Beste Bruder boerderij en platteland speelgoed

door Joost Nusselder | Geupdate op:  maart 24, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "zo leren je kinderen met educatief speelgoed"

JA, DAT WIL IK!
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Bruder heeft een hoop leuk speelgoed en we hebben ook geschreven over de beste constructie voertuigen van Bruder, maar in dit artikel wil ik stilstaan bij hun tweede grote lijn: machines voor de boerderij.

Net zo veel of misschien nog wel meer van hun assortiment is gericht op alles in en rond de boerderij, met de grootste namen vanuit de industrie nagemaakt.

Leukste Bruder boerderij speelgoed

Het zijn levensechte voertuigen, op een schaal van 1:16 dus behoorlijke voertuigen, en samen met de poppetjes die op allerlei verschillende manieren kunnen buigen om in de apparaten te zitten of ermee te werken kan je kind zijn geluk niet op.

De leukste set die ik zou aanraden is deze Bruder Claas Nectis met aanhangwagen. Hij heeft een wat kleiner formaat dan veel van de andere tractoren, wat hem wat handzamer maakt plus je hebt wat meer voor je geld want er zit ook een geweldige trailer bij met kiepbak.

Natuurlijk zijn er veel meer opties op te noemen en in dit artikel wil ik ze met je doornemen, laten we ze allemaal even bekijken:

Bruder speelgoed Afbeeldingen
Beste tractor: Bruder 02112 Claas Nectis 267 F Leukste speelgoed tractor voor buiten: Bruder Claas Nectis

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste boerderij accessoire: Bruder Pasture Fence 62604 Beste boerderij accessoire: Bruder Pasture Fence 62604

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste terrein wagen voor op het erf: Bruder 09812 John Deere Gator XUV 855D Bruder 09812 John Deere Gator XUV 855D on snow

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste tractor accessoire: Bruder 03340 Forestry Blade met kabel Winch Beste tractor accessoire: Bruder 03340 Forestry Blade met kabel Winch

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste lopende band: Bruder Grimme SE 75 aardappelrooier Bruder Grimme SE 75 aardappelrooier

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zaaimachine: Bruder 02347 Pöttinger Vitasem 302ADD Beste zaaimachine: Bruder 02347 Pöttinger Vitasem 302ADD

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste hooibalen: Bruder John Deere balenpers Bruder balenpers

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope graafmachine alternatief: Bruder Rear Hydraulic Arm met Grijper Beste goedkope graafmachine alternatief: Bruder Rear Hydraulic Arm met Grijper

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste maaimachine: Bruder 02132 John Deere Combine T-670i Beste maaimachine: Bruder 02132 John Deere Combine T-670i

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste sproeier: Bruder Amazone Ux 5200 Trailed Field Sprayer Beste sproeier: Bruder Amazone Ux 5200 Trailed Field Sprayer

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste bosbeheer: Bruder 62650 Bworld hout splijter Beste bosbeheer: Bruder 62650 Bworld hout splijter

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste vrachtwagen met kraan voor bomen: Bruder 02769 MAN Timber Truck Beste vrachtwagen met kraan voor bomen: Bruder 02769 MAN Timber Truck

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste klussen op de boerderij: Bruder 04041 Fendt 1050 Vario Tractor reparatieset Beste klussen op de boerderij: Bruder 04041 Fendt 1050 Vario Tractor reparatieset

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste paardenvervoer: Bruder Dodge Ram 2500 met paardentrailer Bruder Dodge RAM 2500 met trailer

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste paardenstal: Bruder Bworld 62506 paardenstal Bruder Bworld 62506 paardenstal

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste tractor in de winter: Bruder Claas Axion 950 met Sneeuw kettingen & Snow Blower 03017 Bruder Claas Axion 950 met Sneeuw kettingen & Snow Blower 03017 volledige view

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste Bruder boerderij speelgoed beoordeeld

Beste tractor: Bruder 02112 Claas Nectis 267 F

Leukste speelgoed tractor voor buiten: Bruder Claas Nectis

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je iets zoekt om mee te beginnen, dan zou ik zeker deze Claas Nectis aanbevelen.

Als je denkt Bruder boerderij speelgoed, dan denk je waarschijnlijk het eerste aan tractoren, en tractoren zijn sowieso leuk kinderspeelgoed (deze Bruder Nectis is ook een van de leukste speelgoed tractoren waar ik hier al eerder eens over schreef).

Maar zelfs als je al weet dat je eerste Bruder boerderij speelgoed een tractor moet worden, dan nog zijn er zoveel keuzes!

Wat een hoop merken en modellen hebben ze ondertussen ontwikkeld zeg, en allemaal helemaal natuurgetrouw vormgegeven.

De leukste vind ik deze tractor, omdat hij iets kleiner is dan de meeste maar toch een hoop heeft om me te spelen.

Hij heeft zijn eigen aanhangwagen waarvan alle zijkanten en de achterkant plat kunnen. Zo kan hij met zijn voorlader die er ook nog bijzit van alles opscheppen en erin dumpen.

Pro tip: Natuurlijk zijn gedroogde maiskorrels erg leuk om erin te gebruiken!

Daarnaast kan de aanhangwagen kiepen om alles er gemakkelijk weer uit te laten glijden als het op de plaats van bestemming is.

De wielen kunnen echt draaien, zoals met veel van de tractoren van dit merk, en er zit een klein stuurtje in de cabine waarmee je ze kunt sturen, maar ook een bijgeleverd stuurtje die je door het dak (wat open kan schuiven) kunt steken zodat je hem wat gemakkelijker kunt besturen.

Maar natuurlijk kun je ook gewoon aan de wielen zelf draaien om hem te besturen.

Mijn zoon is 2,5 op het moment dat ik dit schrijf en hij gebruikt dat stuurtje echt nog niet, maar vindt het een geweldige auto.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste boerderij accessoire: Bruder Pasture Fence 62604

Beste boerderij accessoire: Bruder Pasture Fence 62604

(bekijk meer afbeeldingen)

Welke boerderij kan nou compleet zijn zonder een hek om de dieren achter te houden?

Met deze Bruder hekwerk set krijg je gelijk een heel aantal hekstukken om je boerderij wat meer achtergrond te geven, en superleuk als je wat koeien of paarden hebt om erin te zetten.

Het is een vierkante omheining die je kunt maken met de 12 hekstukken, maar doordat je alles gemakkelijk in elkaar klikt op kleine voetstukjes kun je het ook zo vormen zoals je maar wilt, zoals een omheining aan de zijkant van je speelgoed boerderij.

Verder zit er een trog bij voor op de grond en een voerbak voor aan het hek, en zelfs een plakkaat voor aan het hek waar je kind zelf zijn naam, of de naam van de speelboerderij op kan zetten met stift.

Bekijk alle informatie hier

Beste terrein wagen voor op het erf: Bruder 09812 John Deere Gator XUV 855D

Beste terrein wagen Bruder 09812 John Deere Gator XUV 855D

(bekijk meer afbeeldingen)

Natuurlijk moeten de Bruders een manier hebben om een beetje gemakkelijk het erf over te rijden, zeker als ze een grote boerderij hebben.

Met de John Deere Gator kunnen ze eenvoudig van de ene plek naar de andere komen, en het leuke is dat hij ook een klein kiepbakje heeft achterop.

Bruder 09812 John Deere Gator XUV 855D in front of trucks

Zo kun je er ook wat in doen en op de plaats van bestemming eruit kieperen. Dit maakt dit bedrijfsvoertuig net wat leuker dan sommige andere die je zou kunnen kiezen.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste tractor accessoire: Bruder 03340 Forestry Blade met kabel Winch

Beste tractor accessoire: Bruder 03340 Forestry Blade met kabel Winch

(bekijk meer afbeeldingen)

Leuk om bomen (of allerlei andere dingen) mee vast te haken en naar binnen te trekken.

Bekijk de beschikbaarheid hier

Beste lopende band: Bruder Grimme SE 75 aardappelrooier

Bruder Grimme SE 75 aardappelrooier

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je op zoek bent naar een lopende band voor het boeren bedrijf, dan is deze aardappelrooier een van de leukste om te kopen.

De aardappeltjes kunnen vanaf het begin in de bak worden gegoten en gaan dan drie afzonderlijke lopende banden over, om uiteindelijk aan het einde (helemaal schoon) zo in een laadbak te kunnen worden gegoten.

Hij kan achter elke Bruder tractor worden gehangen om mee te kunnen rijden, of de standaard aan de voorkant kan omlaag om hem op zichzelf neer te kunnen zetten.

Er zitten geen aardappeltjes bij maar die kun je los kopen, plus je kunt er van alles opleggen met ongeveer datzelfde formaat.

Wij hadden er thuis ook wat gedroogde mais ingedaan, dat ging redelijk goed maar omdat sommige maisjes ook wat kleiner zijn kwamen er uiteindelijk ook wat tussen de banden.

Die krijg je er ook wel weer tussen uit hoor, maar dat was wel wat gepriegel.

Gedroogde bonen zouden denk ik net wat beter passen bijvoorbeeld.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste zaaimachine: Bruder 02347 Pöttinger Vitasem 302ADD

Beste zaaimachine: Bruder 02347 Pöttinger Vitasem 302ADD

(bekijk meer afbeeldingen)

Geweldig leuke zaaimachine van Bruder met heel veel detail.

De laadbak bovenop kan open om de zaadjes erin te doen om te zaaien tijdens het rijden.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste hooibalen: Bruder John Deere balenpers

Bruder balenpers

(bekijk meer afbeeldingen)

Leuk met extra grote hooibalen en je krijgt er twee van bij.

Je kunt hem achter de tractor mee laten rijden om zo al het hooi op te pikken van het land, de pers maakt er dan grote balen van voor op de boerderij.

Het leuke is, dat de balen echt vanzelf door de pers heen worden geleid wanneer je rijdt met de kar. Hij maakt natuurlijk niet echt balen van droog hooi, maar het lijkt er wel net heel erg op.

Ik heb in mijn video bijvoorbeeld wat gedroogd gras uit de tuin na het grasmaaien gepakt en dat is super leuk om mee te spelen!

Het is wel weer even wat anders dan bijvoorbeeld een tractor ofzo, en ook niet zo heel leuk helemaal op zichzelf staand, maar met een tractor van Bruder waar je hem achter hangt is het leuk fantasiespel.

Check de beschikbaarheid hier

Beste goedkope graafmachine alternatief: Bruder Rear Hydraulic Arm met Grijper

Beste goedkope graafmachine alternatief: Bruder Rear Hydraulic Arm met Grijper

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je al een Bruder tractor hebt en je wilt niet ook nog eens veel geld uitgeven aan een aparte graafmachine, dan is deze hydraulische arm een heel leuk toevoeging aan je huidige voertuig.

Je kunt hem op de achterkant van je tractor klikken en met het bakje graven of zelfs met de grijper wat dingetjes oppakken.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste maaimachine: Bruder 02132 John Deere Combine T-670i

Beste maaimachine: Bruder 02132 John Deere Combine T-670i

(bekijk meer afbeeldingen)

Je kunt aan de voorkant maaien, en tegelijkertijd aan de zijkant de arm uitschuiven en de zaadjes zaaien over het land.

Check de laatste prijzen hier

Beste sproeier: Bruder Amazone Ux 5200 Trailed Field Sprayer

Beste sproeier: Bruder Amazone Ux 5200 Trailed Field Sprayer

(bekijk meer afbeeldingen)

Wanneer alles eindelijk gezaaid is kun je nog niet rusten. Het land moet ook nog besproeit worden, en dat doe je natuurlijk niet met de hand.

Daarom is er de Amazone sproeier aanhanger die je gemakkelijk achter elke tractor kunt hangen. Perfect voor buiten voor levensecht spelen (en gelijk je gras wat gegeven!).

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste bosbeheer: Bruder 62650 Bworld hout splijter

Beste bosbeheer: Bruder 62650 Bworld hout splijter

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je aan bosbeheer wilt doen, dan is het niet voldoende om alleen maar bomen van de weg te ruimen.

Je moet ze ook splijten, en de stukken wellicht weer op de boerderij gebruiken voor een haardvuur.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste vrachtwagen met kraan voor bomen: Bruder 02769 MAN Timber Truck

Beste vrachtwagen met kraan voor bomen: Bruder 02769 MAN Timber Truck

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je de bomen op je land op een effectieve manier wilt opruimen, dan moet de MAN Timber Truck eraan te pas komen.

Bekijk de laatste prijzen hier

Beste klussen op de boerderij: Bruder 04041 Fendt 1050 Vario Tractor reparatieset

Beste klussen op de boerderij: Bruder 04041 Fendt 1050 Vario Tractor reparatieset

(bekijk meer afbeeldingen)

Ook aan de stevige tractoren van Fendt gaat wel eens iets stuk, en dan is het handig om het juiste gereedschap bij de hand te hebben.

Er is geen andere Bruder tractor waar de wielen af kunnen tenzij je het sloopt, dus dit is een erg leuke set om aan je boerderij toe te voegen.

Check de beschikbaarheid hier

Beste paardenvervoer: Bruder Dodge Ram 2500 met paardentrailer

Bruder Dodge Ram pickup horse trailer

(bekijk meer afbeeldingen)

De Dodge Ram is sowieso een goede pickup om gemakkelijk af en aan te gaan bij de boerderij.

Met zijn grote wielen en hoge ligging komt hij door alle modder en zandweggetjes heen.

Ook de laadklep achter kan open en er is aardig wat ruimte om van alles mee te vervoeren, zoals bijvoorbeeld hooi voor het paard!

Want hoewel je de pickup truck ook los kunt kopen, is het een hele leuke set samen met de paardentrailer en paard zodat de boerderij ook een hengst heeft.

Check de prijs voor de set hier

Beste paardenstal: Bruder Bworld 62506 paardenstal

Bruder Bworld 62506 paardenstal

(bekijk meer afbeeldingen)

Een compleet ingerichte stal met paard en ruiter erbij voor heerlijk fantasie spel.

Het is een bouwset dus past in een klein doosje, maar hij is echt in een paar minuten op te zetten:

De ruiter kan echt op het paard zitten en haar voeten echt in de beugels doen en de teugels vasthouden, dus dat is wel een leuk detail.

Verder zitten er een hoop accessoires bij als een zweepje en ook spulletjes om het paard te verzorgen in de stal.

Ook zit er een schep en een hooivork bij, alles om het paard te verzorgen of achter het paard op te ruimen :)

Zelfs de beenwarmers en het zadel van het paard kunnen eraf en in de stal worden opgeborgen, net als met al het Bruder speelgoed dus volop detail:

Bruder Bworld 62506 paardenstal beenwarmers en zadel kunnen los

Een leuke complete set om aan een boerderij toe te voegen, of als losstaand paardenspeelgoed te gebruiken.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste tractor in de winter: Bruder Claas Axion 950 met Sneeuw kettingen & Snow Blower 03017

Bruder Claas Axion 950 met Sneeuw kettingen & Snow Blower 03017

(bekijk meer afbeeldingen)

Een super Bruder set waar een hele hoop gebeurd.

Je hebt naast een leuke tractor, die je ook los kunt krijgen, leuke accessoires. Zo krijg je er sneeuwkettingen bij die je van de wielen af kunt halen als een soort netje.

Verder is dit een van de tractor modellen waar je de achtervork van kunt aanpassen zodat je hem hoger en lager kunt zetten om verschillende landbouwmachines erachter te hangen.

En dan natuurlijk nog het beste van de set, de sneeuwblazer om er voorop te zetten.

Bruder Claas Axion 950 met Sneeuw kettingen & Snow Blower 03017 compilatie

Een hele leuke set om ook eens de winter na te spelen met je Bruder landbouwvoertuigen!

Check de meest actuele prijzen hier

Kenmerken van Bruder speelgoed

De voertuigen hebben een trekhaak en veel items kunnen worden voorzien van een voorlader.

Aan de trekhaak kun je diverse aanhangers en landbouwmachines koppelen. Je kunt zo op een superleuke manier het leven op het platteland naspelen!

De basis van het speelgoed is altijd een tractor, (vracht)auto of een zelfrijdend voertuig.

Als voorbeeld nemen we de Bruder landbouwtractor met openslaande deuren, een afneembaar stuur en een trekhaak.

Kids zullen meteen een aanhanger of andere machine willen koppelen aan de tractor!

Zo kunnen ze met hun complete voertuig bijvoorbeeld hooibalen naar de boerderij brengen.

Met Bruder speelgoed kun je een heleboel combinaties creëren dankzij de vele mogelijkheden voor aan- en opbouwdelen.

Zo zullen kinderen nooit uitgespeeld raken, en is er altijd wel weer een nieuwe combinatie te bedenken!

Het speelgoed van Bruder wordt uitgevoerd in verschillende thema’s.

Je vindt er bijvoorbeeld ook speelgoed paarden, brandweerauto’s, kranen, shovels, jeeps en minigravers.

Bruder tractoren

Deze fantastische landbouw tractoren zijn nagemaakt van bekende merken in de landbouw, zoals John Deere, New Holland en Fendt.

Deze speelgoed tractoren hebben een front- en achterhef met trekhaak.

Zo heeft jouw kleintje dus de kans om diverse soorten landbouwmachines of aanhangers aan de tractor te koppelen. Dan zal een hoop extra speelplezier opleveren!

De landbouwserie heeft twee trekker series, namelijk de 2000 serie en de 3000 serie.

Deze laatste serie bestaat uit tractors die er ook in het ‘echt’ zijn. Als schaalmodel zijn ze net iets luxer ontworpen; er zit bijvoorbeeld ‘glas’ in de cabines.

Paarden speelgoed van Bruder

Om de boerderij compleet te maken, zijn er natuurlijk ook diertjes nodig.

Daarom heeft Bruder ook paardjes in miniaturen ontworpen.

Je kunt er verder een speelgoed paardenstal bij kopen, en zelfs een parcours met hindernissen.

Bruder loodsen en stallen

Loodsen en stallen maken de ervaring nog echter.

Daarnaast kunnen deze van pas komen om al het speelgoed netjes in op te bergen na het spelen.

Bruder heeft onder andere houten loodsen beschikbaar en kunststof loodsen.

Conclusie

Er zijn een hoop voertuigen die het land kunnen bewerken, of alles van het platteland kunnen vervoeren dus er is een hoop keuze.

Ik hoop dat dit artikel je wat op weg helpt in je keuze en heel veel plezier met wat je uiteindelijk ook koopt!

Speelgoed wat ze leuk vinden én wat van leren

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief vol speeltips en ontvang onze gratis gids "educatief speelgoed voor elke leeftijd" als eerste email.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 
Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.