Je kunt met een Hoverboard ook binnen rijden: maar let op 4 dingen

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Zelfbalancerende scooters, of ook wel Hoverboards genaamd, zijn een geweldige manier om plezier te maken.

Niet alleen zijn ze in de mode, maar ze zijn ook erg goed om een ​​leuke tijd te hebben. Ze zijn een van de meest bruikbare manieren van woon-werkverkeer in stedelijke omgevingen geworden.

Maar omdat ze een vervoerswijze zijn, moet de rijder voorzichtig zijn tijdens het gebruik ervan om te pendelen. Het is zelfs zo dat het nu eigenlijk verboden is op de openbare weg.

Kun je met een hoverboard binnen rijden

Maar waar moet je dan rijden? Op eigen terrein? Of binnen…

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Kun je met een Hoverboard binnen rijden?

Je kunt met een Hoverboard binnen rijden, hoewel het niet aan te raden is om binnenshuis op je board te springen. Dit is een te kleine omgeving en dan gaat een Hoverboard al gauw te hard. Wil je binnen rijden? Beperk je dan tot grotere overdekte plekken als winkelcentra en sporthallen.

Rijd niet binnenshuis: je hoverboard is gemaakt voor gebruik buitenshuis, niet binnenshuis. Als je met je hoverboard binnenshuis rijdt, heb je niet alleen een groot risico voor jezelf, maar ook voor de mensen die in je huis wonen. Als je met je hoverboard binnenshuis rijdt, kan dit ook tot gevolg hebben dat je per ongeluk die nieuwe tv breekt die je hebt. Of dat je met je Hoverboard je tapijt stuk rijdt.

Zelfs sport stadions hebben genoeg van hoverboards. Veel sport stadions zijn dit jaar begonnen met een verbod op de apparaten. Het patroon is vergelijkbaar met selfiesticks, die in 2014 massaal populair werden en vervolgens werden verbannen uit een aantal belangrijke toeristische gebieden zoals themaparken van Disney en bij het Vaticaan.

Als het gaat om hoverboarden en winkelen, is het lot van de apparaten nog onduidelijk. De International Council of Shopping Centres zegt dat het geen officieel standpunt heeft ten aanzien van hoverboards, maar het ministerie van economische ontwikkeling van Dubai heeft ze bijvoorbeeld wel al verbannen uit de winkelcentra van het land dus het kan eraan komen.

College campussen zijn misschien wel de laatste veilige haven voor hoverboards. Typisch een knooppunt voor het skateboarden en scooteren van studenten tussen klassen.

Veel Nederlandse campussen hebben geen regels die zelfbalancerende apparaten regelen. Veel universiteiten geven aan dat de scholen geen beleid hebben met betrekking tot de apparaten.

Als campussen echter de leiding van vliegvelden en steden volgen, kunnen hoverboards wel eens het populairste transportmiddel worden dat je nergens meer in het openbaar kunt berijden.

Benieuwd naar je opties? Lees onze beoordeling van de beste Hoverboards

Leren omgaan met het hoverboard: de eerste stap die elke gebruiker moet zetten, is ervoor zorgen dat ze weten hoe ze met een hoverboard moeten rijden. Het maakt niet uit of je hoverboard het beste hoverboard of een goedkoop hoverboard is.

Dit geldt dubbel voor binnen waar je vaak in kleinere ruimten moet zien te manoeuvreren én de ondergrond vaak glad is.

Je moet eerst leren om het goed te berijden. Zelfs het meest veilige hoverboard zal niet erg veilig zijn, want jij weet niet hoe je ermee moet rijden.

Het oppervlak waarop je rijdt: niet alle hoverboards kunnen alle terreinen aan. Misschien weet je wel goed hoe je op een hoverboard moet rijden, maar als je hoverboard niet bedoeld is voor het terrein waarop je rijdt, kan dat een ramp voor je betekenen.

Je kunt je afvragen welke hoverboards veilig zijn voor alle soorten terrein dan is het antwoord dat er specifieke soorten hoverboards zijn voor specifieke terreinen.

Er zijn bijvoorbeeld hoverboards die speciaal zijn ontworpen voor het afhandelen van off-road ritten buiten en aan de andere kant zijn er hoverboards die zijn ontworpen voor het verwerken van stedelijke terreinen.

Pak er eentje met voldoende grip voor de gladde oppervlakken van bijvoorbeeld een winkelcentrum.

De juiste snelheid behouden: rijd niet met je hoverboard in een snelheid die je niet aan kunt. Het kan heel spannend en opwindend zijn om met je hoverboard op een zeer hoge snelheid te rijden, maar zelfs het beste hoverboard zal je niet redden van de kneuzingen en snijwonden die je zult krijgen als je van je hoverboard valt.

Lees ook: buiten met je Hoverboard rijden

Main afbeelding is van het originele werk Nobody can handle Nick Guy van purdman1 op Flickr onder cc.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.