Hoverboards: water-resistent niet waterdicht | tips wat wel & niet kan

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Als je erover denkt om een ​​hoverboard te kopen, vraag je je misschien af ​​of hoverboards waterdicht zijn. En zo ja, welke veilig zijn om te gebruiken rondom water?

De meeste (maar niet alle) hoverboards hebben een waterdichte classificatie van “IP54”.

De IP-classificatie (Ingress Protection Marking) geeft een meer accurate beschrijving van hoe resistent een product is voor water, in plaats van het alleen maar ‘waterdicht’ te noemen, omdat er verschillende niveaus van waterbestendigheid zijn.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

De grote vraag: Zijn Hoverboards waterdicht?

Hoverboards zijn niet waterbestendig, maar wel bijna altijd water-resistent. Het verschil zit hem in of je hem kan gebruiken rondom water (of buiten in de regen) of dat je hem echt kan onderdompelen in een plas.

De meeste Hoverboards zul je dus prima mee door plassen kunnen rijden en buiten in wat regen, maar zodra je ze in een meer rijdt zullen ze vrijwel allemaal stuk gaan. Maar ja, dat was je ook niet van plan, toch?

Hoe werkt dat met waterbestendigheid?

Veel mensen denken dat wanneer ze “waterbestendig” lezen, een product 100% veilig is om in water te gebruiken, maar dat is absoluut niet het geval.

IP54 betekent eigenlijk dat het product beschermd is tegen waterspray vanuit elke richting.

Als het gaat om een ​​hoverboard, kunnen we hieruit opmaken dat het prima is om te gebruiken bij lichte regen , maar het gebruik onder zware regen of extreem natte omstandigheden is niet aan te bevelen (doe dan lekkere regenspelletjes als deze hier).

Het is beschermd tegen lichte spatten, maar het is het beste om niet door diepe plassen te rijden.

Een vuistregel voor plassen: De wielen mogen er wel doorheen gaan, dan spat er wellicht wat water op de Hoverboard maar dat geeft niet. De plas mag niet zo diep zijn dat andere onderdelen van het board ook het water raken om waterschade te voorkomen.

  1. Ook als je op een off-road hoverboard rijdt, is het geen goed idee om door nat gras te rijden, omdat dit te veel water kan zijn voor je board.
  2. Als het begint te regenen, kun je het beste het board beschermen door het in een waterdichte draagtas te plaatsen en niet te gebruiken.

Dit is toch een elektrisch voorwerp met een batterij en veel componenten die kunnen worden beschadigd door onderdompeling in water, dus in geval van twijfel is het beter om maar te gaan lopen.

Het is zeker anders dan door plassen rijden met andere xtreme sport gear zoals een skateboard, of een stuntstep.

Hoverboards met waterschade kunnen erg duur zijn om te repareren (tot €200,-) dus we raden aan om ze niet nat te maken.

Dus in antwoord op de vraag “zijn zelfbalancerende scooters waterdicht”? Het antwoord is nee, niet echt – als je een scooter ziet met de classificatie IP54 waterbestendig, is deze NIET waterdicht.

Hoewel je hoverboard spatten of waternevels overleeft, is het het beste dat je ze niet gebruikt in natte omstandigheden en ze zo veel mogelijk uit de buurt van water houdt.

Meer lezen: hoe werkt een Hoverboard nou precies?

Hoe zit het met IPX4?

Dit is een iets betere waterbestendigheid doordat het bescherming biedt tegen waterspatten in elke richting, gedurende ten minste 5 minuten.

Gewoonlijk hebben alleen off-road hoverboards dit niveau van waterbestendigheid.

Kortom, wat de waterbestendigheid van je hoverboard ook is, het is NIET 100% waterdicht, dus zorg ervoor dat je het als zodanig behandelt.

Als je jouw hoverboard wilt reinigen, dompel het dan niet onder in water – veeg het alleen af ​​met een vochtige doek. Het vergt eigenlijk gewoon een beetje gezond verstand.

Behandel je board zoals je zou doen met een item met elektrische componenten, bijvoorbeeld je smartphone (smartphones hebben doorgaans hogere IP-waarderingen dan hoverboards). Wil je het in een plas laten vallen, of buiten laten staan in zware regen?

Nee, ik weet zeker dat je dat niet zou doen. Blijf waar mogelijk bij droge omstandigheden als je de levensduur van jouw hoverboard wilt verlengen.

De hoverboards die waterbestendig zijn, hebben de IPX4 of IP34 water- en stofbestendige certificering. Ook zijn de meeste hoverboards voor alle terreinen, degenen die op allerlei terreinen kunnen rijden vanwege hun grotere wielen, sterkere motoren en meer robuuste constructie, ook waterbestendig.

Lees ook: Hoe snel kunnen Hoverboards gemiddeld

Elektrische componenten en waterbestendigheid

De reden waarom hoverboards niet volledig waterdicht kunnen zijn, is dat ze een enorme elektrische component in zich hebben die door het hele apparaat heen werkt.

De wielen hebben ook motoren erin die het hoverboard aandrijven. De rest van het hoverboard heeft tal van elektrische circuits, waaronder gyroscopen, stroomvoorziening en verlichting en andere functies.

IP staat voor Ingress Protection en de hierboven genoemde IP-classificaties hebben deze definities:

  • IPX4: Biedt bescherming tegen spatten van water vanuit elke richting gedurende minstens 5 minuten
  • IP34: Beschermt tegen waternevel vanuit elke richting
  • IP56: Beschermt tegen hogedrukwaterstralen vanuit elke richting
  • IP67: bestand tegen onderdompeling in water tussen 15 cm en 1 m diepte, en totale bescherming tegen stof-indringing

Om je een beetje perspectief te geven, heeft de iPhone 8 een IP67-rating om water- en stofdicht te zijn.

Lees ook: Hoverboards, zijn ze het geld waard?

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.