Op zoek naar een leuke LEGO Brandweerkazerne? Dit zijn de beste 4

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Klaar om mensen uit de brand te helpen? Met de LEGO Brandweer kazernes kun jij mensen redden uit brandende huizen en gebouwen!

Beleef spannende avonturen met de brandweerwagens en brandblussers.

De LEGO brandweerkazernes zorgen ervoor dat kinderen lange tijd zoet zijn met het bouwen van de pakketten en het naspelen van spannende verhaaltjes.

lego brandweer

Daarnaast zijn LEGO steentjes zo ontworpen dat het ook de motorische ontwikkeling van kleine kinderen stimuleert en er aan bij draagt dat kinderen rollenspellen leren.

Zo heb je mooi en duurzaam speelgoed met tegelijkertijd een opvoedkundige rol.

LEGO heeft diverse bouwpakketten waarbij er een brandweerkazerne gebouwd kan worden, inclusief alle details die een brandweerkazerne hoort te hebben.

Denk maar aan brandweerauto’s, helikopters, een brandweerpaal en een brandslang.

Ben jij op zoek naar zo’n pakket voor een kleine jongen of meisje die gefascineerd is door brandweerwagens en loeiende sirenes?

Dan vind je het vast handig dat we in dit artikel onze top 5 LEGO brandweerkazernes voor je op een rijtje zetten.

Onze nummer één is deze LEGO City Brandweerkazerne, voornamelijk omdat dit pakket met veel bouwsteentjes komt en wel vijf minifiguren bevat waar eindeloos verhalen mee kunnen worden nagespeeld.

Ook de prijs vinden wij geweldig als je ziet wat je ervoor terug krijgt. Het pakket bevat werkelijk alle real-life details die je bij een echte brandweerkazerne ook aantreft.

Een zeer aantrekkelijk brandweer pakket tegen een mooie prijs, wat wil je kleine brandweermannen fan nog meer?

Laten we de top pakketten even snel bekijken:

LEGO brandweerkazerne Afbeeldingen
Leukste brandweerkazerne: LEGO City Brandweerstation 60110 Leukste brandweerkazerne: LEGO City Brandweerstation 60110(bekijk meer afbeeldingen)
Meest uitgebreide brandweerpakket: LEGO City Brandweerkazerne 60004 Lego city brandweerkazerne uitgebreid(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste DUPLO Brandweerkazerne: Town Fire Station 10903 Leukste DUPLO Brandweerkazerne: Town Fire Station 10903(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste goedkope LEGO Brandweerkazerne: LEGO City Brandweerkazerne 60215 Leukste goedkope LEGO Brandweerkazerne: LEGO City Brandweerkazerne 60215(bekijk meer afbeeldingen)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Onze top 4 voor jou hier op een rijtje

Leukste brandweerkazerne: LEGO City Brandweerstation 60110

Leukste brandweerkazerne: LEGO City Brandweerstation 60110

(bekijk meer afbeeldingen)

Bouw een brandweerkazerne, vrachtwagen en helikopter, het pakket komt inclusief 4 mannelijke brandweerlieden, een vrouwelijke brandweer en een hotdog stand met mannetje en een hondenfiguurtje.

Telt 919 LEGO blokjes.

Onze favoriet van de LEGO brandweerkazerne serie is, zoals hierboven al genoemd, de LEGO City Brandweerkazerne.

Met dit uitgebreide pakket heb je de mogelijkheid om diverse situaties na te bootsen die zich afspelen in en rondom een brandweerkazerne.

Het pakket heeft wel drie voertuigen die in elkaar gezet kunnen worden, namelijk een grote brandweerwagen, de snelle auto van de commandant en een krachtige helikopter.

De brandweerkazerne heeft twee garages en drie grote segmenten met wel negen combinatiemogelijkheden.

Extra details zijn de hotdogkraam die in vuur staat, de hotdogverkoper en zijn hondje en een brandweerpaal die echte brandweermannen ook hebben om zo snel mogelijk naar beneden te glijden en mensen te redden.

De brand van de hotdogkraam kan geblust worden met de brandslang, en je hebt wel vier brandweerfiguurtjes die dat voor je kunnen fixen.

Reviews van tevreden klanten geven aan ontzettend blij te zijn met de aankoop van dit pakket, en dat hun kleine bengeltjes niet van het speelgoed af kunnen blijven.

In deze video wordt het pakket snel opgebouwd en kun je zien wat er allemaal in zit:

Met dit pakket weet je zeker dat het de interesse wekt van kinderen, en ze ontdekken hoe leuk bouwen kan zijn!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Meest uitgebreide brandweerpakket: LEGO City Brandweerkazerne 60004

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Het pakket dat wij een mooie tweede plek geven is de LEGO City Brandweerkazerne 2. Een stukje duurder dan pakket nummer één, maar dan heb je ook wel wat.

De kazerne ziet er iets robuuster uit en includeert veel leuke accessoires en details.

Wederom een fraai pakket voor jongens en meisjes die de brandweer en alles wat daar bij hoort interessant vinden.

Bouw een brandweerwagen, busje en helikopter.

Accessoires omvatten brandbestrijdingsapparatuur, vlammen, meubels, een computer, gereedschapskist met gereedschap, bijl, kettingzaag, telefoon, walkie-talkies en beker.

Inclusief 5 minifiguren: brandweercommandant, piloot en 3 brandweerlieden met diverse accessoires. Telt 753 LEGO blokjes.

Ons tweede favoriete pakket, de LEGO City Brandweerkazerne 2 is een andere gevarieerde set met veel leuke details.

Net als pakket nummer één, komt ook dit bouwpakket met drie voertuigen. Met de vijf minifiguren en hun accessoires kunnen kinderen diverse rollenspellen bedenken.

Door middel van de alarmbel kunnen de brandweermannen worden geroepen wanneer er brand geblust moet worden.

Andere leuke details van dit pakket zijn onder andere de brandbestrijdingsapparatuur, een gereedschapskist met gereedschap, een telefoon en walkie-talkies.

Zelfs de voertuigen zijn realistisch opgemaakt met mooie details zoals in het geval van de brandweerwagen een slanghaspel, een uitschuifbare ladder en zelfs rubberen banden.

Een pakket waar kinderen jarenlang plezier aan kunnen beleven. Het pakket is geschikt voor kinderen met een leeftijd tussen de 6 en 12 jaar.

Check de beschikbaarheid hier

Leukste Duplo brandweerkazerne: Town Fire Station 10903

Leukste DUPLO Brandweerkazerne: Town Fire Station 10903

(bekijk meer afbeeldingen)

Bouw een brandweerkazerne en een brandweerwagen met zwaailichten en een sirene van grote bouwstenen.

Deze brandweer set bevat 2 LEGO DUPLO-brandweermannen plus een hondenfiguurtje, ladder, slang, brandkraan, bijl en een kampvuur.

Telt 76 grote LEGO blokken, bedoeld voor kleine kinderen.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Leukste goedkope LEGO Brandweerkazerne: LEGO City Brandweerkazerne 60215

Leukste goedkope LEGO Brandweerkazerne: LEGO City Brandweerkazerne 60215

(bekijk meer afbeeldingen)

Bouw een grote brandweerkazerne met scout toren en een aparte garage, een off-road voertuig met vuurslang en een licht en geluids-bouwsteen, plus een drone (hier een paar echte voor kinderen) met draaiende rotoren en een waterscooter.

Inclusief 4 minifiguren: een brandweercommandant en 3 brandweermannen plus een hondenfiguurtje. Telt 509 bouwstenen.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Twee aanvullingen die dit pakket mooi kunnen uitbreiden zijn de pakketten:

Omdat alle drie van het LEGO City thema zijn, vullen ze elkaar perfect aan.

Daarnaast zijn alle drie de pakketten bedoeld voor kinderen met dezelfde leeftijd, namelijk tussen de 6 en 12 jaar.

Met de pakketten apart zijn al veel avonturen te beleven.

Vang bijvoorbeeld de ontsnapte boeven met het LEGO City Politiebureau pakket en achtervolg  ze met de helikopter, motor of wagen.

Behandel de nieuw binnengekomen patiëntjes in het ziekenhuis, maak een röntgenfoto, en ga langs bij de patiënten die net behandeld zijn.

Als je deze drie pakketten combineert, heb je in één klap nog meer speelmogelijkheden, en kun je andere creatieve verhalen bedenken en naspelen.

Bijvoorbeeld: er is ergens vuur gedetecteerd en die informatie komt met spoed binnen op het politiebureau.

Snel de sterke brandweermannen- en vrouwen inlichten om de mensen uit het brandende gebouw te redden!

Zijn er mensen gewond geraakt? Breng deze dan snel naar het ziekenhuis om ze zo snel mogelijk te laten behandelen door de artsen.

LEGO City is een serie die realistische gebouwen en situaties uit het stadsleven nabootst, waardoor de kleine LEGO bouwers leren hoe het leven in een stad eraan toe gaat.

Nog meer LEGO rollenspel? Check ook deze onderwater LEGO Atlantis pakketten

Wat zijn andere leuke bouwsets van LEGO die mooi bij deze nummer twee van ons lijstje passen?

De pakketten die we hierboven ook noemden die de nummer één mooi aanvullen, passen ook erg goed bij de nummer twee van ons rijtje, maar:

  • Een andere variant van de LEGO City Politiebureau is de LEGO City Politie Mobiele Commandocentrale.
  • Ook kun je, om de voertuigen van je brandweerkazerne uit te breiden, gaan voor de LEGO City Brandweer Speedboot. Deze speedboot is uitgerust met motor, een waterkanon, een brandweerman met helm en zwemvest.

Bij de aanschaf van deze pakketten zijn kinderen in staat om creatief te spelen en alledaagse situaties uit een stad te simuleren.

Met deze drie pakketten heb je een zeer uitgebreide brandweerkazerne met drie voertuigen om mensen te gaan redden, een extra brandweer speedboot met de LEGO City Brandweer Speedboot, en een realistisch politiebureau.

Alle drie de zojuist genoemde pakketten zijn geschikt voor kinderen tussen de 5/6 en 12 jaar.

Het mooie aan LEGO is dat elk afzonderlijk pakket met veel zorgvuldigheid wordt ontworpen, waarbij er geen enkel detail mist.

Ontzettend realistische en gedetailleerde pakketten, waar kinderen naast pret hebben ook genoeg van kunnen leren.

Gegarandeerd veel speelplezier met de aankoop van drie uitstekende LEGO pakketten.

Iedereen houdt van LEGO

Er is geen kind op de wereld dat het speelgoed van LEGO niet graag krijgt. LEGO biedt buitengewoon veel mogelijkheden voor jongens en meisjes met verschillende passies.

Wat betreft het brandweer speelgoed van LEGO, bestaan er zoals je hebt kunnen lezen divers mogelijkheden.

Pakketten voor de wat kleinere onder ons, zoals de LEGO DUPLO Brandweerkazerne of wat grotere en complexere pakketten voor kinderen vanaf zes jaar.

LEGO zorgt ervoor dat kinderen al spelend leren en zich ontwikkelen op verschillende vlakken.

Wat het speelgoed van LEGO ook zo aantrekkelijk maakt is dat LEGO herkenbare situaties proberen te creëren met hun pakketten.

Denk maar aan de o zo realistische brandweerkazernes die we hierboven hebben besproken, of gebouwen zoals politiebureaus en ziekenhuizen.

LEGO denkt bij het ontwerp van zijn producten goed na over de werkelijkheid, zodat kinderen daadwerkelijk leren over real-life situaties en met creatief denken situaties kunnen aanpakken of oplossen.

Diverse scenes en verhaaltjes worden bedacht, kinderen zullen er creatiever door gaan nadenken.

Bij alle pakketten van LEGO is het mogelijk om ze uit te breiden, en zijn er altijd diverse pakketten die uitstekend samengaan.

LEGO is speelgoed dat kinderen blij maakt, bezighoudt en opvoedt. LEGO is het perfecte cadeau voor ieder kind, waar ook iedere ouder blij mee zal zijn.

Waar je zeker een brandje kunt blussen? Bij deze LEGO Racers supersnelle auto’s

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.