Beste magnetisch speelgoed beoordeeld: 17 sets voor elke leeftijd

door Joost Nusselder | Geupdate op:  augustus 30, 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Speelgoed is ontzettend belangrijk voor de algemene ontwikkeling van een kind. Naast speelplezier is elke spelactiviteit een mooie gelegenheid om iets te leren.

Tijdens het spelen ontwikkelt een kind zijn motorische– en sociale vaardigheden, maar ook zijn intelligentie en taalvaardigheid. Daarbij spelen de zintuigen een essentiële rol.

Speelgoed kom je tegen in alle vormen en maten. In dit artikel richten we ons op magnetisch speelgoed.

Leukste magnetisch speelgoed beoordeeld

Magnetisch speelgoed kan gezien worden als ‘open einde speelgoed’ die het eigen spel en de fantasie van kinderen stimuleren.

Magnetische staafjes en balletjes kan je kleine aan elkaar ‘plakken’ om zo de leukste figuurtjes te creëren. Het is eenvoudig, omdat kindjes niet aan de haal hoeven gaan met ingewikkelde vastklik mechanismen.

Zo kan je kindje mooie kunstwerkjes bouwen, die tijdens het bouwproces steeds aangepast kunnen worden. Houd wel altijd rekening met de veiligheid van het speelgoed.

Heb je een kleintje in huis, dan kun je beter voor groter magnetisch speelgoed gaan om te voorkomen dat hij of zij kleine deeltjes in de mond stopt.

Wat zijn nu onze favoriete magnetische speelgoed items? We hebben deze in diverse categorieën onderverdeeld en zijn te vinden in onderstaande tabel.

Magnetisch speelgoed Afbeeldingen
Leukste magnetisch driehoek speelgoed voor peuters: Magformers Basic Set Line  Magformers standaard constructie set

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste magnetisch speelgoed balletjes: Good Days Magneetballetjes en sticks  Beste magnetisch speelgoed balletjes: Good Days Magneetballetjes en sticks

(bekijk meer afbeeldingen)

Magnetisch speelgoed om mee te bouwen: Diamond Block 170 Magnetische Bouwblokken  Magnetisch speelgoed om mee te bouwen: Diamond Block 170 Magnetische Bouwblokken

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste magneetblokken speelgoed: TickIt Magnetische blokkenset  Leukste magneetblokken speelgoed: TickIt Magnetische blokkenset

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste magnetische staafjes: SmartMax Staven Start Try Me  Beste magnetische staafjes speelgoed: SmartMax Staven Start Try Me

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste magnetische speelgoed dieren: SmartMax My First Safari Animals  Smartmax magnetische safari dieren

(bekijk meer afbeeldingen)

Magnetisch vissen speelgoed met hengel: New Classic Toys Visspelletje New classic toys magnetisch visspel

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste magnetische speelgoed voor op reis: Tegu Pocket Pouch  Tengu magneet blokken voor op reis

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste magnetische trein: Janod Story Trein Boerderij  Leukste magnetische trein: Janod Story Trein Boerderij

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste magnetische speelgoed auto: Scratch Preschool  Leukste magnetische speelgoed auto: Scratch Preschool

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste magnetische speelgoed oplegger: Melissa & Doug houten autolaadkraan Leukste magnetische speelgoed oplegger Melissa & Doug houten autolaadkraan

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste magnetische cijfers: Quercetti cijfermagneten  Beste magnetische cijfers: Quercetti cijfermagneten

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste magnetisch speelgoed voor kleuters 4 jaar: Magnetisch Schoolbord met Koffer  Beste magnetisch speelgoed voor kleuters 4 jaar: Magnetisch Schoolbord met Koffer

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste magnetisch zand: Relevant Play Kinetic Sand Beste magnetisch kinetisch zand Relevant Play Kinetic Sand

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste magnetisch speelgoed voor je dreumes: Geomag MagiCube Dierenvrienden Leukste magnetisch speelgoed voor je dreumes: Geomag MagiCube Dierenvrienden

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste magnetisch speelgoed voor je baby: Stick-O Bosvriendjesset Leukste magnetisch speelgoed voor je baby: Stick-O Bosvriendjesset

(bekijk meer afbeeldingen)

Bekijk hier onze video review van de top 4 (individuele product reviews ook nog per product hieronder):

Magnetisch speelgoed is fascinerend

De mogelijkheden zijn oneindig. Er zijn geen grenzen op creativiteit, laat je kinderen heerlijk experimenteren met magnetisch speelgoed!

Je kan er voor kiezen om klein te beginnen en dus een wat minder grote set aan te schaffen.

Als je merkt dat je kind gefascineerd is door de werking van magneten, zou je later nog een grotere set kunnen aanschaffen. Zoek er een met een thema dat je kind aanspreekt!

Kinderen leren zo het geheim van magnetisme ontdekken; ze leren alles over aantrekkingskracht en afstoten. Tijdens het bouwen leert een kind beide handjes te gebruiken zodat deze goed samenwerken.

Perfect voor het trainen van de hand-oog coördinatie! Ook leert een kind vormen herkennen, kleuren, en samen spelen. Ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Ook voor volwassenen is spelen trouwens belangrijk, alleen wordt er in plaats van ‘spelen’ bij volwassenen eerder gesproken over een ‘vrijetijdsbesteding’: iets wat iemand leuk vindt om te doen in zijn of haar vrije tijd.

Leuke dingen doen is noodzakelijk om gezond te kunnen blijven functioneren, en af en toe even te ontsnappen aan die stressvolle werkdagen en ik vond het oprecht leuk om mee te spelen met mijn zoon met magnetisch speelgoed, omdat je er zoveel leuke en ook gekke constructies mee kunt maken 🙂

Beste magnetisch speelgoed beoordeeld

Leukste magnetisch driehoek speelgoed voor peuters: Magformers Basic Set Line

Magformers standaard constructie set

(bekijk meer afbeeldingen)

Peuters vinden het geweldig om tijdens het spelen op ontdekking te gaan. De Magformers Basic Set Line heeft 50 onderdelen zodat jouw kleine eindeloos veel kan bouwen, maar er zijn ook sets met meer of minder stukken.

De set bestaat uit driehoekige en vierkante speelgoed magneten in diverse, vrolijke kleuren.

Het speelgoed stimuleert de motorische ontwikkeling, de creativiteit en het traint de hersenen van jouw kleine spruit.

Met dit speelgoed is jouw kind in staat om 2D en 3D modellen te bouwen, en dat met behulp van wel 50 magnetische onderdelen! Het speelgoed is geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf 3 jaar.

Ik heb hier twee video’s gevonden waarin je de set goed kunt zien:

Je kindje kan zijn of haar fantasie de vrije loop laten gaan, of voor inspiratie ideeën halen uit het meegeleverde boekje.

Uit de reviews blijkt dat kinderen ontzettend veel plezier beleven aan dit speelgoed, en dat de magnetische blokken een stevige constructie hebben zodat ze goed aan elkaar blijven ‘kleven’.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Beste magnetisch speelgoed balletjes: Good Days Magneetballetjes en sticks

Beste magnetisch speelgoed balletjes: Good Days Magneetballetjes en sticks

(bekijk meer afbeeldingen)

Er is niets leukers dan de Good Days ® Magneetballetjes en sticks! Dit speelgoed brengt eindeloos veel speelplezier! Het speelgoed is fantastisch voor kinderen, maar ook erg leuk voor volwassenen.

Je krijgt bij deze set 27 magneetballetjes en 36 magnetische sticks waar je de tofste dingen mee kunt bouwen. Wees creatief!

De mensen die dit speelgoed in huis hebben gehaald laten weten dat het een ontzettend goede aankoop is geweest en dat het gezellig is om thuis samen te bouwen en te spelen.

Je kunt zelfs hoge torens bouwen, omdat de magneten zo sterk zijn! Als volwassene kun je met behulp van dit speelgoed ook even ontsnappen aan de werkelijkheid, je zult er een relaxed gevoel aan overhouden!

Bij de set krijg je een handig opbergdoosje zodat je de sticks en balletjes niet zal verliezen en het speelgoed overal mee naartoe kunt nemen.

Bekijk de sets hier bij bol.com

Magnetisch speelgoed om mee te bouwen: Diamond Block 170 Magnetische Bouwblokken

Magnetisch speelgoed om mee te bouwen: Diamond Block 170 Magnetische Bouwblokken

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit is wat je noemt het meest complete en creatieve speelgoed ooit! De Magnetische Bouwblokken 170 delige super Set bestaat uit wel 170 magnetische bouwblokken in diverse vormen.

Met dit speelgoed raakt jouw kleine geen moment uitgespeeld! Indien je zou willen beginnen met een kleinere set zou je kunnen gaan voor de set met 30 onderdelen.

Er zijn ook nog sets met 40, 55 en 90 onderdelen. Het leuke aan de 170 set is dat je kind met een heleboel vriendjes tegelijk kan bouwen en creatief bezig kan zijn.

Het speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De onderdelen zijn ontzettend stevig en kinderen vinden het speelgoed geweldig!

Bekijk de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste magneetblokken: TickIt Magnetische blokkenset

Leukste magneet blokken speelgoed

(bekijk meer afbeeldingen)

Ben je specifiek opzoek naar magnetische blokken waar jouw kind mee kan bouwen en experimenteren? Dan is de Magnetische blokkenset misschien wel het perfecte speelgoed.

De set bestaat uit 36 bouwblokken en heeft een veelzijdigheid aan vormen en kleuren. Bouw jij een brug, een train, een robot of een bloem? Je kan werkelijk alles creëren wat je maar wil!

Elk blokje is voorzien van een magneet die alle richtingen op gedraaid kan worden. De magneten zijn ijzersterk en zullen zorgen dat de constructies stevig blijven staan.

De blokjes voelen licht aan en zijn gemaakt van kunststof. De magneetblokken zijn geschikt voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar.

Bekijk de set hier bij bol.com

Beste magnetische staafjes: SmartMax Staven Start Try Me

Beste magnetische staafjes speelgoed: SmartMax Staven Start Try Me

(bekijk meer afbeeldingen)

Behalve de Good Days ® Magneetballetjes en sticks (zie hierboven) is de SmartMax Magnetische Staven Start Try Me ook ontzettend leuk speelgoed dat bestaat uit magnetische staafjes (en balletjes)!

Dit speelgoed bevat 30 grote elementen en een uitgebreid boekje met informatie en tips voor het bouwen.

Met de metalen ballen en staven kun je elke dag wel weer iets anders bouwen. Daarnaast traint een kind zijn of haar ruimtelijk inzicht. De mogelijkheden zijn grenzeloos!

Het speelgoed is uiterst veilig en geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Bekijk ze hier bij bol.com

Leukste magnetische speelgoed dieren: SmartMax My First Safari Animals

Smartmax MAgneet dieren

(bekijk meer afbeeldingen)

Is jouw kleintje ook zo gek van diertjes? De SmartMax My First Safari Animals zijn speelgoed dat geschikt is voor kinderen vanaf 1 jaar.

Het speelgoed zorgt ervoor dat kids op een veilige en super leuke manier de magie van magneten ontdekken terwijl ze met hun favoriete diertjes spelen.

De onderdelen zijn extra groot en zacht en klikken eenvoudig op de staven.

De magneten zijn sterk genoeg om de deeltjes bij elkaar te houden, maar er is niet onwijs veel kracht nodig om ze weer uit elkaar te halen.

Het speelgoed is dus helemaal op kinderhandjes afgestemd.

Je kunt met de set van 18 onderdelen zes verschillende Safari dieren creëren, of bedenk je eigen dier door onderdelen van verschillende dieren met elkaar te combineren en op iets latere leeftijd mogen de dieren waarschijnlijk ook met veel meer fantasie spellen mee gaan doen.

Smartmax magneet dieren

(bekijk meer afbeeldingen)

Mijn zoon vond het ook heel erg leuk om door het huis te rennen met alle staven boven op elkaar en ervoor te zorgen dat ze niet gingen vallen, want de magneten zijn net sterk genoeg om aan elkaar te kleven maar je moet ze dan wel goed balanceren!

Bekijk ze hier bij bol.com

Magnetisch vissen speelgoed met hengel: New Classic Toys Visspelletje

Visspel inclusief hengels vrolijke figuren

(bekijk meer afbeeldingen)

Houd jouw kleine spruit soms van vissen? Overweeg dan eens het Magnetisch Visspelletje van New Classic Toys! Je krijgt bij deze set een aantal leuke figuren, voorzien van twee magnetische hengels zodat je echt kunt vissen!

Lekker vissen met magnetische visjes

(bekijk meer afbeeldingen)

Het speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar oud.

Check de beschikbaarheid hier

Beste magnetische speelgoed voor op reis: Tegu Pocket Pouch

Tegu magnetische blokken voor op reis

(bekijk meer afbeeldingen)

Compact met een zachte hoes zodat niet alles kwijt raakt in je koffer, handbagage of in de autostoel. De Tegu pocket pouch is een van mijn favoriete speelgoed voor op reis.

Het zijn sterke magnetische blokken waar je van alles mee kunt bouwen.

Van Tegu heb je nog veel meer sets met allerlei verschillende soorten blokken, wielen en meer, maar met deze pocket pouch heb je een handige reis bouwset.

Het zijn niet zo veel blokjes dus de mogelijkheden zijn op een gegeven moment misschien een beetje beperkt, maar je kunt er eigenlijk zoveel mee bouwen.

Tegu heeft heel goed nagedacht over de vormen van de blokken zodat ze natuurlijk naadloos in elkaar passen, maar ook een hoop verschillende dingen kunnen vormen.

Echt een hele leuk set voor op reis, wij hadden het bijvoorbeeld in het vliegtuig meegenomen in de handbagage. Doe dat maar eens met elke andere bouwset!

Bekijk hem hier bij bol.com

Lees alles over het beste speelgoed voor in het vliegtuig

Leukste magnetische trein: Janod Story Trein Boerderij

Leukste magnetische trein: Janod Story Trein Boerderij

(bekijk meer afbeeldingen)

Is jouw zoontje of dochtertje gefascineerd door treintjes? Deze Janod Story Trein Boerderij Magnetisch is een mooie houten trein waar je alle boerderijdiertjes mee kan vervoeren!

De trein heeft magnetische onderdelen en is gemaakt van massief hout. Het speelgoed is geschikt voor kids van 3 tot 8 jaar.

Het gekleurde treintje staat overigens ook heel schattig in de woonkamer, hij is mooi om naar te kijken!

Check de meest actuele prijzen hier

Leukste magnetische speelgoed auto: Scratch Preschool

Leukste magnetische speelgoed auto: Scratch Preschool

(bekijk meer afbeeldingen)

Vrrrroem! Ben jij op tijd om de pizza te leveren?! Bij deze Scratch Preschool: KLEINE MAGNETISCHE AUTO’S (Pizza Pino/Fish Shop/Express) set krijg je drie magnetische auto’s.

Ga je de pizza snel bezorgen voordat deze afkoelt, of liever eerst de verse vis en de pakketjes? Je kan natuurlijk ook alles in één keer bezorgen!

Dat doe je door de autootjes met behulp van de magneetjes met elkaar verbinden. De autootjes zijn gemaakt van hout en zijn ontzettend schattig!

Geschikt voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud.

Bekijk ze hier bij bol.com

Leukste magnetische speelgoed oplegger: Melissa & Doug houten autolaadkraan

Melissa & Doug houten magneet oplegger

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze houten oplegger van Melissa & Doug is hartstikke leuk om mee te spelen. Hij heeft een magnetische kraan waarmee hij de bijgeleverde autootjes kan oppikken en op de oplegger kan zetten.

Er staat op voor drie jaar en ouder, maar onze zoon vond het hartstikke leuk om mee te spelen. Hij is 2 jaar en en een beetje, een paar maanden, maar het was ook zo frustrerend.

Je kunt autotjes oppakken met de magnetische hijskraan op de vrachtauto en ze zitten op zich wel redelijk vast, maar je moet er ook best wel behendig mee omgaan met die magneet.

Als je het niet rustig doet valt het autootje eraf, en hij kon het op zijn leeftijd dan nog niet zo goed hebben dat het niet lukte. Toch vinden wij het ook wel goed voor hem om
zo vroeg al ermee leren om te gaan zodat hij ook wat geduld gaat leren.

Maar het is inderdaad echt wel voor 3 plus om er volledig gebruik van te kunnen maken.

De bedoeling ervan is eigenlijk om ze zo op te takelen en de oplegger kan aan de vrachtauto vast, en zo kunnen de autootjes allemaal op die oplegger gaan staan.

Voor mij had de magneet wel iets sterker gemogen, maar aan de andere kant is dat ook wel het spel denk ik. Hij vindt het in ieder geval geweldig en wil er heel graag mee spelen.

We hebben nog meer magneet speelgoed zoals de magnetische blokjes en de magnetische dieren (ook besproken in dit artikel) en die blijven hartstikke goed zitten omdat dit ook een magneet is en die in wagen ook.

Melissa and Doug houten autolaadkraan

(bekijk meer afbeeldingen)

Wat bovenop de autootjes zit, dat is eigenlijk alleen een metalen puntje om ze mee op te takelen, maar een magneet vastmaken aan een andere magneet is veel gemakkelijker.

Door speelgoed te combineren kan ook onze jongere zoon er heerlijk mee spelen en kan zo lekker rondrijden zonder dat het eraf valt.

Al met al een heel leuk stuk speelgoed waar ze heel veel aan kunnen ontdekken.

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste magnetische cijfers: Quercetti cijfermagneten

Beste magnetische cijfers: Quercetti cijfermagneten

(bekijk meer afbeeldingen)

Is het tijd voor jouw kleine om de cijfers te leren, en wil je dat op een zo leuk mogelijke manier doen? De Magnetische cijfers 26 stuks is dan het ideale speelgoed!

Bij deze set krijg je 26 cijfers in verschillende kleurtjes. De cijfers zijn magnetisch en gemaakt van plastic. Leer tellen en de cijfers herkennen met deze super leuke speelgoed set!

Let op: de onderdeeltjes zijn klein ontworpen, en zijn daarom niet geschikt voor kleine kinderen die nog geneigd zijn om speelgoed in hun mond te stoppen.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste magnetisch speelgoed voor kleuters 4 jaar: Magnetisch Schoolbord met Koffer

Beste magnetisch speelgoed voor kleuters 4 jaar: Magnetisch Schoolbord met Koffer

(bekijk meer afbeeldingen)

Wordt jouw kleine spruit al weer vier jaar en zoek je educatief en leuk speelgoed om de ontwikkeling te blijven bevorderen? Een mooi voorbeeld is dan het Magnetisch Schoolbord met Koffer.

Neem deze koffer mee waar je ook gaat! Plak de cijfer- en lettermagneetjes op het bord of maak tekeningetjes met de stift.

Ben je klaar met spelen? Dan kun je alles netjes opbergen in het handige koffertje! In het koffertje vind je twee houders waardoor je het ‘schoolbord’ rechtop kan zetten.

Zo kun je gemakkelijk erop schrijven of de magneetjes erop plakken, en ziet de klas tijdens schooltje spelen ook wat de juf of meester aan het doen is!

De magneetjes komen in verschillende vrolijke kleurtjes. Bij de set krijg je 26 magnetische letters, 20 nummers, 6 magnetische symbolen, een whiteboard, een gum, en een marker!

Check de meest actuele prijzen hier

Beste magnetisch zand: Relevant Play Kinetic Sand

Kinetisch zand blijft mooi aan elkaar plakken

(bekijk meer afbeeldingen)

Misschien niet echt magnetisch speelgoed maar Kinetic Sand wordt vaak ook magnetisch zand genoemd omdat het een soort van aan elkaar kleeft.

Het voelt heel gek de eerste keer dat je het vasthoudt, als een soort nat zand maar toch wel droog en alsof het eigenlijk anders zou moeten bewegen dan het doet terwijl het door je hand glijdt.

De “magnetische” eigenschappen van het zand maakt het ideaal voor binnen omdat het niet overal over je vloer zal gaan als losse korrels, maar meer als losse plakjes of bolletjes zand bij elkaar zal blijven.

Wanneer je begint met magnetisch zand dan zou ik adviseren om te beginnen met gewoon een basis set als deze van Relevant Play, gewoon zandkleurig en je hebt vast nog wel ergens een container of bakje waar ze er mee kunnen spelen.

Ik zou in ieder geval een grote plaat of bak met een beetje opstaande randen gebruiken zodat het niet alsnog overal door de kamer vliegt.

Doordat het een beetje kleeft kun je er net als met nat zand heel goed vormpjes mee bouwen dus leuk om je zandvormpjes van buiten in de herfst of winter eens lekker binnen te gebruiken.

Het zand zal zich goed vormen in elk vormpje dat je maar wilt gebruiken. En als je uiteindelijk meer wilt zijn er nog veel meer varianten met bakken erbij, vormpjes en zelfs verschillende vrolijke kleuren zand!

Bekijk deze basis set hier

We hebben hier ook verschillende Kinetisch zand beoordeeld

Leukste magnetisch speelgoed voor je dreumes: Geomag MagiCube Dierenvrienden

Leukste magnetisch speelgoed voor je dreumes: Geomag MagiCube Dierenvrienden

(bekijk meer afbeeldingen)

Is jouw kleine dreumes jarig, of wil je hem of haar zomaar verrassen met nieuw speelgoed? De Geomag MagiCube Dierenvrienden magnetische blokken is speelgoed dat speciaal ontworpen is voor de kleintjes.

Met behulp van de vier grote, magnetische blokken kunnen ze bouwen en spelen. De blokken hebben een dierenthema, en de blokken geven de mogelijkheid om wel zes verschillende dieren te bouwen!

Het speelgoed is geschikt voor dreumesjes van 1 tot 3 jaar.

Check de meest actuele prijzen hier

Leukste magnetisch speelgoed voor je baby: Stick-O Bosvriendjesset

Leukste magnetisch speelgoed voor je baby: Stick-O Bosvriendjesset

(bekijk meer afbeeldingen)

En dan hebben we voor de allerkleinsten onder ons nog de Stick-O Bosvriendjesset – magnetisch speelgoed – baby blokken.

Dit speelgoed geeft kindjes vanaf 18 maanden al de mogelijkheid om te spelen met magnetisch bouwspeelgoed.

De speelgoedset bestaat uit 16 vormpjes waarmee je kleine spruit de leukste karakters kan bouwen.

Van bloemetjes en konijntjes tot eendjes en vogeltjes; dankzij het speelgoed leert jouw kleine meteen wat voor diertjes in het bos leven!

Het speelgoed blijft leuk tot een leeftijd tot ongeveer 5 jaar.

Bekijk ze hier bij bol.com

Conclusie

We hopen dat je na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt gekregen van het leukste magnetische speelgoed.

Kinderen vinden magnetisch speelgoed vaak ontzettend interessant, en spelen er dus graag mee. Voor iedere leeftijd of ontwikkelingsfase is er wel magnetische speelgoed te vinden.

Zorg er als ouder voor dat je je kind blijft uitdagen met het juiste speelgoed op het juiste moment.

Zo krijgt je kind de kans om vaardigheden aan te leren waar het in zijn of haar ontwikkeling aan toe is. Spelen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van ieder kind!

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.