LEGO Racers | De top 5 LEGO racer pakketten voor je beoordeeld

Met de Racers serie van LEGO zijn kinderen in staat om snelle voertuigen te bouwen en spannende race wedstrijden te beleven. Bouw je eigen stoere en vliegensvlugge auto of truck en wees de kampioen!

LEGO heeft voor de race fanaat diverse interessante pakketten ontwikkeld. Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben we voor jou een top 5 gemaakt van onze favoriete LEGO race pakketten. Leuk om te combineren met de immens populaire LEGO Cars reeks in de overgang naar iets ouder wordende kinderen.

Afhankelijk van smaak en budget, zal het ene pakket aantrekkelijker zijn voor de een dan voor de ander. Neem eens een kijkje in onderstaande tabel om een beeld te krijgen welke race pakketten het meest in de smaak vallen.

Onze favoriete LEGO racers pakketten

Het pakket dat wij op nummer één zetten is de LEGO World Racers Verwoestende Woestijn. Met behulp van 921 LEGO blokjes ben je in staat om drie gedetailleerde racers te bouwen en het pakket komt met wel acht minifiguurtjes. Ideaal dus om rollenspel te stimuleren!

Hier is een video review van deze LEGO doos (in het Engels):

Ook bevat de set mooie accessoires zoals een trofee en podium voor de winnaar. Dit complete en uitgebreide pakket biedt ontzettend veel bouw- en speelmogelijkheden.

Onze nummer twee favoriet is de LEGO Creator Gele Racers. Dit pakket is simpeler dan de nummer één en bevat minder bouwsteentjes en details. Toch is dit in onze ogen een zeer aantrekkelijke bouwset, omdat er wel drie verschillende machines kunnen worden gebouwd met de aankoop van slechts één pakket. Voor de creatieve race liefhebber die van bouwen houdt!

De LEGO Racers pakketten op een rijtje

In de volgende tabel vind je de belangrijkste informatie terug over de vijf beste LEGO racers pakketten die wij kunnen aanraden:

Naam pakketInhoud / SpecificatiesAfbeelding
LEGO World Racers Verwoestende WoestijnHet pakket komt inclusief 8 minifiguurtjes: 5 groene teamleden, 2 rode en 1 wedstrijdofficial. De set heeft realistische accessoires zoals een zwart-wit geruite vlag, een trofee, en een winnaars-podium. De groene racer vrachtwagen heeft schietrakketten. Het rode team heeft een kanon bovenop de wagen gemonteerd. Het pakket bevat 961 bouwonderdelen.
(bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Creator Gele RacersDe helikopter in dit pakket beschikt over een stevige hoofdrotor, draaiende achter rotor, grote gedetailleerde motoren, uittrekbaar voorste landingsgestel en een multi-directioneel staartwiel. De cockpit heeft een gedetailleerd interieur. Het betreft een 3-in-1 pakket, waarbij je in plaats van een helikopter ook nog een racewagen kunt bouwen of een speedboot. Het pakket heeft 328 onderdelen.
(bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Racers PolitieracerMet dit pakket krijg je een politieauto met grote motor, racebanden en zwaailichten. Als een van de eenvoudige sets uit de serie is deze goed geschikt als cadeautje voor een verjaardag.
(bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Racers Vlucht over de SteenstraatMet deze set ben je in staat om wel 5 verschillende auto’s te bouwen. Het omvat qua accessoires een kluis met geld en een gevangenis met breakout-muren. De bank heeft exploderende vensters. Ook bevat het pakket een uitvouwbaar spoor. De set bestaat uit 552 LEGO onderdelen.
(bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Racers Lamborghini GallardoMet 741 LEGO onderdelen kun je je eigen supersnelle Lamborghini Gallardo in elkaar zetten. Een zeer gedetailleerd pakket dat ontzettend veel lijkt op de levensechte Lamborghini.
(bekijk meer afbeeldingen)

Waarom LEGO World Racers Verwoestende Woestijn onze nummer 1 is

Dat wij de LEGO World Racers Verwoestende Woestijn tot onze ultieme favoriet hebben benoemd heeft verschillende redenen.

Allereerst houden we van grote pakketten, waarin veel bouwblokjes zitten en dus urenlang speelplezier gegarandeerd is. Dit pakket bevat zo’n 961 onderdelen waar gedetailleerde items mee kunnen worden gebouwd.

Twee vliegensvlugge racewagens, een rode en een groene, en een truck die aan de achterkant uitklapbaar is waardoor deze grote dimensies aan kan nemen. Welk team zal stof eten in deze Grand Prix van de woestijn? De X-treme Daredevils en Backyard Blasters doen er alles aan om de heetste etappe van de World Race te winnen!

De Backyard Blasters racer heeft een grote kanon en de X-treme Daredevils team truck heeft een achterkant die opengaat waar een woestijn buggy racer uit komt met rakketten. Vuur de rakketten af wanneer de vijand dichterbij komt en creëer meer ruimte om de race te winnen!

Het pakket biedt wel 8 mini-figuren in de vorm van autopiloten, waar dus eindeloos races mee kunnen worden gesimuleerd: vijf X-treme Daredevils teamleden, namelijk REX-treme, DEX-treme, MAX-treme en twee bemanningsleden van Backyard Blasters: Bart Blaster en Bubba Blaster en ook nog één wedstrijdofficial.

Het pakket komt verder nog met andere leuke details die bij een race horen zoals de bekende zwart-witte race vlag, een trofee voor de winnaar, een winnaars podium en nog veel meer. Het pakket is geschikt voor kinderen met een leeftijd tussen de 8 en 14 jaar in verband met de complexiteit van het bouwpakket.

Dit LEGO Racers pakket is hier verkrijgbaar bij bol.com

Goed te combineren met andere LEGO pakketten

Omdat deze nummer één een ontzettend uitgebreid pakket is, gaan we ervan uit dat het wel een tijdje zal duren voordat je kind er mee uitgespeeld is. Mocht je dochter of zoontje toch op een gegeven moment toe zijn aan nieuw LEGO speelgoed, dan kun je er voor kiezen om pakketten bij te kopen die goed combineren met dit LEGO World Racers Verwoestende Woestijn pakket.

Een goed voorbeeld van zo’n pakket is de LEGO Racers Politieracer, onze nummer drie favoriet zoals beschreven in bovenstaande tabel. We beseffen dat het eerste pakket wat prijzig is, daarom hebben we gekozen voor een goedkoper pakket dat mooi aansluit bij het thema van de nummer één.

De politieracer heeft een enorme motor, uitzonderlijke race banden en zwaailichten, en is ontzettend snel zodat hij wetovertreders kan achtervolgen en ze de baas kan zijn.

De auto is handig en snel in elkaar te zetten met slechts 45 elementen. De aanbevolen leeftijd voor dit pakket is 6 tot 10 jaar oud.

Op nummer 2 staat LEGO Creator

Onze nummer twee favoriet is de LEGO Creator Gele Racers. Wat wij zo aantrekkelijk vinden aan dit pakket is ten eerste de vriendelijke prijs. Omdat je met de aankoop van dit pakket meteen drie super snelle race machines kan bouwen is dit een hele goede deal.

Een helikopter, een race auto en een speedboot. De helikopter heeft een enorme machine met een sterke hoofdrotor, cockpit en een landingsgestel aan de voorkant die uittrekbaar is. Spannende vluchten zijn met deze helikopter gegarandeerd!

Met behulp van de 328 bouwstenen zijn deze drie race voertuigen te bouwen. Het pakket is bedoeld en ontworpen voor kinderen met een leeftijd tussen de 7 en 12 jaar. De kleur geel staat centraal in dit pakket, wat jouw voertuigen extra opvallend maakt in de lucht, op het water, en op het land.

In deze video kun je zien hoe de helikopter snel in elkaar wordt gezet:

Dit pakket is een ontzettende goede keuze als het budget niet zo hoog is, maar je wel op zoek bent naar een compleet pakket dat veel mogelijkheden biedt en die lange tijd mee kan.

Check de meest actuele prijzen hier

Nog meer LEGO speelplezier

Ben je benieuwd welke pakketten een leuke combinatie vormen met de LEGO Creator Gele Racers? Is het pakket erg goed bevallen en ben je klaar voor iets gecompliceerders, maar nog steeds met hetzelfde thema? Dan zul je vast onder de indruk raken van de LEGO Racers Vlucht over de Steenstraat.

Een korte samenvatting van de specificaties van dit pakket kun je vinden in bovenstaande tabel, deze komt namelijk ook voor in onze top 5. Vouw het pakket open en je hebt meteen de ultieme scène voor een bankroof en een snelle achtervolging door de politie.

De politiewagen is sneller dan het licht en gaat de boeven achterna. De boeven maken het de politiemannen moeilijk, maar ze laten zich natuurlijk niet kennen! Vang de boeven, sluit ze op in de gevangenis en houdt toezicht zodat je zeker weet dat ze achter de tralies blijven zitten.

Dit pakket is handig omdat het draagbaar is en je het dus overal mee naartoe kan nemen. Gaat je zoontje bij opa en oma logeren en kan hij echt niet zonder zijn bouwset, dan komt dat dus mooi uit!

De accessoires die dit pakket biedt zijn onder andere een kluis, een bank, en een gevangenis zodat je bovenstaande scène echt kan naspelen. Last but not least: het pakket biedt de mogelijkheid om wel vijf verschillende auto’s te bouwen! Welke auto- en racefanaat is er nu niet blij met zo’n pakket?

LEGO Racers – eindeloos speelplezier

Ben je dus op zoek naar een pakket dat de ultieme mogelijkheden biedt om snelle voertuigen in elkaar te zetten en bloedstollende races te beleven? Dan biedt LEGO Racers precies wat jij zoekt.

Het mooie aan deze pakketten is dat je naast de mogelijkheid om fraaie en vlugge wagens te bouwen, je er in de meeste gevallen ook nog een mooie schans of baan bij krijgt waar je al je auto’s overheen kunt laten scheuren.

LEGO heeft van dit thema in de jaren 1999 ook een elektronisch computerspel uitgebracht. De plot van het spel ontwikkelt zich rond het personage “Rocket Racer”, de grootste racer van LEGOLAND, die zich verveelt en op zoek is naar een nieuwe uitdading.

Zijn vriendin die wetenschapper is en ook een goede racer, “Veronica Voltage”, bouwt een warp-engine om op deze manier een nieuwe uitdaging voor Rocket te vinden. De activiteiten van het spel omvatten het bouwen van een customised auto, het scheuren over allerlei spannende routes en op diverse tracks.

Lees ook: de leukste speelgoed racebanen beoordeeld

LEGO Creator 3-in-1

Een ander LEGO thema dat extreme voertuigen centraal heeft staan is het Creator-3-in-1 thema. Met dit thema bouw je naast auto’s en vliegtuigen ook monsterachtige wezens en enorme huizen. Al deze sets kunnen op drie verschillende manieren worden gebouwd, vandaar ook de naam 3-in-1. Grenzeloos bouw- en speel plezier gegarandeerd!

De pakketten van dit thema zijn beschikbaar voor kinderen van diverse leeftijden, waarin ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan.

Ook voor de ouders zijn deze pakketten een mooie aanwinst, ze kunnen namelijk hun kinderen helpen opbouwen omdat het soms best ingewikkeld kan zijn en wat denkwerk kost. Daarmee zijn het perfecte pakketten om teamwork te stimuleren, tussen bijvoorbeeld broertjes en zusjes of tussen gezinsleden.

Met deze pakketten weten we zeker dat er veel en lang plezier aan kan worden beleefd. Met de 3-in-1 pakketten zullen kinderen urenlang spelen en geconcentreerd zijn, wat ook een heerlijk moment van rust kan geven voor papa en mama!

LEGO World Racers

Binnen hetzelfde thema, bestaat er ook nog de serie LEGO World Racers, wat vaak nóg grotere bouwsets zijn. In dit thema staat over het algemeen het racen tussen twee teams centraal, waarbij het ultieme doel natuurlijk is om de wereld cup te winnen.

De eerste zes sets van deze serie werden gelanceerd in mei en juni van het jaar 2010. De twee teams die het in de sets tegen elkaar op nemen zijn de Backyard Blasters (het groene team) en de X-treme Daredevils (het rode team), die meedoen aan wereldwijde races om kampioen te worden.

De mini-figuurtjes die bij de X-streme Daredevils’ team horen zijn REX-treme, DEX-treme, MAX-treme. De mini-figuurtjes behorend tot team Backyard Blasters zijn Bubba, Bart en Billy Bob Blaster, zoals hierboven al eens besproken. Ga jij voor het rode of het groene team?

Op zoek naar meer voertuig plezier met LEGO? Hier bieden wij een overzicht van de leukste LEGO vliegtuig pakketten!

LEGO is er voor iedereen

LEGO richt zich met de diverse pakketten op kinderen en jong-volwassenen van verschillende leeftijden, zodat kinderen naarmate ze ouder worden LEGO speelgoed kunnen blijven gebruiken en ze uitgedaagd blijven worden.

LEGO Duplo is een speciale serie van LEGO ontwikkeld voor de kleinere kinderen, waarbij er rekening wordt gehouden met de grootte van de blokjes en de pakketjes vrolijke kleuren hebben.

Een serie die zich vooral richt op (jong)volwassenen is het LEGO Architecture thema, waarbij je wordt uitgedaagd om beroemde steden of gebouwen in miniatuur na te bouwen. Dit thema is ontwikkeld om het verleden, het heden en de toekomst van de architectuur te vieren via de LEGO steen en is een ontzettend mooi cadeau voor een architectuur liefhebber of een reisfanaat.

Elk LEGO pakket geeft aan voor welke leeftijdsdoelgroep de set geschikt is, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Ook richt LEGO zich met een aantal specifieke thema’s op jongetjes, waarbij stoere pakketten zijn ontwikkeld, of juist op echte meisjes-meisjes die houden van prinsessenverhalen.

LEGO heeft werkelijk voor elk kind ontzettend veel en mooie speelmogelijkheden. De gekleurde bouwsteentjes maken het mogelijk voor kinderen een eigen wereld te creëren waarin ze zich helemaal kunnen verliezen.

Misschien mogen de LEGO Hero Factory bouwsets wel meespelen in een krachtmeting tussen robot en auto.