New Classic Toys Bon Appetit Speelkeuken beoordeeld

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

De leukste houten kinderkeuken die ik heb gevonden is deze van New Classic Toys, en helemaal niet zo duur in verhouding, wat deze de beste prijs kwaliteit verhouding keuze maakt.

Er is genoeg te spelen met de bijgeleverde pannen, pollepel, spatels, peper potje en zoutstel en zelfs bordjes. Een hele hoop accessoires wat je lang niet in elke keuken ziet, én allemaal van hout (behalve de uitneembare metalen spoelbak dan).

Beste houten kook rollenspel
New Classic Toys Bon Appetit Speelkeuken
Product image
8.7
Toy score
Functies
4.3
Herspeelbaar
4.5
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Stevig houten bouw, niet laminaat
 • Draaiknoppen van oven klikken echt en voelen heel solide
Minder goed
 • Draaiknop magnetron klikt niet en kraan is ook minder stevig

Laten we eerst kijken naar de specificaties:

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Specificaties

 • Leeftijd: 3 tot 6 jaar
 • Maakt geluid: Ja
 • Werkbladhoogte: 55 cm
 • Materiaal: Hout
 • Aantal benodigde batterijen: 2x AA
 • Voorgemonteerd: Nee
 • Accessoires: pan met deksel, een steelpan, drie kooklepels, een ovenwant, drie bordjes en een zout & peper potje set
 • Afmetingen: 30 cm (b) x 100 cm (h) x 60 cm (l) of x 11.81 x 39.37 x 23.62 inches

Wat is de New Classic Toys Speelkeuken?

Een stevige houten speelkeuken die je zelf in elkaar moet zetten. Er zitten een paar accessoires bij om gelijk mee te kunnen spelen zoals 2 pannen, 3 lepels, een want, bordjes en peper en zout vaatjes.

De kraan kan draaien en het metalen aanrecht is uitneembaar. Er zitten opbergvakjes voor de bordjes bovenin plus nog ruimte voor meer. Daarnaast zit een magnetron met magneetsluiting en draaiknop.

De kookplaat is van plastic en kan rood gloeien en geluid maken. Daaronder zit de oven met draaiknoppen en nog meer vakken voor opbergruimte.

Aan beide zijkanten zitten haakjes voor de ovenwant en vaatdoek en aan de linkerzijkant zit krijtbord.

Wat maakt de New Classic Toys Speelkeuken zo leuk?

Het is leuk om zoveel keuken en accessoires te krijgen voor je geld.

Dat maakt de set erg voordelig omdat je niet per se extra accessoires hoeft bij te kopen, hoewel wat snij-groenten die ik hier heb beoordeeld het wel éxtra leuk maakt.

Waar de keuken met name uitblinkt is in de stevige draaiknoppen van de oven die ook echt klikken zodat je het gevoel hebt dat je ook echt een oven setting aan het instellen bent. 

Veel keukens, en met name de goedkopere hebben draaiknoppen die gewoon los draaien, zonder tactiel gevoel, en dat is toch minder leuk voor het fantasiespel.

Verder kunnen de pitjes op het fornuis aan met een druk op de knop zodat ze licht geven en ook echt een borrelend kookgeluid voortbrengen, wat net weer even wat echter is bij het maken van heerlijke gerechten.

Niet te groot, past in een hoek in de kamer zoals bij ons tegen de bank aan. Zo geeft het je kind toch een hoop speelplezier.

Er is ook niet al te veel ruimte omheen nodig omdat alles aan de voorkant van de keuken gebeurt. Je hebt alleen wat ruimte nodig om de oven, die naar beneden klapt, te openen.

New Classic Toys speelkeuken in de hoek

We hebben het krijtbord bijvoorbeeld helemaal niet gebruikt dus aan die kant staan eigenlijk altijd speelgoed dozen.

New Classic Toys speelkeuken in elkaar zetten

Het in elkaar zetten is ook goed te doen met duidelijke instructie. Het is precies als een Ikea kast in elkaar zetten. Ook dezelfde kwaliteit eigenlijk.

Ik was er wel 1,5 uur mee bezig dus dat was wat minder zo op de verjaardag zelf. Mijn zoon kon natuurlijk niet wachten om ermee te spelen.

Nadelen

Er is niet echt werkplek in de keuken buiten de pannen. Er is geen plek om je groenten en fruit te snijden bijvoorbeeld. Dat is wel jammer.

Ook is het jammer dat de draaiknop bij de magnetron van heel andere kwaliteit is dan de stevige knoppen bij de oven.

Hij is nog niet stuk gegaan na bijna 2 jaar spelen, maar hij heeft ook niet dat gevoel en klikgeluid van de knoppen eronder.

Ook de kraan is niet heel erg stevig, we hebben hem nu een beetje naar de zijkant staan want hij zat altijd in de weg bij het willen “wassen” van eten.

Maar al met al een hele leuke set voor een goede prijs. Ik heb het idee dat ze op de juiste dingen hebben bespaart en het belangrijkste veel aandacht hebben gegeven.

Beste houten kook rollenspel

New Classic ToysBon Appetit Speelkeuken

Geweldig hout en stevige draaiknoppen van de oven die ook echt klikken geven het een heel echt gevoel.

8.7
Toy score
Product image

Conclusie

New Classic Toys is een duurzaam merk en hiermee hebben ze een goede en complete set die een hoop speelplezier geeft voor een betaalbare prijs.

Lees ook: dit zijn de beste houten speelgoed keukens beoordeeld

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.