Beste speelhuis voor kinderen: 24 beoordeeld voor buiten en binnen

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een eigen plekje voor je kleine lieverd, waar hij of zij zelf de spelregels mag bepalen!

Dat is toch een droom voor ieder kind? Samen met vriendjes en vriendinnetjes daar spelletjes doen, met het theeserviesje spelen, ravotten, of helemaal alleen heerlijk een boekje lezen of een puzzel leggen!

Dat geeft jouw kindje een heerlijk gevoel van vrijheid, maar tegelijkertijd, geeft het huisje ook een veilig en geborgen gevoel.

Foto collage van 4 soorten speelhuisjes voor kinderen

Oefenen is goed voor kinderen en in een ‘echt’ huisje kan je kleine allerlei rollenspellen uitproberen.

Daarom is het beste huisje uit de test ook deze Little Tikes Picknick cottage geworden, vanwege de vele accessoires, échte deurbel en tafeltje om de fantasie lekker de vrije loop te laten.

We vonden het zinvol om jou een aantal verschillende speelhuisjes te laten zien, zodat je hierin straks de juiste keuze kan maken voor jouw kindje:

SpeelhuisjesAfbeeldingen
Speelhuisje met leukste  accessoires: Little Tikes PicknickSpeelhuisje met leukste  accessoires: Little Tikes Picknick  (bekijk meer afbeeldingen)
Leukste goedkope speelhuis voor binnen: PEPPA PIG Game Tent Leukste speelhuis voor binnen: PEPPA PIG Game Tent 

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste speelhuisje voor de tuinBackyard Discovery Victorian InnBackyard Discovery Victorian Inn

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste speelhuis met glijbaan: AXI SophieBeste speelhuis met glijbaan: AXI Sophie

 (bekijk meer afbeeldingen)

Stevigste speelhuisje van hout: Backyard Discovery Timberlake Stevigste speelhuisje van hout: Backyard Discovery Timberlake

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste kunststof speelhuis: Little Tikes EarthLeukste speelhuis van Little tikes: Little Tikes Earth

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste speelhuis winkel: Smoby Chef House Leukste speelhuisje van Smoby: Smoby Chef House

 (bekijk meer afbeeldingen)

Leukste blanken houten speelhuis: vidaXL Kinderspeelhuis hout rood Leukste blanken houten speelhuis: vidaXL Kinderspeelhuis hout rood

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste speelhuis met schommel: Step2 Play Up Gym Set Beste speelhuis met schommel Step2 Play Up Gym Set

(bekijk meer afbeeldingen)

Luxe speelhuis met glijbaan en schommel: WICKEY Speeltoestel Smart Trip Luxe speelhuis met glijbaan en schommel: WICKEY Speeltoestel Smart Trip

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste speelhuis met zandbak: Tuinhuisje voor kinderen Beste speelhuis met zandbak: Tuinhuisje voor kinderen

 (bekijk meer afbeeldingen)

Beste speelhuis op palen: AXI Lodge XL Beste speelhuis op palen: AXI Lodge XL

 (bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelhuis kasteel: KarTent Kartonnen Speel Kasteel Leukste speelhuis kasteel: KarTent Kartonnen Speel Kasteel

 (bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelhuis boomhut: Van Hut Naar Her Dutch Design
Leukste speelhuis boomhut: Van Hut Naar Her Dutch Design

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelhuis van karton: Small Foot Company Huis Karton Leukste speelhuis van karton Small Foot Company Huis Karton

 (bekijk meer afbeeldingen)

Schattigste roze speelhuis: Win Green Gingerbread CottageSchattigste roze speelhuis: Win Green Gingerbread Cottage

 (bekijk meer afbeeldingen)

Speelhuis met de beste keuken: Backyard Discovery Victorian Inn Speelhuis met de beste keuken: Backyard Discovery Victorian Inn

 (bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelhuis boot: Van Hut Naar Her Leukste speelhuis boot: Van Hut Naar Her

 (bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelhuis van Nijntje: Nijntje ABC Wigwam Speeltent Leukste speelhuis van Nijntje: Nijntje ABC Wigwam Speeltent

 (bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelhuis paleis: Feber Super Paleis Leukste speelhuis paleis Feber Super Paleis

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat bespreken we in deze uitgebreide post:

Acht handige tips voor het kopen van een goed speelhuis voor kinderen

Ben je een ouder of misschien een kleuterleidster of gastouder die overweegt een speelhuis te kopen, maar ben je in de war over het brede scala aan keuzes die er zijn?

Voordat ik een uitgebreidere beoordeling van elk van de huizen op deze lijst doorneem, heb ik hier enkele handige tips die je zullen helpen om de juiste beslissing te nemen over welk speelhuisje het best geschikt is voor jouw wensen.

Prijs van het speelhuisje

Prijs is een van de kritieke punten die je keuze voor een bepaald speelhuis kunnen beïnvloeden.

Bij het bekijken van keuzes zul je vier hoofdgroepen van speelgoedhuizen die je kunt kopen zien:

 • Houten speelhuisjes voor in de tuin of houten boomhutten. Meestal is dit de duurste speelhuis groep. Dit komt voornamelijk door het gebruikte natuurlijke houtmateriaal, de stevige constructie en de grootte. Prijzen kunnen variëren. van 400 EUR tot 2000 EUR (hoewel we die MEGA dingen niet in deze lijst hebben opgenomen)
 • Plastic speelhuisjes zijn de op een na duurste speelhuis groep. Plastic speelhuizen zijn de meest voorkomende en worden in veel variaties geproduceerd, van eenvoudige vierwandige constructies tot huizen met glijbanen en andere aanpassingen. De prijzen variëren ongeveer van 100 EUR tot 500 EUR.
 • Speeltenten en tipi type speelhuisjes zijn meestal gemaakt van stof en zijn veel goedkoper met prijzen variërend van ca. 30 EUR tot 200 Eur.
 • Kartonnen speelhuisjes zijn de “eenvoudigste” en goedkoopste met prijzen vanaf ca. 20 EUR tot 60 EUR, tot heel uitgebreide dikke kartonnen huizen of speelboten.

De prijzen voor speelhuisjes worden echter bepaald door veel belangrijke componenten waar je als toekomstige speelhuiseigenaar rekening mee moet houden:

Materiaal van het speelhuis

De productiematerialen bepalen de daadwerkelijke prijs voor een speelhuis voor een groot deel.

Houten speelhuisjes

 • Pluspunten: stevig, duurzaam en gaan lang mee, ook ecologisch als ze geverfd zijn met gecertificeerde kindvriendelijke afwerking.
 • Nadelen: de prijs voor houten speelhuisjes is hoger en er is meer geld nodig om te vervoeren en te installeren. Het vereist ook een grotere plek. Bovendien is een houten speelhuis in de tuin zwaar en is het niet bepaald draagbaar. Dus als het eenmaal in de tuin staat, zal het hoogstwaarschijnlijk niet ergens anders worden verplaatst, zelfs niet als je dat op een dat wel wilt.

Als het gaat om houten speelhuizen, raden we je aan om multiplex te overwegen. Deze speelhuisjes zijn veel lichter, eenvoudig te monteren, draagbaar en ze zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten en opslag.

Wat nog belangrijker is, de verkoopprijs van het triplexhuis is lager dan die van een traditioneel houten buitenspeelhuis of tuinhuis.

Plastic speelhuisjes

 • Voordelen: lagere prijs dan voor de houten speelhuisjes, ruime keuze aan kleuren en variaties, draagbaar, eenvoudige montage, kan worden gebruikt als buitenspeelhuis voor kinderen of als speelhuis binnenshuis.
 • Nadelen: plastic is slecht voor het milieu en plastic producten kunnen chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Plastic kleuren vervagen snel na continue blootstelling aan zonlicht en laten een voorheen kleurrijk plastic huis met tijd veranderen in een saai ogend armatuur.

Speeltenten en tipi’s voor kinderen zijn gemaakt van stof

 • Voordelen: betaalbare prijs, mooie en kleurrijke ontwerpen, licht van gewicht en eenvoudige montage, geschikt voor spelletjes binnen of buiten.
 • Nadelen: gebruik buitenshuis wordt beperkt door weer en temperatuur, de constructie is erg licht en ze hebben de neiging niet lang mee te gaan.

Kartonnen speelhuisjes

 • Voordelen: lage prijs, eenvoudige installatie, recyclebaar materiaal en over het algemeen goed voor het milieu. Kinderen kunnen deze kartonnen huizen meestal schilderen en personaliseren.
 • Nadelen: kwetsbaar en onstabiel, neiging om niet lang mee te gaan, verliest gemakkelijk zijn vorm en vorm. Meestal voor spellen binnenshuis.

Klanten die een kartonnen speelhuisje voor hun kinderen kopen, hebben meestal de neiging om daarna te upgraden naar een meer solide speelhuisje.

Is hij voor buiten of binnen?

Bij het kiezen van het juiste speelhuisje is er een andere factor die je moet overwegen, de locatie: wordt het een buitenhuis voor kinderen, een speelhuisje voor kinderen binnen of wordt het vaak verplaatst, afhankelijk van het weer of een andere omstandigheid?

Misschien moet het af en toe in een auto worden vervoerd om naar het huis van oma of de camping te brengen?

Het type productmateriaal, welke maat en montage-eisen zijn belangrijke overwegingen bij het nemen van deze beslissing.

De meeste klanten kiezen waarschijnlijk buiten voor een houten of plastic speelhuisje. Kinderen zullen echter huistenten, tipi’s en een kartonnen speelhuisje binnenshuis houden waar het warm en droog is.

Montage en draagbaarheid van het speelhuisje

Het montageproces verschilt per type speelhuis.

Van houten speelhuisjes die een stevige ondergrond nodig hebben en plaatsing in de tuin tot de eenvoudig te monteren plastic of kartonnen speelhuisjes die niet meer nodig hebben dan 10-20 minuten opbouwen.

Dingen om te overwegen: ben jij de enige die het speelhuis monteert? Kun je dit (sommige zijn echt bouwwerken als of je een echt huis gaat neerzetten) of is er een productspecialist nodig om dit ter plaatse voor je uit te voeren?

De montagetijd hangt sterk samen met de draagbaarheid van het speelhuis.

Veiligheid van het speelhuisje

Ten slotte moeten we de veiligheid bespreken. “Veiligheid eerst!” is een speelgoed-industrie mantra wereldwijd. Zeker als het om de veiligheid van je eigen kind gaat.

Bij het kopen van een speelhuisje moet je controleren of het is gecertificeerd volgens de huidige productveiligheidsnormen voor kinderen.

Er zijn verschillende veiligheidsnormen die per rechtsgebied verschillen. EU-landen hebben bijvoorbeeld verschillende toepasselijke wetten op het gebied van kinderveiligheid.

De Europese norm EN 71 specificeert veiligheidseisen voor speelgoed. De conformiteit van het product onder die normen moet worden vermeld op de buitenverpakking of doos van het speelhuis.

Dit merkteken verzekert je als klant dat het product dat je koopt een in het laboratorium getest product is voor zijn constructie, zijn ontvlambaarheid en gebruikte verf is veilig voor kinderen.

Als je een doe-het-zelf-speelhuis of een handgemaakt speelgoedhuis koopt, zorg er dan voor dat de fabrikant gecertificeerde verven voor kinderen gebruikt, dat de constructie van het huis stevig is en dat alle openingen van het huis groot genoeg zijn zodat lichaamsdelen en vingers van kinderen niet klem komen te zitten.

In alle gevallen heb je als klant het recht om vragen aan de fabrikant te stellen en om veiligheids- en montage-instructies te vragen.

Zodra de aankoop is voltooid, volg je de montage-instructies voor het huis om de veiligheid van je kinderen achteraf te verzekeren.

Grootte van het speelhuisje

Maten van speelhuizen kunnen aanzienlijk variëren. Afbeeldingen van de speelhuizen die je overweegt te kopen, kunnen soms misleidend zijn.

Voordat je een speelhuis koopt, vertrouw niet alleen op de foto van het speelhuis. Hetzelfde huis in verschillende omgevingen kan er anders uitzien, afhankelijk van de achtergrond of voorgrond.

Als je een foto ziet van een speelhuisje buiten, in een speeltuin of een speelhuisje in het park en het ziet er daar nogal klein uit, kan datzelfde huis in de speelkamer van je kinderen enorm zijn.

Daarom hebben we ook zoveel mogelijk video’s opgenomen in onze beoordeling om je een beter beeld te geven, en gebruik altijd de werkelijke afmetingen als referentie want dat is de op één na beste manier om de grootte van elk speelhuis nauwkeurig te bepalen voor de ruimte waarin je het wilt neerzetten.

Controleer de afmetingen met de kamer of ruimte buiten om te zien of er voldoende plek is voor wat je van plan bent te kopen.

Onthoud ook dat je kind of kinderen groeien. Het kleine speelhuisje dat je nu gaat kopen, is over een paar jaar misschien te klein voor ze.

Overweeg een speelhuisformaat dat in de toekomst aan de behoeften van je kinderen zal voldoen.

Realiseer je dat kinderen de neiging hebben om waarschijnlijk jarenlang te willen spelen met hun speelgoedhuizen.

Het aantal kinderen dat met het speelhuisje speelt is ook een belangrijke factor. Overweeg een speelhuisje waar al je kinderen in kunnen en samen in kunnen spelen.

Een groot speelhuisje zal ook het best werken voor een opvang.

Personalisatie en ontwerp

Personalisatie is de trend van vandaag. Je kan op zoek zijn naar een thema-speelhuis zoals speelhuis van Peppa Pig, een kasteel of een prinses-speelhuis.

Ideeën voor speelhuisjes voor kinderen kunnen uniek en origineel zijn.

Sommige mensen willen misschien juist dat hun speelhuisje opgaat in het interieur van de kinderkamer. Mogelijk bent u op zoek naar een speelhuis voor meisjes of jongens tuinhuis.

Om deze reden willen klanten mogelijk aanpasbare speelhuisjes, een speelhuis om als project te bouwen of items die dienen als extra accessoires die de personalisatie van het speelhuis mogelijk maken.

Het beste speelhuis is het huis dat een kind desgewenst zelf kan personaliseren.

We raden huizen aan met sets met add-ons en accessoires die kinderen kunnen gebruiken om hun fantasie en creativiteit te vergroten en zelfs zijn er kartonnen huisjes waar je kinderen op kunnen tekenen.

Multifunctionele aanpak, spelen en leren

Jonge ouders geven tegenwoordig de voorkeur aan speelgoedproducten die een toegevoegde waarde hebben en verschillende functies combineren.

De vraag naar educatief speelgoed zoals Montessori-speelgoed groeit snel. Ouders en leerkrachten zoeken naar nieuwe innovatieve manieren en leermiddelen.

Dus waarom niet dezelfde aanpak gebruiken bij het kiezen van een speelhuisje? Zoek naar een speelhuis dat meer is dan alleen vier muren en een dak.

Er zijn speelgoedhuizen die zowel educatieve als spelfuncties bevatten: van rollenspellen voor kinderen tot tekenen op een kartonnen flap van een speelhuis, zodat kinderen kunnen leren over kleuren, letters, cijfers en een nepklok.

Je kids zullen veel plezier beleven aan het ontwerpen van het speelhuis met kleurrijke en interessante thema-decors terwijl je de fijne motoriek, creativiteit, verbeeldingskracht en sociale vaardigheden van je kinderen met andere kinderen ontwikkelt.

Beste speelhuisjes beoordeeld

Laten we nu wat dieper ingaan op elk van de top keuzes:

Speelhuisje met leukste  accessoires: Little Tikes Picknick

Speelhuisje met leukste  accessoires: Little Tikes Picknick

(bekijk meer afbeeldingen)

Het Little Tikes Speelhuisje Picknick Met Accessoires is perfect voor je kindje om voor alle vriendjes te koken!

Je kleine kok kan de maaltijden door het raam serveren aan de gasten, die plaats kunnen nemen aan de picknicktafel!

Hier bekijkt Twonewparents de complete set:

Het speelhuisje heeft een keuken met fornuis, oven, kastjes, een haard, een brievenbus en komt met een grote accessoireset. De deurbel maakt wel zes geluidjes.

Geschikt voor kindjes vanaf anderhalf tot vijf jaar.

Bekijk deze set hier bij bol.com

Leukste speelhuis voor binnen: PEPPA PIG Game Tent

Leukste speelhuis voor binnen: PEPPA PIG Game Tent 

(bekijk meer afbeeldingen)

De PEPPA PIG Game Tent is een heel handig pop up speelhuisje en erg leuk voor jouw kleine dreumes om in te spelen! Het vrolijk gekleurde huisje is in een oogwenk opgezet en zo ook weer opgeruimd.

Het is voorzien van een deurtje dat opgerold en vastgezet kan worden en geschikt om zowel binnen als buiten te gebruiken. Leuk en simpel tenthuisje voor kindjes vanaf twee jaar!

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste speelhuisje voor de tuin: Backyard Discovery Victorian Inn

Backyard Discovery Victorian Inn

(bekijk meer afbeeldingen)

Het Discovery Victorian Inn Speelhuis is het chiqueste speelhuis ooit! Dit elegante huis van Backyard Discovery is gemaakt van warm cederhout.

Het heeft enorm veel prachtige details zoals onder andere de schattige raampjes, lage deur en in de nok, de fraaie witte ramen en het bankje.

Ook de bloembak ontbreekt niet. Zet er een mooi plantje in zodat het geheel nog spectaculairder oogt!

Er zit ook een fornuis in de cottage, zodat je kindje heerlijke gerechten kan klaarmaken met de lekkere groenten die meegeleverd worden.

Het is echt het summum van speelhuisjes.

De keuken is helemaal compleet met snijdbaar fruit, een snijplank en aanrecht. Je kindje kan ook restaurantje spelen, de gasten kunnen hun lekkernijen dan op het bankje oppeuzelen!

Een juweel voor in jullie tuin, als je het geld hebt want hij is vrij prijzig.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Beste speelhuis met glijbaan: AXI Sophie

Foto van spelende kinderen in een groot houten speelhuis met glijbaan

(bekijk meer afbeeldingen)

Wat een lange glijbaan heeft het AXI Sophie Speelhuis!

Het oergezellige speelhuis met lichtgroene kozijnen biedt veel ruimte om zowel binnen als buiten het huisje te spelen, er zit namelijk een mooie verhoogde veranda aan het huis vast.

Alle vriendjes zijn welkom, er is genoeg ruimte voor allemaal! Het super veilige speelhuis is gemaakt van robuust, Aziatisch cederhout, dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Hier geeft AXI een kijkje in het speelhuis:

Het cederhout heeft een natuurlijke afweer tegen schimmels.

Een fijn en duurzaam speelhuis dat komt als bouwpakket met kant-en-klare panelen die al voorzien zijn van een beschermende laag beits, de verankeringsset zorgt er voor dat je het huisje veilig vast kunt zetten.

Dit huis zal je tuin sieren!

Bekijk hem hier bij bol.com

Stevigste speelhuisje van hout: Backyard Discovery Timberlake

Een van de stevigste houten speelhuisjes de Timberlake

(bekijk meer afbeeldingen)

Het Houten speelhuis Timberlake, ook van Backyard Discovery is gemaakt van gedroogd cederhout en heeft een romantische uitstraling.

Het speelhuis is voorzien van een lage deur en heeft aan beide zijden een bloembak en twee prachtige witte raampjes met spijlen.

Het huisje komt met een speelgoedtelefoon; Je kindje kan dus alle vriendjes en vriendinnetjes opbellen om te komen spelen in dit geweldige houten speelhuis genaamd ‘Timberlake’.

Dit huis neemt niet al te veel ruimte in, maar zal een eyecatcher in je tuin worden!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste kunststof speelhuis: Little Tikes Earth

Foto van jongen en meisje die spelen met het Little Tikes Earth speelhuis

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit Little Tikes Earth Speelhuis heeft maar liefst vier verschillende speelwanden die allemaal een leuk spel in petto hebben voor je kleintje!

Zo raakt je kleine voorlopig niet uitgespeeld. Het huisje met de opvallend rode gevel is geschikt voor kinderen vanaf anderhalf jaar. Wat een plezierige speelplek!

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste speelhuis winkel: Smoby Chef House

Leukste speelhuisje van Smoby: Smoby Chef House

(bekijk meer afbeeldingen)

Dat wordt lachen, gieren, smullen! In het Smoby speelhuisje Chef House is de keuken nu geopend! Dit speelhuisje van Smoby is top, je kindje kan alle gasten ontvangen en hen met een overheerlijke maaltijd verrassen!

Jouw kok in spe neemt de bestellingen op, bereidt vervolgens de gerechten op het fornuisje en rekent daarna af aan de kassa!

De ramen van het Smoby speelhuisje hebben openslaande luiken en een echte balie waar je klanten snacks en drankjes kunnen bestellen.

Er zijn twee borden om aan de luiken te hangen waarop je kindje bijvoorbeeld het dagmenu aanprijst! Het keukentje heeft een koelkast, oven, gootsteen met kraan, een pinautomaat en nog een kassa met rekenmachine.

Hier laat Smyths Toys zien wat je er allemaal me kunt:

Ook het eten en eetgerei mag natuurlijk niet ontbreken! Hamburger, taartjes, ketchup, een pannenkoekenpan, bestek, servies, het zit er allemaal al bij!

Een compleet en veilig huisje van kunststof, super geschikt voor jouw kleine kok in spe!

Bekijk hem hier bij bol.com

Leukste blanken houten speelhuis: vidaXL Kinderspeelhuis hout rood

Leukste blanken houten speelhuis: vidaXL Kinderspeelhuis hout rood

(bekijk meer afbeeldingen)

Een eenvoudig, maar zeer fraai huisje, de vidaXL Kinderspeelhuis hout rood! Het speelhuisje heeft een prachtig rood dak en een rode deur.

Het brengt je kleintje ongetwijfeld veel speelplezier. Het huisje kan zowel binnen als buiten geplaatst worden; Het zal de nieuwe favoriete speelplek van je dreumes zijn.

Het huisje biedt je kindje bescherming en gezelligheid, zelfs bij slecht weer.

Bekijk dit vidaXL speelhuis hier

Beste speelhuis met schommel: Step2 Play Up Gym Set

Foto van spelende kinderen op de schommels en glijbaan van het Step2 Play Up Gym speelhuis

(bekijk meer afbeeldingen)

Leuk deze Step2 Play Up Gym Set voor kids in de leeftijd van drie tot zes jaar! Een toffe schommel naast je kleintje’s huisje maakt het plezier nog groter.

Wat een heerlijk speeltoestel (hier meer beoordeeld) voor in de tuin! Je kind kan in het mini-speelhuisje klimmen en samen met zijn of haar vriendje op de schommels.

Het veelzijdige huisje biedt kids vast urenlang vermaak!

Check de meest actuele prijzen hier

Luxe speelhuis met glijbaan en schommel: WICKEY Speeltoestel Smart Trip

Luxe speelhuis met glijbaan en schommel: WICKEY Speeltoestel Smart Trip

(bekijk meer afbeeldingen)

Heb je een grote tuin? Het immense WICKEY Speeltoestel Smart Trip speelhuis heeft buiten de twee schommels ook nog een ‘golfglijbaan’ die met water gebruikt kan worden en een zandbak!

Op de ladder zijn gekleurde klimstenen bevestigd en er zit een stuur en zelfs nog een telescoop in het huis. Een gezellig winkeltje met zonnescherm maakt het helemaal af en alles is bovendien versierd met vlaggetjes en ballonnen!

Een completer speelhuis is er niet voor je kleine! Het is gemaakt van geïmpregneerd massief hout en er zit tien jaar garantie op. Een speelhuis waar echt iedereen vrolijk van wordt!

Bekijk prijzen en beschikbaarheid hier

Beste speelhuis met zandbak: Tuinhuisje voor kinderen

Beste speelhuis met zandbak: Tuinhuisje voor kinderen

(bekijk meer afbeeldingen)

Een leuke speelplek voor je kindje, het Houten Speelhuis Kinderen met Zandbak!
Het massief houten speelhuis heeft een zandbak (bekijk er hier meer) waarin je kleintje heerlijk kan ravotten en is gemaakt van FSC-gecertificeerd, geïmpregneerd dennenhout.

Het is bestand tegen insecten en alle weersomstandigheden. Jouw kinderen kunnen hun speelgoed en zandvormpjes erin kwijt en heerlijk genieten van de speelmogelijkheden in en rond het huisje!

Het is gemakkelijk te monteren. Een solide en simpel open huis, staat goed in iedere tuin!

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste speelhuis op palen: AXI Lodge XL

Beste speelhuis op palen: AXI Lodge XL

(bekijk meer afbeeldingen)

De AXI Lodge XL Speelhuis Caribisch blauw is net zo leuk en gezellig als de Lodge, maar dan met een opvallende glijbaan in de kleur lime groen en met een veranda!

Het huisje heeft een prachtige kleur en openslaande ramen. Via de trap gaat jouw kleine het Caribische strandhuisje binnen.

Wil je kindje snel naar beneden? Dan is het handig om de glijbaan te gebruiken!

Waan je op een Caribisch strand, gewoon in je eigen tuin! Een erg sfeervol speelhuis op palen!

Koop deze lodge hier

Leukste speelhuis kasteel: KarTent Kartonnen Speel Kasteel

Foto van een jongen die zijn KarTent duurzame kartonnen speelkasteel inkleurt

(bekijk meer afbeeldingen)

Het kartonnen kasteel KarTent is gemaakt van gebruikt karton, supercool!

Speciaal voor de kleine ridder met milieubewuste ouders! Heel trendy voor in de kinderkamer. Je kleine kan met krijt of verf dit speelgoed kasteel helemaal naar eigen smaak inkleuren.

Het perfecte duurzame cadeau voor veel speelplezier, gewoon van karton, plastic is helemaal niet nodig!

Dit kasteel wordt als bouwpakket geleverd en voor het geval dat het bouwen niet zou lukken, is er een online handleiding voor je gemaakt!

Een leuk weetje; Dit product is gemaakt van oude festivaltenten!

Hier kun je hun visie zien over deze circulaire producten:

KarTent is een jonge, Amsterdamse onderneming. Ze maken kartonnen festivaltenten, om de enorme plastic afvalhopen die zo vaak op festivals achterblijven tegen te gaan.

Bij het kasteel ontvang je een certificaat waarop staat van welk festival jouw product komt! Een origineel en milieubewust huisje!

Bekijk hem hier bij bol.com

Leukste speelhuis boomhut: Van Hut Naar Her Dutch Design

Foto van de boomhut van hut naar her uitgeklapt en opgeborgen

(bekijk meer afbeeldingen)

Het is net of je in een echte boomhut zit in de Van Hut Naar Her – Boomhut Dutch Design! Hutten bouwen is niet alleen heel leuk voor je kind maar ook goed voor de ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht, de fantasie en het zelfvertrouwen.

Met deze boomhut als basis voor de hut en wat lakens en knijpers creëert je kleine zijn eigen wereld.

De tentstokken en flexibele dakdelen geven de mogelijkheid om bijvoorbeeld een winkeltje te bouwen, een huisje met slaapkamer of gewoon een simpel en comfortabel plekje.

De hut staat geweldig in de kinderkamer en is in een paar tellen weer opgeruimd. Van Hut Naar Her staat voor trendy en verantwoord speelgoed, alle huisjes zijn gemaakt van 100% duurzaam Tripple A Wall karton.

Hier kun je zien hoe je hem gemakkelijk opbouwt:

Dat is een kartonsoort opgebouwd uit drie stevige lagen golfkarton en wordt ook wel gebruikt voor het verhuizen van zware goederen.

Het is zeer stevig materiaal en heel licht in gewicht, dat maakt het uitermate geschikt en heel veilig voor je kindje om mee te spelen!

De fabrikant heeft gekozen voor een stevige kartonsoort, in plaats van hout of kunststof, omdat de hutten zo licht genoeg zijn voor je kind om zelf in elkaar te zetten.

Alle hutten zijn uitgebreid getest door kinderen zelf en bestaan uit zorgvuldig afgewerkte onderdelen met ronde vormen. Een toffe en aparte boomhut!

Bekijk hem hier bij bol.com

Leukste speelhuis van karton Small Foot Company Huis Karton

Leukste speelhuis van karton Small Foot Company Huis Karton

Nog een top kartonnen huis! Dit Small Foot Huis Karton – Inkleuren kleurt je kleine zelf, of samen met zijn vriendjes in! Met waskrijt, stiften of verf, het gaat erom wat je kleintje leuk vindt. Daarna kan hij of zij het bouwpakket helemaal zelf in elkaar zetten! Het raam en de deur van dit geweldige speelhuisje zijn makkelijk te openen. Een heel tof en leerzaam huisje om in de speel- of kinderkamer te zetten, voor een goede prijs! Ook leuk om te geven als verjaardagscadeau voor een dreumes of peuter!

Schattigste roze speelhuis: Win Green Gingerbread Cottage

Schattigste roze speelhuis: Win Green Gingerbread Cottage

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit Gingerbread Speelhuis is eigenlijk een schattig tent huisje waar een heerlijk kopje thee geserveerd kan worden door jouw kleintje! De ‘Tea Shop’ heet vriendjes en familie welkom!

De voor- en zijkanten van het huisje zijn versierd met prachtige figuurtjes. Het is gemaakt van 100% zwaar katoen en eenvoudig te monteren.

De roze cottage heeft romantische handgeborduurde details en is een echt droomhuisje voor je kindje!

Check de meest actuele prijzen hier

Speelhuis met de beste keuken: Backyard Discovery Victorian Inn

Afbeelding van het Victoria Inn speelhuis met keuken

(bekijk meer afbeeldingen)

Het statige Backyard Discovery Victorian Inn Speelhuis is een geweldig gezellig speelhuis in Victoriaanse stijl met een mooie keuken plus allerlei etenswaren.

Hier laat de Heart Family zien dat het zeker even duurt om in elkaar te zetten, omdat het een echt houten huis is, maar dan heb je ook wat:

De prachtige groene kleur en de vele versiersels maken het speelhuis helemaal af! Je kan ook nog een mooie bloembak op de vensterbank plaatsen!

Het huis heeft een prachtige dakbedekking en is zonder meer een top aanwinst voor in je tuin. Geschikt voor kids vanaf twee tot tien jaar.

Bekijk hem hier bij bol.com

Lees ook: dit zijn de 12 leukste speelkeukens voor binnen

Leukste speelhuis boot: Van Hut Naar Her

Leukste speelhuis boot: Van Hut Naar Her

(bekijk meer afbeeldingen)

Een boothuis voor je kleintje! De Van Hut Naar Her – Speelboot Dutch Design – Bruin speelboot is prachtig speelgoed! Het boothuisje is gemaakt van Triple A Wall, drie-laags samengesteld golfkarton;

Makkelijk uit elkaar te halen en plat op te bergen wanneer gewenst. Je kleine kan het boothuisje zelf opbouwen, dat stimuleert het ruimtelijk inzicht, en de hand-oog coördinatie van kinderen.

Geschikt voor thuis, maar ook voor op kinderdagverblijven. Er passen zeker zes kinderen tegelijk in en de speelboot kan voor meerdere thema’s ingezet worden.

Heb je ook al kennis gemaakt met de boerderij set? Hiermee verander je de boot in no time in een boerderij!

Van Hut Naar Her kiest voor duurzame productie, de speelboot is 100% Nederlands design, duurzaam ontworpen en ook geproduceerd in Nederland.

De filosofie hierachter is ‘om onze planeet zo schoon mogelijk door te geven aan onze kinderen!’ Een zeer origineel en milieuvriendelijk cadeau!

Bekijk de boot hier bij bol.com

Leukste speelhuis van Nijntje: Nijntje ABC Wigwam Speeltent

Foto van meisje dat speelt met het ABC wigwam Nijntje speelhuis

(bekijk meer afbeeldingen)

Een gezellig tenthuisje deze Nijntje ABC Wigwam – Speeltent. Zoekt je kindje je een lekker rustig plekje om een boekje te lezen, of misschien een plekje om spelletjes met vriendjes te spelen?

Alles kan in deze leuke speeltent van nijntje. Een trendy tipi tent die geweldig zal staan in iedere speel- of kinderkamer! De tipi van nijntje is makkelijk op te bouwen en ook weer af te breken.

Het heeft een raampje met een oprolgodijn en tentflappen om de tent te openen. Ontzettend tof voor je dreumes of peuter! Ook leuk als verjaardagscadeau!

Bekijk hem hier bij bol.com

Leukste speelhuis paleis: Feber Super Paleis

Leukste speelhuis paleis Feber Super Paleis

(bekijk meer afbeeldingen)

Droomt jouw kindje ervan een prins of prinses te zijn en in een kasteel te wonen met al hun speelgoed? Het Feber Super Paleis – Speelhuis is dan super voor hem of haar!

Het heeft echte kasteeldeuren met daarnaast een bel met verschillende deuntjes. Er hangt zelfs een klok aan de wand!

Dit zuurstokroze speelhuis in de vorm van een heerlijk kitscherig kasteel heeft vijf ramen en wel negen torens waarvan twee er versierd zijn met vlaggetjes!

In deze video kun je zien hoe groot hij is:

Feber is een bekende Spaanse fabrikant van A-kwaliteit speelgoed. Een knalroze topper!

Bekijk hem hier bij bol.com

Zelf een speelhuis bouwen voor in de tuin?

Bepaal dan vooraf de plek waar het huisje komt te staan; het liefst een beschutte plek en in het zicht!

Kies het soort speelhuisje dat geschikt is voor in jouw tuin en dat voldoet aan jouw eisen, je kan er ook aan denken een glijbaan, een schommel en eventueel een zandbak erbij te plaatsen.

De handigste manier is natuurlijk om een bouwpakket te bestellen: Ben je echter een ervaren klusser? Je kan dan ook overwegen om een bouwtekening te downloaden van internet of een eigen ontwerp te maken en te bouwen.

Als je de plek waar het huisje komt te staan eenmaal bepaald hebt, dan begin je met het voorbereiden van de basis en schep je op de plek waar het speelhuisje moet komen te staan een gedeelte van de ondergrond weg.

Bij een eenvoudige speelhuisje voldoet het om slechts een randje zwart zand uit te graven en een laagje wit zand aan te brengen om daar dan de fundering op te plaatsen.

Bouw vervolgens het frame volgens de bouwtekening en/of plaats deze al kant en klaar op de fundering. De basis voor je speelhuis is nu gereed!

Zorg ervoor dat alles 100% waterpas komt te liggen. Alleen op deze manier is het mogelijk om een solide huisje te bouwen!

Bekleed het frame vervolgens met planken, plaats je panelen met ramen en deuren en monteer het dak.

Vervolgens ga je de vloer afwerken, dat kan je eenvoudig doen door zandbakzand aan te brengen of je vult de vloer aan met wat wit zand, dat je kan bestraten met bijvoorbeeld betonklinkers.

Daarna moet het huisje nog geschuurd worden en gebeitst. Wat zal je trots zijn als de klus geklaard is en je kindje er in de wolken mee is!

Veelgestelde vragen over speelhuisjes

Hoe veranker je een speelhuis in de grond?

Graaf de grond weg onder twee van de vier hoeken; Graaf gaten van ongeveer een halve meter diep. Allebei de gaten moeten een diameter van zeker veertig centimeter hebben.

Monteer de ankers vervolgens in het hout van de speelset door eerst de gaten te boren en deze aan de palen te bevestigen. Vul vervolgens de gaten in de grond met beton.

Hoe moet je de grond egaliseren voor het plaatsen van een schommel?

Meet het grondoppervlak waarop je het speelhuis wil plaatsen.

Begrens het gebied met een touwtje en graaf ongeveer tien centimeter diep. Vul het stuk vervolgens op met een laagje grind en daarna met nog wat wit zand.

Let op: Een kinderschommel moet minstens veertig centimeter van de grond af hangen.

Kun je een speelhuis op gras plaatsen?

Ja, dat kan. Mocht je van plan zijn het speelhuisje rechtstreeks op gras te plaatsen, dan kan dat mits je de onderkant van elk speelhuis paneel eerst goed behandeld met een goede waterdichte beits om te voorkomen dat het vocht van het gras het hout aantast.

Tips voor het versieren van het speelhuis

Hoe leuk zou het toch zijn om met je kind het huisje gezellig in te richten en te decoreren? Het is ook cool om samen een houten speelhuisje in een modieuze kleur te schilderen of beitsen!

Laat je kindje een fraaie teint uitzoeken! Je zou het ook nog kunnen besprenkelen met wat glitter en misschien leuke stoffen uit kunnen zoeken om gordijnen en kussentjes van te maken voor in het huisje van je kleine.

Je kan wat gezellige meubeltjes, als een kinderfauteuil en een tafeltje erin plaatsen en misschien een mooi plantje in pot op de veranda zetten.

Overweeg nog een leuke slinger met buitenverlichting en binnen kan je eventueel gekleurde vlaggetjes ophangen.

Misschien heeft jouw kleine nog wat goede ideeën, vraag het aan hem of haar! Zo zal het een top speelhuis worden, waar je kleine enorm veel van gaat genieten!

Conclusie

Het is ontzettend leerzaam om je kind te betrekken bij de bouw of bij het opzetten van zijn of haar speelhuisje; Of het nu gaat om een tenthuisje, of een houten- of kartonnen bouwpakket, dat maakt eigenlijk niet uit.

Als je kinderen het gevoel heeft dat hun mening er toe doet en dat hun hulp van groot belang is, zullen ze daar, ook voor later, baat bij hebben!

Hun zelfvertrouwen zal een boost krijgen wanneer het huisje staat en ze zullen trots zijn op het werk dat ze verricht hebben.

Ze ontwikkelen hiermee ook nog eens hun ruimtelijk inzicht en er wordt beroep gedaan op hun creativiteit.

We hebben het dan nog niet eens gehad over hoe leuk het samenwerken is; Het schept een band!

Het zou mooi zijn als je nu wat meer weet over de aanschaf van een speelhuisje! Heb je inmiddels al een idee voor welk huisje je gaat? Een binnen- of buitenhuisje?

Een tenthuisje, een kartonnen huis of een bouwpakket van hout? Kies je voor een huis dat in de grond verankerd moet worden? Welke stijl past bij jullie thuis of in jullie tuin?

Misschien ga je er zelfs een volgens eigen ontwerp maken! Welk model je ook gaat kiezen, je kleine zal straks verrukt zijn over het feit dat het helemaal zijn of haar eigen speelplek zal zijn!

Vast veel bouw- en speelplezier voor jou en je koter!

Lees ook: dit is het leukste speelgoed voor in je speelhuisje

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.