Beste waterslang speelgoed voor spetterend water speel plezier in de tuin

Beste waterslang speelgoed voor spetterend speel plezier

Kinderen zijn dol op alles wat met water te maken heeft en kunnen zich er urenlang mee vermaken. Zodra het maar een beetje mooi weer is buiten, kun je ze uren zoet houden. Zeker met wanneer je er leuk waterslang speelgoed bijhaalt!

Wij hebben in dit artikel het leukste waterslang speelgoed voor je uitgezocht voor creatief en spetterend speel plezier.

Dankzij de geweldige verbeelding van kinderen verzinnen ze de beste spelletjes met water en hebben geweldige pret. Met bepaald speelgoed kunnen ze echter het beste uit hun ervaring halen en ontwikkelen hierbij ook nog hun cognitieve vaardigheden.

Spelen in combinatie met leren is een geweldige combinatie die op langere termijn gezonde en verstandige kinderen produceert.

Het is daarom belangrijk dat we als ouders het juiste speelgoed aan onze kinderen bieden, omdat het speelgoed dat we uitkiezen een solide basis vormt om spelenderwijs te leren.

Zeker speelgoed dat uitnodigt tot lekker buiten spelen is altijd goed voor kinderen.

Ben je dus op zoek naar het beste waterslang speelgoed voor jouw kind, neem dan gerust een kijkje naar de verschillende soorten speelgoed hieronder die je kunt koppelen aan jouw waterslang in de achtertuin.

Onze aanraders bieden niet alleen urenlang speelpret, maar helpen ook de verschillende vaardigheden van jouw kind te vormen en te ontwikkelen.

Spetterend water plezier met de simpele tuinslang

Eenvoudiger speelgoed voor de tuin bestaat er eigenlijk niet dan een tuinslang! Laat jouw kids heerlijk water heen en weer spuiten in de achtertuin en je bent erin geslaagd om ze een middagje bezig te houden.

Hoe leuk dit ook is, kan het altijd nog leuker! Door het juiste waterslang speelgoed te combineren met de tuinslang wordt het water spel nog leuker.

Van watermatten om lekker te glijden in de tuin tot een heuse waterkanon, er is hartstikke veel leuk waterslang speelgoed te vinden!

Denk je erover om waterslang speelgoed voor jouw kinderen aan te schaffen, lees dan even verder. Er zijn verschillende opties om naar te kijken. Hier zetten we het leukste waterslang speelgoed op een rijtje en geven we je onze favorieten.

Beste Watermat voor in de tuin

Een heel leuk speelgoed waaraan je jouw waterslang kunt koppelen, is een waterglijbaan, ook wel een watermat genoemd.

Onze favoriete watermat voor de tuin is deze driedubbele watermat tuin glijbaan.

In de zomer kunnen jouw kinderen hier heerlijk mee stoeien in de tuin. Niets weerhoud je ook om deze watermat gewoon mee te nemen naar de camping.

Lekker met zijn drieën glijden en racen

Het worden zomerdagen met gezellige races met z’n drieën op deze watermat. De waterglijbaan is breed genoeg om drie kinderen ineens te laten glijden. Je doet gewoon wie het eerste bij de sproeiende finish aankomt.

De mat heeft ingebouwd sproeiers die een waterval-effect geven en tevens de baan glad houden voor makkelijk en veilig glijden. Aan het einde van de baan is er een mini badje waar het water heerlijk omhoog spuit voor een spetterende finish.

Het enige dat je hoeft te doen is deze watermat aansluiten op een tuinslang, het water laten stromen en je hebt jouw kids voorzien van gezellige waterpret.

Al spelende leren met deze watermat voor de tuin

Doordat de kinderen hun balans moeten zien te  behouden tijdens het glijden, help je ze op deze manier om die vaardigheid te ontwikkelen. De watermat biedt ook een praktische en leuke manier om af te koelen wanneer het te warm is.

Hoewel dit speelgoed aanbevolen wordt voor kinderen vanaf 1 maand tot 3 jaar, denken we zelf dat de iets grotere kinderen er ook van kunnen genieten. Natuurlijk moeten ze dit wel om de beurt doen en niet allemaal tegelijk.

De mat is van vinyl gemaakt en is makkelijk op te vouwen wanneer je er klaar mee bent. Zorg er wel voor dat je de watermat even afneemt met een doek en wat schoonmaak middel en ook dat deze compleet droog is voordat je de mat weer opbergt.

Beste waterslang speelgoed driedubbele watermat voor de tuin
(BEKIJK MEER AFBEELDINGEN)

Beste tuinslang speelgoed

Dit ontzettend leuke spel genaamd Splash Face van Little Tikes moet je zeker hebben!

Het is een soort touwtje-trek spel dat je eenvoudig aan de tuinslang koppelt. Vervolgens bevestig je het stevig tegen de grond en dan is het trekken geblazen.

Samen leren spelen

Twee kinderen moeten aan weerszijden van het speelgoed staan en zo hard als ze maar kunnen, trekken aan het uiteinde van het touw. Degene die verliest wordt helemaal kletsnat gemaakt!

Little tikes waterslang speelgoed voor touwtje trekken in de tuin
(BEKIJK MEER AFBEELDINGEN)

Het is een leuk spel om wedstrijdjes mee te spelen om te zien wie sterker is. Jouw kind wordt gestimuleerd de armspieren in te zetten om te kunnen winnen, terwijl ze reuze veel pret hebben.

Dit speelgoed is niet alleen goed voor de bevordering van de lichamelijke ontwikkeling, maar draagt zeker ook bij aan het leren samenspelen met andere kinderen en de verdraagzaamheid van het kind.

Little Tikes voor speelgoed altijd een aanrader

Van het merk Little Tikes weet je al dat ze kwalitatief goed speelgoed maken dat lang meegaat en ook nog innovatief en educatief is voor jouw kind.

We vinden dit waterslang speelgoed overall een super leuk spel om buiten mee te spelen op warme zomerdagen. Dit speelgoed is trouwens geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Iets verderop in dit waterslang speelgoed artikel geven we je nog een leuke optie voor een speel watermat voor een baby.

Leukste watersproeier speelgoed

Kinderen en water maken altijd een goede combinatie! Voeg leuk waterslang speelgoed toe aan de combinatie en jouw kleintje gaat lekker bewegen en kan genieten van de open lucht en warme zon.

Heb je echter nog hele kleintjes in huis dan is deze veelkleurige Octopus van BS Toys onze beste aanrader.

Gezellige water octopus

Octopus beste watersproeier speelgoed voor de tuin
(BEKIJK MEER AFBEELDINGEN)

Dit speelgoed koppel je ook simpelweg vast aan de tuinslang. Zodra het water begint te stromen en het de octopus bereikt, dan slingert hij met zijn tentakels in het rond en maakt alles en iedereen rondom gezellig nat.

Jouw kleintje zal het heerlijk vinden om te rennen door het rond sproeiende water. Deze octopus spettert er op los en geeft enorm veel plezier aan kleinere kindjes en is perfect voor kinderen tussen 2 en 4 jaar.

Zeker goed voor alledaags gebruik in de warme weekenden, maar dit leuke watersproeier speelgoed is ook een fijn alternatief om te hebben als attractie op een verjaardagsfeestje.

Samen spelen en lekker actief met water bezig zijn

Met andere kindjes erbij wordt het alleen nog leuker! Samen spelen met water is zeker veel gezelliger en leert jouw kind ook het om samen te spelen en te communiceren met andere kinderen.

Watersproeier speelgoed octopus waterslang speelgoed
(BEKIJK MEER AFBEELDINGEN)

Doordat jouw kind in de open lucht aan het rennen is worden ook andere vaardigheden ontwikkeld zoals hun lichaamsmotoriek. Al dat rennen en springen zullen jouw kind zeker goed doen en jouw kind vindt het ongetwijfeld erg leuk.

Het enige dat je nog nodig hebt om deze watersproeier te gebruiken is een ruime grasveld of achtertuin en je feestje is al meteen geslaagd.

Het beste waterkanon speelgoed

Beste waterslang waterkanon met aansluiting
(BEKIJK MEER AFBEELDINGEN)

Buiten spelen is altijd een goed idee. Voor zowel de kleine kinderen als de iets grotere kinderen.

Buiten het huis zijn jouw kinderen vrij in hun beweging en kunnen ze naar hartelust stoeien en hun fantasie er op los laten. Heb je ook iets nodig om jouw grotere kids bezig te houden tijdens de warme zomerdagen?

Dan is dit toffe waterkanon een absolute aanrader om te overwegen.

Creatieve waterspelletjes bedenken

Met deze waterkanon kun je tot op een afstand van 12 meter jouw doelwit schieten, waardoor je makkelijk iedereen die voorbij loopt kunt nat spuiten. Het is een heel leuk speelgoed voor jouw kind om te hebben voor wanneer die bijvoorbeeld oorlogje speelt.

Dit speelgoed vergt een zekere mate van oog en handcoördinatie van jouw kind, wil hij goed kunnen mikken en zijn doelwit raken. Zeker dus een fijn speelgoed om op een speelse wijze deze vaardigheid te helpen ontwikkelen.

Geen gedoe met bijvullen van deze waterkanon

Het mooie van deze waterkanon is dat de munitie in principe nooit opraakt. Jouw kind kan naar hartelust door blijven spuiten zolang de watertoevoer niet stopt, want je kan er een tuinslang aan koppelen!

Geen gedoe van water vullen bij de kraan en een troep maken zoals bij een doorgaans waterpistool, maar gewoon één keer de tuinslang aansluiten en klaar is kees. Voor de rest is het schieten geblazen!

De creatieve spelletjes die jouw kind kan spelen en bedenken met deze leuke waterkanon zijn eindeloos. Op deze manier heeft jouw kind urenlang plezier en wordt hun creativiteit en hun lichaamsmotoriek gestimuleerd. Je zult versteld staan van de spannende avonturen die ze zelf kunnen verzinnen.

De waterkanon wordt met een standaard en een wateraansluiting geleverd en is ideaal voor kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Lees ook: dit zijn de best beoordeelde zwembanden van baby tot oudere kinderen

Beste watermat voor een baby

Maar ook de hele kleintjes mogen natuurlijk ook met water spelen in de tuin.

We hebben ook aan hen gedacht en kozen deze hele leuke waterspeelmat uit als onze favoriet voor baby’s.

In de zomer kun je deze opblaasbare waterspeelmat zeker goed gebruiken voor jouw baby om lekker in af te koelen. De speelmat is speciaal bestemd voor baby’s vanaf 3 maanden oud.

Lekker afkoelen en water speel plezier voor de baby

Op het ruime speelmat met een diameter van 160 cm kunnen er meerdere kindjes samen in spelen. De watermat is eenvoudig te gebruiken en biedt heel veel speelpret voor jouw baby.

Water speelmat voor een baby waterspeelgoed
(BEKIJK MEER AFBEELDINGEN)

Een extra leuk detail van deze baby watermat is dat je er eenvoudig een tuinslang aan kunt koppelen waardoor er waterstraaltjes de lucht in spuiten rondom het matje. Het is dus een watersproeiende speelmat die perfect past in de tuin tijdens een feestje of die je gewoon buiten zet op een warme dag.

Jouw baby zal er beslist van genieten wanneer de waterstraaltjes boven zijn hoofdje spuiten en zal ook proberen om ze pakken. Door de watertoevoer op te voeren of juist te verlagen bepaal je zelf de hoeveelheid water je gebruikt en daarmede ook de hoogte van de stralen.

Motorische stimulatie door het water

Behalve dat het matje waterplezier geeft aan jouw kindje wordt die ook geprikkeld om zijn handjes en voetjes te gebruiken om zichzelf te ondersteunen wanneer hij naar de waterstraaltjes zou kruipen om die te pakken.

Wel moeten we erbij vermelden dat je jouw kindje nooit zonder toezicht op het matje moet laten spelen.

Hoewel het matje zeer ondiep is en het waterpeil erg laag lijkt, is er nog altijd kans op verdrinking. Baby’s die al kunnen opzitten en kunnen kruipen zullen naar onze mening beter kunnen genieten van dit speelgoed.

Doordat de watermat is gemaakt van zwaar en duurzaam PVC materiaal is de kans op lekkage heel erg klein. Jij en je kindje zullen lang plezier hebben van deze leuke water speelmat.

Op zoek naar nog meer leuk speelgoed voor jouw kinderen om ze lekker buiten te laten spelen? Neem een kijkje in deze top 10 met het leukste buitenspeelgoed!

HOE LEERT JOUW KIND MET EDUCATIEF SPEELGOED?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en acties voor ouders, de eerste email is dit GRATIS E-Book: "Hoe leert je kind met educatief speelgoed"
JA, GRAAG!
We sturen je graag tips en acties en gebruiken hiervoor Sendinblue conform ons privacy beleid
close-link