Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Zijn Hoverboard opladers universeel | 8 dingen die je moet weten

door Joost Nusselder | Geupdate op:  januari 2, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Hoera! Je hebt je hoverboard gekocht. Het zou kunnen dat je op ten duur in de problemen raakt met de oplader… met name wanneer deze stuk is gegaan of het niet goed doet.

Hoe kun je hoverboard opladen? Wat kun je doen wanneer je hoverboard niet oplaadt? Hoe weet je dat hoverboard volledig is opgeladen of niet? Hoeveel tijd kost het om het hoverboard op te laden?

We beantwoorden al deze vragen zodat jij zonder zorgen kunt genieten van jouw hoverboard!

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Universele vervangende Hoverboard oplader

Universele hoverboard oplader

Dit is de Alfa UL universele hoverboard oplader ter vervanging van je oude, mocht die stuk zijn gegaan. Hij is hier te koop bij bol.com en is nog geen 18,- euro.

Hier zal ik nog de belangrijkste vragen rondom het opladen behandelen:

Instructies om het hoverboard op te laden

Je moet de kennis hebben over de kleuren die in het laadstation zijn weerspiegeld in het hoverboard. In feite duurt het ongeveer 2 tot 4 uur voordat het hoverboard volledig is opgeladen.

Wanneer de oplader van het hoverboard groen wordt, betekent dit dat het hoverboard volledig is opgeladen. De kleur van de lader wordt dus pas na 2 tot 4 uur laden groen.

Je kunt het hoverboard opladen wanneer je wilt, ook als het nog niet helemaal leeg is.

Hier zijn de te volgen stappen voor het opladen van het hoverboard:

 1. Ten eerste en het belangrijkste is dat je de juiste lader hebt om je hoverboard op te laden. In feite moet je ervoor zorgen dat de spanning nauwkeurig is voor jouw board.
 2. Steek de lader in het juiste stopcontact. Wanneer je de lader van het hoverboard in het stopcontact steekt, moet de kleur van het lampje van de lader constant groen zijn.
 3. In de volgende stap moet je de oplader in je hoverboard steken. Je moet ervoor zorgen dat het hoverboard correct op de laderpoort is aangesloten. Dan moet de kleur effen rood zijn.
 4. Als het opladen van het hoverboard voltooid is wordt de lader groen. Nu is je hoverboard volledig opgeladen, je kunt het voor een rit gebruiken.

Meer weten: hoe werkt een Hoverboard eigenlijk?

Hoe lang duurt het om het hoverboard volledig op te laden?

Gemiddeld duurt een swegway hoverboard ongeveer 2-4 uur om volledig opgeladen te raken, maar dit verschilt per merk. Toch is dit feit van toepassing op de meeste merken.

In feite hangt het oplaadpunt van het hoverboard af van de grootte van het hoverboard. Een groter hoverboard kost meer tijd om volledig opgeladen te raken. Wees echter voorzichtig tijdens het opladen van het hoverboard, omdat het aangeraden is om het hoverboard niet te lang te laten opladen, want dan kan hij te warm worden.

Zoals we zeiden heeft een hoverboard dus slechts 2-4 uur laadtijd nodig. Het is niet nodig om het hoverboard gedurende 10 uur ’s nachts op te laden.

Lees ook: dit zijn de beste kinderdrones voor elk budget

Hoe lang gaat de hoverboard-batterij mee nadat hij volledig is opgeladen?

Je kunt het volledig opgeladen hoverboard overal van 2-6 uur meenemen voor een continue rit. In de meeste hoverboards zie je acculichtflits wanneer de accu moet worden opgeladen. Dat is prettiger dan ineens tot stilstand te komen zonder notificatie.

Hoe kun je zien dat de hoverboard-oplader werkt of niet?

Je kunt de volgende test uitvoeren om erachter te komen of de hoverboard-oplader werkt of niet. Zo kun je achterhalen of je hem misschien moet vervangen.

 1. Je kunt de oplader in de muur steken. Nadat de oplader in de muur is gestoken, moet deze groen zijn
 2. Dan moet je de oplader in het hoverboard steken. Het lampje van de oplader verandert van rood in groen.
 3. Er is rood licht, dan kun je verder met stap 7. Je moet naar het licht van de oplader kijken en als deze niet rood wordt. Dan moet je echter alle 12 van deze volgende stappen uitvoeren.
 4. Er is geen licht. Daarom moet je controleren of de hoverboard-oplader wel werkt of dat de stekker geen stroom krijgt.
 5. Je het stopcontact testen met een van je andere apparaten die zeker werken. Neem hiervoor bijvoorbeeld de oplader van je telefoon, en controleer of deze werkt.
 6. Na het controleren van het stopcontact met je telefoonoplader, merk je dat deze wel of niet werkt. Als het niet aan ’t stopcontact ligt moet je een nieuwe oplader kopen voor je hoverboard.
 7. Vervolgens laadedss je je hoverboard 2-4 uur op. Je hebt de oplader losgekoppeld en drukt op de aan / uitknop om hem in te schakelen.
 8. Je hoverboard start niet nadat het volledig is opgeladen. Controleer voor dit probleem de bedrading van het hoverboard. Nadat de bedrading van het hoverboard is gecontroleerd, begint het met het uitvoeren van de volgende stap.
 9. sJe merkt dat beide lichten van het hoverboard groen zijn. Vervolgens rijd je met het hoverboard. Hierbij merk je dat hij helemaal niet zo lang meegaat. Er is een probleem met de hoverboard-batterij.
 10. Je ziet dat jouw hoverboard-lampje altijd groen is, de batterij is volledig opgeladen of de hoverboard-batterij is defect. Je hoverboard-batterij gaat echter niet lang mee na een volledige lading en vertoont een rode kleur Sommige problemen kunnen dan alleen door de fabrikant worden verholpen.

Wat betekent het als mijn Hoverboard begint te piepen?

Als een groen lampje knippert, betekent dit dat je hoverboard-batterij bijna leeg is, meestal minder dan 20%. Als een rood lampje verschijnt en het hoverboard tegen je piept, betekent dit dat je hoverboard-batterij gevaarlijk laag is en dat er meestal minder dan 5% batterij over is.

Kan ik mijn hoverboard ’s nachts laten opladen?

De meeste hoverboards nemen ongeveer twee tot vier uur de tijd om volledig op te laden, dus ’s nachts opladen klinkt als een heel gemakkelijke optie. Het is nog steeds niet het risico waard om ’s nachts te laten opladen. We raden aan om een hoverboard in een ruim gebied op te laden uit de buurt van brandbare stoffen zoals gordijnen en het in de gaten te houden.

Moet een Hoverboard aanstaan terwijl je hem oplaadt?

Bij het opladen moet je zorgen dat de oplader in het stopcontact zit en aanstaat. Sluit je hoverboard aan en laad je board op. De plug-in bevindt zich naast de aan / uitknop. Steek het ene uiteinde in het hoverboard en het andere in een stopcontact. Je moet het hoverboard inschakelen tijdens het opladen om te zien wanneer deze volledig is opgeladen en de “pieptoon” te horen die aangeeft dat deze volledig is opgeladen.

Is een Hoverboard opgeladen wanneer je hem koopt?

Of een Hoverboard al is opgeladen direct uit de doos hangt van het merk af, hoewel de meeste eerst opgeladen moeten worden om ermee te kunnen gaan spelen. Meestal duurt het slechts twee uur tot maximaal vier uur om hem op te laden dus daarna kun je hem direct gebruiken.

Lees ook: zijn Hoverboards waterdicht?

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.