Beste bolderkar beoordeeld: 7 bolderwagens & 6 tips voor je koopt

door Joost Nusselder | Geupdate op:  juli 1, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Je gebruikt straks je bolderkar of bolderwagen waarschijnlijk om spullen (of kinderen, oh en nog meer of dieren!) te vervoeren van de ene naar de andere plek.

Dus waar let je op: laadruimte, laadvermogen en waarschijnlijk of hij veilig is om levende dingen in te vervoeren, maar sowieso dat hij duurzaam is en lang meegaat.

Daarom heb ik alle tests gedaan en de 7 beste wagens voor je verzameld.

Beste bolderkar beoordeeld

Omdat bolderkarren in verschillende varianten voorkomen en niet allemaal van hetzelfde materiaal zijn gemaakt of op dezelfde manier zijn ontworpen, zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden om de beste bolderkar uit te kiezen voor jouw situatie.

Dit is wat je dus NIET wilt: vast komen te zitten in hoog gras, of juist mul zand!

Bolderkar zit vast in hoog gras

De beste bolderkar die je op dit moment kunt krijgen is daarom deze Beachtrekker Life opvouwbare bolderkar. Alles wat een kwalitatieve en praktische bolderkar nodig heeft, super opvouwbaar en enorm robuuste wielen.

Deze bolderwagen heeft een groot draagvermogen, is vervaardigd van kwalitatief duurzame materialen, is makkelijk opvouwbaar en eenvoudig te hanteren.

De bolderkar shop heeft er een handige video over:

Zeker alle nodige eigenschappen die deze bolderkar de beste bolderkar maken.

Maar ok…

Het is inderdaad niet de goedkoopste, dus ik zal nog een heel aantal perfecte alternatieven bespreken die beter bij jouw situatie óf budget kunnen passen.

Beste bolderkarAfbeeldingen
Beste bolderkar voor het strand: Beachtrekker LifeLeukste bolderkar voor op het strand

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope opvouwbare bolderkar: Campart HC-0915Beste goedkope opvouwbare bolderkar: Campart HC-0915

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste bolderkar van hout: Sunny Billy Beach Wagonbeste bolderkar van hout

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste opvouwbare bolderkar op luchtbanden: Samax Off RoadMeest stevige bolderkar op luchtbanden: Samax Off Road

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste bolderkar met kiepfunctie:  Güde bolderwagenBeste grote bolderkar: Güde bolderwagen met kiepfunctie

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste kleine bolderkar: Androni strandset in bolderkarBeste kleine bolderkar: Androni strandset in bolderkar

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste grote bolderkar: Berg Beach Wagon XLBeste grote bolderkar: Berg Beach Wagon XL

 (bekijk meer afbeeldingen)

Bolderkar koopgids

6 tips voor je een bolderkar koopt

Om je op weg te helpen om de juiste bolderkar te kiezen hebben we hieronder enkele punten opgesomd die je zeker in overweging moet nemen voordat je een bolderkar aanschaft.

Door deze punten na te gaan zal je zeker de beste bolderkar kunnen uitkiezen.

Doel van de wagen

In plaats van meerdere keren op en neer te lopen van de ene plaats naar de andere, met de spullen in handen, of te sjouwen met overvolle boodschappentassen die snijden in je handen, kun je met de beste bolderkar alle spullen in één keer meenemen.

Stel, je hebt een picknick en brengt met de bolderkar makkelijk het kleed, alle snacks en wat speeltjes voor de kinderen mee naar het park.

Of een dagje strand, waarbij de parasol, de handdoeken en zelf de kinderen allemaal mee in de bolderkar van de auto naar het strand vervoerd kunnen worden.

Voordat je een bolderkar gaat kopen, is het erg belangrijk om te weten waarvoor je hem gaat gebruiken.

Als je het bijvoorbeeld op het strand wilt gebruiken, is het raadzaam om te kiezen voor een bolderkar die op alle soorten terrein kan rijden.

Je hebt bijvoorbeeld ook een veel grotere bolderkar nodig met een eventuele huif als je van plan bent je kinderen erin mee te nemen.

Gebruik je jouw bolderkar uitsluitend voor boodschappen dan zou het handig zijn om een bolderkar uit te kiezen die een bepaalde hoeveelheid kan dragen, en tegelijkertijd zelf een licht gewicht heeft.

Weet je eenmaal waarvoor je de kar zal gebruiken dan kun je meestal een geschikte keuze maken.

Prijs van de kar

Wat is je budget? Vraag jezelf af of je bereid bent meer uit te geven voor kwaliteit of minder voor een eenvoudige inklapbare bolderkar?

Voordat je een keuze kunt maken, is het handig om interessante opties met hun bijbehorende prijzen met elkaar te vergelijken.

Kijk bij verschillende winkels wat de prijs is van hetzelfde product. Door dit te doen kan je wat euro’s besparen.

Beschikbare ruimte in de wagen

Naast de draagcapaciteit is ook het volume van de wagen belangrijk. Hoeveel ruimte je in de wagen nodig hebt hangt af van waar je de kar voor gaat gebruiken.

Kijk goed in de specificaties voor de inhoud van de wagen, zodat je straks niet met een te kleine bolderkar zit.

De meeste opvouwbare bolderkarren worden na het vouwen vervolgens een stuk kleiner in formaat zodat je deze makkelijk kunt opbergen of achterin de auto kunt stoppen.

Sommige worden na vouwen nog compacter dan anderen.

Kijk dus ook naar de afmetingen van de bolderkar in opgevouwen toestand.

Aan de hand hiervan zal je moeten bepalen of het wel of niet een plekje kan vinden in de achterbak of de opbergkast thuis.

Draagcapaciteit van de kar

Welke capaciteit de geschikte bolderkar moet hebben hangt af van de soort lading die je wilt vervoeren.

Het is praktisch om de grootte en het gewicht van de lading die je met de bolderkar wil vervoeren van te voren in te schatten.

Dit zal zeker helpen om een bolderkar uit te kiezen met een grote of een kleine draagcapaciteit

Onderhoud van de bolderwagen

Naast alle andere dingen is het goed om het volgende te overwegen: kies een bolderkar die gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is.

Het is onvermijdelijk dat de bolderkar vuil zal worden. Je wilt echter niet continu rondlopen met een vuile kar. De bolderkar die je uiteindelijk kiest zou makkelijk schoon te maken moeten zijn.

Voor de andere onderdelen die gevoelig zijn, zoals wielen, moet je ervoor zorgen dat je gemakkelijk aan reparatie onderdelen kunt komen.

Duurzaamheid

De meeste van deze bolderkarren zijn gemaakt van duurzame materialen. Desondanks kan je de mogelijkheid van nagemaakte spullen op de markt niet uitsluiten.

Zorg er daarom voor dat je goed controleert of de bolderkar stevig en kwalitatief is zodat deze je nog lang van dienst zal zijn.

Bolderkar met massieve banden of luchtbanden?

Met massieve banden krijg je nooit een lekke band. Dat komt omdat ze van hard rubber gemaakt zijn en niet doorboord kunnen worden.

Deze wielen geven ook een betere tractie dan luchtbanden, wat betekent dat je geen moeite zult hebben om over stenen of stoepranden op je weg te gaan!

Wagens met massieve banden hebben echter de neiging meer lawaai te maken, dus als je stil wilt zijn, kies dan voor met lucht gevulde banden.

Bolderkar van verschillende materialen

Bolderkarren worden vervaardigd van verschillende soorten materialen. Doorgaans gaat het om een stalen metalen frame met daarop een bak van hout, kunststof of een textiel soort.

De banden kunnen vervaardigd zijn van kunststof of rubber.

Kunststoffen banden zijn harder en gaan niet lek, terwijl luchtbanden zelf gepompt kunnen worden tot een bepaalde gewenste hardheid. Hierdoor zijn luchtbanden beter geschikt voor de meeste terreinen.

De keuze voor het materiaal van de bolderkar hangt af van je eigen preferentie, je behoefte en hoeveel tijd je wilt stoppen in de onderhoud ervan.

Een houten bolderkar

Kies je bijvoorbeeld voor een houten bolderkar in plaats van een kunststof kar om te tuinieren (leuk met je kind!) dan zal je naar gelang van tijd merken dat het hout zal rotten en misschien zal schimmelen nadat je het meerdere malen met water hebt schoongemaakt.

Op zich geen nood en zeker niet onoplosbaar, want je kan eenvoudig weer de houten delen laten uitsnijden, even schroeven en schuiven en je bolderkar is zo goed als nieuw.

Een bolderkar van kunststof

Kies je echter voor een kunststof bolderkar dan is deze eenvoudiger schoon te maken met water.

Het nadeel van een kunststof bolderkar kan zijn dat de kar op den duur kan verkleuren en misschien zelfs barsten zal vertonen omdat de kunststof droog wordt door veelvuldig in weer en wind te hebben gestaan.

Het goed opslaan van zo een bolderkar zal zeker meehelpen aan een langere levensduur.

Dus de materiaal keuze die je maakt, hangt af van je eigen voorkeur en van wat je belangrijk vindt.

Top 7 bolderkarren beoordeeld

Nu ik de beste bolderwagens voor je op een rijtje hebben gezet en je weet waarop je moet letten, zal ik ze hieronder uitgebreid bespreken en uitleggen waarom juist deze karren PERFECT zijn voor jouw situatie.

Beste bolderkar voor het strand: Beachtrekker Life

Leukste bolderkar voor op het strand

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak: 75 x 52 x 32 cm
 • Laadgewicht: 100 kg

Op zoek naar de beste bolderkar hebben we gekeken naar specifieke eigenschappen: we zochten een praktische wagen, die eenvoudig hanteerbaar is en gemaakt van kwalitatieve en degelijke materialen.

Al deze eigenschappen vinden we terug in de Beachtrekker en deze is daarom onze overall favoriete bolderkar en tevens de beste bolderkar voor het strand.

Deze prachtige bolderkar is een stijlvolle bolderwagen voor gezellige uitjes naar het strand.

Hij is eenvoudig opvouwbaar, heeft een stevig frame en rolt soepel op luchtwielen.

De kar is verkrijgbaar in blauw, maar ook in de vrolijke kleuren rood, groen en praktisch zwart.

De bolderkar kun je naar je eigen behoefte ook voorzien van een een huif, een rem en een opbergtas.

Als testwinnaar van de opvouwbare bolderwagens in Duitsland is de Beachtrekker een bolderwagen die je snel en gemakkelijk kan monteren en demonteren zonder hulp van gereedschappen.

Het is echt zo eenvoudig.

Hier kun je zien hoe hij werkt:

Dankzij het stevige metalen frame en bodemplaat met vulling is de Beachtrekker perfect voor het dragen van een maximaal gewicht van 100 kg.

Zelfs een kind kan je meenemen met de kar. Ga je ook voor de bijbehorende bolderkar huif dan heb je gelijk wat extra schaduw.

Ideaal als jouw kleintje even veilig een dutje wil doen tijdens een stranddag.

De luchtbanden zorgen ervoor dat het makkelijk rijden is door het mulle zand op het strand.

Het lage zwaartepunt zorgt voor de nodige stabiliteit van de kar, waardoor je de kar makkelijk op en af kunt manoeuvreren op hellingen en paadjes.

Door de opvouw optie klap je de kar snel in elkaar na gebruik om hem keurig een plek te geven in de kofferbak van de auto.

Zeker als je de speciale opbergzak erbij neemt, is deze bolderkar makkelijk weg te zetten. In uitgevouwen stand biedt de kar een ruime bak om al jouw strandspullen van de auto naar het strand te vervoeren.

Hoewel zeker niet de goedkoopste keuze, is deze bolderkar kwalitatief onverslaanbaar. Hier ga je nog heel lang plezier van hebben, zelfs als de kinderen allang weer het huis uit zijn.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste goedkope opvouwbare bolderkar: Campart HC-0915

Beste goedkope opvouwbare bolderkar: Campart HC-0915

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak: 90,5 x 48 x 32 cm
 • Laadgewicht: 75 kg

Met een opvouwbare bolderwagen als deze van Campart kun je overal naartoe.

Het eerste dat ons opvalt aan deze bolderwagen is de robuuste uitstraling. Echter is deze bolderkar super eenvoudig open en dicht te klappen.

Het is een perfecte kar om mee te nemen naar de supermarkt om de hoek, zodat je in een keer al jouw boodschappen gezellig mee trekt tijdens jouw wandeling.

Het gedoe van sjouwen met loodzware boodschappentassen die eventueel in je handen snijden tijdens het lopen behoort dankzij deze makkelijk opvouwbare bolderkar tot de verleden tijd!

De kar heeft een stevig stalen frame en een 600 D polyester doek welke is uitgevoerd in een strakke kleur met zwarte details.

De kar is een praktisch model die je heel snel en efficiënt kunt uitklappen voor gebruik en tevens net zo snel weer kan invouwen.

Het is een ruime kar die in open geklapte toestand 90,5 x 48 x 32 cm groot is en in gevouwen toestand heeft de kar een afmeting van 42.5 x 21 x 80 cm.

Hij is dus makkelijk op te bergen en past ook prima achterin de auto.

De PU wielen geven de wagen genoeg grip en stabiliteit tijdens het rijden, maar tegelijkertijd rolt de kar lekker soepel.

Is jouw kleintje dus moe na een dagje park, dan kan je hem makkelijk, samen met de picknickspullen in de wagen mee laten rijden.

Vind je onze bolderkar favoriet toch iets te prijzig, maar wil je er wel graag eentje die opvouwbaar is, dan is dit mooie exemplaar een goede keuze.

Check de laatste prijzen hier

Beste bolderkar van hout: Sunny Billy Beach Wagon

Niets is zo traditioneel en authentiek dan een bolderkar van hout. De Sunny Billy Beach Wagon is een prachtig exemplaar hiervan.

Leukste houten bolderkar sunny billy beach wagon

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak: 92 x 61 x 96 cm
 • Laadgewicht: 100 kg

Deze bolderkar ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook multi inzetbaar voor veel situaties.

Het is de perfecte kar voor het vervoeren van jouw strandspullen van en naar jouw auto, maar doet zeker ook goed dienst voor wanneer je een dagje naar het park of de dierentuin gaat.

Je kunt er van alles in dragen: picknickspullen, maar zelfs ook je kinderen vinden een ritje leuk in deze kar.

Met een ruime bak van 92 x 61 x 96 cm is er genoeg opbergruimte om al jouw spullen in kwijt te kunnen.

Omdat deze bolderkar deels van hout is gemaakt, is hij ook ideaal om te gebruiken in de tuin en kan als een mini kruiwagen functioneren.

Zet in een keer al jouw tuinspullen zoals gieters, potjes, harkjes en zaden in de bolderkar en neem hem mee naar de plek waar je die middag lekker gaat tuinieren.

De kar zelf is niet opvouwbaar, maar je kunt wel de vier zijkanten loskoppelen en eenvoudig weer in elkaar schuiven om de bak te vormen wanneer je hem nodig hebt.

Dankzij de luchtbanden kan je makkelijk met de kar zonder moeite over allerlei soorten terrein rijden.

Met een draaggewicht van wel 100 kg, kun je heel wat meenemen in deze authentieke houten bolderkar.

Check de beschikbaarheid hier

Op zoek naar nog meer mooi houten speelgoed? Hier hebben we het beste houten speelgoed voor je op een rijtje gezet.

Beste opvouwbare bolderkar op luchtbanden: Samax Off Road

Meest stevige bolderkar op luchtbanden: Samax Off Road

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak: 107 x 48 x 50 cm
 • Laadgewicht: 80 kg

Waar we altijd blij van worden zijn producten die multifunctioneel zijn. De Samax Off Road is ontzettend praktisch en de beste bolderkar op luchtbanden.

De kar op zich weegt niet heel zwaar, maar kan dankzij de stevige constructie wel veel gewicht hebben; tot 80 kg!

Om zwaardere gewichten te kunnen dragen zoals een kind of misschien een huisdier is het aan te raden om de bodem van een harde onderlaag te voorzien.

Op deze manier wordt het gewicht beter verdeeld over het frame en kan de passagier ook comfortabeler zitten.

Maar ook als je bijvoorbeeld mestzakken, kiezels of zwaar tuingereedschap zou vervoeren is het beter om voor een harde bodem te zorgen.

En heeft jouw tiener al een krantenwijk om wat zakcentjes bij te verdienen?

Met deze wagen lopen ze niet de hele buurt door te sjouwen, maar leggen ze mooi de stapels folders achterin, maar het kan natuurlijk ook gewoon voor de zware boodschappen.

De zijkanten van de kar zijn niet hoog zodat je jouw spullen zonder moeite uit de kar kan halen. Tevens kun je de zijkanten inklappen als je hem efficiënt wil opbergen.

Dankzij de brede massieve banden kan de kar op verschillende ondergronden rijden en ondanks de stevige wielen is het eigenlijk best een heel erg opvouwbare bolderkar.

Je kan zelf bepalen hoe hard je de banden oppompt, afhankelijk waar je de kar voor die dag mee naartoe neemt.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste bolderkar met kiepfunctie: Güde bolderwagen

Beste grote bolderkar: Güde bolderwagen met kiepfunctie

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak: 108 x 53 x 20cm
 • Laadgewicht: 250 kg

Als je op zoek bent naar een grote bolderkar dan is deze  bolderwagen met kiepfunctie degene die je moet hebben.

Het is ontzettend vermoeiend om spullen in je armen te dragen. Soms zal je meerdere malen op en neer moeten lopen omdat gewoon niet alles past.

Met deze grote bolderwagen hoef je dit nooit meer te doen!

De kar is zo ruim dat al jouw spullen erin passen. Deze kar is perfect als tuinwagen, maar je kunt hem ook gebruiken om andere dingen te dragen zoals boodschappen, ook om ze uit de auto halen.

De bak is van kunststof vervaardigd, waardoor je die makkelijk kan schoonspuiten na gebruik. Het frame is van staal en heeft een draagvermogen van maximaal 250 kg, dat is een van de voordelen van een stalen constructie!

Dankzij de kiepfunctie is deze kar ideaal om te gebruiken in de tuin voor het vervoeren van bijvoorbeeld zand, mestzakken en tuinafval.

De groene uitvoering past hier perfect bij. Dankzij de luchtbanden kan de kar makkelijk rollen op oneffen terrein.

Let wel, deze bolderkar is niet geschikt voor het vervoeren van kinderen!

Check de laatste prijzen hier

Beste kleine bolderkar: Androni strandset in bolderkar

Beste kleine bolderkar: Androni strandset in bolderkar

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak: 47 x 30 x 10 cm
 • Laadgewicht: 500 gram?

Heb je zelf het gemak van een bolderkar ervaren en jouw kind wil er ook eentje, maar heb je geen behoefte aan een grote kar, dan is de Androni handwagen de perfecte keuze.

Deze kleine bolderkar is uiterst geschikt voor spelen en het transporteren van niet te grote vrachten, zoals de bijgeleverde strandset. De kar heeft een klassieke rode kleur.

De kar heeft een bak van plastic en wielen die van kunststof zijn gemaakt. Dankzij de materiaaleigenschappen heeft de kar nooit een lekke band.

De kar is licht in gewicht en compact uitgevoerd, waardoor het makkelijk is om mee te nemen en kan je ukkie het lekker achter zich aanslepen :)

Plus is kan gemakkelijk mee op vakantie achter in de auto. Hij is klein en doordat je ook nog wat spulletjes in het bakje kunt doen verlies je uiteindelijk helemaal niet zoveel plek.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste grote bolderkar: Berg Beach Wagon XL

Beste grote bolderkar: Berg Beach Wagon XL

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Laadruimte bak: 127 x 60 x 50 cm
 • Laadgewicht: 100 kg

Wat deze kar van de rest onderscheidt, is de unieke grootte die het heeft. Als je meerdere kinderen en/ of eten wilt vervoeren is dit de bak voor jullie!

De Berg is een bolderwagen die de mogelijkheid biedt om wel zes kinderen tegelijk te vervoeren.

De speciaal ontwikkelde bolderkar is bestemd voor professioneel gebruik in de kinderopvang. De kar wordt veel gebruikt voor kinderdagverblijven en tevens door gastouders en is erg stabiel door de massieve banden.

Maar ook thuis bij een gezin met veel kinderen kan deze bolderkar prima dienst doen, bijvoorbeeld om de kinderen naar het kinderdagverblijf te brengen, of naar de markt, de speeltuin of het park te rijden.

Het is een praktisch vervoermiddel die perfect werkt om meer dan een kind tegelijk te vervoeren. Zo zit iedereen lekker knus en veilig bij elkaar.

Bekijk deze XL bolderkar hier

Wat kan je allemaal met een bolderkar doen?

De voornaamste functie van een bolderkar is het kunnen dragen en vervoeren van spullen en/of kinderen van de ene naar de andere plek.

Je kunt in principe van alles vervoeren met een bolderkar.

Sommige bolderkarren zijn specifiek gemaakt om bepaalde gewichten te dragen en andere modellen zijn multi inzetbaar.

Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat je met een bolderkar allemaal kunt doen:

 • Kinderen vervoeren o.a. makkelijk voor kinderdagverblijven en gastouders
 • Picknick spullen vervoeren zoals koelboxen, picknickmand, barbecue set
 • Tuinbenodigdheden vervoeren, zoals mestzakken, gieters, potten, plantjes
 • Strandspullen vervoeren zoals klapstoelen, parasols, strandtassen
 • Speelgoed zoals zand schepjes, emmertjes, lievelingsknuffels
 • Boodschappen vervoeren
 • Huisdieren vervoeren

Wat belangrijk is bij het vervoeren van spullen in een bolderkar is dat alles zoveel mogelijk keurig op zijn plek blijft staan en niet tijdens het rijden omvalt of uit de kar valt.

In het geval van een bolderkar die speciaal is gemaakt om kinderen te vervoeren is het verstandig om een bolderkar te kiezen met een hoge rand of een bolderkar die veiligheidsriemen heeft. Kinderen kunnen namelijk gaan staan en omvallen of eruitvallen.

De geschiedenis van de bolderkar

Een bolderkar of bolderwagen is in principe een kar met twee assen, die voortgetrokken moet worden.

Leuk om te weten; dit voertuig is voor het eerst rond 1890 verschenen op de Nederlandse markt.

Het eerste model, de roomse kar, werd vernoemd naar de gelijknamige uitvinder L. Rooms.

Vroeger waren bolderkarren groot, van hout gemaakt en voorzien van houten wielen, maar tegenwoordig zijn er compacte opvouwbare modellen en rijdt de kar op luchtbanden of op banden van kunststof.

De functie van de bolderkar is daarentegen niet veel veranderd.

Het voertuig wordt nog steeds gebruikt voor het vervoeren van kinderen van en naar school en wordt tevens ook nog steeds ingezet om boodschappen en allerlei andere spullen te vervoeren van de ene naar de andere plaats.

Door de jaren heen heeft men de bolderkar wel steeds functioneler en praktischer gemaakt en een voornamelijk lichte kar ontwikkeld die toch een behoorlijk gewicht kan dragen.

Nu heb je behalve de authentieke houten bolderkarren tientallen andere geavanceerde modellen die opvouwbaar zijn en gemaakt van andere materialen zoals textiel en kunststof.

Bolderkarren van nu zijn multi inzetbaar en hebben verschillende moderne functies ten opzichte van de traditionele bolderkar.

De bolderkar blijft een favoriet bij velen, die graag het gemak willen ervaren van het niet op en neer hoeven te sjouwen van spullen.

Het gebruiken van een bolderkar verlicht letterlijk de lasten die er gedragen moeten worden en dat is nog steeds een goede reden, om het voertuig nu nog steeds toe te passen in het dagelijks leven.

Veelgestelde vragen rondom bolderkarren

Kunnen kinderen in een bolderkar?

Een bolderkar kan een geweldige manier zijn om ze te vervoeren. Bovendien zullen ze ook genieten van deze ervaring. Echter zijn de karren eerder geschikt voor het vervoeren van spullen. Wil je je kind veilig vervoeren, dan kan je een stoeltje voor in de bolderkat aanschaffen.

Werken bolderkarren op zand?

De rubberen banden rollen gemakkelijk over elk terrein, inclusief nat en droog zand. De hoge zijkanten maken het geweldig om kinderen en / of veel strandbenodigdheden naar je perfecte plek in het zand te slepen.

Is een bolderkar geschikt als strandkar?

Op het strand komt een bolderkar zeker van pas. Natuurlijk moet de kar het zand aankunnen om je van nut te kunnen zijn. Een strandkar heeft stevige wielen nodig om over het zand te kunnen rollen. Het heeft ook een goede handgreep nodig om gemakkelijker te kunnen trekken, en veel ruimte om je spullen op te bergen.

Op welke leeftijd kan een baby in een bolderwagen rijden?

De bolderkar is geschikt voor kids vanaf 18 maanden tot ongecveer 5 jaar.

Conclusie

Het is ontzettend fijn om een bolderkar te hebben want de mogelijkheden zijn oneindig, buiten dat je makkelijk je spullen erin kan vervoeren, is het perfect om meerdere kids erin te vervoeren bij een dagje uit.

In vele fases van je leven kan het een ideaal vervoermiddel zijn.

Ook als je de kar vooral voor je kinderen aanschaft, heb je er toch ook nog op andere manieren plezier van als ze er te groot voor worden.

Denk aan de krantenwijk van je kind, denk aan een picknick, aan zware boodschappen en een gezellige stranddag. De bolderkar zal erg lang meegaan en zijn geld meer dan waard zijn.

Ik wens je veel buitenplezier met de bolderkar!

Op zoek naar speelgoed op wielen waarmee jouw kindje zichzelf kan voortbewegen? Neem dan een kijkje bij deze beste skelters voor jong en oud!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.