Kunnen Hoverboards op tapijt rijden? JA, maar let op deze 7 dingen

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een van de eerste dingen die iedereen wil doen wanneer ze hun nieuwe hoverboard krijgen, is lekker opstappen en een ritje maken. En het is geen wonder!

Zelfbalancerende hoverboards zijn niet voor niets populair. Ze zijn een leuke en opwindende manier om je te verplaatsen. Dat eerste ritje op je Hoverboard zal meestal binnen zijn wanneer je hem net uit de doos haalt.

En onveranderlijk, een van de eerste vragen die mensen stellen, heeft te maken met waar je wel en niet op het hoverboard kunt rijden.

Omdat veel first-timers hun hoverboard krijgen tijdens de feestdagen, wanneer er sneeuw ligt en de meeste recreatieve activiteiten binnenshuis zullen plaatsvinden, wordt ons vaak gevraagd:

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Kan ik met mijn hoverboard op mijn tapijt rijden?

Kort antwoord: Ja, maar of je met je hoverboard op tapijt kunt rijden, hangt van een paar factoren af:

  1. kwaliteit van je Hoverboard
  2. kwaliteit en grip van de banden
  3. het type tapijt
  4. je rijvaardigheden
  5. batterijniveau’s
  6. leeftijd van je hoverboard
  7. ruimte indeling van je kamer

Kwaliteit van je hoverboard

Niet alle hoverboards zijn gelijk gebouwd. Toen hoverboards voor het eerst populair werden, hebben veel fabrikanten halsoverkop het product onder de maat naar de markt geduwd. Die hoverboards van lage kwaliteit presteren waarschijnlijk slecht op tapijten.

Hoe werkt een hoverboards precies?

Kwaliteit en grip van banden

In dezelfde lijn als kwaliteit zijn hoogwaardige banden een belangrijke factor als je op zoek bent naar een hoverboard op tapijt. Een goede grip van de banden is essentieel voor hoverboards.

Een hoverboard met een slechte grip kan slippen of helemaal niet bewegen vanwege een gebrek aan wrijving tussen tapijt en de band. Zorg ervoor dat de banden goede loopvlakken hebben en van rubber zijn gemaakt.

Een rubberband met loopvlak biedt de best mogelijke prestaties met maximale grip op de meeste oppervlakken. Hoogwaardige hoverboardfabrikanten houden er rekening mee dat hun modellen door verschillende soorten terrein zullen navigeren, zodat ze ervoor zorgen dat de banden genoeg grip hebben om ze over tapijt te kunnen rijden.

Lees ook: de 5 beste hoverboards beoordeeld

Type tapijt

Het is begrijpelijk dat het type tapijt invloed kan hebben op hoe berijdbaar het is. Een tapijt heeft de neiging om een ​​van de twee stijlen te zijn:

  • laagpolig
  • of hoogpolig

Een laagpolig tapijt heeft kortere, strakkere vezels. De meeste huizen, hotels en kantoren maken gebruik van laagpolige tapijten. Ze bieden meer wrijving. Een hoogpolig tapijt daarentegen heeft hogere en lossere vezels (denk aan shagtapijten uit de jaren ’70).

Een stoere hoverboard, met 8,5 tot 10 inch all terrain wielen, zou een hoogpolig tapijt veel beter aankunnen dan een instapmodel hoverboard. Maar wees gewaarschuwd: op een tapijt rijden kan het tapijt beschadigen. Doe dus eerst een stresstest voordat je begint!

Je rijvaardigheden

Als het gaat om het rijden met je hoverboard op het tapijt, speelt je rijvaardigheid ook een belangrijke rol. Het berijden van een hoverboard op het tapijt voelt anders aan dan rijden op gelijkmatige trottoirs.

Afhankelijk van de dikte van het tapijt, kan het hoverboard traag en sloom reageren. En de mogelijkheid om aan te passen hoe je balanceert, vergt een beetje vaardigheid en geduld.

Om met je hoverboard op het tapijt te rijden, zul je langzamer moeten leunen dan op normale ondergrond, zelfs als op bestrating. Als je genoeg momentum hebt opgebouwd met het hoverboard, kun je beginnen met het verhogen van je snelheid.

5 handige tips om op een hoverboard te rijden

Batterijniveaus

Sommige hoverboards presteren slechter als hun laadniveau onder een bepaald niveau daalt. Dit is een functie – geen bug! – dat wordt ook wel ‘energiebesparende modus’ genoemd.

De energiebesparende modus begrenst de energie die aan de motor wordt geleverd, zodat de batterij langer meegaat. Wanneer dit gebeurt, dan zal een hoverboard meer moeite hebben met ruwe oppervlakken met veel frictie, zoals een tapijt.

Zorg er altijd voor dat je hoverboard goed is opgeladen en topprestaties levert.

Leeftijd van het hoverboard

Alles is onderhevig aan tijd en degradatie. Je hoverboard is niet anders. Na verloop van tijd kan je board tekenen van veroudering beginnen te vertonen.

De batterij kan mogelijk minder energie produceren, hoewel de motor mogelijk meer energie nodig heeft om te werken. Deze daling van het vermogen en de efficiëntie zullen van invloed zijn op hoe goed het hoverboard op een tapijt rijdt.

Als jouw hoverboard ouder is en tekenen van slijtage vertoont, raden we je aan het niet op een tapijt te gebruiken.

(En het is misschien tijd om te kijken naar het kopen van een nieuw of gehercertificeerd hoverboard.)

Zijn hoverboards veilig? Ja, hier zijn 8 veiligheidstips.

Andere overwegingen – kamer-indeling

Er zijn tal van redenen zijn waarom je misschien je hoverboard binnen wilt rijden, op tapijt.

Een ding om te overwegen is de lay-out van het tapijt. Is het vrij van obstakels? Zijn er veel meubels in de buurt? Of is het een open ruimte met weinig tot geen belemmering?

Hoewel het niet de voorkeur heeft, zou een grote, open kantoorruimte of ongemeubileerde ruimte beter zijn dan proberen een hoverboard te besturen in een drukke woonruimte.

Heeft rijden op tapijt invloed op de levensduur van de batterij?

Als je hoverboard langdurig op een tapijt rijdt, kan dit de batterij nadelig beïnvloeden. Het verplaatsen van je hoverboard op het tapijt vereist meer kracht vanwege de ruwheid van het oppervlak. Er is meer kracht nodig van de motor om het wiel te bewegen.

Rijdt gedurende langere tijd over het tapijt en je vraagt meer van de batterij, en dat beïnvloed de levensduur. Als je met je hoverboard op het tapijt rijdt, raakt je batterij ook sneller leeg omdat de motor meer stroom nodig heeft.

Heeft rijden op tapijt invloed op mijn hoverboard-motor?

Het hangt allemaal af van de kwaliteit van het hoverboard dat je koopt. Daarom is het belangrijk om alleen bij topmerken te kopen. Een laagwaardige fabrikant kan goedkope batterij- en motorcomponenten gebruiken. Deze slordige componenten kunnen onderpresteren en snel verslechteren als ze worden onderworpen aan een zware workout.

Het is raadzaam om niet met je hoverboard op tapijt te rijden als het hoverboard niet bij een gerenommeerd bedrijf is gekocht. Zorg er zoals altijd voor dat je je onderzoek doet naar het merk dat je koopt en het bedrijf dat ze verkoopt voordat je je hoverboard koopt.

Is het oké om met mijn hoverboard op tapijt te rijden?

Zeker. Zolang je alles in overweging neemt waar we het over gehad hebben en de nodige voorzorgsmaatregelen hebben genomen. Dat betekent leren hoe je goed kunt rijden met je hoverboard, juiste beschermende kleding draagt, onnodige obstakels opruimt en vooral een hoverboard van topkwaliteit koopt.

Koop altijd je zelfbalancerende hoverboard van een merk dat je vertrouwt. Eén met een reputatie voor het produceren van hoverboards van topkwaliteit met materialen van topkwaliteit. Beoordelingen lezen. Bekijk YouTube-video’s. Vraag rond.

En vergeet niet dat je hoverboard misschien prima op je tapijt kan rijden. Maar je tapijt zal het misschien niet al te leuk vinden. Zorg ervoor dat het rijden op je hoverboard op je tapijt geen onherstelbare schade aan het tapijt veroorzaakt!

Lees ook: hoe werkt een hoverboard?

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.