Zo moet je op je Hoverboard rijden | 5 handige tips

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Hoverboards, ook bekend als zelfbalancerende scooters, bieden een leuke manier om van plek naar plek te komen. Je hebt alleen wel een beetje oefening nodig!

Je wilt niet onvoorbereid op je hoverboard springen. Zorg voordat je in beweging komt voor de nodige veiligheidsuitrusting.

We hebben een lijstje voor je gemaakt met alle aanbevolen items en ook handige tips om je te helpen met het rijden op je hoverboard.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Moet ik bescherming dragen tijdens het rijden?

Je bent uiteraard vrij in deze keuze, maar het wordt zeker aangeraden om bescherming te dragen! Zeker als het rijden op een hoverboard een geheel nieuwe activiteit is, is dit een verstandige keuze.

De volgende items worden aanbevolen:

 • Helm
 • Polsbeschermers
 • Knie-beschermers
 • Elleboogbeschermers

Als je jezelf goed inpakt kun je veel letsel voorkomen. Houd er rekening mee dat de meeste van deze apparaten in staat zijn om 10 tot zelfs 20 kilometer per uur te gaan.

Hoewel dit geen erg indrukwekkende snelheden zijn voor een auto, kan dat natuurlijk wel gevaarlijk zijn op een hoverboard. Het is belangrijk dat je uitrusting draagt ​​om al je lichaamsdelen beschermd te houden.

Zodra je helemaal klaar bent, ga je op je hoverboard staan ​​en maak je je klaar voor de volgende stap!

Hoe moet je op een Hoverboard rijden?

Nu ben je klaar om daadwerkelijk te beginnen rijden. Zet je hoverboard neer en neem de volgende stappen in acht:

 1. Plaats je hoverboard op een vlak oppervlak recht voor je.
 2. Stap op het hoverboard met één voet (wat het meest comfortabel voor je is).
 3. Zorg dat het bord plat is. Het kan lastig zijn om op te stappen omdat het bord begint te bewegen zodra het druk detecteert.
 4. Ga met de andere voet op het bord staan.
 5. Probeer je voeten zo ver mogelijk uit elkaar te plaatsen. Deze houding geeft je de meeste controle.

Sta rechtop en kijk vooruit. In het begin zul je je waarschijnlijk een beetje ongemakkelijk voelen en mogelijk zelfs gespannen zijn. Alhoewel dat begrijpelijk is raden we je echt aan om te proberen juist te ontspannen en concentreer je op zo normaal mogelijk staan.

 

De volgende stap is om je in beweging te krijgen. Dit vereist leunende of zachte verschuivingen van het gewicht door je enkel op en neer te draaien.

Let op als je begint op je hoverboard. Terwijl leunen noodzakelijk is om te bewegen, wil je alleen kleine verschuivingen in je gewicht maken. Als je te ver leunt, kun en zal je van je bord vallen.

Hier zijn een paar tips om jezelf soepel te verplaatsen:

 1. Vooruit en achteruit bewegen: leun naar voren. Buig niet in de taille. De beweging zal meestal in je enkels zijn.
 2. Draaien: om je hoverboard te draaien, duw je je tenen naar voren.
 3. Om naar links te gaan, duw je je tenen naar beneden.
 4. Om naar rechts te gaan, duw je je tenen naar beneden.

 

Hoe verder je naar beneden duwt, hoe scherper je zult draaien. Voor scherpere bochten kun je zelfs de tenen op één voet naar beneden duwen, terwijl je tegelijkertijd de hiel van de andere voet naar beneden drukt. Met voldoende oefening kun je deze techniek uiteindelijk gebruiken om in een cirkel te draaien.

Wanneer je klaar bent met vooruit gaan en draaien, dan is het tijd om door de stappen van afstappen te gaan:

 1. Verplaats je gewicht naar je dominante voet.
 2. Stap af met je andere voet.
 3. Spring niet van je hoverboard af.

Veel boarders vinden dat het moeilijkste onderdeel van het leren rijden op een hoverboard het proces van op- en afstappen is. Blijf oefenen, dit is misschien het enige onderdeel met je board wat je binnen kunt oefenen. Moedig jezelf aan om kalm op en af te stappen alsof je een trap op of af gaat.

 

Klaar om een Hoverboard te kopen op basis van onze beoordeling van de beste 5?

Welke kant van de Hoverboard is de voorkant?

De aan / uit-knop bevindt zich aan de voorzijde van het hoverboard nabij het rechter zijwiel. Buiten dat hebben Hoverboards eigenlijk geen voor- of achterkant aangezien je ze beide kanten op kunt rijden.

Conclusie – Is het rijden op een Hoverboard moeilijk?

Het hoverboard beweegt terwijl jij rechtop staat. Het is even wennen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het vrij eenvoudig. Maar onthoud – als je besluit om op de hoverboard-rage te springen, begin dan op een zacht oppervlak.

Ze zien er zeker heel leuk uit, maar hoverboards kunnen best tricky zijn.

YouTube staat vol met video’s van mensen die eraf vallen en pijnlijk op hun rug landen. Zelfs Justin Bieber stortte neer toen hij de zijne kreeg.

Lees ook: alles over buiten rijden met je Hoverboard

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.