Leuk speelgoed voor op vakantie | 19 tips voor baby, peuter en kleuter

door Joost | Geupdate op:  april 6, 2020

Ontvang 2x per week jouw gids met speeltips, gratis doe-boekjes & meer voor de leeftijd van je kind:

Wat is er voor MIJN kind?

Op vakantie is het belangrijk om ook leuke dingen mee te nemen voor je kinderen. Maar waar let je dan specifiek op?

Je kunt natuurlijk niet altijd je favoriete speeltent meenemen die je buiten in de tuin hebt staan.

In dit artikel neem ik je mee in het leukste speelgoed voor verschillende leeftijdsgroepen en heb ik verschillende leuke activiteiten en speelgoed voor je beoordeeld.

Zo kun jij een gemakkelijke keuze maken voor jouw volgende vakantie.

Leuk speelgoed voor op vakantie

Het handigste is natuurlijk speelgoed wat niet teveel plek in neemt en niet te zwaar is, maar toch duurzaam en leuk om te spelen.

Op al die zaken heb ik gelet bij het samenstellen van deze monsterlijke lijst vol vakantie-must-haves.

Leukste vakantiespeelgoed voor baby’s, dreumessen en peuters

Als je een ouder bent die vaak onderweg is, of iemand die van reizen houdt, heb je grote kans dat je wat betrouwbaar speelgoed nodig hebt om je baby of peuter bezig te houden.

Terwijl je kind waarschijnlijk geniet van de avonturen die je meemaakt, is er vast wel een regenachtige dag die simpelweg niet de meest leuke manier is voor een peuter om de vakantie tijd door te brengen.

Dat is waar het speelgoed van pas komt.

We hebben een lijst samengesteld met enkele van de beste reisspeelgoedjes die beschikbaar zijn voor baby’s en peuters.

Deze geweldige tijdbezetters zijn compact, gemakkelijk te vervoeren, leuk en vooral volledig goedgekeurd voor baby’s. Bekijk ze hieronder!

Melissa & Doug on the Go Water Wow! Herbruikbare, waterafstotende Activity Pads

Deze leuke, draagbare en compacte kleurplaten zijn de perfecte oplossing voor kieskeurige peuters die niet van hun reistijd genieten.

Elk bord wordt geleverd met een hervulbare waterpen die zelfs de kleinste handen van een kleine peuter zonder problemen kan grijpen.

Het beste gedeelte? Je kunt deze kleurplaten gebruiken als ze nu nat of droog zijn, dus als je manier van reizen niet echt bevorderlijk is voor een peuter die een waterpen gebruikt (zoals bijvoorbeeld met de auto), kunnen ze nog steeds genieten van deze borden als ze droog zijn!

Aanbevolen voor leeftijden 3 en hoger

Verschillende uitvoeringen hier verkrijgbaar bij bol.com

BestomZ Liquid Motion Bubbler voor sensorisch spelen

Soms is aantrekkingskracht in de richting van een speeltje dat de zintuigen van je kind zal boeien de perfecte remedie voor het genezen van de reisblues.

Dit speeltje is vooral geschikt voor baby’s omdat het perfect is voor hun leeftijdsgroep (peuters kunnen het moeilijk hebben om langer dan een paar minuten met dit speelgoed bezig te blijven).

De neergaande bellen hebben een rustgevend en hypnotiserend effect dat je kind urenlang kan vermaken! Wat nog beter is, is dat dit geen zinloze taak is.

Deze zwaartekracht-gevoede bubbels kalmeren de hyperactiviteit van je kind, verzachten hun angsten en helpen hen zelfs met hun visuele volgvaardigheden.

Ze zijn ook klein en draagbaar, waardoor je voldoende extra verpakkingsruimte hebt voor jouw eigen benodigdheden.

Leeftijden: 8 maanden en hoger

Hier te koop bij Amazon

Gesp Toy Blu Whale

Deze pluche “blauwe” walvis is de perfecte reisgenoot voor peuters die hun handen bezig willen houden.

Dit Gesp Speelgoed Blu Whale is meer dan alleen een comfortabel knuffeldier, het is een helder, aantrekkelijk speelgoed dat helpt bij de ontwikkeling van je peuter.

Met getallen en vormen versierd op de walvis, evenals zakken met ritssluiting zodat het ook gemakkelijk is wat extra’s mee te nemen op reis en 6 kindvriendelijke gespen met verschillende gespstijlen en levendige kleuren.

Zo zal je kind zich niet alleen bezig houden, ze zullen stiekem ook een beetje aan hun wiskunde, cognitieve, coördinatie- en probleemoplossende vaardigheden werken.

Aanbevolen voor kinderen van 1-4

Check de meest actuele prijzen hier bij Amazon

TANGLE Jr Original

Deze heldere, feestelijke hand-speelgoedjes zijn uitstekende reis puzzels voor peuters vanaf 3 jaar oud!

Ze zullen niet alleen de aandacht van je kind houden, maar ze zullen ook hun handen bezig houden en hen in staat stellen om aan hun creativiteit te werken door hen toe te staan ​​deze stukken in elke gewenste vorm te vormen.

Het leuke aan dit wirwarspeelgoed is dat ze goed zijn gemaakt, en dat is precies wat je zou verwachten van speelgoed dat uit elkaar kan worden gehaald en weer in elkaar kan worden gezet.

Ze zijn ook heel klein, zodat ze niet te veel ruimte innemen in de reistas van je kind, waardoor je de ruimte hebt om spullen in te pakken.

Niet voor kinderen jonger dan 3 jaar

Hier verkrijgbaar bij bol.com

Lamaze Freddie de Firefly

Zacht, gestructureerd en leuk, Freddie the Firefly is een geweldig speeltje voor baby’s die een beetje extra stimulatie nodig hebben terwijl je onderweg bent.

Deze zachte, velours vuurvlieg is niet alleen een comfortabele metgezel voor je reizende baby, het is ook een geweldige kauwspeelgoed en kalmeert de tandjes die doorkomen.

Je baby zal dol zijn op de klakkende onderdelen en de toegevoegde spiegelfunctie waarmee ze leren focussen, beelden volgen en ontdekken!

Wat maakt het zo reisvriendelijk, vraag je je af? De slim ontworpen ringen aan de boven- en onderkant van de vuurvlieg.

Deze zijn perfect om op een tas, een rugzak, een wandelwagen, een autostoel te bevestigen of om in een tas te bevestigen, zodat je hem in een handomdraai eruit kunt trekken voor het vermaak van je kind!

Veilig voor pasgeborenen en jonge peuters

Check de meest actuele prijzen hier

Buckle Toy “Buster”

Zacht, speels, kleurrijk en vol met gespen om mee te spelen – wat wil je nog meer van het speelgoed van een peuter?

Je kleine mannetje of meid zal dol zijn op dit levendige, squishy-speeltje voor meer dan alleen het knuffelspotentieel, het is ook een ongelooflijk boeiend speeltje!

Met veel kindvriendelijke gespen, zakken met ritssluiting om mee te spelen en decoratieve vormen en cijfers, zal je peuter fijne motoriek ontwikkelen, hun cognitie verbeteren en zelfs werken aan hun oog-hand coördinatie, maar alles wat zij ervan merken is gewoon plezier hebben.

Het is ook een van de leukste speeltjes om fijne motoriek te oefenen in ons artikel hier.

Deze toevoeging is geweldig voor een lange of korte rit. Sluit deze buster gewoon aan op de kinderwagen, het autostoeltje, je tas of je rugzak en ga op avontuur!

Aanbevolen voor kinderen van 1-4

Check de meest actuele prijzen hier bij Amazon

Taf Toys activiteiten centrum voor in de auto

Dit superleuke speelgoed is behoorlijk specifiek voor baby’s en ook ongelooflijk autospecifiek, dus als je een kleine baby hebt die nog in een achterwaarts gericht autostoeltje zit, is dit een geweldige reis-essentiële toevoeging.

Dit speelgoed is voorzien van drie hangende zacht speelgoed voor je baby om te grijpen, voelen en rammelen, al hun zintuigen op te roepen en hen bezig te houden.

Het bevat zelfs een leuke spiegel om beweging en plezier te stimuleren!

Aanbevolen voor kinderen vanaf 1 maand

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Melissa & Doug Take-Along Shape Sorter

Nog een Mellisa & Doug-speeltje die het tot deze lijst heeft gehaald! Deze gevulde vormensorteerder is de perfecte reis-tag-along voor baby’s en peuters!

De kleintjes zullen dol zijn op hoe kleurrijk en stimulerend het is, terwijl de oudere peuters een kick krijgen om de vormen te matchen, genieten van de 2 activiteitskanten en spelen met de gekreukelde flappen met foto’s erop afgedrukt.

Dit speelgoed is vermakelijk en schattig, maar meer dan dat, het is een geweldige zintuiglijke vaardigheid, fijne motoriek en ontwikkelingsvaardigheden verbeteraar!

Met zijn zachte, plooibare zijkanten kunt u hem zonder problemen in een koffer of portemonnee gooien.

Aanbevolen voor kinderen van 9 maanden – 3 jaar

Deze reistas is hier verkrijgbaar

Leukste vakantiespeelgoed voor kleuters

Laten we meteen aan de slag gaan. Als je binnenkort met kleuters reist, heb je waarschijnlijk geen tijd om mijn welsprekende introductie te lezen met schattige anekdotes over hoe geweldig mijn kinderen zich gedroegen, en hoe geduldig en vermakelijk ik was tijdens onze 8-uur durende reis naar Amerika voor vakantiereizen.

Je hebt nieuwe dingen nodig om je kinderen te vermaken, net als ik, en je hebt het waarschijnlijk snel nodig. Dit kan ik helpen.

Wat bouwspeelgoed voor een vrije vakantiedag

Voor het bouwen met speelgoed op reis zijn er een aantal dingen belangrijk.

Zo moet het gemakkelijk zijn mee te nemen en vaak met niet te kleine stukjes zodat het niet direct aan het begin van de reis zoekraakt.

Voor in de auto heb ik gemerkt dat het belangrijk is om gewoonweg voldoende bouwmaterialen mee te hebben die ervoor zorgen dat wanneer de stukken op de grond vallen (omdat ze op de grond ZULLEN vallen) de kinderen niet in paniek raken.

Naast het feit dat een vrij grote hoeveelheid bouwmaterialen handig is, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de materialen vrijwel allemaal hetzelfde zijn (dus er is geen manier om het ene specifieke onderdeel te laten vallen dat ze nodig hebben om hun technische meesterwerk te voltooien, zoals vaak met LEGO Factory).

We stellen soms een timer in en zien welke creatie iedereen gedurende een bepaalde tijd verzint.

Een grote set van WikkiStix of een grote tube Plus-Plus, werkt heel goed voor open einde bouwspelen op een harde ondergrond of zelfs in de hand in bijvoorbeeld de auto.

Als je nog nooit met Plus-Plus hebt gespeeld, stop dan en bestel ze nu meteen. Ze zijn ZO leuk en zo verslavend.

Wikki Stix creatief speelgoed voor in de auto Plus plus bouwspeelgoed voor de vakantie
(bekijk meer afbeeldingen) (bekijk meer afbeeldingen)

Wat knutselspeelgoed voor een regenachtige vakantiedag

Je hebt meer ruimte in de auto dan in de vliegtuigtas voor creatieve knutselsets, maar het is altijd leuk om in ieder geval wat plek te maken voor een paar leuke knutselsets.

Origami is geweldig voor oudere kinderen (zorg er wel voor dat je een afsluitbare plastic zak hebt voor het papier).

Of laat ze lekker creatief bezig zijn met hun eigen armband van Twisty Pets.

Gemakkelijk mee te nemen want ze zitten gewoon om de pols van je dochtertje, en ze kan het gemakkelijk omtoveren tot een mooi edelsteen dier.

Als je een beetje extra plek hebt in je bagage, bijvoorbeeld wanneer je met de auto op vakantie gaat, overweeg dan een volledige knutseldoos zoals deze van Creafun waarmee ze uren achtereen kunnen knutselen en voldoende materiaal hebben voor de hele vakantie.

Ik leer origami vouwen Creafun knutseldoos voor op reis
(meer afbeeldingen) (meer afbeeldingen)

Wat raamspeelgoed voor het vakantiehuisje

Je kunt wat creatiever worden met de ruiten van het vakantiehuisje, of met autoruiten (vergeleken met de kleine vliegtuigruiten) met een leuke set raamspeelgoed.

Dat fleurt elke locatie op en brengt een beetje thuis van huis mee.

Het plakken van een groot aantal herbruikbare stickers is leuk en er is een groter oppervlak om mee te werken in de auto of in je huisje.

Het voordeel van de herbruikbare stickers is dat ze overal met je mee naartoe kunnen als je op vakantie meerdere locaties aan doet.

Voor nog meer plezier, breng Squigz aan voor meer uitgebreide raamkunsttechniek.

In de auto zijn ze zo leuk op ramen, en als je eenmaal je bestemming hebt bereikt, zijn ze geweldig voor restaurants of vloeren of badkuip als je die in je huisje of hotel hebt (als je twee kinderen hebt, vind ik het echter gemakkelijker om twee van die kuipjes te kopen zodat je veel materiaal hebt voor elk raam).

We gebruiken zelf de mini-exemplaren omdat die zo gemakkelijk mee zijn te nemen, maar ze zijn klein (aanbevolen voor kinderen van 5 jaar en ouder), dus als je een kleintje hebt dat nog steeds dingen in zijn mond stopt is dit geen speelgoed voor hem.

Maar er zijn ook andere varianten van Squigz. Squigz heeft ook een nieuwe versie 2.0 die meer veelzijdigheid biedt voor het bouwen.

Eyelike herbruikbare autostickers Mini squigz om op ramen te plakken in het vakantiehuisje
(meer stickersets) (bekijk alle varianten)

Iets om op vakantie te tekenen

Ik ben dol op de kleine tekensets die mooi passen in een rugzak of handtas, maar hier zijn nog een paar opties voor iets meer.

Ik hou ervan wat teken tablets mee te nemen, zelfs voor kortere reizen.

De kinderen kunnen tekenen, notities schrijven en deze gebruiken als een speeloppervlak voor ander speelgoed als ze ergens moeten wachten.

Om te beginnen is er de leren tekenen van Dessineo. Leuk als eerste kennismaking met tekenen en zeker een uitdaging om op vakantie eens uitgebreid de tijd voor te nemen.

Dan is er nog de handige reiskoffer van Paw Patrol met alles erin om lekker te tekenen, en natuurlijk gemakkelijk mee te nemen.

Of grappige wezens tekenen met de speeltjes van Clementoni.

Etch-a-sketch is natuurlijk een klassieker, en het is vooral leuk voor kinderen die veel willen tekenen en blijven tekenen, en nog meer tekenen tot ze uitgetekend zijn.

Een magnetisch tekenbord als de Clementoni Megasketcher is dan de perfecte match omdat ze het ook gemakkelijk weer uit kunnen vegen en opnieuw kunnen beginnen.

 

Leren tekenen op reis (meer afbeeldingen)
Paw patrol reis tekenkoffer (hier verkrijgbaar)
Clementoni grappig ewezens tekenen (meer afbeeldingen)
Clementoni megasketcher (meer afbeeldingen)

Iets om op vakantie te puzzelen

Geen traditionele puzzels met kleine stukjes, natuurlijk niet! Een ramp met een roadtrip want alles raakt kwijt.

Ik spreek over breinpuzzels om mee te nemen. Mijn 10-jarige houdt van zijn Perplexus. Ze maken nu een kleine Perplexus mini die wat geschikter is vanaf 4-jarigen.

Gemakkelijkere doolhoven zijn geweldig voor de kleintjes.

Daarnaast kunnen raadsel-boeken een geweldig puzzelspel voor het hele gezin zijn zoals dit grappigste raadsel voor kinderen boek die op bol.com erg goed wordt beoordeeld door klanten.

Perplexus mini puzzel voor de vakantie Raadselboek voor op vakantie
(bekijk alle varianten) (bekijk reviews bij bol.com)

Conclusie

Dus je ziet het.

Leuke speeltips, doe-boekjes en meer

Op vakantie gaan zonder speelgoed kan natuurlijk niet, en met de artikelen in onze lijst voor baby’s en peuters of die voor kleuters zit er zeker wat bij om je kinderen bezig te houden op reis.

Denk vooral aan deze punten voor speelgoed op vakantie en je zit zeker goed:

Leuke speeltips, doe-boekjes en meer

Ook leuk voor op vakantie: een van deze echt werkende digitale speelgoed camera’s