Hoverboard resetten | dit zijn de 5 stappen voor een reset van je board

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Van tijd tot tijd kan het zijn dat je hoverboard moet worden gereset. Het zelf kunnen resetten van een hoverboard is daarom een essentieel onderdeel van het bezit van dit apparaat!

Door de technologie waarvan het gebruik maakt kan jouw hoverboard er bijvoorbeeld niet tegen om ondersteboven te liggen.

Het zou ook kunnen dat je hoverboard tijdens het rijden uitvalt, of misschien gaat hij helemaal niet eens meer aan.

Wij hebben een eenvoudige handleiding voor je gemaakt waarin we je de vijf stappen geven om je hoverboard te resetten. We hebben ook de meest voorkomende problemen voor je op een rijtje gezet zodat je snel kunt achterhalen wat er misschien mis is.

Roze hoverboard met kindje erop

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Het resetten beginnen

Zorg er eerst voor dat het hoverboard is uitgeschakeld en op gelijke hoogte met de grond staat.

Dit proces kan niet worden uitgevoerd als het hoverboard ondersteboven ligt!

Zo reset je jouw hoverboard

Begin met het resetten van een hoverboard:

 1. Druk op de aan / uit-knop en houd deze tien seconden ingedrukt
 2. Negeer de knipperende lampjes en pieptonen. Deze geven eenvoudigweg aan dat het bord opnieuw moet worden gekalibreerd om goed te kunnen balanceren.
 3. Terwijl je de knop ingedrukt houdt, is het reset proces aan de gang
 4. Laat vervolgens de aan-uitknop los en schakel het hoverboard uit
 5. Het hoverboard is nu gereset en klaar om opnieuw te worden ingeschakeld.

Je kunt op deze manier alle merken resetten, zoals bijvoorbeeld de Oxboard of die van Denver.

Testen of de reset correct is uitgevoerd

Laat de aan / uitknop los en schakel het board uit. Op dit punt wordt je board gereset en is klaar om weer ingeschakeld te worden.

Controleer nogmaals of het proces heeft gewerkt en of je bord goed in evenwicht is.

Als je merkt dat het hoverboard niet is gereset, probeer je het proces opnieuw voordat je begint met iets open te schroeven om de draden te controleren. Dat is pas je laatste redmiddel!

Hoverboard opnieuw kalibreren

Na het resetten kan het nodig zijn om je hoverboard opnieuw te kalibreren. Hij is immers volledig teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Weet je zeker dat kalibratie het probleem is?

Voordat je begint met het opnieuw kalibreren van een hoverboard vraag jezelf af of het echt nodig is? Zo niet, stel jezelf dan de volgende vragen:

 • Is mijn hoverboard in balans?
 • Heb ik al geprobeerd om opnieuw te kalibreren?

Als de bovenstaande twee items waar zijn, heb je mogelijk een ander probleem zoals bijvoorbeeld waterschade.

Psssst! Geen zorgen, we hebben hier een uitgebreide gids om je te helpen je hoverboard met waterschade te repararen.

Zo kalibreer je een Hoverboard

Hoverboards, ook wel “smart balance wheel” genoemd, moeten van tijd tot tijd worden gekalibreerd, dus het is belangrijk dat je naast je hoverboard leert te resetten hem ook weet te kalibreren!

We hebben een super handige gids gemaakt met meer informatie over hoverboard-kalibratie of bekijk het filmpje hieronder voor een snelle samenvatting:

Veel voorkomende problemen met een hoverboard

Hoverboard rood lampje blijft branden

Wanneer het lampje oranje oplicht, is de accu nog voor 50% of minder opgeladen. Zodra de accu-indicator rood kleurt is de accu 20% of minder opgeladen. Stop dan direct met rijden en laad je board weer op.

Hoverboard gaat niet uit met kart

Het moederboard is dan waarschijnlijk defect.

Hoverboard bluetooth aanzetten

Wanneer je jouw board hebt aangezet, zul je “Bluetooth device is ready to pair” of “Bluetooth connected” horen. Zet vervolgens Bluetooth aan in het instellingenmenu op je smartphone. Wacht tot het Bluetooth signaal van je hoverboard tevoorschijn komt in je smartphone. 

Hoverboard gaat niet aan

Ga hiervoor als volgt te werk:

 • Stap 1: Schakel de Hoverboard uit en zet waterpas.
 • Stap 2: Houd de aan/uitknop minstens 10 seconden ingedrukt totdat u het lampje 5 keer ziet knipperen.
 • Stap 3: Schakel de Hoverboard weer uit.
 • Stap 4: Schakel vervolgens opnieuw in om het kalibreren af te ronden.

Hoverboard valt uit tijdens rijden

Wij raden je aan om het hoverboard direct terug te sturen naar de fabrikant. Mits je het apparaat binnen de EU hebt gekocht heb je recht op een reparatie of een nieuw hoverboard (deze regels gelden binnen twee jaar na je aankoop).

Hoverboard trilt of piept

Er zijn verschillende redenen waarom een hoverboard trilt of piept, en gelukkig betekennen ze niet allemaal het einde van je board.

We hebben er een uitgebreid artikel over geschreven, dat je hier kunt vinden, met uitleg en handige oplossingen!

Hoverboard zelf repareren

Als je je hoverboard laat repareren zal je hem moeten opsturen, het is prijzig en bovendien duurt een reparatie vaak hartstikke lang. Je kan ook zelf je hoverboard repareren! Bestel dan online vervangende onderdelen. Je bestelling wordt vaak snel, soms al binnen 24 uur bij jou thuis afgeleverd. Bovendien krijg je meestal een handleiding, waarin staat hoe je het onderdeel precies kunt vervangen. Over het algemeen kun je een kappenset, frame, batterij, LED- Verlichting, aan-uit knop, een oplader kabel en rubberen pads makkelijk online kopen.

Bekijk hier de best geteste hoverboards

Conclusie

Voordat je naar een reparateur rent, of schrikt en denkt dat je Hoverboard stuk is, probeer dan eerst de ’trucs’ uit waarover je zojuist hebt kunnen lezen. In de meeste gevallen verhelpen deze ’trucs’ de mankementen. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet je helaas een echte reparatie uitvoeren of laten uitvoeren. Ook is het goed om na te denken over beschermhoezen voor je board. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Hopelijk heb je wat aan onze tips gehad!

Lees meer: ken je Airwheels al?

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.