Hoe snel Hoverboards gemiddeld gaan (9,5 km/u) en de snelste koop

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Zo snel mogelijk rondscheuren op je hoverboard is misschien wel stiekem de droom van elke hoverboard-liefhebber.

We hebben hier al een aantal van de beste hoverboards beoordeeld, maar hier willen pecifiek stilstaan bij snelheid.

Misschien is de vraag is echter hier hoe snel een hoverboard gaat? Maar kan het sneller gaan dan je metalen fiets of je vaders scooter? Of kan het de snelheid van de oude motor van je buurman overschrijden?

In dit artikel zullen bekijken we het aller snelste hoverboard en beantwoorden en welke factoren precies van invloed zijn op de snelheid van jouw hoverboard.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Snelste hoverboard op de Nederlandse markt

Aller snelste Hoverboard: Ninetec Sonic X6

Waar de meeste zo’n 10 gaan en sommige max 15 km/u, is dit Hoverboard van Ninetec zeker de snelste en kan maarliefst 20 km/u.

Met de komst van nieuwere merken en klassen van hoverboards, ontstond er behoefte aan een wonderbaarlijk suizend hoverboard. Deze behoefte zorgde voor de geboorte van het zogenaamde Sonic X6 hoverboard.

Wereldwijd staat hij bekend om zijn snelheid en futuristische stijl. Dit board is vervaardigd met high-tech batterijen en motoren die goed is voor zijn hoffelijke maximale snelheid van 20 km/u.

Hoewel dit Hoverboard een geweldige gadget is voor de snelheidsduivels, is het de moeite waard te vermelden dat hij ook veilig is!

Als je de snelheid verhoogt boven de gedefinieerde maximumsnelheid gaat de led automatisch branden om aan te geven dat je de maximumsnelheidslijn bent gepasseerd.

Ook de NINETEC Sonic X6 Hoverboard bestuur je doormiddel van zwaartekracht óf met je telefoon via een te installeren app.

De draaicirkel is zeer klein (je kunt om je eigen as draaien) wat betekent dat het kan worden gebruikt in een zeer nauwe ruimte. Je kunt ook stil staan en zelfs een draai van 360 graden op een plek maken.

De twee wielen worden aangedreven door twee elektro motoren, die worden gevoed door een sterke Samsung Lithiumbatterij 4400mAh.

In deze video kun je zien wat je met het board en de app allemaal kan:

 

Doordat het NINETEC Sonic X6 Hoverboard zijn eigen evenwicht zoekt is hij zeer eenvoudig te gebruiken. Het gaat vooruit door simpelweg iets voorover te leunen. En achteruit door naar achter te leunen.

Lees ook: hoe werkt het balanceren op een Hoverboard

Je kunt met grote snelheden rijden, zelfs op heuvelachtige en ruige terreinen en ongelijke paden. Hij is duurzaam en kan heel veel verdragen, of het nu drastische waterstroming is of de stormachtige wind. De lichtgewicht eigenschap voegt ook een positief punt toe aan ’t board.

Dus als je overdreven blij en gefascineerd bent om de hoogste van alle snelheidslimieten aan te tikken en ook klaar bent om dit te doen, dan is deze voor jou. Vanwege het robuuste materiaal waar hij van is gemaakt is het duurzaam en interessant licht van gewicht.

Check de meest actuele prijzen hier bij bol.com

Hoe snel kan een Hoverboard gemiddeld?

De snelheid van het hoverboard varieert meestal van 5 of 8 km/u tot 20 km/u en soms zelfs nog meer.

De gemiddelde snelheid wordt echter verondersteld 9,5 kilometer per uur te zijn.

De factoren die de snelheid van een Hoverboard bepalen

Er zijn verschillende factoren die de sterkte van het hoverboard aangeven en hoe snel het kan gaan. Belangrijke parameters zijn de grootte van het wiel, het merk, de kwaliteit van de batterij, de kracht van de elektromotor en het ontwerp.

De gewichtsfactor wordt ook meegenomen in de bepaling van de snelheid. Het gewicht van de rijder heeft een grote invloed op de snelheid van het board, maar daar kan het board zelf niet zoveel aan doen.

Afgezien van de bovengenoemde factoren, zal de snelheid van je hoverboard ook variëren in de modus waarin je het gebruikt.

Bijvoorbeeld, als je het in een beginnersmodus gebruikt, zal het natuurlijk een langzamere snelheid hebben dan de normale modus. Net als in de standaardmodus, is de snelheid gemiddeld.

Lees ook: zo moet je op je Hoverboard rijden

Er is waargenomen dat de snelheidsregelaars ook een vitale rol spelen bij snelheidsbepaling. De manier waarop je jouw gewicht vasthoudt en verschuift, leidt je op passende wijze naar hogere snelheden.

Nogmaals, het oppervlak waarop je hoverboard rijdt, bepaalt de maximale snelheid die het kan krijgen. Als het oppervlak heuvelachtig of ruw terrein is, zal het een lagere maximumsnelheid geven dan in het geval van het gladde oppervlak van een hoverboard binnen berijden.

Conclusie – Is snelheid belangrijk in een Hoverboard?

Of snelheid wel of niet belangrijk is ligt eigenlijk voornamelijk aan de gebruiker. Het zou kunnen dat jij een ontzettende snelheidsduivel bent, en daarom graag het allersnelste board op de markt wilt hebben.

Er bestaat ook een kans dat je dit board koopt voor je kids en daarom wellicht liever een iets minder snel model wilt aanschaffen.

Die keuze ligt geheel bij jou en er is geen goed of fout in dit geval!

Lees ook: is een hoverboard eigenlijk veilig?

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.