Waarom trilt mijn hoverboard? | 4 redenen en zo los je het op

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Je scheurt uren rond op je hoverboard, en als het even kon zou je er eigenlijk nooit van af stappen – jullie zijn praktisch onafscheidelijk.

Tot op een dag… jouw hoverboard ineens begint te schudden of trillen.

Geen zorgen, dit komt vaker voor en kan meestal zelfs (gemakkelijk) worden opgelost

Wil je weten wat je kan doen om hem te repareren? Lees dan gauw verder in onze handige gids, waarin we precies uitleggen hoe je dit probleem kunt oplossen.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Hoe komt het dat mijn Hoverboard trilt?

Hoverboard schudden of trillen kan worden veroorzaakt door:

 1. De rijder die te licht is
 2. De sensoren zijn niet volledig ingeschakeld
 3. Bezette sensoren, zelfs als je niet op het hoverboard bent
 4. Een defect zijbord (inclusief de sensoren)

Trilt of piept je hoverboard? Dan kan je waarschijnlijk het beste eerst je board bijstellen door middel van de reset knop.

 • Een trillende hoverboard kan door een fabrieksfout veroorzaakt worden, dit valt bij elke webwinkel onder de fabrieksgarantie.
 • Een trillend hoverboard kan veroorzaakt worden door een botsing.
 • Ook als je te lang met een voet op de hoverboard staat, kan hij trillen, dit is geen defect. Als je in de instructiehandleiding hebt gekeken, weet je dat daarin staat uitgelegd, dat je bij het opstappen en afstappen niet te lang met een voet op de hoverboard moet blijven staan.
 • Hij kan ook trillen als je er wel met twee voeten op staat, maar niet goed genoeg. Het is heel belangrijk dat je gewicht goed verdeeld is over de hoverboard. 
 • Aan elke  kant van de hoverboard zit een sub-board. De oorzaak van de trillingen ligt in de sub-boards. In de sub-board zit een rubbertje dat het probleem veroorzaakt. De oplossing is simpel:  knip één millimeter van het rubberen onderdeel af en de hoverboard moet het weer normaal doen.

Probeer altijd eerst de hoverboard te rekalibreren. Als je de hoverboard al eens gekalibreerd hebt zonder resultaat, helpt het vaak ook om hem een aantal keer achter elkaar te resetten / rekalibreren. Mocht dat het probleem niet verhelpen, dan is je hoverboard echt stuk en moet het gerepareerd worden.

Dit is wat je moet doen om te voorkomen dat jouw hoverboard schudt of trilt

Laten we beginnen met wanneer je hoverboard trilt of trilt terwijl je ermee rijdt.

Als je hoverboard trilt en schudt tijdens het rijden, betekent dit dat de sensoren slechts gedeeltelijk worden ingedrukt en het moederbord niet weet of je de sensor daadwerkelijk indrukt of niet.

Het lipje dat met de sensor in contact komt, breekt de sensor slechts gedeeltelijk, waardoor deze gaat uitslaan.

Is de rijder zwaar genoeg?

Het eerste dat ervoor kan zorgen dat je hoverboard schudt of trilt, is dat de rijder te licht is voor het hoverboard. De meeste hoverboards hebben een minimaal gewicht van slechts 20 kg (44 pond), maar bij dit gewicht is het (soms) niet genoeg om het lipje ver genoeg naar beneden te duwen om op de juiste manier met de sensor in contact te komen.

Door je voeten naar de buitenkant van de hoverboard-voetzolen te bewegen, zou het voldoende moeten zijn om een ​​verschil te maken en te stoppen met schudden of trillen.

Dit is het eerste dat je zou moeten proberen, want het is de gemakkelijkste oplossing en je hoeft je hoverboard niet uit elkaar te halen.

Voor een zeer kleine rijder voelt het mogelijk alsof ze met de benen ver uit elkaar rijden, maar als ze eenmaal gewend zijn om op deze manier te rijden, zullen ze merken dat het eigenlijk geen probleem is.

Lees meer: lekker buitenspelen met een van deze top airtrack matten

Mijn hoverboard schudt als ik erop rij

Als de rijder nu ruim boven het minimale nominale gewicht van 20kg uitkomt en het hoverboard trilt of schudt terwijl je hem berijdt, is de positie van de sensoren misschien bij productie niet helemaal goed gegaan als ie het altijd al deed, óf in de loop van tijd verschoven en niet meer goed in lijn met de pedalen.

Dit is niet zo moeilijk om te repareren, maar het vereist wel dat je je hoverboard demonteert:

 1. Je moet de schroeven waarmee de kleppen zijn vastgezet verwijderen, zodat je toegang krijgt tot de pedalen.
 2. Als je er een hebt, kun je de schroeven vinden die de zuiger op zijn plaats houden en deze verwijderen.
 3. Voeg een klein stukje dik papier toe tussen de schroef en het hoverboard om het dichter bij de sensor te plaatsen.
 4. Je zult waarschijnlijk alle drie de schroeven op beide tabs los moeten maken en mogelijk moet je beide zijden aanpassen voor het beste resultaat.

Dit is een soort proefondervindelijk proces om te zien hoe ver je moet aanpassen om het te laten werken met de rijder die normaal het hoverboard berijdt.

Maar als je het eenmaal goed hebt aangepast, zul je versteld staan ​​hoe goed het werkt en hoe leuk het is om op een hoverboard te rijden dat niet meer schudt of trilt.

Lees ook: dit is hoe een Hoverboard werkt

Mijn hoverboard schudt als ik afstap

Het kan ook dat je hoverboard begint te trillen of schudden en met geweld begint rond te draaien als je er vanaf stapt.

Je zult artikelen online vinden over dit soort gedrag dat wordt veroorzaakt door een vacuüm. Het vacuüm dat wordt gecreëerd zorgt ervoor dat de sensor blijft plakken; maar tenzij je een van de zeer vroege hoverboards hebt, is dit waarschijnlijk niet het probleem, omdat alle boards nu ventilatiesleuven hebben, zodat de lucht niet bekneld raakt om deze schok of trilling te veroorzaken.

Het is waarschijnlijker dat de oorzaak van je hoverboard die ronddraait en trilt wanneer je er vanaf gaat is, dat de sensortabs te lang zijn en een beetje blijven werken wanneer je afstapt.

Dit is eenvoudig te repareren, maar je moet opnieuw je hoverboard uit elkaar halen. Zodra je het uit elkaar hebt, kun je ongeveer 1/8 inch van de rubberen pedalen inkorten, zodat ze niet langer in wisselwerking staan ​​met de sensor als er geen gewicht op het hoverboard is.

Maar voordat je het hoverboard uit elkaar haalt, kijk dan welke kant de board naartoe draait als je afstapt. Dat zal de kant zijn om te trimmen.

De pedalen zijn eenvoudig te knippen met een schaar of een scherp mes. Pas op dat je jezelf niet snijdt. Zodra je het weer in elkaar hebt gezet, spring je erop en probeer het, zorg ervoor dat het hoverboard niet meer trilt of trilt wanneer je uitstapt, probleem opgelost.

Dat zijn de twee belangrijkste redenen waarom je hoverboard zou schudden, trillen of eruit zou springen als je erop rijdt of eraf zou gaan. Nu zeg ik niet dat het onmogelijk is om een ​​defecte zijplaat (de sensor) te hebben, maar vaker wel dan niet, zal een van de hierboven genoemde reparaties je schuddende hoverboard-problemen oplossen.

En mocht het niet baten, dan kun je altijd nog op zoek gaan naar een reparateur.

Lees meer: zo moet je op je Hoverboard rijden – onze tips

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.