Je hoverboard resetten kun je zelf in 6 simpele stappen

door Joost Nusselder | Geupdate op:  december 29, 2020

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Van tijd tot tijd kan het zijn dat je hoverboard moet worden gereset om het evenwicht te herstellen.

Dit maakt het kunnen resetten van een hoverboard een essentieel onderdeel van het bezit van een hoverboard.

Het is vervelend als je hoverboard tijdens het rijden uitvalt, of misschien niet eens aan gaat.

Volg deze eenvoudige handleiding en het proces is binnen enkele seconden voltooid.

Meisje op de stoep met een kapotte hoverboard

Het resetten beginnen

Zorg er eerst voor dat het hoverboard is uitgeschakeld en op gelijke hoogte met de grond staat.

Dit proces kan niet worden uitgevoerd als het hoverboard ondersteboven ligt!

Zo reset je jouw hoverboard

 1. Begin met het resetten van een hoverboard
 2. Druk op de aan / uit-knop en houd deze tien seconden ingedrukt
 3. negeer de knipperende lampjes en pieptonen. Deze geven eenvoudigweg aan dat het bord opnieuw moet worden gekalibreerd om goed te kunnen balanceren.
 4. Terwijl je de knop ingedrukt houdt, is het reset proces aan de gang
 5. Laat vervolgens de aan-uitknop los en schakel het hoverboard uit
 6. Het hoverboard is nu gereset en klaar om opnieuw te worden ingeschakeld.

Je kunt op deze manier alle merken resetten, zoals bijvoorbeeld de Oxboard of die van Denver.

Testen of de reset correct is uitgevoerd

Laat de aan / uitknop los en schakel het board uit. Op dit punt wordt je bord gereset en is klaar om weer ingeschakeld te worden.

Controleer nogmaals of het proces heeft gewerkt en of je bord goed in evenwicht is.

Als je merkt dat het hoverboard niet is gereset, probeer je het proces opnieuw voordat je begint met iets open te schroeven om de draden te controleren. Dat is pas je laatste redmiddel!

Dat is alles wat je moet weten over hoe je een hoverboard op de juiste manier kunt resetten!

Hoverboard opnieuw kalibreren

Na het resetten kan het nodig zijn om je hoverboard opnieuw te kalibreren. Hij is immers volledig teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Hoe weet je zeker dat kalibratie het probleem is?

Voordat je onze gids gaat raadplegen over het opnieuw kalibreren van een hoverboard; weet je echt zeker dat het nodig is? Zo niet, stel jezelf dan de volgende vragen:

 • Is mijn hoverboard niet in balans?
 • Heb ik al geprobeerd om opnieuw te kalibreren?

Als de bovenstaande twee items waar zijn, heb je mogelijk een ander probleem. Maak je geen zorgen, we hebben een gids om je te helpen je hoverboard te repararen.

Zo niet, lees dan verder voor meer informatie over hoverboard-kalibratie.

Hoe je Hoverboard te kalibreren

Hoverboards, ook wel “smart balance wheel” genoemd, moeten van tijd tot tijd worden gekalibreerd, dus het is belangrijk dat je leert je hoverboard te kalibreren.

Deze gids voor het kalibreren van een Hoverboard oftewel zelfbalancerende scooter, vertelt je hoe dit moet worden gedaan, en bespreekt ook de vele andere problemen die zich tijdens de kalibratie kunnen voordoen.

Het is een relatief eenvoudig proces om een ​​hoverboard te kalibreren.

Instructies

 • Plaats het hoverboard op een vlak oppervlak en zorg ervoor dat het waterpas staat. Welk niveau je ook instelt, is het niveau waarop je het zult kalibreren.
 • Zorg ervoor dat het hoverboard volledig uitgeschakeld is. Dit betekent dat deze moet worden uitgeschakeld door de zilveren aan / uit-knop te gebruiken en niet door middel van de afstandsbediening in de slaapstand wordt gezet.
 • Zodra het hoverboard vlak staat, houd je de zilveren aan / uit-knop vijf seconden ingedrukt totdat je een pieptoon hoort.
 • De voorkant / bovenkant (afhankelijk van het model) en de LED-lampjes van de indicator zullen knipperen. Houd het hoverboard zo 30 seconden.
 • Druk na deze 30 seconden opnieuw op de zilveren aan / uit-knop en zet het hoverboard uit.
 • Je hoverboard moet nu worden gekalibreerd en moet parallel aan de grond rijden. Als dit niet het geval is, ga je naar stap 7.
 • Als je hoverboard nog steeds niet in balans is, raden we je aan een reserveonderdelenset voor hoverboard-printkaarten te kopen.

In deze video laat Johnny Amicci zien hoe het moet:

Kalibreren van een bluetooth hoverboard

Bluetooth-hoverboards worden op dezelfde manier gekalibreerd als een niet-bluetooth hoverboard.

Het verschil is echter dat het kalibreren van een bluetooth-hoverboard meer risico met zich meebrengt.

Het risico dat je loopt bij het kalibreren van een bluetooth hoverboard is dat je de bluetooth-chip kunt overbelasten. Dit kan gebeuren ongeacht of je de hoverboard-kalibratie juist uitvoert of niet.

Hoverboard kalibreren met afstandsbediening

Afstandsbedieningen, geloof het of niet, zijn eigenlijk de oorzaak van veel van de problemen met hoverboards.

Hoverboard-bezitters zijn meestal kinderen van 9 tot 14 jaar oud en ze vergeten (of weten het misschien niet eens) om het hoverboard uit te schakelen met de zilveren onboard-knop, in plaats daarvan gebruiken ze de afstandsbediening.

We vergelijken graag de afstandsbediening op een hoverboard met de “Sleep”-functie op je computer.

Je sluit de computer niet echt af, je zet hem gewoon in de energiebesparende modus en “maakt hem wakker” wanneer je hem weer inschakelt.

Om deze reden zullen mensen het hoverboard ’s nachts, of zelfs gedurende vele dagen achter elkaar, op “Sleep Mode” laten staan, waardoor het daarna nodig is om het hoverboard te kalibreren.

Het uitvoeren van de hoverboard-kalibratie met de afstandsbediening zelf, is helaas niet mogelijk.

Je zult het hoverboard opnieuw moeten kalibreren met de zilveren onboard-knop zoals je hebt gelezen in onze beschrijving hierboven.

Veel voorkomende problemen met een hoverboard

Hoverboard rood lampje blijft branden

Wanneer het lampje oranje oplicht, is de accu nog voor 50% of minder opgeladen. Zodra de accu-indicator rood kleurt is de accu 20% of minder opgeladen. Stop dan direct met rijden en laad je board weer op.

Hoverboard gaat niet uit met kart

Het moederboard is dan waarschijnlijk defect.

Hoverboard trilt of piept

Trilt of piept je hoverboard? Dan kan je waarschijnlijk het beste eerst je board bijstellen door middel van de reset knop.

 • Een trillende hoverboard kan door een fabrieksfout veroorzaakt worden,dit valt bij elke webwinkel onder de fabrieksgarantie.
 • Een trillend hoverboard kan veroorzaakt worden door een botsing.
 • Ook als je te lang met een voet op de hoverboard staat, kan hij trillen, dit is geen defect. Als je in de instructiehandleiding hebt gekeken, weet je dat daarin staat uitgelegd, dat je bij het opstappen en afstappen niet te lang met een voet op de hoverboard moet blijven staan.
 • Hij kan ook trillen als je er wel met twee voeten op staat, maar niet goed genoeg. Het is heel belangrijk dat je gewicht goed verdeeld is over de hoverboard. /li>
 • Aan elke  kant van de hoverboard zit een sub-board. De oorzaak van de trillingen ligt in de sub-boards. In de sub-board zit een rubbertje dat het probleem veroorzaakt. De oplossing is simpel:  knip één millimeter van het rubberen onderdeel af en de hoverboard moet het weer normaal doen.

Probeer altijd eerst de hoverboard te rekalibreren. Als je de hoverboard al eens gekalibreerd hebt zonder resultaat, helpt het vaak ook om hem een aantal keer achter elkaar te resetten / rekalibreren. Mocht dat het probleem niet verhelpen, dan is je hoverboard echt stuk en moet het gerepareerd worden.

Hoverboard bluetooth aanzetten

Wanneer je jouw board hebt aangezet, zul je “Bluetooth device is ready to pair” of “Bluetooth connected” horen. Zet vervolgens Bluetooth aan in het instellingenmenu op je smartphone.

Wacht tot het Bluetooth signaal van je hoverboard tevoorschijn komt in je smartphone.

Hoverboard gaat niet aan

Ga hiervoor als volgt te werk:

 • Stap 1: Schakel de Hoverboard uit en zet waterpas.
 • Stap 2: Houd de aan/uitknop minstens 10 seconden ingedrukt totdat u het lampje 5 keer ziet knipperen.
 • Stap 3: Schakel de Hoverboard weer uit.
 • Stap 4: Schakel vervolgens opnieuw in om het kalibreren af te ronden.

Hoverboard valt uit tijdens rijden

Wij raden je aan om het hoverboard direct terug te sturen naar de fabrikant. Mits je het apparaat binnen de EU hebt gekocht heb je recht op een reparatie of een nieuwe hoverboard (deze regels gelden binnen twee jaar na je aankoop).

Hoverboard zelf repareren

Als je je hoverboard laat repareren zal je hem moeten opsturen, het is prijzig en bovendien duurt een reparatie vaak hartstikke lang. Je kan ook zelf je hoverboard repareren!

Bestel dan online vervangende onderdelen. Je bestelling wordt vaak snel, soms al binnen 24 uur bij jou thuis afgeleverd. Bovendien krijg je meestal een handleiding, waarin staat hoe je het onderdeel precies kunt vervangen.

Over het algemeen kun je een kappenset, frame, batterij, LED- Verlichting, aan-uit knop, een oplader kabel en rubberen pads makkelijk online kopen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van hoverboards

Hoe kun je je hoverboard het beste beschermen?

De beste maatregel die je kunt nemen om te voorkomen dat jouw geliefde hoverboard kapot gaat, is door gebruik te maken van beschermhoezen.

Met een hoes bescherm je de hoverboard tegen beschadigingen als krasjes en deuken.  Bij valpartijen en botsingen vangt de beschermhoes de klap voor een deel op en zo wordt de kans op een defect aanzienlijk kleiner.

Hoe ziet een hoverboard eruit tijdens het opladen?

Je moet ervoor zorgen dat het hoverboard correct is aangesloten op de opladerpoort. Dan moet de kleur effen rood zijn. Daarna als het opladen van het hoverboard voltooid is, wordt de oplader groen.

Wat gebeurt er als je een hoverboard te veel oplaadt?

De batterij kan zich overladen. Als je jouw hoverboard-batterij te veel oplaadt, kan deze exploderen, barsten, oververhit raken of zelfs vlam vatten. Ook als jouw hoverboard-batterij beschadigd of doorboord is, kan de batterij oververhit raken, vlam vatten of exploderen tijdens het opladen.

Hoe lang gaan hoverboard-batterijen mee?

De maximale duur van een hoverboard-batterij is 3 tot 4 uur en je kunt er 25 mijl per uur mee afleggen. Aangezien deze zelfbalancerende scooters op batterijen werken, is het essentieel dat je ervoor zorgt dat je zo min mogelijk energie verspilt, om de duur van de batterij te verlengen.

Moet het hoverboard aanstaan ​​tijdens het opladen?

Nee, altijd als je je hoverboard oplaadt moet deze UIT staan.

Kan mijn hoverboard exploderen?

Wanneer hoverboards in brand vliegen, is dat het gevolg van een ontplofte batterij. Een batterij die aan de UL normen voldoet, kan niet exploderen.

Hoe snel gaan hoverboards?

Het gemiddelde hoverboard heeft een topsnelheid van ongeveer zes tot acht mijl per uur. ‘All-terrain’-stijlen met grotere banden en grotere motoren zijn doorgaans sneller, met topsnelheden van meer dan tien mijl per uur

Kan ik mijn hoverboard ’s nachts aangesloten laten?

Het is veilig om ze ’s nachts aangesloten te laten, aangezien de batterijen geen risico lopen om in brand te vliegen. Sommige hoverboards, zoals de Swagtron- en Hoverzon-modellen, bevatten zelfs een vuurvaste houder voor de batterijen, die je tegen alle risico’s beschermt.

Hoe gevaarlijk is een hoverboard?

Kort na hun debuut begonnen verschillende fabrikanten hoverboards te verkopen die niet werden gecontroleerd op kwaliteit of veiligheid. Nieuwsberichten onthulden mogelijke gevaren van hoverboards. Ze raakten spontaan oververhit, konden vlam vatten en brandwonden veroorzaakt.

Hoeveel hoverboards zijn er geëxplodeerd?

In juli 2016 had de Consumer Product Safety Commission 99 meldingen van hoverboards die vonkten of vlam vatten geregistreerd, en een terugroepactie van meer dan 500.000 hoverboards van verschillende fabrikanten uitgevaardigd.

Ontploffen of vatten Hoverboards nog steeds vlam in 2020?

Nieuwe hoverboards met UL 2272-certificering zijn brandveilig – net zo veilig als elk ander product dat u in uw huis heeft dat een lithiumbatterij heef, bijv. uw laptop of smartphone. Ze zijn dus niet langer een brandgevaar. Voor een optimale bescherming dient u natuurlijk nog steeds de veiligheidsrichtlijnen van de fabrikant te volgen.

Kun je afvallen door op een hoverboard te rijden?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een rit van 30 minuten tot 300 calorieën kan verbranden, wat hetzelfde totale aantal verbrande calorieën is tijdens een marathonloop van 15 minuten.

Welke leeftijd is goed voor een hoverboard?

Meestal is dat ongeveer zes jaar en ouder, hoewel sommige vierjarigen ook al kunnen hoverboarden. Fabrikanten van hoverboards raden aan om minstens 6 jaar of ouder te zijn.

Conclusie

Voordat je naar een reparateur rent, of schrikt en denkt dat je Hoverboard stuk is, probeer dan eerst de ’trucs’ uit waarover je zojuist hebt kunnen lezen.

In de meeste gevallen verhelpen deze ’trucs’ de mankementen. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet je helaas een echte reparatie uitvoeren of laten uitvoeren.

Ook is het goed om na te denken over beschermhoezen voor je board. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Hopelijk heb je wat aan onze tips gehad!

Lees meer: ken je Airwheels al?

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.