Leukste hobbelpaarden

Beste hobbelpaard | de top 12 hobbeldieren van koe tot olifant +paard

Een hobbelpaard is leuk speelgoed voor een kind en het staat vaak ook nog eens mooi in de kinderkamer of woonkamer.

Een hobbelpaard is vooral fijn om in huis te hebben voor kleine kinderen, voornamelijk omdat deze een grote bewegingsdrang hebben. Kinderen kunnen vaak niet goed stilzitten en een hobbelpaard biedt daarom een handige oplossing, omdat deze juist bedoeld om op te bewegen of te ‘hobbelen’.

Met een hobbelpaard is een kind niet alleen een tijdje zoet, ook ontwikkelt het tegelijkertijd motorische vaardigheden. Evenwicht wordt met het gebruik van zo’n hobbelpaard onbewust geoefend. Evenwicht is zeer belangrijk voor een klein kind en iets wat ze al zeer jong beginnen te ontwikkelen.

Daarnaast zijn hobbelpaarden goed om rollenspel te stimuleren en kinderen hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Speelt een kind een stoere cowboy na op een sterk paard, of juist een mooie prinses die te paard op zoek gaat naar haar prins?

Ons favoriete hobbelpaard

Welke vinden wij nu het ultieme hobbelpaard voor jouw kleine deugniet? Er zijn er nogal wat op de markt te vinden, in alle soorten en maten en jawel, ook met andere dieren dan een paard. Of je wat te helpen bij de keuze van het beste hobbelpaard hebben wij wat onderzoek gedaan.

Van de tientallen mooie hobbelpaarden hebben wij onze favoriet gekozen en dat is de Playwood – Hobbelpaard bont – met geluid en bewegende staart. Voor een prima prijs krijg je een ontzettend mooi en zacht hobbelpaard met alle accessoires die erbij horen: teugels, een zadel, stijgbeugels en het paard heeft zelfs een stoer rood shawltje om.

Het paard maakt twee verschillende geluiden wanneer je in zijn oren knijpt en beweegt tegelijkertijd met zijn staart. Het hobbelpaard is stevig en robuust gebouwd. Hij staat op een mooi houten frame en heeft ook houten handvatten voor extra veiligheid. Daarnaast is dit hobbelpaard gemakkelijk in elkaar te zetten en geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Playwood staat bekend om de productie van houten speelgoed. Het houten speelgoed is er voornamelijk op gericht om bij te dragen aan de motorische vaardigheden en creativiteit van een kind. Het speelgoed is over het algemeen simpel qua design, maar tegelijkertijd wel robuust en mooi.

In dit artikel gaan we in op al onze favoriete hobbelpaarden. Om de vele informatie wat overzichtelijker te houden, hebben we het artikel opgesplitst in diverse categorieën zoals houten hobbelpaarden, pluche hobbelpaarden, roze hobbelpaarden enzovoort.

We zullen bij de producten uitleggen waarom wij dit zo een goed of leuk product vinden en waar je precies rekening mee moet houden wil je een hobbelpaard gaan aanschaffen.

De beste hobbelpaarden op een rijtje

CategorieNaam productDetailsAfbeelding
HoutBandits and Angels houten hobbelpaard wit
Klassiek wit hobbelpaard van hout met een zithoogte van 30 cm. Bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 3 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
Baby (va. 1 jaar)Little Tikes Hobbelpaard – BlauwHobbelpaard van kunststof verkrijgbaar in het blauw, rood en roze. De zitting zit op 43 cm hoogte en heeft een veilige en stabiele rugleuning. Met handgrepen en grote voetsteunen. Voor kinderen van 1-3 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
Met geluid
*onze favoriet*
Playwood – Hobbelpaard bont – met geluid en bewegende staartPluchen hobbelpaard met shawl, staat op houten voetstuk. Heeft houten handvatten en stijgbeugels. Maakt geluid wanneer je in de oortjes knijpt. Verkrijgbaar in de kleuren zwart en bruin, geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
PlucheHobbelpaard Beige – met GeluidEen stevig houten hobbelpaard gecoverd in een pluche jasje. Het hobbelpaard maakt geluidjes wanneer je in de oren knijpt en kwispelt met zijn staart. Geschikt product voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar oud.
(bekijk meer afbeeldingen)
Roze (Prinses)Bandits and Angels wit met roze hobbelpaard Little PrincessEen zacht, wit met roze hobbelpaard voor de echte meisjes-meisjes, gemonteerd op een houten steun met houten handvatten. Het paard maakt geluid wanneer je in de oren knijpt. Eventueel verkrijgbaar in de kleur lichtbruin. Geschikt voor kids met een leeftijd vanaf 1 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
UnicornHobbelpaard roze Kidso eenhoornUnicorn hobbelpaard met bewegende staart en mond en met geluid. Staat op een houten voetstuk en heeft houten handvatten. Geschikt voor kinderen van 1-5 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
SchaapPlaywood – Hobbeldier schaap met geluid – Schommel schaap – HobbelschaapUniek, schattig schaap als hobbelpaard van zachte stof, produceert geluid wanneer je in zijn oor knijpt. Het schaap staat op een mooi houten onderstel en heeft houten handvatten. Geschikt vanaf 1 jaar tot ongeveer 5 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
OlifantNattou hobbelpaard Rose de OlifantHobbelpaard in de vorm van een olifant van Natou met stoeltje en veiligheidsriempje. De olifant heeft mooie, zachte kleurtjes en staat op een houten frame. Geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden.
(bekijk meer afbeeldingen)
ZebraBase Toys Houten Hobbelpaard Zebra MoritzLieve, knuffelbare zebra als hobbelpaard, geschikt voor kinderen boven de twee jaar. De zebra heeft een blauw zijvakje waarin een baby zebra in zit als knuffel. Het hobbelpaard staat op een houten onderstel en heeft houten handvatten.
(bekijk meer afbeeldingen)
LieveheersbeestjePlaywood – Hobbeldier lieveheersbeest met zitjeHobbelpaard op houten frame in de vorm van een snoezig lieveheersbeestje, met veilig en comfortabel stoeltje als zitvlak. Met houten handvatten. Geschikt voor de leeftijden 1 tot 5 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
KoeSchommel KoeEen super leuk hobbelpaard in de vorm van een koe. De koe gaat loeien wanneer je in zijn oor knijpt. Door de zachte structuur zit een kind comfortabel op het hobbelpaard. Geschikt voor kinderen van 0 tot 3 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
Met wielenSwing up hobbelpaard en loopfiets trikeDit is een hobbelpaard en loopfiets in één. Het product is gemaakt van hout en heeft vrolijke kleurtjes. Het product is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste hobbelpaard met geluid: Playwood bont

Wat is er nu leuker voor een kind dan een hobbelpaard dat naast hobbelplezier ook geluid geeft? Een voorbeeld van zo eentje is het Playwood – Hobbelpaard bont – met geluid en bewegende staart, verkrijgbaar in de kleuren zwart en bruin. Dit hobbelpaard is onze favoriet van allemaal!

Het paard is door de pluche stof heerlijk knuffelbaar. Als je in de oortjes knijpt, geeft het paard twee verschillende geluidjes en beweegt hij met zijn staart. Elk kind zal dit fantastisch vinden en wellicht zelfs een beetje spannend.

Dit hobbelpaard is ontwikkeld voor kinderen vanaf 1 jaar. Het product is stevig gebouwd, staat op een mooi houten voetstuk en heeft ook houten handvatten. Het kind kan de voetjes kwijt in de stijgbeugeltjes.

De zithoogte van het hobbelpaard is ongeveer 48 cm. Een leuk detail is dat dit paard een stoere shawl omheeft. Kinderen zijn er dol op!

Johntoy hobbelpaard met geluid

Een ietsje goedkoper alternatief is het Hobbelpaard Beige – met Geluid van Johntoy. Qua uitstraling vergelijkbaar met het pluchen hobbelpaard van Playwood. Ook dit hobbelpaard is van hout en gecoverd in een pluche jasje.

Qua design zijn ze erg overeenkomstig met onze favoriet, want ook dit hobbelpaard maakt geluidjes wanneer je in de oren knijpt en kwispelt hij met zijn staart.

Dit hobbelpaard is volgens de fabrikanten ontwikkeld voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar oud, en het kan zo’n 40 kg aan gewicht dragen. Een stevig hobbelpaard waar kinderen graag mee willen spelen!

Over het kinderspeelgoed van Johntoy

Johntoy is een speelgoedproducent die net als de meeste kwalitatieve merken erop gericht is om kinderen een zo leuk mogelijke kindertijd te geven. Tijdens het spelen leren kinderen onbewust veel zoals probleemoplossend vermogen en de motoriek.

Beide zijn fijne producten vanwege de pluchen stof, wat zitten en spelen op de hobbelpaarden comfortabel maakt voor een kindje. Aan de andere kant zijn deze paarden wat hoger en misschien niet helemaal geschikt voor kleinere kinderen. Beide zijn een zeer leuk item voor in de kinderkamer. null

Beste houten hobbelpaard

Voor een leuk ouderwets houten hobbelpaard kun je bij Bandits and Angels terecht. Ons favoriete Bandits and Angels houten hobbelpaard is wit van kleur en geproduceerd uit stevig hout. Het is een simpel en modern hobbelpaard met een zithoogte van 30 cm.

Een leuk stuk speelgoed voor een kleintje met een leeftijd tussen de 2 en 3 jaar en meteen een mooie en hippe accessoire voor een moderne woonkamer. Ook de prijs van dit hobbelpaard is aantrekkelijk.

Houten hobbelpaard met kleur: Bandits & Angels

Een alternatief houten hobbelpaard van hetzelfde merk is het Houten hobbelpaard met beugel. Deze is verkrijgbaar in het beige, blauw of wit-roze en is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Het hobbelpaard heeft mooie, subtiele schilderingen en is voorzien van voetsteuntjes en een veiligheidsbeugel rondom het zitgedeelte. De veiligheidsbeugel is eventueel afneembaar zodat een kind zo lang mogelijk plezier kan beleven aan het hobbelpaard, dus ook tijdens de groei.

Bandits and Angels – een leuk kinderspeelgoed merk

Bandits and Angels zorgen voor leuk speelgoed met een trendy uitstraling. Bij dit merk vinden ze het belangrijk dat kids op een spelende manier leren en ontwikkelen. Kinderen worden uitgedaagd en enthousiast van het speelgoed van Bandits and Angels.

Ze hebben bij dit merk een grote variëteit aan speelgoedproducten voor kinderen. Naast hobbelpaarden hebben ze bijvoorbeeld ook poppenhuizen – en wagens en loopfietsen. Kinderen kunnen heerlijk urenlang spelen met dit speelgoed. Een aantal van hun mooie tenten vind je bijvoorbeeld terug in ons artikel over leuke kinderspeeltenten.

Ook vinden ze het bij Bandits and Angels belangrijk dat er samen gespeeld kan worden. Zowel met vriendjes en vriendinnetjes als met papa en mama en broertjes of zusjes. Samen spelen en samen leren!

Hobbelpaard voor een baby vanaf 1 jaar

Ben je op zoek naar een hobbelpaard dat geschikt is voor kinderen van 1 jaar oud? Het leuke Little Tikes Hobbelpaard – Blauw is geproduceerd uit kunststof en is naast de kleur blauw ook verkrijgbaar in rood en roze.

De zitting is laag (43 cm hoog) en de rugleuning juist hoog, wat het een product maakt met goede stabiliteit. Ook heeft het hobbelpaard handgrepen die speciaal gemaakt zijn voor kinderhandjes. Daarnaast zijn de voetsteunen groot en comfortabel, zodat kinderen veilig op het hobbelpaard kunnen spelen.

Het hobbelpaard is ontwikkeld voor kinderen vanaf 1 jaar tot ongeveer 3 jaar oud. Het speelgoed kan een gewicht dragen van maximaal 23 kg. Zet de veiligheid van je kind altijd voorop, laat bijvoorbeeld maar één kind tegelijk op het hobbelpaard om ongelukjes te voorkomen.

Little Tikes – altijd een goed idee voor jouw kleintje

Little Tikes is een merk dat gericht is op speelplezier van lange duur. Het merk heeft een ontzettend uitgebreid assortiment aan speelgoed voor kinderen.

Naast hobbelpaarden produceren ze onder andere erg leuk buiten speelgoed zoals zandbakken, glijbanen, speelhuizen en activiteiten speelgoed.

Lees hier meer over het leukste buitenspeelgoed voor jouw kind!

Sociale interactie en actief bezig zijn staan centraal. Het speelgoed van Little Tikes maakt kinderen nieuwsgierig en stimuleert de fantasie.

Vtech hobbelpaard voor baby

Een ander aantrekkelijk hobbelpaard dat geschikt is voor kinderen van 1 jaar is bijvoorbeeld het VTech Baby 2 in 1 Hobbelpaard. Qua prijs verschilt deze niet ontzettend veel van het Little Tikes hobbelpaard, al ziet ie er wel anders uit.

Dit hobbelpaard heeft vrolijke kleuren en is gemaakt van plastic. Voor de prijs krijgt een kind een heleboel leuke speelmogelijkheden terug. Het paard bevat namelijk toetsen die geluid maken en er kunnen wel meer dan 50 melodietjes worden afgespeeld die allemaal qua volume te regelen zijn. Een kind leert zo over onder andere kleuren en dieren.

Het hobbelpaard kan overigens ook worden omgevormd in een loopkarretje, wat het een 2-in-1 product maakt. Het hobbelpaard is robuust en zorgt voor jarenlang speelplezier. Houd als ouder wel toezicht, het hobbelpaard heeft geen rugleuning.

VTech voor kinderen

VTech is een merk dat weet hoe belangrijk spelen is voor de gezonde ontwikkeling van elk kind. Door te spelen leren kinderen over de wereld, kunnen ze interacteren met andere kinderen en autonoom worden.

VTech onderscheidt zich van de andere merken door speelgoed te produceren waarbij de input wordt meegenomen van speelgoedspecialisten, ouders, pedagogen en natuurlijk de kinderen zelf.

Wij zijn bijvoorbeeld ook erg te spreken over de VTech Storio Max kindertablet, een van onze favoriete kindertablets.

Pluche hobbelpaard

In deze categorie zijn onze favoriete nummer één en twee respectievelijk de Hobbelpaard Beige – met Geluid van Johntoy (hierboven besproken in de categorie ‘met geluid’) en de Bandits and Angels wit met roze hobbelpaard Little Princess. Voor de echte meisjes-meisjes is er dit schattige, knuffelbare hobbelpaard van Bandits and Angels.

Dit pluche hobbelpaard is roze en wit van kleur en is ook eventueel verkrijgbaar in de kleur lichtbruin. Het hobbelpaard is geschikt voor kids met een leeftijd vanaf 1 jaar, de zithoogte is 38 cm.

Het zachte paard staat op een houten steun en heeft ook houten handvatten. Dit hobbelpaard maakt net zoals een aantal eerder besproken hobbelpaarden geluid (gehinnik, of galoppeer geluiden) wanneer je in de oren knijpt.

Het product is eenvoudig te monteren, is stevig en ziet er mooi uit. Het hobbelpaard heeft een lieflijke uitstraling en alle kinderen die ‘m hebben ontvangen zijn er dol op.

Roze hobbelpaard

Het hobbelpaard dat we zojuist als laatst hebben besproken in de ‘pluche’ categorie, namelijk de Bandits and Angels wit met roze hobbelpaard Little Princess is onze ware favoriet in de ‘roze’ hobbelpaard categorie.

Meer leuks van Bandits and Angels

Een prima alternatief voor deze is de Houten hobbelpaard met beugel wit – roze, wederom van Bandits and Angels. Ook een mooi roze met wit hobbelpaard, in dit geval compleet van hout.

Het hobbelpaard heeft een veiligheidsbeugel en voetsteunen en is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Klanten geven aan dat het hobbelpaard leuk staat bij het interieur, iets wat ook niet algeheel onbelangrijk is voor papa en mama.

Nog meer roze: hobbelpaard Little Tikes

Een andere optie is de Little Tikes Hobbelpaard – Roze (zie ook hierboven in het blauw, in de categorie ‘1 jaar’). Over dit product zijn veel goede reviews geschreven. Een simpel hobbelpaard, maar dat blijkbaar ontzettend leuk wordt gevonden door kinderen. Ideaal dus!

We hebben zojuist diverse hobbelpaarden toegelicht die naar ons idee de moeite waard zijn om te bekijken. Van traditioneel houten paarden tot pluche beestjes, hobbelpaarden die liedjes zingen en andere speciaal voor de meisjes die dol zijn op roze.

Maar wat dacht je van een ander dier waar je op kan hobbelen? We zullen in het volgende gedeelte ingaan op hobbelpaarden die in plaats van een paard een ander dier voorstellen.

Kidso Unicorn hobbelpaard

De unicorn, ofwel de eenhoorn, is over de jaren een favoriet figuur geworden van veel kinderen en zelfs jongvolwassenen. Ook hobbelpaarden zijn er nu in de uitvoering van zo’n unicorn.

Een veel aangeschaft hobbelpaard van dit thema is de Hobbelpaard roze Kidso eenhoorn van het merk Reke. Dit hobbelpaard heeft een redelijke hoog zitvlak wat dit paard vooral geschikt maakt voor kinderen die in staat zijn om zelfstandig te zitten.

Ook al is het zitvlak stevig genoeg voor kleine kinderen, raden we aan door de hoogte van het paard deze alleen te laten gebruiken door wat grotere kinderen.

Het paard maakt geluidjes en heeft een bewegende staart en mond. Het gewicht van het paard is 5kg. Dit schattige hobbelpaard heeft twee handvatten waar het kindje zich aan vast kan houden wanneer het fijn aan het hobbelen is.

Schommelpaard Unicorn met geluid

Een ander mooi hobbelpaard met het unicorn thema is het Hobbelpaard Eenhoorn, een schommelpaard met stijgbeugels, zadel en geluidsfunctie van het merk Somultishop.

Dit hobbelpaard is ook heerlijk knuffelbaar, heeft een houten frame en houten handvatten. Om het geheel af te maken komt het hobbelpaard met stijgbeugels en een comfortabel, zacht zadel.

Wanneer je in het oor van de eenhoorn knijpt komen er grappige paardengeluidjes uit. Het paard heeft een zithoogte van ongeveer 49 cm en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het witte paard met de roze details maken het een perfect cadeau voor meisjes.

Schaap hobbelpaard

Wat dacht je van een schaapje om lekker op te hobbelen? De Playwood – Hobbeldier schaap met geluid is onze favoriet in deze categorie. Dit originele hobbelpaard is lekker zacht en heeft de zitting op 45 cm hoogte.

Ook deze maakt geluid wanneer je in zijn oor knijpt. Het schaap ziet er lieflijk en leuk uit, staat op een mooi houten onderstel en heeft houten handvatten. De aanbevolen leeftijd voor het gebruik van dit hobbelpaard is vanaf 1 jaar tot ongeveer 5 jaar. Een keer iets anders dan een hobbelpaard!

Playwood Hobbelschaap

Een ander mooi hobbelpaard met het thema ‘schaap’ vinden wij de Playwood – Hobbeldier schaap met zitje. Het verschil met de vorige is dat deze een soort stoeltje heeft waardoor een kind stabieler en veiliger op het hobbelschaap zit.

De zithoogte is bovendien lager, namelijk zo’n 28 cm wat het hobbelschaap geschikter maakt voor kleinere kinderen van ongeveer 0 tot 3 jaar. Het frame van het paard is van hout en het schaap van pluche. Het schaapje heeft houten handvatten voor een veilige hobbelrit. Een schattig detail is het sjaaltje die het schaap omheeft.

Olifant als hobbelpaard: Nattou pluche olifant

Is jouw kleintje een echte olifanten fan? Ook dan is er de mogelijkheid om te gaan voor een hobbelpaard in de vorm van een olifant. Dit super schattige Nattou hobbelpaard Rose de Olifant heeft een stoeltje waar je de baby in kan zetten zodat deze veilig kan hobbelen.

Dit zitje maakt deze lieflijke hobbelolifant geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden en ook de zithoogte is relatief laag (28 cm). Daarnaast heeft het een veiligheidsriempje. De zachte kleurtjes en het mooie houten frame maken het naast leuk speelgoed ook een mooi accessoire voor de kinderkamer.

Hobbelolifant hout: Childwood

Een ietsje goedkoper en simpeler alternatief voor olifantenfans is de Childwood – Schommel Olifant Grijs + Beugel. Waar het hobbelpaard van Nattou vooral heel zacht is, is deze klassieke hobbelolifant puur van hout gemaakt met een houten zitje inclusief veiligheidsbeugel.

Het is een goedkoper alternatief, en dat qua design ook ontzettend fraai staat in de woonkamer. Om perfecte stabiliteit te creëren heeft deze lange lopers. Het speelgoed is geschikt voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar oud. Wij adviseren je wel om altijd een oogje in het zijl te houden wanneer de kleine aan het hobbelen is.

Zebra hobbelpaard: Base Toys Moritz

Wat dacht je van een lieve, knuffelbare zebra als hobbelpaard, zoals de Base Toys Houten Hobbelpaard Zebra Moritz? Dit hobbelpaard is slechts 30 cm hoog en is geschikt voor kinderen boven de twee jaar.

De zebra heeft een blauw zijvakje waarin een baby zebra in zit als knuffel. De hobbelzebra staat op een houten onderstel en heeft ook houten handvatten. Een ontzettend leuk alternatief voor het ouderwetse hobbelpaard!

Meer leuk speelgoed van Base Toys

Base Toys is er vooral op gericht om speelgoed aan te bieden tegen een lage prijs. Plezier staat bij dit merk voorop, samen met leerzaamheid. Base Toys heeft naast leuke speeltjes voor binnen, ook een groot assortiment aan buitenspeelgoed. Zo kan je kind het hele jaar door genieten van het leukste speelgoed.

Playwood Lieveheersbeestje hobbeldier met zitje

Het Playwood – Hobbeldier lieveheersbeest met zitje is ontworpen in de vorm van een snoezig lieveheersbeestje. Het heeft een veilig en comfortabel stoeltje als zitvlak. Het dier staat op een houten frame en heeft ook houten handvatten als houvast.

De aanbevolen leeftijd voor het gebruik van dit speelgoed is 1 tot 5 jaar. Dit hobbelpaard is stabiel gebouwd en het zitje met rugsteun zorgt ervoor dat ieder kind veilig kan hobbelen. Dit hobbeldier geeft elke kinderkamer een vrolijke en kleurrijke touch.

Playwood Schommel koe

De Schommel Koe van Playwood is een ontzettend leuk hobbelpaard in de vorm van een koe. Lekker Hollands natuurlijk, van deze hobbel koe in de woonkamer worden ook papa en mama vrolijk.

Door de zachte, pluchen structuur zit een kind fijn op het hobbelpaard. De zitting zit op 45 cm hoogte. Omdat de koe geen rugleuning heeft, wordt er aangeraden toezicht te houden op een kind die met dit hobbelpaard aan het spelen is.

De fabrikant geeft aan dat het een geschikt product is voor kinderen van 0 tot 3 jaar. De koe gaat loeien wanneer je in zijn oor knijpt.

Als laatste bespreken we ook graag nog een ander bijzonder type hobbelpaard, namelijk eentje met wielen.

Swing Up hobbelpaard met wielen

De Swing up hobbelpaard en loopfiets trike is een hobbelpaard en loopfiets in één! Het product is gemaakt van hout en heeft vrolijke kleurtjes.

Je kan wielen onder het paard zetten zodat een kind er mee kan rijden, of een houten gestel om een kind te laten hobbelen. Het product is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar, en biedt door de twee functies veel speelmogelijkheden voor lange tijd.

Hobbelpaarden, traditie en toezicht

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel leuke hobbelpaarden te vinden. De klassieke houten hobbelpaarden zijn eenvoudig en mooi, en doen het nog steeds goed. Deze traditionele hobbelpaarden zijn al minstens sinds de 18e met ons!

Tegenwoordig zijn er ook varianten te vinden met een pluchen paard of ander dier en zijn er zelfs hobbelpaarden die geluidjes maken. De pluchen hobbelpaarden hebben een hoog knuffelgehalte en maken rollenspellen nóg echter en leuker!

Wat we wel even belangrijk vinden om te melden is dat we in de meeste gevallen adviseren om toezicht te houden wanneer je kind aan het spelen is op een hobbelpaard. Vooral in het geval van kleine kinderen die nog niet zelfstandig kunnen zitten en in het geval een hobbelpaard geen rug steuntje heeft.

Hobbelpaarden in het algemeen: waar moet je rekening mee houden?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er tegenwoordig ontzettend veel soorten hobbelpaarden te vinden op de speelgoedmarkt. Hoe maak je een keuze uit al die hobbeldieren?

Wat vind jouw kleintje leuk?

Ga in de eerste instantie na wat voor hobbelpaard het beste bij jouw zoontje of dochtertje past qua uitstraling. Ga je voor een authentiek hobbelpaard, of eentje in de vorm van een schaapje of koe? Wat is zijn of haar favoriete dier?

Past het hobbeldier in jouw huis?

Daarnaast kun je ook eventueel rekening houden met het interieur van je huis of babykamer en natuurlijk je budget. Houten hobbelpaarden staan vaak mooi in de huiskamer en zijn daarnaast ook een stukje goedkoper dan de hobbelpaarden met geluidsfuncties en degenen van pluche.

Leeftijdscategorie en grootte van het hobbelpaard

Ook is het van belang om te kijken naar de zithoogte van het hobbelpaard, en of deze geschikt is voor de leeftijd van je kind.

Hogere zitjes zijn meer geschikt voor oudere kinderen en kinderen die al in staat zijn om zelfstandig te zitten. Lagere hobbelpaarden met eventueel een stoeltje en/of veiligheidsbeugel zijn ideaal voor de wat kleinere kindjes om 100% veiligheid te behouden.

Toezicht houden wordt in elk geval altijd aangeraden.

Al met al hopen we je met dit artikel beter op de hoogte te hebben gebracht van diverse hobbelpaarden en ben je nu in staat om de juiste uit te kiezen voor jou zoontje of dochter.

Wil je verder lezen over leuk speelgoed dat helpt bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden bij jouw kindje? Neem dan een kijkje in ons artikel over speelgoedtractoren.

Tip: onze top keuze, dit Playwood hobbelpaard met geluid is net in prijs verlaagd:

Hobbelpaard aanbieding