Duplo trein: dit zijn de 6 leukste treinen speelsets voor kinderen

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een Duplo trein; het ideale cadeau waar je kind lang zoet mee zal zijn en tegelijkertijd de maximale vaardigheden uit hem/haar haalt.

De eerste Duplo trein is een uniek cadeau aangezien je kleine nog geen idee heeft waar het om gaat en hoe geweldig leuk het kan zijn.

Zodra het uit de doos wordt gehaald zal je kleine al snel een nieuwe wereld beleven met de trein en alle bijhorende stukken zoals de rails, blokken om gebouwen te maken, wagons, noem maar op.

duplo trein

Spelen met Duplo is erg educatief, buiten het feit dat het voor veel speelplezier zorgt.

Het belangrijkste is dat de kleintjes, naast een hoop lol hebben, ook hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en een technisch inzicht krijgen.

Hierdoor zullen kindjes een voorsprong maken op dingen die zij tegemoet zullen komen in de toekomst.

We zullen hier een vergelijking maken tussen verschillende varianten van Duplo treinen en hun kenmerken opnoemen.

Meerdere modellen zijn van hoge kwaliteit, maar onze favoriet is deze Lego Duplo Goederentrein. Dit product wordt door velen beschouwd als een van het beste varianten die zij aan hun kinderen konden geven voor een redelijk betaalbare prijs.

Duplo treinsetAfbeeldingen
Leukste Duplo goederentrein: LEGO DUPLO Goederentrein 10875Leukste Duplo goederentrein: LEGO DUPLO Goederentrein 10875(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste Duplo trein met tunnel: Lego Duplo Luxe Treinset 10508Lego duplo luxe treinset
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste Duplo stoomtrein: Duplo stoomtreintje 10874Leukste Duplo stoomtrein: Duplo stoomtreintje 10874
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste educatieve Duplo trein: LEGO DUPLO Getallentrein 10847Leukste educatieve trein: LEGO DUPLO Getallentrein 10847
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste Duplo trein uitbreiding: treinrails spoorwegovergang 10882Leukste Duplo trein uitbreiding: treinrails spoorwegovergang 10882
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste Duplo trein brug: Treinbrug en rails 10872Leukste Duplo brug: Treinbrug en rails 10872
(bekijk meer afbeeldingen)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Duplo trein set koopgids: waar let je op?

Duplo is geweldig speelgoed, maar er zijn een aantal dingen om te overwegen voordat je een van vele bouwsets aan een kindje cadeau doet.

Leeftijd

Vanaf welke leeftijd is Duplo geschikt? En wanneer zijn ze er te groot voor?

Lego Duplo zelf geeft aan dat het speelgoed voor kinderen tussen de 18 maanden en 5 jaar geschikt is.

Hun bouwsets zijn daarnaast in 4 verschillende leeftijdsgroepen ingedeeld:

 • Vanaf 18 maanden: speelgoed voor de allerkleinsten, met extra grote blokken die in de kleine kinderhandjes passen. Hiermee ontdekken ze voor het eerst hoe ze twee blokken aan elkaar geklikt krijgen.
 • Vanaf 2 jaar: hiermee kunnen al wat complexere bouwsels gemaakt worden, de details en bijbehorende verhaaltjes worden verfijnder.
 • Vanaf 3 jaar: nu heeft je kind wellicht al aardig wat Duplo sets verzameld en kan deze ook gaan combineren. Het is leuk om een standaard blokjes set in huis te halen, zo kunnen de bouwwerken (en de creativitiet!) steeds groter worden.
 • Vanaf 4 jaar: de laatste fase voordat de kids wellicht liever met “gewone” Lego blokjes gaan spelen, je kunt hier langzaam naar overgaan.

Kinderen jonger dan 18 maanden kunnen natuurlijk altijd al geïntroduceerd worden aan Duplo blokjes.

Omdat de blokken zo groot zo (tweemaal zo groot als Lego blokjes, vandaar de naam Duplo = Dubbel!) bestaat er vrijwel geen verstikkingsgevaar.

Baby’s zullen de kleuren geweldig vinden en graag blokjes tegen elkaar aan botsen. Als je een toren voor ze maakt, zullen ze dit fascinerend vinden, en deze maar al te graag willen omstoten.

Wat oudere kindjes zullen echter pas begrijpen wat nu precies de bedoeling is van de blokjes en uitvogelen hoe je ze precies in elkaar zet.

Het echte rollenspel, samenspelen met andere kindjes en het creatief bedenken en bouwen van constructies komt pas later, vanaf ongeveer 3 jaar.

Kinderen van 5 jaar of ouder zullen tot slot vaak Lego blokjes al interessanter vinden. Laat ze bijvoorbeeld beginnen met een ridderlijke bouwset van de Lego Kingdoms serie.

Hoeveelheid onderdelen en poppetjes

De ene Duplo set is de andere niet en sommige, zoals de Luxe Duplo Treinset uit mijn lijstje, met wel 134 onderdelen en 3 minifiguurtjes, zijn wel heel uitgebreid.

De Lego Duplo Treinbrug en -rails daarentegen heeft maar 26 stukjes en een figuurtje.

Let hier dus op bij de aanschaf van het pakket zodat je weet wat je kan verwachten. Zo voorkom je teleurstelling bij het openen van de doos en het lijkt maar een mager aantal stukjes.

Hoe meer onderdelen, hoe gecompliceerder de bouwset, en wellicht ook hoe meer speelplezier.

Zeker bij een trein kan de rails nooit lang genoeg zijn. Ga voor zoveel mogelijk rails en laat de kids (af en toe) de hele kamervloer gebruiken! Het plafond is de limit!

Het mooie aan Duplo is natuurlijk dat de meeste sets met elkaar te combineren zijn.

Ik zal hieronder bij elke Duplo trein set ook tips geven om de set aan te vullen met andere Duplo producten.

Budget

Je zult niet snel spijt krijgen van de aanschaf van een Duplo set, maar het kan zeker wel even een flinke investering zijn.

Bepaal voor jezelf hoe ver je wilt gaan in dit opzicht, en spreid het geven van de sets wellicht uit. Geef ze bijvoorbeeld de basis set voor de verjaardag, en vervolgens een geweldige uitbreidingsset met de kerst.

Je kunt uiteraard ook Duplo sets en uitbreidingen op het verlanglijstje van je kind zetten.

Zo hoeven vrienden en familie niet te gissen waar ze je kleintje blij mee maken, en heb jij al gauw een mooie collectie in huis.

Nieuw of tweedehands?

Lego Duplo is vrijwel onverwoestbaar, en zal veel langer meegaan dan dat jouw kleintje erin geinteresseerd is.

Het is een idee om rond te vragen in je vriendenkring of iemand een mooie Duplo bak heeft staan die op zolder aan het verstoffen is of je neemt een kijkje in de kringloopwinkel.

Plastic bouwblokjes zijn prima schoon te maken (lees hier hoe) en zodra jouw kinderen er klaar mee zijn kunnen ze de sets op hun beurt weer doorgeven.

Maar vind je het een fijner idee om dit speelgoed nieuw te kopen, of kun je ze gebruikt niet vinden, dan is dit natuurlijk ook prima.

Met Duplo nieuw kopen heb je ook het voordeel dat je precies de set kunt uitzoeken waar jouw kindje interesse voor heeft.

Is hij helemaal gek van prinsessen, ridders en kastelen? Neem dan een kijkje bij deze riddelijk leuke Duplo sets. Is zij geobsedeerd met treinen? Lees dan gauw verder!

Leukste Duplo treinsets beoordeeld

Nu we dat allemaal hebben besproken kunnen we mijn favoriete Duplo treinen gaan bekijken. Wat maakt juist deze sets zo geweldig leuk?

Leukste Duplo goederentrein: Lego Duplo goederentrein 10875

Met 105 onderdelen bouw je een lang spoor met een haven en een boot, laadstation, kranen, een café en meer met allerlei bijhorende accessoires en diertjes.

Duplo goederentrein

(bekijk meer afbeeldingen)

De eerste treinset, de Lego Duplo Goederentrein, is van hoge kwaliteit en heeft een eenvoudige bediening.

Deze goederentrein is gemakkelijk op de rails te zetten en vanwege de push & go motor legt hij met een klein duwtje lange afstanden af tot aan de haven, het laadstation of de kranen.

Je hoeft maar een klein duwtje te geven en de trein zal zich vanzelf voortstuwen: super handig en leuk voor je kleine.

De trein kan gemakkelijk van richting veranderen.

Deze goederentrein komt samen met railelementen, een haven, een laadstation en meer en is super gemakkelijk te bedienen.

Het systeem gebruikt kleurgecodeerde actiestenen waar de trein langs kan rijden, herkent het en reageert erop.

Zo laten ze lichten branden, ze kunnen geluiden maken, stoppen en van richting veranderen.

Met een prijs van boven de €100,- is het geen alledaags cadeau, maar het is wel kwaliteit voor je geld.

Je kunt zoveel met deze sets maken, ook in combinatie met je andere Duplo bouwblokken.

Kijk maar eens hoe Mika een geweldige treinrails met verdiepingen heeft gebouwd, echt zo grappig om te zien:

Deze set is zeer educatief aangezien je kleine leert programmeren en leert hoe goederen worden vervoerd.

Leukste Duplo goederentrein- Lego Duplo goederentrein 10875Leukste Duplo goederentrein- Lego Duplo goederentrein 10875

(bekijk meer afbeeldingen)

Het is ideaal om de kleine zijn of haar vaardigheden maximaal te stimuleren. Het beste nog is dat de prijs niet al te hoog ligt voor veel speelplezier.

 • Leeftijd: 2 tot 5 jaar
 • Onderdelen: 105 onderdelen, 3 minifiguurtjes
Bekijk deze treinset hier

Aanvullingen op dit Duplo treinpakket

Is deze set alleen niet genoeg? Of wil je het graag completeren met iets anders? Er zijn veel pakketten waar je de goederentrein mee kunt combineren.

Wij raden de Lego Duplo Creatief plezier Bouwset aan als ideale aanvulling aangezien het bestaat uit 120 interessante bouwblokken met verschillende vormen.

Een andere optie is de Duplo Bouwplaat, als basis voor alle creaties.

Zo kun je het wereldje dat je gebouwd hebt gemakkelijk uitbreiden: een stad maken, de haven vergroten, torens bouwen, noem maar op.

De kleine zal zich lekker lang uitleven en flink variëren, de baan veranderen en nieuwe ideeën opdoen. Dit wekt veel creativiteit op en het zorgt voor urenlang speelplezier.

Daarnaast is Duplo Cars als deze waar we al eerder over schreven natuurlijk ook een leuke aanvulling op de treinset.

Leukste Duplo trein met tunnel: Lego Duplo luxe treinset 10508

Op de tweede plaats zetten we de Lego Duplo Luxe Treinset. Het is duurder dan de vorige, maar ook hier ben je gegarandeerd van urenlang speelplezier.

Deze treinset is ideaal voor je kind: het is rijk aan mooie kleuren, de locomotief bevat geluidseffecten en het heeft verschillende goederenwagons, kraantjes en vrachtwagens om stenen te transporteren.

Deze set is erg interactief en zal de motoriek, het inzicht en het speelplezier van je kind vergroten.

Met 134 onderdelen bouw je een in veel richtingen bewegend spoor (160 cm) met een brug/tunnel, vrachtwagen, DUPLO-steengroeve, gebouw met een kraan om rotsblokken te vervoeren.

Lego duplo luxe treinset

(bekijk meer afbeeldingen)

De tweede treinset, de Lego Duplo Luxe Treinset, komt bij ons dicht in de buurt van de Lego Duplo Goederentrein.

Het is iets duurder maar het levert bijna net zoveel speelplezier op.

De Luxe Treinset is wereldwijd erg geliefd door velen vanwege verschillende kwaliteiten.

Het positieve aan deze treinset is dat het ook vrij eenvoudig in elkaar zit, het bevat verschillende geluidseffecten, het is vol met vrolijke kleuren en het ontwerp is erg indrukwekkend.

De set heeft redelijk veel onderdelen waaronder de locomotief, goederenwagons waar rotsen in kunnen, rails, een brug die tegelijkertijd kan worden gebruikt als tunnel, een gebouw met een kraan en 3 Duplo figuren.

Het stimuleert je kleine zijn of haar technische vaardigheden aangezien hij of zij goed na moet denken op welke manier het spoor aangelegd en geprogrammeerd moet worden, vooral zodat de brug ook als tunnel gebruikt kan worden en dat de trein de juiste kanten op kan.

Ook hier leert je kind het systeem van goederen vervoeren en zal hij of zij hier urenlang speelplezier mee beleven.

 • Leeftijd: 2 tot 5 jaar
 • Onderdelen: 134 onderdelen, 3 minifiguurtjes

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste Duplo stoomtrein: Duplo stoomtreintje 10874

Leukste duplo stoomtrein

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit is weer een meer klassieke treinset met een heuse stoomtrein. Leuk voor je peuter vanaf 2 jaar en is speciaal gemaakt zodat ze het eenvoudig kunnen bedienen.

Kinderen kunnen hun actie en gevolg goed leren want met een klein duwtje vooruit of achteruit gaat de trein al rijden. Dit komt door het unieke Push & Go motortje.

Als je hem weer wilt stoppen pak je hem eenvoudig vast of til je hem op. Een kind kan de was doen!

Daarnaast kun je leuk spelen met de 5 gekleurde actiestenen.

Dit is voor iets oudere kinderen goed te begrijpen, je kunt ze namelijk op de rails leggen om de trein acties te laten uitvoeren.

De acties die de trein kan zijn:

 • laten toeteren
 • de lampen aan en uit te laten gaan
 • pauzeren om te tanken
 • van richting veranderen
 • en de trein helemaal te laten stoppen
Leukste Duplo stoomtrein: Duplo stoomtreintje 10874

(bekijk meer afbeeldingen)

Verder is het een heel complete set met een treinstation, medewerker, 2 DUPLO figuren, een diertje en veel bijgeleverde treinrails.

Verder kun je het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt met zelfs een app die je kunt downloaden als je dit leuk vindt.

Je kunt hem prima gebruiken zonder want Duplo weet dat niet elke ouder hiervan zal houden, maar je kunt je speelervaring nog verder uitbreiden.

Met de app kun je de trein ook op afstand bedienen en er zitten tal van activiteiten in die je samen met je kind kunt ontdekken.

 • Leeftijd: 2 tot 5 jaar
 • Onderdelen: 59 onderdelen, 1 minifiguurtje
Check de meest actuele prijzen hier

Leukste educatieve trein: LEGO DUPLO Getallentrein 10847

Met 23 onderdelen bouw je een trein met bouwblokken met cijfers en twee LEGO DUPLO kinderfiguren en een kat. Het bevat geen rails.

Lego Duplo educatieve getallentrein

(bekijk meer afbeeldingen)

Een hele leuke educatieve trein, geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 1,5 jaar.

Er zit niet alleen een trein bij met locomotief en 3 wagonnetjes, maar ook nog twee grappige figuurtjes en een poesje.

Heel erg leuk voor de aller kleinsten die net met Duplo in aanraking gaan komen.

Leukste educatieve trein: LEGO DUPLO Getallentrein 10847

(bekijk meer afbeeldingen)

Er zitten grote blokken (vanaf welke leeftijd kun je met Duplo spelen?) bij met cijfers 1 tot en met 9 om spelenderwijs te leren tellen en ze hebben vrolijke kleurtjes.

De blokken zijn groot en perfect voor je dreumes of peuter, speciaal ontwikkeld om veilig te zijn voor kleine kinderhandjes.

 • Leeftijd: 18 maanden tot 3 jaar
 • Onderdelen: 23 onderdelen, 2 minifiguurtjes
Check de meest actuele prijzen hier

Leukste Duplo trein uitbreiding: treinrails spoorwegovergang 10882

Er zijn verschillende sets die kunnen gebruikt worden als ideale aanvulling voor de Luxe Treinset voor als deze niet genoeg is.

Hier kan je ook kiezen voor de Duplo Bouwset en de Duplo Bouwplaat om de dimensie een stuk groter te maken. Die heb ik hierboven al besproken.

Je kleine kan lekker een stad met gebouwen langs het spoor bouwen en plekken waar de rotsblokken kunnen worden bewaard. Is de lengte van het spoor niet genoeg?

Lego duplo treinrails uitbreiding

(bekijk meer afbeeldingen)

Dan kun je er voor kiezen om deze te verlengen met Duplo Treinrails.

Deze treinrails bestaat uit 23 onderdelen waaronder railelementen, een spoorwegovergang, een rode actiesteen, en meer.

 • Leeftijd: 2 tot 5 jaar
 • Onderdelen: 23 onderdelen, 0 minifiguurtjes
Bekijk deze treinrails hier

Leukste Duplo brug: Treinbrug en rails 10872

Lego duplo treinbrug uitbreiding

(bekijk meer afbeeldingen)

Je kunt deze treinbrug met extra rails gemakkelijk toevoegen aan elke nieuwe of bestaande Duplo treinset om direct een nieuwe dimensie aan het spelen toe te voegen.

Geschikt vanaf 2 jaar dus je kunt jouw peuter of kleuter leren om een wat moeilijker bouwwerk in elkaar te zetten en je hebt gelijk een brug voor de trein om overheen te gaan, én een tunnel om onderdoor te kunnen.

Verder zit er ook nog weer een extra actiesteentje bij die werkt met veel van de nieuwere treinsets van Duplo.

Zo zal je trein gaan toeteren wanneer deze eroverheen rijdt, leuk om bijvoorbeeld onder de treinbrug te leggen.

Verder krijg je er ook nog weer een extra Duplo poppetje bij, namelijk een bouwvakker die kan helpen met de bouw van dit grote project.

 • Leeftijd: 2 tot 5 jaar
 • Onderdelen: 26 onderdelen, 1 minifiguurtje
Bekijk de meest actuele prijs van de treinbrug hier

Waarom Duplo kopen voor je kind?

Lego Duplo is een erg populair speelgoed dat het al tientallen jaren goed doet en jaarlijks veel succes weet te scoren. Duplo brengt geregeld nieuwe sets op de markt.

Zo doen ze hun uiterste best om altijd favoriet te blijven bij zowel ouders als kinderen.

Tegelijkertijd heeft het spelen met Duplo veel voordelen voor de ontwikkeling van de vaardigheden van kinderen.

Duplo pakketten bestaand uit Duplo bouwblokken, figuren, zoals deze van Hello Kitty die we hebben beoordeeld, en accessoires nodigen de jongsten uit om eigen avonturen op te bouwen en scenario’s te ontwikkelen door middel van zijn of haar fantasie en maximale verbeeldingskracht te gebruiken.

Het wereldwijde merk Lego staat in het algemeen al vele jaren bekend om het maken van speelgoed dat helpt bij het leren en verkrijgen van zowel individuele als sociale vaardigheden.

Dit speelgoed geeft veel plezier voor kinderen van verschillende leeftijden, Duplo is vaak bestemd voor kinderen van 1,5 t/m 5 jaar.

Lego Duplo staat ook al meer dan 40 jaar op de lijst van de beste speelgoedsoorten.

Met Lego Duplo kunnen de kleintjes thuis in de woonkamer of waar dan ook aan de gang gaan met de bouwblokken en gebouwen, auto’s, treintjes, torens, en wat dan ook in elkaar te zetten en zich lekker lang uitleven.

Alle stukjes van veel diverse mooie kleuren en aangepast aan de capaciteiten van de kleine bieden kinderen de mogelijkheid om wat ze ook willen bouwen in elkaar kunnen zetten.

Als het eenmaal gebouwd is kunnen kinderen bewijzen dat ze hun doel hebben bereikt wat hun motiveert om te blijven creëren.

Als er een probleem tevoorschijn komt dan moet je die als kind op de beste manier weten op te lossen en er iets op verzinnen.

Tegelijkertijd is het spelen met Lego Duplo erg veilig aangezien de stukken groot genoeg zijn en gemaakt zijn met niet-giftige en hoogwaardige materialen.

Dit zorgt ervoor dat kleintjes die altijd geneigd zijn om alles in hun mond te stoppen geen enkele vorm van vergiftiging oplopen bij welk product dan ook geleverd door Lego Duplo.

De blokken zijn groot genoeg zodat de kleine niets in kan slikken. Alle stukken voordat ze op de markt komen ondergaan altijd verschillende tests om de sterkte en hardheid te controleren om te kijken of ze niet kunnen breken.

Koop Lego Duplo voor je kind om zijn/haar sociale vaardigheden aan te moedigen.

Zo kan je kleine ook gezamenlijk met andere kinderen of met jou als ouder samenwerken om betere resultaten te behalen.

Dit bevordert samenwerking en goede omgang met elkaar tijdens het bouwen.

Lego is een merk dat samen met kinderen evolueert, hun eerste ervaringen zullen met Duplo zijn, maar naarmate ze groeien, zullen ze blijven spelen met andere Lego categorieën tot een bepaalde leeftijd.

Lees ook over deze leuke Duplo vliegtuig pakketten

De voordelen van de nieuwe Duplo treinvarianten

Lego Duplo blijft telkens zijn klassieke en oudere modellen vernieuwen, de meeste treinen die in de laatste jaren zijn uitgekomen zijn ook gebaseerd op klassieke modellen maar met vernieuwingen en verbeteringen.

De nieuwe treinsets bevatten naast een nieuw ontwerp ook bouwblokken waarmee treinen over de sporen kunnen rijden en acties uit kunnen voeren volgens de instellingen.

Het positieve van de nieuwe modellen is dat kinderen tussen 1,5 en 5 jaar nu al kunnen leren programmeren met Duplo.

Met actiestenen wordt er nu gericht op de kleinste kinderen zodat ze de beste manieren moeten verzinnen om goed te programmeren en de trein goed op het spoor te laten circuleren.

Duplo treinen blijven een van de meest belangrijke varianten van Lego Duplo. Met de nieuwste ontwerpen en variaties zal het zijn essentie ook niet verliezen.

Kinderen zullen nooit moe worden van treinen in elkaar te zetten, het spoor aanleggen, de trein laten circuleren en zelf allerlei scenario’s verzinnen.

Duplo treinen hebben meerdere functionaliteiten. Kinderen zijn bezig constante bewegingen met de juiste snelheid te maken en moeten zorgen dat de trein de juiste richting op gaat.

Zo ben je zonder het te beseffen continu aan het herprogrammeren. Dat is nog niet alles want het kind staat continu voor uitdagingen die hij/zij probeert op te lossen.

En als je met meerdere personen bent dan werk je als een team.

Je ontdekt de regels van de circulatie van het spoor, kleuren, cijfers en vormen.

Je stimuleert zo ook de taalontwikkeling, woordenschat, verbeeldingskracht, creativiteit, gevoel voor kunst en een technisch inzicht.

Volgens velen is het ook een voordeel dat het een fysiek spel is, dit is een veel gezondere keuze voor je kind dan iets in de digitale wereld.

Dus er is geen behoefte aan een gameconsole, kindertablet of mobiel.

Dit is ook niet nodig om urenlang speelplezier te hebben met de leukste Duplo sets.

Het leuke van het kopen van dit soort sets is net zoals we boven al noemden het combineren van een pakket met een ander.

Zo kun je al snel de beste combinaties opdoen. Je kind zal ongetwijfeld erg blij zijn.

Als je graag een langer spoor wilt dan kun je een Duplo treinrails pakket kopen zodat je de route van het spoor kunt vergroten, een spoorwegknooppunt aanbrengen en een brug kunt toevoegen.

De uitbreiding van de sporen wordt sterk aanbevolen aangezien het de route flink verlengt.

Lego Duplo heeft sinds niet zo lang twee nieuwe sets uitgebracht en bevat ieder een extra actiesteen.

Een van deze sets is de Lego Duplo Treinbrug en -rails.

Dit is zeker een aanrader, het bevat 8 rechte railelementen, 4 hellingelementen om de brug in elkaar te zetten en een gele actiesteen om te toeteren en een paar extra accessoires.

De andere set is de Lego Duplo Treinrails.

Deze set bevat een recht railelement, 10 gebogen railelementen, een spoorwegovergang, 2 eindpunten, 2 wissels en een rode actiesteen om de trein te laten stoppen.

De rails van alle nieuwe Duplo treinsets zijn compatibel met die van de treinrailsets en andere treinsets.

Het is geen probleem als je rails en treinen die je al hebt wilt combineren met nieuwe sets.

Je kunt meer dan één trein tegelijkertijd besturen en al je routes combineren om een mega-route te creëren.

Oude en nieuwe treinen kunnen tegelijkertijd op het spoor rijden.

Lees ook: dit zijn de leukste houten speelgoed treinsets voor die kleine conducteurs

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.