Het 10 leukste buitenspeelgoed beoordeeld | alles van glijbaan tot water

Kinderen hebben van nature een drang om buiten te spelen en dat is een heel goed ding. Elk kind moet de gelegenheid krijgen om buiten te kunnen spelen voor het bevorderen van zijn of haar sociale en motorische vaardigheden en lichamelijke ontwikkeling.

Buiten spelen doen jouw kinderen het beste met andere kinderen en wat zeker goed bijdraagt aan hun avonturen buitenshuis, is het hebben van heel leuk buitenspeelgoed.

Goed buitenspeelgoed – goed voor de ontwikkeling

Met de beste buitenspeelgoed kunnen kinderen hun omgeving ontdekken, hun denken en zelfvertrouwen ontwikkelen, maar ook hun lichamelijke en motorische (hand-oog) coördinatie wordt hierdoor gestimuleerd.

Woon je ver van de speelplaats of ben je iemand die gewoon liever thuis jouw kind ziet spelen in zijn of haar eigen omgeving, dan is het de hoogste tijd om naar de beste buitenspeelgoed te gaan kijken.

Weet je nog niet welke het leukste buitenspeelgoed geschikt is voor jouw kind, geen enkel probleem! We hebben het iets makkelijker gemaakt voor jou en de leukste buitenspeelgoed voor je op een rijtje gezet.

Natuurlijk groeien kinderen hard en wat ze leuk vinden of wel speelgoed geschikt is voor ze verschilt bijna met de dag. Wij hebben daarom geprobeerd leuk speelgoed voor verschillende leeftijdscategorieën uit te lichten.

We hebben ook een aantal items voor je die (leef)tijdloos zijn, waar zelfs met het hele gezin leuk mee kan worden gespeeld.

Oh, en voor leuk buiten spelen hoeft het natuurlijk niet altijd mooi weer te zijn! We wonen ten slotte in Nederland en soms zal het iets kouder of regenachtig zijn.

Blootgesteld worden aan verschillende weersomstandigheden is alleen maar goed voor het immuunsysteem van jouw kind.

Stuur ze dus, goed aangekleed uiteraard, toch eens lekker naar buiten ook wanneer het eens geen stralend zonnig weer is.

Ons favoriete buitenspeelgoed

Het buitenspeelgoed dat voor ons echt een favoriet is, is de Little Tikes Expedition Climber – Klimrek. Dit speelgoed is voor kinderen met een leeftijd tussen 2 en 6 jaar en wordt met een goede prijs en kwaliteitsverhouding aangeboden.

Het kleine klimrek wordt erg stevig opgebouwd en zal heel lang meegaan. Het heeft verschillende onderdelen die jouw bezige bij urenlang klim- en kruipplezier zal geven, ook wanneer het kindje wat ouder wordt.

Met simpele instructies zet je het klimrek in een keer op in de tuin en klaar is kees. Je hoeft je niet druk te maken dat het in elkaar stort, want de delen passen perfect in elkaar en zullen niet losraken.

Met dit klimrek zal jouw kind zijn of haar lichamelijke motoriek kunnen ontwikkelen en hele leuke avonturen kunnen beleven.

Ondanks de kleine omvang van het speelgoed, biedt het veel mogelijkheden en is daarmee absoluut een perfect idee voor een kleine tuin.

Het leukste buitenspeelgoed dat wij ook zeker een aanrader vinden is het Fantasy Fort XL editie – Speelhuis. Wij vinden dat zeker een plek op de tweede plaats verdient, omdat het speelgoed een leuk concept heeft van creatief bouwen.

Het kind kan er namelijk helemaal zelf talloze soorten forten mee bouwen en zich er urenlang en in verschillende vormen mee amuseren. Dit product is voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud.

Behalve de scherpe prijs, vonden wij dat dit ook een goed product is voor een kleine tuin en een kleiner budget.

Doordat je het speelhuis met gemak kan bouwen en weer kan afbreken, is het perfect om te gebruiken voor een tuin die niet veel opties biedt qua ruimte.

Na een middagje spelen, wordt het speelhuis gewoon weer afgebroken en opgeborgen. Hiermee is je tuin weer vrij voor andere activiteiten.

Voor een speelgoed met tal van mogelijkheden en dat je zowel buiten als binnen kan gebruiken, vinden wij dit een top deal!

Het beste buitenspeelgoed op een rijtje

We hebben echter nog meer goede aanraders voor je. Om alles eens goed op een rijtje te zetten hebben we hier een overzicht van ons favoriete buitenspeelgoed.

Naam productSpecificatiesLeeftijdscategorieAfbeelding
Little Tikes Expedition Climber – KlimrekKleurrijk klimrek met een loopbrug, glijbaan en een tunnel. Het klimrek is gemaakt van kunststof en is makkelijk in elkaar te zetten. Het heeft een gewicht van 33kg. 2 – 6 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
Fantasy Fort XL editie – SpeelhuisMet de 32 kartonnen platen, 32 verbindingsstukken en 2 rollen klittenband waaruit stukken geknipt worden bouw je een heus fantasie fort. Afmeting per plaat 57x57cm waarvan sommige met “raamgleuf”.4 – 12 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
WICKEY TinyWave Blauw – Speeltoestel
Mooi houten speeltoestel met schommel, glijbaan, klimhuisje en zandbak met verschillende opstelmogelijkheden. 3 – 12 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
Little Tikes Zandbak – SchildpadStevige groene zandbak met deksel in de vorm van een schildpad. Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. In de bak past ongeveer 70 kg zand, afmetingen: 111x109x30 cm. 1 – 6 jaar

(bekijk meer afbeeldingen)
Fantasy Fort Krijtbord editieExtra platen voor nog meer bouw- en speelplezier, inclusief 2 platen met krijtbord plaat. 4 – 12 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
Duikelrek dubbelMooie aanvulling op het TinyWave speeltoestel hierboven, een duikelrek met 2 stangen. Afmetingen: 280cm breed x 9cm diep x 240cm hoog. De houten palen gaan 90 cm de grond in. Het gewicht is 36 kg. 3 – 12 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
Little Dutch Loopscooter MintEen zeer mooie houten loopscooter instelbaar op 3 hoogten. Afmetingen: 82 x 37 x 58 cm. 2 – 4 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
Outdoor Play Kubb GameOutdoor Play Kubb spel, vervaardigd van berkenhout, met handige draagzak en spelregels. voor het hele gezin
(bekijk meer afbeeldingen)
Intex Paddenstoel Baby ZwembadLief baby zwembadje in de vorm van een paddenstoel, met opblaasbare bodem en voorzien van een zonnedakje. Afmetingen: 89x102x89cm1 – 2 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
Bestway My First Frame PoolIdeaal opzet zwembad voor in de tuin, met stevig metalen frame en een blauwe vinyl voering. Water capaciteit 1200 Liter. Afmeting: 221x150x43cm.voor het hele gezin
(bekijk meer afbeeldingen)

Wat maakt het dat wij de bovenstaande items nu zo leuk vinden? Hier gaan we verder in op de voordelen en fijne aspecten van ons favoriete buitenspeelgoed. Wij weten zeker dat kinderen echt blij worden van deze producten en hier is waarom!

Leukste buitenspeelgoed met glijbaan: Little Tikes Expedition Climber Klimrek

Voor de wat jongere kids

We kozen voor het Little Tikes Expedition Climber – Klimrek als een van de beste opties. Dit kleurrijke klimrek heeft verschillende onderdelen waarvan jouw peuter of kleuter urenlang zal genieten.

Het klimrek heeft een leuke loopbrug, een glijbaan en een tunnel. Genoeg activiteiten voor de jouw kleine ontdekker. Met dit klimrek ben je verzekerd van heel veel klim- en kruipplezier.

Dit product is van het bekende merk Little Tikes en komt in een pakket met losse onderdelen, die je zelf in elkaar moet zetten. Met een beetje inzicht en wellicht wat hulp van een tweede persoon heb je het bouwsel snel en eenvoudig opgezet en kan jouw kind snel aan de slag met spelen.

Op het Little Tikes Expedition Climber – Klimrek wordt het reuze gezellig. Op de loopbrug met touwen stap je gezellig omhoog. Van dat punt uit kan je dan snel naar beneden glijden, om vervolgens in de tunnel te kruipen naar het volgende avontuur.

Veilig en duurzaam materiaal

Het klimrek is vervaardigd van duurzaam kunststof dat erg stevig is en heel lang zal meegaan. Hoe hard jouw kleintje ook mocht klimmen of stampen, het klimrek is stabiel en zal niet omvallen. De delen passen perfect in elkaar en vormen een robuust geheel als ze eenmaal in positie zijn gebracht.

Je kan het klimrek gewoon neerzetten op elke ondergrond, deze moet wel vlak zijn en vrij van hindernissen. Het is geschikt voor op een stenen ondergrond, een ondergrond van zand, maar past ook leuk op het gazon.

Ook geschikt voor kleinere achtertuinen

Dit fris gekleurde klimrek zal zeker mooi passen met de rest van jouw tuin. Verder past dit klimrek gemakkelijk in een kleine achtertuin. De afmetingen van het kleine bouwsel zijn 1.75m x 3.5m x 1.25m (L x B x H).

Het ontwerp heeft de perfecte omvang en is geschikt voor kinderen tussen 2 en 6 jaar. Jouw kind kan zijn eigen avonturen beleven en genieten van de verschillende mogelijkheden, of met andere kinderen erbij is het natuurlijk ook gezellig.

De prijs van dit klimrek is in goede verhouding met de kwaliteit. Mocht je beslissen om dit buitenspeelgoed aan te schaffen, dan moet je het zeker zien als een goede investering op lang termijn. Spreidt de kosten over de periode van het aantal jaren dat jouw kind zal genieten van het klimrek en je zal merken dat het wel reuze meevalt per jaar.

Daar we het over eens zijn dat buiten spelen heel belangrijk is, zal je het ook eens met ons zijn dat je er dus zo vroeg mogelijk mee begint. De klimrek stimuleert jouw kind om op vroege leeftijd al buiten te verkennen en actief te zijn.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid hier

Waar kun je dit klimrek leuk mee combineren?

Mocht je het klimrek willen uitbreiden met nog meer speelmogelijkheden dan zijn er verschillende opties. Een product dat een hele mooie aanvulling zou zijn op het klimrek is de Little Tikes Zandbak – Schildpad.

Leukste zandbak voor buiten: Vrolijke schildpad voor in de tuin

Samen met het klimrek vormt de grappige uitziende zandbak een complete kleine speeltuin, waar jouw kind elke dag plezier aan heeft. De zandbak heeft de vorm van een schildpad. Vanwege zijn leuk design en groene kleur, past de zandbak mooi in de achtertuin als extra speeltoestel.

Hierin kunnen de hele kleintjes vanaf 1 jaar al spelen. In de schildpad zandbak kan jouw kleintje gezellig graven en naar hartelust scheppen. Wat schepjes en emmertjes erbij en jouw kind zal zich heerlijk vermaken.

Maar de iets grotere kinderen van het gezin mogen uiteraard ook iets komen scheppen in de zandbak. Op deze manier leren de kinderen met elkaar om te gaan en samen te spelen. De zandbak is dus niet alleen een plek voor gezelligheid, maar ook voor leuke leermomenten samen voor broertjes en zusjes onderling.

Fijne deksel om het zand schoon te houden

De zandbak heeft ook een deksel welke perfect past op de zandbak en licht genoeg is om door de kinderen zelf open of dicht te doen. Het heeft de vorm van het schild van een schildpad.

Maak je de zandbak dicht dan lijkt het ding op een ware groene schildpad. Mocht je dus huisdieren hebben die ook rondsnuffelen in de tuin, dan kan je gelukkig de zandbak afdichten met het deksel wanneer jouw kind klaar is met spelen. Zo kom je geen onaangename verrassingen tegen de volgende dag.

Het deksel is zeker ook handig als het regent. Doe de bak snel dicht met het goed afsluitende deksel wanneer het begint te regenen en je voorkomt dat het zand nat wordt.

De zandbak is gemaakt van kunststof en heeft brede randen waarop de kinderen kunnen zitten. Het materiaal is van degelijke kwaliteit. Met producten van Little Tikes ben je gegarandeerd van duurzaamheid en plezier op lang termijn.

Nog veel meer combinaties mogelijk

Het merk Little Tikes heeft diverse soorten speelgoed voor verschillende leeftijden en met verschillende concepten. Daarom is onze nummer een gemakkelijk te combineren product.

Met andere soorten speelgoed van Little Tikes maak je een heuse speeltuin in de achtertuin. Je mag dezelfde kwaliteit en duurzaamheid verwachten van de andere producten van Little Tikes. Het plezier dat je kind zal ervaren is met elk product van hun elke keer weer raak.

Beste houten buitenspeelgoed: Wickey klimrek

Voor de wat oudere kids

Voor de iets grotere kinderen hebben we een ook een mooie optie. Met WICKEY TinyWave Blauw – Speeltoestel kan je behalve klimmen, glijden en schommelen ook leuk bezig zijn en in de zandbak stoeien.

Dit speeltoestel is een samengesteld houten speeltoestel dat op verschillende manieren op te zetten is en leuke activiteiten biedt aan jouw kind.

De ruime zandbak onder de toren is een leuk detail waar kinderen hun gang kunnen gaan en in de schaduw kunnen graven en delven wanneer ze even moe zijn van het glijden en schommelen.

Met het trapje kom je in de toren en kan je zien wat er beneden gebeurd. Glijd dan in een ruk naar beneden om dan vervolgens de schommel weer uit te proberen. Kortom, er is veel actie bij dit speeltoestel.

Dit speeltoestel is ideaal voor iets grotere kinderen tot 12 jaar. Grotere kinderen kunnen met dit speeltoestel heerlijk ravotten en stoeien. Maar kleinere broertjes en zusjes ouder dan 3 jaar mogen zeker ook meedoen. Maar dan wel onder toezicht van mama of papa.

Het kindvriendelijke speeltoestel heeft een mooie vormgeving en is goed afgewerkt. Alle onderdelen zijn 100% veilig voor elk kind.

Check de meest actuele prijzen hier bij bol.com

Zeer goed uit te breiden met nog meer toestellen

Het mooie van dit speeltoestel is dat het een basistoestel is. Dat wil zeggen dat je het kan uitbreiden tot een nog grotere en leukere speelopstelling.

Je kan er verschillende items aan toevoegen zoals een extra schommel of een ladder van touw en zelfs een extra toren om een fort effect te creëren. Voor deze uitbreiding aan het model heb je wel wat meer ruimte nodig in de achtertuin.

Het Duikelrek dubbel is een geweldige optie tot uitbreiding voor grotere kinderen die graag koppeltje duikelen.

Dit is een perfect toestel voor het ontwikkelen van de lichaamsmotoriek van jouw kind. Koppeltje duiken bevordert de coördinatie in de armen en de benen, maar ook de spiermassa wordt hierdoor getraind.

Het is een ideale speeltoestel voor kinderen tot 12 jaar. Omdat het heel weinig ruimte in beslag neemt is dit een heel goede keuze voor een kleine tuin.

Het heeft twee duikelstangen waardoor er tegelijkertijd twee kinderen koppeltje kunnen duikelen.

Jouw kind zal de tijd van zijn leven hebben door de wereld op zijn kop te bekijken en tegelijkertijd zijn armen en benen trainen. Mooier dan dat kan het niet!

Eindeloos bouwplezier met Fantasy Forts voor jong en oud

Vanaf ongeveer 3 jaar gaan kinderen steeds meer de wereld om zich heen verkennen en ontdekken.

Ze gaan steeds meer in interactie met de objecten om zich heen en willen deze ook vormen en naar hun hand zetten. Dit bouwt zelfvertrouwen, stimuleert de creativiteit en ontwikkeld het ruimtelijk inzicht.

De Fantasy Fort XL editie – Speelhuis gaat precies op deze aspecten in en is dan ook een fantastisch stuk speelgoed om aan te schaffen voor jouw kids.

Wat wij leuk vinden aan dit speelgoed zijn de mogelijkheden dat het speelgoed biedt. Kinderen zullen hier werkelijk jarenlang plezier van kunnen hebben.

Wat is het Fantasy Fort?

Het complete pakket van de XL editie van Fantasy Forts bevat 32 grote kartonnen platen. Elke plaat heeft een afmeting van 57x57cm. Het pakket bevat ook 32 verbindingsstukken en 2 rollen klittenband om zelf in stukjes te knippen. Het kan even wat werk zijn om alles de eerste keer in elkaar te zetten maar dan heb je ook wat!

De panelen zijn bedrukt en lijken een houtstructuur te hebben, zodat het uiteindelijke geheel, in welke vorm dan ook, echt op een fort lijkt. Met deze componenten kan jouw kind werkelijk oneindig veel verschillende combinaties van muren, forten, boomhutten en andere bouwsels creëren.

Alles is mogelijk met dit fantasierijke speelgoed

Dit handige speelgoed is erg makkelijk in gebruik, snel op te zetten en multi-inzetbaar. Het geeft jouw kind de gelegenheid om zijn of haar fantasie de vrije loop te laten gaan.

Met het eenvoudig concept van verbindingsstukken en klittenband, heeft jouw kleine architect supersnel een fort of boomhut in elkaar “getimmerd”, waarmee die geweldige avonturen en veel plezier mee kan beleven. Kinderen houden nou eenmaal van huisje spelen. Dus waarom niet een fort?

Het is een enorm gezellig spel voor meerdere kinderen tegelijk om mee te spelen, maar ook in z’n eentje zal jouw kind ervan kunnen genieten. De kinderen zijn dus niet alleen creatief bezig, maar leren ook spelenderwijs hoe je iets uit het niets kan bouwen.

Bouwen is een leuke bezigheid die kinderen altijd al heeft geboeid, dit is bijvoorbeeld ook wat LEGO en DUPLO zo’n fantastisch speelgoed maakt.

Voor buiten maar ook voor binnen!

Behalve dat je dit praktische pakket goed kan gebruiken als buitenspeelgoed, kan jouw kind ook in huis mooie creaties bouwen. Jouw kind hoeft dus niet langer te wachten op de warmere dagen om te kunnen genieten van dit mooie speelgoed.

Goed uit te breiden met nog meer Fantasy Fort

Maar wist je dat we nog lang niet klaar zijn met bouwmogelijkheden? Je kan dit pakket bijvoorbeeld heel leuk combineren met de Fantasy Fort Krijtbord editie.

Beide pakketten zijn van het Fantasy Fort merk waardoor ze goed op elkaar aansluiten. Zo kan jouw kind met gemak zijn fort of boomhut vergroten. Met de Fantasy Fort Krijtbord editie krijg je als extraatje op 2 van de panelen een krijtbord.

Hierop kan jouw kind naar hartenlust tekenen en schrijven. Boodschappen zoals “Betreden op eigen risico” of “Alleen voor meisjes” of “ Verboden voor meisjes” zal je zo nu en dan waarschijnlijk tegenkomen op de bordjes. Of gewoon leuke tekeningen, ze verzinnen vast wel wat.

Heb je misschien 2 kleine bouwers in huis, dan is de Fantasy Fort Krijtbord editie een perfecte uitkomst. Zo kunnen ze op de bordjes aangeven welk fort van wie is. Op deze manier voorkom je dan een ware oorlog tussen de twee koninkrijken.

Deze pakketten van Fantasy Fort zijn goedgekeurd en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder. Deze kleintjes hebben wel een volwassene of een ouder kind nodig om hen te helpen met het bouwen. De kartonnen platen zijn helemaal veilig, ook voor jouw kleintje.

Leukste buitenspeelgoed met wielen: Little Dutch Loopscooter

Naast klimmen en klauteren, houden kinderen ook van lekker rond rijden, samen spelletjes spelen en uiteraard in de weer gaan met water. We hebben hier nog een aantal aanraders voor je wanneer je op zoek bent naar leuk buitenspeelgoed voor jouw kind.

Nederland is een fietsland en je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kinderen wieltjes te geven. Een loopfiets is een fantastische manier om kinderen al van jongs af aan te laten wennen aan een tweewieler en de balanceer- en motorische vaardigheden die daarbij horen.

Ben je op zoek naar een mooie tweewieler voor jouw kleintje, dan is de Little Dutch Loopscooter Mint een hele goede optie. Wij vinden deze loopfiets hartstikke mooi vanwege het leuke design. Het lijkt net een echte scooter!

Het is ook een van de top loopfietsen in onze beoordeling vanwege zijn speelse uiterlijk en betaalbare prijs.

Deze vrolijke en stoere houten loopscooter van Little Dutch is geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar en ze zullen ervan kunnen genieten tot ongeveer een jaar of 4, wanneer ze waarschijnlijk aan een echt fietsje toe zullen zijn.

Met deze loopscooter kunnen de kleintjes lekker buiten of binnen rondracen. Met een beetje vaart kunnen ze zelfs de beentjes even optrekken en alvast proeven van de balans die je kunt bereiken op een tweewieler! Het fietsje kan in 3 hoogtes gezet worden en heeft een fijn zacht zadel.

Leukste buitenspeelgoed voor het hele gezin: Kubb Game

Ben je meer op zoek naar iets waar je buiten mee kunt spelen met het hele gezin? Dan is het Outdoor Play Kubb Game zeker een klassieker die in de smaak zal vallen. Het hele gezin kan meedoen met dit leuke Zweedse spel.

Het doel van Kubb is om eerst alle basistorens van de tegenpartij omver te werpen met de werpstokken. Daarna val je de koning aan! Deze versie van Kubb wordt geleverd met handige draagzak en uitgebreide spelregels.

Het spel zelf is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar. Echter, zelfs de allerkleinste zullen maar al te graag met deze mooie berkenhouten blokken aan de slag gaan. De spelregels laat je voor jouw kleine peuter gewoon achterwege. Met hun eigen kinderlijke fantasie zullen ze urenlang bouwsels kunnen creëren, met de koning bovenaan!

Leukste buitenspeelgoed met water

Uiteindelijk zijn we ervan overtuigt dat iedereen van het water houdt. Wat is nu heerlijker dan in een van die eerste zonnige zomerdagen lekker buiten in je eigen tuin te poedel baden? We hebben twee mooie opties voor je gevonden om in eigen tuin van een zwembadje te kunnen genieten.

Voor de allerkleinsten

Jouw baby’tje houd er ongetwijfeld van lekker met water te spelen. Kleine kinderen vinden het heerlijk met water in de weer te gaan. Het voelt zo lekker fris aan de huid en er is werkelijk van alles mogelijk met dit fantastische spul!

Wil je jouw kleintje veilig lekker buiten laten badderen? Ga dan voor het Intex Paddenstoel Baby Zwembad. Dit schattige badje van goede kwaliteit zal zeker voor urenlang poedel plezier zorgen.

Het heeft een opblaasbare bodem en een fijn zonnedakje, zodat ook op de zonnige dagen jouw kleintje beschut kan spelen. De leuke paddestoel geeft het geheel een enorm vrolijke uitstraling.

Met het hele gezin het water in

Nu wordt het echt leuk. Wanneer de zomer straks weer in volle swing is, dan kun je het Bestway My First Frame Pool Zwembad mooi opzetten. Hierin kun je met het hele gezin genieten van het frisse water.

Jong en oud zullen in dit zwembad lekker rond kunnen spatten. Er past maar liefst 1200 liter water in en heeft een stevig metalen frame zodat het zeer stabiel in jouw achtertuin op te zetten is. Een filter en pomp zijn inbegrepen, dus het water zal goed schoon te houden zijn.

Nodig dus fijn de vriendjes van jouw kids en de kinderen uit de buurt uit om ook te komen genieten van dit mooie buitenspeelgoed. Urenlang speelplezier is gegarandeerd!

Iedereen houdt van lekker buiten spelen

Buiten spelen is altijd leuk en daar hoort het leukste buitenspeelgoed bij. Buiten spelen is niet alleen heel belangrijk voor elk kind, maar is gewoon een hele plezierige activiteit waaraan alle kinderen van elke leeftijd de hoogste pret mee beleven.

Klimtoestellen voor urenlang plezier en lichamelijke ontwikkeling

Lekker buiten spelen doet jouw kind met het leukste buitenspeelgoed. De leuke speeltoestellen staan garant voor vele uren vermaak en genot voor jouw peuter of kleuter. Met het buitenspeelgoed is jouw kind heel lang zoet vanwege de verschillende klim-, glij-, graaf- en kruipopties die de verschillende speeltoestellen bieden.

De genoemde producten bieden tal van activiteiten voor jouw kleintjes en zullen ze lang bezighouden. Peuters en kleuters komen aan hun trekken en kunnen ongestoord plezier hebben terwijl ze lekker in de buitenlucht bezig zijn.

De frisse en levendige kleuren van de klimrekken trekken aan en zorgen voor de nodige dosis activiteit, energie, avontuur en verbeelding voor jouw kind. Kinderen hebben nu eenmaal ontzettend veel energie en moeten dit ergens kwijt kunnen.

Veelzijdige Fantasy Fort voor stimulering van de creativiteit en verbeelding

De Fantasy Fort XL editie – Speelhuis is een geweldig alternatief voor onze nummer 1 favoriete keuze, omdat de bouwset toch veelzijdigheid en avontuur biedt. Welk kind houdt er nu niet van hutten bouwen? Dit is werkelijk iets wat in elke kindertijd wel een rol speelt.

Jouw kind kan werkelijk zijn of haar fantasie op deze bouwsels loslaten. Aan het einde van de dag of speelsessie kan het spel eenvoudig weer afgebroken worden, zodat het niet wekenlang in de weg blijft staan. Opruimen en opbergen is dus zo gedaan.

Nog een leukigheid van dit speelgoed is dat jouw kind ermee opgroeit, want het is geschikt voor de leeftijdscategorie tussen 4-8 jaar. Het kan zeker ook dienen voor een spel dat een ouder kind met zijn jongere broertje of zusje deelt.

Verschillende opties voor verschillende activiteiten

Om jouw kind zoveel mogelijk te stimuleren buiten tijd door te brengen, biedt je zoveel mogelijk opties tot spelen. Zoals genoemd, kinderen houden van dingen met wielen.

Zijn ze de loopscooter dus ontgroeit, dan kunnen ze er lekker op een fiets op uit, maar bijvoorbeeld ook rolschaatsen of een karretje kan onwijs leuk zijn. Of beter nog, je gaat met de kids aan de slag om zelf een zeepkist te bouwen van allerlei materialen die je rond hebt liggen en daarna natuurlijk lekker racen!

Snelheid, creativiteit, spanning en avontuur. In de verbeelding van het kind is alles mogelijk en is de wereld een grote speeltuin. Zorg ervoor dat jouw kind hierin met zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid beweegt. Mooi buitenspeelgoed draagt hier ontzettend aan bij. Zeker als je als ouder lekker meespeelt!

Bekijk ook: de leukste speeltenten voor baby, peuter en kleuter

Iedereen houdt van spelen met water

Uiteindelijk is het ultieme buitenspelen, zeker op een mooie zomerdag, vaak gerelateerd aan water. Of dit nu door de sproeier op het gazon heenrennen betekent, of een oorlogje met waterpistolen en waterballonnen, of dus lekker poedelbaden in een eigen zwembadje in de tuin.

Water is misschien wel het ultieme buitenspeelgoed. Geef jouw kids dus de gelegenheid hier lekker mee in de weer te gaan. En als ze een beetje vies worden is dat niet erg!

Buiten spelen voor iedereen – jong en oud

Welke optie je ook mocht kiezen als het beste buitenspeelgoed voor jouw kind, zijn we het als ouders erover eens dat buiten spelen enorm veel voordelen heeft. We hebben gezien dat buiten spelen niet alleen leuk is, maar ook nog gezond is voor de fysieke en mentale welzijn van jouw kind.

Waarom zou je ver van huis spelen als je dat in je eigen achtertuin kan doen? Creëer dus gerust jouw eigen speelparadijs in je eigen vertrouwde omgeving met een of meerdere van onze aanbevelingen.

De keuze is enorm, maar zolang je vroeg genoeg begint door jouw kids te stimuleren om buiten te spelen, zal je zien dat de beste opties gauw gevonden worden.

Hoe eerder jouw kleintjes beginnen met ontdekken en leren over de buitenwereld, des te beter dit is voor hun verdere groei en ontwikkeling. Jouw kinderen zullen er alleen maar baat bij hebben om buiten te spelen, en zeker weten met het leukste buitenspeelgoed.

Meer naar buiten? Lees ook onze post: hoe beperk ik de schermtijd van mijn kinderen?