8 beste VTech Toet Toet auto’s speelsets en treinsets beoordeeld

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Is jouw kindje ook zo dol op kleurrijke en interactieve auto’s?

Het leuke kinderspeelgoed merk VTech produceert Toet Toet auto’s: muzikale, pratende auto’s voor kinderen in de leeftijd van 12 maanden tot 5 jaar oud.

Deze autootjes zijn ontwikkeld na jarenlange ervaring in e-learning producten en interactief speelgoed.

Vtech Toet Toet auto's sets beoordeeld

Al meer dan 40 jaar geleden startte dit bedrijf met e-learning producten.

In 2011 komen de sympathieke Toet Toet auto’s om de hoek kijken en worden al vrij snel populair. De Toet Toetjes worden zelfs zo succesvol dat de Toet Toet serie inmiddels op Netflix te zien is!

Maar in dit artikel wil ik de leukste speelsets van het merk met je doornemen.

Mijn eigen favoriete is deze Tow and Go garage en wasstraat omdat hij een hoop smart punten heeft om overheen te rijden (zodat de autootjes wat zeggen) en erg leuk op zichzelf is, zonder nog extra andere sets.

Maar er zijn ook meer banen natuurlijk die ik met je wil bekijken.

De Toet Toet Auto’s (en ook Choo Choo treinbanen) zijn voor mij een beetje de eerste treinbaan of racebaan voor je kind.

Alle stukken zijn super over-sized en stevig zodat een peuter er lekker mee kan bouwen. Dus leuk vanaf dreumes tot kleuter waarbij ze er steeds meer zelf mee kunnen doen en hun fantasie kwijt kunnen, tot ze klaar zijn voor een echte treinbaan of speelgoed racebaan.

Laten we eerst kijken naar de leukste sets, daarna zal ik dieper ingaan op elk van deze keuzes, en kijken we ook nog even nader naar het Vtech merk:

Overall beste Toet Toet speelset

VtechToet-Toet Auto’s Garage

Verhogingen op de weg met pinnetjes. Hierdoor worden sommige pinnen onder de auto ingedrukt en zegt het autootje een bepaalde zin die hoort bij die plek op de garage, zoals de wasstraat.

Product image

Beste Toet Toet Auto’s Hulpdiensten

VtechSave the Day Brandweerkazerne

Wanneer de brandweerauto eroverheen rijdt klappen de vuurtjes om met aan de andere kant een brandweerspuit met water. Zo is het vuur “net echt geblust”.

Product image

Beste Budget Toet Toet Auto’s Treinset

Meest uitgebreide Toet Toet Auto’s Treinset

Beste Toet Toet constructie auto

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat maakt Vtech Toet Toet auto’s zo leuk?

Dat is niet zo moeilijk! Kleintjes voelen zich enorm aangetrokken tot deze interactieve autootjes.

De Toet Toet auto speelsets hebben magische sensoren die ervoor zorgen dat je grappige geluidjes, muziekjes of uitspraken hoort als er een autootje overheen rijdt.

Deze bontgekleurde voertuigen spreken en zingen en voor nog meer speelplezier zijn de nieuwe Toet Toetjes uitgerust met een interactieve knop.

Ze stimuleren de fantasie van ieder kind!

Lees ook: dit zijn de Zoef Zoef dieren van Vtech met net zulke leuke speelsets

Dat betekent dat deze vrolijke autootjes jouw kleine al pratende en zingende de wereld laten ontdekken. Ze zorgen er ook voor dat je kindje zijn fantasie kan gebruiken en alle Toet Toet effecten kan ontdekken.

De auto’s zijn er werkelijk in alle vormen: auto’s, vrachtwagens, tractoren, bulldozers, ook Mickey, Minnie, Donald en Katrien in een chique cabrio ontbreken niet in deze serie. Er zijn zelfs speelsets in de vorm van een huis, garage of stuntbaan te vinden.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen zijn de Toet Toet auto’s nu ook op Netflix te zien, prachtig voor jouw kind om samen met zijn Toet Toet figuurtjes mee te spelen met deze avonturen!

Beste Toet Toet Auto’s speelsets beoordeeld

Overall beste Toet Toet speelset

VTech Toet-Toet Auto’s Garage

Product image
7.9
Toy score
Features
4.5
Rijden
3.2
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • De auto maakt geluid op verschillende punten op de baan
 • De garage maakt zelf ook geluid
 • Leuke wasstraat
Minder goed
 • Leuker wanneer je meer Toet Toet Auto’s baanstukken en auto’s hebt

De Vtech Toet Toet Auto’s Garage is 66 cm x 75 cm x 45 cm groot met 2 verdiepingen in heldere kleuren.

Er zit één autootje bij, een takelwagen (natuurlijk) die klaar staat om anderen te helpen en ze in de garage te repareren.

Hoewel het een hele leuke set is op zichzelf wordt het wel leuker als je ook wat wegdelen hebt om naar de garage toe te leiden zoals de extra wegdelen verderop in de lijst.

Maar, het is de Toet Toet Auto’s set die het leukste is ook op zichzelf, omdat er in de garage al veel gebeurt.

Plus je kunt gemakkelijk andere auto’s pakken om mee te spelen op de glijbaan en om te repareren.

De garage zelf kan ook geluid maken door op de knopjes te drukken en er zit één takelwagen bij die nummers, frases en leuke geluidseffecten triggert wanneer deze een van de 9 SmartPoints van de garage doorkruist.

De wasstraat is een erg leuke toevoeging waarbij het autootje gaat bubbelen als hij erop staat, en het thema garage spreekt altijd erg aan.

Als je ergens wilt beginnen met Toet Toet Auto’s, dan zou deze als eerste aanschaffen.

Beste Toet Toet Auto’s Hulpdiensten

VTech Save the Day Brandweerkazerne

Product image
7.6
Toy score
Features
4.2
Rijden
3.2
Duurzaamheid
4.0
Beste voor
 • Combinatie van vuur met de pratende auto is erg leuk
 • Zitten een paar wegstukjes bij
 • Brandweerpaal doet het goed
Minder goed
 • Vuur zit in de weg en erg los
 • Accessoires op het gebouw voelen goedkoop

Als er iemand gered moet worden, dan staat de brandweer altijd klaar. Dit, plus de leuke vuurtjes op de racebaan maken dit de leukste hulpdiensten set van Vtech.

Wanneer de brandweerauto eroverheen rijdt klappen de vuurtjes om met aan de andere kant een brandweerspuit met water. Zo is het vuur “net echt geblust”.

Ook bovenop de kazerne is er vuur wat naar beneden kan worden geschoven als het wordt geblust en er zijn voldoende smart plekken om overheen te rijden voor een leuke zin van de auto, zoals door de klapdeuren van het huis.

Van bovenaf kan de auto op het spiraal platform springen en zo naar beneden glijden (zoals een beetje bij een brandweer paal, maar dan op een platform), en glijdt de auto er met een vaart weer uit.

Het is een van de grootste sets op deze lijst, maar een stuk gemakkelijker in elkaar te zetten dan bijvoorbeeld de Roadmasters trein:

Vtech Toet Toet auto's save the day fire station in elkaar zetten

Er zitten niet maar 5 stukjes bij dus het is echt alleen om de verschillende delen van het gebouw op elkaar aan te sluiten.

De vuurtjes op de baan zijn leuk bedacht, maar het maakt omhoog rijden met de auto onmogelijk. Ze kunnen namelijk maar één kant op kantelen om te worden “geblust”.

Dat is wel lastig te begrijpen voor een peuter, dus uiteindelijk hebben we die er bijna altijd af.

Ik ben zelf meer fan van de garage dan de kazerne, puur omdat er meer mee gedaan kan worden met de lift en ingebouwde geluidjes.

De kazerne heeft geen eigen geluidjes, alleen de smart punten waardoor de auto gaat zingen.

Alles bij elkaar een heel leuke set om op zichzelf staand mee te spelen of om toe te voegen aan je wegennet.

Leukste wegen aanvulling: Vtech Toet Toet Dasher straat en brugset

Leukste wegen aanvulling: Vtech Toet Toet Dasher straat en brugset

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze set is op zichzelf niet heel erg leuk, want er zitten geen autootjes bij en het is ook weer niet echt een grote set.

Mar het is wel een van de leukste aanvullingen wanneer je wat meer met de banen wilt gaan doen, bijvoorbeeld als je al één of twee speelsets hebt.

Je zult namelijk merken dat je altijd een gebrek hebt aan wegen om echt iets leuks te maken, en deze wegenset is een geweldige aankoop.

De auto’s kunnen omhoog rijden omdat de wegen op een brug kunnen staan, en het is eigenlijk een van de weinige uitbreidingssets die dit heeft.

Lekker omhoog om vervolgens weer naar beneden te glijden, zo richting de garage bijvoorbeeld!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste Budget Vtech Toet Toet Auto’s Treinset: Choo Choo Train playset

Leukste Vtech Toet Toet Auto's Treinset: Choo Choo Train playset

(bekijk meer afbeeldingen)

Een hele leuke speelset om mee te beginnen. Het is een treinset waarbij je zelf het spoor kan bouwen, maar dan voor wat kleinere kinderen die nog niet klaar zijn om een “echte” model treinset te gaan bouwen.

Alle stukken en het treintje zijn lekker groot zodat jouw dreumes of peuter zonder gevaar aan de slag kan en het plastic is natuurlijk lekker zacht, dus je kunt ze zelf laten spelen.

Het enige jammere is dat er niet zoveel bijzit, in de ene set zit er een treintje bij zonder iets, en de andere variant is er soms ook zonder treintje met alleen de treinbanen, dus dat is even opletten of er iets bijzit.

Om het echt een beetje leuk te maken zul je misschien naar een wagonnetje of iets anders op zoek willen gaan, hoewel je andere Toet Toet auto’s er ook gewoon op kunnen rijden, zelfs als ze geen treintje zijn.

Check de beschikbaarheid hier

Meest uitgebreide Vtech Toet Toet Auto’s Treinset: Roadmaster Train Station

Meest uitgebreide Vtech Toet Toet Auto's Treinset Roadmaster Station

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je op zoek bent naar een pakket met een volledige trein erbij, plus een hoop leuke activiteiten, dan is de Roadmaster treinset er eentje die ik zou aanraden.

Plus, je kunt de treinbanen van de Choo Choo set er perfect bij combineren.

Met “wacky”treinrails waar de trein moet uitkijken, tot een coole brug waar ze snel af kunnen zoefen en een spiraal aan de andere kant maakt dit een set die ook echt leuk is om met het treintje overheen te gaan.

Het leuke van de set is dat de trein zelf kan rijden.

Hij heeft twee standen, of eigenlijk drie:

 1. uit
 2. alleen geluidjes
 3. gaat zelf rijden en maakt geluidjes

Wanneer de trein bij een smart punt op de rails komt stopt hij even en gaat praten. Zo kun je daar dan de activiteit doen.

Bijvoorbeeld bovenop bij het station een ton in zijn laadbakje laten vallen vanuit het gebouw:

Vtech Roadmaster ton in laadbak van de trein laten vallen

Of beneden stopt de trein eventjes zodat je de ton kunt afleveren door het laadbakje om te kiepen met het schepje:

Ton uit de Vtech Roadmaster trein scheppen

De brug kan kantelen zodat de trein er van boven én onder op kan rijden, en verder is er zelfs nog een leuke kraan die het bakje van het wagonnetje kan oppikken.

Het duurt even om hem in elkaar te zetten, maar hier heb ik precies opgenomen hoe het moet, plus laat ik even zien wat deze set allemaal kan:

Een hele leuke volledige set dus die je voor maar ietsje meer dan de budget keuze kunt kopen.

Check de meest actuele prijzen hier

Lees ook: dit zijn de leukste speelgoed garages beoordeeld

Beste Vtech Toet Toet constructie auto: Vorkheftruck

Beste Vtech Toet Toet constructie auto: Vorkheftruck

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je dan een los autootje gat kopen voor erbij, dan raad ik je deze vorkheftruck aan.

Een geweldige constructie auto die ook geluid kan maken, ook als hij over de smart points op de verschillende banen heen rijdt, maar hij heeft zoals je al raadt, een vork.

Perfect om hem te gebruiken bij meer fantasiespel, of om zijn eigen slagbomen open te kunnen maken :)

Check de beschikbaarheid hier

Beste Vtech Toet Toet Race: Press & Go Monster Truck Rally

Vtech Toet Toet Monster Truck Rally speelset

(bekijk meer afbeeldingen)

Een geweldig leuke set als je kindje van racen, en/ of Monster Trucks houdt.

Er zitten een paar leuke stukken bij, zoals ramps en een groot platform om vanaf te duiken:

Vtech Toet Toet Monster Truck Rally platform

Verder zit er nog een lanceerstation bij, en dat is waar het zijn naam Press & Go van krijgt. Wanneer je (hard) op de knop slaat wordt je auto gelanceerd.

Zo kan hij de baan over schieten over een van de ramps van de Monster Truck baan om aan de andere kant weer te landen.

Maar het leukste van de baan is nog wel dat het eigenlijk vooral wegstukjes zijn. Dit maakt het een leuke set om mee te beginnen.

Je kunt hem namelijk zo bouwen als je zelf wilt en zo de creativiteit van je peuter wat stimuleren:

Vtech Toet Toet Monster Truck Rally wegdelen bouwen

En veel van de andere sets hebben niet of nauwelijks wegen. Zo kun je bijvoorbeeld de Toet Toet Garage, wat ik de leukste vind om mee te spelen, aansluiten op de wegen want die heeft er zelf geen bijzitten.

Zo kan de Monster Truck gelijk naar de garage na een crash, of naar de wasserette na alle modder op de baan!

Verder is hij hierdoor ook heel gemakkelijk in elkaar te zetten:

Een hele leuke complete set dus om je kind te geven waar ze nog wel eventjes mee vooruit kunnen.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste Vtech Toet Toet Vliegveld: Take Flight Luchthaven

Vtech Toet Toet Take Flight Vliegveld

(bekijk meer afbeeldingen)

De Vtech Toet Toet vliegtuigen (hier meer speelgoed vliegtuigen) zijn misschien wel net zo leuk als de auto’s, en deze vliegveld set is super uitgebreid!

Bij deze set zitten een hoop wegen, net als bij de Monster Truck set, zodat je ook wat zelf kunt aanpassen, en ze gemakkelijker kunt combineren met andere sets.

Zoals bij de garage, welke ik eigenlijk de leukste set vind, zitten geen wegen dus dat is echt gewoon alleen het gebouw zelf.

Je kunt bij deze luchthaven van alles doen met het kleine vliegtuig/ autootje, zoals tanken op het smart punt zodat hij gaat praten:

Vtech Toet Toet Take Flight Vliegveld tanken op het smart punt

En natuurlijk gelanceerd worden op de wolk om zo met een vaart naar beneden te cirkelen en van de glijbaan af te glijden:

Vtech Toet Toet Take Flight Vliegveld van het platform af vliegen

Een leuke set die je kind een tijdlang kan vermaken dus.

Check de prijzen en beschikbaarheid hier

Hoe is het merk VTech ontstaan?

Het begon allemaal bijna 45 jaar geleden in Hong Kong met de oprichting van ‘Video Technology Limited’.

In 1981 werd ‘Lesson one’ geïntroduceerd door hen, het eerste e-learning product van dit bedrijf.

Een aantal jaren daarna kwam het eerste VTech interactieve speelgoed op de markt.

Een van hun eerste interactieve speeltjes verschijnt in 1989, in de vorm van een telefoon. Het bedrijf heeft dus al decennia ervaring met interactief speelgoed.

Het bedrijf krijgt door de jaren heen steeds meer succes en in 1992 wordt in Nederland VTech Europe geopend.

Slechts 2 jaar daarna winnen ze de ‘Speelgoed van het jaar award’ met de ‘Talking Super Smart Start’

Vervolgens introduceert VTech elektronisch babyspeelgoed en groeit uit tot marktleider in dit segment.

En dat wordt opgevolgd door de lancering van Bob de bouwer, een enorm succes!

Ze blijven zich ontwikkelen in de speelgoedwereld, slepen nog een paar awards in de wacht en in 2011 komen eindelijk de – tevens bekroond met een award – Toet Toet autootjes om de hoek kijken.

Hoe lang bestaan Toet Toet auto’s al?

VTech stond al jarenlang bekend om zijn felgekleurde, interactieve speeltjes met geluiden en muziek, maar de collectie wordt wederom uitgebreid in 2011 met fantastische interactieve auto’s dit keer.

Toet Toet auto’s bestaan ondertussen alweer bijna 10 jaar.

In 2011 werden ze op de markt gebracht: nadat VTech al vele jaren interactieve speeltjes succesvol lanceerde.

De Toet Toet auto’s zijn al 10 jaar een begrip voor ouders en kinderen in Nederland en over de hele wereld.

Blijkbaar zijn er nogal wat fans van deze auto’s en bijbehorende speelsets. Toet Toet heeft daarom tegenwoordig zelfs zijn eigen TV serie.

Hoe ziet de VTech Toet Toet Auto’s collectie eruit?

Toet Toet heeft z’n collectie zo ontzettend uitgebreid, dat er wel meer dan 100 speeltjes op de markt zijn.

Alle auto’s hebben hun eigen naam en zijn mede daardoor zo aantrekkelijk voor kinderen.

VTech maakt veel verschillende auto’s voor kinderen met veel verschillende interesses. De collectie varieert van een vuilniswagen tot een Disney cabrio en van een luchthaven speelset tot een garage.

Ze zijn een samenwerking met Disney aangegaan en hebben een prachtige Disney Toet Toet collectie.

Je vindt er onder andere Mickey’s treinstation, Minnie’s ijssalon, maar ook figuurtjes en games voor de Storio!

Lees ook: De 5 leukste Vtech Storio spellen | Deze moet je hebben voor je kids.

Er is zelfs een ‘Frozen’ game verkrijgbaar.

Voor kleintjes van 6 tot ongeveer 36 maanden is er onder andere een Toet Toet verhaaltjesboek en een politieauto.

Voor kindjes van 1 tot 5 jaar is er een Toet Toet Speelstuurtje, een brandweerkazerne, een Cory Carson speelset, wegdelen – ook met geluiden en muziek – , een garage en een lanceerbaan.

Verder hebben we nog Matthijs de IJscowagen. De luchthaven, Bart Brandweer en Vigo Vuilniswagen mogen natuurlijk ook niet ontbreken in dit verhaal.

Nieuw in de collectie is Boris Bulldozer, Peter Politie en Stijn Stoomtrein.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees Speelgoed auto’s: de 23 leukste sets van hulpdiensten tot garage.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.