Hoverboard met waterschade? 6 stappen om hem te repareren

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Soms heeft de weerman het verkeerdhoverboard. Het was niet de bedoeling dat het die dag zou regenen. Je haalde je hoverboard tevoorschijn en terwijl je lekker op stap was, ging het in een mum van tijd van perfect en helder naar donker en dreigend.

Vanwege de regen of een plas die je tegenkwam, is nu je hoverboard nat. En een Hoverboard is water resistent, maar niet waterdicht. Kan gebeuren. Maar wat doe je dan? Kan je nog iets doen om permanente waterschade te voorkomen?

We weten allemaal dat water en elektronica niet mengen. Maar als je er snel bij bent, kun je een hoverboard repareren dat nat is geworden en voorkomen dat het permanente schade oploopt.

Hier is hoe je een door water beschadigd hoverboard repareert.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

1: Schakel je Hoverboard gelijk uit

Het eerste is om je natte hoverboard zo snel mogelijk uit te schakelen. Hoe eerder hoe beter. Hoe langer het board aan blijft, hoe groter de kans dat het water naar een plaats sijpelt waar het niet hoort en allerlei problemen veroorzaakt.

Door de stroom uit te schakelen, stop je de stroom van elektronen door de elektronica en voorkomt je dat er kortsluiting optreedt als gevolg van los water.

2: Waterschade diagnose

Neem je vertrouwde schroevendraaier en verwijder de toegangspanelen die de elektronica bedekken en kijk waar het water zich heeft opgehoopt.

3: Koppel de batterij los

Op dit moment moet je hoverboard uitgeschakeld zijn. Maar het is altijd een goed idee om de batterij los te koppelen. Eigenlijk is het waarschijnlijk het beste dat je de accu loskoppelt om verdere hoverboard waterschade te voorkomen.

Lees ook: breid je hoverboard uit met een hoverkart

4: Rijst onttrekt vocht

Mensen laten hun telefoons vaker in toiletten vallen dan alle andere soorten waterschade. We hebben het allemaal wel eens gedaan.

Toen het gebeurde, zeiden ze: “Stop het in rijst”, wat toen belachelijk klonk. Maar het werkte. Dezelfde truc kan worden toegepast op je natte hoverboard-onderdelen.

Als er water in je hoverboard moederbord is gesijpeld, verwijder je het voorzichtig en haal je het los en stop je het 12-24 uur in een kom rijst.

Hetzelfde geldt voor je co-boards (dus sensorborden, gyroscopen) en je batterij. Als je door een bijzonder vervelende plas bent gereden, maak je deze hoverboard-onderdelen voorzichtig schoon met ontsmettingsalcohol en wattenstaafjes nadat ze volledig zijn gedroogd.

5: Het chassis uitdrogen

Verwijder de hoofdcomponenten en neem een ​​papieren handdoekje en droog voorzichtig de binnenkant van het hoverboardchassis af. Zorg ervoor dat je vooral de uiteinden van de kabels droogt.

Het kan het beste zijn om het chassis open te laten en minstens 24 uur te laten drogen, om er zeker van te zijn dat al het water is verdampt.

Extra deel om op te letten is nog de Bluetooth speakers in de wielen, mocht je deze hebben.

Weet jij hoe snel een hoverboard kan gaan? Ontdek het hier!

6: Moment van de waarheid

Nadat je hoverboard-onderdelen volledig zijn opgedroogd, breng je de stukken voorzichtig terug naar hun locaties en beveilig je alle kabelverbindingen. Schakel vervolgens je apparaat in om te zorgen dat het nog steeds werkt.

Als je je natte hoverboard niet kon redden vanwege te veel waterschade, is er nog steeds hoop. Deze hoop komt in de manier van het installeren van nieuwe hoverboard-onderdelen.

Als je hoverboard nog steeds wordt ingeschakeld, betekent dit dat je een kans hebt.

Lees ook: kun je een Hoverboard buiten gebruiken?

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.