Little Tikes Schildpad Zandbak beoordeling

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Vandaag wil ik mijn ervaringen delen over de Little Tikes Schildpad Zandbak, en ik moet zeggen dat dit echt de schattigste zandbak is die ik ooit heb gezien.

Niet te groot, maar genoeg voor kleine kinderen om in te spelen.

Leukste-kleine-zandbak-van-Little-Tikes

In deze review kijk ik uitgebreid naar de plus- en minpunten.

Beste kunststof zandbak

Little Tikes Zandbak Schildpad

Product image
8.7
Toy score
Spel
4.1
Herspeelbaar
4.1
Duurzaamheid
4.9
Beste voor
  • Klein maar fijn
  • Handig schild ziet er schattig uit maar beschermt ook tegen regen (en katten)
Minder goed
  • Klein dus je kind groeit er na 4 jaar redelijk uit

Deze zandbak is ontzettend stevig. Het plastic is dik en van goede kwaliteit, waardoor het lang meegaat. Bovendien is het heel gemakkelijk te vullen met gewoon zand voor zandbakken (dit zijn de 8 beste merken voor in je tuin).

Een ander pluspunt is de deksel. Deze past perfect en zorgt ervoor dat het zand schoon en droog blijft als de zandbak niet in gebruik is. Bovendien ziet de schildpad er geweldig uit in de tuin, vooral op het gras. Hij is groen van kleur, waardoor hij niet te veel opvalt, maar toch een leuk detail toevoegt.

Mijn zoon heeft hiermee gespeeld vanaf de leeftijd van één jaar tot hij vier jaar oud was. Dat betekent dat je er zo’n drie jaar speelplezier uit kunt halen. Na vier jaar wordt het echter wel wat te klein voor oudere kinderen.

Let wel op dat je ongeveer 150 pond (ongeveer 70 kilogram) speelzand nodig hebt, dus houd hier rekening mee bij de totale kosten van het product. Maar met de juiste hoeveelheid zand kunnen kinderen hier heel veel speelplezier uithalen.

Little Tikes Schildpad zandbak vullen met zand

Houd dus rekening met nog zo’n €46,- aan zand om hem te vullen.

Wat ik ook prettig vind, is dat deze zandbak vrijwel onverwoestbaar is. Hij kan tegen een stootje en gaat lang mee. Dit maakt het echt een goede aankoop.

Beste kunststof zandbak

Little TikesZandbak Schildpad

De zandbak heeft de vorm van een schildpad. Vanwege zijn leuk design en groene kleur, past de zandbak mooi in de achtertuin als extra speeltoestel.

8.7
Toy score
Product image

Een kritische noot is dat de deksel licht is en wegwaait bij harde wind, waardoor het zand nat kan worden als het regent. Het is dus belangrijk om de deksel goed vast te maken of gewicht erop te plaatsen.

Wij hebben er regelmatig een bloempot op gezet, of in de winter wat tape erover om het bij elkaar te houden.

De zandbak is tegenwoordig van dunner plastic gemaakt in vergelijking met oudere modellen wat je met name terugziet in het deksel. Het deksel is ook niet iets om op te klimmen of te zitten, wat ik mijn zoon meermalen heb moeten vertellen kan ik me nog herinneren.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Conclusie

Al met al ben ik zeer tevreden met de Little Tikes Schildpad Zandbak. Het is een schattige, stevige en duurzame zandbak waar kinderen veel plezier aan kunnen beleven. Bedankt Little Tikes voor dit geweldige product!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.