Beste houten speelgoed

Beste houten speelgoed: de 9 topkeuzes van hobbelpaard tot bouwset

Treinen, theesets, draaimolens, kegels: ongeacht hun vorm of grootte, het beste houten speelgoed heeft een tijdloze uitstraling van topkwaliteit.

Er is iets heel bijzonders aan een prachtig vervaardigd houten speelgoed. Toegegeven, ze kosten vaak iets meer dan hun plastic equivalenten, maar ze zien er prachtig uit en voelen zo aantrekkelijk aan kleine (en grote!) handen.

En ze weerstaan ​​veel ruw en intensief spelen – vaak van een hele reeks broers en zussen om jaren en jaren mee te gaan. Een andere keuze dan bijvoorbeeld elektronisch speelgoed.

Hier zijn onze top tips van het beste houten speelgoed, zoals beoordeeld en getest door kinderen.

Onze beste keuzes houten speelgoed

CategorieNaamBeschrijvingImage

Beste voor baby’s

Manhattan Toy Skwish Natuurlijke rammelaar en bijtring

Baby’s zullen er graag op kauwen, maar oudere kinderen zullen het leuk vinden om te rollen, rammelen en schrikken.
Manhattan toy Skwish Natuurlijke houten rammelaar bijtspeelgoed
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste voor peuters

Woezel & Pip houten trein met blokken

Deze set met stacking-treinblokken zal zeker het plezier en wat leren op de markt brengen.
Woezel en pip houten trein met blokken
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste poppenhuis

Kidkraft Juliette houten poppenhuis

Gemaakt van rubberhout en geverfd met verf op waterbasis, dit poppenhuis is gebouwd voor jarenlang creatief plezier.
Kidkraft Juliette houten poppenhuis
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste blokken

Melissa & Doug Houten blokken set

Alle klassieke veelzijdigheid van het speelgoed, maar met de stevige tijdloosheid die hout biedt.
Melissa & Doug houten blokkendoos speelgoed set
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste houten loopfiets

Hape Scoot Around Kids houten loopfiets

Gemaakt van massief hout, het is gebouwd om jarenlang plezier, pittig avontuur mee te maken.
Hape scoot around houten loopfiets
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste houten keuken

Plum speelkeuken

Deze houten keukenset is een recept voor plezier!
Plum interactieve houten speelkeuken
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste puzzel

SainSmart Jr. Houten Tetris-puzzel

Het biedt veel uitdagingen omdat er meer dan één manier is om het op te lossen.
SainSmart houten tetris puzzel

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste gereedschapsset

Melissa & Doug Massief houten werkbank

Deze realistisch ogende werkbank en bouwset voor games helpen kinderen om de klus te klaren.
Melissa & Doug houten werkbank speelgoed
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste hobbelpaard

Plantoys Pegasus houten hobbelpaard

Een eenvoudig ontwerp dat geen doorn in het oog zal zijn als het in de woonkamer wordt weggelaten.
Plantoys pegasus hobbelpaard
(bekijk meer afbeeldingen)

Mijn persoonlijke favoriet is het hobbelpaard, de vliegende Pegasus. Inderdaad, hoe cool is dat:

Maar het zijn stuk voor stuk geweldige stukken houten speelgoed die je kind lang mee zullen gaan. Hieronder behandelen we elk van deze in meer detail:

Beste voor baby’s: Manhattan Toy Skwish Naturlijke rammelaar en bijtring

Dit is niet je traditionele rammelaar. In feite is dit nogal gek uitziende ding een rammelaar en bijtring in een exemplaar dat is ontworpen om de aandacht van je baby te trekken en hun motoriek te ontwikkelen.

Het is gemaakt van ongeverfd rubberhout, dus er zijn geen verven of kleurstoffen en je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijk gevaarlijke chemicaliën in plastic en andere materialen.

Het is extra gemakkelijk te begrijpen met veel elastische banden, knoppen en staven terwijl ballen rammelen wanneer ze over de draden glijden. Het coolste deel van dit speeltje is echter in zijn naam – Skwish, omdat het plat kan worden “geskwished” wanneer je erop drukt, voordat het weer in zijn oorspronkelijke vorm komt wanneer het wordt losgelaten.

Baby’s zullen er dol op zijn om op te kauwen, maar iets oudere kinderen zullen het leuk vinden om te rollen, rammelen en skwishen. Het is een geweldig cadeau voor babyborrels en andere gelegenheden wanneer je iets anders wilt geven dan traditionele babyspullen.

De Skwish is hier het goedkoopste bij coolshop.nl

Beste voor peuters: Woezel & Pip houten trein met blokken

Iedereen aan boord! Deze set met stacking-treinblokken zal zeker plezier en wat te leren bieden om op te starten.

Het kan worden gebruikt als rijspeeltje (choo, choo!) om avonturen te inspireren terwijl ze het door het huis trekken. Het kan ook worden gebruikt als een stapel speelgoed om kleuren, vormen en meer te leren.

Hij wordt geleverd met een treinkop, twee rijtuigen en bestaat totaal uit 17 delen in verschillende vormen en kleuren die op de trein kunnen worden gezet of worden gestapeld. Ze zijn gemaakt van hout en felgekleurd met niet-giftige verf.

Aanbevolen voor de leeftijd van 18 maanden tot 6 jaar, het is stevig en ontworpen voor jarenlang gebruik. De prijs is ook goed, waardoor het een betaalbaar geschenk is voor de kleine conducteur in je leven.

Deze treinset is hier te koop bij bol.com

Op zoek naar meer treinspeelgoed? Bekijk ook onze Duplo trein beoordelingen

Beste poppenhuis: Kidkraft Juliette houten poppenhuis

Er zijn poppenhuizen en dan is er een geweldig KidKraft poppenhuis dat ons hartje sneller laat kloppen. Het heeft een grote entree met een trap aan de voorkant en treden die direct naar de 1e verdieping leiden:

Binnen is de droom van een ontwerper met 4 kamers, waaronder prachtig ingerichte slaapkamers, een woonkamer, keuken en badkamer, plus nog een lekker dakterras.

Om de fun-factor nog meer op te krikken, zijn er meubels en is er plek voor de hele familie.

Gemaakt van rubberhout en beschilderd met verf op waterbasis. Dit poppenhuis is gebouwd voor jarenlang creatief plezier.

Aanbevolen voor kinderen van drie en ouder, het zijn de spullen die de grote dromen van een klein meisje (of groot meisje) zijn.

Dit poppenhuis is hier te koop bij bol.com, en KidKraft heeft zelfs nog grotere zoals deze mocht je voor die echte droomvilla gaan

Beste blokken: Melissa & Doug Houten Blokkendoos set

Blokken zijn al sinds de vroegste dagen een hoofdbestanddeel van het spel van kinderen, en wel om een ​​eenvoudige reden: kinderen zijn er dol op.

Deze set van Melissa & Doug biedt alle klassieke veelzijdigheid van het speeltje, maar met de stevige tijdloosheid die hout biedt. Er zijn 200 stukjes in deze set voor maximaal plezier bij het bouwen, stapelen en neerhalen.

Ze zijn er in negen verschillende vormen en vier verschillende kleuren (rood, blauw, geel en groen), dus er is geen limiet als het gaat om het bouwen van opties.

Lees ook: bouwen met deze houten en andere knikkerbanen

Niet alleen inspireren ze creatief spel en motorische en ruimtelijke vaardigheden, maar ze kunnen ook worden gebruikt om vormen, kleuren, tellen en meer op een leuke manier te leren.

Aanbevolen voor kinderen van drie tot acht jaar, de enige beperking tot wat ze kunnen doen met deze blokken is hun verbeelding.

Deze blokkenset is hier verkrijgbaar

Beste houten loopfiets: Hape Scoot Around Kids houten loopfiets

Plastic en metalen ride-on speelgoed zijn allemaal leuk en aardig, maar we houden van deze die is gemaakt van hout. Aanbevolen voor kinderen van één tot drie, het wordt aangedreven door kinderkracht.

Hun kleine benen krijgen een training als ze van de grond duwen om het vooruit te duwen, dus het is geweldig om ze actief te houden. Bovendien is het zo schattig als het kan zijn met zijn frisse, felgroene (niet-giftige) verf.

Het is geweldig voor buiten, maar kan ook binnenshuis worden gebruikt (maak je geen zorgen, het zijn rubberen wielen die je vloeren niet beschadigen) voor dagen dat naar buiten gaan geen uitnodigende optie is.

Hij is ook licht van gewicht (slechts 5,6 kilo), dus je kunt hem gemakkelijk in je kofferbak gooien om naar het park, oma’s huis of waar je ook heen gaat.

Hij is gemaakt van massief hout en is gebouwd om jarenlang plezier en pittig avontuur mee te maken.

Wil je een aantal andere opties bekijken? Raadpleeg onze gids voor de beste loopfiets.

Deze Hape Loopfiets is hier te koop bij Wehkamp

Beste houten keuken: Plum speelkeuken

Deze houten keukenset is een recept voor plezier! In plaats van afzonderlijke stukken bevat deze set alle keukenapparatuur die nodig is om hun creaties in één te bereiden.

Gemaakt van massief eiken met mooie nikkel-hardware, hij is net zo stevig als stijlvol.

Hij wordt compleet geleverd met een koelkast, een oven met twee branders en knoppen. Er is ook een gootsteen met onderin ingebouwde opslagruimte om potten, pannen en andere essentiële keukengerei te bewaren.

Het is geweldig voor kleinere ruimtes en meet 12″ x 13″ x 36″. Aanbevolen voor kinderen vanaf drie jaar, kleine koks zullen het geweldig vinden.

Deze houten keuken speelset is hier bij Wehkamp het voordeligste

Beste puzzel: SainSmart Jr. Houten Tetris-puzzel

Puzzelen over wat voor een geschenk je moet kopen? Een puzzel is altijd een goede keuze, en deze houten hersenkraker zal ze zeker uitdagen.

Het is een soort niet-elektronische versie van het klassieke Tetris-videospel. In plaats van piepende lichten bestaat deze puzzel echter uit 40 houten stukken in vijf kleuren en verschillende vormen.

Het doel is om ze samen te voegen zonder gaten om de puzzel te voltooien. Het klinkt eenvoudiger dan het is.

Ontworpen voor kinderen in de leeftijd van drie tot tien jaar, het presenteert veel uitdagingen omdat er meer dan één manier is om het op te lossen.

Alleen dat ze het een keer hebben opgelost, betekent niet dat ze het de volgende keer zullen oplossen. Gemaakt van beukenhout en niet-giftige verf, de puzzel is veilig, stevig en gebouwd om jarenlang puzzelen leuk te houden.

Hij is hier te koop bij Amazon

Beste gereedschapsset: Melissa & Doug Massief houten projectwerkbank Speelbouwset

Deze realistisch ogende werkbank en bouwset helpen kinderen, net als die van papa, om de klus te klaren. Het werken is natuurlijk leuk.

De bank wordt geleverd met vijf gereedschappen, waaronder een hamer, zaag, sleutel, schroevendraaier en een werkbankschroef, evenals 55 houten bouwdelen.

Instructies zijn opgenomen om kinderen te laten zien hoe ze die stukken kunnen transformeren in een robot, een voertuig en andere coole items.

Het is ongeveer 20″ hoog en wordt aanbevolen voor kinderen in de leeftijd van drie tot zes jaar. Gemaakt van massief grenen, de bank is stevig en kan ook worden gebruikt voor andere activiteiten, waaronder kunstprojecten, het bouwen van lego’s en het spelen van spelletjes.

De bank bevat projecten en alles wat nog moet worden vastgehouden.

Hij is hier te koop bij bol.com

Beste hobbelpaard: Plantoys Pegasus hobbelpaard

Je kunt niet klassieker worden dan een houten hobbelpaard. Deze van het bedrijf Plantoys heeft een eenvoudig ontwerp dat geen doorn in het oog zal zijn als het in de woonkamer wordt gelaten.

Het wordt aanbevolen voor kinderen van 12 maanden tot 3 jaar oud en geeft hen coördinatievaardigheden bij het leren rocken en rollen. De afwerking is niet giftig en kindveilig, zodat je je geen zorgen hoeft te maken, wetende dat je kleintjes niet in de buurt van schadelijke materialen zijn.

Deze geweldige Pegasus is hier te koop bij bol.com

Lees meer: leuke hobbelpaarden en hobbel olifanten

Lelin Toys houten treinset van 50 delen

Leeftijd: 3+

Wat het is: een 50-delige houten treinset, met rechte en gebogen baanstukken die je kunt omdraaien om in plaats daarvan een weg te vormen.

Omvat bomen, mensen, dieren en traditionele dorpsgebouwen, zoals een snoepwinkel, een brandweerkazerne en een ziekenhuis. Gemaakt van FSC-goedgekeurd hout.

Waarom we het geweldig vinden: het ziet er mooi uit, de stukken zijn stevig en mooi gedetailleerd – en het is een fantastische prijs-kwaliteitverhouding! Een perfecte eerste treinset.

Wat onze kindentesters ervan hebben gemaakt:

“Veel stukken en veel opties om de baan layout te veranderen. Grace speelt hier uren mee. Ze vindt het leuk om het nummer uit elkaar te halen en probeert haar eigen nummer te bouwen.”


Kara, mama van Grace, 3

“Goed gemaakt, mooi gekleurd en ziet er duurzaam uit. Finley houdt van dit speelgoed – hij speelde ermee voordat ik het zelfs maar had opgezet!”


Helen, mama van Bas, 3

Check de actuele prijzen hier bij bol.com


Plantoys houten xylofoon speelgoed

Leeftijd: 3+

Wat het is: een houten xylofoon van 23 cm x 31 cm x 5 cm met felgekleurde toetsen.

Waarom we het geweldig vinden: het is geweldig om naar te kijken en zeer goed gemaakt – en we vinden het vooral leuk hoe het een duurzaam stuk speelgoed is. Dit zou een mooi geschenk zijn.

Wat onze kindentesters ervan hebben gemaakt:

“Eliza vindt het zo heerlijk om lekker op te rammen.”


Sarah, mama van Eliza, 3

Hij is hier te koop bij bol.com

Smart Tech trein-set met actietunnels

Leeftijd: 3+

Wat het is: een klein maar perfect gevormd treinstel met ‘actie’ tunnels die reageren op de trein die er onderdoor gaat door hem te starten en te stoppen, van richting en snelheid te veranderen, toeterende op de claxon en knipperend met zijn lichten.

Wordt geleverd met motor en wagen, buffer, 3 tunnels, 9 stukken baan, een brug en een figuurtje. Vereist 2 x AA-batterijen (niet inbegrepen).

Waarom we het leuk vinden: onze testers waren allemaal onder de indruk van de ‘actie’-tunnels – en we hielden van de degelijkheid en veelzijdigheid van de baan (gemaakt van FSC-gecertificeerd hout). Het is duur, maar een koop van hoge kwaliteit.

Wat onze kindentesters ervan hebben gemaakt:

“Esmee speelt graag met dit treinstel. De tunnels zijn erg slim in hoe ze de trein lawaai laten maken, stoppen en achteruit laten rijden! Ze speelt er uren mee, herschikt de baan en de tunnels.”


Lisette, mama van Esmee, 3

“Sander zegt dat hij van zijn nieuwe trein houdt en er elke dag mee wil spelen. Hij en zijn oudere zus hebben veel plezier met het verplaatsen van de tunnels om te zien op welke manier de trein zal vertrekken.”


Bregje, mama van Sander, 4

Check de meest actuele prijzen hier

Le Toy Van Honeybake houten Koffie Machine

Leeftijd: 3+

Wat het is: een felgekleurde mini-replica-koffiemachine, met 2 houten kopjes, lepel, ‘melkopschuimer’ en een selectie gekleurde stoffen om in het verwijderbare filter te plaatsen.

Waarom we het geweldig vinden: dit speelgoed heeft de meest prachtige (verf op waterbasis) details en is perfect voor ouderwetse rollenspelen. Onze kindentesters vonden het geweldig om te kiezen welke kleurenstoffen erin zouden passen om een ​​gearomatiseerde latte voor hun ouders te maken.

Enige nadeel is: de koffie is niet echt!

Hij is hier verkrijgbaar

Bigjigs Toys-theeservies op een dienblad

Leeftijd: 3+

Wat het is: een 10-delig houten theeservies met een dienblad, 2 kopjes, 2 schoteltjes, 2 eetlepels, een theepot met deksel, een melkkan en een suikerpot. Je kunt extra platen en pannensets kopen die bij elkaar passen.

Waarom we het geweldig vinden: het is perfect formaat voor voorschoolse vingertjes, mooie kwaliteit en charmant sekseneutraal. Onze kindertesters vonden het vorig jaar met name leuk dat de theepot een deksel had dat je kunt opsteken en erop kunt zetten.

Hier verkrijgbaar bij bol.com

Petit Collage Houten reuzenrad

Leeftijd: 3+

Wat het is: een bewegend houten reuzenrad met een slinger. Wordt geleverd met 3 geschilderde massieve beuken houten karakters die in de koetsen passen, en een ingebouwde kraal telraam om de spins te tellen.

Waarom we het leuk vinden: onze ouderlijke testers vonden dit absoluut mooi, zowel stoer als knap, en eigenlijk zelfs beter voor de minderjarigen. Het telraam is een leuke educatieve noot, waarmee jonge studenten de spins of ‘tickets’ kunnen tellen ‘voor elke rit.

Dit reuzenrad is hier te koop bij bol.com

Le Toy Van Petit Activity Cube

Leeftijd: 2+ jaar

Wat het is: een houten kubus van 14 cm x 13 cm x 13 cm met veel bits voor kleine vingers om mee te spelen. Beschikt over 6 verschillende activiteiten, waaronder glijdende vogels, draaiende wielen en tandwielen en een xylofoon.

Waarom we het leuk vinden: Langdurig en mooi gemaakt met een schattig bosthema, de kleintjes zullen het leuk vinden om alle verschillende activiteiten in de kubus te verkennen.

Hier verkrijgbaar bij bol.com

Melissa & Doug Houten Auto Oplegger

Leeftijd: 3+

Wat het is: een 35 cm lange houten vrachtwagen met split-level transporter bevestiging en 4 auto’s. Het bovenste niveau scharniert terug om een ​​oprit te creëren voor het laden en lossen van de auto’s.

Waarom we er dol op zijn: Stevig, stijlvol en eenvoudig, maar toch – wat met het duwen van de auto’s op en neer de oprit, en het verhogen en verlagen van het hoogste niveau – er is veel om kleine handen bezig te houden.

Deze oplegger is hier te koop

Hape Quadrilla Space City Houten knikkerbaan

Leeftijd: 6+

Wat het is: een houten knikkerbaan met 176 stukjes, die wordt geleverd met glow-in-the-dark-stickers en zowel reguliere als glow-in-the-dark-knikkers.

Stukken omvatten een kosmische koepel, gloeiende lussen, gebogen rails, bases en een marmeren zwembad. Kan in verschillende runs worden ingebouwd, met behulp van de blokken met kleurcodering. Wordt geleverd met een instructieboekje.

Waarom we het leuk vinden: deze marmeren run is zowel mooi als cool om te bouwen, en je kunt ze onderling verbinden door gebruik te maken van de ideeën in het boekje of door gratis te bouwen met je verbeelding.

Het was een enorme hit met al onze kindentesters die de set opwindend vonden om te bouwen, en ‘geweldig’ als ze in het donker worden gespeeld!

Check de meest actuele prijzen hier

Conclusie

Dit was onze lijst met het beste houten speelgoed en ik hoop dat deze je zullen helpen bij het vinden van een leuke speelset voor jouw kind.

Lees ook: het beste educatieve speelgoed voor kinderen