Beste Airtrack matten beoordeeld en 7 manieren om ze te gebruiken

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Voor sommigen misschien een totaal nieuw begrip, maar voor velen een nieuwe “way of life” geworden: de AirTrack mat.

Misschien dat je er wat meer over wilt lezen, en ik heb super veel achtergrond informatie over deze nieuwe soort matten voor je verzameld.

Maar, misschien heb je er al wel eentje gezien, weet je er al best wat meer over en wil je gewoon weten hoe je er nou eentje moet kiezen.

Wat is een airtrack mat en wat kun je ermee

Voor beginners en mensen die al wat verder zijn in hun keuze heb ik al deze informatie verzameld in deze complete gids.

Wat is nou belangrijk bij een AirTrack? Nou, niet alleen het type sport is belangrijk, ook leeftijd, gewicht en je niveau spelen een rol bij het kiezen van de juiste AirTrack mat.

Ik zal gelijk beginnen met mijn favoriet, want dat is daarom namelijk deze VidaXL Airtrack. Voor een goede prijs biedt hij kwaliteit, maar is ook prima recreatief thuis te gebruiken. Als je kinderen geen professionele sporters zijn kunnen ze er eenvoudig trucjes op oefenen en spelenderwijs zelfs leren turnen.

Hier kun je zien wat je met relatief weinig ruimte in je huis of je tuin al kunt doen:

Ok, ga je echt voor serieus sporten, dan zou ik adviseren om een dikkere mat aan te schaffen, zoals die van AirTrack Factory, omdat deze meer ruimte hebben om te spelen met druk.

Maar daarover straks meer, ik zal ingaan op:

 • de 5 beste matten in verschillende situaties,
 • hoe je er eentje kunt kiezen die bij jóu past
 • welke sporten en oefeningen je ze allemaal voor kunt gebruiken

Eerst de top 5 keuzes:

Overall beste AirTrack

VidaXLAirTrack 3 meter

De mat kan eventueel ook in de tuin prima functioneren, voor de kinderen of voor atleten die ervan houden om lekker in de buitenlucht te trainen.

8.6
Toy score
Product image
Soort AirTrack matAfbeeldingen
Beste lange AirTrack 5 meter: Fbsport Airtrack GymnastiekmatFBSport AirTrack lange van 5 meter
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste airtrack voor thuis buiten in de tuin: AirTrack Factory AirfloorBeste Airtrack voor serieuze sporters Airfloor
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste AirTrack mini: Airspot Airtrack Pro 100cmBeste Airtrack mini: Airspot Airtrack Pro 100cm
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope AirTrack voor kinderen: 3TOX YogamatGoedkope AirTrack mat: 3TOX Yogamat
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste dikke Airtrack voor gymnastiek en flips: Pregymnastic Gympro 8 inchBeste dikke Airtrack voor gymnastiek en flips: Pregymnastic Gympro 8 inch
(bekijk meer afbeeldingen)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat is een AirTrack mat?

De AirTrack is een trainingsmat die de voordelen combineert van een trampoline, springkussen, springvloer en landingsmat in één. Deze mat kan onder andere gebruikt worden voor gymnastiek, parkour, cheerleading, tricking, kung-fu en zelfs fysiotherapie en is geschikt voor verschillende niveau’s van sport doordat je met de luchtdruk kunt spelen.

Waarom een AirTrack en niet een ander soort trainingsmat?

De AirTrack is een opblaasbare mat die ingezet wordt door gymnasten, sporters én kinderen tijdens hun oefeningen.

Hij is zo veelzijdig omdat hij zo veilig is, een dikke zachte plastic laag en alleen gevuld met lucht.

Het voordeel van zo’n mat is dat je de hardheid van de mat zelf in kunt stellen, juist omdat je met de luchtdruk kunt spelen, en dit is uniek in de wereld van oefenmatten.

Én waarom je ze zowel voor kleine kinderen bij hun eerste koprol als bij professionele turners ziet.

Kwaliteit van AirTrack matten

Dit soort matten zijn gemaakt van een hoogwaardig, stevig plastic (hetzelfde plastic dat wordt gebruikt voor opblaasbare boten ofwel de Stand Up Paddleboards) en door de constructie is het zeer veilig in gebruik en slijtvast.

De matten hebben een licht tot zeer grote vering, waardoor oefeningen veilig gedaan kunnen worden en je op bepaalde matten behoorlijke luchtsprongen kan maken.

Hoe lang gaan airtracks mee?

Airtracks gaan bij normaal gebruik gemiddeld 10 jaar mee. De levensduur hangt echt af van hoe en in welke frequentie het product gebruikt wordt. Sommige Airtracks kunnen met zorgvuldig gebruik tot wel 12 jaar of meer meegaan!

Veelzijdig en draagbaar

Alle matten kunnen, als ze eenmaal opgepompt zijn, overal worden neergelegd. De mat zit niet aangesloten op een pomp die continu lucht erin moet blazen.

Het maakt dus geen geluid tijdens gebruik en kan je de mat overal gebruiken. De naden van de mat zijn zo goed gemaakt dat luchtverlies tijdens gebruik nihil is. 

De AirTracks zijn zo gemaakt dat je kunt spelen met de dikte en druk, wat ze ontzettend veerkrachtig maakt en veilig om op te landen of juist stevig en snel als een springvloer.

Ze zijn luchtdicht, volledig stil, licht van gewicht (over het algemeen wegen ze 3kg per vierkante meter), vlak, zeer klein in opslag (een AirTrack van 15 meter past in elke auto wanneer deze niet opgepompt is) en zelfs de installatie is extreem snel.

Lees meer: hoe kun je een airtrack opblazen?

Beter voor het lichaam

De voordelen van oefenen op een AirTrack mat zijn zowel fysiek als psychisch. Je gewrichten worden minder belast doordat de schok wordt opgevangen door de mat.

Daarnaast kan je sneller wat hogere sprongen maken en zal een salto sneller lukken, zeker als je hem wat zachter opblaast voor meer vering.

Voor flexibiliteit en zelfvertrouwen

En je kan je voorstellen dat als je betere trucs kan doen met minder pijn aan je lijf, je er ook automatisch meer plezier aan beleeft.

Kinderen die bang zijn om te vallen durven waarschijnlijk wel oefeningen te doen als de val geen pijn doet. Goed voor de flexibiliteit en het zelfvertrouwen van een kind! 

Airtrack van 4 inch vs 8 inch (10cm vs 20cm dik)

Gymnasten moeten comfortabel en zelfverzekerd op hun mat staan, willen ze op een hoger niveau kunnen trainen. Zachte matten, zoals die van 4 inch, kunnen meer vergevingsgezindheid bieden en zijn beter voor spelen in vergelijking met de 8 of 12 inch airtracks, die weer beter zijn voor gymnastiektrainingsoefeningen zoals salto’s en sprongen.

AirTrack vs trampoline

Trampolines zijn ook een leuke activiteit voor kinderen, maar een beperking voor geavanceerde trucjes en bewegingen waarbij je juist precisie en balans wilt oefenen.

Trampolines zijn ontworpen om hoog te kunnen springen en eventueel trucjes in de lucht te doen waar AirTracks zijn ontworpen om oefeningen op de grond te vergemakkelijken.

Dit is natuurlijk niet voordelig wanneer topatleten jumps en tricks willen uitvoeren waarbij er hoog gesprongen moet worden.

De trampoline is dus meer gericht op kids en tieners die puur voor hun plezier willen springen, met gemiddelde fysieke capaciteiten.

Dit is overigens nog steeds een grote markt.

Echter is een AirTrack een oplossing wanneer je uit bent op meer mogelijkheden in activiteiten en tricks en een nog breder publiek wilt aantrekken: namelijk ook de trainende atleet.

En dan hebben we het over onder andere cheerleaders, acrobaten, martial arts atleten, gymnasten, circus artiesten enzovoorts.

Met de verschillende aangeboden matten kan je echt de mat uitkiezen die voor jou geschikt is. Het is echt iets heel anders dan een trampoline.

Ook al kan je daar een salto op maken, niet iedereen is in staat dat goed uit te voeren…

Top 5 beste AirTrack matten beoordeeld

Overall beste AirTrack

VidaXL AirTrack 3 meter

Product image
8.6
Toy score
Bounce
4.2
Veiligheid
4.3
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Perfecte formaat voor genoeg oefeningen
 • Geweldige prijs kwaliteit verhouding
Minder goed
 • Opblaaspompje is niet super
 • Vanaf: 3 jaar
 • Beste: 4 – 16 jaar
 • Tot: 99 jaar
 • Materiaal: Plastic, PVC
 • Speel modus: Coöperatief
 • Afmetingen: 300 x 100 x 10 cm (118.11 x 39.37 x 3.94 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: € 261,30 – $ 210.12
 • Duurzaamheid: Geen
 • Thema: Sport en buitenspeelgoed, Speelmat
 • Opslag: Opblaasbaar
 • Veiligheidsonderdelen: Zacht materiaal
 • Speeltijd: Verlengd (30+ min)
 • Intensiteit: Energiek

De Turnmat AirTrack is een handige mat voor thuis omdat deze kleinere afmetingen heeft dan de andere twee uit de tabel.

De mat kan eventueel ook in de tuin prima functioneren, voor de kinderen of voor atleten die ervan houden om lekker in de buitenlucht te trainen.

Turnmat beste AirTrack onder en boven

Deze AirTrack mat is 3 meter (300 x 100 x 10 cm) groot en weegt 11 kg. Ideaal voor atleten, maar ook voor kinderen om op te spelen thuis of in de tuin.

Gemaakt van Double Wall Fabric PVC. Stevig en waterbestendig.

Met deze mat heb je genoeg ruimte om in je eentje op te trainen of te spelen, maar ook met een vriendje of vriendinnetje samen erop is mogelijk.

Je kunt de luchtdruk aanpassen afhankelijk van het aantal personen dat er tegelijk op gaat. De AirTrack is zelfs te gebruiken in het water!

Beste lange AirTrack 5 meter: Fbsport Airtrack Gymnastiekmat

FBSport AirTrack lange van 5 meter

(bekijk meer afbeeldingen)

De Fbsport Airtrack Gymnastiekmat is er eentje die in diverse kleuren besteld kan worden, alsook in verschillende lengtes, en met name deze extra lange mat is erg interessant.

Je kunt voor een grote mat gaan als het voor bijvoorbeeld een gymzaal, sportschool of voor een martial arts academy is.

Een kleinere mat is handig voor thuis of wanneer er niet veel atleten tegelijk op de vloer zullen trainen.

Fbsport beste Airtrack Gymnastiekmat onder en boven

(bekijk meer afbeeldingen) 

Deze mat is in diverse lengten verkrijgbaar. De mat op de afbeelding is 400 cm lang, 1 meter breed en 10 cm hoog.

De kleurenopties zijn zwart, blauw, paars, lichtgroen, roze, en blauw wit. De PVC laag is 0.9 mm dik, voor verbeterde luchtdichtheid en duurzaamheid.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste airtrack voor thuis buiten in de tuin: AirTrack Factory Airfloor

Beste Airtrack voor serieuze sporters Airfloor

(bekijk meer afbeeldingen)

De AirTrack Factory originele AirFloor is goed om mee te starten maar ook zeer geschikt voor professionals. Hier is waar het allemaal mee begon.

Voor serieuze sporters is een dikke AirTrack een stuk meer geschikt, en dit is omdat je meer kunt spelen met de luchtdruk. 

Goede kwaliteit door stevige materialen

Met hoogwaardige kwaliteit bedoelen we onder andere hun Double Wall Fabric (DWF) voor de perfecte stuit, bestaande uit 2 lagen gecoat vinyl met duizenden draden die de twee lagen verbinden (80.000 per M2!).

Deze DWF is speciaal ontworpen voor atletische training – het heet SportsDWF.

Ook maakt AirTrack Factory gebruik van een specifieke techniek die lekken van de matten tegengaat. Er is werkelijk over elk detail nagedacht. 

Airtracks zijn gemaakt van sterke, eersteklas industriële materialen die afkomstig zijn van de productie van opblaasboten.

Ook de ventielen (valves), het klittenband en de andere materialen zijn van de hoogste kwaliteit.

Alle producten zijn met de hand gemaakt door professionals uit de industrie en ondergaan een strikte kwaliteitscontrole.

Je zult merken dat voor verschillende soorten oefeningen, en zeker als je ergens nieuw aan begint, je baat hebt bij starten met een lage druk.

Op deze manier kun je bij nieuwe oefeningen wennen aan de langzame, zachte stuit en landing op lage druk, terwijl de geavanceerde atleten steviger kunnen stuiteren met hogere druk.

AirTrack Factory originele AirFloor beste AirTrack

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze AirFloor is perfect voor alle vloeroefeningen en tumbling-passes, zowel binnen als buiten te gebruiken.

Makkelijk mee te nemen en op te zetten, voetpomp inbegrepen. Deze mat heeft afmetingen van: 110 x 35 x 20cm.

De AirFloor van AirTrack is zowel binnen als buiten te gebruiken: je kunt er zelfs probleemloos mee in de tuin of op het strand turnen.

De luchtdruk is individueel aanpasbaar zodat je zelf kunt beslissen hoe je wilt trainen.

De AirFloor van AirTrack is eenvoudig en vooral ook snel opgebouwd. De voetpomp is inbegrepen en hiermee heb je de AirTrack binnen no-time opgepompt.

Ook fijn, de mat is zeer goed draagbaar en kan dus overal mee naartoe genomen worden!

Check de laatste prijzen hier

Hier vindt je nog meer mooie materialen om thuis te turnen beoordeeld!

Beste AirTrack mini: Airspot Airtrack Pro 100cm

Beste Airtrack mini: Airspot Airtrack Pro 100cm

(bekijk meer afbeeldingen)

De AirSpot is een ronde versie van de airtrack, een soort opblaasbare gymnastiekmat, die gebruikt kan worden als springmat.

Dankzij de ronde vorm kun je de AirSpot (mini airtrack) op veel verschillende manieren gebruiken en is hij heel veelzijdig.

Het biedt de mogelijkheid om lekker creatief te zijn, ook in kleine ruimtes.

De zachte en veerkrachtige AirSpots motiveren kinderen om vrij te bewegen en te springen. Coördinatie en balans worden daardoor sterk verbeterd.

Door het handige formaat van de AirSpot is hij gemakkelijk te vervoeren en onderweg te gebruiken!

De Airtrack Pro AirSpot is geweldig voor trucs, flippen, balanceren en vele andere gymnastiektrucs.

De Airspot is in wezen een mini AirTrack, dit is hoe je er eentje opzet en wat je ermee kunt doen:

Deze met lucht gevulde mat vermindert de impact bij het landen, wat zorgt voor veilig en leuk oefenen, zoals bijvoorbeeld in je woonkamer.

Met de AirSpot mini airtrack kun je overal veilig sprongen en gymnastiektrucs oefenen!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goedkope AirTrack voor kinderen: 3TOX Yogamat

Goedkope AirTrack mat: 3TOX Yogamat

(bekijk meer afbeeldingen)

Net als FBSport komt ook 3TOX uit de SUP wereld, dat is de wereld van Stand Up Paddleboards, een van de nieuwste watersporten met een opblaasbare, ja eigenlijk watermat.

Het is dan ook niet vreemd dat een aantal van deze merken hun technologie die al een tijd langer meegaat dan de AirTrack, meenemen naar deze matten.

En door hun huidige infrastructuur een stuk goedkoper kunnen produceren.

De 3TOX mat die ze zelf omschrijven als Yogamat is dan ook perfect geschikt voor al je AirTrack oefeningen en is een van de goedkoopste op de markt.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste dikke Airtrack voor gymnastiek en flips: Pregymnastic Gympro 8 inch

Beste dikke Airtrack voor gymnastiek en flips: Pregymnastic Gympro 8 inch

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je serieuze gymnastiek en flips wilt uitvoeren, dan heb je een dikkere airtrack nodig. Deze Gympro is perfect voor de echte turners en is maar lieft 8 inch dik (20cm!).

PreGymnastic Air Tumbling Matten zijn gemaakt van duurzaam en milieuvriendelijk 1000D valstrik materiaal (bekend als dubbelwandig PVC materiaal) 1.2mm super dikke vezelkern, terwijl andere 0.9mm dik zijn .

Dit type mat van hoge kwaliteit is duurder dan de machinaal gemaakte, maar toch kan hij na gebruik in beperkte mate gerecycleerd worden omdat hij niet opnieuw gesmolten kan worden voor productie zoals andere matten die nu op de markt zijn!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Varianten van de AirTrack en accessoires

De producten range van AirTracks voor thuisgebruik zijn van net zulke goede kwaliteit gemaakt als de AirTracks die voornamelijk gebruikt worden door de professionele atleten.

Maar er zijn ook een aardig aantal varianten en accessoires te koop die het aansluiten bij jouw specifieke trainingsbehoeften gemakkelijker maken.

We zullen de opties hieronder voor je op een rijtje zetten, zodat je goed het verschil kunt begrijpen tussen de matten en meteen kunt zien welke mat het beste voldoet aan jouw situatie.

Voor elke andere benamingen van de AirTrack mat geldt dat ze geruisloos zijn, de druk te regelen valt en opblazen gaat binnen no-time. Ook zijn ze allemaal draagbaar en klein in opslag.

 • AirBoard: Dit AirBoard hier kan worden gebruikt als springplank en is licht van gewicht, en gemakkelijk op te zetten en te verplaatsen. De afmeting is 100 x 40 x 10 cm.
 • AirBlock: Deze heeft meer veerkracht dan de AirBoard en is ook licht van gewicht. Met de klittenband-verbindingen kan deze eenvoudig worden bevestigd aan een sportschool vloer of de AirFloor 3 x 1 m. De afmeting van deze mat is 100 x 40 x 20 cm. 
 • AirTrick: Deze AirTrick is de eerste vloer die speciaal is ontworpen voor tricking en freerunning. Het dikke en brede oppervlak genereert een bounce als geen andere vloer en is ideaal voor zowel beginnende als gevorderde bewegingen. De AirTrick is perfect voor grote groepen en vrij verkeer. Iedereen, jong of oud, recreant of professional zal het geweldig vinden op de AirTrick! Wereldberoemde atleten gebruiken de AirTrick en late zien dat je een pro kunt worden door  te trainen op de AirTrick. Deze mat is geschikt voor elke gladde vloer en verkrijgbaar in 20 of 30 cm dikte.
 • AirBeam: Dankzij de 10 cm brede en 2,5 mm dikke middenlijn voelen gymnasten op een AirBeam als deze de rand van de balk, zodat ze zich op een veilige manier kunnen concentreren op hun landingen. De mat is 10 cm dik en kan op iedere vloer worden geplaatst.
 • Training Set – Home Edition: Perfect voor degenen die hun vaardigheden thuis willen verbeteren, op de meest veilige manier. Deze complete set bevat een combinatie van 3 multifunctionele matten die op eindeloze manieren kunnen worden gebruikt. Elke set wordt geleverd met klittenband en verbindingsbladen. Gebruik de AirBoards en de AirBlock om extra hoogte te creëren.
 • Airroll: Deze Airroll is een ronde opblaasbare zak die een goede trainingshulp kan zijn voor oefeningen bij het turnen zoals een flikflak, maar ook bij veel yoga poses goed van pas komt.

De AirTracks en AirTricks zijn aanpasbaar in vorm en grootte. Verbind meerdere tracks voor verschillende setups en mogelijkheden!

Andere benamingen voor airtrack, maar waar ze eigenlijk gewoon de standaard lange mat mee bedoelen zijn:

 1. Opblaasbare turnmat
 2. Springvloer
 3. Airfloor
 4. Airtumblingbaan

Veelgestelde vragen over AirTrack matten

Wat is het verschil tussen de traditionele tumbling tracks en de AirTracks? 

AirTrack matten vinden hun geschiedenis in traditionele gymnastiek- en tumbling-sportscholen.

Omdat deze matten gevuld zijn met lucht leidt dat tot het verminderen van blessures tijdens trainingen en flexibiliteit in opstellingen en plaatsing rond de sportschool.

Ook zorgt de AirTrack mat voor een snellere overgang naar de ‘spring vloer’ vanwege de overeenkomsten in techniek en timing, in tegenstelling tot de langzamere technieken die tumbling trampolines vereisen.

De AirTracks zijn luchtdicht en je hebt geen dure, grote, lawaaierige blower nodig.

Een kleine hand-ventilator volstaat om zelfs de grootste AirTracks binnen vier minuten op te blazen.

Bovendien heeft de nieuwe generatie AirTracks slechts 60% van het gewicht in vergelijking met de oude tumbling-tracks.

Is de AirTrack mat veilig?

Wanneer je gebruik maakt van de AirTrack hoef je je geen zorgen te maken over onveilige en harde landingen.

Op deze mat kun je dus veilig jouw artistieke kunsten oefenen. Als jouw sprong of truc anders verloopt dan verwacht, geeft de AirTrack je de garantie dat je pijnlijke vallen kunt voorkomen.

Welke luchtdruk in de AirTrack kun je het beste gebruiken?

Dit hangt af helemaal af van het product, de sport, het vaardigheidsniveau en het gewicht van de gebruikers.

Er wordt geadviseerd om altijd voldoende druk te gebruiken om de mat niet uit te putten en opnieuw te vullen voor elke nieuwe training.

Raadpleeg altijd de  gebruikershandleiding voor de aanbevolen drukniveaus.

Een mat kan overigens geen schade oplopen als er ‘te veel druk’ op staat. De extreme druk die nodig zou zijn om een mat kapot te maken is onhaalbaar met de pomp die bij het pakket zit.

De producten van AirFactory gaan bovendien ontzettend lang mee, ga in ieder geval maar uit van een levensduur van meer dan 7 jaar.

Dit hangt natuurlijk ook af van hoe de matten worden gebruikt en hoe frequent erop getraind wordt.

Alle producten hebben een garantie van twee jaar.

Hierin worden de volgende zaken gedekt: fabrieksgebreken, niet-gebruiksschade aan alle onderdelen, inclusief naden en oppervlak.

Hoe lang duurt het om een AirTrack op te blazen?

4 minuten. Binnen 4 minuten kun je je Airtrack van bijna alle merken opblazen met zelfs een kleine elektrische handpomp.

Welke dikte mat moet ik kopen?

De standaard maten voor AirTracks zijn 10cm, 20cm of 35cm. 35cm matten zijn populair bij power-tumbling en voor trampolineparken, maar voor thuis of zelfs in de sportzaal zul je die niet snel kopen.

Voor thuisgebruik wordt de keuze dan tussen 10- of 20cm waarbij 10cm vergelijkbaar is met de standaard matten voor gymnastiek op school en zal in de meeste gevallen voor beginners voldoende zijn.

Wat is het gewichtslimiet van een AirTrack?

Doordat er zware luchtdruk op een Aitrack staat vervormt hij niet wanneer je erop springt. Dat betekent dat je zelfs als je zwaarder bent veilig kunt springen op een AirTrack zonder de mat te beschadigen.

Hoewel de meeste fabrikanten geen gewichtslimieten op hun site hebben staan, dus bij twijfel kun je het beste contact opnemen.

Kun je een AirTrack buiten gebruiken?

Net als met gevoerde schuimrubberen matten kun je de AirTracks ook buiten gebruiken. Door de plastic buitenlaag zijn ze zelfs beschermd tegen regen en vocht en kun je ze gemakkelijk schoonhouden, hoewel ik ze niet buiten zou laten liggen maar zou opruimen na gebruik.

Ze zijn waterdicht en kunnen dus ook tegen de regen.

Hoe berg je een AirTrack op?

Het beste kun je een Airtrack na gebruik altijd opbergen door hem leeg te laten lopen en over de volle breedte op te rollen, net zoals bij een mat. Zo blijft hij het mooist bewaard.

Ik raad het niet aan, maar als je jouw Airtrack ’s nachts buiten wilt laten staan, laat er dan een aardige hoeveelheid lucht uit om overdruk te voorkomen wanneer de zon er de volgende dag weer op schijnt en hij warm wordt..

Hoe werkt de kwaliteitscontrole bij AirTracks?

De kwaliteitscontrole wordt uiterst serieus genomen door AirTrack Factory.

 1. Alle materialen zijn afkomstig van en worden gekocht en beheerd door AirTrack Factory.
 2. Alle matten worden onderworpen aan een meervoudige inspectie voordat ze worden verscheept, inclusief een druktest van 16 uur om te zorgen voor luchtdichte afsluitingen en foto’s en video’s worden gemaakt vóór de verzending om elk product te documenteren.
 3. AirTracks zijn individueel gelabeld en gedocumenteerd om het volledige productieproces te bewaken en te archiveren.

Voldoen de producten van AirTrack Factory aan de Europese REACH voorschriften?

REACH is een verordening van de Europese Unie, aangenomen om de bescherming van de gezondheid van de mens en het milieu te verbeteren tegen de risico’s die chemische stoffen met zich mee kunnen brengen, en het concurrentievermogen van de chemische industrie in de EU te vergroten.

Het bevordert ook alternatieve methoden voor de gevarenbeoordeling van stoffen om het aantal dierproeven te verminderen.

De producten van AirTrack Factory voldoen aan deze strenge voorschriften.

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij een AirTrack?

 1. Houd de AirTrack producten uit de buurt van vuur en scherpe voorwerpen tijdens het gebruik.
 2. Zorg ervoor dat de opblaasbare mat wordt opgeslagen op een droge plek, en kijk uit voor knaagdieren en insectenbeten.
 3. Het is mogelijk dat er een klein gaatje in de mat zit, door viezigheid op het oppervlak dat niet schoon is gemaakt. Als het product minder dan 9 cm beschadigd is, kun je de reparatiefilm gebruiken. Deze zal het beschadigde gedeelte door middel van speciale kleefstof bedekken. Binnen 10 minuutjes heb je de AirTrack gefikst en je hoeft deze dus niet terug te brengen. Kijk voor de instructies in de handleiding.
 4. De matten worden met de hand gemeten, dus er kan 1-3 cm verschil in zitten.

Hoe kan ik de ventielen beschermen?

Lekkage van de mat is gemakkelijk en snel op te lossen, schade aan de ventielen is echter moeilijker.

Ga daarom voorzichtig om met de ventielen en houd rekening met de volgende punten:

 • Ga nooit op de ventielen staan.
 • Land tijdens gebruik van de mat niet dichter dan 20 cm van de ventielen.
 • Wanneer je de pomp op het ventiel aanbrengt, forceer de pomp, manometer of dop dan niet.
 • Plaats de dop op het ventiel tijdens het transport. Op die manier verliest u het niet en kunt u het ventiel niet beschadigen.

Conclusie

Ik vind een AirTrack en alle opties die deze biedt echt fantastisch.

Hopelijk heb je met dit artikel wat handige informatie opgedaan over de AirTrack, wat je met de AirTrack kan en welke AirTrack matten het beste zijn.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.