Vtech Toet Toet Auto’s Tow And Go Garage beoordeeld

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Vanwege alle mogelijkheden vind ik dit de leukste speelset van Vtech.

Je kunt er van alles mee, zoals met de lift, racen naar beneden over de spiraal en dan de wasstraat in. Er is zelfs een helikopter platform voor de vliegende hulpdiensten en een platform om auto’s te repareren met de grote moersleutel.

Vtech Toet Toet auto's garage beoordeeld

En op elke plek is er een ander geluidje, want er zijn een hoop speciale punten waar de auto’s op kunnen staan of overheen kunnen rijden, zoals lekker bubbelen in de wasstraat of racen over de spiraal.

Beste speelgoed garage met licht en geluid
VTech Toet-Toet Auto’s Garage
Product image
7.9
Toy score
Features
4.5
Rijden
3.2
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • De auto maakt geluid op verschillende punten op de baan
 • De garage maakt zelf ook geluid
 • Leuke wasstraat
Minder goed
 • Leuker wanneer je meer Toet Toet Auto’s baanstukken en auto’s hebt

Laten we even snel naar de specificaties kijken:

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Specificaties

 • Garage met licht en geluid
 • Past op andere Vtech Toet Toet Auto’s speelsets
 • 9 Magische Sensors activeren zinnetjes, liedjes en geluiden
 • Inclusief 1 auto: Teun Takelwagen
 • 6 melodietjes en 3 gezongen liedjes
 • Automatische uitschakeling voor batterij behoud
 • Leeftijd: vanaf 12 maanden tot 5 jaar

Wat is de Vtech Toet Toet Auto’s Garage?

De Vtech Toet Toet Auto’s Garage is 66 cm x 75 cm x 45 cm groot met 2 verdiepingen in heldere kleuren.

Er zit één autootje bij, een takelwagen (natuurlijk) die klaar staat om anderen te helpen en ze in de garage te repareren.

Er zit een lift bij die omhoog kan, drie melodie knoppen, een helikopter platform (geen helikopter), een wasstraat onder aan de glijbaan en een platform met moersleutel voor reparaties.

De auto zelf maakt geluid wanneer hij over een van de magische vakken rijdt. Bij elk vak zegt hij het bijbehorende zinnetje of geluid, zoals bubbels in de wasstraat.

Wat maakt de Vtech Toet Toet Auto’s Garage leuk?

Hoewel het een hele leuke set is op zichzelf wordt het wel leuker als je ook wat wegdelen hebt om naar de garage toe te leiden (anders staan die puzzelstuk uiteinden van de garage er ook maar een beetje zielig bij).

Vtech Toet Toet auto's garage

Samen met wat andere autootjes en misschien een helikopter. Zonder andere auto’s kan de takelwagen niets redden.

Al met al een hele leuke set die erg interactief is door alle verschillende liedjes, geluiden en smart punten om overheen te rijden.

Vtech smart punten met geluid

De Vtech Toet Toet autogarage is wat wij hebben gekozen voor onze zoon. We hadden al een los Toet Toet autootje gekregen, ik denk bij zijn geboorte of toen hij 1 werd misschien.

En hij speelde al best wel leuk met de auto. Als je op de voorkant drukt dan maakt hij geluid en hij kon er natuurlijk mee rond rijden.

Maar wat de autootjes echt heel leuk maakt, is dat ze pinnetjes aan de onderkant hebben zitten die het mogelijk maken om verschillende zinnen te zeggen.

Daarom werd het tijd om de garage eens uit te proberen, want daar zitten namelijk ook verhogingen op en wanneer de auto eroverheen rijdt worden de pinnetjes aan de onderkant op een bepaalde manier ingedrukt.

Vtech garage smart punten

Doordat sommige pinnen worden ingedrukt en andere niet zegt het autootje een bepaalde zin die hoort bij die plek op de garage:

 • zoals gaan parkeren,
 • gaan wassen in de wasstraat
 • op de lift rijden om naar boven en naar beneden te gaan
 • Op het reparatieplatform te staan klaar voor onderhoud

Dat soort dingen.

De garage zelf kan ook geluid maken door op de knopjes te drukken en er zit één takelwagen bij die nummers, frases en leuke geluidseffecten triggert wanneer deze een van de 9 SmartPoints van de garage doorkruist.

Het is de Toet Toet Auto’s set die het leukste is ook op zichzelf, omdat er in de garage al veel gebeurt.

Plus je kunt gemakkelijk andere auto’s pakken om mee te spelen op de glijbaan en om te repareren.

Beste overall Toet Toet speelset

VtechToet-Toet Auto’s Garage

Verhogingen op de weg met pinnetjes. Hierdoor worden sommige pinnen onder de auto ingedrukt en zegt het autootje een bepaalde zin die hoort bij die plek op de garage, zoals de wasstraat.

Product image

Wat is er minder leuk?

Het enige jammere eraan vond ik dat de auto die erbij zit juist een van de minst geschikte is voor de garage omdat hij een beetje hoog is en niet zo lekker van de garage glijbaan afrijdt, terwijl de auto die we al hadden er veel beter vanaf kan rijden.

Maar goed, dit is slechts een klein detail en onmiddelijk verholpen als je meerdere auto’s koopt.

Vtech Toet Toet Auto’s Garage alternatieven

Vtech Toet Toet Brandweerkazerne

Beste Toet Toet Auto’s Hulpdiensten

VtechSave the Day Brandweerkazerne

Wanneer de brandweerauto eroverheen rijdt klappen de vuurtjes om met aan de andere kant een brandweerspuit met water. Zo is het vuur “net echt geblust”.

Product image

Het meest logische alternatief voor de garage is de brandweerkazerne van Vtech (hier beoordeeld). Het is ook een van de grootste sets die te koop is en ook erg leuk om zelfstandig mee te spelen.

Ik ben zelf meer fan van de garage dan de kazerne, puur omdat er meer mee gedaan kan worden met de lift en ingebouwde geluidjes.

De kazerne heeft geen eigen geluidjes, alleen de smart punten waardoor de auto gaat zingen.

De garage zit ook wat steviger in elkaar, hoewel beide een leven lang mee zouden moeten gaan. Het plastic is echt onverwoestbaar.

Conclusie

Een goed geprijsde, eenvoudig te monteren garage die stevig is opgezet voor kinderen jonger dan 3 jaar en veel voor het geld biedt.

De knoppen om op te drukken zijn mooi en stevig, en de geluidseffecten zijn geweldig, vermakelijk en educatief, maar niet te overweldigend en hij heeft gelukkig ook twee volume niveau’s.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.