Buiten met je Hoverboard rijden | Dit zijn de 5 dingen om aan te denken

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Hoverboard‘-scooters zijn illegaal om in het openbaar te rijden vanwege de Segway-regels’, zegt de politie.

De populaire ‘zelfbalancerende scooters’ moeten zich aan dezelfde regels houden als Segways, wat betekent dat ze niet op wegen of trottoirs bereden kunnen worden en alleen op privé-eigendom legaal zijn.

Maar je kunt verder prima buiten rijden met Hoverboards, zolang je maar rekening houdt met deze regels.

Hoverboard scooters zijn enorm populair geworden. Ze zijn in populariteit ontploft en zijn gebruikt door sportsterren, beroemdheden en rappers, en er zijn vele varianten zoals deze beste Hoverboards die we al in deze post hebben besproken.

Ze mogen dus niet op wegen of trottoirs bereden worden en alleen op een privéterrein, wat niet toegankelijk is voor het publiek.

Maar ze moeten zich houden aan dezelfde regels als Segways onder de Nederlandse wetgeving. Segways zijn motorvoertuigen en kunnen dus niet op trottoirs worden gereden, maar hebben ook geen vergunning, dus mogen niet op de weg rijden, na een uitspraak van 2011.

In feite is de enige legale plaats om met een hoverboard te rijden op privéterrein, met toestemming van de eigenaar van het terrein, en natuurlijk binnen.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Kunnen hoverboards buiten rijden op grind, gras of aarde?

Ja, Hoverboards kunnen prima buiten rijden en zelfs op moeilijke terreinen als grind, gras of aarde, hoewel deze “extreme terreinen” meer geschikt zijn voor een speciale “off-road” hoverboard.

Wist je dat je ook op tapijt kunt rijden met je hoverboard? Hier 7 dingen waar je op moet letten.

Wat maakt een Hoverboard geschikt voor buiten?

Zodra hoverboards op de markt werden geïntroduceerd, vonden ze een welkome plek in de harten van enthousiastelingen over de hele wereld.

Hoverboards werden gebruikt in luchthavens, winkelcentra, rond parken, op campussen. Toch waren vroege hoverboards meer ontworpen voor vlakke, rechte oppervlakken. En voor een tijdje was dat meer dan genoeg.

Maar al snel wilden mensen meer.

Hoverboards werden al snel een grote hit met een brede demografie, van jongere kinderen tot stedelijke forensen. Het werd duidelijk dat de wereld hoverboards nodig die meer dan perfecte trottoirs en gladde stoepen aankunnen.

Met steeds meer mensen die kopen hoverboards nu als een mogelijke manier om in de nabije omgeving te pendelen, wordt ons vaak gevraagd of hoverboards op grind, gras of vuil kunnen rijden.

Een standaard hoverboard is beperkt tot gladde bestrating. Ze zijn bedoeld voor recreatieve rijders die eropuit willen gaan, op ontdekking willen gaan en actief willen blijven, of je hebt die Hoverboards die heel snel kunnen, maar alleen deze snelheid kunnen halen op een vlakke ondergrond.

Maar dit soort hoverboards zijn niet bedoeld voor ruwer terrein, zoals grind of hoog gras en hierbij moet je ook uitkijken voor waterschade.

Als dat alles is wat je nodig hebt uit je hoverboard, zoek dan niet verder dan je standaard hoverboard. Maar als je honger hebt naar iets meer, iets waar je mee kunt stunten, dan heb je geluk. Ze bestaan!

De laatste tijd hebben hoverboards voor alle terreinen (ook wel aangeduid als off-road hoverboards) een enorme populariteit doorgemaakt. Ze zijn speciaal ontworpen voor ruw terrein, ongelijk wegdek en zelfs enkele onverharde buitenpaden.

Ze zijn gebouwd om zwaar te kunnen trekken en zware lasten te dragen en hebben vaak grote stevige wielen met een goed profiel.

Ons advies is om de Evercross Challenger te proberen voor dit soort terrein:

Evercross Challenger – 8,5″ Off-Road Hoverboard SUV

Het Evercross Challenger Hoverboard is gemaakt voor durfals, mensen die graag avonturiers willen zijn en niet bang zijn om nieuwe dingen uit te proberen. In een notendop is dit 8,5 “off-road SUV-hoverboard gemaakt voor zware wegomstandigheden.

Het goede aan het Evercross Challenger off-road hoverboard is dat ze betaalbaar zijn en toch van hoge kwaliteit, want de prijs is ver onder de €300,-, een veel lagere prijs dan de concurrentie voor dezelfde kwaliteit.

Deze beoordeling zal grotendeels gericht zijn op de kenmerken, specificaties en functionaliteit.

De belangrijkste kenmerken die de Evercross Challenger off-road hoverboard uniek maken zijn:

  • Ten eerste heeft het batterijen die hoogwaardige versterkte glasvezelmembranen hebben die de stabiliteit tussen de batterij en de motor garandeert.
  • Het heeft ook een slimme elektronische balans-chip die het in staat stelt om vrijelijk, slimme veiligheidscomputing, slimme balansbescherming te beheersen en ook een alarmsysteem heeft.
  • Als het op zijn banden aankomt, heeft het Evercross Challenger off-road hoverboard 8.5″ bredere en zeer sterk verstevigde off-road banden met een off-road patroonontwerp dat de hechting tussen de banden en het grondoppervlak verhoogt. Dit maakt het gemakkelijk voor het hoverboard om op alle soorten wegen te werken op asfalt, sneeuw, zand en of zelfs modder.

Als het op kracht aankomt, heeft het Evercross Challenger off-road hoverboard een motorvermogen van 2 x 350W, een maximale snelheid van 15 km/u en een maximale belasting van 120kg / 264.6lbs.

Dit hoverboard is ook UL 2272 Safety gecertificeerd, wat betekent dat het UL-certificering heeft gehaald om een ​​veilige rijervaring te bieden. Het komt ook met een garantie van een jaar, zodat de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over de situaties na de verkoop.

Bluetooth en de app

Een andere pro is dat het hoverboard wordt geleverd met twee LED-lampjes voor een leuke rit ’s nachts en een bestuurbare app waarbij je gemakkelijk kunt instellen op beginner, standaard en of geavanceerde modi, dus geen zorgen voor de groentje.

Evercross Challenger off-road hoverboard heeft een intelligente APP en Bluetooth-muziekfuncties. De gebruiker hoeft alleen de app-software op de telefoon te installeren en de basisparameters via de telefoon in te stellen.

Met de slimme Bluetooth-functie kan de gebruiker een elektronische inrichting, b.v. een smartphone, een tablet en zelfs een pc en speel hun favoriete muziek tijdens het rijden met het hoverboard. Hoef je geen aparte blutooth speaker meer te kopen :)

Check aanbiedingen en prijzen van de Challenger hier

Het verschil tussen buiten en binnen rijden op je hoverboard

Waarom kunnen sommige hoverboards over grind, gras of vuil rijden terwijl anderen dat niet kunnen?

Hoverboard bandenmaat voor buiten

Wil je je hoverboard berijden op ruwere oppervlakken zoals grind, gras of aarde? Kwaliteitsbanden zijn belangrijk. Als een goede regel hebben kleinere banden de neiging om minder “off-road” -mogelijkheden te bieden, dus je zult op zoek moeten naar grotere banden voor verschillende terreinen.

Wat is “groot”?

Standaard hoverboards hebben een bandenmaat van 6,5 inch. Deze maat is goed voor de gladde trottoirs en zelfs bestrating. Maar voor oppervlakken zoals grind, gras of aarde wordt een bandenmaat van 8,5 inch of meer ten zeerste aanbevolen.

Bekijk hier de andere best geteste hoverboards op de markt

Hoverboard-bandenmateriaal

Hoverboards hebben normaal gesproken massieve rubberbanden. Rubberbanden zijn duurzaam, lekbestendig en kunnen beter omgaan met scherpe, ruige oppervlakken.

En ze gaan langer mee, met minimaal onderhoud. Over het algemeen hoeven standaard hoverboard-banden tijdens de gehele levensduur van het board niet te worden vervangen.

Als je met je hoverboard op grind, gras of aarde wilt rijden, moet je naar boards met luchtgevulde banden kijken. Hoewel het contra-intuïtief klinkt, met lucht gevulde banden zijn beter geschikt voor ruwer terrein.

Ze hebben superieure tractie en betere stabiliteit zowel on-road als off. Het nadeel is dat je altijd op de hoogte moet zijn van de luchtdruk van de banden. Net als bij je fiets, of auto.

Grip en bandenprofiel voor hoverboards

Het berijden van je hoverboard op ruwe, ongelijke oppervlakken vereist een goede grip. En om een ​​goede grip te garanderen, zijn diep gegroefde banden een must.

Dit zorgt ervoor dat je op zoek bent naar robuuste hoverboards met ene profiel in een diep, verspringend patroon. Dit geeft je uitstekende tractie voor ongelijke trottoirs en onverharde paden.

Motoren voor off-road hoverboards

We hebben het over banden gehad. Hoewel het hebben van de juiste banden voor je hoverboard een belangrijke factor is, is het niet de enige belangrijke factor. Een All-terrain hoverboard heeft goede grip van de banden en goed vermogen van de motor nodig.

Als je een hoverboard koopt voor zowel on- als off-road terrein, moet het hoverboard een motor van 200W of meer herbergen.

Stof- en waterbescherming voor hoverboards

Je hoverboard berijden op grind, gras en aarde betekent zeker één ding: je hoverboard wordt gehavend, vies en nat.

Zorg ervoor dat je hoverboard is ontworpen om te overleven.

Het is cruciaal dat je hoverboard ten minste IPX4 heeft. Met de IP-classificatie weet je hoe goed jouw hoverboard bestand is tegen contact met
water en vuildeeltjes (lees meer over waterbestendigheid van Hoverboards).

Je hoverboard moet ook een duurzame behuizing hebben om de interne componenten te beschermen tegen stoten, vallen en vliegend grind.

Zijn off-road hoverboards voor buiten de moeite waard?

Absoluut!

All-terrain hoverboards van gerenommeerde merken zijn elke cent waard. Een goed off-road hoverboard is duurzamer, meer krachtig alternatief voor een standaard hoverboard. En ze zien er ook stoer uit!

Lees ook: zijn Hoverboards veilig?

Main image afbeelding is een tekst overlay van het originele werk Untitled van Ken Walton op Flickr onder cc.

[wl_faceted_search]

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.