Eenhoorn (fabeldier): leuk speelgoed van knuffel tot hobbelpaard

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Eenhoorn speelgoed

De eenhoorn is een op een paard lijkend mythologisch dier met een hoorn op zijn voorhoofd, dat voor het eerst verschijnt in Mesopotamische kunstwerken en ook vermeld wordt in Indiase en Chinese mythen.

Het wordt in de cryptozoölogie beschreven als een soort wilde ezel, zo groot als een paard. Hij is wit en heeft donkerblauwe ogen. Op zijn voorhoofd draagt hij een kaarsrechte hoorn van ongeveer 45 cm, spiraalvormig gedraaid en uitlopend op een punt.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Waarom houden kinderen zo van eenhoorn speelgoed?

Eenhoorns hebben hun aantrekkingskracht gehad voor mensen van alle generaties. Van kinderen tot volwassenen, vrouwen tot mannen, mensen houden allemaal van de eenhoorn.

Maar wat is precies hun aantrekkingskracht en wat is het dat iedereen zo aanspreekt?

Zelfs al duizend jaar geleden, sinds de middeleeuwen, werden eenhoorns al geprezen.

Misschien zijn er voor duizenden mensen wel duizend verschillende redenen waarom ze een passie hebben voor eenhoorns.

In dit artikel geef ik je wat inzicht in de relatie tussen kinderen en de eenhoorn, en dan met name over speelgoed.

Een aantal van de leukste eenhoorn speeltjes zijn:

Elektrisch speelgoed paard die loopt: VTech Vrolijke Vriendjes Eenhoorn

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed paard met geluid: VTech Preschool Mila Interactieve Knuffel

(bekijk meer afbeeldingen)

Lees alles over de leukste speelgoed paarden (en eenhoorns)

Barbie Dreamtopia Eenhoorn kaphoofd

(bekijk meer afbeeldingen)

Meer kaphoofden voor je kapstertje in spe

Het meest interessante punt is waarschijnlijk hoe ze samen veel overeenkomsten delen en daardoor misschien wel die aantrekkingskracht op kinderen hebben.

Bovendien blijken sommige andere kenmerken van eenhoorns onweerstaanbaar fascinerend te zijn voor de geest van kinderen. Laten we al die dingen eens bekijken.

Kinderen houden van eenhoorns voor de magie

Eenhoorns zijn in feite paarden met magie. Magie is het favoriete onderwerp aller tijden over eenhoorns waar mensen al honderden jaren over praten. Er zijn veel legendeverhalen over eenhoornmagie.

Een van de bekendste gaat over de genezende magie van de eenhoorn hoorn.

Tijdens de middeleeuwen zeiden mensen dat vloeistof met eenhoorn hoornpoeder een effectief tegengif was voor elk gif. Eenhoorn hoorn heeft ook een ongelooflijke kracht om een ​​olifant te doden.

Bovendien kan alleen het zien van een eenhoorn je het ultieme geluk in het leven geven. Al die verhalen over eenhoornmagie hebben de verbeelding over het bestaan ​​van magie al generaties lang gevoed.

Kinderen, met hun levendige fantasie, kunnen het niet helpen dat ze zich aangetrokken voelen tot dit magische wezen.

Eenhoorns worden de bron waar al hun dromerige gedachten kunnen bloeien. Alleen denken aan eenhoorns en hun magie kan hun dag mooier maken.

Niets is voor hen spannender dan de gedachte ooit een eenhoorn tegen te komen. Een eenhoorn ontmoeten, vrienden maken met eenhoorns en zijn magie delen, kan zo aantrekkelijk zijn voor kinderen.

Meer dan de verhalen over genezende kracht, kan de eenhoorn voor kinderen zelfs magie hebben om iets te veranderen. Eenhoorns kunnen een prinses van je maken.

Of ze kunnen praten en je verhalen vertellen over plaatsen waar ze nog nooit zijn geweest. Alles kan uitkomen met een magische eenhoorn.

Dat is misschien wat er in het hoofd van kinderen gebeurt. En of het nu waar is of niet (waarom niet?), hun droom over eenhoorns met magie stopt nooit, net als hun liefde voor dit schattige wezen.

Kinderen zijn dol op eenhoorns vanwege hun onschuldige aantrekkingskracht en schoonheid

Eenhoorns hebben etherische schoonheid die niet tot deze wereld lijkt te behoren. Kinderen zijn daar dol op, ze houden van mysterieuze dingen die volwassenen niet kunnen geloven.

In legendes werden eenhoorns altijd afgebeeld als het ultieme symbool van zuiverheid en goddelijkheid. Het zijn wonderbaarlijke wezens met etherische schoonheid, in puur witte kleur en stralend helder licht.

Het prachtige wezen uit afgelegen bossen zal hun enorme nieuwsgierigheid aanwakkeren. Ze kunnen in hun geest spannende verhalen als sprookjes over de oorsprong ervan opbouwen. En die verhalen spreken hen eindeloos aan.

Bovendien heeft de schoonheid van eenhoorn een onschuldige sfeer, want ze leven los van de materiële wereld van de mens. Kinderen vinden daarom hun onschuldige uiterlijk mooi en voelen zich vertrouwd met hen, omdat ze zelf vergelijkbaar in de wereld staan.

Legenden zeggen altijd dat alleen een maagd met pure ziel een eenhoorn kan zien. Als een eenhoorn echt bestaat, kunnen we hopen dat op een dag een puurhartig kind ze kan zien met hun schone, onschuldige ogen.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.