Hoverboard kalibreren in 5 minuten met deze eenvoudige stappen

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Hoverboards, ook wel “smart balance wheel” genoemd, zijn leuk en opwindend tech-speelgoed om te bezitten, maar ze vereisen soms wel een beetje onderhoud. Als je merkt dat jouw board niet langer correct in evenwicht is, moet je je hoverboard kalibreren.

Het kalibratieproces is relatief eenvoudig en vereist slechts enkele stappen. We hebben een handige gids voor je gemaakt waarin we je alle stappen uitleggen; het hele proces zou zo in principe maar vijf minuten moeten duren!

Deze gids bespreekt ook de vele andere problemen die zich tijdens de kalibratie kunnen voordoen.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Hoe moet ik mijn Hoverboard kalibreren?

Zorg ervoor dat je board op een vlak, horizontaal oppervlak rust. Oneven ondergronden zoals tapijt zullen resulteren in een onjuiste kalibratie. Probeer ook nooit je bord ondersteboven te kalibreren!

Schakel het apparaat uit met de zilveren aan / uit-knop. In de slaapstand zal het niet werken, dus zorg er echt voor dat het helemaal is uitgeschakeld.

Het herkalibratieproces

Instructies

 1. Plaats het hoverboard op een vlak oppervlak en zorg ervoor dat het waterpas staat.
 2. Zorg ervoor dat het hoverboard volledig uitgeschakeld is. Dit betekent dat deze moet worden uitgeschakeld door de zilveren aan / uit-knop te gebruiken en niet door middel van de afstandsbediening in de slaapstand wordt gezet.
 3. Zodra het hoverboard vlak staat, houd je de zilveren aan / uit-knop vijf tot tien seconden ingedrukt totdat je een pieptoon hoort. Als je een pieptoon hoort, kun je de knop loslaten.
 4. Aan de voorkant / bovenkant (afhankelijk van het model) beginnen de LED-lampjes van de indicator te knipperen om aan te geven dat het proces is gestart.
 5. Het duurt ongeveer 30 seconden voordat de kalibratie is voltooid.
 6. Druk na deze 30 seconden opnieuw op de zilveren aan / uit-knop en zet het hoverboard uit.
 7. Het kalibratieproces moet voltooid zijn en je kunt nu het board testen.

  Je hoverboard moet nu getest worden, lees hieronder verder over de volgende stappen.

De kalibratie testen

Schakel het apparaat weer aan en spring op het bord. Rijd het rond om te checken of het in balans is, zorg ervoor dat je een paar bochten maakt tijdens het proces.

Als alles weer fijn aanvoelt en hij lekker soepel over de weg glijdt, dan is het kalibreren klaar en heb je weer een apparaat wat maanden mee kan gaan.

Als je merkt dat het board niet goed is uitgebalanceerd, is er mogelijk een probleem met de printplaat of een losse verbinding in de bedrading. We raden je aan een reserveonderdelenset voor hoverboard-printkaarten te kopen.

Lees ook: waarom trilt mijn hoverboard

Andere methoden om je Hoverboard te kalibreren

Sommige Hoverboards hebben ook nog alternatieve methoden om hem te kalibreren. Hier bespreken we de meest voorkomende:

Bluetooth-kalibratie

Bluetooth-hoverboards wordt op dezelfde manier gekalibreerd als niet-Bluetooth-modellen. Het verschil is echter dat het kalibreren van een bluetooth-hoverboard meer risico met zich meebrengt.

Je kunt de interne bluetooth-chip te beschadigen, ongeacht of je de hoverboard-kalibratie juist uitvoert of niet.

Misschien wil je de hulp van een professional inhuren of je garantie gebruiken om deze boards opnieuw te kalibreren.

Remote Kalibratie met afstandsbediening

Afstandsbedieningen, geloof het of niet, zijn eigenlijk de oorzaak van veel van de problemen met hoverboards!

Hoverboard-bezitters zijn meestal kinderen van zo’n 9 tot 14 jaar oud en ze vergeten (of weten het misschien niet eens) om hun hoverboard uit te schakelen met de zilveren onboard-knop, in plaats daarvan gebruiken ze de afstandsbediening.

Dit zet het apparaat in een energiebesparende modus in plaats van het uit te schakelen, waardoor de balanssensors kunnen uitschakelen.

We vergelijken graag de afstandsbediening op een hoverboard met de “Sleep”-functie op je computer. Je sluit de computer niet echt af, je zet hem gewoon in de energiebesparende modus en “maakt hem wakker” wanneer je hem weer inschakelt.

Om deze reden zullen mensen het hoverboard ’s nachts, of zelfs gedurende vele dagen achter elkaar, op “Sleep Mode” laten staan. Het kan dan zijn dat je het hoverboard opnieuw moet kalibreren.

Bij sommige modellen kun je het bord via afstandsbediening kalibreren, meestal met een reeks knoppen op de bediening. Elke afstandsbediening is anders, dus lees de handleiding om erachter te komen hoe een hoverboard van een specifieke fabrikant moet worden gekalibreerd.

Maar je kunt meestal ook dezelfde knopmethode van hierboven gebruiken om het proces uit te voeren zonder afhankelijk te zijn van de afstandsbediening. Dit wordt meestal als de veiligere, betrouwbaarder optie beschouwd.

Dus ook hoverboards met een afstandsbediening kun je kalibreren op het board zelf.

Probleemoplossen

Als al het andere niet lukt, kan er een beschadigd onderdeel in het board zitten. Schroef het frame los en controleer of er losse draden zijn en sluit ze allemaal opnieuw aan tijdens het proces. Als dat niet werkt, moet je misschien de gyroscopen, connectoren of de hele printplaat vervangen.

Lees ook: hoe werkt mijn Hoverboard?

Hoverboard opnieuw kalibreren na resetten

Heb je je hoverboard moeten resetten? Dan kan het zijn dat je je hoverboard opnieuw moet kalibreren. Hij is immers volledig teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

First things first: Hoe weet je zeker dat kalibratie het probleem is?

Weet je echt zeker dat het nodig is? Stel jezelf de volgende vragen:

 • Is mijn hoverboard in balans?
 • Heb ik al geprobeerd om opnieuw te kalibreren?

Als de bovenstaande twee items waar zijn, heb je mogelijk een ander probleem zoals bijvoorbeeld waterschade.

Geen zorgen, we hebben hier een uitgebreide gids om je te helpen je hoverboard met waterschade te repararen.

Wist je dat je jouw hoverboard kan omtoveren tot een kart?

https://www.youtube-nocookie.com/embed/-7JDQBS18i4

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.