Beste Hovershoes beoordeeld (met video) | 2 topmerken kwamen eruit

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Krijg je geen genoeg van hoverboards? Nou, laten we het over hovershoes hebben.

Voordat we een kijkje nemen naar enkele van de topschoenen op de markt, laten we de introducties snel doornemen.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat zijn in vredesnaam hovershoes?

Nou, we willen nog niet de technische details over hovershoes ingaan.

Maar voor nu moet je weten dat hovershoes niets meer zijn dan afzonderlijke hoverboards voor elk van de voeten van de gebruiker.

Dit klinkt misschien een beetje verwarrend als je nog nooit een hoverboard hebt gebruikt, maar velen zullen deze al een beetje kennen, en vast en zeker wanneer je op zoek bent naar de nieuwste rage, die van hoverschoenen.

Hovershoes zijn fantastisch nieuws voor door-mens-aangedreven-transport-fans.

Gebruikers die ervan houden om zelfbalancerende gemotoriseerde apparaten te gebruiken, weten dat je over het algemeen je volledige lichaam op een plank moet zetten.

Met andere woorden, ze hebben waarschijnlijk te maken gehad met het steken van hun beide voeten op een hoverboard van Segway of Segway-achtige modellen.

Maar, Hovershoes zijn hier om dat allemaal te veranderen.

Op dit moment is China marktleider in die zin dat de meeste bedrijven die op dit moment hoverschoenen aanbieden allemaal uit China komen.

Een van die bedrijven is InMotion.

Het is een Chinees mobiliteitsbedrijf dat fans van hoverboards de beste transport mogelijkheden biedt met functies zoals zelfbalancering.

En dat is waar we het over willen hebben in deze sectie. De Hovershoe X1 wordt geleverd met twee afzonderlijke, kleinere en zelfbalancerende, gladde hoverboards.

Gebruikers moeten beide shoes op elk van hun voeten dragen.

Video-streaming sites zoals YouTube zijn al vol met video’s over het gebruik van deze nieuwe hovershoes.

En je hoeft ze niet allemaal in de gaten te houden om te weten dat de manier van dragen die de hovershoes gebruikt, de drager in staat stelt om behoorlijk gekke manoeuvres uit te voeren.

We hebben het over manoeuvres die niet mogelijk zouden zijn als ze zouden worden uitgeprobeerd op een eendelig hoverboard zoals we die tot nu toe kenden.

De beste Hovershoes beoordeeld

Hieronder nog veel meer informatie over Hovershoes voor de liefhebber, maar laten we nu kijken naar de beste Hovershoes die je op dit moment kunt kopen:

Inmotion Hovershoes

Voordelen:

 • licht
 • merknaam die aan de oorsprong stond van hoverschoenen
 • Nadelen:
 • duur
 • beperkt bereik

Het beste aan de InMotion Hovershoe is dat velen het beschouwen als de oorsprong van hovershoes.

Natuurlijk krijgt de uitvinder van een bepaald product niet automatisch de titel van de beste in een bepaald gebied.

Maar InMotion heeft genoeg gedaan om hier een top vermelding te rechtvaardigen.

InMotion is van mening dat hun model eenvoudig is en snel kan worden gebruikt na aanschaf zonder een stijle leercurve en ze willen dat gebruikers deze nieuwe schoenen als eigenlijk elektrische rolschaatsen beschouwen.

 

Mensen die eerder activiteiten zoals rolschaatsen, skaten en / of schaatsen leuk hebben gevonden, vinden op zijn minst hovershoes interessant.

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de InMotion-hovershoes draagbaar in die mate dat elk stuk slechts 2,7kg weegt.

Omdat elk pakket wordt geleverd met twee hovershoes, één voor elke voet, komt het totale gewicht op ongeveer 5,5kg uit.

Hierdoor zijn ze gemakkelijk te dragen.

Bekijk dit model hier bij Amazon

Oulv Koowheel Hovershoes

Voordelen:

 • minder gewicht
 • redelijke prijs
 • voldoet aan UL2272

Nadelen:

 • laadvermogen is 80 kg
 • gemiddelde snelheid

Deze hovershoes zijn niet alleen krachtig, maar ook flexibel. De dual footboard-loaded hovershoe komt vooraf geïnstalleerd met een zelfbalancerende technologie.

Wat het concept van kort transport betreft, hebben Koowheel-schoenen een serieuze stap voorwaarts gemaakt.

Althans, dat is wat OULV de gebruikers ervan probeert te overtuigen.

De OULV E-Shoes proberen de functionaliteit van zelfbalancerende (maar oudere) elektrische scooters te combineren met automatisch balanceren en het plezier dat iemand van een skateboard zou krijgen.

Het bedrijf beweert ook dat het zijn producten heeft getest en kan garanderen dat het vrij is van alle mogelijke potentiële brandgevaren zoals met sommige Hoverboards was gebeurd.

In tegenstelling tot hoverboards zijn deze OULV hovershoes niet alleen leuk, maar ook een reden voor minder zorgen omdat het erg gemakkelijk is om ermee te beginnen.

Dit merk zet helemaal in op de jonge hippe cultuur en het doen van truukjes. Veel meer nog dan InMotion die meer op degelijkheid aanstuurt.

Het bedrijf beweert dat gebruikers zonder problemen binnen een paar seconden al simpel vooruit of achteruit kunnen gaan en de schoenen zijn ontworpen om het gemakkelijk te maken om basis-functies uit te voeren zoals draaien en stoppen.

Dat maakt deze Koowheel gemakkelijk in gebruik en al heel snel na het kopen erg leuk.

Zoals met alle E-schoenen is dit model ook draagbaar in die mate dat elke schoen van een set slechts 2,8 KG weegt, net iets zwaarder dan de InMotion.

Bovendien hebben rijders geen afstandsbediening nodig om deze hovershoes te gebruiken.

Om ermee te kunnen spelen, hoeft de gebruiker alleen maar in balans te blijven en te leunen om in een bepaalde richting te gaan.

Het voordeel van deze OULV Hovershoes is ook een snelle oplaadtijd zodat je niet lang hoeft te wachten tot je ze weer kunt gebruiken.

Gebruikers die dit model volledig willen opladen, moeten het minimaal 1,5 uur opladen wat erg meevalt.

Je kunt ze bijvoorbeeld op je bestemming gemakkelijk opladen voor de weg terug. Of tijdens de lunch om daarna weer lekker te gaan spelen.

Wat betreft het bereik, deze OULV Koowheel kan ongeveer 8 KM gaan op die 1,5 HR lading.

OULV heeft in elke unit een 250-watt borstelloze motor geïnstalleerd.

Deze motor is verantwoordelijk voor het voortstuwen van het paar hovershoes die wordt geleverd met wielen met een diameter van 3,5 “.

De voetplaten zijn getextureerd om antislipeigenschappen te hebben. Ze bieden de rijder een geweldige en solide basis om op te staan en ook te blijven staan.

Check de meest actuele prijzen bij Amazon

Hovershoe en Hoverboard in één

Maar dat is niet het enige voordeel dat hovershoes boven hoverboards hebben. Er is er nog een die het gebruik van Hoverboards overbodig maakt.

Het enige toffe aan hovershoes is dat elk van de twee delen van de eenheid in staat is zelf te balanceren.

Maar er zijn ook add-ons beschikbaar die het kopen van een Hoverboard niet meer nodig maakt.

Een van die add-ons is eigenlijk een staafachtige toevoeging die het voor de rijder mogelijk maakt om beide hovershoe-eenheden samen te voegen, net als een Hoverboard.

De staafachtige bevestiging zou de losse schoenen in essentie in een enkele eenheid veranderen die eigenlijk gelijkwaardig zou worden aan het normale en oude hoverboard.

Afmetingen en gewicht van de hovershoes

De meeste huidige hoverschoenen op de markt zijn er in vergelijkbare maten en gewicht als Hoverboards.

Met andere woorden, de meeste hovershoe-sets wegen ongeveer 5,4 kg. Dat maakt elke eenheid van de hovershoe-set ongeveer 2,7 kg.

Op dit moment werkt het merendeel van de op de markt verkrijgbare hovershoes met een 250 watt motor en voeden deze motor met een batterij die zo groot is als 54-Wh.

Dat betekent dat ze naar verwachting een ​​afstand van maximaal 8 kilometer kunnen meegaan op een lading van 1,5 uur.

Bovendien hebben de meeste van de hovershoes die we op dit moment tegenkomen de mogelijkheid om snelheden te bereiken die 8 km/u bereiken.

De moderne hovershoes hebben ook de mogelijkheid om hellingen aan te pakken die tot 8 graden kunnen oplopen.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat de meeste hovershoes die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, geen personen van meer dan 80 kg kunnen ondersteunen dus dat zou de noodzaak voor een Hoverboard wellicht toch nog niet helemaal weg kunnen nemen.

Fatsoenlijke hovershoe sets zijn ook waterdicht IP65, net als veel van de Hoverboards. Wat betekent dat voor de eindgebruiker?

Het betekent dat moderne hovershoes stofdicht zijn en bestendig tegen spatwater.

Verschil tussen Hovershoes en een Hoverboard

Eerlijk gezegd zijn er niet veel functies die kunnen verschillen. Beide helpen rijders om van punt A naar punt B te gaan.

De zogenaamde oudere hoverboards werden behoorlijk populair in landen zoals Duitsland, waar je af en toe jongeren kon zien die ze op straat gebruikten.

Maar zoals het geval is met al dergelijke producten, werden ze oud en werden ze vervangen door iets beters.

Hovershoes volgen vrijwel hetzelfde principe als hoverboards.

Het belangrijkste verschil tussen de twee (die we ook eerder noemden) is echter dat de rijder zijn beide benen op een afzonderlijk wiel heeft staan.

Dit maakt de rijervaring een beetje anders dan met Hoverboards.

Omdat er nu echter twee mini-hoverboards aan elke voet zitten, kunnen rijders meer mogelijkheden bedenken voor hoe ze willen bewegen, én stunten.

Hoe werken Hovershoes?

Welnu, als we ons beperken tot alleen het gedeelte over functionaliteit, dan moet je weten dat de naam simpelweg gebaseerd is op de producten en / of boards die voor de hovershoes kwamen.

Net als dat hoverboards niet zweven doen hovershoes dat ook niet.

Het gaat erom dat je voortbeweegt zonder inspanning door alleen je gewicht te gebruiken. Je kunt dat doen zonder je benen te bewegen.

Voor sommigen voelt dat als zweven.

Om een ​​hovershoe te starten, hoef je maar een paar simpele stappen te volgen:

 • Eerst moet de rijder de hovershoes inschakelen met behulp van een schakelaar
 • En dan moet de rijder ze goed instellen
 • Over het algemeen houden de schoenen binnen een paar seconden zichzelf in balans
 • Op dat moment zijn rijders vrij om de hovershoes daadwerkelijk te gebruiken

Zo’n optie is eenvoudig niet beschikbaar met hoverboards.

We willen ook de lezers laten weten dat er momenten zijn waarop een hovershoe wat tijd nodig heeft om zichzelf in evenwicht te brengen.

Ons onderzoek toont aan dat de maximale hoeveelheid tijd die de hoverschoen kan nemen om zichzelf in balans te brengen, in het begin, ongeveer 10 seconden is.

Nadat het zichzelf in balans heeft gebracht, is de rijder vrij om de hovershoe eenvoudigweg aan te duwen en deze zelfstandig te laten rollen tot en tenzij de rolschaatser een werkelijk obstakel raakt.

Evenwicht bewaren is heel gemakkelijk

Mensen die denken dat het rijden met zweepschoenen erg moeilijk is, hebben het fout.

Omdat het niet moeilijk hoeft te zijn als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

Natuurlijk moet elke hovershoe-rijder wel een beetje oefenen voordat hij het onder de knie krijgt en de hoeveelheid oefening verschilt uiteraard van rijder tot rijder.

Wat we hier echter duidelijk willen maken, is dat het rijden met hovershoes iets is dat elk kind kan.

Uit ons onderzoek blijkt dat het niet langer dan 5 minuten duurt voordat een gebruiker de hovershoes onder de knie heeft en weet wat de beperkingen van dit speelgoed zijn.

Wij zijn van mening dat hovershoes veel gevoeliger is dan hoverboards.

Nu, omdat de hovershoe een eigen afzonderlijke motor heeft, zouden rijders de trekkracht van deze motoren moeten voelen zonder veel moeite te doen.

Dat neemt ook een goed deel van het werk weg van de rijder.

Rijders hoeven zich niet voorover te buigen tijdens het gebruik van hovershoes zoals dat met een board moet.

Het enige dat de rijder moet doen, is een lage hoeveelheid druk op de hovershoe uitoefenen met zijn of haar tenen.

Bovendien moet de rijder ervoor zorgen dat hij / zij zijn of haar voeten en benen onafhankelijk van elkaar verplaatsen.

Mensen die vaker coördinatieproblemen ervaren terwijl ze proberen te skaten, rolschaatsen of elke andere sport die veel coördinatie vereist (zoals tennis), zullen hier ook een vergelijkbare moeilijkheid ervaren.

Oefenen met Hovershoes

Het belangrijkste in het begin is om er gewoon lekker mee te gaan oefenen.

Maar beginners moeten ervoor zorgen, vooral helemaal in het begin, dat ze iemand bij zich in de buurt hebben die ze kan vasthouden.

Mensen die nog nooit dergelijk speelgoed hebben gehad, hebben vooral nog wat tijd nodig om zich aan te passen en te wennen.

Kinderen die al meer van dit soort speelgoed hebben geprobeerd zullen het sneller door hebben.

Sommige mensen zeiden dat de eerste keer dat ze hovershoes droegen, het speelgoed onder hun benen weg wil trekken.

Als er in dat geval iemand is om op te leunen, kan dit een rijder beschermen tegen eventuele ongelukken door vallen tot ze het onder de knie hebben.

Zorg dus altijd voor ondersteuning in de buurt als je de hovershoes de eerste paar weken uitprobeert.

Nog meer oefenen

Als je al een aantal video’s op YouTube hebt gezien van mensen die een paar hovershoes dragen en super gekke stunts doen, dan is het zeer waarschijnlijk dat je denkt dat hovershoes niet voor jou zijn.

Maar, vergeet die mensen. Dat is niet iets dat iedereen ermee zou moeten doen.

Vanzelfsprekend zijn het professionals die weten wat de risico’s zijn van stunts op hovershoes en zijn het mensen die waarschijnlijk al langer stunts doen op andere extreme sports middelen als hoverboards of stuntsteppen.

Wat we echter hebben gezien, is dat sommigen geloven dat zelfs het beginnen met de schoenen moeilijk en gecompliceerd is. En dat is zeker niet het geval!

In het begin zal het moeilijk zijn en wat ongemakkelijk aanvoelen.

Maar met de juiste techniek, voorzorgsmaatregelen, ondersteuning, geduld en oefening, kan men gemakkelijk leren hoe je het goed en veilig kunt doen.

Vergeet niet dat de twee afzonderlijke schoenen grote voordelen bieden ten opzichte van die oude hoverboards.

De rijder moet er gewoon voor zorgen dat hij / zij de pedalen op de juiste manier in evenwicht brengt.

Waarom Hovershoes beter zijn voor stunts

Hovershoes hebben duidelijk meer voordelen dan hoverboards vanwege de manier waarop ze zijn gebouwd.

Het hebben van twee afzonderlijke schoenen betekent dat de rijder gemakkelijk zijn voeten achter elkaar kan plaatsen voor meer wendbaarheid door smalle doorgangen.

Je kunt rijden op één voet:

Of juist tegelijkertijd drie hovershoes bedienen met je voeten:

Wat betreft de promotievideo’s die op YouTube staan zie je ook enkele serieuze acrobatische vaardigheden.

Natuurlijk kan iedereen met voldoende vaardigheden en oefening die uitvoeren, maar hier is de leercurve wel behoorlijk stijl, net als met andere extreme sports.

Hovershoes op de juiste ondergrond

We hopen dat de meerderheid van onze lezers al wist dat de conditie van de grond erg belangrijk is als het gaat om rijden met de schoenen.

Meer specifiek moeten mensen ervoor zorgen dat de grond waarop ze rijden soepel is, en plat. Beton- en asfaltgronden zijn het beste.

Sommigen geloven zelfs dat korte tapijten ook heel geschikt zijn en anderen gebruiken ze op de vloer van hun sportscholen wat ook helemaal prima is.

Wel zijn stoeptegels iets waar de hovershoe-drager van weg moeten blijven.

We zeggen dat vanwege twee redenen:

 • Ten eerste, straatstenen verminderen de hoeveelheid plezier die je kan hebben met je nieuwe speeltje
 • En de tweede reden is dat het niet veilig is om hovershoes op straatstenen te gebruiken

De vele nerven en oneffenheden in de tegels kan ervoor zorgen dat je bij wat snelheid lelijk ten val kunt komen.

Zijn Hovershoes geschikt voor dagelijks gebruik?

Het maakt niet uit hoeveel media-aandacht de schoenen krijgen, je kan niet negeren dat het uiteindelijk geen betrouwbaar middel voor dagelijks transport is.

Ze zijn gemaakt voor de lol.

En om op te vallen :)

Met andere woorden, hovershoes zijn gewoon speelgoed. Ik zeg niet dat ze het geld niet waard zijn, want qua fun-factor zijn ze dat zeker wel.

Maar het gaat daarbij om de fun-factor en niet om een handig vervoersmiddel te hebben als volwassene.

Ze zijn niet gebouwd met het dagelijkse transport in gedachten.

Het product is prima, maar het zijn de voorwaarden om er echt van te kunnen genieten.

Hovershoess zijn leuk onder zeer specifieke omstandigheden, zoals de juiste ondergrond.

Als je geen toegang hebt tot de juiste soort wegdek zijn hovershoes niet leuk, maar ook niet erg veilig.

Dat geldt ook voor hoverboards, hoewel hoverboards grotere wielen hebben en over het algemeen een betere rit op verschillende terreinen bieden.

Verschil tussen Hovershoes en rolschaatsen of skates

Wat betreft fun-factor zijn Hovershoes gelijk te stellen aan rolschaatsen of skates. Het is speelgoed wat bedoeld is om te rijden op specifieke ondergrond en niet voor woon-werkverkeer.

Natuurlijk zijn ze niet hetzelfde, maar het basisconcept erachter is vergelijkbaar. Hovershoes zijn slechts de moderne interpretatie van de veel oudere rolschaatsen.

Als we het hebben over inline skates, dan zijn hovershoes heel anders gebouwd.

 • Inline rolschaatsen hebben ongeveer drie tot vier wielen achter elkaar onder elke schoen
 • Hovershoes hebben daarentegen slechts één wiel onder elke schoen

Dat gezegd hebbende, is het ook waar dat het ene wiel onder elke voet van de hovershoes een relatief veel breder profiel heeft dan de inline wieltjes.

Hoe goed zijn Hovershoes in het verkeer?

Niet zo goed. Hovershoes zijn op meer dan één manier vergelijkbaar met hoverboards. Ze zijn namelijk beide niet goedgekeurd voor gebruik op Europese wegen.

Sommige soorten hovershoes die je momenteel kan kopen hebben de mogelijkheid om snelheden tot wel 10 km/u te halen.

Voeg daar nog aan toe dat de hovershoe geen remmen heeft.

Daarom moet het niet zo moeilijk zijn om te begrijpen dat hovershoes alleen voor incidenteel gebruik zijn en om mee te spelen op eigen terrein.

Conclusie

Skaters en stunters vinden altijd wel creatieve manieren om zich voort te bewegen en dingen uit te proberen, en hovershoes zijn weer een nieuwe rage.

Zoals overal in dit stuk genoemd, zijn hovershoes het meest geschikt voor mensen die korte afstanden willen reizen voor de lol en dat ook op een geschikte ondergrond met de juiste omstandigheden.

Lees ook: de 6 beste airwheels om te overwegen

[wl_faceted_search]

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.