13 beste speelgoed tractors & traptractors beoordeeld

door Joost Nusselder | Geupdate op:  juli 9, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Is jouw zoon of dochter gefascineerd door de tractor van opa? Wijst hij altijd naar de tractors als ze voorbij komen rijden?

Veel kinderen vinden het ontzettend leuk om op een tractor mee te rijden. Je zit hoog en in de open lucht, hartstikke spannend!

Maar wat als kinderen nu op hun eigen tractor zouden kunnen rond rijden in de tuin?

In dit artikel bekijk ik de leukste speelgoed tractors, zodat je kind er misschien zelf eentje uit kan kiezen. 

Leukste speelgoed tractors

Waarschijnlijk zullen de meeste van jullie echt een traptractor bedoelen, dus eentje waar je op kunt zitten, wanneer je op zoek bent naar een speelgoed tractor.

Toch heb ik voor iedereen die op zoek is naar een leuk speelgoedje ook een hele hoop keuzes opgenomen.

Tegenwoordig bestaan er tractors die gemaakt zijn voor kinderen.

Een kindertractor kan voor een kind het eerste contact zijn met een voertuig dat geschikt is voor zijn of haar formaat. Het is iets dat meteen de interesse zal wekken van kinderen en iets waar ze wellicht meteen op willen klimmen.

Een kind kan urenlang met de tractor rondrijden, waardoor papa en mama zo af een toe ook een momentje van rust kunnen vinden.

Maar er zijn ook leuke speelgoed tractors waar je kind zich lekker mee uit kan leven, binnen óf buiten. Zoals met deze..

Over het algemeen zijn traptractors in te delen in drie categorieën.

De kleinste zijn ontwikkeld voor kinderen van 2 tot 5 jaar, zoals bijvoorbeeld onze top keuze, deze Rolly Toys Rollykid.

In deze video van de Duitse Stan kun je zijn zoontje ermee aan de slag zien:

De middenmaat is voor kinderen tussen de 3 en 7 of 8 jaar en de grote designs zijn voor kids van 3 tot 10 jaar.

De leeftijd van je kind is dus zeker een belangrijke factor om rekening mee te houden, wanneer je zo’n speelgoed tractor wilt aanschaffen.

Kies er eentje die past bij de capaciteiten van het kind en die het kind uitdaagt om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en bewegen.

Speelgoed tractorAfbeeldingen
Overall beste speelgoed traptractor voor peuters: Rolly Toys rollyKid John Deere met Aanhanger John deere traptractor met aanhanger
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voorlader op een traptractor voor kleuters: Falk New Holland 3090Beste voorlader op een traptractor voor peuters: Falk New Holland 3090
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope traptractor voor peuters: Falk Claas Axos 340 looptractorClaas Axos 340 looptractor
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste traptractor vanaf 6 jaar: Rolly Toys John Deere graafmachine met rubber luchtbandenLeukste speelgoed graafmachine van John Deere: Rolly Toys Traptractor met Frontlader
(bekijk meer afbeeldingen)
Kleine speelgoed tractor: Tomy John Deere hooiwagen met DierengeluidenTomy John deere kleine speelgoed tractor met dieren
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste speelgoed tractor voor buiten: Leukste speelgoed tractor voor buiten: Bruder Claas Nectis
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste speelgoed tractor van hout: Small Foot LeglerLeukste speelgoed tractor van hout: Small Foot Legler
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste houten speeltractor bouwpakket: Wood trick ModelbouwSpeeltractor bouwpakket
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste speelgoed tractor voor binnen: Playmobil Country Tractor met aanhangwagen 70131Beste Playmobil Country tractor: Grote tractor met aanhangwagen 70131
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste RC tractor: SIKU 6882 Control Claas Axion 850Leukste RC tractor: SIKU 6882 Control Claas Axion 850
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste Lego tractor: LEGO City Bostractor 60181Beste Lego tractor: LEGO City Bostractor 60181
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste Little People tractor: Fisher-Price Dierenliefde TrekkerBeste Little People tractor Fisher-Price Dierenliefde Trekker
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste speelgoed tractor voor peuters: Duplo tractor 10524

Beste traptractors: ingedeeld op leeftijd

Overall beste speelgoed tractor voor peuters: Rolly Toys rollyKid John Deere met Aanhanger

2 – 5 jaar

Overall beste speelgoed traptractor voor peuters: Rolly Toys rollyKid John Deere met Aanhanger

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze groene traptractor heeft een aanhanger en grote banden. Hij is uiterst geschikt als trapvoertuig wanneer een kind klaar is voor de overstap van loopauto naar trapauto.

De kettingkast is afgeschermd waardoor de tractor veilig is in gebruik. Het product stimuleert beweging bij kinderen door middel van de trappers.

Het is een John Deere uitvoering, hét tractor merk bij uitstek.

Wat maakt de Rolly Toys rollyKid – Traptractor met Aanhanger nu juist onze favoriet?

Naast de vriendelijke prijs voor een dergelijk product is dit een tractor die ideaal is voor kinderen die de overstap gaan maken van loopauto naar trapauto.

John deere traptractor met aanhanger

(bekijk meer afbeeldingen)

Waar ze eerder gewend waren zich voort te bewegen met slepende bewegingen, worden kinderen bij deze tractor uitgedaagd om met de trappers aan de slag te gaan.

Dat zal in het begin even een ingewikkelde klus lijken voor kinderen, maar oefening baart kunst.

Wanneer kinderen hebben ontdekt hoe ze de trappers kunnen gebruiken, zullen ze de hele dag op de tractor willen rondrijden.

De tractor is geschikt voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar.

De tractor heeft massieve banden en komt inclusief een aanhanger waar kinderen hun spulletjes op kwijt kunnen en vervoeren.

Ook zullen kinderen zichzelf nuttig voelen wanneer ze papa en mama mee kunnen helpen met het verplaatsen van objecten of met klussen in de tuin.

Kinderen houden ervan om lekker actief bezig te zijn, zeker buiten! Lees hier over nog meer leuk buitenspeelgoed.

De aanhangwagen die bij de tractor zit kan ook eventueel losgekoppeld worden. De motorkap van de tractor kan open en de kettingkast zit verborgen.

Dit maakt spelen met deze tractor van Rolly Toys dus 100% veilig voor kinderen.

Daarnaast is de tractor robuust ontworpen en kan het wel tegen een stootje. Ook is de montage eenvoudig, waardoor een kind na aankoop er meteen mee kan spelen.

Deze traptractor wordt ontworpen in Duitsland en is speelgoed dat volgens de diverse klantenreviews erg in de smaak is gevallen bij de kinderen die deze tractor in hun bezit hebben.

Ook voor ons is dit een perfecte speelgoed keuze, omdat het naast plezier en beweging ook bijdraagt aan de ontwikkeling van ieder kind.

De tractor is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Tover een glimlach op het gezicht van je kind met deze stoere tractor van Rolly Toys!

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste voorlader op een traptractor voor kleuters: Falk New Holland 3090

3+ jaar

Deze blauwe tractor heeft een shovel aan de voorkant en een aanhanger aan de achterkant.

Het product is van robuuste kwaliteit. De tractor bevat kunststof wielen van slijtvast materiaal en het zwarte stuur heeft een toeter.

De Falk ‘Case’ rode traptractor incl. aanhanger en shovel is onze tweede favoriete traptractor en is een stukje duurder dan onze nummer één.

Maar daar valt ook wel wat voor te zeggen. De tractor heeft een mooie rode kleur met zwart stuur, grote zwarte banden en een zwarte stoel.

Ook de shovel is zwart en de tractor komt met een aanhanger.

Beste voorlader op een traptractor voor peuters: Falk New Holland 3090

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit speelgoed is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar jaar en is belastbaar tot wel 50 kg. Het is een stevige tractor is waar kinderen veilig mee kunnen spelen. Papa en mama kunnen er met dit product op vertrouwen dat hun zoon of dochter safe in de tuin kan rondrijden.

De wielen zijn van kunststof en slijtvast en het stuur bevat een toeter. De shovel kan in verschillende standen worden gezet.

Ook kan bij deze tractor de aanhanger worden ontkoppeld.

De tractor is inclusief shovel en aanhanger zo’n 160 cm lang en is geschikt voor zowel binnen als buiten.

Dat betekent dat in de zomer er lekker in de tuin rondgereden kan worden en wanneer het regent er ook in het huis gespeeld kan worden met de tractor (als de ruimte binnenshuis dat toelaat).

Deze New Holland tractor heeft een flitsende blauwe kleur. Met de grote zwarte banden kan het flink wat gewicht dragen, namelijk wel 50 kg.

De tractor komt inclusief aanhanger en heeft trappers.

Behalve Rolly Toys en Falk heeft ook New Holland (zie bijvoorbeeld nummer vijf uit bovenstaande tabel) kindertractors.

New Holland is een merk dat naast tractors voor volwassenen, ook denkt aan de kleintjes onder ons die gefascineerd zijn door de mooie, reusachtige tractors.

Zeker kinderen die opgroeien op het platteland willen graag leren over de landbouw en alles wat daarbij hoort, zodat ze later met veel passie het mooie beroep van papa en mama over kunnen overnemen.

Om deze droom na te jagen, kan een kind al vroeg beginnen met het leren omgaan met een kleinere en simpele versie van een tractor.

Een kind kan met het speelgoed van New Holland de klusjes van een boer of boerin nabootsen door bijvoorbeeld te helpen het land te bewerken of spullen te vervoeren in de aanhanger.

New Holland heeft verschillende landbouwmachines ontworpen zodat er ruime keuze is voor kinderen.

Weer een andere heeft een shovel- én aanhanger. Welke vind jouw zoontje of dochter de mooiste?

Ook kun je natuurlijk kiezen op kleur, mocht jouw kind een echte favoriete kleur hebben.

Welke tractor je ook aanschaft van New Holland, kwaliteit is gegarandeerd. Daarnaast zijn alle producten robuust gebouwd en kunnen ze tegen een stootje.

Een tractor of ander speelgoed van New Holland is een mooie investering voor de ontwikkeling en opvoeding van je kind.

Speelgoed dat voor urenlang plezier zorgt en ook nog eens jarenlang meegaat.

Klanten die deze tractor voor hun kinderen hebben aangeschaft, hebben er alleen maar goede woorden over.

In de reviews wordt duidelijk dat dit speelgoed van goede kwaliteit is, eindeloos veel speelplezier biedt voor kids en een leuk ontwerp heeft.

Omdat deze tractor qua ontwerp overeenkomt met de werkelijkheid, leert een kind al vroeg gebruik te maken van de shovel door bijvoorbeeld zand te scheppen en door spullen te vervoeren in de aanhanger.

Spelen met deze tractor brengt dus zoveel meer dan alleen plezier!

Check de meest actuele prijzen hier

Beste goedkope traptractor voor peuters: Falk Claas Axos 340 looptractor

1,5 – 4 jaar

Deze looptractor van Falk Claas is ideaal voor de wat kleinere kinderen om te leren lopen. De tractor is groen van kleur en heeft een toeter op het stuur.

(bekijk meer afbeeldingen)

De tractor kan 30 kg dragen.

Dan is er nog deze voor de kleintjes onder ons. Wanneer ze nog te jong zijn om met een skelter/ trapwagen op pad te gaan, maar wel al interesse tonen in alles wat tractor is, dan is er deze loopwagen met alle ontwikkelvoordelen van dien (oftewel looptractor) van Falk.

Erg schattig en leuk om kinderen vanaf 18 maanden te geven.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste traptractor vanaf 6 jaar: Rolly Toys John Deere graafmachine met rubber luchtbanden

6-8 jaar

De tractor is groen en geel van kleur en is voorzien van een frontlader en rubber wielen.

De tractor heeft massieve banden en is echt top of the line en ook geschikt voor iets oudere kinderen.

Beste traptractor vanaf 6 jaar: Rolly Toys John Deere schakel met rubber luchtbanden

(bekijk meer afbeeldingen)

Ook kan de motorkap open en kun je het zitvlak verstellen. De aanhanger kan eventueel ontkoppeld worden.

Wanneer je iets oudere kinderen hebt en ze zijn helemaal gek van tractor speelgoed, dan is deze Rolly Toys John Deere traptractor de tractor om te hebben.

Hij heeft echt rubberen wielen en kan schakelen en is groot genoeg voor kinderen tot en met 8 jaar.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste tractor speeltjes

Naast traptractors zijn er ook veel mensen op zoek naar een leuke speelgoed tractor. Gewoon om mee te spelen, maar niet om zelf op te zitten.

Leuk speelgoed voor buiten, met een laadbakje om zand in te scheppen, of juist voor binnen om de fantasie te stimuleren.

Dit zijn mijn favoriete speelgoed tractoren:

Kleine speelgoed tractor: Tomy John Deere hooiwagen met Dierengeluiden

Tomy John deere kleine speelgoed tractor met dieren

(bekijk meer afbeeldingen)

Een van de leukste speelgoed tractoren is deze schattige set met dierengeluiden. Heel erg leuk voor jouw kleine boer in spe.

De tractor heeft een aanhangwagen waarmee hij alle boerderijdiertjes vooruit trekt.

Ze kunnen er stuk voor stuk uit worden gehaald en kunnen dan weer op hun eigen plekje terug worden gezet.

Als ze goed geplaatst worden en je drukt erop, dan maken de dieren een realistisch geluid; prima dus voor de dierenkennis van kids.

En zelfs de boer voorop zingt een liedje wanneer je op hem drukt.

Deze kleine speelgoed tractor is hier te koop

Leukste speelgoed tractor voor buiten: Bruder Claas Nectis 02112

Leukste speelgoed tractor voor buiten: Bruder Claas Nectis

(bekijk meer afbeeldingen)

Heel erg stevige tractor van Bruder. Hij is zo stevig, dat een kind er zelfs op kan steunen en deze tractor is ook perfect voor buitenwerk waarbij er zand verplaatst moet worden (dat is het leukste soort buitenspelen, toch?)

De voorlader kun je op en neer bewegen en zelfs de bak van de aanhanger kan ver kantelen.

Verder heeft de bijgeleverde aanhanger een systeem met een steun die je uit kan vouwen zodat je de aanhanger om kunt kieperen en je zand (of ander speelgoed) eruit kunt laten glijden.

We hebben al eerder best wel wat leuke speelgoed auto’s van Bruder bekeken, dat was onder andere

  • een heel goede brandweerauto die ook erg leuk is en echt water kan spuiten
  • en vervolgens ook een speelgoed graafmachine die heel realistisch is en heel veel dingen vast kan pakken

Eigenlijk is al het speelgoed van Bruder altijd erg realistisch gemaakt – met heel veel details – en deze speelgoed tractor dus ook.

De voorlader is heel stevig en dat is omdat je zo best zware dingen in het bakje kan stoppen. Hij klapt niet makkelijk naar beneden en gaat wel erg stroef, dus dat is iets om op te letten als je een kleiner kind hebt. Er is namelijk wat kracht voor nodig.

Ik heb nog niet veel tractoren gezien waarvan de wielen ook kunnen sturen en deze kan dat wel. Het stuur zit in de cabine bij de passagiersstoel, maar er zit ook een schuifje in het dakraam dat open kan waarbij je een stuur verlengstuk door het dak kunt steken om er gemakkelijk mee te kunnen spelen. Een geweldig detail!

Deze tractor kan meedoen met zowel bouw en constructie voertuigen (ook een leuk artikel om te lezen!) als met auto’s, maar zeker ook met boerderijdieren.

Check de meest actuele prijzen hier

Leukste speelgoed tractor van hout: Small Foot Legler

Leukste speelgoed tractor van hout: Small Foot Legler

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit is een Houten Tractor van Small Foot en deze  is duurzaam geproduceerd, ook qua spelen is ie duurzaam:

het robuuste hout maakt dat ook de volgende broertjes of  zusjes er mee kunnen spelen, hij zal waarschijnlijk zelfs generaties lang meegaan.

De vrolijke tractor is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of drie en heeft enorm grote en stevige wielen. Ook perfect voor buiten.

Check de meest actuele prijzen hier

Leukste houten speeltractor bouwpakket:  Wood trick Modelbouw

Speeltractor bouwpakket

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je een leuk bouwpakket wilt met voldoende uitdaging en waarmee je kind daarna ook nog eens kan spelen, dan moet je eens kijken naar deze van Wood Trick.

Het is een compleet bouwpakket met 401 onderdelen die je zonder te lijmen in elkaar kunt zetten.

Je kunt het dus ook altijd nog eens uit elkaar halen en nog weer eens doen.

Hij is wel behoorlijk pittig; dus of je moet veel helpen zodat ze er daarna zelf mee kunnen spelen en rijden, of je geeft het cadeau aan kinderen vanaf 14 jaar, om het zelf te doen en om veel van te leren. 

De kleur is een natuurlijke houtkleur dus het ziet er prachtig uit, maar je kunt hem natuurlijk ook verven, wat het misschien nog weer uitdagender maakt.

Wood Trick heeft nog veel meer van dit soort bouwpakketten, allerlei verschillende designs komen aan bod. 

Bekijk deze tractor hier

Leukste speelgoed tractor voor binnen: Playmobil Country Tractor met aanhangwagen 70131

Leukste speelgoed tractor voor binnen: Playmobil Country Tractor met aanhangwagen 70131

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit is gewoon een heel erg leuke speelset en hij is gemaakt om alles in en rondom de boerderij te kunnen vervoeren.

Een leuke aanhangwagen met kiep die jouw kind lekker kan gebruiken in zijn fantasiespel, helemaal wanneer je ook nog meer playmobil hebt om erbij te gebruiken, ook perfect met wat ‘speelmais’.

Hier te koop

Playmobil vs Bruder tractors

Playmobil vs Bruder tractor grootte

Hier kun je de tractor van Playmobil naast die van Bruder zien.

Je ziet, ze zijn ongeveer even groot. Dat maakt ze niet direct geschikt voor dezelfde leeftijdscategorie mocht je dat denken.

Playmobil is toch echt wel voor iets jongere kinderen. Hoewel de tractor van Bruder ook leuk is voor jongere kinderen moet je toch altijd een beetje opletten met kinderen jonger dan drie.

Met geweld kunnen er best wel wat stukjes losraken en dan in hun mondjes worden gestopt.

Met het gebruik van dikkere stukken plastic en grotere onderdelen is de Playmobil tractor eerder geschikt voor kleinere kinderen, maar aan de andere kant ook een stuk minder realistisch en meer “speelgoed-achtig”.

Lees hier meer over Bruder vs Playmobil speelgoed

Leukste RC tractor: SIKU 6882 Control Claas Axion 850

Leukste RC tractor: SIKU 6882 Control Claas Axion 850

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je op zoek bent naar een goede RC tractor, dan kun je niet verkeerd gaan met de tractoren van Siku, en de Claas Axion is de meest populaire, vanwege zijn groene en rode wielen en zijn  iconische uitstraling.

Als je van de tractoren van Bruder houdt, dan houd je ook van Siku. Ik noem het altijd het kleine broertje van de Bruder tractoren, maar meer omdat ze 1:32 zijn in plaats van 1:16 zoals de meeste Bruder speelgoedvoertuigen.

Net even een maatje kleiner dus, maar met dezelfde kwaliteit.

Bekijk de laatste prijzen hier

Beste Lego tractor: LEGO City Bostractor 60181

Beste Lego tractor: LEGO City Bostractor 60181

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze bostractor met zijn enorm grote wielen, legt met gemak de omgevallen boomstammen op de standaard, zodat je ze in stukken kan zagen met de coole kettingzaag. De boswachter plant daarna wel een jonge dennenboom terug.

De arm van de tractor heeft een beweegbare grijper om de boomstammen mee op te pakken.

Bekijk deze leuke You Tube video:

Accessoires die bij de tractor horen, zijn een kettingzaag, een schop, een kleine dennenboom en twee boomstammen.
Dit toffe speelgoed is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar en biedt veel speelplezier!

Een mooi bouwspel waarbij je kind zijn fantasie de vrije loop kan laten gaan.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste Little People tractor: Fisher-Price Dierenliefde Trekker

Beste Little People tractor Fisher-Price Dierenliefde Trekker

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze stevige groene tractor met aanhanger voor de hele kleintjes – al vanaf 1 jaar – komt met muziek, kan een aantal zinnetjes over de boerderij zeggen en dierengeluiden maken.

Er zitten drukknopjes op de tractor en je kan ook op de bestuurdersstoel drukken om de geluiden te horen.

Hier kun je hem zien ten opzichte van de Playmobil tractor die ik al eerder op de lijst heb besproken:

Er zijn drie vriendjes die mee reizen op de tractor en in de aanhangwagen: de boer bestuurt de tractor en het schaapje en varkentje zitten achterin. Je kan de aanhanger ook loskoppelen om alleen met de tractor te spelen.

Waarom ik deze tractor zo leuk vind? Terwijl jouw kindje met de tractor rijdt, zijn er leuke liedjes te horen. Je kleine stimuleert al spelende ook zijn grove motoriek en het boerderijthema wordt immers beschouwd als een educatief thema, aangezien het de fantasie van kinderen prikkelt. Verder is de tractor solide en geschikt voor de kleine vingertjes.

Goed speelgoed voor dreumesen, peuters en ook kleuters.

Check de meest actuele prijzen hier

Leukste speelgoed tractor voor peuters: Duplo tractor 10524

Duplo Tractor met aanhanger

(bekijk meer afbeeldingen)

Mooi product om in te stappen, ook qua prijs. Handig om te kijken of je kinderen het iets vinden. Leuk voor kinderen die van de boerderij.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Meer over het merk Rolly Toys

(meer van Rolly Toys)

Rolly Toys is een merk dat voornamelijk bekend staat om de landbouwvoertuigen die ze ontwerpen voor kinderen.

De producten van dit merk zorgen ervoor dat kinderen al van kleins af aan kennis kunnen maken met het leven op het platteland en met de accessoires van een boer of boerin.

De kleinere kinderen kunnen eerst gebruik maken van deze looptrekker.

Deze heeft rubberen wielen, waardoor het speelgoed zowel buiten als binnen kan worden gebruikt.

Als het kindje wat ouder wordt, kan deze overstappen naar de traptrekkers.

De producten van Rolly Toys zorgen ervoor dat kinderen altijd in beweging blijven.

Rolly Toys heeft zelfs een serie gemaakt die gebaseerd is op echte tractors, bijvoorbeeld John Deere of New Holland (zie ook in bovenstaande tabel onze nummer drie en vijf).

Naast tractors ontwerpt dit merk ook graafmachines waar kinderen mee kunnen spelen in de zandbak (zoals deze beoordeeld hier).

Rolly Toys maakt kinderspeelgoed dat qua design haast niet te onderscheiden is van de werkelijkheid!

Op een spelende manier leren kinderen alles over het werkleven. Van rode, gele, groene en blauwe tractors tot mooie grote hijskranen.

Daarnaast kun je eventueel aanhangers los kopen, trailers, maar ook andere accessoires om het land te bewerken.

Verder ontwerpen ze bij Rolly Toys ook fietsjes en steps. Kortom: Rolly Toys zorgt dat kinderen altijd in beweging blijven, en dat op een uiterst plezierige en veilige manier!

Meer over het kinderspeelgoed van Falk

(meer van Falk)

Het merk Falk vindt zijn oorsprong in Frankrijk en is opgericht in het jaar 1947. Het merk wordt beschouwd als een van de leukste speelgoedmerken voor kinderen.

Falk is eigenlijk de grote concurrent van de Duitse Rolly Toys, het merk van onze favoriete traptractor. 

Falk staat bekend om de wagentjes die ze ontwerpen, allen op een zo veilig mogelijke manier.

Over de jaren zijn de producten van Falk steeds populairder geworden en domineert het merk de speelgoedmarkt van tegenwoordig.

Falk maakt van kleine jongetjes een autocoureur en van lieflijke meisjes echte prinsessen door ze in een koets te laten rondrijden.

Falk zorgt ervoor dat een kind heerlijk aan het spelen is en tegelijkertijd onbewust ontzettend veel leert.

De ontwikkeling van de motoriek en het denkvermogen zijn belangrijk voor ieder kind en met zijn speelgoed probeert Falk dit soort vaardigheden te ontwikkelen en te stimuleren.

Falk is er dus op gericht om kinderen op een spelende manier op te voeden, waar mama en papa niet constant bij hoeven zijn.

Kinderen zullen zich nooit meer vervelen met het leuke speelgoed van Falk.

De kleinste traptractor van dit merk is bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar en een wat groter model is beschikbaar voor kinderen van 3 tot 7.

Losse aanhangers zijn overigens ook te koop om de tractors extra leuk te maken of uit te breiden.

Al het speelgoed van Falk is van eersteklas kwaliteit waar jaren lang speelplezier aan beleefd kan worden.

De producten komen standaard met één jaar fabrieksgarantie. Falk is een merk waar je van op aan komt als het gaat om educatief en leuk speelgoed voor je kind!

Waar moet je op letten bij het kopen van een traptractor?

Deze kindertractors worden natuurlijk ontworpen zonder elektrische motor, maar komen qua design erg met de werkelijkheid overeen. 

Je kan deze kindertractors zelfs kopen met aanhangwagen en/of shovel, waardoor de kids kunnen meehelpen met tuinieren.

Dat maakt spelen met zo’n kindertractor extra leuk!

Kindertractors zijn geliefd speelgoed en hebben naast het plezierige aspect ook nog een belangrijke rol in de ontwikkeling.

Het rondtrappen van de pedalen en tegelijkertijd sturen zijn handelingen die in het begin nogal als lastig kunnen worden ervaren door kinderen.

Echter zullen kinderen deze bewegingen snel leren. Wanneer ze de smaak te pakken hebben, zijn ze er niet meer vanaf te slaan!

Verschillende soorten en maten traptractors

Kindertractors zijn verkrijgbaar in diverse soorten. Je kunt kiezen voor een traptractor waarbij het kind zelf moet trappen om de tractor in beweging te zetten.

Ook zijn er looptractoren voor de kleinere kinderen waarbij ze al zittend op de tractor met de voetjes tot de grond komen en met slepende bewegingen zich kunnen voortbewegen.

Wat is de leukste traptractor?

Ben jij op zoek naar zo’n leuke kindertractor? Misschien voor jouw eigen zoontje of dochter, of als cadeautje voor een ander kind?

Het is niet altijd een makkelijke taak om een leuk en origineel verjaardagscadeautje te vinden voor een kind.

Een speelgoed tractor is een voorbeeld van een mooi cadeau waar een kind gegarandeerd veel plezier aan beleeft en is geschikt voor zowel kleine als wat grotere kinderen.

Handig is om bij de aankoop alle in- en outs te kennen van dit soort speelgoed en diverse producten met elkaar te vergelijken qua prijs, design, kleuren, veiligheid enzovoort.

Het is wellicht ook handig om te weten welke kindertractors door tevreden klanten worden beschouwd als goede producten waar kinderen leuk mee kunnen spelen op een uiterst veilige manier.

Echter weten we ook hoe tijdrovend het kan zijn om de tientallen opties te bekijken en met elkaar te vergelijken.

Daarnaast kun je wel eens verdwaald raken in de vele opties, en door de bomen het bos niet meer zien.

Hoe wij traptractors hebben gekozen

Wij hebben de tijd genomen om de kindertractors die op de huidige markt te vinden zijn naast elkaar te zetten.

We helpen we je graag een handje op weg door de beste opties voor je uit te lichten.

Ook zullen we onze twee favoriete speelgoed tractors voor kinderen verder toelichten met alle belangrijke informatie en details.

Zie hierboven in dit artikel de tabel met onze top 5 speelgoed tractors voor kinderen.

De tractor die onze nummer één verdient is de Rolly Toys rollyKid – Traptractor met Aanhanger.

Wij hebben deze benoemd als favoriet vooral vanwege de prijs en speelmogelijkheden die je als kind ervoor terugkrijgt.

Deze tractor heeft trappers, waardoor een kind door middel van fietsbewegingen zichzelf kan voortbewegen.

Een kind wordt zo op een spelende manier gestimuleerd om te bewegen.

De tractor lijkt op een echte tractor door de groene kleur met zwarte details, en door de aanhanger die je bij aankoop erbij krijgt.

We weten zeker dat deze tractor in de smaak valt bij kinderen die affiniteit hebben met dit soort voertuigen!

Een andere tractor die wij mooi vinden voor kinderen is de Falk ‘Case’ rode traptractor incl. aanhanger en shovel.

Dit is onze nummer twee favoriet en is van een iets ander budget dan onze nummer één. Echter geloven wij dat deze tractor het geld dubbel en dwars waard is.

De tractor is rood van kleur en heeft een aanhanger en shovel.

Met deze tractor kan elk kind meehelpen met klusjes in de tuin door de aanhanger vol te laden en zand te scheppen met de shovel.

Dat is natuurlijk hartstikke handig voor papa en mama!

Ook deze tractor heeft trappers, een kind blijft zo lekker in beweging, terwijl het buiten in de tuin aan het spelen is.

Conclusie

Kortom: een kindertractor is een veelbelovend stuk speelgoed dat elk kind gegarandeerd blij zal maken.

Laat een kind al van kleins af aan wennen aan bewegen, daar zal hij later veel baat bij hebben!

Kinderen vinden het fantastisch om met voertuigen rond te rijden, al van jongs af aan. Lees hier meer over de leuke bussen van DUPLO voor jouw kleintje!

Een paar leuke weetjes over tractoren tot slot

Wist je dat..

..het in de V.S. wettelijk is toegestaan dat 12-jarigen eenvoudig tractorwerk uitvoeren op de boerderij van hun ouders en 16-jarigen al tractoren op openbare wegen mogen besturen?

..een tractor een tractor genoemd wordt vanwege het Latijnse woord ‘trahere’, dat ‘trekken’ betekent?

..tractors worden gebruikt om allerlei landbouwwerktuigen voort te trekken voor het omploegen van de grond, het planten, het cultiveren en ook het bemesten en oogsten van gewassen? Ze kunnen natuurlijk ook worden gebruikt voor het vervoeren van materialen.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.