Beste glijbaan binnen of in de tuin | Complete gids met top 13 & tips

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Kinderen zijn gek op glijbanen! Ze vinden het vaak spannend om via het trappetje omhoog te klimmen en vervolgens snel naar beneden te glijden.

Maar ben je op zoek naar een eigen glijbaan om ze aan de gang te houden, dan kom je er al snel achter dat je glijbanen hebt in super veel verschillende modellen!

Pfff, ik heb ze allemaal voor je opgezocht en de leukste modellen hier uitgebreid beoordeeld.

Beste glijbaan beoordeeld

Zo kun je er eentje aanschaffen voor binnenshuis (bijvoorbeeld voor een dreumes of een peuter) of natuurlijk gewoon eentje voor in de tuin.

In dit artikel neem ik alle mogelijke keuzes door met een aantal handige kooptips.

Als je net begint, je hebt een peuter en je wilt een veilig en kleine glijbaan, dan zou ik deze Step2 Ball Fun Climber aanbevelen.

Wat een leuk merk is Step2, met veel speelgoed van plastic wat veilig is om mee binnen en buiten te spelen, en deze climber is geweldig als eerste glijbaantje.

Maar er zijn er natuurlijk veel meer, ook voor wat oudere kinderen.

Welke geschikt is hangt voor een groot deel af van de leeftijd van je kind, en om de keuze wat gemakkelijker te maken, heb ik alvast onderzoek voor je gedaan.

In de onderstaande tabel vind je mijn favoriete glijbanen ingedeeld in diverse categorieën.​

GlijbanenAfbeeldingen
Beste glijbaan voor peuter: Step2 Play ball fun climber speeltoestelBeste glijbaan voor peuter: Step2 Play ball fun climber speeltoestel

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Gemakkelijkste op te bergen: Little Tikes Reuze Glijbaan EvergreenGemakkelijkste op te bergen: Little Tikes Reuze Glijbaan Evergreen

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste dieren glijbaan: AIOEJP Kinbor 3 in 1 glijbaan hobbelpaardBeste dieren glijbaan voor in de tuin: AIOEJP Kinbor 3 in 1 glijbaan hobbelpaard

 

(bekijk beschikbare uitvoeringen)

Beste glijbaan zwembad: Intex Jungle AdventureBeste glijbaan zwembad: Intex Jungle Adventure

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste glijbaan van hout: JupiduuBeste glijbaan van hout: Jupiduu

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste glijbaan bed: Hoogslaper Bunk BedBeste glijbaan bed: Hoogslaper Bunk Bed

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste glijbaan van Smoby: Smoby FunnyBeste Smoby Funny Glijbaan

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste glijbaan met schommel: vidaXL schommelsetBeste glijbaan met schommel: vidaXL Lepeuxi

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Glijbaan met wateraansluiting: Feber Slide PlusGlijbaan met wateraansluiting: Feber Slide Plus

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Inklapbare plastic glijbaan: Step2 Play & Fold Jr. SlideInklapbare plastic glijbaan: Step2 Play & Fold Jr. Slide

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste glijbaan voor dreumes: Step2 Sports-TasticBeste glijbaan voor dreumes Step2 Sports-Tastic glijbaan

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zachte glijbaan voor baby’s: ecr4kids softzoneBeste zachte glijbaan voor baby's ecr4kids softzone

 

(bekijk beschikbare varianten)

Beste glijbaan met karretje: Step2 Unicorn Up & Down Roller CoasterBeste glijbaan met karretje: Step2 Unicorn Up & Down Roller Coaster

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Je kunt kiezen voor een losse glijbaan, of misschien wel een heel speeltoestel waar een glijbaan bij zit.

Grotere glijbanen voor de oudere kinderen, en kleinere glijbanen voor de jongere kindjes.

Er is altijd voor ieder wat wils.

Spelen op een glijbaan betekent niet alleen louter plezier, ook draagt het bij aan de sociale en motorische ontwikkeling van een kind.

Een kind leert samen te spelen met andere kinderen, waarbij ze om de beurt van de glijbaan af gaan.

Als je van plan bent om een glijbaan te kopen, dan wil je natuurlijk eerst graag weten wat de dingen zijn die er bij het kopen van glijbanen komen kijken.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een glijbaan?

De motoriek wordt getraind door het beklimmen van de ladder, waarbij het evenwicht en de coördinatie worden getest, en het naar beneden glijden.

Het is daarnaast belangrijk voor kinderen om tussen schooltijden door ruimte te hebben om te spelen en hun energie kwijt kunnen, zodat ze weer fris en met volle focus terug kunnen naar de les.

Een speeltoestel (met glijbaan) is daarom onmisbaar op een schoolplein.

Glijbanen vind je terug in zandbakken, in speeltuintjes op het gras maar ook in zwembaden.

De landing kan dus in het zand zijn, op het gras of op een zachte mat, of zelfs in het water!

Er zijn een aantal zaken om op te letten wanneer je een glijbaan koopt voor in je tuin of voor binnen.

  1. Is hij geschikt voor de leeftijd van mijn kind: een glijbaan, ook als je hem veilig op zacht gras zet, is een van de speeltoestellen waar kinderen het vaakst vanaf vallen. Ook deels omdat het doel natuurlijk is om er vanaf te gaan. Toch moet je uitkijken naar een glijbaan die geschikt is voor de leeftijd want ze kunnen hard terecht komen.
  2. Is hij stevig: er zijn een hele boel modellen te kiezen op de markt, en veel daarvan is persoonlijke voorkeur. Maar het is wel belangrijk om te kijken hoe stevig de glijbaan op zijn poten staat. Want wegglijdende pootjes, dat kan snel voor een harde val zorgen.
  3. Is hij uitdagend genoeg: dit is de andere kant van de medaille wanneer je kijkt naar geschiktheid voor de leeftijd van je kind. Is hij wel uitdagend genoeg, want geen kind zal telkens van een glijbaan afgaan die veel te laag is. Daarnaast kun je kijken of er ook nog andere leuke accessoires of mogelijkheden aanzitten om mee te spelen, zoals velen van onze top keuzes.
  4. Prijs: bij alle aankopen, al dan niet speelgoed is de prijs waarvoor het wordt verkocht erg belangrijk. Je wilt zeker weten dat je het beste uit je geld haalt maar ook niet teveel betaalt voor functies die je kind niet gaat gebruiken. Plus je kind zal het niet uitmaken welk merk zijn glijbaan van is.
  5. Van welk materiaal is hij gemaakt: tot slot moet je nog kijken naar het materiaal waar hij van is gemaakt. Hout is erg stevig, gaat lang mee en is een stuk duurzamer en hoewel dit in veel gevallen een goede keus zou zijn, is het verstandiger om voor kleine kinderen te kijken naar eentje van plastic die een stuk zachter voor hun hoofdjes zal zijn mocht het misgaan.

Ik zal zo dadelijk alle glijbanen wat nader bekijken en beoordelen, maar wil ook nog even een aantal specifieke zaken bespreken om op te letten bij een binnen glijbaan, of juist een hele grote buiten glijbaan:

Waar moet je op letten bij een glijbaan voor binnen?

Op zoek naar een indoorglijbaan voor je kleine peuter?

We weten dat kleinere kinderen meestal graag buiten spelen, want daar is meestal al het plezier.

Het gras, de regen, de sneeuw, hun vrienden en vele andere dingen die hun aandacht en aandacht trekken.

Als ouders of verzorgers willen we dat ze alle plezier in de wereld hebben, maar meestal kunnen we ze niet goed begeleiden als ze buiten spelen, én het is niet altijd mooi weer!

Hier is een oplossing, indoor glijbanen. Ze zijn veilig, ze zijn gemakkelijk op te bergen, ze nemen niet te veel ruimte in beslag en ze brengen kinderen onbeperkt plezier.

Maar voordat je naar een van de winkels klikt om er eentje voor jouw kind te kopen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Veiligheid

We willen allemaal dat onze kinderen kunnen spelen, tot rust kunnen komen en alleen kunnen zijn.

Daarom gaan we erop uit om cadeautjes en speelgoed voor ze te kopen wat ze ook zelfstandig kunnen doen.

Maar het hele idee is nutteloos als het speelgoed dat we voor ze kopen, hen schade toe kan brengen.

Dus bij het winkelen naar glijbanen voor peuters, moet hun veiligheid de prioriteit zijn. Met name binnen zal hij vaak op een harde vloer staan.

Koop eentje die niet te hoog is voor de leeftijd, en zet er een zacht kleed onder, bijvoorbeeld zo een speelkleed met voering eronder.

Controleer de sterkte van de materialen waaruit het is gemaakt en de structurele integriteit van het construct.

Grootte

Een andere belangrijke factor waarmee je rekening moet houden, is de grootte van het speelgoed dat je wilt kopen in vergelijking met het gewicht en de lengte van je kind.

Je moet ervoor zorgen dat de afmetingen compatibel zijn en perfect passen bij je kind. Het zou de ervaring verpesten als je kind het speeltje kapot maakt door zijn gewicht, of blijft vallen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een grotere glijbaan?

De speeltuin is een van de meest essentiële elementen in of om je huis.

Of het nu in de achtertuin is of ergens op een speelveldje als je geluk hebt, het is erg belangrijk om een ​​open ruimte te creëren waar kinderen kunnen spelen en plezier kunnen hebben.

Als je wat oudere kinderen hebt en geen speeltuinen in de buurt is het misschien tijd om een grotere glijbaan of speelhuis aan te schaffen.

Glijbanen kunnen perfect zijn voor kinderen van alle leeftijden. Maar bekijk de onderstaande tips voordat je een grote glijbaan koopt.

Hoeveel ruimte is er nodig voor een grote glijbaan?

Kinderglijbanen als deze zijn vrij groot.

Ze zijn ontworpen voor kinderen van verschillende leeftijden en daarom moet je er zeker van zijn dat je voldoende ruimte hebt voordat je ze koopt.

Kijk naar het gebied waar de glijbaan neergezet zal worden. Dit zou hoogstwaarschijnlijk de achtertuin zijn.

  • Hoe groot is het?
  • Is het voldoende om de glijbaan neer te kunnen zetten?

Bij het bepalen van de ruimte zijn er enkele veiligheidsregels als het gaat om de afstand die in acht moet worden genomen.

Er moet bijvoorbeeld minimaal 2,5 meter open ruimte rond de glijbaan zijn.

Hierdoor blijft er voldoende ruimte voor de kinderen om te spelen en de apparatuur veilig en effectief te gebruiken.

Zijn er minimumleeftijdseisen voor grote glijbanen?

Wanneer je grote glijbanen voor kinderen koopt, moet je ook rekening houden met de leeftijden van de kinderen die deze gaan gebruiken.

Voor kinderen onder de vijf jaar worden plastic glijbanen met zachtere hoeken ten zeerste aanbevolen.

Het kan dan ook niet zo’n lange zijn, want de glijbaan mag dan ook niet meer dan 1 meter 20 lang zijn. Zorg ervoor dat de helling ook vlak is.

Wat kinderen tussen de vijf en negen jaar betreft, zouden glijbanen van 2 tot 3 meter lang geweldig zijn.

Vereisen grote glijbanen een professionele installatie?

Zodra de glijbaan is gekocht, moeten ze effectief worden geïnstalleerd voordat ze worden gebruikt.

Dit is waarschijnlijk iets dat je zelf kunt doen, maar als je niet de tijd of de knowhow hebt, is het misschien het beste om grote installaties door een professional te laten installeren.

Een goede installatie is cruciaal om de veiligheid en het gebruiksgemak van grote glijbanen voor kinderen te vergroten.

Het moet heel secuur gebeuren en goed en stevig vastzitten.

Top 16 beste glijbanen beoordeeld

In het volgende gedeelte gaan we dieper in op onze favoriete glijbanen per categorie. We willen er namelijk zeker van zijn dat je na het lezen van dit artikel precies weet welke glijbaan de nieuwe aanwinst wordt voor de kids!

Aan het einde van dit artikel vind je ook nog wat leuke spelletjes voor op de glijbaan, dus lees zeker door!

Beste glijbaan voor peuter: Step2 Play ball fun climber speeltoestel

De perfecte glijbaan voor een peuter is volgens ons het Step2 Play ball fun climber speeltoestel.

Met deze glijbaan zijn peuters in staat om hun motoriek te ontwikkelen, maar ook hun zintuiglijke- en cognitieve vaardigheden door met de tien gekleurde ballen te spelen en deze door het activiteitencentrum te duwen.

Beste glijbaan voor peuter: Step2 Play ball fun climber speeltoestel

(bekijk meer afbeeldingen)

Step2 is de grootste Amerikaanse fabrikant van speelgoed voor kleuters en peuters.

Het is hun missie om de toonaangevende innovator van kinderproducten te zijn die tot de verbeelding spreken.

Deze glijbaan is meer dan alleen maar een glijbaan. Het biedt kinderen naast speelplezier diverse manieren om te leren en te ontwikkelen.

Zo oefenen kids hun grove motoriek door gebruik te maken van de glijbaan, waarbij ze op het lage trappetje moeten klimmen en van de glijbaan af kunnen glijden.

Hier zijn een dreumes en een kleuter die hem uitproberen:

Ook kunnen ze onder het speeltoestel doorkruipen.

Met behulp van de tien gekleurde ballen ontwikkelen kinderen hun zintuiglijke- en cognitieve vaardigheden, waarbij ze de ballen door het activiteitencentrum duwen, de ballen op kleur kunnen sorteren en ze kunnen tellen.

De ballen verzamelen zich in een ballenbak (sowieso leuk om te hebben voor thuis!).

Het maximale gewicht dat het toestel kan dragen is 19,5 kg per kind.

Houden je kids van op allerlei dingen klimmen én in dingen klimmen? Dan is een van deze bolderkarren waar ik hier over heb geschreven misschien ook wel leuk.

Het is de perfecte manier om je kinderen en andere spullen te vervoeren terwijl ze het ook nog eens heel leuk vinden!

Check de meest actuele prijzen hier

Gemakkelijkste op te bergen: Little Tikes Reuze Glijbaan Evergreen

Gemakkelijkste op te bergen: Little Tikes Reuze Glijbaan Evergreen

(bekijk meer afbeeldingen)

Little Tikes is een bekend merk in de speelgoedwereld. Little Tikes maakt speelmateriaal dat kinderen van alle leeftijden helpt met veel plezier te groeien en te spelen.

Van schattig speelgoed voor pasgeboren baby’s tot uitdagend speelgoed voor peuters en kleuters; Little Tikes heeft voor ieder kind geweldig speelgoed!

Little Tikes produceert de leukste en beste speelmogelijkheden voor kinderen. Deze glijbaan van Little Tikes is uitgevoerd in de kleuren groen en geel en heeft een 180 cm lang glijoppervlak.

Onze favoriete glijbaan van dit merk is de Little Tikes Reuze Glijbaan Evergreen.

Aan veiligheid is uiteraard ook gedacht: hoge zijkanten, brede traptreden en stevige handvaten. De glijbaan is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Deze spannende, grote glijbaan is voorzien van een 180 cm lang glijvlak. De zijkanten zijn wat hoger gemaakt zodat er altijd veilig gespeeld kan worden.

De trap die leidt naar de bovenkant van de glijbaan is voorzien van handvaten en brede treden. Een kindje zal zo altijd stabiel staan en naar boven klimmen.

Handig is dat de glijbaan in een handomdraai kan worden ingeklapt en opgeborgen. De glijbaan is uitgevoerd in de kleuren geel en groen en is geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf 3 jaar.

Het gewicht wat de glijbaan kan dragen is 18 kg.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste dieren glijbaan voor in de tuin: AIOEJP Kinbor 3 in 1 glijbaan hobbelpaard

Dit is een mooi voorbeeld van een glijbaan voor buiten (in de tuin) of binnen. De glijbaan is ontworpen in de vorm van een beer en is voorzien van een systeem om hem om te kunnen toveren van hobbelpaard (beer) tot glijbaan.

Met een laag glijoppervlak is deze glijbaan geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf 18 maanden.

Beste dieren glijbaan voor in de tuin: AIOEJP Kinbor 3 in 1 glijbaan hobbelpaard

(bekijk beschikbare uitvoeringen)

Hoewel de meeste glijbanen bedoeld zijn voor in de tuin, zijn er ook glijbanen die gemaakt zijn voor binnenshuis of voor binnen- en buitenshuis.

Deze glijbaan heeft het ontwerp van een beer en heeft een 3 standen mogelijkheid voor extra veel speelplezier.

Een glijbaan die gegarandeerd in de smaak zal vallen bij alle kids!

Check de beschikbaarheid hier

Als ze van lekker spelen in de tuin houden, dan is een van deze trampolines ook super leuk! Het is een investering maar je tuin wordt gelijk een heus speelparadijs!

Beste glijbaan zwembad: Intex Jungle Adventure

Voor een echte sensatie kun je dit opblaasbare waterpark met glijbaan en zwembad aanschaffen van Intex, de Jungle Adventure.

Dit is wat je noemt echte waterpret! Een opblaasbaar zwempaleis met permanente pomp, glijbaan, dieren, en zwembad.

Je krijgt er een waterslang bij (hier nog meer waterslang speelgoed) en alles wat nodig is om dit bad op te bouwen. Het zwempaleis is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar.

Beste glijbaan zwembad: Intex Jungle Adventure

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit is het perfecte opblaasbare waterpark voor alle tuinfeestjes!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste glijbaan van hout: Jupiduu

Een mooie, houten glijbaan voor binnenshuis. De glijbaan is veilig door de afgeronde hoeken en hoge zijkanten, en is behalve leuk voor de kids ook een mooi en stijlvol item voor in huis.

De glijbaan is ontworpen voor kinderen van 1 tot ongeveer 4 jaar.

Beste glijbaan van hout: Jupiduu

(bekijk meer afbeeldingen)

Op zoek naar een houten glijbaan? In deze categorie gaat onze voorkeur uit naar de Jupiduu houten glijbaan.

Bij Jupiduu ontwerpen ze speelgoed dat veel plezier biedt bij kinderen, en dat er ook nog eens mooi uitziet.

Deze glijbaan kan binnenshuis worden neergezet, waardoor kinderen de hele dag kunnen spelen op deze mooie glijbaan.

Behalve in de kleur wit kun je de glijbaan ook eventueel krijgen in de kleuren blauw, geel, groen en roze.

De glijbaan is veilig omdat alle hoeken zijn afgerond. De hoge zijkanten maken het mogelijk om je vast te houden wanneer je van de glijbaan afgaat.

Behalve leuk speelgoed is deze glijbaan ook een prachtig, speels detail voor in huis. De advies leeftijd is van 1 tot ongeveer 4 jaar.

Check prijzen hier

Beste glijbaan bed: Hoogslaper Bunk Bed

Een bed die het mogelijk maakt om letterlijk uit je bed te glijden! Deze  halfhoogslaper met glijbaan is gemaakt van stevig hout en gemakkelijk te monteren.

Je klimt je bed in via het trappetje en glijdt via de glijbaan je bed uit. De leukste manier van wakker worden!

Beste glijbaan bed: Hoogslaper Bunk Bed

(bekijk meer afbeeldingen)

Wat is er nu leuker dan wakker worden en letterlijk uit je bed glijden? Deze hoogslaper maakt dat mogelijk!

Het bed met trappetje en glijbaan is geschikt voor zowel jongens als meisjes en is gemakkelijk in elkaar te zetten.

Er wordt geadviseerd om het bed zo nu en dan af te nemen met een vochtige doek. Het bed maak je af met een comfortabel matras en een mooi dekbed overtrek, passend bij de voorkeuren van jouw kindje.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste glijbaan van Smoby: Smoby Funny

Smoby is een kwaliteitsmerk dat kleurrijk speelgoed produceert voor kinderen. Smoby-kids groeien op terwijl ze spelen en hun eigen verhalen creëren.

Ze ontwikkelen hun verbeelding dankzij het kwalitatieve speelgoed.

Onze favoriete glijbaan van dit merk is de Smoby Funny Glijbaan.

Beste Smoby Funny Glijbaan

(bekijk meer afbeeldingen)

Smoby is een merk dat kleurrijk speelgoed produceert voor kinderen. Deze glijbaan van Smoby is voorzien van een waterfunctie en golvend oppervlak.

De glijbaan is robuust en stabiel, voorzien van handvaten en behandeld met een Anti-UV laag. De glijbaan is gemakkelijk te monteren en geschikt voor kinderen van ongeveer 2 tot 4 jaar.

Net als de Paradiso Toys glijbaan XXL Olifant is deze glijbaan ook voorzien van een waterfunctie.

De glijbaan heeft vrolijke kleurtjes en is stabiel gebouwd. Het golvende glijvlak geeft deze glijbaan net een wat spannender en uitdagender effect dan rechte glijbanen.

Bovenaan de glijbaan bevindt zich een breed vlak en aan beide kanten bevinden zich handvaten zodat een kind gemakkelijk en veilig kan spelen.

De glijbaan is geschikt voor buiten en heeft een Anti-UV laag waardoor de kleur niet snel zal vervagen en de glijbaan sterk blijft. In elkaar zetten gaat ook met veel gemak. De glijbaan is geschikt voor kinderen van ongeveer 2 tot 4 jaar.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste glijbaan met schommel: vidaXL schommelset

Een mooi speeltoestel voorzien van twee schommels en een glijbaan.

Het toestel is van metaal en gaat door zijn robuuste structuur lang mee. Ideaal bijvoorbeeld voor gezinnen met twee kinderen.

Beste glijbaan met schommel: vidaXL Lepeuxi

(bekijk meer afbeeldingen)

Voor een speelset voor buiten met glijbaan en schommel raden wij je het VidaXL speeltoestel aan.

VidaXL is een online warenhuis dat alles heeft voor huis en tuin. Het speeltoestel is duurzaam en bestaat uit een mooie blauwe glijbaan, een schommel in dezelfde blauwe kleur en een klein speelhuisje.

Terwijl het ene kindje van de glijbaan glijdt, speelt de ander met de schommel. Ideaal voor gezinnen met twee kinderen, of voor een gezin met slechts één kind dat graag vriendjes en vriendinnetjes uitnodigt om samen in de tuin te spelen.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Glijbaan met wateraansluiting: Feber Slide Plus

Deze glijbaan zorgt voor veel waterpret! Deze mooie, robuuste glijbaan heeft een wateraansluiting waardoor er water op de glijbaan wordt gesproeid.

De glijbaan zet je gemakkelijk en snel in elkaar en kun je inklappen bij het opbergen. De glijbaan is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Glijbaan met wateraansluiting: Feber Slide Plus

(bekijk meer afbeeldingen)

De perfecte glijbaan voor de zomer is de Feber Junior Glijbaan met water.

Feber is een speelgoedmerk dat bekend staat om zijn unieke, veilige speelgoed en heeft al diverse prijzen gewonnen. Feber produceert mooi speelgoed tegen een eerlijke prijs.

Deze stevige glijbaan is voorzien van een aansluiting voor een waterslang. Het water wordt via een roostertje op de glijbaan gesproeid. De glijbaan is voorzien van vrolijke kleurtjes en zorgt voor een middagje waterpret in de tuin.

De glijbaan is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, bestand tegen zonlicht en zonder gereedschap in elkaar te zetten. Bovendien is de glijbaan is ook zo weer ingeklapt en opgeborgen.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Inklapbare plastic glijbaan: Step2 Play & Fold Jr. Slide

Inklapbare plastic glijbaan: Step2 Play & Fold Jr. Slide

(bekijk meer afbeeldingen)

Vind jij het vooral handig dat je de glijbaan weer netjes en handig kunt opbergen na het spelen? Dan is de Step2 Play & Fold misschien wel de juiste glijbaan. Dit is ook onze favoriete plastic glijbaan.

De glijbaan is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden en het maximale draaggewicht is 19,5 kg. De glijbaan is gemakkelijk en snel in te klappen na gebruik.

Andere glijbanen met inklap functie zijn eventueel de Feber Junior Glijbaan met water en de Little Tikes Glijbaan Groot Oranje.

Stevige glijbaan van blauw bruin plastic geschikt voor kleine kindjes. De glijbaan staat laag bij de grond en heeft maar twee treden, zodat er minder valgevaar is.

Door het robuuste materiaal is kan deze glijbaan goed buiten staan, het gladde plastic maakt dat de kindjes zonder schuren naar beneden glijden.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste glijbaan voor dreumes: Step2 Sports-Tastic

Voor de kleinere kinderen is dit een geweldige glijbaan die meerdere speelmogelijkheden biedt.

Behalve van de glijbaan glijden kun je met behulp van de accessoires basketballen, voetballen en honkballen. De glijbaan is geschikt voor kleine kinderen met een leeftijd vanaf 1 jaar.

Beste glijbaan voor dreumes Step2 Sports-Tastic glijbaan

(bekijk meer afbeeldingen)

Voor de allerkleinsten is er de Step2 Sports-Tastic glijbaan.

Een fantastische glijbaan met extra spelmogelijkheden. Het toestel laat kinderen kennis maken met de sporten basketbal, voetbal en honkbal.

De accessoires zitten vastgeklikt aan de zijkanten van de glijbaan. De glijbaan met extra speelmogelijkheden is geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf 1 jaar en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Beste zachte glijbaan voor baby’s: ecr4kids softzone

Beste zachte glijbaan voor baby's ecr4kids softzone

(bekijk beschikbare varianten)

Mocht je bovenstaande glijbanen toch nog voor iets grotere kinderen vinden en heb je een baby of jonge dreumes die je ook lekker wilt laten glijden, dan is de softzone een set voor jou.

Er zijn veel verschillende sets van te krijgen in verschillende kleuren en met verschillende vormen, dus je kunt ook verschillende sets met elkaar combineren.

Bekijk verschillende varianten hier

Beste glijbaan met karretje: Step2 Unicorn Up & Down Roller Coaster

Beste glijbaan met karretje: Step2 Unicorn Up & Down Roller Coaster

(bekijk meer afbeeldingen)

Het kan nóg spectaculairder dan met enkele van de andere sets, namelijk met een heuse achtbaan met karretje.

Nou ja, een kleine achtbaan voor peuters dan. En eentje met een unicorn (hier meer eenhoorn speelgoed) karretje om op te rijden.

Zoals je ziet aan deze lijst is Step2 een ongelooflijk leuk merk voor dit soort plastic speeltoestellen, en deze Up & Down Roller Coaster is een geweldige variant op een traditioneel speelgoed.

Bekijk deze set hier

Wat zijn leuke glijbaan spelletjes?

Voor de wat oudere kinderen kun je het spelen op een glijbaan nóg leuker maken met behulp van een beetje creativiteit.

Glijbaan zeepsop verlenging

Zo zou je de glijbanen in de zomer bijvoorbeeld kunnen ‘verlengen’  met een zijl dat je bestrooit met zeepsop. Zo glijd je dus van de glijbaan op het zeil en zul je meters ver wegglijden over de zeep.

Dit is vooral handig in het geval van de glijbanen met waterfunctie, maar kan eventueel ook gespeeld worden met de glijbanen zonder deze functie. Je zou er een wedstrijdje van kunnen maken; het kind dat het verste glijdt heeft gewonnen!

Glijbaan in een kinderbadje

Je kunt ook bijvoorbeeld de glijbaan in een kinderbadje zetten, zodat de kids na het glijden in het water terecht komen. Vanzelfsprekend lijkt het ons dat er altijd toezicht moet worden gehouden om de veiligheid van de spelende kinderen te waarborgen.

Creatief van de glijbaan glijden

Je kunt daarnaast op diverse manieren van de glijbaan afgaan: zittend op de billen, liggend op de rug (voorwaarts of achterwaarts), of de buik (voorwaarts of achterwaarts).

Voor de kleinere kinderen wordt er geadviseerd om deze gewoon zittend te laten glijden. Voor de wat oudere kinderen die autonoom kunnen spelen kunnen dit soort dingen leuke manieren zijn om met een glijbaan te spelen.

Op zoek naar nog meer speelgoed voor in de tuin? Hier hebben we de top 10 leukste buitenspeelgoed voor je op een rijtje gezet.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.