Beste speelgoed bouwplaats | Top 4 sets voor de kleine constructie fanaat

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Voor onze kleine constructie helden is bouwspeelgoed natuurlijk het mooiste wat er is.

We zijn al vaker bouw-gerelateerd speelgoed tegengekomen – zoals individuele graafmachines of hijskranen – maar hoe cool zijn complete bouwplaats sets?

Ik heb het nodige onderzoek gedaan en een aantal mooie bouwplaats speelgoed sets voor je gevonden die ik de moeite waard vond om te bespreken!

Beste speelgoed bouwplaats

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, laat ik je graag eerst even de fantastische LEGO City Constructiebulldozer zien.

Op het moment van schrijven, heeft deze speelgoedset een 4,8/5 gekregen op meer dan 2.200 (!) reviews! Dat betekent dat het speelgoed dus ontzettend in de smaak is gevallen bij kopers.

De boeiende bulldozer set van LEGO City bevat veel verschillende onderdelen om een kind kennis te laten maken met de wereld van de sterke en stoere bouwvakkers!

Van cementmolens tot een werkende laadschop en een speelgoedkraan met sloopkogel: een kind komt met dit speelgoed precies te weten hoe de werkzaamheden er in de bouw eraan toe gaan.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van mijn favoriete speelgoed bouwplaats sets, en onder de tabel kun je alle details vinden van deze sets zodat je uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken.

Beste speelgoed bouwplaatsAfbeeldingen
Beste speelgoed bouwplaats voor 2+ jaar: DUPLO Sloopkogel Afbraakwerken 10932Beste speelgoed bouwplaats van DUPLO- DUPLO Sloopkogel Afbraakwerken
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste speelgoed bouwplaats voor 4+ jaar: LEGO City Constructiebulldozer 60252Beste speelgoed bouwplaats van Lego- LEGO City Constructiebulldozer
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste speelgoed bouwplaats voor 5+ jaar: PLAYMOBIL City Action Mini graafmachine 70443Beste graafmachine set PLAYMOBIL City Action Mini 70443
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste speelgoed bouwplaats met kinetisch zand: Kinetic Sand BouwplaatsBeste speelgoed bouwplaats met kinetisch zand- Kinetic Sand Bouwplaats
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste houten speelgoed bouwplaats: KidKraft treinbaansetBeste houten speelgoed bouwplaats- KidKraft treinbaanset
(bekijk meer afbeeldingen)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Waarom is bouwplaats en constructie speelgoed zo leuk voor kinderen?

Ik ben zelf een grote voorstander van constructie- en bouwplaats speelgoed.

Kinderen kunnen hier niet alleen hun fantasie in kwijt, ook is het goed voor de fijne motoriek en leren kinderen hoe de werkzaamheden op een bouwplaats of andere situaties in het echte leven er aan toe gaan.

Een kind wordt gestimuleerd om creatief na te denken en zal uren zoet zijn met spelen.

Het leuke aan dit soort sets is verder dat je eerst je eigen speelgoed moet bouwen voordat je ermee kan spelen. Dat maakt het spelen nóg veel interessanter!

Ik heb al vaker naar constructie speelgoed gekeken. Vind 20x constructie speelgoed hier beoordeeld | Bouwspeelgoed 1 t/m 7 jaar

Beste speelgoed bouwplaatsen beoordeeld

Er zijn verschillende speelgoed merken die complete bouwplaats speelgoed sets aanbieden, waaronder Lego, Duplo en Playmobil.

Over deze merken lees je meer verderop in het artikel. Allereerst presenteer ik je graag mijn favoriete bouwplaats speelgoed sets!

Beste speelgoed bouwplaats voor 2+ jaar: DUPLO Sloopkogel Afbraakwerken 10932

Beste speelgoed bouwplaats van DUPLO- DUPLO Sloopkogel Afbraakwerken

(bekijk meer afbeeldingen)

Op zoek naar leerzaam constructiespeelgoed of een bouwplaats speelgoed set voor jouw kleine bouwer? Niemand is te jong om te bouwen!

Daarom heeft LEGO speciaal voor de wat kleinere kids de DUPLO serie ontworpen, die peuters ook de mogelijkheid geeft om te ontwikkelen en plezier te hebben!

LEGO DUPLO is over het algemeen geschikt voor kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar.

Deze bouw set bestaat uit een verstelbare kraan, een kiepwagen, een bulldozer met zware rupsbanden en een cabine die open kan, een huisje en accessoires zoals rotsblokken en verkeersborden.

Kijk hier hoe leuk het spelen met deze set zal zijn:

Met behulp van de sloopkogel kunnen kids het huisje afbreken, de ‘rommel’ vervolgens schoonvegen met de bulldozer en dan met de vrachtwagen (altijd leuk speelgoed) bouwmateriaal aanvoeren om het huisje weer op te bouwen.

Behalve de fijne motoriek, ontwikkelen peuters met dit speelgoed cognitieve vaardigheden en worden hun sociale- en emotionele intelligentie versterkt.

Dankzij de drie minifiguurtjes in de vorm van bouwvakkers kunnen ze namelijk hele scenes en verhalen bedenken en naspelen.

De speelset is geschikt voor peuters vanaf 2 jaar.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste speelgoed bouwplaats voor 4+ jaar: LEGO City Constructiebulldozer 60252

Beste speelgoed bouwplaats van Lego- LEGO City Constructiebulldozer

(bekijk meer afbeeldingen)

Ik heb je in de inleiding al even snel kennis laten maken met deze fantastische bouwset. Ik zal nu ietsje dieper in gaan op de details van het speelgoed.

Deze spannende bulldozer set van LEGO City is ontworpen voor kinderen om creatief bezig te zijn en zelfstandig spel te simuleren, zodat ze leren over situaties uit het echte leven.

De bouwplaatsspeelset bevat een bulldozer met werkende laadschop, een cementmolen, een speelgoedkraan met sloopkogel, twee minifiguurtjes voor rollenspel en nog veel meer.

Met deze bouwset zijn kids zelfs in staat om de bouwplaats af te zetten met een bord en de verkeerskegels, zoals echte bouwvakkers dat ook doen!

Laat je kind de sloopkogel slingeren om de muur neer te halen, of stenen opscheppen met de bulldozer. Je kunt zelfs de cementmolen laten draaien en nog een heleboel activiteiten meer.

Zie hier alles in actie:

De perfecte set om je kind op een leuke manier de kunst van het bouwen met LEGO stenen te leren en zich mee te laten slepen in de wereld van de bouw.

Dankzij de eenvoudige bouwhandleiding kan je kind met veel zelfvertrouwen beginnen en zijn of haar bouwvaardigheden ontwikkelen.

Het speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud en bestaat uit 126 delen. Al op vrij jonge leeftijd kunnen kinderen heerlijk aan de bak met een mooie bouwset van LEGO.

Al generaties lang is LEGO een speelgoedmerk dat geliefd is bij jong en oud. De bouwblokjes zien er door de vele kleuren altijd vrolijk uit en zijn onverwoestbaar!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Maak het allemaal nog echter door je kind speelgoed bouwmaterialen te geven!

Beste speelgoed bouwplaats voor 5+ jaar: PLAYMOBIL City Action Mini graafmachine

Playmobil city action 70443

(bekijk meer afbeeldingen)

Het unieke speelsysteem van PLAYMOBIL stimuleert de fantasie en creativiteit.

Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in diverse rollenspelen en kunnen zo situaties uit het echte leven naspelen of zelfs hun hele eigen wereld bedenken.

Is jouw kleintje een vlijtige bouwvakker!? Of wil hij of zij er eentje worden? Dan is de PLAYMOBIL minigraafmachine met bouwplaats wellicht en prachtig cadeau!

Bij deze set krijg je naast de minigraafmachine een huismodule, een minifiguurtje in de vorm van een architect, een bouwvakker en accessoires om detailgetrouw bouw-gerelateerde situaties uit het echte leven na te spelen.

De graafmachine heeft een opklapbare cabine en een 360° draaibare graafarm. Hier zie je em in actie:

De deeltjes zijn afgestemd op kinderhandjes; ze hebben een aangenaam gevoel en afgeronde randen zodat er altijd veilig met het speelgoed gespeeld kan worden.

Met deze set kun je er zeker van zijn dat je hoogwaardig speelgoed in huis haalt met een robuust design. Papa en mama kunnen dankzij de handleiding helpen om de set op te bouwen.

In totaal bestaat de set uit 117 onderdelen en het speelgoed is ontworpen voor kinderen vanaf 5 jaar.

Een voorbeeld van een situatie die met deze set nagespeeld kan worden is de volgende: met de minigraafmachine graaft de bouwvakker de stenen uit de grond.

Vervolgens worden de kanaalbuizen in de fundering geplaatst en daarna volgen de bodemplaten.

De architect controleert nauwkeurig elke stap die gezet wordt. Ook meet de architect met de hoekmeter alle wanden na; het huis moet natuurlijk wel veilig en recht staat.

Dit huis wordt een meesterwerk!!

De set heeft echt een heleboel toffe accessoires.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste speelgoed bouwplaats met kinetisch zand: Kinetic Sand Bouwplaats

Beste speelgoed bouwplaats met kinetisch zand- Kinetic Sand Bouwplaats

(bekijk meer afbeeldingen)

Maar wacht even… Wat is nu een bouwplaats zonder zand?

Met deze bouwplaats van het merk Kinetic Sand krijg je een koffer vol met kinetisch zand, een kraan met snipperende bal en zandemmer, een baksteenplatform, een dumper truck met vorm en een instructieblad!

Kinetisch zand is vormbaar en magisch zand. Het stroomt prettig door je handen en droogt niet uit, zodat je er keer op keer weer mee kunt spelen.

Met behulp van de kraan en twee opzetstukken is jouw kleintje in staat om te graven en te bouwen. Met de zandemmer kun je het kinetische zand opgraven, verplaatsen en een vorm geven, en daarna slopen met de snipperende bal.

Deze kleine jongen kan geen genoeg krijgen van zijn set:

De dumper truck heeft werkwielen en een 3-stenen mal aan de achterkant. Zo kun je stenen dumpen voor het bouwen van muren.

Het kinetische zand is daadwerkelijk verslavend, maar mocht je kind er toch op een gegeven moment even genoeg van krijgen, dan klap je de ‘zandbak’ gewoon dicht met alle accessoires in de koffer.

Het speelgoed is bedoeld voor kinderen met een leeftijd van 3 jaar of ouder. Last but not least: het kinetische zand is natuurlijk en tarwe- gluten- en caseïnevrij!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste houten speelgoed bouwplaats: KidKraft treinbaanset

Beste houten speelgoed bouwplaats- KidKraft treinbaanset

(bekijk meer afbeeldingen)

Houten speelgoed wordt steeds populairder omdat men vaker rekening probeert te houden met het milieu en duurzaamheid.

Houten speelgoed kan tegen een stootje en gaat een leven lang mee. Het enige nadeel van houten speelgoed is echter dat het vaak ietsje duurder is dan plastic speelgoed.

Aan de andere kant heb je er wel ontzettend lang plezier van en kun je het speelgoed zelfs doorgeven van generatie op generatie!

Met deze speelgoedset bouw je je eigen stad en bouwplaats!

De set is inclusief 61 treinspoorstukken en stadlandschapsonderdelen, allemaal in een handige emmer:

De houten treinbaan is lang, zodat er met meerdere kinderen tegelijk mee gespeeld kan worden.

Je kunt het magnetische treintje onder een bouwplaats door laten rijden. Rijd vervolgens de vrachtwagen naar de steengroeve waar een houten bulldozer staat te wachten om de nodige klusjes te klaren.

Een werkende hijskraan takelt de vracht omhoog en omlaag naast de steile schraaghelling. De voertuigen kunnen naar boven en beneden rijden tussen bomen, verkeersborden en hardwerkende (houten) bouwvakkers door!

Is je kleintje klaar met spelen? Dan kan alles netjes worden opgeborgen in de bijbehorende emmer.

De onderdeeltjes zijn ontworpen met veel details; ieder item is gemaakt van en uitgesneden uit hoogwaardig en robuust hout.

De industriële details van deze speelgoed set zullen de fantasie van elk kind prikkelen.

De set zit stevig in elkaar en het speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Conclusie

Is je kind gek van bouwplaatsen en denk je dat een enkel bouwvoertuig niet genoeg zal zijn? Dan zijn er een hoop leuke complete constructie pakketten die er in één keer een heel bouwfeestje van kunnen maken!

Houten speelgoed schoonmaken doe je trouwens eenvoudig met deze tips

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.