Vtech Storio Max 7 beoordeling | Dit is een echte kindertablet

                door Joost Nusselder | Geupdate op:  maart 21, 2020

Elke 2 weken een handige speeltip in je mailbox?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

De VTech Storio Max is een tablet speciaal gemaakt voor kinderen, met ingebouwde “kindveilige” Wi-Fi, videocamera en speler, MP3-functies en een heleboel leuke, educatieve en creatieve apps.

In tegenstelling tot zijn rivaal Leapfrog’s LeapPad, kun je je eigen films en muziek toevoegen aan de Storio Max, wat ouders zal interesseren.

In dit artikel zal ik deze Storio Max bekijken en beoordelen hoe geschikt hij is voor kinderen.

Vtech Storio Max 7 beoordeling

Er is ook een boeiende Kid Connect-berichtentool die linkt met de smartphone- en tablet-app van een ouder.

Het is een erg fijne tablet voor wat jongere kinderen van 3 of 4 tot een jaar of 8 en is hier met een prijskaartje van onder €130,- een goede en educatieve investering.

Aan de negatieve kant vonden we de tablet frustrerend traag om games en apps te laden, of zelfs om tussen ze te schakelen.

Het is goed gebouwd en beschikbaar in de, voor kindertablets verplichte kleuren, roze en blauw.

De hoes beschermt het scherm als het niet in gebruik is en dient ook als standaard voor een betere kijkhoek bij het bekijken van video’s of diavoorstellingen met foto’s.

Of je kunt de hoes helemaal verwijderen als je de meer klassieke tablet-look wilt.

Korte samenvatting: moet je de Vtech Storio Max 7 kopen?

Bekijk hier mijn samenvatting als video, of lees verder voor de tekst:

Wat ik er geweldig aan vind, is dat het een tablet is maar ook weer niet.

Het is niet bedoeld voor oudere kinderen of voor jezelf om ook te gebruiken, maar specifiek om jongere kinderen in aanraking te laten komen met nieuwe technologie die ze later in hun leven zeker meer gaan gebruiken.

Sowieso meer dan wij vroeger ooit gedaan hebben en het wordt alleen maar meer.

Maar het is ook weer niet zo’n speelgoed tabletje die alleen een paar muziekjes kan en enkele tientallen spelletjes.

Onder de motorkap zit wel echt een Android besturingssysteem en een hele bioblitheek aan Vtech’s eigen video en spelletjes. Het zit precies midden in het segment van speelgoed, en educatieve tablets.

Hij is dan af en toe wat traag met laden, maar misschien ook wel goed om geduld te leren aan kinderen.

En aan de andere kant zullen zij niet vaak veel te veel zware dingen tegelijk willen doen waardoor het allemaal wel mee valt.

Er zijn een paar leuke unieke features zoals de wonder cam, de movie-maker app en art studio die je kids een hele tijd zoet kunnen houden.

Tekenen, schilderen en werken met stickers doet het altijd erg goed bij mijn kinderen. En er is genoeg content die je ook nog weer kunt downloaden.

Beter dan van die speelgoedtablets heeft het ook een ingebouwde browser en wifi.

Deze is verder niet kindvriendelijk of niet in te stellen, hij heeft gewoon één kindvriendelijke modus.

Dat is ook waarom het niet een tablet is voor zowel jezelf als je kind, maar dat is ook niet erg.

Al met al een hele goede tablet die echt voor de kinderen is.

Hij is op dit moment van schrijven €129,- (check de laatste prijs hier) en zit vol met educatieve apps en video’s die je kind zullen vermaken en ook leren.

Voor een tablet alleen voor je kind misschien wat prijzig, maar voor het geld vol met features en unieke kindvriendelijke content.

Het is geen volwaardige tablet die je zelf ook zou willen gebruiken, dat is wel iets om in het achterhoofd te houden.

De VTech Storio Max zul je willen kopen voor kinderen van 3-6 jaar en bevat leuke en creatieve spelletjes en educatieve inhoud om ze verantwoord bezig te houden.

Laten we nu kijken naar de volledige beoordeling en features van de Vtech Storio Max.

Voor welke leeftijd is de Storio Max geschikt?

VTech is van mening dat de Storio-tabletten geschikt zijn voor kinderen van 3 tot 9 jaar.

We denken dat kinderen van 7 jaar en ouder een aantal van de meegeleverde games een beetje simplistisch of kinderachtig vinden vanwege hun dan verfijnde smaak, maar voor kinderen van 3-6  zijn de kind-specifieke tablets zoals de InnoTab en LeapPad geweldige keuzes.

Kinderen vinden het heerlijk om te voelen dat dit hun eigen apparaat is, in plaats van voor altijd te smeken om de telefoon of tablet van mama of papa te mogen lenen.

Android, maar met een eigen sausje

De Storio Max is eigenlijk gebaseerd op Android, maar heeft een interface die is ontworpen voor kinderen.

Het is eenvoudig te gebruiken en beschikt over een 7-inch touchscreen (1.024 x 600 pixels) dat met de vinger of de bijgeleverde stylus kan worden bediend.

Het feit dat deze wordt aangedreven door Android (4.2 als je dat moet weten) betekent dat je meer dan 200 door docenten goedgekeurde Android-games kunt downloaden en niet beperkt hoeft te blijven tot VTech’s eigen 650 softwaretitels.

Het mist nog steeds de rijkdom aan apps die je van een normaal Android of iPad krijgt, en er zijn genoeg games met bekende kinderfilms en tv-programma’s.

Ja, er is een Frozen-game (£ 4,99) en andere dingen van het Disney/ Pixar-merk.

vtech storio max kindertablet

(bekijk meer afbeeldingen)

Voorgeïnstalleerde apps

Het wordt geleverd met 18 geïnstalleerde apps, waarvan er twee na het registreren uit de app-winkel van VTech Learning Lodge moeten worden gedownload.

Altijd op zoek naar iets leuks om te doen?

Onze eigen speelkeuze Zoek en Vind printables, 11 pagina's met vrolijke afbeeldingen om te zoeken. Print ze uit zo vaak je maar wilt! Nú slechts €1,98!

 

De apps die je meteen krijgt, zijn de Wonder Cam Max, waarmee kinderen grappige gezichten maken en fotolijsten toevoegen, meer dan 60 speciale effecten en “caleidoscopische creaties”.

De Movie Maker-app is erg leuk en zorgt ervoor dat kinderen zich vermaken. Met toezicht en begeleiding door een volwassene kan dit een interessante creatieve tool zijn.

Er is ook een Art Studio voor tekenen, schilderen en stickers toevoegen. Jonge kinderen zijn dol op het toevoegen van een sticker, zoals elke ouder je kan vertellen.

De 2-megapixelcamera is netjes als hij kan draaien om foto’s of video te maken, zowel aan de voorkant als aan de achterkant.

Beeldkwaliteit is niet wat je van je compactcamera of smartphone gewend bent, maar het is zo ongeveer acceptabel dat kinderen ermee kunnen spelen.

Dit geldt trouwens ook voor de LeapPad, en het zou leuk zijn als op een dag de camera van een kind fatsoenlijke foto’s zou maken.

De tablet heeft een interne opslagcapaciteit van 8 GB om al die foto’s, video’s, muziek en apps te bewaren.

We houden van de mogelijkheid om deze opslagcapaciteit uit te breiden tot 32 GB met een microSD-kaart.

VTech downloaden van extra content

Je kunt extra video-inhoud kopen, zoals Charlie en Lola, Pingu, Octonauts en sommige Disney-shows, hoewel deze niet goedkoop zijn.

Er is een e-Reader met Verhalenwoordenboek, waarmee kinderen kunnen leren lezen.

Ik had liever dat er meer dan één eBook bij was, hoewel er ook gratis boeken te downloaden zijn.

De ingebouwde Wi-Fi betekent dat je games rechtstreeks naar de tablet kunt downloaden in plaats van dat je de pc van een ouder moet gebruiken, wat frustrerend was voor eerdere kindertablets.

Het is er ook voor de webbrowser van Storio Max.

Veilig internet browsen

VTech beweert dat de browser “kindveilig” is en dat er een heleboel doorgelichte websites zijn waar kinderen door kunnen bladeren.

Dit maakt het veel meer een internetervaring dan zijn rivaal, de LeapPad van Leapfrog, die een browser heeft die niet veel meer is dan een reeks vrij willekeurige video’s die kinderen kunnen bekijken.

Hoewel we uiterst beperkt waren, vonden we de LeapPad-browser beter dan de InnoTab Max om het kindveilige embleem beter waar te maken.

Een van de vooraf gekoppelde websites is de uitstekende HowStuffWork, die vol zit met fascinerende feiten die kinderen vermaken en opvoeden, maar die ook een hoofdstuk over seksuele disfunctie bevat.

Hoewel er niets obsceen of pornografisch is, geven ouders er misschien de voorkeur aan hun jongeren niet te laten lezen over “Hoe je seksleven te starten” of vragen over “Herb Sex Boosters” te beantwoorden.

Het is duidelijk dat dergelijke risico’s bestaan, ook op anderszins onschadelijke websites zoals het bovenstaande, en dus is het geweldig dat bezorgde ouders eenvoudig websites kunnen toevoegen of verwijderen van de goedgekeurde lijst van elk kind met behulp van de Web Browser Controls.

Helaas kunnen een aantal nuttige, educatieve websites niet worden toegevoegd omdat ze Javascript vereisen.

We kunnen bijvoorbeeld de website van Mathletics niet laten werken. Dit zou een geweldige toevoeging zijn geweest aan de Storio Max webbrowser.

Ouders moeten op blijven letten wanneer ze hun jonge kinderen hun telefoon of tablet overhandigen, tenzij omdat kind goed kan bladeren naar ongepast materiaal, tenzij ze ouderlijk toezicht hebben ingesteld.

De ouderinstellingen van de Storio Max moeten het gemakkelijker maken om dit risico te beperken.

Wifi op de Storio

Een van de Wi-Fi-functies die we echt leuk vonden, is Kid Connect, waar kinderen tekst en spraakberichten, foto’s, stickers en tekeningen kunnen verzenden en ontvangen aan InnoTab-vrienden en familieleden die de Kid Connect-app op hun iPhone of Android-smartphones installeren .

Kid Connect biedt ook gezinsgroepchat, multiplayerspellen en Family Bulletin-functies. Met de mobiele app Kid Connect kunt u de contactenlijst van je kind beheren.

Oudere kinderen genieten vooral van de berichtfunctie, hoewel ik vond dat het verwarrend was en moest vragen aan een andere ouder die Storio had helpen.

Beveiliging is redelijk goed als een ouder elke vriend moet goedkeuren, en het is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor een vierjarige.

Ouderlijke instellingen

Ouderlijke instellingen omvatten tijdsinstellingen, zodat je de hoeveelheid tijd kunt beperken die jouw kind met de tablet mag spelen. Dit is een uitstekend idee.

Zelfs met educatieve tabletten zoals de Storio moeten ouders de hoeveelheid tijd die aan dergelijke technologie wordt besteed beperken.

Lees ook: hoeveel schermtijd veilig is voor kinderen

We vinden het ook leuk dat je hem ook op je tv kunt aansluiten via een mini-HDMI naar HDMI-kabel – ook bekend als een HDMI-type A naar type C-kabel.

Je moet dit echter wel apart kopen.

De Storio MAX kan de meeste cartridges gebruiken die zijn ontworpen voor oudere InnoTab-modellen.

Vanwege het grotere scherm moet je echter eerst bijgewerkte versies downloaden naar de tablet om deze oudere cartridges te kunnen spelen.

Vtech Storio Max 7 prestaties

We vonden dat de Storio Max 7 traag is bij het laden (soms erg traag), met het draaiende pictogram Loading gedurende frustrerend lange tijden.

Als je gewend bent aan een snelle iPad of Android, zal dit je ongetwijfeld irriteren, hoewel ik denk dat het kinderen de waarde van geduld leert!

Vreemd genoeg weerspiegelt zelfs de iOS- en Android Kid Connect-app de trage laadtijden.

Andere apps bevatten een klok, een rekenmachine, een kalender, notities en een muziekspeler.

Met toezicht van een volwassene helpt de VTech InnoTab Max je kind met elementaire wiskunde (tellen, optellen, aftrekken) en Engels (handschrift, spelling en lezen).

Andere spellen kunnen de ruimtelijke betekenis, waarnemingen en patroonherkenning van een kind verbeteren.

Gelukkig is de batterij oplaadbaar (via de meegeleverde micro-USB-kabel), dus het kost je geen fortuin aan batterijen.

VTech Learning-spellen

Het downloaden van nieuwe games en apps kan echter duur zijn.

Net als bij de LeapPad is extra software niet goedkoop, met nieuwe spellen van gemiddeld 3-5 euro, wat iets goedkoper is dan van Leapfrog.

Moet ik de Vtech Storio Max 7 kopen?

De VTech Storio Max is het meest geschikt voor kinderen van 3-6 jaar en bevat leuke, creatieve spelletjes plus een uitstekende berichtfunctie waarvan kinderen houden.

Het kindveilige surfen op het web heeft wat ouderlijk toezicht nodig, maar is uitgebreider dan dat van rivaal Leapfrog.

We vonden de Storio Max frustrerend traag laden en de fotokwaliteit is net zo slecht als bij alle kids-tech, maar het is zeker een goede keuze voor de eerste tablet van een kind.

Je kunt hem hier voordelig bij bol.com kopen.

[wl_faceted_search]

Altijd op zoek naar iets leuks om te doen?

Onze eigen speelkeuze Zoek en Vind printables, 11 pagina's met vrolijke afbeeldingen om te zoeken. Print ze uit zo vaak je maar wilt! Nú slechts €1,98!

 
Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.