Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

25 leukste peuter apps en spelletjes voor je android tablet

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

In de Google Play Store zijn meer dan 600 apps beschikbaar voor peuters. Behalve de schermtijd die je je kind toestaat, is het van belang hoe deze schermtijd wordt besteed.

Daarnaast wil je het downloaden van apps waarschijnlijk niet te veel in de portemonnee voelen. Sommige apps kunnen namelijk aardig in de kosten oplopen!

In dit artikel kun je meer lezen over de 25 leukste soorten peuter apps voor Android die worden aangeboden, om zo hopelijk de keuze een stuk gemakkelijker te maken.

Peuter met een telefoon aan tafel

Wil je meer weten over welke tablet het meest geschikt is voor je peuter lees dan ons artikel daarover.

Spelers kunnen ook machines, bloemen en gedolven erts uit een steengroeve halen.

Zodra de trein volledig is gevuld, krijgen spelers een bewegend beeld van hun volledige trein die door een kleurrijk landschap reist.

Peuters krijgen dan de taak om de trein bij te tanken.

Tijdens hun reis worden spelers gestopt en moeten legosjablonen worden gebruikt om een ​​brug te bouwen en extra passagiers van een ander station op te halen.

Zodra de taken zijn voltooid, krijgt de speler een scherm te zien waarin de machinist uit de trein opstapt om te juichen en de app begint opnieuw.

Reclame en productplaatsing

Binnen het gedeelte van de ouders zijn advertenties voor de LEGO DUPLO-treinsets te zien, maar dit is niet toegankelijk voor je peuter.

Spelgedrag dat voor sommige ouders van belang kan zijn

Er is tijdens het testen geen spelgedrag gevonden dat jou als ouders zou moeten interesseren.

Dr Panda Android App serie

Dr panda android app serie

Heel veel kinderen zijn dol op Dr. Panda Apps en er zijn er ondertussen een heel aantal.

Apps variëren van koken, klusjes / schoonmaken, rollenspellen en meer, en Dr Panda, het schattige beertje, neemt jouw peuter in al deze taken bij de hand mee.

Het zijn leuke spellen die je telkens opnieuw kunt spelen zonder dat het vervelend wordt, daarna kun je overstappen op een ander thema en later nog weer eens terugkomen op een variant die je eerder al eens hebt gedaan.

Voor je peuter letterlijk uren en uren speelplezier.

Dit is bijvoorbeeld de gameplay van Dr Panda in Space:

Dr. Panda begon in 2012 met het maken van apps, oorspronkelijk onder de naam Tribeplay.

Ze zijn gevestigd in China en Californië. Hier een aantal van de meest populaire Dr Panda Spellen voor de tablet:

Dr. Panda Town

Dr. Panda Town van Dr. Panda Ltd is de eerste gratis app met in-app-aankopen (of IAP) aangeboden door Dr. Panda-spellen.

Deze app bevat in-app-aankopen voor een park en een supermarkt, evenals een woning.

De app opent met Dr. Panda die met zijn gele auto naar de stad trekt.

Als je het park of de supermarkt probeert te openen en ze niet hebt gekocht, verschijnt er een ouderlijk slot voordat je naar de Google Play Store gaat, waarvoor je jouw geboortejaar moet invoeren.

Ik merkte op dat ik de app-bundel op één apparaat had en mijn aankoop op mijn tweede apparaat moest "herstellen" om toegang te krijgen tot elk van de drie plaatsen.

Dr. Panda Cafe

Dr. Panda Cafe van Dr. Panda Games is een nieuwe universele app voor Android (en iOs) waarmee je peuter eten en drinken kan maken in een caféomgeving.

Naarmate je meer klanten krijgt, moet je het tijdmanagement in balans houden, bestellingen opnemen en maken en opruimen.

Als je meer klanten bedient, verdien je nieuwe recepten en voedsel om aan de klanten te geven.

Om de app te spelen, plaats je de klant eerst aan een tafel - als de tafel leeg is, kun je de klant erbij neerzetten.

Zodra ze zijn gaan zitten, neem je hun bestelling op en ga je achter de toonbank terug als Dr. Panda om aan de bestelling te werken.

Items zijn onderverdeeld in categorieën en je tikt op de juiste categorie om het item te maken of te koken.

Zodra je alle items in de bestelling hebt gemaakt, is het tijd om deze aan de klanten te leveren.

Je kunt bestellingen van meerdere klanten tegelijk aannemen en eten op dezelfde manier maken, hoewel het een beetje verwarrend kan zijn!

Onder de voedselkeuzes, koffie / thee, cake, pizza en als je je klanten beter leert kennen, kun je proberen je voor te stellen wat ze kunnen bestellen.

Het was belangrijk om aandacht te schenken aan de klanten om ze gelukkig te houden, die op hun beurt items ontgrendeld nadat je verdiende sterren en je meer eten en drinken gaf om te serveren.

Dr. Panda's Restaurant

Deze App biedt interactieve minigames met verschillende soorten dieren (klanten) en een gerecht dat ze voor ogen hebben.

Activiteiten die in de app worden beoefend, omvatten fijne motoriek via:

Er zijn verschillende rotatievarianten om te worden bereid en geserveerd aan de verschillende dieren, waaronder soepen, koekjes versieren, appeltaart maken, een verscheidenheid aan vruchtendranken en zijn persoonlijke favoriete pizza.

Deze app kan ook worden gebruikt in logopedie training om elk van de items te beschrijven wanneer ze worden voorbereid en de volgorde ervan te bepalen.

Deze app was leuk omdat het twee restaurants in één was, met één beneden het Amerikaanse thema en de bovenverdieping ingericht in meer een Chinees thema.

Het zou geweldig zijn als het eten overeenkwam met het decor op elk van de verdiepingen.

De mini-recyclinggame was een leuke manier om een peuter eraan te herinneren wat in elke prullenbak was terechtgekomen en helpt recyclingvaardigheden thuis te oefenen.

We hebben ook genoten van het aanraken van verschillende voorwerpen in de eetkamer om de lichten aan en uit te doen, de spin aan te raken en interactie te hebben met de borden nadat de maaltijden klaar waren.

Mijn zoon genoot van het maken van koekjes en het maken van de soepen, omdat ze de fijnmazigheid bij het hakken en de fijne motoriek vereisten.

Dr. Panda Restaurant 2

Dr. Panda Restaurant 2 van Dr. Panda is een universele app voor Android en iOS die je kleine chef-kok in een tropische keuken plaatst en hen in staat stelt voedsel te maken om hun klanten te verrassen.

De app bevat meer dan 20 ingrediënten, waaronder vis, eieren, paprika's, tomaten, drie soorten pasta, kruiden en meer.

Je kunt koken, bakken, bakken en copdelen van ingrediënten om het perfecte gerecht te maken voor je klanten die met een watertaxi in groepen van twee aankomen en hun bestellingen plaatsen.

Terwijl je het item maakt, staat de gast aan het raam terwijl je de ingrediënten uitzoekt en gezichten maakt, afhankelijk van wat ze willen bij hun maaltijd.

Met elk gerecht kun je verschillende toplagen maken om aan hun smaak te voldoen. De app bevat een traditioneel dieet en een switch voor een vegetarisch dieet.

De app besteedt aandacht aan details, fijne motoriek vereist voor het hakken, in plakken snijden en het opmaken van de ingrediënten, en zorgt ervoor dat de klanten het voedsel krijgen dat ze willen.

Daarnaast volgen kinderen stap voor stap recepten die het maken van de pasta, het gieten in het vergiet, het op de plaat zetten en het maken van een saus.

Andere taken zijn het uitrollen van het pizzadeeg voordat je extra ingrediënten toevoegt.

Dr. Panda Train

Dr. Panda Train, allemaal aan boord van deze app van Dr. Panda Games dit keer met een treinthema!

In deze trein-app met leuke thema's dienen je kinderen als dirigent en rijden ze in de trein en touren ze door een van de drie landschappen met:

In de app kan je peuter de trein besturen vanuit het perspectief van een eerste persoon in de cabine of van een afstand.

Ze kunnen ook stoppen en de passagiers bezoeken om hen voedsel, snacks, leesmateriaal en meer te geven.

Mijn zoon heeft zelfs een geweldige tech gevonden om de passagiers te geven.

Schep op wat kolen om het vuur op te blazen en de trein sneller naar de volgende bestemming te laten gaan of stoom gewoon lekker door op het platteland.

Ik vond het leuk dat mijn kinderen om de beurt konden spelen met de app of passagiers op konden zetten en items aan hen konden uitdelen.

Naarmate je meer van het spel completeert, verdien je extra items om aan de passagiers te geven - de favorieten van mijn kinderen waren natuurlijk de tech!

Dr. Panda Daycare

Dr. Panda's Daycare van Dr. Panda kenmerkt Dr. Panda in een kinderopvangomgeving waar je kind zich in een virtueel speelhuis met vijf babybeesten bevindt.

De dieren hebben een speelkamer waar ze op een hobbelpaard kunnen schommelen, op een bal kunnen stuiteren of met een trein kunnen spelen.

In de keuken kunnen ze doen alsof ze een verjaardagsfeestje hebben, ontbijten of lunchen en eten koken.

Boven is er een podium en instrumenten om mee te spelen en een dutjes kamer.

Er is ook een achtertuin waar kinderen kunnen spelen met een glijbaan, springkasteel of zwembad.

De app stimuleert creatief spel en helpt kinderen te begrijpen dat hun keuzes kunnen bepalen hoe de dieren zullen spelen. Het is het meest geschikt voor late peuters en kleuters die willen genieten van de omgeving terwijl ze nieuwe speeltjes vinden om mee te spelen en schakelaars om aan en uit te zetten.

Dr. Panda Airport

Deze speelt zich af op een luchthavenavontuur met tien activiteiten, waaronder:

  1. veiligheidscontrole
  2. inchecken aan het bureau
  3. besturen van de bagagekar
  4. bagage ophalen met bagage
  5. regelen van het luchtruim via de verkeerstoren
  6. geld tellen voor een telefoonautomaat en een telefoongesprek
  7. het stempelen van tickets
  8. het schoonmaken van het vliegtuig
  9. het laden van de vlucht met bagage
  10. naar verloren en gevonden gaan

De app is ontworpen voor kinderen in de kleuterklas en ouder via de basisschool.

Het oefent vaardigheden zoals fijne motoriek, sorteren, tellen, het vinden van een specifiek object, expressieve taal, vormherkenning en -matching, en meer.

De vier hoofdpersonen in de app zijn een aap, een olifant, een wasbeer en een nijlpaard die allemaal gekleed zijn in verschillende soorten vakantiekleding.

Dr. Panda Buschauffeur

Dr. Panda Buschauffeur van Dr. Panda laat Dr. Panda in een bus rondrijden in een stad, op het platteland, in de haven of op een aantal andere locaties, terwijl hij zijn passagiers ophaalt en afzet, de bus schildert, de benzinetank vult en nog veel meer!

Net als bij een traditionele bus moet je stoppen om passagiers en andere voertuigen voorbij te laten gaan, stoppen voor treinen die passeren en de bus ruimen nadat je "route" is voltooid.

Deze app is ontworpen voor kleuters via de vroege basisschool, vergelijkbaar met andere Dr. Panda-apps, en biedt uren open spel voor hen die fijne motoriek gebruiken, zowel van zittende passagiers als de bus besturen met je vinger of door je apparaat voorzichtig te bewegen om het van links naar rechts te sturen om te zorgen dat het op de weg blijft.

Het landschap in de app verandert elke keer dat je het start - en kan een haven compleet met een ophaalbrug, spoorwegovergangen, tunnels, vogels op de weg naar een platteland.

Dr. Panda moet zijn dierenvrienden veilig naar hun bestemming brengen, terwijl ze ervoor zorgen dat ze in de bus gaan zitten en op obstructies letten.

Wanneer een obstakel opkomt - een waarschuwing "licht" komt binnen in de bus zodat je het kunt aanraken om ermee te stoppen en de ophaalbrug op en neer laat gaan, passagiers over de weg gaan en uitkijken voor vogels en andere dieren in het wild dat is misschien onderweg.

Dr. Panda Handyman

Dr. Panda Handyman van Dr. Panda Games is de nieuwste universele app voor Android en iOS met Dr. Panda.

Hij repareert huishoudelijke voorwerpen die op mysterieuze wijze door 14 minigames kapot zijn gegaan.

De app is bedoeld voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen.

De app is geweldig voor kinderen om fijne motoriek te oefenen en om voorwerpen en gereedschappen te benoemen en te vinden.

Een van onze favoriete functies van de app was het repareren van alle verschillende objecten in huis en de realistische geluiden van de gereedschappen terwijl ze werkten.

We vonden het leuk dat de taken varieerden, dus je deed niet altijd dezelfde taak steeds opnieuw.

Dr. Panda Ziekenhuis

Dr. Panda's Ziekenhuis van Dr. Panda Games is een universele app met acht verschillende dieren die je kind naar hun ziekenhuisbedden zal brengen, en hun gezondheidsproblemen zal ontdekken en behandelen.

De app bevat tien minigames, waaronder:

Deze app biedt een geweldige weergave van een dierenziekenhuis waar kinderen kunnen communiceren met en omgaan met alle verschillende dieren.

Dr. Panda Racers

Deze heeft een racethema waarmee je je eigen auto's kunt bouwen en racen, inclusief sprongen en trucs, je voertuig wassen, concurreren met andere Dr. Panda-personages en meer!

Naarmate je de races met succes voltooit, verdien je op de eerste plaats prijzen zoals raceautodelen, spuitverven en trofeeën.

De tracks kunnen beton, vuil of zand zijn en je kiest ze voordat je op het evenement racet.

Om de app te spelen, kies je of bouw je je auto, kies je je track of bouw je deze uit en ga je naar de pits voor een wasbeurt voordat je naar de baan gaat voor de race.

Aan de startlijn wordt je gevraagd om je gordel om te doen en dan is het klaar voor de race en leuke stunts!

Dr. Panda Brandweerman

Dr. Panda Brandweerman (Firefighters) is een universele app voor Android en iOS waarmee je kind vuur kan blussen, een brandweerwagen bestuurt, obstakels verwijdert, meer dan 30 kamers en meer ontdekt.

Het herinnerde me er erg aan om als kind een brandweerauto te spelen, behalve dat Dr. Panda in staat was de kamers fysiek te blussen in plaats van dat ik me ze moest voorstellen.

De app is vooral geschikt voor peuters en kleuters.

Het kan worden gebruikt om de volgende richtingen te oefenen, expressieve taal om te vertellen wat ze doen en te volgen, samen met de dieren om ze te redden.

Er is ook oorzaak en gevolg van het bestrijden van het vuur, het overhandigen van de gereedschappen en het verdergaan naar het volgende niveau. 

Dr. Panda Space

Dr. Panda in Space is een universele app voor iOS, Amazon appstore en Android waarmee je je eigen ruimteschip kunt aanpassen en kunt lanceren.

Zo kun je ontdekkingen doen in de ruimte van planeten, asteroïden tot activiteiten zoals het repareren van je ruimteschip, spelen met zwaartekracht en meer.

Deze app is gericht op voorschoolse en vroegschoolse kinderen van peuter leeftijd met veel geweldige gratis speelmogelijkheden voor de jongere kinderen tijdens de verkenningsfase.

De app begint met een aanpassing van je ruimteschip waar je vervolgens de ruimte in springt en begint aan je verkenningstocht.

Dr. Panda Mailman

Dr. Panda's Mailman is een universele app voor iOS en Android met het postkantoor!

Deze app biedt de mogelijkheid om je eigen ansichtkaarten te maken en te adresseren, een cadeau te kiezen om te verpakken voor bezorging, inclusief inpakken en bezorgen.

De app bevat een verscheidenheid aan dieren, waaronder een varken, de schildpad (Toto) die we zagen in Toto's Treehouse, een aap, olifant, schaap, nijlpaard, kat, wasbeer, olifant en meer voor een totaal van 12 dieren!

Na het ontwerpen van je pakket, is Dr. Panda op avontuur om jouw post te bezorgen.

De stempel op het pakket of de briefkaart helpt hem te weten waar hij moet worden afgeleverd en wordt op de scooter van Dr. Panda geplaatst om het af te leveren.

De wereld omvat rivieren, bossen, bergen en huizen, samen met sprongen, wegen, verkeersborden en meer!

Deze app is het meest geschikt voor kleuters en vroege kinderen in de basis leeftijd.

Beoefende vaardigheden kunnen taal, motoriek in kleuren omvatten en het besturen van de scooter, luisteren naar richtingen.

Dr. Panda Swimming Pool

Dr. Panda's Swimming Pool is met dieren in verschillende zwembaden.

Je kunt je kleden in verschillende badpakken in de kleedkamer terwijl je een douche neemt en je klaarmaakt voor het zwembad, duiken op een piratenschip, spelen in een zandbak, een waterglijbaan afdalen of spelen in een klein pierenbadje met een verscheidenheid van lunch items beschikbaar.

Deze app is bedoeld voor peuters en kleuters.

Vaardigheden die worden beoefend omvatten taal, zowel ontvankelijk als expressief, en enkele fijne motorische vaardigheden.

Ik vond dat de app vier verschillende speelzones had die op een traditioneel strand lijken.

De grafische afbeeldingen waren helder en ze toonden vooral goed met de animaties.

Dr. Panda ijsco wagen

De ice cream truck van Dr. Panda laat je je eigen ijs maken met verschillende kleuren, mix-in's zoals fruit, terwijl je het in een blender klapt om je favoriete combinaties te maken.

Zodra je ijsje is gemaakt, voeg je je toppings toe, zoals karamel of regenboog sprinkles, hagelslag met chocoladekrullen en traditionele hagelslag, en de mogelijkheid om er snoep van te maken.

Na het voltooien van je coupe tik je op een bel en help je het personage het te eten voordat je voor de ijscoupe betaalt.

De betaling voor elke ijscoupe hangt af van de grootte, complexiteit en hoeveelheid gebruikte toppings.

Ik heb gezien dat hoorntjes variëren van vier tot 31 munten, afhankelijk van hoe je het hebt samengevoegd.

Dr. Panda Supermarkt

Dr. Panda Supermarket van Dr. Panda is een universele app voor iOS en Android waarin Dr. Panda in de supermarkt staat, samen met veel van zijn vrienden die we in vorige apps hebben gezien, waaronder de meest recente Dr. Panda Daycare.

Dr. Panda is gevestigd in Chengdu, China, waar het nationale dier een gigantische panda is!

De app biedt de dieren tijdens het boodschappen doen en een verscheidenheid van tien thema-mini-games, variërend van winkelen met behulp van een lijst, het organiseren van verschillend gevormde dozen, het opruimen van gemorst voedsel en meer met zes verschillende dieren en hun kinderen.

De app oefent fijne motoriek, kritisch denken en creatieve speelvaardigheden.

Het bevat geen geschreven of gesproken taal, wat betekent dat het een beroep zal doen op peuters tot vroege kleuters.

Conclusie

Wanneer je niet alleen voor apps wilt gaan op een tablet en toch wil dat je kind alles spelend kan leren, dan hebben we deze educatieve speelgoedsoorten voor je uitgelegd.

Het gaat dus niet per se om hoe lang je kind op de tablet zit, maar ook waar deze tijd aan wordt besteed.

Tussen de honderden peuter apps die voor Android beschikbaar zijn, zijn een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Gratis apps kunnen advertenties bevatten of kunnen na een aantal spelletjes toch nog in-app aankopen vereisen.

Betaalde apps bevatten vaak geen advertenties en download (en betaal) je één keer voor altijd. Let altijd voor het downloaden op wat er bij de beschrijving staat.

Er zijn vele soorten verschillende apps beschikbaar voor zowel passief en actief leergedrag.

Om te bepalen wat nu de beste keus is voor jouw kind(eren), is het het best om het een en ander uit te proberen en te kijken naar het effect op het gedrag.

Je weet nu in ieder geval wat belangrijk is om rekening mee te houden!

Lees ook: dit zijn de leukste spelletjes om te spelen met je peuter, ook offline

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.