Hoverboard kalibreren in 5 minuten met deze eenvoudige stappen

door Joost Nusselder | Geupdate op:  januari 2, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Hoverboards zijn leuk en opwindend tech-speelgoed om te bezitten, maar ze vereisen wel eens een beetje onderhoud zo nu en dan. Als je merkt dat jouw board niet langer correct in evenwicht is, moet je leren je hoverboard te kalibreren.

Het kalibratieproces is relatief eenvoudig en vereist slechts enkele stappen. Volg deze gids en het zou slechts ongeveer vijf minuten duren.

Hoe moet ik mijn Hoverboard kalibreren?

Hoe te beginnen met hoverboard-kalibratie.

Zorg ervoor dat je board op een vlak, horizontaal oppervlak rust. Alle andere ondergronden zoals tapijt zullen resulteren in een onjuiste kalibratie. Probeer ook nooit je bord ondersteboven te kalibreren!

Schakel het apparaat uit met de zilveren aan / uit-knop. Het in de slaapstand zetten gaat niet werken, dus zorg ervoor dat het helemaal is uitgeschakeld.

Het herkalibratieproces

Nadat je hebt gecontroleerd of het hoverboard vlak op de grond staat, houd je de aan / uit-knop gedurende 5 tot 10 seconden ingedrukt. Als je een pieptoon hoort, kun je de knop loslaten.

Je LED-lampjes beginnen te knipperen om aan te geven dat het proces is gestart. Het duurt ongeveer 30 seconden voordat de kalibratie is voltooid.

Zorg er gedurende die tijd voor dat je het apparaat niet stoot of stoort.

Nadat de 30 seconden voorbij zijn gegaan, druk je nog een keer op de aan / uit-knop om het apparaat uit te schakelen. Het kalibratieproces moet voltooid zijn en je kunt nu het bord testen.

De kalibratie testen

Schakel het apparaat weer in en spring op het bord. Rijd het rond om te zorgen dat het in balans is, zorg ervoor dat je een paar bochten maakt tijdens het proces.

Als alles weer fijn aanvoelt en hij lekker soepel over de weg glijdt, dan is het kalibreren klaar en heb je weer een apparaat wat maanden mee kan gaan.

Als je merkt dat het bord niet goed is uitgebalanceerd, is er mogelijk een probleem met de printplaat of een losse verbinding in de bedrading.

Lees ook: waarom trilt mijn hoverboard

Andere methoden om je Hoverboard te kalibreren

Sommige Hoverboards hebben ook nog alternatieve methoden om hem te kalibreren. Hier zal ik de meest voorkomende nog bespreken:

Bluetooth-kalibratie

Elk Bluetooth-model wordt op dezelfde manier gekalibreerd als niet-Bluetooth-modellen. Je loopt echter het risico de interne chip te beschadigen, ongeacht of je de stappen correct uitvoert of niet.

Misschien wil je de hulp van een professional inhuren of je garantie gebruiken om deze boards opnieuw te kalibreren.

Remote Kalibratie met afstandsbediening

Je hoverboard kalibreren met afstandsbediening. Veel mensen maken de fout hun hoverboard uit te schakelen met de afstandsbediening in plaats van op de uitknop op het bord te drukken.

Dit zet het apparaat in een energiebesparende modus in plaats van het uit te schakelen, waardoor de balanssensors kunnen uitschakelen.

Bij sommige modellen kun je het bord via afstandsbediening kalibreren, meestal met een reeks knoppen op de bediening. Elke afstandsbediening is anders, dus lees de handleiding om erachter te komen hoe een hoverboard van een specifieke fabrikant moet worden gekalibreerd.

Je kunt meestal dezelfde knopmethode hierboven gebruiken om het proces uit te voeren zonder afhankelijk te zijn van de afstandsbediening. Dit wordt meestal als de veiligere, betrouwbaarder optie beschouwd.

Dus ook Hoverboards met een afstandsbediening kun je kalibreren op het board zelf.

Probleemoplossen

Als al het andere niet lukt, kan er een beschadigd onderdeel in het lichaam zitten. Schroef het frame los en controleer of er losse draden zijn en sluit ze allemaal opnieuw aan tijdens het proces. Als dat niet werkt, moet je misschien de gyroscopen, connectoren of de hele printplaat vervangen.

Lees ook: hoe werkt mijn Hoverboard?

Main afbeelding is van het originele werk Zero G Hands Free Segway / 2 Wheel Self Balancing Scooter / Hoverboard van soarboards.com op Flickr onder cc.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.