De AirTrack gym mat voor thuis | Complete koopgids & oefentips

                door Joost Nusselder | Geupdate op:  december 28, 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Er zijn mensen die er vast wel eens van gehoord hebben en anderen voor wie dit een totaal nieuw begrip is: de AirTrack mat.

Kies de juiste AirTrack mat. Niet alleen het type sport is een criteria, ook leeftijd, gewicht en vaardigheden spelen een rol bij het kiezen van de juiste AirTrack mat.

In dit artikel vertellen we je wat een AirTrack mat is, wat je ermee doet en welke de beste AirTrack matten zijn mocht je er zelf wel eentje willen!

Wat is een airtrack mat en wat kun je ermee

Mijn favoriet is deze VidaXL Airtrack Turnmat bij bol.com omdat hij ook gewoon recreatief thuis te gebruiken is.

Als je kinderen geen professionele sporters zijn kunnen ze er lekker eenvoudig trucjes op oefenen en spelenderwijs zelfs leren turnen.

Je kunt er thuis, en eventueel ook lekker in je tuinwaar je de ruimte hebt al heel veel mee doen:

De meeste clubs hebben atleten die trainen op hoog niveau en atleten die sporten als hobby.

In zo’n geval wordt er geadviseerd om dikkere matten aan te schaffen, omdat deze meer ruimte hebben om te spelen met druk.

Op deze manier kunnen de beginners wennen aan de langzame, zachte stuit en landing op lage druk, terwijl de geavanceerde atleten steviger kunnen stuiteren met hogere druk.

Ervaar het plezier, de adrenaline en het zelfvertrouwen bij het trainen op AirTrack matten en verhoog je atletische niveau! 

Lees ook mijn post over leuke airtrack oefeningen als je geïnteresseerd bent in meer wat je er mee kan.

In dit artikel geven we je alle handige informatie over de AirTrack mat.

Ook willen we even kort ingaan op een aantal van deze AirTrack matten die favoriet zijn.

We hebben de opties op een rijtje gezet en daaruit de drie beste AirTracks gekozen. In de volgende tabel kun je onze top 5 AirTrack matten vinden:

Soort AirTrack mat Afbeeldingen
Overall beste Airtrack: VidaXL Gymnastiek mat 3 meter

Overall beste Airtrack: VidaXL Gymnastiek mat 3 meter

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste lange Airtrack 5 meter: Fbsport Airtrack Gymnastiekmat Fbsport Airtrack Gymnastiekmat(bekijk meer afbeeldingen)
Airfloor: De mat van AirTrack Factory zelf AirTrack Factory originele AirFloor beste AirTrack(bekijk meer afbeeldingen)
Beste Airtrack mini: Airspot Airtrack Pro 100cm Beste Airtrack mini: Airspot Airtrack Pro 100cm(bekijk meer afbeeldingen)
Goedkope AirTrack mat: 3TOX Yogamat

Goedkope AirTrack mat: 3TOX Yogamat

(bekijk meer afbeeldingen)

Wat bespreken we in deze uitgebreide post:

5 beste airtrack matten beoordeeld

Waarom hebben wij deze AirTrack matten in ons favorieten lijstje gezet?

Zoals genoemd ligt de beste AirTrack mat voor jou er van af waar je de mat voor gaat gebruiken. Mocht je er eentje willen aanschaffen, houd dit dan dus in gedachten.

Overall beste Airtrack: VidaXL Gymnastiek mat 3 meter

De Turnmat AirTrack is een handige mat voor thuis omdat deze kleinere afmetingen heeft dan de andere twee uit de tabel.

De mat kan eventueel ook in de tuin prima functioneren, voor de kinderen of voor atleten die ervan houden om lekker in de buitenlucht te trainen.

Deze AirTrack mat is 3 meter (300 x 100 x 10 cm) groot en weegt 11 kg. Ideaal voor atleten, maar ook voor kinderen om op te spelen thuis of in de tuin.

Gemaakt van Double Wall Fabric PVC. Stevig en waterbestendig.

Met deze mat heb je genoeg ruimte om in je eentje op te trainen of te spelen, maar ook met een vriendje of vriendinnetje samen erop is mogelijk.

Je kunt de luchtdruk aanpassen afhankelijk van het aantal personen dat er tegelijk op gaat. De AirTrack is zelfs te gebruiken in het water!

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste lange Airtrack 5 meter: Fbsport Airtrack Gymnastiekmat

De Fbsport Airtrack Gymnastiekmat is er eentje die in diverse kleuren besteld kan worden, alsook in verschillende lengtes.

Je kunt voor een grote mat gaan als het voor bijvoorbeeld een gymzaal, sportschool of voor een martial arts academy is.

Een kleinere mat is handig voor thuis of wanneer er niet veel atleten tegelijk op de vloer zullen trainen.

Deze mat is in diverse lengten verkrijgbaar. De mat op de afbeelding is 400 cm lang, 1 meter breed en 10 cm hoog.

De kleurenopties zijn zwart, blauw, paars, lichtgroen, roze, en blauw wit. De PVC laag is 0.9 mm dik, voor verbeterde luchtdichtheid en duurzaamheid.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Airfloor: De mat van AirTrack Factory zelf

De AirTrack Factory originele AirFloor is goed om mee te starten maar ook zeer geschikt voor professionals. Hier is waar het allemaal mee begon.

Deze AirFloor is perfect voor alle vloeroefeningen en tumbling-passes, zowel binnen als buiten te gebruiken.

Makkelijk mee te nemen en op te zetten, voetpomp inbegrepen. Deze mat heeft afmetingen van: 110 x 35 x 20cm.

De AirFloor van AirTrack is zowel binnen als buiten te gebruiken: je kunt er zelfs probleemloos mee in de tuin of op het strand turnen.

De luchtdruk is individueel aanpasbaar zodat je zelf kunt beslissen hoe je wilt trainen.

De AirFloor van AirTrack is eenvoudig en vooral ook snel opgebouwd. De voetpomp is inbegrepen en hiermee heb je de AirTrack binnen no-time opgepompt.

Ook fijn, de mat is zeer goed draagbaar en kan dus overal mee naartoe genomen worden!

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste Airtrack mini: Airspot Airtrack Pro 100cm

Beste Airtrack mini: Airspot Airtrack Pro 100cm

(bekijk meer afbeeldingen)

De AirSpot is een ronde versie van de airtrack, een soort opblaasbare gymnastiekmat, die gebruikt kan worden als springmat.

Dankzij de ronde vorm kun je de AirSpot op veel verschillende manieren gebruiken en is hij heel veelzijdig.

Het biedt de mogelijkheid om lekker creatief te zijn, ook in kleine ruimtes.

De zachte en veerkrachtige AirSpots motiveren kinderen om vrij te bewegen en te springen. Coördinatie en balans worden daardoor sterk verbeterd.

Door het handige formaat van de AirSpot is hij gemakkelijk te vervoeren en onderweg te gebruiken!

De Airtrack Pro AirSpot is geweldig voor trucs, flippen, balanceren en vele andere gymnastiektrucs.

De Airspot is in wezen een mini AirTrack, dit is hoe je er eentje opzet en wat je ermee kunt doen:

Deze met lucht gevulde mat vermindert de impact bij het landen, wat zorgt voor veilig en leuk oefenen, zoals bijvoorbeeld in je woonkamer.

Met FBsport AirSpot kun je overal veilig sprongen en gymnastiektrucs oefenen!

Bekijk hem hier bij bol.com

5 goede AirTrack matten om uit te kiezen

De kwaliteit van alle vijf de matten is uitstekend. De breedte van de matten is in alledrie de gevallen 100 cm, alleen de dikte van de DWF PVC laag verschilt enigszins.

De matten zijn gevuld met lucht in plaats van met een schuimlaag. Ook worden de matten geleverd met luchtpomp en reparatieset om de levensduur te garanderen.

Voor elke sport een AirTrack mat

Beste AirTrack mat voor verschillende sporten

De producten die ze bij AirTrack Factory aanbieden zijn ontworpen voor alle soorten atleten over de hele wereld. In principe kunnen de producten voor iedere sport wel gebruikt worden, maar er wordt aangeraden om producten aan te schaffen die specifiek zijn voor de type sport die je beoefent.

Andere opties van AirTrack

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft de AirTrack Factory dus diverse typen matten ontwikkeld die voldoen aan verschillende behoeften.

De producten range van AirTrack voor thuisgebruik zijn van net zulke goede kwaliteit gemaakt als de AirTracks die voornamelijk gebruikt worden door de professionele atleten.

Voor een veilige trainingsomgeving binnenshuis zou je kunnen gaan voor de AirBeam, AirFloor, of de speciaal ontworpen Training Set – Home Edition.

We zullen de opties hieronder voor je op een rijtje zetten, zodat je goed het verschil kunt begrijpen tussen de matten en meteen kunt zien welke mat het beste voldoet aan jouw situatie.

Voor elk type AirTrack mat geldt dat ze geruisloos zijn, de druk te regelen valt en opblazen gaat binnen no-time. Ook zijn ze allemaal draagbaar en klein in opslag.

Verschillende versies van de AirTrack mat

De AirTracks en AirTricks zijn aanpasbaar in vorm en grootte. Verbind meerdere tracks voor verschillende setups en mogelijkheden!

Wat is een AirTrack mat?

De AirTrack mat is een springkussen die de voordelen combineert van een trampoline, een springkasteel, een springvloer en een landingsmat in één.

Deze mat kan onder andere gebruikt worden voor gymnastiek, parkour, cheerleading, tricking, kung-fu en fysiotherapie.

De AirTrack mat is een fantastische uitrusting voor diverse sportgerichte doeleinden.

Ideaal voor atleten die hun skills op een ander niveau willen brengen.

Veelzijdigheid door de lucht in de mat

De AirTracks zijn zo gemaakt dat ze variëren in dikte en druk, wat ze ontzettend veerkrachtig maakt en veilig om op te landen of juist stevig en snel als een springvloer.

Ze zijn luchtdicht, volledig stil, licht van gewicht (over het algemeen wegen ze 3kg per vierkante meter), vlak, zeer klein in opslag (een AirTrack van 15 meter past in elke auto wanneer deze niet opgepompt is) en zelfs de installatie is extreem snel.

Innovatie en ontwikkeling van de AirTrack mat

De AirTracks zijn intussen uitgegroeid tot matten van de hoogste kwaliteit. Dit met dank aan jarenlang innoveren, testen en verbeteren. Maar daar blijft het niet bij!

AirTrack Factory, de bedenkers van dit product, doen er nog steeds alles aan om de kwaliteit van de uitrusting te blijven verbeteren, elke dag.

Ze werken samen met coaches en atleten om te begrijpen wat de behoeften zijn zodat alleen de allerbeste elementen ontwikkeld worden.

AirTrack Factory is op het moment het beste merk in meer dan 50 landen.

En dat zegt natuurlijk wel iets! Ze zijn servicegericht en alleen tevreden met hoogwaardige kwaliteit.

Goede kwaliteit door stevige materialen

Met hoogwaardige kwaliteit bedoelen we onder andere hun Double Wall Fabric (DWF) voor de perfecte stuit, bestaande uit 2 lagen gecoat vinyl met duizenden draden die de twee lagen verbinden (80.000 per M2!).

Deze DWF is speciaal ontworpen voor atletische training – het heet SportsDWF.

Ook maakt AirTrack Factory gebruik van een specifieke techniek die lekken van de matten tegengaat. Er is werkelijk over elk detail nagedacht. 

Airtracks zijn gemaakt van sterke, eersteklas industriële materialen die afkomstig zijn van de productie van opblaasboten.

Ook de ventielen (valves), het klittenband en de andere materialen zijn van de hoogste kwaliteit.

Alle producten zijn met de hand gemaakt door professionals uit de industrie en ondergaan een strikte kwaliteitscontrole.

Geschiedenis van de AirTrack mat

AirTrack matten vinden hun geschiedenis in traditionele gymnastiek- en tumbling-sportscholen.

Omdat deze matten gevuld zijn met lucht leidt dat tot het verminderen van blessures tijdens trainingen en flexibiliteit in opstellingen en plaatsing rond de sportschool.

Ook zorgt de AirTrack mat voor een snellere overgang naar de ‘spring vloer’ vanwege de overeenkomsten in techniek en timing, in tegenstelling tot de langzamere technieken die tumbling trampolines vereisen.

Wat is het verschil tussen de traditionele tumbling tracks en de AirTracks? 

De AirTracks zijn luchtdicht en je hebt geen dure, grote, lawaaierige blower nodig.

Een kleine hand-ventilator volstaat om zelfs de grootste AirTracks binnen vier minuten op te blazen.

Bovendien heeft de nieuwe generatie AirTracks slechts 60% van het gewicht in vergelijking met de oude tumbling-tracks.

Voordelen van lucht-trainingsmateriaal zoals een AirTrack mat

Met de opkomst van trampoline- en freestyle-parken is er een toename in de adoptie van lucht-trainingsmateriaal zoals AirTrack matten.

Wat is nu het voordeel van dit nieuwe soort lucht-trainingsmateriaal voor gebruikers ervan, maar ook voor eigenaren van sportscholen en pretparken?

Drie factoren blijken een rol te spelen, namelijk: een nieuw type klant aantrekken, de druk om zich te onderscheiden van andere faciliteiten, services en activiteiten en de lage kosten in vergelijking met attracties van vergelijkbare grootte.

Een nieuw type klant aantrekken

Trampolines zijn een beperking voor geavanceerde trucjes en bewegingen. Trampolines zijn ontworpen om de tophoogte te verminderen.

Dit is natuurlijk niet voordelig wanneer topatleten jumps en tricks willen uitvoeren waarbij er hoog gesprongen moet worden.

De trampoline is dus meer gericht op kids en tieners die puur voor hun plezier willen springen, met gemiddelde fysieke capaciteiten.

Dit is overigens nog steeds een grote markt.

Echter is een AirTrack een oplossing wanneer je uit bent op meer mogelijkheden in activiteiten en tricks en een nog breder publiek wilt aantrekken: namelijk ook de trainende atleet.

En dan hebben we het over onder andere cheerleaders, acrobaten, martial arts atleten, gymnasten, circus artiesten enzovoorts.

Op deze manier kunnen dit soort nieuwe klanten hun skills naar de parken brengen, wat voorheen niet kon vanwege de trampolines.

Daarop konden de atleten hun skills niet trainen.

Met dank aan de AirTrack matten hebben diverse atleten meer mogelijkheden om buiten te trainen en kunnen ze zo nu en dan zelfs een showtje weggeven voor klanten van de trampoline- en freestyle-parken.

Dat zal vast en zeker gewaardeerd worden!

Hoge sprongen met de beste AirTrack mat

De druk om zich te onderscheiden van andere faciliteiten, services en activiteiten

Parkeigenaren moeten ervoor zorgen dat de parken leuk blijven en vernieuwend. Hier kan de AirTrack zeker een rol bij spelen.

Het belangrijkste kenmerk van de AirTrack is de flexibiliteit en dat op verschillende manieren.

Ten eerste de flexibiliteit van activiteiten die op de mat kunnen worden uitgevoerd.

Denk aan vecht trucjes voor de martial arts atleet, prachtige sprongen uitgevoerd door acrobaten of cheerleaders en te gekke jumps voor de parkour atleet.

Daarmee is er dus ook flexibiliteit in het klantenbestand dat kan interacteren met de mat.

Ten slotte de flexibiliteit van de fysieke plaatsing van de mat in of rond de faciliteit.

Deze grote flexibiliteit geeft jouw faciliteit, personeel en jouw services de mogelijkheid om zich aan te passen op manieren die staal- of houtconstructies niet kunnen.

Waar gebruik je de AirTrack mat met name voor?

Zoals hierboven al omschreven, kunnen de AirTrack matten gebruikt worden voor diverse typen atleten en sporten.

Hieronder geven we je wat extra handige informatie over de AirTrack per sport.

Gymnastiek op de AirTrack

De allereerste AirTracks waren bedoeld voor en ontworpen door echte  gymnasten.

Waar je vroeger onder andere turnde met schuimmatten, balken en een houten kast, heb je tegenwoordig in alle turnzalen AirEquipment.

AirEquipment is veiliger, spannender en zorgt voor betere training van alle typen skills.

Trainen op een AirTrack mat brengt daarnaast ontzettend veel plezier mee tijdens het trainen.

Freerunning en parkour op de AirTrack mat

De AirTrick is het eerste train oppervlak dat speciaal is ontworpen voor tricking en freerunning.

Met zijn grote en veerkrachtige oppervlak is deze mat ideaal voor het oefenen van beginnende trucs maar ook voor gevorderde bewegingen.

De AirBox en AirStep zijn de beste producten voor parkour en freerunning. Afzonderlijke onderdelen kunnen individueel worden gebruikt of op elkaar worden gestapeld.

De hoge veerkracht en zachte eigenschappen van deze producten verlagen je angstniveau en grote tricks kunnen op deze matten worden uitgevoerd!

AirTrick AirTrack mogelijkheden en wat je ermee doet

Tricking en Martial Arts op de AirTrack mat

Voor dit soort sporten heeft AirTrack Factory diverse mogelijkheden ontwikkeld. De 10cm dikke AirFloor is ideaal voor het oefenen van stabiliteit, wendbaarheid, kracht, uithoudingsvermogen en snelheid.

Sluit meerdere AirFloors aan om een lichte en draagbare vloer te creëren voor training.

Met de AirFloor ben je in staat om gecontroleerde rollen uit te voeren en val je altijd veilig.

Wil je het graag groots aanpakken? Overweeg dan eens de 30cm dikke AirTrick.

Wat dit product zo speciaal maakt is de ongekende hoogte die het je geeft. Perfect dus voor het uitvoeren van grote sprongen en bewegingen.

Cheerleading op de AirTrack mat

AirTracks zijn ook de perfecte trainuitrustingen voor cheerleaders.

De matten voelen zacht aan op het lichaam wanneer er gestretcht moet worden, zijn veerkrachtig voor prachtige sprongen en daarnaast stabiel genoeg voor piramides!

Verbeter je tumbling vaardigheden op de AirTrack P2 of P3, of kies een AirFloor voor diverse cheerleading oefeningen.

De matten zijn allemaal erg klein en handig in opslag en super snel in opstelling.

Je kunt eventueel nog 35 mm tapijt-gebonden schuim toevoegen aan een AirFloor om zo een portable mat te creëren voor een veervloer.

Daarnaast zou je meerdere AirFloors met elkaar kunnen verbinden met behulp van de naadloze verbindingsmethode van AirTrack.

Zo kun je een echte wedstrijdvloer creëren. Zo’n grote wedstrijdvloer is in minder dan 45 minuten opgezet. 

Trampoline parken met AirTrack matten

Zoals we ook al eerder hadden besproken, zie je tegenwoordig steeds meer trampoline-parken.

Het is best een klus voor de eigenaren om de juiste producten te vinden die behalve plezier brengen ook innovatief zijn, veilig, lang meegaan en natuurlijk niet te duur.

AirTricks past perfect in het plaatje, waarbij er  nauwelijks onderhoudskosten aan vast zitten en er op maat gemaakte AirTricks kunnen worden ontworpen. 

AirTricks zijn echter geen vervanging voor trampolines. Wat ze wel doen is een breed scala aan opties bieden voor ieder park, meer dan een trampoline.

AirTracks zijn veerkrachtig om lekker op te springen, zacht genoeg voor een prettige landing, maar ook stabiel om op te rennen en te spelen.

Je kunt eventueel lijnmarkeringen aanbrengen om bijvoorbeeld een voetbalveld of basketbalveld te creëren.

AirTricks geven plezier en grenzeloos veel speelmogelijkheden.

AirTrack matten voor de school gym

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat gymnastiek de beste sport is voor kinderen om lichaamcoördinatie te oefenen en te verbeteren.

Het is belangrijk dat scholen dit serieus nemen, alleen blijkt dat veel sportleraren moeite hebben hiermee omdat ze angst ervaren bij het lesgeven met conventionele sportuitrustingen omdat deze vaak gemaakt zijn van harde materialen.

Denk aan de houten kast en houten balk, of zelfs producten van metaal.

AirEquipment zoals AirTrack matten zijn daarom een perfecte oplossing die ervoor zorgen dat kinderen veilig kunnen ontwikkelen en trainen en tegelijkertijd veel plezier beleven.

Ook voor de leraren is dit gunstig, waardoor ze met een gerust hart les kunnen geven.

Kinderen zullen op dit soort sportuitrustingen bovendien minder bang zijn om zichzelf uit te dagen. Ze zullen zacht landen en hoog veren. 

Entertainment met de AirTrack mat

De AirTracks kunnen ook gebruik worden voor puur entertainment.

Denk aan acts waarbij acrobatische kunsten worden gebruikt.

De AirTracks zijn veerkrachtig, vlak, garanderen een zachte landing en zijn geluidloos.

Zelfs bekende acrobatische groepen zoals Cirque du Soleil gebruiken AirTracks!

Is de AirTrack mat veilig?

Wanneer je gebruik maakt van de AirTrack hoef je je geen zorgen te maken over onveilige en harde landingen.

Op deze mat kun je dus veilig jouw artistieke kunsten oefenen. Als jouw sprong of truc anders verloopt dan verwacht, geeft de AirTrack je de garantie dat je pijnlijke vallen kunt voorkomen.

Zelf de luchtdruk regelen

Door de veerkracht geeft de mat je meer vaart aan je tricks en flips. Je kunt de veerkracht overigens ook regelen door de (lucht)druk aan te passen.

Test voor jezelf uit wat de ideale druk is: wil jij graag een harde mat, of als beginner liever eentje die zachter aanvoelt?

Experimenteer zelf en vind voor jezelf de meest comfortabele manier van trainen.

Ga wel veilig met de AirTrack mat om

Ga wel altijd zo zorgvuldig mogelijk om met de mat en gebruik deze bijvoorbeeld niet om op te landen als je van een hoge afstand wil afspringen. Daar is deze mat niet voor gemaakt. 

Makkelijk mee te nemen en op de zetten

Het handige van de AirTrack matten is dat deze gemakkelijk mee te nemen zijn.

Je kunt dus op ieder moment en waar je maar wil trainen. Monteer de mat zoals dat handig is voor het moment, en begin met oefenen.

Ook kun je de matten voor thuis aanschaffen.

Vraag & antwoord AirTracks

Welke luchtdruk in de AirTrack kun je het beste gebruiken?

Dit hangt af helemaal af van het product, de sport, het vaardigheidsniveau en het gewicht van de gebruikers.

Er wordt geadviseerd om altijd voldoende druk te gebruiken om de mat niet uit te putten en opnieuw te vullen voor elke nieuwe training.

Raadpleeg altijd de  gebruikershandleiding voor de aanbevolen drukniveaus.

Een mat kan overigens geen schade oplopen als er ‘te veel druk’ op staat. De extreme druk die nodig zou zijn om een mat kapot te maken is onhaalbaar met de pomp die bij het pakket zit.

De producten van AirFactory gaan bovendien ontzettend lang mee, ga in ieder geval maar uit van een levensduur van meer dan 7 jaar.

Dit hangt natuurlijk ook af van hoe de matten worden gebruikt en hoe frequent erop getraind wordt.

Alle producten hebben een garantie van twee jaar.

Hierin worden de volgende zaken gedekt: fabrieksgebreken, niet-gebruiksschade aan alle onderdelen, inclusief naden en oppervlak.

Hoe werkt de kwaliteitscontrole bij AirTracks?

De kwaliteitscontrole wordt uiterst serieus genomen door AirTrack Factory.

  1. Alle materialen zijn afkomstig van en worden gekocht en beheerd door AirTrack Factory.
  2. Alle matten worden onderworpen aan een meervoudige inspectie voordat ze worden verscheept, inclusief een druktest van 16 uur om te zorgen voor luchtdichte afsluitingen en foto’s en video’s worden gemaakt vóór de verzending om elk product te documenteren.
  3. AirTracks zijn individueel gelabeld en gedocumenteerd om het volledige productieproces te bewaken en te archiveren.

Voldoen de producten van AirTrack Factory aan de Europese REACH voorschriften?

REACH is een verordening van de Europese Unie, aangenomen om de bescherming van de gezondheid van de mens en het milieu te verbeteren tegen de risico’s die chemische stoffen met zich mee kunnen brengen, en het concurrentievermogen van de chemische industrie in de EU te vergroten.

Het bevordert ook alternatieve methoden voor de gevarenbeoordeling van stoffen om het aantal dierproeven te verminderen.

De producten van AirTrack Factory voldoen aan deze strenge voorschriften.

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij een AirTrack?

  1. Houd de AirTrack producten uit de buurt van vuur en scherpe voorwerpen tijdens het gebruik.
  2. Zorg ervoor dat de opblaasbare mat wordt opgeslagen op een droge plek, en kijk uit voor knaagdieren en insectenbeten.
  3. Het is mogelijk dat er een klein gaatje in de mat zit, door viezigheid op het oppervlak dat niet schoon is gemaakt. Als het product minder dan 9 cm beschadigd is, kun je de reparatiefilm gebruiken. Deze zal het beschadigde gedeelte door middel van speciale kleefstof bedekken. Binnen 10 minuutjes heb je de AirTrack gefikst en je hoeft deze dus niet terug te brengen. Kijk voor de instructies in de handleiding.
  4. De matten worden met de hand gemeten, dus er kan 1-3 cm verschil in zitten.

Lees ook alles over hoe je jouw airtrack kunt opblazen

Hoe kan ik de ventielen beschermen?

Lekkage van de mat is gemakkelijk en snel op te lossen, schade aan de ventielen is echter moeilijker.

Ga daarom voorzichtig om met de ventielen en houd rekening met de volgende punten:

De AirTrack mat – geef nieuwe hoogten aan jouw activiteiten!

Wij vinden een AirTrack en alle opties die deze biedt echt fantastisch.

Hopelijk heb je met dit artikel wat handige informatie opgedaan over de AirTrack, wat je met de AirTrack kan en welke AirTrack matten het beste zijn.

Heb je al een AirTrack mat thuis? Hier lees je alles over hoe je de AirTrack mat het beste opblaast.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.