Zijn Hoverboards het geld waard? Lees deze 7 dingen

door Joost Nusselder | Geupdate op:  januari 2, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Hoverboards, de poging om nostalgie terug te brengen uit de jaren 80 toen we Marty McFly er op zagen rondrijden in de vermeende 2000’er jaren. Dat hoverboard leek op een skateboard maar zweefde in de lucht in plaats van op wielen te vertrouwen om rond te bewegen.

Hoverboards zijn tegenwoordig echter meer een merknaam dan een echt hoverboard. Het is een mix tussen een skateboard in de zin dat het een board is en wielen als een segway heeft in de zin dat je je eigen gewicht gebruikt om het vooruit te stuwen.

Sommige van de duurdere hoverboards kunnen tot €600,- kosten, terwijl de lagere prijsklassen meestal €200,- zijn. Lees ook onze beoordeling van Hoverboards in dit artikel.

Zijn Hoverboards het geld waard?

Hoe dan ook, dat is een groot spectrum aan prijzen, dus voordat je het koopt, is het de moeite waard om te overwegen wat je precies krijgt als je een hoverboard koopt. Is het het echt waard?

1 Hoeveel kost het?

Zoals je weet, kunnen deze boards tussen de €200 en €600 kosten. Als je bereid bent om zoveel te spenderen voor dit apparaat, dan zouden de kosten geen probleem mogen zijn.

Weet dat de prijsbepaling niet altijd zorgt voor kwaliteit of duurzaamheid. Volgens ‘State of Tech’, een videoserie op YouTube, zijn alle hoverboards in wezen hetzelfde board. Ze kunnen allemaal in verschillende prijzen worden geleverd, maar je krijgt hetzelfde product.

Wil je bijvoorbeeld de snelste op de Nederlandse markt? Of wil je een meer budget optie.

2 Waar koop je het vandaan?

x
Toy reviews & comparisons video

Het is het beste om het hoverboard te kopen in het thuisland waar je vandaan komt om elke vorm van dubbelzinnigheid van het retourbeleid te voorkomen.

Als je bijvoorbeeld in Nederland bent en een hoverboard probeert te kopen uit Japan, is het retourbeleid mogelijk iets anders dan je gewend bent. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het nog veel langer zal duren om bij je te komen.

Daarnaast kunnen er ook nog eens lokale regels afwijken van die we in Nederland kennen en kun je uiteindelijk een goedkoop product kopen wat eigenlijk niet ingevoerd mocht worden, vanwege het niet voldoen aan strenge veiligheidsregels.

3 Hoe vaak gebruik je het?

Verrassend is dat het gebruik van een hoverboard beenspier vereist. Als je niet erg actief bent, zul je het tamelijk snel beu zijn om het te gebruiken. Als dit je ervan weerhoudt om het te gebruiken, dan zou ik voorstellen om er misschien geen te kopen, of je in ieder geval te beperken tot de goedkopere in de markt.

4 Waarom wil je het?

Wil je het omdat iedereen het heeft of wil je het omdat je het echt wilt? Het is belangrijk om het verschil te herkennen, omdat trends komen en gaan.

Als je interesse in dit board samen met alle anderen weggaat, moet je deze aankoop heroverwegen.

Lees ook: universele opladers voor je Hoverboard

5 Ken je iemand die er al een heeft?

Deze vraag kan je veel tijd en geld besparen. Als je iemand kent die een van deze boards heeft, kun je hem uitproberen voordat je hem gaat kopen.

6 Kun je het retourneren?

Als je een hoverboard koopt en per ongeluk breekt of als het niet is zoals je het hebt gekocht of als er iets misgaat, moet je het kunnen retourneren. Als je een paar honderd euro voor iets gaat betalen, wil je dat het werkt.

7 Hoe lang is de levensduur van de batterij?

Is de batterij snel leeg? Je moet dat ook weten voordat je het koopt. Wat heeft het voor zin om iets te kopen als je het niet zo lang kunt gebruiken? Dit is vaak ook één van de irritaties waardoor hij uiteindelijk steeds minder meegenomen (en dus gebruikt) wordt.

Voor iets als dit moet je het urenlang kunnen gebruiken om het echt te gebruiken zoals de fabrikant het bedoeld heeft.

Dus nadat je al dit advies hebt gelezen, vraag je je nog steeds af: “Is een Hoverboard het geld waard?” Volgens het internet is het antwoord ja.

Als je het de hele tijd zult gebruiken en het is van goede kwaliteit dan ja, deze zijn het de moeite waard.

Lees ook: zijn Hoverboards waterdicht?

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.