17 beste zandbakken beoordeeld

Beste zandbak | Dit is de top 17 van kleine schelp tot grote boot

Weet je nog hoe leuk je zandbakken vond toen je nog een kind was? Nou, dat zijn ze nog steeds! Speelgoedmakers hebben in de loop der jaren een aantal behoorlijk creatieve manieren gevonden om ze nog leuker te maken.

Hier bespreken we de beste en de leukste zandbakken voor jouw kindje. Deze topkeuzes zullen gegarandeerd urenlang speelplezier bieden.

Wat bespreken we in deze uitgebreide post:

Waarom zou je een zandbak kopen?

Natuurlijk kun je naar het openbare park gaan, waar er altijd wel een zandbak te vinden is. Maar veel ouders van nu zijn hier een beetje voorzichtig mee. Want je weet niet wat voor bacteriën en andere dingetjes er daar allemaal in kunnen zitten.

Je wilt liever geen onnodig risico lopen en de gezondheid van jouw kind op het spel zetten.

Maar ook als je hier geen probleem mee zou hebben, is het hebben van je eigen zandbak in de achtertuin wel erg handig. Zo kunnen jouw kids lekker thuis genieten in hun eigen veilige omgeving en hoef je niet perse de deur uit.

Het is ook een mooie reden om de kinderen wat vaker naar buiten te sturen. Buitenspelen heeft een hoop voordelen voor de ontwikkeling van kinderen en komt helaas steeds minder voor in onze digitale tijd.

Hier in een snel overzicht alle beste zandbakken die je kunt vinden, daarna wat achtergrond informatie over spelen met zand én een meer uitgebreide beoordeling van elk van deze opties:

 

 

Zandbak Afbeeldingen
Beste zandbak schelp: Paradiso home Beste schelp zandbak

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak met deksel: Outdoor life Beste zandbak met deksel

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak boot: Piratenschip Beste houten zandbak in de vorm van een piratenschip

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak schildpad: Little tikes Beste schildpad zandbak van Little Tikes

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak met dak: Plum Palm beach Beste zandbak met een dak van Wehkamp

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste plastic zandbak: Wader waterbaan Beste plastic zandbak met waterbaan

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak met bankjes: Outdoor life Beste zandbak met bankjes

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak met graafmachine: Little Tikes Beste Little Tikes constructie zandbak

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak van kunststof: Columbus Beste kunststof zandbak met water

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak met afdekzeil: Blokker Beste zandbak met hoes van Blokker

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste Zandbak op wielen: uitschuifbare veranda Verrijdbare speelveranda met zandbak

(bekijk meer afbeeldingen)

Stevigste zandbak op poten: Exit Aksent Aksent zandbak of zandtafel op poten

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak picknicktafel: Exit zand en watertafel Exit picknick tafel water tafel zandbak tafel op poten

(bekijk meer afbeeldingen)

 

Alles wat je moet weten over zandbakken

We kijken in dit artikel naar welke de beste zandbakken zijn in verschillende categorieën. Hier vind je onze lijst van de beste zandbakken voor jouw kind.

Alvorens we ingaan op de lijst enkele interessante weetjes over het hoe en waarom van een zandbak.

Het spelen in een zandbak kan jouw kind ten goede komen. Volwassenen hebben soms heel wat bedenkingen over zandbakken. We zijn ook kind geweest en we weten wat daar gebeurt, en het is niet altijd mooi.

Echter moeten we volmondig toegeven dat zand één van de beste speeltjes is die in de natuur is gemaakt.

Een zandbak thuis hebben kan de snelste manier zijn om je kind dicht bij de natuur te krijgen, vooral als je in een sterk verstedelijkte omgeving woont.

Waarom zou je je kind in een zandbak laten spelen?

Hieronder zijn enkele valide redenen om jouw kind in de zandbak te laten spelen die je kunt overwegen.

Zand is een uitstekend materiaal om de zintuigen te prikkelen

Net als water voelt zand prettig aan en heeft het zijn eigen structuur. Dit kan een hele nieuwe ervaring voor jouw kind zijn. Het aanraken van zand kan heel rustgevend zijn. Het biedt ook een geweldige manier voor jouw kind om zijn zintuigen te prikkelen.

Spelen met zand kan helpen de motorische vaardigheden te ontwikkelen

Spelen met zand kan ook een fysieke activiteit voor je kleintje zijn, dus het is ook een geweldige activiteit om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. De spieren worden gebruikt om te graven, scheppen, harken en vegen.

Een zandbak kan jonge kinderen onafhankelijkheid geven

Een ander voordeel van het zandspel gebeurt wanneer je kind tijd doorbrengt op zichzelf in een zandbak. Het biedt onafhankelijkheid voor een kind, zonder zijn veiligheid te ondermijnen, omdat hun ouder vlakbij is.

Dit kan helpen een vertrouwensband tussen de twee op te bouwen, en helpen om verlatingsangst te verminderen.

Kinderen kunnen lekker creatief zijn met zand

Omdat er geen juiste noch verkeerde manier is om met zand te spelen, kan jouw kind verschillende mogelijkheden verkennen. Je kan bijna alles doen met zand zonder dat de veiligheid van jouw kind een punt is.

Zand is een uitstekend materiaal om hun probleemoplossende vaardigheden aan te scherpen.

Het vinden van manieren om zand te laten doen wat je wilt doen kan lastig zijn, vooral voor kinderen. Met deze uitdaging kunnen jonge kinderen zoeken naar effectieve manieren om hun creaties vorm te geven, het zand te verplaatsen of snel af te breken wat ze hebben gebouwd.

Het kan helpen de sociale, emotionele en taalvaardigheden van het kind te ontwikkelen

Met zand spelen kan ook een geweldige kans zijn voor kinderen om in contact te zijn met andere kinderen. Ze zullen moeten leren om de ruimte te delen met andere kinderen, zodat ze kunnen leren omgaan met leeftijdsgenoten.

Dit zal helpen hun sociale en taalvaardigheden te verfijnen, omdat ze met elkaar moeten communiceren als ze samen iets willen bouwen.

De voordelen van het spelen in de zandbak voor jouw kind

Waar let je op bij de aanschaf van een zandbak?

Nu je de talloze voordelen kent van een zandbak, nog enkele dingen op een rij waarop je moet letten voordat je een zandbak aanschaft.

 • De locatie van de zandbak: afhankelijk van waar je de zandbak wil plaatsen kies je het model en de grootte van de zandbak. Kies voor een droge plek en als het kan een schaduwrijke plek waar er af en toe nog zonlicht komt, zodat het zand kan drogen.
 • Maak je zelf een zandbak of koop je er eentje, dan is het goed als je een zandbak kiest met een opening aan de onderkant om eventueel overtollig water uit de bak af te voeren.
 • Kies ook een model dat je makkelijk kunt onderhouden en schoonmaken.
 • Kies een kindvriendelijke en niet giftige zandsoort om in de zandbak te plaatsen. Let er op dat er geen stukjes silica in voorkomen, deze kunnen giftig zijn.

De beste zandbakken beoordeeld

En nu onze beste aanraders van zandbakken gesorteerd per categorie. De ene zandbak is de andere niet, dus hebben we voor je uitgezocht welke soorten zandbakken er precies bestaan en welke de leukste zijn.

Je vindt verderop in dit uitgebreide artikel ook zandbak accessoires en uiteraard het beste zand voor je zandbak.

Beste zandbak schelp: Paradiso home

Spelen met water en zand gaan ongetwijfeld goed samen. Met deze schelp zandbak beleeft jouw kleintje dubbel zoveel plezier!

Als je niet zo een zin hebt in een modderpoel dan kies je er gewoon voor om alleen zand of alleen water in de bakken te doen. Deze zandbak heeft de vorm van een schelp, ziet er heel leuk en kan meerdere kindjes tegelijk blij maken.

Je kunt uit  verschillende kleuren kiezen waaronder ook een roze schelp zandbak.

Beste schelp zandbak

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak met deksel: Outdoor life

Het hebben van een zandbak met een deksel is een logische keuze, wil je de zandbak vrij houden van ziektekiemen en bacteriën.

Een deksel op de zandbak houd ook regen en rond dwarrelende blaadjes weg. Zo hoef je de zandbak minder vaak schoon te maken. 

Deze fijn afgewerkte houten zandbak met deksel is de perfecte oplossing voor een schone zandbak met deksel en staat na speeltijd keurig opgeruimd. Het is een ruim model met gladde randen. 

Dit model zandbak is ook ideaal wanneer je graag jouw zandbak in de tuin wilt ingraven. Een zandbak ingraven heeft het voordeel dat deze minder uitspringt in de tuin en het zal ook makkelijker zijn voor de kindjes om in de zandbak te klimmen.

Beste zandbak met deksel

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak boot: Piratenschip

Zoek je een houten zandbak, maar wil je niet zomaar een gewone houten zandbak? Dan kun je kiezen voor deze bijzonder toffe houten zandbak in de vorm van een piratenschip.

Met deze piraten zandbak kan jouw kind gezellige spelletjes spelen als schatkist jagen en bootje varen. Maar ook een schat verbergen kan je heel goed doen in deze houten zandbak. De mogelijkheden zijn oneindig!

Beste houten zandbak in de vorm van een piratenschip

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak schildpad: Little tikes

Deze grote groene zandbak met schildpad vorm is perfect voor urenlang zandplezier.

De stevige zandbak heeft een hoge rand waarop de kinderen kunnen zitten en een praktische deksel om de zandbak af te dekken wanneer je hem niet gebruikt. Het deksel past precies op de zandbak en zal ongewenste bezoek van ongedierte en huisdieren tegenhouden.

Dit is een heerlijke zandbak voor de allerkleinsten vanaf 1 jaar om te graven met een schep en een emmertje. Dat ze in een grote schildpad zitten geeft natuurlijk extra plezier. 

Beste schildpad zandbak van Little Tikes

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak met dak: Plum Palm beach

Heb je niet zo heel veel schaduw in de tuin, maar wil je toch een zandbak voor je kinderen hebben om in te spelen?

Dan is deze mooie houten zandbak met een dakje een goede optie om te overwegen.

Jouw kids kunnen ongestoord onder het dakje in de schaduw spelen en hun creativiteit de vrije loop laten gaan.

Ze kunnen de zandbak bijvoorbeeld omtoveren tot een ijskraam en met deze leuke set speelgoed ijsvormen lekkere zand ijsjes maken. Je zult versteld staan van de vele verhaaltjes die ze zullen verzinnen. 

Beste zandbak met een dak van Wehkamp

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste plastic zandbak: Wader waterbaan

Deze plastic zandbak met waterbaan vinden we ontzettend leuk en moesten we zonder twijfel aan dit lijstje toevoegen.

De zandbak is zeker een aanrader voor ouders die het niet erg vinden dat hun kindjes er soms een kliederboel van maken. Je weet zelf wat er gebeurt als je jouw kind alleen laat met water en zand. Heerlijke speelpret!

De zandbak bestaat uit losse delen die je in elkaar moet schuiven om zodoende de ring te creëren waarin je het gewassen speelzand kunt doen. In de waterbaan kan jouw kleintje gezellig bootje varen met deze schattige bootjes.

Beste plastic zandbak met waterbaan

(bekijk meer afbeeldingen)

Sommige kindjes zijn gewoon niet weg te slaan van het water! Wil je jouw waterratje nog meer speelplezier bieden, neem dan ook zeker even een kijkje in onze toplijst met het leukste badspeelgoed!

Beste zandbak met bankjes: Outdoor life

Een praktische en afgewerkte zandbak waarin jouw kind heel lang kan genieten is deze zandbak met bankjes gemaakt van Douglas hout.

Jouw kind kan lekker comfortabel op het bankje zitten terwijl die met het zand speelt. Zo kun je proberen om de kleine te leren niet in het zand te gaan zitten. Kindjes die liever geen zand in hun broek willen, zullen van zichzelf al op het bankje plaatsnemen.

Na een drukke middag graven en scheppen worden de bankjes uitgeklapt om te dienen als het deksel van de zandbak. Zo blijft staat de zandbank netjes opgeruimd en het zand blijft veilig en schoon voor de volgende speelbeurt.

Beste zandbak met bankjes

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak met graafmachine: Little Tikes

Deze tafel zandbak van Little Tikes is een prachtige zandbak die eindeloos veel speelplezier biedt.

Het is een bijzondere zandbak compleet met een interactieve graafmachine. Meer heb je eigenlijk niet nodig om de kleine constructie bouwers bezig te houden. Jouw kind kan er samen met andere kinderen aan spelen en je krijgt er ook andere speeltjes bij waaronder trucks, poorten en bruggen.

De kinderen kunnen naar hartelust graven en scheppen net als echte bouwers en hun eigen stad of haven maken. Het is een zandbak met veel opties en mogelijkheden en daar houden we erg van. 

Beste Little Tikes constructie zandbak

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste water en zandtafel: Cascading cove

Wanneer je meerdere kinderen in huis hebt of voor wanneer jouw kind visite krijgt van vriendjes komt zo een veelzijdige zandbaktafel wel erg handig uit.

Aan de ene kant kan er met zand gespeeld worden en aan de andere kant met water. En dat alles onder een beschermende parasol.

Deze leuke zandbaktafel is makkelijk op te bergen en heeft ook nog een afvoergaatje om het water na gebruik af te voeren. Het is van kunststof gemaakt en dus heel makkelijk af te spoelen na gebruik.

Wil je het zand bewaren? Dan maak je de zandbaktafel gewoon dicht met het meegeleverde deksel. De tafel heeft lussen waarmee je het deksel op zijn plaats houdt. 

Beste zandbaktafel

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak van kunststof: Columbus

Ben je bang voor schimmels en rot aan een houten zandbak, of gewoon geen fan van hout?

Dan kies je gewoon voor een kunststoffen zandbak die je makkelijk kunt onderhouden en schoonmaken.

We vinden deze kunststof zandbak een uitstekende keuze om in de tuin te plaatsen. Het is niet te groot en ook niet te klein, maar een leuke zandbak die je uit elkaar kunt halen om zonder veel moeite de hele zandbak schoon te wassen wanneer dat nodig is.

Ook handig om deze optie te hebben voor wanneer je de zandbak wil wegzetten in de winter. Je krijgt er een grond- en dekzeil bij om het zand te beschermen voor weersinvloeden, ongedierte, huisdieren en onkruid. 

Beste kunststof zandbak met water

(bekijk meer afbeeldingen)

Leuke zandbak met bootvorm

Leuk varen in een zandbak bootje doet jouw kind in deze hele gezellige zandbak met bootvorm.

Met een piraten thema zal de fantasie van jouw kind geprikkeld worden en je zal zien dat het kind zelf hele leuke verhaaltjes zal bedenken. De zandbak is erg praktisch en houdt jouw kind veilig in de schaduw dankzij het mooie blauwe dakje.

De boot heeft ook nog opslagplek voor speeltjes zoals schepjes en zandvormpjes. Wat we ook leuk vinden aan deze zandbak boot zijn de bankjes aan de achterkant van de boot. Hierop kunnen andere piraten zitten of misschien andere scheepslieden. Kortom een hele interactieve zandbak met leuke opties.

Beste piraten zandbak in bootvorm

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak met afdekzeil: blokker

Bij Blokker vind je altijd mooie producten voor thuis en zeker voor de kids kun je er voor vriendelijke prijsjes de mooiste dingen vinden.

Wij worden blij van deze zandbak van Blokker. Gemaakt van weer- en UV-bestendig plastic is dit een robuuste zandbak die lang mee zal gaan. Er zit een hoes bij om de zandbak te beschermen wanneer deze niet gebruikt wordt.

De zandbak is makkelijk en snel in elkaar te zetten en ook weer makkelijk af te breken. Dit betekend dat je in de zomer dus zo een zandbak in de tuin hebt staan, maar deze in de winter makkelijk uit elkaar kan halen om op te bergen.

Beste zandbak met hoes van Blokker

(bekijk meer afbeeldingen)

beste grote zandbak: Speelhuis sandbox

Voor wie genoeg ruimte heeft in zijn achtertuin vinden we deze grote zandbak een mooie keuze. De zandbak biedt voldoende speelruimte voor ten minste twee kinderen om in te ravotten, heeft handige brede zitrandjes en een verstelbaar dakje.

Zodoende kun je aan de hand van de veranderende zonnestand het dakje makkelijk verstellen op een prettige hoogte zodat jouw kleintjes beschermd blijven en door kunnen spelen gedurende de dag heen.

Voeg deze hele fleurige zandbakvormpjes toe voor de mooiste zandtaartjes en zandkastelen of  deze stoere zandbak graafmachine om heerlijk in de zandbak te graven en te scheppen.

Je kunt er zeker ook spulletjes in het zand verbergen en doen alsof je een schat hebt gegraven. De zandbak is hiervoor groot genoeg en heeft voldoende zand om iets diep te bewaren.

Beste grote zandbak van hout met dak

(bekijk meer afbeeldingen)

Een praktische zandbak met bodem: TecTake

Om ervoor te zorgen dat het zand van de zandbak niet wegspoelt wanneer het regent of wanneer je kind met water speelt, dan moet je een zandbak kiezen met een bodem. Ook voor het tegenhouden van ongedierte en onkruid is een zandbak met een bodem erg wenselijk.

Deze mooie zandbak met worteldoek als bodem is beschermt het zand waarin je kinderen spelen.

Het zand wordt door het worteldoek beschermd tegen onkruid en ongedierte die van onderaan de zandbak zich een weg willen banen naar boven. 

TekTake zandbak met bodem en dak van hout

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste Zandbak op wielen: uitschuifbare veranda

Dit is niet een gewone zandbak, maar een heel exclusieve zandbak met veel praktische en leuke mogelijkheden.

Het is een verrijdbare zandbak die op wielen staat en makkelijk verplaatsbaar is van de ene naar de andere hoek van de tuin. Ook heeft de zandbank een kleine veranda waarop jouw kleintje in de schaduw kan spelen.

Heeft het kleintje geen zin in de zandbak dan schuif je die simpelweg onder de veranda weg. Het speelgoed wordt dan omgetoverd tot een leuk huisje om in te spelen.

De avonturen voor dit speeltoestel zijn naar onze mening onbeperkt en zeer praktisch bedacht. Zeker een leuke toevoeging voor de tuin. 

Verrijdbare speelveranda met zandbak

(bekijk meer afbeeldingen)

Stevigste zandbak op poten: Exit Aksent

Vind je het belangrijk om de zandbak makkelijk te kunnen verplaatsen in de tuin en wil je niet dat je kindje in het zand gaat zitten, dan is een zandbak op poten een goed alternatief.

Deze ruime zandbak op poten met een tafelmodel fungeert als een ruime en diepe zandbak waarin jouw kleine heerlijk in kan graven. De tafel is ook ideaal om aan te knutselen en te bouwen als je de zandbak eenmaal hebt afgedekt met het deksel. 

Aksent zandbak of zandtafel op poten

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zandbak picknicktafel: Exit zand en watertafel

Wij zijn dol op multifunctioneel speelgoed en vinden deze stevige zandbak picknicktafel daarom een geweldig product.

De tafel kan ingezet worden als zandbak met water en/of met zand en wanneer de kinderen niet spelen, dek je de bakken af en het tafeltje kan fungeren als eettafel om even een tussendoortje te eten of bijvoorbeeld buiten lekker te knutselen.

Exit picknick tafel water tafel zandbak tafel op poten

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste accessoires voor de zandbak

Nu je de leukste zandbakken weet te vinden, is het ook handig om te weten welke accessoires het beste zijn voor jouw zandbak. Van leuke speeltjes tot veilig zandbak zand, we helpen je ook hier verder op weg.

Leuk zandbak speelgoed

In een zandbak hoort zeker wat  speelgoed thuis. Een stoere schep als deze past heel mooi bij de genoemde piraten zandbak. Maak het geheel compleet met deze leuke 5-delige speelset, eveneens met een piraten thema, en jouw kleintje zal niet zo gemakkelijk naar binnen willen komen.

Heb je een neutrale zandbak dan kies je voor een andere leuke speelset die wordt geleverd in een mooie rood karretje.

Of kies gewoon voor losse leuke zandbak vormpjes, zandbak emmertjes en schepjes. Zorg ervoor dat jouw kind genoeg mooi en leuk zandbak speelgoed heeft om zijn gang te gaan en mooie zandkastelen en zandtaartjes te maken. 

Leuke zandbak kruiwagen set speeltjes

(bekijk meer afbeeldingen)

Afdekzeil voor de zandbak

Zoals we al zeiden is het afdekken van de zandbak essentieel voor het goed onderhouden van het zand in de bak.

Als jouw zandbak geen meegeleverde afdekzeil of een deksel heeft dan kun je apart een afdekzeil kopen. Deze beschermhoes voor de zandbak past op de meeste zandbakken en is handig om in huis te halen.

Je maakt de stevige nylon hoes die is gemaakt van scheurvast en regen-, vuil en UV-bestendig materiaal met elastieken aan de zandbak vast. 

Tegels voor de zandbak

Om de zandbak heen kan het fijn zijn om speciale rubber tegels te plaatsen. Deze zijn zacht wanneer de kindjes om de zandbak heen aan het spelen zijn.

De tegels bieden ook een mooie ondergrond voor allerlei zand bouwsels. En aan het einde van de dag kun je eenvoudig al het zand buiten de zandbak bij elkaar vegen en terug in de zandbak doen.

Zand voor de zandbak

Vanzelfsprekend vul je jouw zandbak met kindvriendelijk speelzand. We kozen daarom voor dit gewassen speelzand. Wil je geen risico lopen dan kies je voor schoon en veilig zand.

Zorg er voor dat je het zand op tijd controleert voor vuil en reinig het zand van tijd tot tijd. Je zou tenminste een tot twee keer per jaar het zand in de zandbak moeten vervangen.

Hoe vervang je het zand in de zandbak?

Om het zand in de zandbak te vervangen ga je als volgt te werk:

 • Verwijder het oude zand uit de zandbak.
 • Spoel de zandbak af met een oplossing van gelijke delen water en bleekmiddel
 • Laat het geheel drogen in de zon of droog de bak met een doek af.
 • Vul de zandbak opnieuw voor frisse nieuwe avonturen.

Hoe maak je zandbak zand schoon?

Naast het zandbak zand om de zoveel jaar compleet te vervangen zou je het tussendoor ook een grondige schoonmaakbeurt kunnen geven.

Het zand in een zandbak schoonmaken doe je als volgt:

 • Was het zand met een 1:1 oplossing van water en bleekmiddel.
 • Laat dit 30 minuten intrekken.
 • Spoel alles vervolgens goed door met ruim water.
 • Laat na het reinigen het zand goed drogen in de zon. Schep het zand tussendoor om zodat ook het zand aan de onderkant van de zandbak kan drogen.

Wat te onthouden wanneer je jouw kind aan zand introduceert

Niet elk kind is zo snel bereid om nieuwe dingen te verkennen. Daarom kan zand voor hen een uitdagend speeltje zijn, omdat het er anders uitziet en aanvoelt.

Beetje bij beetje voorstellen

Als ze helemaal niet bekend zijn met speelzand, dan is het het beste om ze bij mondjesmaat kennis te laten maken met het materiaal. 

Sommige kinderen zullen niet heel blij zijn om zand meteen aan te raken, dus je moet je kleintje niet dwingen om er gelijk mee te spelen. Ze zullen je zeker laten merken als ze het wel of niet lekker vinden tussen hun tenen en vingers.

Door ze beetjes bij beetjes bloot te stellen aan kleine hoeveelheden met iets waar ze bekend mee zijn, zoals een lepel, schep of emmer, kun je jouw kind laten wennen aan het gevoel van zand.

Speel samen met het zand

Moedig ze aan om het zand aan te raken door met ze te spelen. Doordat jij dit samen met ze doet laat je hen zien dat het niet eng is en juist veilig. Zo zullen ze leren om zand leuk te vinden.

Zorg voor veilig zand om mee te spelen

Je moet er ook voor zorgen dat je alleen kindvriendelijk, niet-giftig zand gebruikt. Het spul kan overal terecht komen en je moet ervoor zorgen dat het spelen ermee je kleintje op geen enkele manier in gevaar brengt.

Wanneer de zandbak niet in gebruik is, is het ook belangrijk om de zandbak af te dekken. Zo kun je voorkomen dat huisdieren en insecten het zand komen en die eventueel besmetten.

De zandbak: tijdloos speelgoed voor elke generatie

De eigen zandbak van je kind is als een heel nieuw avontuur met urenlang speelplezier.

Door een goede zandbak te kopen, kun je er ook zeker van zijn dat jouw kind optimaal van de voordelen van met zand spelen kan genieten. Je hoeft je niet druk te maken over onveilig besmet zand, want je weet precies wat er wel en niet in jouw zandbak terecht komt.

Door een eigen zandbak thuis te hebben kan jouw kleintje in een gecontroleerde omgeving spelen, zolang je die maar goed onderhoud. We hopen je met onze toplijst beste zandbakken op weg je hebben geholpen!

Op zoek naar nog meer leuk speelgoed voor buiten in de tuin? Hier lees je verder met ons overzicht van het leukste buitenspeelgoed!

 

HOE LEERT JOUW KIND MET EDUCATIEF SPEELGOED?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en acties voor ouders, de eerste email is dit GRATIS E-Book: "Hoe leert je kind met educatief speelgoed"
JA, GRAAG!
We sturen je graag tips en acties en gebruiken hiervoor Sendinblue conform ons privacy beleid
close-link

Tip: onze top keuze, de zandbak schelp is net in prijs verlaagd:

Zandbak aanbieding!