Winkels van LEGO | onze 5 favorieten voor urenlang shop plezier

door Joost Nusselder | Geupdate op:  december 30, 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Elke maand een speelthema in je mailbox?

LEGO weet precies wat kinderen interessant vinden en speelt daarop in met aantrekkelijke bouwpakketjes. Ieder kind vindt het bijvoorbeeld leuk om ‘winkeltje te spelen’.

LEGO heeft diverse bouwsets ontwikkeld waarbij kinderen in staat zijn om een eigen winkeltje ‘te runnen’ met behulp van LEGO steentjes en mini-figuurtjes.

Ook vanuit pedagogisch standpunt zijn deze sets van belang, omdat een kind al spelend zich een rol moet inleven en vanuit die rol op een bepaalde manier met het speelgoed kan spelen.

Wanneer kinderen zich op zo’n manier inleven, krijgen ze inzicht in hoe bijvoorbeeld een winkelcentrum eruit ziet, wat je erin kan tegenkomen en hoe je een winkeltje zou moeten beheren.

Dit is belangrijk voor het ontwikkelend abstract denkvermogen van kinderen, maar ook voor de ontwikkeling van empathie waardoor ze zich dus ook kunnen verplaatsen in andermans schoenen en beseffen wat het belang daarvan is.

De beste LEGO winkel bouwpakketten

Om je een idee te geven welke mooie pakketten er bestaan met dit thema, hebben we een top 5 samengesteld met de bouwsets die onze voorkeur hebben gekregen.

Hierbij hebben we gekeken naar de prijs, speelmogelijkheden en naar de beoordeling van klanten die de producten hebben aangeschaft.

x
Toy reviews & comparisons video

Welk pakket waarbij kinderen winkeltje kunnen spelen is de ware favoriet?

Dat is de LEGO Friends Pretpark Hotdog-wagen. Met dit pakket kun je een hotdog-kraam bouwen en jezelf klaarmaken voor de hongerige klanten van het pretpark.

De set bevat 243 bouwonderdelen en twee minifiguurtjes van Stephanie en Nate, favorieten uit de LEGO Friends serie.

Hier zie je in een rap tempo hoe hij in elkaar wordt gezet en wat er allemaal bij zit:

Een ander pakket dat wij zeer leuk vinden is de LEGO Friends Heartlake Winkelcentrum en deze verdient daarom een mooie plek op nummer twee.

Het is een pakket dat een stuk prijziger is dan onze nummer één, maar waar je wel ontzettend veel speelmogelijkheden voor terugkrijgt.

Met behulp van maar liefst 1120 onderdelen bouw jij je eigen winkelcentrum en met de vier mini-figuurtjes kun jij de hele dag rondstruinen als klant, of als winkeleigenaar jouw klanten de allerbeste service bieden.

LEGO winkels Afbeeldingen
LEGO Friends Pretpark Hotdog-wagen (bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Friends Heartlake Winkelcentrum (bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Disney Frozen Elsa’s Marktavontuur (bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Creator Modulaire Zoete Traktaties (bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Creator Expert Diner in de Stad (bekijk meer afbeeldingen)

De leukste LEGO winkeltjes en combinaties

LEGO hotdog kraam

Met dit pakket bouw je je eigen hotdog-kraam. De mini-figuurtjes die hierbij inclusief komen zijn Stephanie en Nate in een hotdog kostuum. De set bevat 243 bouw onderdelen.

Wat maakt LEGO Friends Pretpark Hotdog-wagen ons favoriete LEGO bouwpakket waarmee we winkeltje kunnen spelen? Kinderen zullen deze hotdog-kraam prachtig vinden!

Om fantasierijk spel te stimuleren, beschikt deze hotdog-kraam over een eetruimte op het dak, een dak dat open kan, een stand met afbeelding waar je je hoofd doorheen kan plaatsen en een foto kan maken, een camera en een vervormde spiegel.

Accessoires bij dit pakket inbegrepen zijn onder andere hotdog broodjes en worstjes, een tang, ketchup en mosterdflessen.

Deze bouwset is een geweldige aanvulling op LEGO producten met het thema Heartlake City (zie bijvoorbeeld onze nummer twee) en combineert eenvoudig met andere sets met het LEGO Friends thema om maximaal plezier te beleven.

Voor kinderen die dus helemaal fan zijn van deze twee thema’s, is dit een prachtig cadeau.

Als mini-figuurtjes krijg je bij dit pakket Stephanie, van wie de hotdog-kraam is, en Nate, die in een hotdog kostuum mensen aanspoort om een heerlijke hotdog te komen eten.

Het pakket bevat in totaal 243 bouwsteentjes waar eindeloos plezier mee kan worden beleefd.

Het pakket vorm een kleurrijk geheel, en is geschikt voor kinderen met een leeftijd tussen de 6 en 12 jaar. Voor de echte hotdog liefhebbers!

Check de meest actuele prijzen hier

Nog meer LEGO Friends plezier met de spelletjes hal

Een ander pakket met het Friends thema van LEGO dat uitstekend combineert met onze nummer één is de LEGO Friends Pretpark Spelletjeshal.

Dit pakket samen met de hotdogkraam maakt het pretpark nóg leuker!

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze set beschikt over drie klassieke kermisspellen met speciale functies: een basketbal-ring met hendel lancering, objecten kunnen omver worden gegooid met behulp van het waterprojectielen geweer met trigger en een spel waarbij je de snelle kikker met een hamer moet meppen en die daarbij naar beneden klapt.

Accessoire-elementen zijn onder andere een pretpark ticket, basketbal en een hamer. Het pakket komt inclusief mini-figuurtje Mia die gekleed is in een vrolijke zomeroutfit.

Het pakket is vooral geschikt voor kinderen met een leeftijd tussen de 6 en 12 jaar.

Een ander pakket dat perfect aansluit bij zowel de LEGO Friends Pretpark Hotdog-wagen als de LEGO Friends Pretpark Spelletjeshal is de LEGO Friends Pretpark Botsauto’s.

Met dit pakket krijg je twee kermis attracties, een suikerspinkraam en een ticket balie.

De botsauto-baan bevat trappen, een deurtje die open- en dicht kan, luidsprekers en twee auto’s met vlaggetjes.

De ‘Shaker’ heeft drie stoeltjes, een gordel en een zwaai-functie. Door middel van de knop kun je de schommel steeds hoger brengen om de rit extra spannend te maken.

De balie heeft een raampje dat open- en dicht kan en de suikerspin kraam kan door middel van de draaibare wielen verplaatst worden.

Accessoires van de balie omvatten een kaartje, bankbiljet, munt en mp3-speler. De suikerspinkraam bevat een suikerspin-pan en drie suikerspin-stokjes.

Maak je klaar voor een spannende rit in de legendarische ‘Shaker’ met mini-figuurtje Olivia.

Deze leuke sets gecombineerd met elkaar vormen een bouw- en speeluitdaging voor kinderen met een leeftijd tussen de 8 en 12 jaar die zeker de creativiteit en fantasie van de kinderen zal prikkelen.

Op nummer twee LEGO Friends Heartlake Winkelcentrum

Met dit grote pakket bouw je een winkelcentrum met alles erop en eraan. Als mini-figuurtjes krijg je Stephanie, Emma, Sophie, Julian de DJ en Lady het hondje.

Het pakket bestaat uit 1120 onderdelen.

Ons tweede favoriete pakket, de LEGO Friends Heartlake Winkelcentrum is uitgebreider dan pakket één en daarmee ook meteen een stukje prijziger.

Met deze set ben je in staat om een ontzettend groot winkelcentrum te bouwen, met diverse winkels en veel accessoires.

Het pakket draait om Stephanie en Emma, die in hun cabriolet (inbegrepen) naar het winkelcentrum rijden voor een dagje winkelen en plezier.

Het pakket heeft een ontzettend vrolijk voorkomen met een heleboel accessoires om mee te spelen.

De set bevat bijvoorbeeld een sportwinkel met alles erop en eraan, een bruidsboutique, een hokje waar je foto’s kan laten maken, een stand met twee grote wielen waar tasjes worden verkocht en een restaurantgedeelte waar Stephanie en Emma pizza kunnen eten.

De meisjes kunnen zelfs relaxen in het schoonheidssalon! Ook staat er een DJ in het centrum die plaatjes draait voor de klanten.

Het pakket bevat in totaal vier mini-figuurtjes, namelijk Stephanie, Emma, Sophie van het schoonheidssalon en DJ Julian.

Met 1120 onderdelen is deze uitgebreide set op te bouwen.

Uitbreiden met LEGO Heartlake Grand Hotel

Ben je op zoek naar een pakket dat goed aansluit bij het LEGO Friends Heartlake Winkelcentrum? Dan is de LEGO Friends Heartlake Grand Hotel een zeer goede keuze.

Ook dit pakket is van het LEGO Friends thema.

Geniet van de vakantie van je leven in het Grand Hotel in Heartlake City!

Bouw het Heartlake Grand Hotel met drie verdiepingen, een lift om de gasten naar de bovenste verdiepingen te brengen, een zwembad op het dak, een terras, lobby, jazzbar, kamers en nog veel meer.

Omdat het pakket wel vijf mini-figuurtjes bevat, is er enorm veel ruimte voor rollenspel.

Als mini-figuurtjes biedt het pakket Andrea, Olivia, Stephanie (zie ook onze nummer twee favoriete pakket), Susan, Nate (zie ook ons nummer één favoriete pakket), een hond en een kat.

Het pakket biedt ook een taxi om gasten heen en weer te brengen, strandstoelen voor de ultieme relax-vakantie, jazz-artiesten die optreden en een cocktail-bar.

Dit is een ontzettend omvangrijk pakket, dat wel uit 1552 bouwonderdelen bestaat en veel interessante accessoires die het hotel een paradijs maken voor de klanten.

Het pakket is geschikt voor jongens en meisjes tussen de 8 en 12 jaar oud.

Door het combineren van LEGO Friends Heartlake Winkelcentrum met LEGO Friends Heartlake Grand Hotel heeft jouw zoon of dochter lange tijd plezier van de LEGO pakketten, waarbij er door middel van de mini-figuurtjes en veelvuldige accessoires talrijke rollenspellen kunnen worden bedacht en nagespeeld.

LEGO creators zoete traktaties

lego zoete traktaties

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze leuke set bestaat uit een bouwbare LEGO taartenwinkel met een kleurrijke gevel, een grote erker, een draaiend taartplateau, 3 rood-wit gestreepte luifels, een dakterras met zitgedeelte, een taartenbord met taart- en gebakdecoratie, een pinautomaat, een verkoopkraam, een kauwgomballenmachine en bloem- en cupcakedecoraties.

Komt met 3 minifiguren: een winkelier en 2 klanten die dol op taartjes zijn!

Bekijk hem hier bij bol.com

LEGO Creator Expert diner in de stad

lego diner

(bekijk meer afbeeldingen)

Ontzettend uitgebreid pakket om een jaren 50 stijl diner na te bouwen uit LEGO. Deze Diner in de stad met 3 verdiepingen is voorzien van vele details uit LEGO stenen, waaronder een gedetailleerde gevel in roze en blauwgroen in Streamline Moderne-stijl, een trap buiten, gebogen ramen, een regenpijp, balkons, een decoratieve daklijst, een dakluik dat open kan en een dakterras, plus een gedetailleerde stoep met een brievenbus, een parkeermeter, bloempotten en een gedecoreerde lantaarnpaal.

Bevat maar liefst 2480 onderdelen!

Check de meest actuele prijzen hier

Meer gebouwen voor de stad? Lees ook dit artikel over de beste brandweerkazernes voor LEGO

[wl_faceted_search]

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.