welk model is uitgerust met een S Pen, omdat de goedkopere versie niet is uitgerust met het type scherm dat deze aanraakgevoelige stylus ondersteunt. (Het heeft ook minder RAM.)

Dus verwacht niet dat het werkt met een oude Galaxy Note-tablet of smartphone S Pen.

De S Pen-versie heeft een slot om deze actieve stylus in de tablet op te bergen.

Samsung Galaxy Tab A 10.1 Prestaties

De Samsung Galaxy Tab A 10.1 heeft Android 6.0 Marshmallow op een octa-core Exynos 7870-processor van 1,6 GHz.

Dit is een chip die is ontworpen voor een lichte tot middelgrote vraag, en de benchmarks bevestigen dit.

Op de CPU-test scoorde onze Samsung Galaxy Tab A 10.1 ongeveer gelijk met de HTC Nexus 9 maar zit ver onder vlaggeschip modellen als de Samsung Galaxy S7.

Dit betekent niet dat de Tab A 10.1 traag is in normaal dagelijks gebruik. Het start Android op nadat het volledig is uitgeschakeld in slechts ongeveer 20 seconden.

Maar deze computer is niet opgewassen tegen een stel zeer veeleisende applicaties tegelijk.

De originele versie heeft 2GB RAM, terwijl het duurdere exemplaar dat bij een S Pen wordt geleverd, 3 GB heeft.

Ongeacht de versie, er is ook 16 GB aan ingebouwde opslagruimte en de microSD-kaartsleuf ondersteunt tot 256 GB extra capaciteit.

Samsung Galaxy Tab A 10.1 Specificaties

OS: Android 6.0 Marshmallow
Processor: Exynos 7870 1.6 GHz Octa-Core
Geheugen:
2 GB RAM, 16 GB ROM
microSD tot 256 GB
display:
10,1 inch
1920 × 1200 (WUXGA)
Draadloze:
Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, 2,4 GHz + 5,0 GHz, VHT80
Bluetooth v4.2
 Camera:
8,0 MP AF met flits en F1.9
2.0MP en F2.2
Video-opname: 1080P @ 30 fps
Dimensies:
10.0 x 6.11 x 0.32 inches
1,16 lbs
Batterij: Li-Ion 7.300 mAh

De Exynos 7870-processor van Samsung is ontworpen om de levensduur van de batterij te verlengen door vier CPU-kernen te leveren voor gebruik in veeleisende situaties en vier andere kernen te gebruiken wanneer de vraag lichter is.

De kleinere hoeveelheid RAM helpt ook de levensduur van de batterij te verlengen.

Samsung Galaxy Tab A 10.1 conclusie

De Samsung Galaxy Tab A 10.1 is een fatsoenlijke tablet in een tijd waarin goede opties in het bereik van €150 – €300 moeilijk te vinden zijn.

Veel bedrijven richten hun aandacht op zowel krachtige high-end of goedkope entry-level aanbiedingen, maar Samsung heeft een apparaat dat netjes in het midden past.

Het heeft een gemakkelijk leesbaar display, degelijke prestaties, een lange levensduur van de batterij en een ontwerp dat functioneel en stevig is.

Het is met de kids modus een goede aanschaf voor zowel jezelf als je kinderen, hoewel het lastig is als je kinderen hebt met ver uiteenlopende leeftijden aangezien er maar één profiel mogelijk is.

De Galaxy Tab A is verkrijgbaar in verschillende modellen (check alle prijzen en modellen hier)

Lees ook: dit zijn de beste kindertablet die je voor je kind kunt kopen

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.