Beste bolderkar beoordeeld: 8 bolderwagens & 7 tips voor je koopt

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een bolderkar of bolderwagen ga je waarschijnlijk gebruiken om spullen (of kinderen.. of zelfs dieren!) te vervoeren van de ene naar de andere plek.

Waar let je dan op bij de aankoop van een nieuwe bolderwagen? Denk aan zaken als laadruimte, laadvermogen en waarschijnlijk of hij veilig genoeg is om levende dingen in te vervoeren, maar sowieso dat hij duurzaam is en lang meegaat.

Om de juiste bolderkar te kunnen kiezen voor jouw voorkeuren en wensen, heb ik alle tests gedaan en de 8 beste wagens voor je verzameld.

Beste bolderkar beoordeeld

Omdat bolderkarren in verschillende varianten voorkomen en niet allemaal van hetzelfde materiaal zijn gemaakt of op dezelfde manier zijn ontworpen, zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden om de beste bolderkar uit te kiezen voor jouw situatie.

Dit is wat je dus NIET wilt: vast komen te zitten in hoog gras, of juist mul zand!

De beste bolderkar die je op dit moment kunt krijgen, is daarom deze Beachtrekker Life opvouwbare bolderkar. Het heeft alles wat een kwalitatieve en praktische bolderkar nodig heeft, het is makkelijk opvouwbaar en voorzien van enorm robuuste wielen.

Deze bolderwagen heeft daarnaast een groot draagvermogen, is vervaardigd van kwalitatief duurzame materialen en eenvoudig te hanteren.

De bolderkar shop heeft er een handige video over:

De Beachtrekker Life heeft zeker alle nodige eigenschappen die deze bolderkar de beste bolderkar maakt.

Maar ok…

Het is inderdaad niet de goedkoopste. Daarom zal ik nog een aantal perfecte alternatieven bespreken die wellicht beter bij jouw situatie óf budget passen.

Beste bolderkarAfbeeldingen
Beste bolderkar overall & voor het strand: Beachtrekker LifeBeste bolderkar overall & voor het strand- Beachtrekker Life

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope opvouwbare bolderkar: Campart HC-0915Beste goedkope opvouwbare bolderkar: Campart HC-0915

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste bolderkar van hout: Sunny Billy Beach Wagonbeste bolderkar van hout

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste opvouwbare bolderkar op luchtbanden: Samax Off RoadBeste opvouwbare bolderkar op luchtbanden- Samax Off Road

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste bolderkar met kiepfunctie:  Güde bolderwagenBeste bolderkar met kiepfunctie-  Güde bolderwagen

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste kleine bolderkar: Androni strandset in bolderkarBeste kleine bolderkar: Androni strandset in bolderkar

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste grote bolderkar: Berg Beach Wagon XLBeste grote bolderkar: Berg Beach Wagon XL

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste bolderkar met huif dak: BolderCar Opvouwbaar met luchtbandenBeste bolderkar met huif dak- BolderCar Opvouwbaar met luchtbanden
(bekijk meer afbeeldingen)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Bolderkar koopgids

7-tips-voor-je-een-bolderkar-koopt

Om je een handje op weg te helpen bij het kiezen van de juiste bolderkar, hebben we hieronder enkele punten opgesomd die je in overweging moet nemen voordat je een bolderkar aanschaft.

Door deze punten na te gaan, zul je gegarandeerd de beste bolderkar kunnen uitkiezen.

Doel van de wagen

In plaats van meerdere keren op en neer te lopen van de ene plaats naar de andere, kun je met de beste bolderkar alle spullen in één keer meenemen.

Geen gesjouw meer met spullen, of met overvolle boodschappentassen die in je handen snijden.

Ook als je bijvoorbeeld gaat picknicken, komt een bolderkar erg van pas. Je brengt zo heel gemakkelijk het kleed, alle snacks en wat speeltjes voor de kinderen mee naar het park.

Of tijdens een dagje strand, waarbij de parasol, de handdoeken en zelfs de kinderen allemaal mee in de bolderkar van de auto naar het strand vervoerd kunnen worden.

Voordat je een bolderkar gaat kopen, is het dus erg belangrijk om te weten waarvoor je hem gaat gebruiken.

Als je de wagen bijvoorbeeld op het strand wilt gebruiken, is het raadzaam om te kiezen voor een bolderkar die op alle soorten terrein kan rijden.

Je hebt daarnaast een veel grotere bolderkar nodig met een eventuele huif als je van plan bent je kinderen erin mee te nemen.

Gebruik je jouw bolderkar uitsluitend voor boodschappen, dan zou het handig zijn om een bolderkar uit te kiezen die een bepaalde hoeveelheid gewicht kan dragen, en tegelijkertijd zelf een licht gewicht heeft.

Weet je eenmaal waarvoor je de kar zal gaan gebruiken, dan kun je meestal een geschikte keuze maken.

Weet je nog niet zeker of je een bolderkar wilt of misschien liever een buggy? Ik heb ze hier voor je vergeleken (voor- en nadelen)

Prijs van de kar

Wat is je budget? Vraag jezelf af of je bereid bent meer uit te geven voor kwaliteit of minder voor een eenvoudige inklapbare bolderkar.

Voordat je een keuze gaat maken, is het handig om interessante opties met hun bijbehorende prijzen met elkaar te vergelijken.

Kijk bij verschillende winkels wat de prijs is van hetzelfde product. Door dit te doen, kun je nogal wat euro’s besparen.

Beschikbare ruimte in de wagen

Naast de draagcapaciteit is ook het volume van de wagen belangrijk. Hoeveel ruimte je in de wagen nodig hebt, hangt wederom af van waar je de kar voor gaat gebruiken.

Kijk goed bij de specificaties voor de inhoud van de wagen, zodat je straks niet met een te kleine bolderkar zit.

De meeste opvouwbare bolderkarren worden na opvouwen een stuk kleiner qua formaat zodat je deze makkelijk kunt opbergen of achterin de auto kunt stoppen.

Sommige worden na vouwen compacter dan anderen.

Vergeet dus ook niet te kijken naar de afmetingen van de bolderkar in opgevouwen toestand.

Aan de hand hiervan zal je moeten bepalen of het wel of niet een plekje kan vinden in de achterbak of de opbergkast thuis.

Draagcapaciteit van de kar

Welke capaciteit de bolderkar moet hebben, hangt af van de soort lading die je wilt vervoeren.

Het is praktisch om de grootte en het gewicht van de lading die je met de bolderkar wil vervoeren van te voren in te schatten.

Dit zal helpen om de juiste bolderkar uit te kiezen met een grote of een wat kleinere draagcapaciteit.

Onderhoud van de bolderwagen

Naast alle andere dingen is het goed om het volgende te overwegen: kies een bolderkar die gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is.

Het is onvermijdelijk dat de bolderkar vuil zal worden. Je wilt echter niet continu rondlopen met een vuile kar. De bolderkar die je uiteindelijk kiest, zou makkelijk schoon te maken moeten zijn.

Voor de andere onderdelen die gevoelig zijn, zoals wielen, moet je ervoor zorgen dat je gemakkelijk aan reparatie onderdelen kunt komen.

Duurzaamheid

De meeste van deze bolderkarren zijn gemaakt van duurzame materialen. Desondanks kun je de mogelijkheid van nagemaakte spullen op de markt niet uitsluiten.

Zorg er daarom voor dat je goed controleert of de bolderkar stevig en kwalitatief is zodat deze je nog lang van dienst zal zijn.

Bolderkar met massieve banden of luchtbanden?

De banden kunnen vervaardigd zijn van kunststof of rubber.

Kunststoffen banden zijn harder, terwijl luchtbanden opgepompt kunnen worden tot een bepaalde gewenste hardheid. Hierdoor zijn luchtbanden beter geschikt voor de meeste terreinen.

Met massieve banden krijg je nooit een lekke band. Dat komt omdat ze van hard rubber gemaakt zijn en niet doorboord kunnen worden.

Deze wielen geven ook een betere tractie dan luchtbanden, wat betekent dat je geen moeite zult hebben om over stenen of stoepranden te rijden!

Wagens met massieve banden hebben echter de neiging meer lawaai te maken, dus als je stil wilt zijn, kies dan voor met lucht gevulde banden.

Bolderkar van verschillende materialen

Bolderkarren worden vervaardigd van verschillende soorten materialen. Doorgaans gaat het om een stalen metalen frame met daarop een bak van hout, kunststof of een textiel soort.

De keuze voor het materiaal van de bolderkar hangt af van je eigen voorkeur, je behoefte en hoeveel tijd je wilt besteden aan het onderhoud ervan.

Een houten bolderkar

Kies je bijvoorbeeld voor een houten bolderkar in plaats van een kunststof kar om te tuinieren (leuk met je kind!) dan zal je naar gelang van tijd merken dat het hout zal rotten en misschien zal schimmelen nadat je het meerdere malen met water hebt schoongemaakt.

Op zich geen nood en zeker niet onoplosbaar, want je kunt eenvoudig weer de houten delen laten uitsnijden. Even schroeven en schuiven en je bolderkar is weer zo goed als nieuw!

Een bolderkar van kunststof

Kies je echter voor een kunststof bolderkar, dan is deze eenvoudiger schoon te maken met water.

Het nadeel van een kunststof bolderkar kan zijn dat de kar op den duur verkleurt en misschien zelfs barsten zal vertonen omdat het kunststof droog wordt door veelvuldig in weer en wind te hebben gestaan.

Het goed opslaan van zo’n bolderkar zal zeker meehelpen aan een langere levensduur.

Dus de materiaal keuze die je maakt, hangt wederom af van je eigen voorkeur en van wat je belangrijk vindt.

Top 8 bolderkarren beoordeeld

Nu ik de beste bolderwagens voor je op een rijtje heb gezet en je weet waarop je moet letten, zal ik ze hieronder uitgebreid bespreken en uitleggen waarom juist deze karren PERFECT zijn voor jouw situatie.

Beste bolderkar voor het strand: Beachtrekker Life

Leukste bolderkar voor op het strand

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak (afmeting l x b x h): 75 x 52 x 32 cm
 • Draagcapaciteit: 100 kg
 • Gewicht kar: 16 kg
 • Luchtbanden
 • Materiaal: metaal en textiel
 • Optioneel: huif, rem en opbergtas

Tijden onze zoektocht naar de beste bolderkar hebben we gekeken naar specifieke eigenschappen: we zochten een praktische wagen, die eenvoudig hanteerbaar is en gemaakt van kwalitatieve en degelijke materialen.

Al deze eigenschappen vinden we terug in de Beachtrekker en deze is daarom onze ‘overall’ favoriete bolderkar en tevens de beste bolderkar voor het strand.

Deze prachtige kar is een stijlvolle bolderwagen voor gezellige uitjes naar het strand.

Hij is eenvoudig opvouwbaar, heeft een stevig frame en rolt soepel op luchtwielen.

De kar is verkrijgbaar in het blauw, maar ook in de vrolijke kleuren rood, groen en praktisch zwart.

De bolderkar kun je naar je eigen behoefte eventueel voorzien van een een huif, een rem en een opbergtas.

Als testwinnaar van de opvouwbare bolderwagens in Duitsland is de Beachtrekker een bolderwagen die je snel en gemakkelijk kunt monteren en demonteren zonder hulp van gereedschappen.

Het is echt zo eenvoudig.

Hier kun je zien hoe hij werkt:

Dankzij het stevige metalen frame en bodemplaat met vulling is de Beachtrekker perfect voor het dragen van een maximaal gewicht van 100 kg. De kar rijdt licht en er kan veel in.

Zelfs een kind kun je dus probleemloos meenemen in de kar. Ga je ook voor de bijbehorende bolderkar huif, dan heb je gelijk wat extra schaduw.

Ideaal als jouw kleintje even veilig een dutje wil doen tijdens een stranddag. Het is een comfortabele kar.

De luchtbanden zorgen ervoor dat het makkelijk rijden is door het mulle zand op het strand.

Het lage zwaartepunt zorgt voor de nodige stabiliteit, waardoor je de kar makkelijk op en af kunt manoeuvreren op hellingen en over paadjes.

Door de opvouw optie klap je de kar snel in elkaar na gebruik om hem keurig een plek te geven in de kofferbak van de auto.

Zeker als je de speciale opbergzak erbij neemt, is deze bolderkar makkelijk weg te zetten. In uitgevouwen stand biedt de kar een ruime bak om al jouw strandspullen van de auto naar het strand te vervoeren.

Hoewel het zeker niet de goedkoopste keuze is, is deze bolderkar kwalitatief onverslaanbaar. Hier ga je nog heel lang plezier van hebben, zelfs als de kinderen het huis uit zijn.

Vind je de Beachtrekker Life te duur, maar is het wel het model dat je zoekt?

Kijk dan eens naar de Campart Travel bolderkar hieronder. Die is goedkoper en net zo geschikt voor mee naar het strand.

Hij is zelfs wat groter dan de Beachtrekker, maar kan iets minder gewicht dragen (75 kg versus 100 kg).

De Beachlife kar is gemaakt van metaal, terwijl de Campart gemaakt is van aluminium. Dat maakt deze laatste kar ook ietsje lichter (11 kg versuss 16 kg).

Bij de Beachtrekker kun je ervoor kiezen om er een huif, rem en/of opbergtas bij te nemen.

De Campart Travel is standaard voorzien van een draagtas. Beide karren zijn voorzien van luchtbanden.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste goedkope opvouwbare bolderkar: Campart HC-0915

Beste goedkope opvouwbare bolderkar: Campart HC-0915

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak (afmeting, l x b x h): 90,5 x 48 x 32 cm
 • Draagcapaciteit: 75 kg
 • Gewicht kar: 11 kg
 • Luchtbanden
 • Materiaal: aluminium en textiel
 • Inclusief draagtas

Met een opvouwbare bolderwagen als deze van Campart kun je overal naartoe.

Het eerste wat ons opvalt aan deze bolderwagen is de robuuste uitstraling. Daarnaast is deze bolderkar super eenvoudig open en dicht te klappen en wordt deze geleverd inclusief draagtas.

Het is een perfecte kar om mee te nemen naar de supermarkt om de hoek, zodat je in een keer al jouw boodschappen gezellig mee trekt tijdens jouw wandeling.

Het gedoe van sjouwen met loodzware boodschappentassen die eventueel in je handen snijden tijdens het lopen, behoort dankzij deze makkelijk opvouwbare bolderkar tot de verleden tijd!

De kar heeft een stevig stalen frame en een 600 D polyester doek welke is uitgevoerd in een strakke kleur met zwarte details. De bodemplaat versterkt de kar nog eens extra als je van plan bent om zware spullen te vervoeren.

De kar heeft een praktisch model die je heel snel en efficiënt kunt uitklappen voor gebruik en tevens net zo snel weer kunt invouwen.

De draagcapaciteit van de kar betreft 70 kg en de kar zelf weegt slechts 11 kg.

Het is een ruime kar die in opengeklapte toestand (l x b x h) 90,5 x 48 x 32 cm groot is en in opgevouwen toestand heeft de kar een afmeting van 42,5 x 21 x 80 cm.

Hij is dus makkelijk op te bergen en past ook prima achterin de auto.

De PU wielen geven de wagen genoeg grip en stabiliteit tijdens het rijden, maar tegelijkertijd rolt de kar lekker soepel.

En omdat de bolderkar voorzien is van een waterafstotende stof kan deze dus ook goed tegen een regenbuitje of een lekkende drinkbeker. 

Is jouw kleintje moe na een dagje park, dan kan je hem makkelijk, samen met de picknickspullen, in de wagen mee laten rijden.

Vind je onze bolderkar favoriet toch iets te prijzig, maar wil je er wel graag eentje die opvouwbaar is, dan is dit mooie exemplaar een goede keuze.

Check de laatste prijzen hier

Beste bolderkar van hout: Sunny Billy Beach Wagon

Niets is zo traditioneel en authentiek dan een bolderkar van hout. De Sunny Billy Beach Wagon is een prachtig voorbeeld hiervan.

Leukste houten bolderkar sunny billy beach wagon

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak (afmeting l x b x h): 92 x 61 x 96 cm
 • Draagcapaciteit: 100 kg
 • Gewicht kar: 16,5 kg
 • Luchtbanden
 • Materiaal: hout

Deze bolderkar ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook multi inzetbaar voor veel situaties.

Het is de perfecte kar voor het vervoeren van jouw strandspullen van en naar je auto, maar doet zeker ook goed dienst voor wanneer je een dagje naar het park of de dierentuin gaat.

Je kunt er van alles in kwijt: picknickspullen, maar zelfs ook je kinderen vinden een ritje leuk in deze kar.

Met een ruime bak van 92 x 61 x 96 cm is er genoeg opbergruimte om al jouw spullen in kwijt te kunnen.

Omdat deze bolderkar deels van hout is gemaakt, is hij ook ideaal om te gebruiken in de tuin en kan hij als een mini kruiwagen functioneren.

Zet in een keer al jouw tuinspullen zoals gieters, potjes, harkjes en zaden in de bolderkar en neem hem mee naar de plek waar je die middag lekker gaat tuinieren.

De kar zelf is niet opvouwbaar, maar je kunt wel de vier zijkanten loskoppelen en eenvoudig weer in elkaar schuiven om de bak te vormen wanneer je hem nodig hebt.

Dankzij de luchtbanden kun je probleemloos met de kar over allerlei soorten terrein rijden.

Met een draaggewicht van wel 100 kg kun je heel wat meenemen in deze authentieke houten bolderkar.

Hij is verkrijgbaar in vijf toffe kleuren: antraciet, blauw, groen, rood en zwart. Ook de softgrip handvatten maken deze kar extra aantrekkelijk.

De Güde tuinkar – zie verderop – mag dan wel niet van hout zijn, maar komt qua model en prijs overeen met de Sunny Billy, mocht jij graag een ander, gelijksoortig model willen zien.

De Güde tuinkar is langer dan de Sunny Billy, en de draagcapaciteit is daarnaast een stuk groter (250 kg versus 100 kg). De karren wegen ongeveer evenveel en zijn beide voorzien van luchtbanden.

De Güde bolderwagen is gemaakt van staal en kunststof en voorzien van een handige kiepfunctie. Als het materiaal voor jou onbelangrijk is, zou dit dus ook nog een optie kunnen zijn!

Mocht je nog een andere houten bolderwagen willen zien, kijk dan eens bij de BERG beach Wagon XL (zie verderop!).

Check de beschikbaarheid hier

Op zoek naar nog meer mooi houten speelgoed? Hier hebben we het beste houten speelgoed voor je op een rijtje gezet.

Beste opvouwbare bolderkar op luchtbanden: Samax Off Road

Beste opvouwbare bolderkar op luchtbanden- Samax Off Road

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak (afmeting l x b x h): 107 x 48 x 50 cm
 • Draagcapaciteit: 80 kg
 • Luchtbanden
 • Materiaal: staal, polyester

Waar we altijd blij van worden, zijn producten die multifunctioneel zijn. De Samax Off Road is ontzettend praktisch en de beste bolderkar op luchtbanden.

De kar op zich weegt niet heel zwaar, maar kan dankzij de stevige constructie wel veel gewicht hebben; tot 80 kg!

Om zwaardere gewichten te kunnen dragen zoals een kind of misschien een huisdier, is het aan te raden om de bodem van een harde onderlaag te voorzien.

Op deze manier wordt het gewicht beter verdeeld over het frame en kan de passagier ook comfortabeler zitten.

Maar ook als je bijvoorbeeld mestzakken, kiezels of zwaar tuingereedschap zou vervoeren, is het beter om voor een harde bodem te zorgen.

En heeft jouw tiener al een krantenwijk om wat zakcentjes bij te verdienen?

Met deze wagen lopen ze niet de hele buurt rond te sjouwen, maar leggen ze mooi de stapels folders in de kar. De bolderwagen kan natuurlijk ook gewoon voor de zware boodschappen worden gebruikt.

De zijkanten van de kar zijn niet hoog, zodat je jouw spullen zonder moeite uit de kar kan halen. Tevens kun je de zijkanten inklappen als je hem efficiënt wil opbergen.

Dankzij de brede banden kan de kar op verschillende ondergronden rijden en ondanks de robuuste wielen is het eigenlijk best een heel erg opvouwbare bolderkar.

Je kunt zelf bepalen hoe hard je de banden oppompt, afhankelijk waar je de kar voor die dag mee naartoe neemt.

Een andere kar die opvouwbaar is, maar die echter wel een stukje prijziger is, is de Beachtrekker Life bolderkar. Qua lengte is deze laatste kleiner dan de Samax Off Road.

Maar de draagcapaciteit is hoger, namelijk 100 kg (tegenover 80 kg). Beide bolderkarren zijn voorzien van luchtbanden.

Waar de Beachtrekker Life vervaardigd is uit metaal en textiel, is de Samax Off Road gemaakt van staal en polyester.

De Beachtrekker Life heeft als opties nog een rem, huif en opbergtas, mocht je die nodig hebben.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste bolderkar met kiepfunctie: Güde bolderwagen

Beste bolderkar met kiepfunctie-  Güde bolderwagen

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak (afmeting l x b x h): 108 x 53 x 20cm
 • Draagcapaciteit: 250 kg
 • Gewicht kar: 16.80 kg
 • Luchtbanden
 • Materiaal: ataal en kunststof

Als je op zoek bent naar een grote bolderkar dan is deze bolderwagen met kiepfunctie degene die je moet hebben.

Het is ontzettend vermoeiend om spullen in je armen te dragen. Soms zal je meerdere malen op en neer moeten lopen omdat gewoon niet alles past.

Met deze grote bolderwagen hoef je dit nooit meer te doen!

De kar is zo ruim dat al jouw spullen erin passen. Deze kar is perfect als tuinwagen, maar je kunt hem ook gebruiken om andere dingen te vervoeren, zoals boodschappen.

De kar is net zo handig in gebruik wanneer je de boodschappen weer uit de auto moet laden.

De bak is van kunststof vervaardigd, waardoor je die makkelijk kan schoonspuiten na gebruik.

Het frame is van staal en heeft een draagvermogen van maximaal 250 kg; dat is een van de grote voordelen van een stalen constructie!

Dankzij de kiepfunctie is deze kar overigens ook ideaal om te gebruiken in de tuin voor het vervoeren van bijvoorbeeld zand, mestzakken en tuinafval.

De groene uitvoering past hier perfect bij. Dankzij de luchtbanden kan de kar makkelijk rollen op oneffen terrein.

Let wel, deze bolderkar is niet geschikt voor het vervoeren van kinderen!

Check de laatste prijzen hier

Beste kleine bolderkar: Androni strandset in bolderkar

Beste kleine bolderkar: Androni strandset in bolderkar

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak (l x b x h): 47 x 30 x 10 cm
 • Draagcapaciteit: 500 gram?
 • Gewicht kar: 170 gram
 • Plastic wieltjes
 • Materiaal: K+kunststof

Heb je zelf het gemak van een bolderkar ervaren en wil jouw kind er ook eentje – maar heb je geen behoefte aan een grote kar? Dan is de Androni handwagen de perfecte keuze.

Deze kleine bolderkar is uiterst geschikt voor spelen en het transporteren van niet te grote vrachten, zoals de bijgeleverde strandset. De kar heeft een klassieke rode kleur.

De bolderkar heeft een bak van plastic en wielen die van kunststof zijn gemaakt. Dankzij de materiaaleigenschappen heeft de kar nooit een lekke band.

De kar is licht in gewicht en compact uitgevoerd, waardoor het makkelijk is om deze mee te nemen en je ukkie het lekker achter zich aan kan slepen :)

Een pluspunt van deze bolderwagen is dat hij gemakkelijk mee op vakantie kan, achterin de auto. Hij is klein, en doordat je ook nog wat spulletjes in het bakje kwijt kunt, verlies je uiteindelijk helemaal niet zoveel plek.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste grote bolderkar: Berg Beach Wagon XL

Beste grote bolderkar: Berg Beach Wagon XL

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak (l x b x h): 127 x 60 x 50 cm
 • Draagcapaciteit: 100 kg
 • Gewicht kar: 33.50 kg
 • Massieve luchtbanden
 • Materiaal: staal en hout

Wat deze kar van de rest onderscheidt, is de unieke grootte die het heeft. Als je meerdere kinderen en/ of eten wilt vervoeren, is dit de bak voor jullie!

De Berg is een bolderwagen die de mogelijkheid biedt om wel zes kinderen tegelijk te vervoeren.

De speciaal ontwikkelde bolderkar is bestemd voor professioneel gebruik in de kinderopvang. De kar wordt veel gebruikt door kinderdagverblijven en tevens door gastouders en is erg stabiel door de massieve banden.

Maar ook thuis bij een gezin met veel kinderen kan deze bolderkar prima dienst doen, bijvoorbeeld om de kinderen naar het kinderdagverblijf te brengen, of naar de markt, de speeltuin of het park te rijden.

Het is een praktisch vervoermiddel die perfect werkt om meer dan een kind tegelijk te vervoeren. Zo zit iedereen lekker knus en veilig bij elkaar.

Voor een andere houten bolderwagen, kijk je nogmaals naar de Sunny Billy Bolderkar.

Deze laatste is echter wel wat minder lang dan de Berg Beach kar, maar ze hebben dezelfde draagcapaciteit (100 kg).

Verder is de Sunny Billy de helft lichter (16,5 kg vs 33,5 kg). De Berg Beach wagon is vooral handig als je veel ruimte nodig hebt.

Mocht een kleinere houten wagen voldoende zijn, dan zal de Sunny Billy volstaan, voornamelijk omdat deze goedkoper is, lichter, en dezelfde draagcapaciteit heeft.

Bekijk deze XL bolderkar hier

Beste bolderkar met huif dak: BolderCar Opvouwbaar met luchtbanden

Beste bolderkar met huif dak- BolderCar Opvouwbaar met luchtbanden

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak (afmeting l x b x h): 90 x 58 x 51 cm
 • Draagcapaciteit: 75 kg
 • Gewicht kar: 11,8 kg
 • PU banden
 • Materiaal: staal en polyester

Deze prachtige, solide bolderwagen is voorzien van een zwarte, gepoedercoate, stalen constructie en een groen polyester doek.

Het is een luxe model dat speciaal uitgevoerd is met PU banden en huif. Deze banden kunnen niet lek gaan en bieden het comfort van reguliere luchtbanden.

Je kunt met deze banden bovendien zorgeloos over harde ondergronden rijden.

Ook het extra lange handvat is uniek, waardoor het voorttrekken van de wagen probleemloos wordt.

De huif is eventueel gemakkelijk te demonteren. Je kunt de bolderwagen binnen een handomdraai opzetten of weer in elkaar vouwen.

Er zijn ook nog losse polyester doeken beschikbaar in verschillende andere kleuren, namelijk rood, roze, grijs en zwart. Zo kun je de bolderwagen van tijd tot tijd een nieuwe look geven!

Een andere wagen die voorzien kan worden van een huif, is de Beachtrekker Life.

Deze laatste is echter wel wat kleiner dan de BolderCar, maar heeft een grotere draagcapaciteit (100 kg vs 75 kg).

De Beachtrekker Life is gemaakt van metaal en textiel, terwijl de BolderCar gemaakt is van staal en polyester.

Het mooie aan de Beachtrekker Life is dat je zelf een huif, rem, en/of opbergtas kunt toevoegen aan het geheel.

Bij de BolderCar zit de huif er standaard bij, en die kan er eventueel ook afgehaald worden.

Er zit wel een groot verschil in prijs: de Beachtrekker Life is een stuk duurder dan de BolderCar. Wellicht iets om rekening mee te houden.

Check de meest actuele prijzen hier

Wat kun je allemaal met een bolderkar doen?

De voornaamste functie van een bolderkar is het kunnen dragen en vervoeren van spullen en/of kinderen van de ene naar de andere plek.

Je kunt in principe van alles vervoeren met een bolderkar.

Sommige bolderkarren zijn specifiek gemaakt om bepaalde gewichten te dragen en andere modellen zijn multi inzetbaar.

Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat je met een bolderkar allemaal kunt doen:

 • Kinderen vervoeren, o.a. makkelijk voor kinderdagverblijven en gastouders
 • Picknick spullen vervoeren, zoals koelboxen, picknickmand, barbecue set
 • Tuinbenodigdheden vervoeren, zoals mestzakken, gieters, potten, plantjes
 • Strandspullen vervoeren, zoals klapstoelen, parasols, strandtassen
 • Speelgoed vervoeren zoals zand schepjes, emmertjes, lievelingsknuffels
 • Boodschappen vervoeren
 • Huisdieren vervoeren

Wat belangrijk is bij het vervoeren van spullen in een bolderkar is dat alles zoveel mogelijk keurig op zijn plek blijft staan en niet tijdens het rijden omvalt of uit de kar valt.

In het geval van een bolderkar die speciaal is gemaakt om kinderen te vervoeren, is het verstandig om een bolderkar te kiezen met een hoge rand of een bolderkar die veiligheidsriemen heeft.

Kinderen kunnen namelijk gaan staan en omvallen of eruitvallen.

De geschiedenis van de bolderkar

Een bolderkar of bolderwagen is in principe een kar met twee assen, die voortgetrokken moet worden.

Leuk om te weten; dit voertuig is voor het eerst rond 1890 verschenen op de Nederlandse markt.

Het eerste model, de roomse kar, werd vernoemd naar de gelijknamige uitvinder L. Rooms.

Vroeger waren bolderkarren groot, van hout gemaakt en voorzien van houten wielen, maar tegenwoordig zijn er compacte opvouwbare modellen en rijden de karren op luchtbanden of op banden van kunststof.

De functie van de bolderkar is daarentegen niet veel veranderd.

Het voertuig wordt nog steeds gebruikt voor het vervoeren van kinderen van en naar school en wordt tevens ook nog steeds ingezet om boodschappen en allerlei andere spullen te vervoeren van de ene naar de andere plaats.

Door de jaren heen heeft men de bolderkar wel steeds functioneler en praktischer gemaakt en een voornamelijk lichte kar ontwikkeld die toch een behoorlijk gewicht kan dragen.

Nu heb je behalve de authentieke houten bolderkarren tientallen andere geavanceerde modellen die opvouwbaar zijn en gemaakt van andere materialen zoals textiel en kunststof.

Bolderkarren van nu zijn multi inzetbaar en hebben verschillende moderne functies ten opzichte van de traditionele bolderkar.

De bolderkar blijft een favoriet bij velen die graag het gemak willen ervaren van het niet op en neer hoeven te sjouwen van spullen.

Het gebruiken van een bolderkar verlicht letterlijk de lasten die er gedragen moeten worden, en dat is nog steeds een goede reden om het voertuig toe te passen in het dagelijks leven.

Veelgestelde vragen rondom bolderkarren

Kunnen kinderen in een bolderkar?

Een bolderkar kan een geweldige manier zijn om kinderen te vervoeren. Bovendien zullen kids ook genieten van deze ervaring. Echter zijn er modellen die eerder geschikt zijn voor het vervoeren van spullen.

Werken bolderkarren op zand?

Bolderkarren met rubberen banden rollen gemakkelijk over elk terrein, inclusief nat en droog zand. De hoge zijkanten van de karren maken het geweldig om kinderen en / of veel strandbenodigdheden naar je perfecte plek in het zand te slepen.

Is een bolderkar geschikt als strandkar?

Op het strand komt een bolderkar zeker van pas. Natuurlijk moet de kar het zand aankunnen om je van nut te kunnen zijn. Een strandkar heeft stevige wielen nodig om over het zand te kunnen rollen. Het heeft ook een goede handgreep nodig om gemakkelijker te kunnen trekken, en veel ruimte om je spullen op te bergen.

Op welke leeftijd kan een baby in een bolderwagen rijden?

De bolderkar is geschikt voor kids vanaf 18 maanden tot ongeveer 5 jaar.

Conclusie

Het is ontzettend fijn om een bolderkar te hebben want de mogelijkheden zijn oneindig. Buiten dat je makkelijk je spullen erin kwijt kunt, is het perfect om meerdere kids erin te vervoeren bij een dagje uit.

In vele fases van je leven kan het een ideaal vervoermiddel zijn.

Ook als je de kar vooral voor je kinderen aanschaft, heb je er toch ook nog op andere manieren plezier van als ze er te groot voor worden.

Denk aan de krantenwijk van je kind, denk aan een picknick, aan zware boodschappen en een gezellige stranddag. De bolderkar zal erg lang meegaan en is het geld meer dan waard zijn.

Ik wens je veel buitenplezier met de bolderkar!

Op zoek naar speelgoed op wielen waarmee jouw kindje zichzelf kan voortbewegen? Neem dan een kijkje bij deze beste skelters voor jong en oud!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.